Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez verlorene zeit
cfo ma rację, moja żona pochodzi z byłego państwa radzieckiego i miała poczucie humoru, pomimo rosyjskiego akcentu. Nigdy nie był dziennalistą, właściwe jest dziennikarz, Rosjanka jbl i jego towarzysze sieroty, przepraszam, właściwie powinno być mędrcy wszyscy ludzie myślą, że są głupi. Niedługo pojawi się coś chińskiego, aby zbierać opłaty licencyjne zajmie to 5 minut, jak kopiowanie cytatów, czego i tak się nauczyliście, więc po prostu wyślijcie. Tam, gdzie nic nie ma, nie można nic znaleźć, logiczne wyjaśnienie byłoby, że folder zaginął podczas ucieczki dr. Kimblea. Jest biblijne przysłowie, mądry widzi nadchodzącą klęskę i ukrywa się - nierozsądni biegną dalej i cierpią szkody. Nie mogę nic powiedzieć o IQ jbl, przynajmniej rozpoznał zagrożenie i ukrył się. Ale mężczyzna okazał się być nosicielem jedzenia w Duisburg-Hamborn, więc nie był lepszy.

Napisany przez Jurnalist
Na stracony czas:

D z i e n n i k a r z

Ж у р н а л и с т

D-Д, z-з, i-и, e-э, n-н, n-н, i-и, k-к, a-а, r-р, z-ц

Ale: jestem dziennikarką.

Przy okazji, na stracony czas pisze się „stracony czas”... Prawda?!

P.S. Pozdrowienia dla Pani. (Miło mi było Panią poznać)

stracony czas pisze stracony czas tylko ich rosyjski jest okropny moja żona znów dostała ataku śmiechu mówi pozdrowienia, mówi tylko że poziom intelektualny nie jest na jej poziomie - nie chcąc jej obrazić, dla którego gazety piszesz? gazeta jbl też się uśmiałem z rosyjskiego to to samo co gdy jbl mówi po angielsku ale trzeba mieć zabawę w dniu pracy do radości i dowcipu przyczynili się

Napisany przez Jurnalist
Szanowny stracony czas,

to nie była inteligentna reakcja z Pańskiej strony!
Tymi słowami upokorzył mnie Pan, gdzie tylko mógł.
Tak, możesz traktować mnie nisko, ale NIGDY poniżyć.
Mam inteligencję i poziom i zachowuję całkowitą powagę... dzień znowu udowodnił moje wielkie zdolności.

P.S. Intelekt - Интеллект to zdolność, która łączy wszystkie zdolności poznawcze jednostki: zmysł, percepcję, pamięć, wyobraźnię, myślenie, wyobraźnię.
Dobrze się śmieje ten, kto śmieje się na końcu.

Dziękuję bardzo, do widzenia Panie!

Pozdrowienia
Dziennikarz

Napisany przez CFO
@jurnalist

Intelekt (według The Free Dictionary)
= Rozum, lub: zdolność intelektualna, polegająca na zdobywaniu wiedzy wyłącznie poprzez myślenie.

Inteligencja (według Bineta & Simona, 1905)
Sposób radzenia sobie z aktualną sytuacją: dobre ocenianie, dobre rozumienie, dobre myślenie - to podstawowe obszary inteligencji.

Pierwsze zostało JB całkowicie odebrane, a to drugie jest u niego obecne w wystarczającej ilości w formie przestępczej.

Jeśli Państwa badania są takie, jak Państwo definiują, to niekoniecznie mogę potwierdzić Państwa zdanie:

Mam inteligencję & poziom i zachowuję całkowicie obiektywność... dzień znowu potwierdził moje wielkie uzdolnienie.

Ponadto musiałbym także poddać w wątpliwość Państwa umiejętności dziennikarskie.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Jurnalist
Szanowny CFO,

To konstruktywna krytyka. Dziękuję bardzo. Uczę się na swoich doświadczeniach. Ten, kto przestaje się doskonalić, przestaje być dobry. Chcę się rozwijać i traktuję Twoją krytykę poważnie. Mam nadzieję, że dostanę szansę. Stanę na wysokości zadania.

Serdeczne pozdrowienia i udanego początku tygodnia!
Журналист

Napisany przez Jennifer
Cześć ludzie,
byłam na kilka dni na Majorce i zobaczyłam tego ludzi Achima, spuchłego jak balon. Najpierw pomyślałam o kopnięciu go w tyłek, ale ten facet ma już wystarczająco dużo problemów i dostanie jeszcze solidnego kopa.
Ale wracając do forum. Co się tutaj dzieje? Poziom niestety bardzo spadł. Przyczynił się do tego przede wszystkim forsum. Hej forsum, powiedz mi, kto zaglądł Ci do mózgu i zapomniał wymieszać? A Jurnalist, więc myślę, że JBá Ex (Galina, czy to ty?) stoi za tym, znam cię zupełnie inaczej, czy to forsum Cię zaraził?
W każdym razie nic nie przegapiłam, Snowman i CFO piszą dobre posty.
Wasza Jennifer

Napisany przez CFO
@jennifer
Ponieważ tylko Forsum w Dividiumbunker ma nadzieję na ostateczne zwycięstwo, faktycznie nie ma już zbyt wiele substancji.
Prawdopodobnie pistolet jest naładowany, a kapsułka cyjankowa jest gotowa. Szczerze mówiąc, raport o wykonaniu tego czynu mógłby być ledwie znoszony przez świat biznesu.

Otóż, jedni się rozrastają, a inni udają problemy ze wzrokiem. Przy takiej ilości złota trzeba być oślepionym albo rozpływać się na Majorce jak ciasto drożdżowe na wiele biznesowych bankietów.

Dosyć sarkazmu. Nielicznym Dividium jednak udało się zarobić pieniądze lub przynajmniej zdobyć sławę (wątpię, że Dividium zapłaciło dostawcom/usługodawcom za swoje usługi, takie jak Gala-Anlass Frauenfeld, złote strony internetowej oraz eleganckie, nagrodzone papier firmowy i wizytówki).

Wyraźnie w rumuńskim bunkrze rzadzony jest tlen, bo od dłuższego czasu nie było już żadnego ataku copy/paste z tej strony.

Tak więc nic mnie nie dziwi, nawet najbardziej absurdalna historia związana z JB.

Pozdrawiam, CFO

Napisany przez forsum

@jennifer
Odkąd tylko Forsum na Dividiumbunkerze liczy na ostateczne zwycięstwo, nie ma już zbyt wiele substancji.
Prawdopodobnie pistolet jest naładowany, a kapsułka z cyjankiem leży gotowa. Szczerze mówiąc, świat biznesu mógłby ledwie znieść raport wykonania.

No cóż, jedni się rozpływają, a drudzy udają chorobę oczu. Przy takiej ilości złota trzeba być zaślepionym lub rozpuszczonym przez liczne biznesowe obiady na Majorce jak drożdżowe ciasto.

Dosyć sarkazmu. Kilku jednostkom udało się dzięki Dividium zarobić pieniądze albo przynajmniej zdobyć sławę (wątpię, czy Dividium rzeczywiście zapłacił dostawcom/usługodawcom za swoje usługi, takie jak Gala-Anlass Frauenfeld, złota strona internetowa i elegancki, nagradzany papier firmowy oraz wizytówki).

Wyraźnie w rumuńskim bunkrze restrykcjonuje się tlen, bo od dłuższego czasu nie było już ataków typu copy/paste z tej strony.

Nic więc nie dziwi mnie, niezależnie od tego, jak absurdalna historia pochodzi z kręgu JB.

Pozdrowienia CFO

Nawet jeśli to nie wygląda na to... faktem jest, że są ludzie, którzy wciąż pracują, dlatego musiałem na kilka dni odpuścić sobie często cytowany tu szajs, który jest wylewany
Najnowsze odkrycia imponująco potwierdzają punkty, które zawsze przytaczam
Już za kilka dni niektórzy z samozwańczych plotkarzy staną w obliczu sytuacji, o której nie mogli nawet marzyć... ale z oczekiwanymi faktami!
:smile:

Napisany przez CFO
@forsum

Dla twojego 287. ogłoszenia jakichkolwiek faktów, które towarzyszą zwykłe działania copy/paste, trudno znaleźć więcej słów, ale za to odpowiedni emotikon:

Pozdrowienia CFO

Napisany przez schneemann
Na wszelki wypadek powtórzę, że forsum pozostaje wierny swojej linii i zapowiada kolejne sensationalne ujawnienie na nadchodzące dni (ziewnę...). Jeśli tak ma być...

Ale jeśli chodzi o ignorowanie postów, forsum konsekwentnie kontynuuje swoją dotychczasową linie: żadnego słowa więcej na temat rzekomej potwierdzenia przez adwokata istnienia wszystkich wymaganych licencji, po tym jak w tym forum zwrócono uwagę, że w takim razie DC nie mogłoby przegrać/postępować przed sądem administracyjnym. Ze wszystkim szacunkiem: trochę dziwne jest unikanie odpowiedzi (nie widzieć, nie słyszeć, nie mówić), gdy samemu wpadnie się w ślepą uliczkę, która jednocześnie jest jednokierunkowa.

@forsum: Tak trzymaj, nie ustępuj, pozostań konsekwentny i niezłomny na swoim kursie, bez względu na to, jak miażdżące mogą być fakty przeczące Twoim oświadczeniom. Nic innego - zwłaszcza przyznanie się w stylu oczywiście wiedzieliśmy cały czas, co tak naprawdę się dzieje, nie byłoby przez nas zrozumiane. Oczywiście, nie przyniesie ci to korzyści, ale pewnie już to zrozumiałeś.

W ten sposób
Bałwan

Napisany przez CFO
@schneemann
W sytuacji, w której zabłądził forsum, też bym tak pisał. Gdybym był pośrednikiem i niezadowoleni inwestorzy zaczęliby szturmować moje biuro, ucieczka do przodu często jest jedynym wyjściem. Wtedy, i tylko wtedy, gra na czas staje się ogromnie ważna.
Ponieważ założenie to jest czysto hipotetyczne, piszę w przeciwnym tonie niż forsum. Nie muszę się tłumaczyć przed nikim, bo także nie oszukałem nikogo, wydobywając pieniądze z kieszeni dla Pana B w ramach oszukańczego systemu piramidy.
Moja reakcja tutaj w forum jest trochę bardziej stanowcza tylko dlatego, że sam JB próbował wydobyć sporo pieniędzy od jednego członka rodziny. Na szczęście udało mi się szybko interweniować.

W przypadku forsum można powiedzieć: Kiedy sytuacja była beznadziejna, podwoił swoje wysiłki, albo: hektolitry pracy operacyjnej (= copy/paste) ewidentnie generują tu strefę bezwietrzności umysłowej.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez peterm

@forsum
Dla twojego 287. ogłoszenia jakichkolwiek faktów, poprzedzonych zwykłą akcją copy/paste, brakuje już słów, ale za to jest odpowiedni uśmieszek:

Ja również powtórzę chętnie po raz 287: Istotne fakty są na stole. Nie są one zaskakujące ani nowe i zaskakująco zgadzają się z tym, co domniemani rozpowszechniacze plotek podobno rozpowszechniają z zamiarem złośliwym.

Pozdrowienia
Piotr

Muszą palić z nie tego drzewa, skoro istniałyby licencje, organy by je już dawno znalazły. Ale faktem jest, że bez wymaganych licencji nie było handlu, a jeśli już był, to tylko ze stratą i finansowaniem luksusowego życia AV i JBL. JG jest dziewczyną JBL.

Napisany przez peterm

forsum muss irgenwie vom falschen baum rauchen, wenn es lizenzen geben wuerde haetten die behoerden die schon lange gefunden, aber fakt ist, dass micht nicht vorhandener lizenzen nicht getradet wurde und wenn nur mit verlust und finanzierung des luxuslebens von av und jbl jurnalist ist gh die freundin von jbl

Getradet worden ist definitiv nicht. Zumindest fuer die Kunden nicht. Dividium hatte zu keinem Zeitpunkt die dafuer noetige Infrastruktur.

Freundliche Gruesse,
Peter

peterm to z pewnością błędna treść, infrastruktura istniała w Londynie w Moorgate, ale firma inwestycyjna odmówiła zawierania transakcji ze względu na brak licencji. Tylko ułamek został wpłacony i natychmiast z powrotem wypłacony. Biuro było drogo opłacane, ale nieużywane. Spółka stojąca za tym była renomowana i natychmiastowo odmówiła forsum, teraz zawsze z szacunkiem.

Napisany przez CFO
Cytat forsum (4.5.11):

Jeszcze kilka dni i niektórzy spośród samozwańczych plotkarzy staną w obliczu sytuacji, której nie uważali za możliwą... ale z pożądanymi faktami!

Wszyscy wytrwale oczekujemy, drżymy przed o wiele zbyt okrutnymi wieściami, które nas zaleją.
Pytanie brzmi tylko: KIEDY?

Kilka dni minęło oficjalnie, teraz nadejdą dni, które wszyscy znamy, i nadal sprawdzona taktyka zwlekania, typowa dla stosowanego przez Dividium systemu kulawego.

Pozdrowienia, CFO

PS: Mogę sobie najwyżej wyobrazić, że sytuacja związana z Dividium, mówiąc ogólnie o sytuacji finansowej, jest o wiele gorsza, niż pierwotnie sądzono. Ale ja osobiście od dawna uważałem to za możliwe.

jak nazywa się ludzi, którzy nie mają już nic oprócz boskiego wsparcia, ale wciąż wyciągają kapelusz, a kiedy nic już nie przychodzi, odchodzi również to wsparcie. Ale JBL może znowu przystąpić do Świadków Jehowy, rozdawanie Strażnicy jest równie bezsensowne jak produkty Dividium.

Napisany przez forsum

CFO, jak to się mówi, heisst es, pleite geier nennt man die Leute, die nichts mehr haben, nur noch göttlichen Beistand haben, aber die halten den Klingelbeutel auf, und wenn da nichts mehr kommt, ist der Beistand auch fort. Aber JBL kann ja wieder zu den Zeugen Jehovas gehen, Wachturm verteilen ist genauso sinnlos wie Dividium-Produkte.

Kann es sein, dass Sie nichts... überhaupt nichts wissen?
Ich würde einfach mal abwarten, bis die neuesten Erkenntnisse publiziert sind. Auch wenn es nicht von heute auf Morgen geht, was bei dieser traurigen Angelegenheit auch wirklich kein Wunder ist. Sicher ist, auch Sie werden vom Ergebnis überrascht sein!!!

Napisany przez CFO
@forsum

..albo odwrotnie: Jak różowa musi być okulary, które się nosi, żeby sformułować choć jedno pozytywne zdanie na temat Dividium? Tak różowa jak wtedy, gdy poruszasz się między 100 świniami?

Trzeba przyznać, że porównanie nie jest złe, bo teraz tylko jedno świnia może opowiedzieć coś pozytywnego o Dividium.

Czekamy zatem na więcej świństw z domu DC i JB.

Pozdrawiam CFO

@ forsum: Nikt tutaj już nie liczy się na żadne niespodzianki - zwłaszcza jeśli chodzi o pytanie o to, co stało się z pieniędzmi inwestorów.

Tylko pocztówka od JB i AV z jakiegoś miejsca na Karaibach byłaby jeszcze niespodzianką, ale wymagałoby to, aby pieniądze inwestorów nie zostały jeszcze całkowicie wydane. Wątpię w to.

Schneemann

Napisany przez Betrogener
W sumie, nie mogę już dłużej znosić całego tego bałaganu z tajemniczymi zapowiedziami i nowymi zwlekaniem. Chcę po prostu wiedzieć, czy i w jaki sposób odzyskam moje ciężko zarobione pieniądze. Pilnie ich potrzebuję. Przecież wy wiecie tyle, więc proszę, powiedzcie mi - reszta tego bełkotu dla mnie jest nieistotna.

CFO i Schneemann, mnie też zdziwia, jak człowiek wierzący jak forsum może być. Ale prawdopodobnie jest tak głęboko w to zamieszany, że bezustannie powtarza pozytywny rezultat jak mantrę. Być może jest teraz jedynym - wszyscy inni wyznawcy JB, którzy wcześniej tutaj paplali, chyba już poddali się.

@ Betrogener:

Mam pewne wątpliwości co do tego, czy forsum naprawdę jest tak naiwny, jak się przedstawia.

1001 zapowiedzi, które nie spełniły się, wciąż nie powstrzymują go od propagowania tutaj, że wkrótce wszyscy będziemy bardzo zdziwieni tym, co naprawdę się wydarzyło. Przepraszam, ale w mojej pracy już zbyt wiele przeżyłem.

Pozdrowienia od
Bałwanka

Napisany przez peterm

peterm das ist sicherlich inhaltlich falsch infrastruktur gab es in london in moorgate,aber die investment firma weigerte sich geschaefte aufgrund mangelnder lizenzen zu taetigen. nur wurde nur ein bruchteil einmal hinterlegt und sofort wieder abgezogen. das buero wurde teuer bezahlt ohne nutzung. die gesellschaft, welche dahinter steht war serioes und hat sich sofort verweigert forsum und jetzt immer achtungsvoll

W każdym razie to, co zostało sprzedane ludziom jako depozyt, było po prostu tanim, małym aplikacją php, która odczytuje wyciągi bankowe z bazy danych mysql i je wyświetla. Utrzymywanie bazy danych, czyli dodawanie zysków ręcznie, było dodawane do bazy danych. A najlepsze ze wszystkiego: Całość była hostowana przez jakiegokolwiek standardowego dostawcę usług internetowych. Wnioskuję, że infrastruktura informatyczna potrzebna do profesjonalnego systemu transakcyjnego nie była dostępna.

Jednakże mogę się mylić.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez peterm

Również ja powtarzam chętnie po raz 287: Istotne fakty leżą na stole. Nie są one zaskakujące ani nowe i zaskakująco odpowiadają temu, co rzekomo rozpowszechniają plotkarze złośliwie.

Pozdrowienia
Piotr

@forsum: Ponieważ Twój post nie przynosi nic nowego, także ja zrobię to samo i zrecyklinguję moje wcześniejsze...

Napisany przez CFO
Tak, faktycznie nie ma już żadnej treści.

To może być znowu dobra okazja, aby przywrócić JB do właściwego światła. Należy do absolutnej dolnej klasy w świecie biznesu. W świecie zwierząt ta klasa jest porównywalna do klasy chrobacza nosorożca. Ten zjada w nocy krzaki do gołej i ukrywa się, gdy robi się jasno. Doskonale pasuje. Chrobacz nosorożec jest lepiej oceniony, ponieważ co najmniej służy jako pokarm dla ptaków.

Nagrodą dla JB jest: najpierw wyłudzić pieniądze przez oszukańczy system, a następnie zniknąć. Następnie udawać półślepego i opowiadać nieprawdopodobne historie, na które nawet windykator daje się nabrać!

Z tej strony po początkowo obszernych wyjaśnieniach, dlaczego chciano pomóc tak biednemu i choremu JB, teraz w ogóle nie słychać nic. Czy ktoś od Daesa otrzymał skutecznie pieniądze?

A forsum chociaż na chwilę ucichł. Wszystko, co pochodzi z jego pióra, należy oceniać mniej więcej tak samo poważnie, jak gdyby niejaki libijski despota próbował przekonać świat, że jest zainteresowany pokojowym rozwiązaniem problemów politycznych. Wiarygodność forsuma dostosowała się do klasyfikacji Dividium - najniższa z najniższych szuflad.

Pozdrawiam CFO

cfo, nie chcemy porównywać zwierząt z odruchami użytkowymi do JBL, gdzie wiadomo, co się stanie z góry. Te biedne zwierzęta później będą miały problemy z WWF, sklasyfikujmy go jako pasożyta i tchórzliwca. Każdy powinien stawić czoła swoim problemom, gdy tylko pojawi się pieniądze, zostanę prezesem Banku Światowego. Mam również miliardy i papierów wartościowych z ostatnich dwudziestu lat poprzedniego wieku. Za koszyk prania można było kupić bochenek chleba.

Napisany przez CFO
@verlorene zeit
Z WWF nie chcę sobie narobić kłopotów, dlatego porównanie należy rozumieć w przenośni. Nie mam zamiaru oczerniać Dicmoulenrüssöera.

Może to zabrzmiało niezbyt korzystnie, ale wpis miał ukazać, że JB jest jednym z tych, na których ludzkość może sobie odpuścić. Najpierw robi wielkie show, wyrywa ludziom pieniądze z kieszeni oszukańczym sposobem, potem tchórzliwie ucieka przez tylną drzwi, rozwija teorię spiskową i z wygnania z sympatią odnoszącą się do symulowanej choroby oka. O takich ludziach trzymam się z daleka.

Na miejscu JB zastanowiłbym się, co przyczyniam się dla dobra ogółu. Do tej pory ten wkład był daleki od zera. Nawet w przypadku ewentualnego aresztowania, znów obciążałby państwo.

Bez wątpienia jest to przedsiębiorczy gorszy sort, płynący łodzią podwodną, która traci na wysokości.

Pozdrowienia, CFO

CFO, już zrozumiałem twój czarny humor - tylko zwierzęta mają zachowania społeczne między sobą - nasz JBL na pewno nie - tam egoista to nawet nie Matka Teresa - faktem jest, że nie miał NIC, gdy założył międzynarodowe inwestycje - i nigdy nie uczęszczał do szkoły w USA - być może tylko z trzema palcami lewej ręki na mapie i stronie internetowej - jak już wspomniałem, mam kopię jego życiorysu jego pracodawcy z Bazylei - tam pracował tymczasowo - z umiarkowanym sukcesem. W porannej mszy zapalę za niego świeczkę - Forsum na pewno jest w podróży z rumuńskimi współobywatelami, jeśli w ogóle nadal chcą go mieć - kłamstwo na dwóch nogach wędruje. JBL ma na pewno łódź podwodną i szuka na dnie morza złota z hiszpańskich statków z czasów średniowiecza - to nowy fundusz inwestycyjny JBL fraud no. 119 z siedzibą w Labuan, w którym na pewno dostaje się 100% straty podatku

Napisany przez CFO
Cytat Forsuma:
Po prostu poczekajmy, aż zostaną opublikowane najnowsze ustalenia........... Pewne jest, że również ty będziesz zaskoczony wynikiem!!!

Trzeba przyznać, że nie spodziewałem się, że Dividium dokona takiego kłamstwa jak w Sofitelu w Nowym Jorku........

Żarty na bok! Stopniowo zaczynam rozumieć zapowiedź Forsuma: Mianowicie brak zapowiedzi. Tak, Forsum, wszyscy jesteśmy zaskoczeni milczeniem oszołomionych. Nie spodziewaliśmy się takiego pustego milczenia, raczej spodziewaliśmy się pustych gadanin lub lepiej pisania.

Z informacyjną próżnią zaskoczyliście nas krytyków wszystkich. Przyjmuję to sportowo.

Pozdrowienia, CFO

Ostatnie podziękowania dla Schneemann, CFO i wszystkich innych, którzy mnie moralnie wspierali. Niestety, nic to nie dało. Podczas mojego ostatniego sądu tutaj, strona przeciwna miała lepszego adwokata. Chociaż kluczowe spotkania z moim zarządcą majątku odbywały się w Niemczech, a korespondencja wyraźnie wskazywała, że decyzja o zarządzaniu majątkiem w Niemczech została podjęta, niemiecki sąd najwyraźniej nie uzna się za właściwy. Po wszystkim przypadkowo podpisałem umowę podczas mojej ostatniej wizyty w Zurychu, co zostało uznane za decydujące. Nie sądzę, że mam już siłę, by zacząć całe zamieszanie od nowa w Szwajcarii - zwłaszcza biorąc pod uwagę, że tam wszystko zwykle trwa jeszcze dłużej. Prawdopodobnie nieuczciwe i oszukańcze zachowanie opłaca się bardziej niż uczciwość. Gratulacje dla mojego zarządcy majątku, JB., forsum i wszystkich wyznawców Dividium. W międzyczasie zastanawiam się w bezsennych noce, co dalej będzie bez prywatnej emerytury. Do widzenia. Oszukany przez Was.

Napisany przez ebi74
Cześć wszystkim, wczoraj i dzisiaj rozmawiałem z kilkoma osobami, które powiedziały mi, że w Szwajcarii nie ma właściwie odpowiedzialności pośrednika tak jak w Niemczech. Jest to obecnie w przygotowaniu i nie jest pewne, kiedy to wejdzie w życie w Szwajcarii. Dlatego zgłoszenie pośrednika w Szwajcarii prawdopodobnie nie miałoby sensu, gdyż i tak nie musiałby za nic ponosić odpowiedzialności. Czy ktoś, kto zna szwajcarskie prawo, może to potwierdzić? Dzięki i pozdrowienia, ebi74

Jaki to jest żart, w Szwajcarii nie ma przepisu karnego na oszustwo. W swoim życiu spotkałem wielu głupich ludzi, ale nikt nie był tak naiwny, jak ten pracownik koparki. Znowu trojan, ciekawe jak głupi musi być JBL, a jego mózg musi być ogromnie zmniejszony. Zawsze ostrożnie, stracony czas.

Napisany przez CFO
@ebi74 Mieć rację i ją uzyskać to dwie różne rzeczy. Nawet oszukany może przestać działać, ponieważ młyny sprawiedliwości mielą bardzo wolno. To konstrukcja pozostawia niewiele dobrego przeczucia na wypadek ewentualnych postępowań sądowych: 1. Siedziba firmy na Man/Hongkong itd. 2. Upadła spółka zarządzająca bez majątku w Szwajcarii 3. Pośrednicy w całej Europie/USA i Rosji, ew. w Azji Ze względu na tę konstrukcję zalecamy skierowanie pozwu przeciwko pośrednikom, w przypadku 1. i 2. nie ma nic do wzięcia, a u JB tym bardziej nie. Pozwala on sobie na przetrwanie dzięki ciągłym nowym kłamstwom przed ufającymi osobami trzecimi. Postępowania sądowe zazwyczaj są długotrwałe, wymagane jest przestrzeganie wymogów formalnych, a istnieją obowiązkowe terminy zgłoszeń. Wszystko to nie ułatwia takiego procesu. Po prostu pośrednicy powinni wiedzieć, że świadomie lub nieświadomie uczestniczyli tutaj w oszukańczym i zatem przestępczym działaniu: w systemie piramidy finansowej. @stracony czas Tutaj muszę trochę obronić ebi74. Patrząc na jego wcześniejsze wpisy, również uważam, że jest on raczej oszukanym. Sytuacja przeciwko pośrednikom byłaby jednoznaczna, niestety zazwyczaj tam też nie ma już nic do wzięcia. Z poważaniem, CFO

Przyjmuję Państwa konstruktywną krytykę z uznaniem i nie chcę nikogo fałszywie oskarżać. Faktem jest, że Dividium Isle of Man nigdy nie miało zarządu, ponieważ nie dokonano rejestracji przez fb, a także w hk jedynie oficerowie działali, firmy w rezultacie nigdy nie istniały, a także International Invest Dividium nigdy nie miało zarządu prezydentów, wszystko to fałszywe, natomiast stara teściowa na Ukrainie, obecnie przebywająca w opiece (JVA), przynajmniej otrzymała swoje emerytury, natomiast była żona JBL ma trzeci zmysł i potrafi skanować ludzi, żadne interesy w merkur w odwrotnym biegu, po prostu nigdy nie zostały wykonane, poza spłukaniem toalet.

CFO, tylko jedno, pozwałem mojego zarządzającego majątkiem i jednocześnie pośrednika, a nie Dividium. Sąd Krajowy w Niemczech bardzo szybko uznał, że nie jest właściwy (pisemna decyzja zostanie zapewne wydana za około miesiąc), mimo że decydujące spotkania odbyły się w Niemczech, przez pół roku prowadzono korespondencję z tego miejsca itp. Dopiero gdy wszystko zostało wyjaśnione, pojechałem głupi z czystej kaprysu do Zurychu, aby podpisać umowę administracyjną. Teraz z tego robi się mi zarzut, że zdarzenie szkodliwe miało miejsce w Szwajcarii. Ten parszywy drań miał sprytniejszego adwokata, bez przeciwstawienia się przez moją adwokat tezie (choć istniały pisemne dowody korespondencji). Wszystko zakończyło się niespektakularnie w krótkie pół godziny, za co walczyłem przez dwa lata i spędziłem bezsenną noc. Mój były zarządca majątkiem mieszka obecnie w swojej luksusowej willi na Gran Canarii i prawdopodobnie wraz z dziewczyną już wypił kilka butelek szampana na swoje zwycięstwo. CFO i Snowman, powiedzcie sami, czy powinienem jeszcze wierzyć w sprawiedliwość i prawników?? - no nie, naprawdę, jak mówimy we Frankfurcie.

Napisany przez peterm

Co za żart, w Szwajcarii nie ma przepisu dotyczącego oszustwa.

Miło, że przedstawia nas Szwajcarów zbiorowo jako oszustów. Nie mniej jednak należy zauważyć, że oszustwo jest w Szwajcarii równie karalne jak w innych krajach.
Proszę więc powstrzymać się od niekwalifikowanych insynuacji na temat kraju, którego widocznie nie znasz i - jak wynika z twojego komentarza - nigdy nie odwiedziłeś.

Peter

Drogi Peterm,

nawet jeśli przez swoją porażkę nie lubię już tak bardzo Zurychu, który kiedyś tak bardzo kochałem, to jednak trzeba przyznać, że żaden Szwajcar nie wzbudza podejrzeń jako oszust. W większości przypadków to nasi niemieccy rodacy, jako podejrzani doradcy finansowi, menedżerowie majątku itp., szkodzą specjalnie także w Zurychu. To na pewno należałoby bardziej powstrzymać. Kiedy Finma pisze do mnie w mojej sprawie, że są związane ręce w przypadku prywatnych pośredników finansowych, chyba że istnieje uzasadnione podejrzenie prania brudnych pieniędzy lub finansowania terroryzmu, jako pokrzywdzony czuję, że nie do końca mogę zrozumieć. Musi być jakiś powód, dlaczego niemiecki adwokat mojego byłego menedżera majątku tak zaciekle walczył o dziedzinę prawa w Zurychu. Ale jeszcze raz, oszuści pochodzą głównie z Niemiec, a niestety często także z nowych krajów związkowych, szybko nauczyli się gospodarki rynkowej. Prawdopodobnie szwajcarska mentalność jest tak szczerze zakorzeniona, że przeciwko tej obcej hołocie nie można jeszcze wystarczająco rygorystycznie występować.

Szanowny panie perm, musiał pan coś źle zrozumieć. Szanuję Szwajcarów i nigdy nie odważyłbym się pomawiać Szwajcarów. Niemcy też nie są jednak z gruntu źli.
Chętnie mieszkam w Szwajcarii i cenię ich mentalność. Chciałbym, aby to było jasne. Oszustami są jbl av fb, którzy się wykorzystali. Ok, są Niemcami.

Kochani uczestnicy forum, zwłaszcza z Szwajcarii,

muszę jeszcze raz się odezwać. Po początkowej frustracji z powodu oświadczenia niemieckiego LG o braku właściwości, zastanawiałem się, czy powinienem kontynuować w Szwajcarii. Przez wiele nocy szukałem szwajcarskich wpisów w internecie dotyczących obowiązków tzw. niezależnych zarządców majątku. Ogólnie rzecz biorąc, wynika z nich, że zgodnie z artykułem 2 ust. 3 ustawy o przeciwdziałaniu praniu brudnych pieniędzy są oni uznawani za pośredników finansowych. Zatem zobowiązani są jedynie do przestrzegania przepisów dotyczących przeciwdziałania praniu brudnych pieniędzy. Podsumowując: Brak nadzoru w Szwajcarii nie spełnia międzynarodowych standardów, dlatego praktycznie jest im zabroniony dostęp do rynku UE. (należy zauważyć, że są to artykuły autorstwa szwajcarskich autorów). Obawiam się więc, że ci szarlatani cieszą się swobodą działania, a ja wyrzuciłbym dobre pieniądze za złymi.

Panie Schneemann, co jako prawnik sądzisz na ten temat?

Serdeczne podziękowania za odpowiedź
Zrozpaczony Pokrzywdzony

Mogę cię zrozumieć. Weź prawnika dr Valentina Landmanna w Zurychu. Ma wszystkie kontakty, jest bardzo znany i absolutnie skuteczny. Nie jest drogi, ale ma kontakty we wszystkich dziedzinach. Zawsze mnie skutecznie reprezentował, jest absolutnie profesjonalny.

Dobry wieczór, Oszukany,

brak nadzoru nad zarządcami majątku nie oznacza automatycznie, że ci faceci nie będą ponosili odpowiedzialności, gdy zatapiają środki klientów w oczywistych nonsensownych inwestycjach. Brak nadzoru ze strony FinMa lub w Niemczech BAFin oznacza tylko, że państwo nie przygląda się temu.

W Niemczech każdy nawet najmniejszy i najmniej znaczący pośrednik finansowy lub doradca inwestycyjny ponosi odpowiedzialność, jeśli nie poinformuje klienta przed zawarciem inwestycji kapitałowej w pełni i poprawnie o wszystkich istotnych kwestiach związanych z inwestycją (pośrednictwo w inwestycjach) lub nie doradzi we właściwy sposób, czyli nie sprawdzi, czy oferowany produkt inwestycyjny jest dopasowany do inwestora jak na miarę (doradztwo inwestycyjne). Obowiązki doradcy inwestycyjnego idą zatem dalej niż pośrednika.

Wspólnym dla obu jest to, że pośrednik/doradca musi także ocenić zdolność kredytową emitenta oraz wiarygodność oferowanej inwestycji, czyli (1.) albo trzymać się z daleka od produktu inwestycyjnego, jeśli istnieją wątpliwości co do zdolności kredytowej osoby szukającej kapitału lub sprawa wydaje się jakimś sposobem nieprzekonująca, albo (2.) poinformować inwestora, że nie przeprowadził oceny zdolności kredytowej i wiarygodności, czyli ostatecznie nie może powiedzieć, jak solidny jest model inwestycyjny. W odniesieniu do inwestycji w DC, ocena zdolności kredytowej poszukujących kapitału (słowo kluczowe: przeszłe wpadki, sfałszowane życiorysy itp.) oraz ocena wiarygodności również wypadły negatywnie, ponieważ nie było odpowiednich dokumentów do oceny (na przykład raportów biegłych rewidentów, zaświadczeń o zatwierdzonych rocznych rozliczeniach finansowych lub jakichkolwiek innych bilansów wyników działalności). Kto by nie wziął produktu DC na swój portfel, musiał być bardzo chciwy (prawdopodobnie wysokie prowizje) lub skrajnie ślepy (żeby to delikatnie wyrazić).

Mogę - jak zawsze - wypowiedzieć się tylko na temat prawa niemieckiego, ale nie mogę sobie wyobrazić, że w Szwajcarii prywatny zarządca majątku nie podlega odpowiedzialności, podczas gdy każdy pośrednik finansowy lub doradca jest w pełni odpowiedzialny, pomimo najlepszych chęci. W sposób oczywisty przeczy temu renomie miejsc finansowych w Szwajcarii. Jestem całkowicie przekonany, że zarządca majątku musi również odpowiedzieć przed poszkodowanym inwestorem w Szwajcarii, jeśli zatopił jego majątek w nonsensownej inwestycji, której nawet nie dotknie z kijem.

Więc rozróbcie pytanie o osobistą odpowiedzialność za, moim zdaniem, przynajmniej rażące marnotrawienie pieniędzy, od braku nadzoru FinMa nad prywatnymi zarządcami majątku. Przychodzą mi teraz tylko dwie pytania:

1. Czy roszczenia o odszkodowanie uległy przedawnieniu, czy nie?
2. Jakie koszty wiążą się z zleceniem usług prawnika zarejestrowanego w Szwajcarii?

Przyjmuję, że istnieją roszczenia o odszkodowanie. Wszystko inne zachwiałoby moje pojęcie świata.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienia rozjaśnią nieco Państwa wątpliwości, ale muszę szczerze przyznać, że nie mam wiedzy na temat prawa cywilnego w Szwajcarii. Nie potrafię jednak sobie wyobrazić, że tamtejsze sprawy toczyłyby się zasadniczo inaczej niż u nas.

Z poważaniem
Snowman

Napisany przez V-Mann
Witam, muszę się znów odezwać. Forsums ciągłe przekładanie terminów, że prawda wkrótce wyjdzie na jaw, będzie kontynuowane aż do rozpoczęcia procesu sądowego. Albo jest on prawnym przedstawicielem jednego z oskarżonych, albo sam jest oskarżony i ma przez swojego prawnika dostęp do akt, dzięki czemu jest jedynym tutaj (jak sądzi) na bieżąco poinformowanym i wie więcej, co wkrótce ujrzy światło dzienne. Ponieważ proces jeszcze trochę potrwa, nim się rozpocznie, do tego czasu nikt nie będzie uszczęśliwiony kolejnymi zapowiedziami Forsums. Nie wiem, skąd ma on przekonanie, że JB w zasadzie powinien zostać z kanonizowany przez papieża i nie ma nic wspólnego z całym tym zamieszaniem, tylko inni ponoszą winę. Widać, że zna go tylko z DC. JB musiał spędzić pewien czas w więzieniu w Duisburgu i prawdopodobnie było tam winnych również inni. Zanim został aresztowany w Duisburgu, był zamieszany w inne interesy, gdzie przypadkowo z jego winy firma zbankrutowała, pozostając do dzisiaj opustoszała, a były dyrektor, którym on wprowadził w firmę, również wylądował w więzieniu. JB nie został oszukany przez swoich podwładnych! W przeciwnym razie zawsze był na bieżąco i zawsze zatwierdzał, a jeśli nie dochodziło do realizacji, to też nic się nie działo! Jeśli faktycznie jest przekonany o swojej niewinności, a Forsum ma również dowody na to lub przynajmniej widział je, dlaczego JB się nie stawia? Według wypowiedzi Forsuma nie ma przecież czego obawiać, bo jego interesy były legalne, a tym razem to inni (dla niego) muszą usiąść w więzieniu. W czasach, gdy jeszcze był znany jako Josef H. i wyszedł z więzienia, nie miał niczego i był zależny od innych, a nagle zakłada takie firmy inwestycyjne. Kto był jego sponsorami, kto z tego miał korzyść lub się obłowił? Z pewnością nie ci, którzy teraz siedzą za niego na ławie oskarżonych! Faktem jest, że JB był numerem jeden w DC i był wierny tylko swoim przyjaciołom z Bloku Wschodniego. Ten rok też minie, a być może potrwa jeszcze do następnego, zanim pewne prawdy ujrzą światło dzienne. Jednak JB, tego nie zobaczymy! Bardzo mi przykro dla oszukanych inwestorów! Pozdrowienia

Napisany przez CFO
@v-mann Traffny post! Jesteśmy z niecierpliwością czekamy na odpowiedź forsum - jeśli w ogóle jeszcze coś z tej strony wyjdzie. Zgadzam się z oceną, że sądowe rozwiązanie całego tego katastrofalnego problemu potrwa dłużej. Prawdopodobnie niektórzy protagoniści chcą tutaj uciec się do przedawnienia, przede wszystkim JB. Całe ustawienie biznesowe było i jest oszustwem - właściwie jak wszystko, co wyszło (dawniej JH), wychodzi i będzie wychodziło z domu JB. Nawet udawane pobożności i symulowane cierpienie sprawiają, że ten typ staje się jeszcze mniej sympatyczny. Pozdrowienia CFO Na koniec żart: Pielęgniarka do lekarza: Symulant z sali 17 zmarł Lekarz do pielęgniarki: Teraz on na pewno przesadził!

Dziękuję bałwanku, przywróciłeś mi odrobinę odwagi. Po dwóch latach walki chyba nie powinienem tak szybko poddawać się. Losttime dzięki za wskazówkę dotyczącą prawnika w Zurychu. Wczoraj przeczytałem trochę o nim w internecie - to naprawdę interesująca osoba. Wiele rzeczy mi się w nim podoba - także jego wywiad w szwajcarskiej telewizji. Jeszcze raz dziękuję wszystkim, którzy mnie wspierają. Zaraz spotykam się na lunch z dawnym kumplem ze sportu - emerytowanym prawnikiem, który na pewno mnie zachęci do dalszej walki. Po prostu nie może być tak, że moja emerytura zostanie roztrwoniona, a sprawca będzie sobie opalał tyłek przy basenie na Gran Canarii. Ten biedak miał tyle strat, że teraz musi mieszkać z dziewczyną w superbungalowie. Oszukany - choć forsum już stanowczo zaprzeczył temu określeniu.

Napisany przez peterm
@stracony czas i oszukany: Dziękuję za wyjaśnienia.

Z poważaniem
Peter

Na początku próbowano handlować przez CMC Market (absurd, ponieważ nie na czas), potem przez Oanda, potem już w ogóle nic. JBL i FB tylko napełniali sobie kieszenie. Potem romans, obliczalny od GHT, zostawiła swojego chłopaka. Ten został wywyższony, piękny A5 dla uspokojenia, to był klub komiksowy, ludzie, którzy dobrze pracowali, zostali nagle zdegradowani w pensjach. Pomimo umowy o pracę, połowa zabrana albo śmierć - handel nie był już wykonywany w 2009 roku, a w 2008 roku było tylko jedna próba handlowania na pokaz, 8000 GBP na fikcyjne biuro w Londynie.

Napisany przez Amen
Na temat Forsum:
O ile mi wiadomo, Forsum to kobieta R. z Albstadt (pośredniczka). Zajmowała się wieloma sprawami dotyczącymi JB, była na Majorce, w Tangerze, a teraz, o ile wiem, przebywa w Hongkongu.

była kobieta r. wcześniej udokumentowanie istniał pan w. na pewno kobieta r. to dama pierwszej wody, która parkowała pieniądze swojego syna, przyjaciół syna, swojego byłego męża i rodziców. miała problemy z bafinem, wcześniej miała już do czynienia z oszustem englerem, ten sam schemat piramidy finansowej
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata