Witajcie wszyscy,
jakie są Wasze doświadczenia z decyzjami dotyczącymi
kredytów innych banków w kontekście odwołania?
Dzisiaj musiałem zauważyć, że 3 banki, między innymi mój bank domowy, kategorycznie odrzucają odwołujących, nie sprawdzając zdolności kredytowej i obiektu.
Który bank udziela
kredytów odwołującym? Jak długo obowiązują decyzje kredytowe?
Co ciekawe, mój bank domowy zapytał, czy mam już zielone światło do odwołania. Wtedy powiedziałem, że po 20 latach muszę się zastanowić, czy nadal chcę pozostać z nimi.
Pozdrowienia
idas
W tym tygodniu odwołałem się po tym, jak otrzymałem zapewnienie od D.banku o refinansowaniu. Jeden bank spółdzielczy uprzejmie odmówił. Decyzja obowiązuje do momentu, aż bank pozwoli mi odejść. Oprocentowanie może jednak być dostosowane do rynku.
Tak, jak mi wiadomo, należy nie ujawniać swojego imienia podczas poszukiwania alternatywnego finansowania. Insider powiedział mi, że w przypadku każdego nieudanego spersonalizowanego zapytania o
kredyt nasza ocena w Biurze Informacji Kredytowej pogorszy się, co sprawi, że znalezienie banku stanie się droższe lub trudniejsze.
Ciekawa jest sytuacja, gdy dochodzi do rozprawy sądowej. Wtedy oprocentowanie oferty będzie wiążące również wstecznie dla starego banku. Oznacza to, że jeśli w międzyczasie stawka procentowa wzrośnie, stary bank będzie musiał, jeśli odniosę sukces, zwrócić mi odszkodowanie. Tak zrozumiałem przynajmniej z poprzednich wpisów.
Ale mam także pytanie:
Jeśli mój bank nie zaakceptuje mojego odwołania, co zakładam, jaki będzie dla mnie najbardziej korzystny sposób postępowania? Czy powinienem poinformować moje RSV o odrzuconym odwołaniu, czy też powinien radca prawny zajmować się ubezpieczeniem? Termin upłynął 17.03. Dziękuję