Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: DAX - Deutscher Aktienindex

Napisany przez Karat
Jeszcze łatwiej byłoby, gdyby czat był otwarty przez cały dzień i można było po prostu zadać krótkie pytanie. Czat otwiera się, gdy ktoś coś wpisuje. W przeciwnym razie jest zamknięty na ekranie i nie przeszkadza. Ktoś zadaje pytanie, a czat otwiera się u uczestników. Mogą wtedy odpowiedzieć lub nie. Jeśli odpowiadają, to u pytającego otwiera się czat. To byłoby naprawdę proste, prawda? Karat

Napisany przez Forexyman

DAX[/u]

Technicznie niemiecki indeks główny DAX wziął oczekiwaną przerwę i oferuje teraz kolejną okazję do wejścia w obszarze 7750

Pozdrowienia

Cześć

po tym, jak to wejście zostało ledwo przegapione, dokonano dostosowania

nowy limit 7820

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Zacznij od czego? Długie czy krótkie! Karat

Napisany przez Forexyman

Wejście na co? Długie czy Krótkie!

Karat

Cześć Karat

Przy kursie 7944 podano limit w wysokości 7820
Teraz pytanie, dlaczego istnieją zlecenia LIMIT
Ponadto załączyłem obrazek zapisanej wcześniej strony

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

Krótkoterminowo, w handlu intraday, SKS Education prawdopodobnie zapewni kolejny impuls spadkowy, jeśli kurs powinien spaść poniżej poziomu 7960

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

DAX

Krótkoterminowo formacja SKS mogłaby wywołać kolejną falę spadków w handlu intraday, jeśli kurs spadnie poniżej poziomu 7960

Pozdrowienia

Cześć

i tak się stało

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

i gratulacje dla krótkoterminowców
z właściwą podstawą zysk wynosi już 20%)))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

i jazda z postem )))

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć DAX niedawno mocno wzrósł, ale teraz może stać się obiektem oczekiwanej korekty, zgodnie z opublikowanym w piątek raportem analityków Goldman Sachs i degradacją głównego indeksu, które prawdopodobnie nieco ograniczą entuzjazm do zakupów.Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman

Witaj

DAX

po silnym wzroście DAX w ostatnim czasie indeks może teraz
zbliżać się do oczekiwanej korekty,
o czym świadczy opublikowane w piątek badanie analityków Goldman Sachs oraz obniżka głównego indeksu, co na razie powinno nieco hamować chęć zakupów.

Pozdrowienia

Witaj

Wygląda na to, że nic z tego nie będzie, albo przynajmniej na razie nie

po początkowych stratach indeks dzisiaj ponownie zdecydowanie wzrósł

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

Musisz się zapytać w ostatnim czasie, czy wszystko tutaj jest w porządku, czy banki (Emis) nie mają żadnych układów między sobą
Wolno zaczyna się zauważać, że kurs jest stale kierowany tam, gdzie ci panowie chcą, aby kurs był
Najpierw jest przyciąganie (zmyłka), a potem kurs jest dalej prowadzony w pożądanym kierunku, a nie tylko technicznie widziany

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Ja Forexyman. To tak jak w meczu piłki nożnej. Jeden (Bank A) udaje drybling w lewo, następnie ogra przeciwnika (prasa finansowa) po prawej stronie. Następnie podaje piłkę do swojego kolegi z drużyny (Bank B) przed bramką, który musi ją tylko przyjąć i strzelić gola. Bramkarz (mały inwestor) nie ma szans.

Karat

Napisany przez Forexyman

Ja, jestem Forexymanem. To jest jak w meczu piłki nożnej. Jeden (Bank A) udaje podanie w lewo podczas dryblingu, a następnie przechodzi obrońcę (prasa finansowa) po prawej stronie. Następnie następuje precyzyjne dośrodkowanie do swojego partnera (Bank B) przed bramką, który musi tylko wpakować piłkę do siatki. Bramkarz (mały inwestor) nie ma szans.

Karat

dlatego w tym tygodniu po raz drugi sprzedano pozycję ze stratą
(Daytrading) niezbyt dużą, ale strata to nadal strata
nieszczęście jakieś

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Jestem również lekko na minusie z moim produktem dźwigniowym DAX AA0E0Y (ABN). Myślę, że jednak jeszcze przed Bożym Narodzeniem wróci on do zielonych. Stoploss jest ustawiony powyżej 8400. Nie sądzę, że w najbliższym czasie (rok) zobaczymy na DAX wartość 8400. Karat

Napisany przez Forexyman
Cześć

Napisany przez Forexyman
Cześć,

Pozdrowienia

13.12.2007 11:50

Katerstimmung

Dax spada o ponad jeden procent i ponownie spada poniżej poziomu 8 000. Powoli zaczyna się u inwestorów dojrzewać przekonanie, że zastrzyk płynności udzielany przez banki centralne jest raczej sygnałem alarmowym.

W końcu zastrzyk miliardów przez banki centralne jest największą akcją od inicjatyw po atakach terrorystycznych z 11 września 2001 roku. Po raz pierwszy od wybuchu kryzysu na rynkach finansowych w sierpniu, pięć głównych banków centralnych oferuje bankom dodatkowy kapitał w ramach wspólnej akcji. Obserwatorzy interpretują to jako dowód na to, że kryzys finansowy ma większe rozmiary, niż się dotąd sądziło, i ogarnął banki i giełdy z całej siły.

Także rozczarowujące wiadomości dotyczące Bank of America i Wachovia w związku z kryzysem kredytów hipotecznych przyćmiły nastrój inwestorów. Rano swoje wyniki ogłosił brytyjski bank HBOS. Czwarty co do wielkości brytyjski bank twierdzi, że mimo trwających turbulencji na światowych rynkach finansowych, jest na dobrej drodze, aby spełnić prognozy analityków na cały rok. Podsumowując, w 2007 roku osiągniemy prognozowany zysk w wysokości 106 pensów na akcję.

Napisany przez Forexyman
Witajcie, przyjaciele Coś z mojej strony Rok zbliża się ku końcowi i nie był to tylko czas pełen zmian na Niemieckim Indeksie Giełdowym Niestety, również w portalu giełdowym mieliśmy kilka zamieszek po moim przyjściu stąd z mojej starej tablicy co nie było moją intencją i czego nie chciałem, to wszystko wynikło z nieporozumienia, jeśli przypadkowo kogoś uraziłem, tutaj przeproszę wszystkich Od tamtego czasu nasz wspólny ból i cierpienie współistniały, spędziliśmy razem tutaj krótki czas, mimo że nie poznaliśmy się osobiście, podzieliliśmy się wieloma rzeczami, nauczyliśmy się od siebie i mam nadzieję, że jak ja, wyciągnęliście z tego wiele pozytywnych aspektów Moje podziękowania kieruję do każdego, kto do tej pory mi zaufał Chciałbym szczególnie podziękować firmie Karat (która przetransferowała mnie tutaj bez przekazywania mi żadnych pieniędzy z mojego transferu ))))))Proszę traktować zdania w nawiasach jako żart, tak samo jak firmę Salamander, która bardzo się starała, aby ułatwić nam tutaj pracę nie tylko od strony technicznej Krótko mówiąc, drodzy przyjaciele, serdeczne podziękowania W nadziei, że nadchodzący rok będzie lepszy niż ten ubiegły Z góry życzę wszystkim zdrowego i udanego roku Pozdrowienia Fx-Man

Napisany przez webmaster

Cześć przyjaciele

Coś od siebie

Rok zbliża się ku końcowi i nie był to tylko trudny czas dla niemieckiego indeksu giełdowego. Niestety, również na portalu giełdowym mieliśmy pewne zamieszanie po moim przyjściu tutaj ze starej tablicy. Była to sytuacja, której nie zamierzałem i nie chciałem, a która powstała tylko z nieporozumienia. Jeśli przez przypadek kogoś uraziłem, chciałbym jeszcze raz przeprosić. Nasz wspólny ból i cierpienie były obok siebie od tamtej pory. W krótkim czasie bez wzajemnego poznania się osobiście współdzieliliśmy wiele, uczyliśmy się od siebie i mam nadzieję, że jak ja, wyciągnęliście z tego wiele pozytywnych rzeczy.
Moje podziękowania idą do wszystkich, którzy do tej pory mi zaufali.
Szczególne podziękowania dla Karata (który przetransferował mnie tutaj bez dawania mi jakichkolwiek pieniędzy za mój transfer))))) Proszę rozumieć zdania w nawiasach jako żart, a także dla Salamandra, który bardzo się starał, aby ułatwić nam pracę nie tylko od strony technicznej.

Krótko mówiąc, drodzy członkowie - wielkie dzięki.
Mam nadzieję, że nowy rok będzie lepszy niż ten, który minął, życzę wszystkim zdrowego i udanego roku z wyprzedzeniem. Pozdrowienia Fx-Man

Cześć Fx-Man,

również ja dziękuję Tobie za zawsze interesujące posty i analizy wykresów.

Już nie mogę się doczekać na kolejne wpisy w 2008 roku

Salamander

Napisany przez Forexyman

Cześć

Załącznik

Aktualizacja DAX

Pozdrowienia

Cześć

DAX

Właściwe wyjście z DAX i odpowiednio wcześnie wydane ostrzeżenie okazało się słuszne, obawy przed dalszym obciążeniem kryzysem kredytowym doprowadziły do sprzedaży

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć! DAX Tylko wybicie z kanału spadkowego sprawiłoby, że pozycja długa na indeksie stałaby się atrakcyjna do tego momentu cel pozostaje na poziomie 7700 Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

krótka pozycja na DAX po przekroczeniu poziomu
7880, obszar SL 7810

Zamówienie ważne przez 2 dni

WKN: AA0L8Z

Stop-Buy 5,78
SL: 4,88

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
[attachment=166]

Czy w roku 2008 może wydarzyć się to samo co między 2000 a 2003 rokiem?
Niektóre oznaki sugerują, że tak, inne raczej nie!

Wskazuje na to fakt, że akcje w DAX nie są zbyt drogie (KGV) w porównaniu do roku 2000, gdy musiano mówić o bąblu.
Obawy o recesję, inflację, stagflację raczej na to wskazywałyby. Ogromne problemy na rynkach kapitałowych również podsycają te obawy. Zwłaszcza, że kryzys finansowy wciąż nie został zażegnany i grozi pogorszeniem się sytuacji. Gwałtownie rosnące rynki wschodzące, zwłaszcza Chiny z Azją (bez Japonii) i częściowo kraje byłego bloku wschodniego (Bułgaria), Turcja i częściowo Ameryka Południowa stopniowo tworzą kolejny bańkę spekulacyjną.

Dołączony wykres z DAX w rzeczywistości dosadnie i brutalnie ilustruje, co może się dziać na rynkach! Zwłaszcza, gdy nikt się tego nie spodziewa! Niektórzy z nas mieli do czynienia z rokiem 2000 na własnej skórze.

Karat

Napisany przez Forexyman

Ten załączony wykres DAX naprawdę obrazuje dosyć brutalnie, co może się dziać na rynkach! Szczególnie gdy nikt się tego nie spodziewa! Niektórzy z nas pamiętają rok 2000 bardzo dobrze.

Karat

Cześć Karat

Nic wielkiego się nie wydarzy, po prostu mała korekta, około do obszaru 6000
(Mam na myśli crashowy, jak niektórzy chcieli)
Wykres po prostu obrazuje dotychczasowe zdarzenia, nic więcej

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Krótka pozycja na DAX po przekroczeniu poziomu
7880 SL w okolicy 7810

Zlecenie ważne przez 2 dni

WKN: AA0L8Z

Stop-Buy 5,78

Pozdrowienia

Cześć

SL zgodnie z podanymi informacjami umieszczone

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć,

co można na to powiedzieć, znowu ta sama gra
po dobrym początku znowu Emisje stawiają opór

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Krótka pozycja na DAX po przekroczeniu poziomu
7880 z SL w zakresie 7810

ISIN: AA0L8Z

Stop-Buy 5,78

Pozdrowienia

Cześć

Dostosowujemy SL do warunków rynkowych
i przesuwamy go w obszar 7850

SL: 5,28

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cytat od Forexyman

Cześć

Pozycja krótkoterminowa na DAX po przekroczeniu poziomu 7880 z obszarem SL 7810

Symbol WKN: AA0L8Z

Stop-Buy 5,78

Pozdrowienia

Cześć

Przystosujemy SL do warunków i przeniesiemy go do obszaru 7850

SL: 5,28

Pozdrowienia

Zakończono handel z około 16% zyskiem

Sprzedaż 6,75

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

Krótki czas pod numerem 8056

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman Dziś przez długi czas zastanawiałem się nad wejściem krótką pozycją w: DAXWT DB P 03/08 (DAXWT) / Val: 003210206 Niemniej jednak DAX w ostatnich godzinach porusza się w wąskim zakresie i nie wiadomo, czy chce kontynuować wzrosty, czy wrócić w dół. Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexyman

Jednak DAX porusza się w obrębie wąskiego zakresu w ostatnich godzinach i nie wiadomo, czy chce kontynuować wzrosty, czy wracać w dół.

Karat

Cześć Karat

dlatego został określony punkt krótkoterminowego handlu
w przeciwnym razie brak konieczności podejmowania dzisiaj działań

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman

Cześć

Krótka pozycja poniżej 8056

Pozdrowienia

Cześć

WKN: AA0MBX

Stop-Buy 2,80

SL.2,40

Ważne przez 2 dni

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
AA0MBX mam gotowego do odbicia. Myślisz, że kupimy dopiero przy 2.80? Obecnie dostępny za 2.65 Karat

Napisany przez Forexyman

AA0MBX mam gotowe do drukowania. Czy sądzisz, że należy kupić dopiero przy 2.80?
Teraz dostępne jest za 2.65
Karat

Cześć Karat
Nie zawsze wszystko jest tanie, jak się wydaje
Może to się źle skończyć, jeśli brakuje nam cierpliwości
Lepiej jest stosować własne zasady giełdowe, aby uniknąć ryzyka
Dlatego zawsze podaję te przykłady, że zawsze powinno się pracować ze wszystkimi rodzajami zleceń, nie używać rynku, stratę, którą oszacowałem, to około 15%, więc widzisz, że trzeba mieć wszystko w kieszeni (działać strategicznie), zanim zdecydujesz się na kierunek, a jeśli mimo to coś pójdzie nie tak, można powiedzieć OK, zrobiłem wszystko, ale rynek nie chciał jak ja chciałem

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cytat od Forexyman

Witaj

Krótkoterminowo poniżej 8056

Pozdrowienia

Witaj

Stop-Buy 2,80

SL.2,40

Ważność 2 dni

Pozdrowienia

Witaj

Umieść SL zgodnie z podanymi wskazówkami

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Cześć Forexyman

Orzeł właśnie wylądował na poziomie 2.80. Teraz ustal poziom stop loss na 2.40.
Ciężarówka (4-kołowa i o masie 4 tony) jest gotowa do odbioru dużej wygranej!

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman

Cześć Forexyman

Orzeł właśnie wylądował na poziomie 2.80. Teraz ustalmy pozycję przy SL-Pkt. 2.40.
Ciężarówka (4-kołowa i 4 tony) jest gotowa do przewiezienia dużej wygranej!

Karat

Cześć Karat

Mam nadzieję, że dzwonki kas zagrają piękne dźwięki )))))
Wstawiam nowy wykres.

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Sprzedać?

Jeśli jednak DAX przebije 7950, to jeszcze bardziej spaśnie!
To dałoby dobry początek na LONG w nowym roku!

Karat

Napisany przez Forexyman

Sprzedać?

Jeśli jednak DAX przebije 7950, to jeszcze bardziej spadnie!
Wtedy by był dobry start na LONG w nowym roku!

Karat

Cześć Karat

nie ma powodu do sprzedaży
pozostawić pozycję dobrze zabezpieczoną
W razie potrzeby dokonam odpowiednich dostosowań
Obecnie osiągnęliśmy zysk w wysokości 20%

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Fx,
wnioskuję, że zainwestowałeś w AA0E0Y i obecnie notujesz lekko ujemny wynik. Wygląda na to, że jesteś dosyć mocno zaangażowany w pozycje SHORT!

Karat

Napisany przez Forexyman

Fx,
mam właśnie lekkie minuty z AA0E0Y na koncie. Jestem więc dość mocno SHORT!

Karat

Ok Karat

każdy musi sam zdecydować, co chce zrobić
moja praca jest zrobiona)))))
zakładając, że jutro odbędzie się zniżkowa przerwa
możliwe jest zwiększenie dzisiejszego zysku, dlatego słowo pozwolić sobie na to

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Wygląda na to, że dziś znowu będzie walka przy linii 8000. Wynik walki jest niepewny!

Dziś handel kończy się o godzinie 14:00. Chciałbym, żeby moje konto handlowe było wyczyszczone przed zamknięciem.

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Jeśli teraz zostanie przekroczona granica 8064 punktów na DAX, to może dojść nawet do przekroczenia poziomu 8100.
Jeśli jednak nie uda się przekroczyć 8064, to DAX prawdopodobnie ponownie się odwróci w kierunku 8000. Jeśli nawet 8000 nie zostanie utrzymane, to możliwe jest zejście nawet do 7950. Jednakże, w ostatniej godzinie handlu jest mało prawdopodobne, aby to miało miejsce.

Pozdrawiam, Karat

Napisany przez Forexyman

Zitat von Forexyman

Hallo

Short Time unter 8056

Viele Grüsse

Hallo

Stop-Buy 2,80

SL.2,40

Gültig 2 Tage

Viele Grüsse

Hallo

VK 3.24

Viele Grüsse

Napisany przez Forexyman
Cześć

Teraz kończy się rok giełdowy 2007, a oczywiście także nasze wahania nastrojów. W ostatnim dniu handlu ponownie odzyskaliśmy poziom 8000 i zamknęliśmy powyżej tej granicy. Nasza wczorajsza pozycja przyniosła nam skromny zysk około 15%, więc teraz możemy przystąpić do nowego roku w spokoju i zadowoleniu. Przyjaciele, mam nadzieję, że moje starania w kilku częściach forum, aby zwrócić waszą uwagę na niektóre spółki, zostaną przyjęte pozytywnie i miejmy nadzieję, że możecie wykorzystać niektóre z tych papierów dla siebie. Mam nadzieję, że cała ta praca nie poszła na marne. Niestety, nie można prowadzić krótkiej sprzedaży w Muster Depot, co ogranicza moje możliwości handlowe i zmusza do wyboru akcji, które naprawdę mają potencjał wzrostu. Ale jeśli wyrażacie chęć prowadzenia krótkiej sprzedaży, to chętnie posłucham waszej opinii, ponieważ brak reakcji sprawia, że nie mam pojęcia, czy istnieje zainteresowanie. Pozdrawiam wszystkich i wasze rodziny życząc Wam zdrowego i udanego Nowego Roku.

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Kurczę, byłem na telefonie i przegapiłem sprzedaż.
Karat

Napisany przez Forexyman
Cześć

Powodzenia w Nowym Roku

DAX prezentuje się bez energii w nowym roku, dlatego można zdecydować się na sprzedaż (short) po przejściu poniżej poziomu 8045. Jako poziom S można wybrać 8080.

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Powodzenia w Nowym Roku

DAX prezentuje się słabo w nowym roku
więc przy przebiciu poziomu 8045 można iść na krótką pozycję
jako poziom S wybrano 8080

Pozdrowienia

Dobre rozpoczęcie ))))

Pozdrowienia

Napisany przez Karat
Dzisiaj też sprzedałem moje AA0BMX. + Fr. 1300,00

Karat

Napisany przez speedskater

Niestety nie można handlować na zasadzie short selling z Muster Depot, co sprawia, że jestem ograniczony w handlu i muszę wybierać akcje, które naprawdę mają potencjał wzrostu, ale jeśli wyrażacie życzenie, aby także przeprowadzać transakcje short selling, chętnie poznam wasze zdanie.

Cześć FX

Jestem z powrotem. Spędziłem trochę czasu w LA i nie miałem ani czasu, ani dostępu do Internetu. Życzę ci i oczywiście wszystkim innym szczęśliwego nowego roku.
Co do twojego pytania. W dzisiejszych czasach praktycznie każdy może handlować na zasadzie short selling za pomocą opcji, kontraktów CFD itp., więc zainteresowanie powinno być obecne. Jednak oczywiście mogę mówić tylko za siebie.
Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez Forexyman
Cześć Speed Witaj w domu. Dziękuję za życzenia. Oczywiście życzę Ci także zdrowego i udanego roku. Poprzez Shortselling miałem na myśli specjalne akcje, więc nie chodzi o spekulacyjne zaangażowanie, ale o aktywne handlowanie akcjami, które można kupować i sprzedawać w różnych kierunkach (konkretne akcje). Pozdrowienia
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata