Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Doświadczenia z Bern Finanz?

Napisany przez andy72andy
Tak dokładnie. Szukam firmy, najlepiej z obszaru Akwizgranu, która udzieli mi kredytu, nawet jeśli mam wpis w rejestrze dłużników. Mogę również skorzystać z opcji online, ale bez żadnych opłat wstępnych. Opłaty mogą być doliczone do finansowania lub odjęte od kwoty kredytu. Potrzebuję 10 000 euro i mogę płacić miesięcznie 250 euro. Jestem świadomy, że opłaty są wyższe. Będę bardzo wdzięczny za podanie mi adresu. Pozdrawiam

Tak, masz rację. Szukam najlepiej w okolicach Aachen firmy, która udzieliłaby kredytu nawet z wpisem w rejestrze dłużników. Może być także przez internet, ale bez żadnych przedpłat. Opłaty mogą być doliczone do finansowania lub odjęte od kwoty. Potrzebuję 10 000 euro. Mogę spłacać 250 euro miesięcznie. Wiem, że opłaty będą wyższe. Będę bardzo wdzięczny za adres. Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czym zajmujesz się zawodowo andy72andy?

Mogę sprawdzić kredyt ratalny z negatywną historią w Schufa - oczywiście bez żadnych opłat wstępnych.

Jestem monterem opon / mechanikiem pojazdowym. Czego potrzebują Państwo do przeprowadzenia egzaminu?

Napisałem do ciebie prywatną wiadomość.

Napisany przez Tanjavogt38
Cześć, dostałem umowę najmu od myfinance i moje pytanie brzmi, czy są oni godni zaufania

Napisany przez Daukind
https://lmgtfy.com/?q=myfinance+seri%C3%B6s

Napisany przez koruma
Na razie nie znaleziono nic negatywnego na Google.

@koruma, czy nie możesz znaleźć nic, wpisując Doświadczenia z Bern Finanz?

https://verbraucherschutz.de/bern-fi...zahlen-sollte/

Napisany przez Gell

hmm jeszcze nie znalazłem nic negatywnego w Google.

Czas więc na:
https://www.fielmann.de/okulary/

Prawda

@Gell, proszę bez ukrytej reklamy. Istnieją także inne dobre firmy okularowe :-)

Napisany przez Lars04
@Tanjavogt38 proszę trzymaj się z daleka. To jest czyste oszustwo. Prawdopodobnie również będzie mowa o umowie dotyczącej naprawy finansów. Jak tylko pojawi się to słowo, bardzo prawdopodobne jest, że będziesz mieć z nimi same problemy zamiast pieniędzy.

Napisany przez Gell
Co mówi adwokat:

Sposób oszustwa: Pośrednik kredytowy udający firmę zajmującą się restrukturyzacją finansową

Restrukturyzacja finansowa to usługa, w ramach której poprawa sytuacji finansowej dłużnika miała być osiągnięta za pomocą zewnętrznej pomocy. Oznacza to, że zewnętrzny doradca wkracza w sytuację finansową klienta, sprawdza ją, a następnie pomaga przywrócić stabilność finansową dzięki istniejącym dochodom itp. Nie jest to jednak usługa pośrednictwa kredytowego. Tak przynajmniej powinno być.

W rzeczywistości rzekomy specjalista od restrukturyzacji finansowej sugeruje jednak, że otrzymasz kredyt w wysokości pożądanej kwoty bez konieczności sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej.
W rzeczywistości podpisana umowa o restrukturyzację finansową jest opisana powyżej usługą, która po prostu przejmuje część obowiązków. Kwota kredytu nie ma zostać wypłacona.
W tych przypadkach znacznie bardziej problematyczne jest jednak to, że do momentu podpisania umowy sanacyjnej klientowi sugeruje się, że faktycznie otrzyma on kredyt. Firma świadcząca usługi restrukturyzacyjne nie ujawnia, że jest to samo pośrednictwo finansowe.
Cała umowa, informacje umowne i formularz do wypełnienia są ułożone w taki sposób, by oszustwo dotyczące możliwego kredytu było skuteczne. Pożądana kwota, okres kredytowania i miesięczna rata są wyraźnie i wyraźnie zaznaczone. Klient otrzymuje wrażenie, że ma do czynienia z zwykłym kredytem, ponieważ istotne cechy są widoczne. Prawdziwa treść umowy jest drukowana w małym druku z niezrozumiałymi sformułowaniami. Konieczne jest dokładne przeczytanie tej umowy i możliwe skorzystanie z porady prawniczej, aby laik prawny mógł zrozumieć, że w rzeczywistości nie chodzi tutaj o umowę kredytową, lecz raczej o pułapkę umowną dotyczącą bezwartościowej usługi.
Kiedy klient firmy zajmującej się restrukturyzacją finansową raz podpisze umowę sanacyjną, zostaje uwikłany w pułapkę umowną. Nawet w późniejszym okresie ofiara oszustwa nie jest informowana o prawdziwych okolicznościach. Przez długi czas klientowi sugeruje się, że faktycznie otrzymał kredyt i wypłata pożyczki nastąpi wkrótce. Najpierw klient powinien zapłacić opłatę manipulacyjną już wspomnianą umownie. Dzięki tej opłacie firma zajmująca się restrukturyzacją finansową osiąga jeden ze swoich głównych dochodów, ponieważ ta kwota jest zatrzymana, a zazwyczaj nie są świadczone żadne dodatkowe usługi.
Jeśli byłeś ofiarą oszustwa związanego z restrukturyzacją finansową, możesz unieważnić umowę ze względu na popełnione oszustwo.
Unieważnienie umowy oznacza, że nie musisz płacić jednorazowej opłaty wymienionej w umowie sanacyjnej ani ewentualnej umówionej miesięcznej raty.

Jak złożyć unieważnienie:
Unieważnienie następuje przez złożenie oświadczenia drugiej stronie umowy. W przypadkach oszustwa musi to nastąpić w ciągu roku. (nie chodzi tu o 14-dniowe prawo odstąpienia od umowy).

Tak więc: Unieważnienie umowy z powodu oszustwa

Tak to mogłoby wyglądać:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jan Kowalski-
Ulica przykładowa 99
11111 Przykładowe Miasto

List polecony za potwierdzeniem odbioru
Adres dostawcy Data umowy
Unieważnienie umowy nr. ______ z dnia _______ Numer klienta: __________

Szanowni Państwo,
Wprowadziliście mnie w błąd, sugerując, że otrzymam u was kredyt.
To wyłącznie z tego powodu zgodziłem się na zawarcie umowy.
Chodziło jednak tylko o (dla mnie) bezwartościową usługę (restrukturyzację finansową).
Zdaję się zatem moje oświadczenie o umowie z dnia __________ z powodu oszustwa (§§ 119-123 KC)
Proszę o pisemne potwierdzenie unieważnienia i zapisałem sobie termin na odpowiedź na __________ (dzisiaj + dwa tygodnie).
Z poważaniem (podpis)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
To czy rzeczywiście istnieje biuro przy ulicy Kościelnej 33 to już inna historia.

No, co ty na to

Napisany przez docentxX3

Dzwoni najpierw Luzern Finanz albo Lugano Finanz.
kredyt bez sprawdzania w bazie danych, restrukturyzacja finansów……….

I oto mamy to:
Doświadczenia z Finanz w Bern (umowa pośrednictwa)

Oryginalna wypowiedź:
…..Chcą 245 euro za opłatę manipulacyjną…….

Gell

https://aklam.io/oVOm4q

@docentxX3, link nie działa, czy mógłbyś go jeszcze raz umieścić?

Napisany przez docentxX3
sabinemaurer88@gmail.com znalazłem błędny e-mail dotyczący prywatnego kredytu

Napisany przez phillippzart
Tak więc miałem już do czynienia z restrukturyzacją finansową. I nie wiem, dlaczego wszyscy tak źle o niej mówią. Jasno komunikuje, czym jest. Złożyłem wniosek o restrukturyzację i to mi pomogło. W ten sposób moi wierzyciele odzyskali swoje pieniądze za pośrednictwem InterHypo Suisse GmbH, a dla mnie wszystko wróciło do normy. Dlatego nie mogę powiedzieć niczego negatywnego. Po prostu uważam, że trzeba jasno zrozumieć, czym jest restrukturyzacja finansowa. Jeśli ma się niezapłacone faktury lub pożycza się pieniądze, jest to bardzo zalecane. Mam nadzieję, że to pomoże czytelnikom tutaj

Napisany przez Gell
[cytat=phillippzart">
Już miałem do czynienia z restrukturyzacją finansową. I nie wiem, dlaczego wszyscy tak źle o tym mówią.
[/cytat]
Restrukturyzacja finansowa może być również (czasem) wiarygodna.
Jednak w tym przypadku rozmawiamy o sprawie „Bern Finanz” (lub Ascona Finanz, MyFinance..... jak je tam wszystkie nazwą). To znani oszuści, którzy udają udzielanie kredytów.
W Interhypo przynajmniej stoi tutaj (choć bardzo małym drukiem i na dole): „Firma InterHypo Suisse AG nie pośredniczy ani nie udziela kredytów!“
Ale trzeba jeszcze wyjaśnić, kiedy i jak powstaje to „wynagrodzenie za sukces“ ;-)
Zabawne jest też to, że mają pieczątkę „Znany z radia i telewizji“.
Dlaczego firma Interhypo Suisse AG znajduje się na tej liście ostrzeżeń, to dla mnie zagadka ;-) :
https://www.ktipp.ch/service/warnlis...nzsanierungen/
Nie rozumiem także, dlaczego wiarygodne firmy ciągle tworzą fałszywe profile z zadowolonymi klientami. Jak na przykład „Renato K. z Berna”
On wydaje się być także zadowolony z Cosmo Direkt:
https://www.cosmosdirekt.de/privatha...VT_Content_PHV
Lub zalewają masowymi wpisami (niekontrolowane) blogi finansowe i portale prasowe typu „Wordpress“.
Prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata