Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Lucernie / Finanse w Lugano itd.

Napisany przez Marcel

Marcel:

Przeczytaj jeszcze raz punkt 3b.
W żadnym wypadku nie zapłaciłbym.
Czy obejrzałeś akta SAT1 i filmy MDR? Czy wciąż uważasz, że cała sprawa jest legalna?
Więcej informacji na temat Lugano tutaj:

Pomimo że tysiące osób się na to nabrało, Luzern/Lugano nigdy nie wystawiło PRZED SĄD (1) "klienta" (zasłaniałoby to tylko śmieszność).

Gell

Ah, teraz właśnie przeczytałem twoją odpowiedź, Gell (Mógłbym sobie zaoszczędzić dolne pytanie).

Ale czy myślisz, że przestaną mnie atakować, jeśli zignoruję ostatnie groźby (sąd)?

Napisany przez Gell
Więc jeszcze raz:Cześć ludzie,nie dajcie się zastraszyć groźbom dotyczącym windykacji, postępowań upominawczych itp.Ja również dałem się nabrać na te firmy Lugano/Luzern Finanz, ale zignorowałem groźby listowne.Odtąd nie usłyszałem o nich nic więcej. Prawdopodobnie jest to ich metoda działania, próbują zastraszyć ludzi, aby zapłacili.Po prostu to ignorujcie!!! Nic więcej się nie stanie.PozdrawiamZnalezione tutaj:Verbraucherschutz.deJakie POŁĄCZENIA są między Luzern Finanz a Lugano Finanz?Złożyłeś wniosek o kredyt i dostałeś renowację finansową.To jest „§123 BGB - oszustwo“.Podstawa do nazwania całej sytuacji oszustwem.O tym również szeroko informowano w mediach w tym kierunku (SAT1-MDR-Computerbild itp...).Wiesz

Napisany przez Aergermacher
Cześć wszystkim.

Ojej - chyba nikt nie sądzi, że może wpaść w takie g*wno. A jednak dzieje się. Również uległem w piątek (15.06.12) i jestem z siebie zły, że nie sprawdziłem tego wcześniej. Nienawidzę siebie za to.

Dziś przyszła pierwsza wiadomość z znanymi treściami.

Oczywiście nic nie podpisuję, nic nie płacę. Czy mimo wszystko mam odwołać (bezpłatne) zapytanie o kredyt online?

A teraz moje pytanie: jeśli tak, to gdzie wysłać odwołanie za pośrednictwem przesyłki rejestrowanej?

Na ich zabawnej stronie e-mailowej są podane 2 adresy.

Po pierwsze, adres zamieszkania (Im Burbecksort 40, 59229 Ahlen), a po drugie adres firmy (skrytka pocztowa 1864, 59207 Ahlen).

Jednak uważam, że adres zamieszkania to fałszywy adres.

Kto mógłby podać bliższe informacje? A może zignorować całą tę sytuację, bo nic nie zostało podpisane i opłacone. Żadna umowa na świecie nie jest ważna BEZ podpisu.

Kurczę, jestem naprawdę wściekły na siebie.

Pozdrowienia dla wszystkich!

Napisany przez Gell
Cześć Aergermacher,

Punkt 2a, jak tu opisano, mówi: wszystko jest w porządku. Jeśli chodzi o adres, proszę obejrzeć oba filmy SAT1 i MDR.

1. Znajduje się strona internetowa Luzern/Lugano, gdzie mądrzy chłopcy obiecują ogromne kredyty bez wcześniejszej weryfikacji. Jesteś od razu zachwycony i szybko składasz wniosek o kredyt.
2. Potwierdzenie mailem przychodzi natychmiast. Wszystko świetnie, nie znamy się, ale otrzymasz od nas natychmiast dużo pieniędzy! To samo jest wysyłane na piśmie w następnych dniach. W środku znajduje się również UMOWA do podpisania.
W tym momencie istnieją dwie alternatywy:
- 2a: wcześniej zorientowałeś się w internecie i teraz wiesz, że cała ta sprawa to oszustwo. Wrzucasz list do kosza i sprawa jest załatwiona. Później mogą przyjść jeszcze kilka śmiesznych listów przypominających (...dlaczego nie podpisałeś?, koszty obniżone...). To wszystko.
Lub:
- 2b: nadal jesteś zachwycony, podpisujesz UMOWĘ i odsyłasz ją. Przechodzimy do punktu 3.
3. Kilka dni później przychodzą cenne materiały za pobraniem (kwota może się różnić).
W tym momencie istnieją dwie alternatywy:
- 3a: płacisz. I... pieniądze znikają. kredyt również nie zostanie udzielony (nawet po wypełnieniu cennych materiałów). Konieczne jest teraz odwołanie za pośrednictwem listu poleconego w ciągu 14 dni (patrz przykładowy tekst z 23.03.2012, 18:49). Jeśli nie ma reakcji, konieczne mogą być dalsze kroki, takie jak zgłoszenie na policję i zaangażowanie prawnika.
Lub:
- 3b: nie płacisz. Wkrótce otrzymasz groźby (od windykacji po ostateczne pozasądowe porozumienie). Jednak są to tylko puste słowa: NIC SIĘ NIE ZDARZA NA KONIEC! Nie martw się! Jeśli konieczne, zaniepokojony możesz wysłać odwołanie za pośrednictwem listu poleconego w ciągu 14 dni (z powodu zwodzenia i z prośbą o brak dalszej korespondencji pocztowej, mailowej lub telefonicznej, w przeciwnym razie grożone jest zgłoszeniem na policję).

No nie? Gell

Napisany przez Aergermacher
Cześć,

powiedziano, że nie jesteś szybki.
Dzięki.

Pozdrowienia

Napisany przez Daria
Cześć,

regularnie otrzymuję listy i maile od tej firmy finansowej z opcją uzyskania kredytu. Jednak nigdy nie składałem wniosku w tej sprawie.

Pozdrawiam

Napisany przez Elke
Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej firmie i właśnie z ciekawości zacząłem zgłębiać ten temat, pod wpływem tego ogromnego zainteresowania.

Rozumiem, że ludzie w trudnych sytuacjach łatwo dają się nabrać na podejrzane reklamy. Jednak trochę mnie to denerwuje, być może z powodu mojego zawodu, gdy ludzie zrzucają odpowiedzialność, wskazując palcem na winnych, którzy mają być winni wszystkiego.

Nawiasem mówiąc, nie otrzymuję żadnych reklam od takich firm i podejrzewam, że to bardziej zależy ode mnie niż od oferty.

Napisany przez wock
Cześć wszystkim, trzymajcie się z daleka od tych oszustów. Oni pobrali ode mnie opłatę w wysokości 219 zł (za kredyt w wysokości 2500 euro) i od 6 miesięcy czekam na odpowiedź. Gdy próbowałem skorzystać z porady prawnika, nie miałem ubezpieczenia prawno ochronnego.
Absolutnie nie ufajcie tym złodziejom. Napisałem kilka razy listy, ale nie otrzymałem odpowiedzi.

Napisany przez rolfbrandt
Ja też wpadłem w to! Po tym, jak wczoraj miałem zapłacić dwie przesyłki pobraniowe po 249,50, zacząłem się zastanawiać. Złożyłem wniosek i podałem moją żonę jako drugiego wnioskodawcę. Kiedy nadeszły dwa wnioski, zacząłem się zaniepokajać. Nie przyjąłem obu przesyłek pobraniowych i znalazłem to forum. Przeczytałem teraz wszystkie strony i zwróciłem szczególną uwagę na posty Gell (dzieki Gell). Natychmiast wysłałem faks z odwołaniem zgodnie z wskazówkami (mam nadzieję, że to jest wystarczające prawnie). Teraz spokojnie czekam na to, co się stanie. Prawdopodobnie odesłałbym wszystkie listy nietrzymane. Nie rozumiem, dlaczego ta firma może po prostu działać dalej. Dla testu złożyłem wniosek: z Nowakiem, w Musterdorf, Musterstrasse, rencista z dochodem 100€, 150 000 € kredytu. Został on natychmiast zatwierdzony. Chciałbym wiedzieć, gdzie należy wysłać dokumenty. Jeśli oni próbują nas oszukać, powinniśmy zrobić to samo z nimi. Pozdrowienia, Rolf

Napisany przez Franke
* Miałem absolutnie negatywne doświadczenia.
W kwietniu 2011 roku złożyłem wniosek o kredyt. Gdy otrzymałem odpowiedź Twój wniosek o kredyt został zaakceptowany, poczułem się zaniepokojony; ponieważ zaakceptowanie wniosku nie oznacza jeszcze zatwierdzenia kredytu.

Krótko po tym otrzymałem prośbę o podpisanie polisy kredytowej, którą naturalnie odrzuciłem pisemnie i obiecałem podpisać dopiero wtedy, gdy kredyt zostanie faktycznie udzielony.

Mimo to, ściągano z mojego konta co miesiąc 19,80 €. Myślałem, że to związane z moim finansowaniem samochodu...
Würzburger Versicherung zaakceptowało natychmiastowe wypowiedzenie, opłacone 12 miesięcznych składek są stracone.
Zgłosiłem sprawę Luzern GmbH do LG Münster z podejrzeniem o oszustwo, ponieważ mam wrażenie, że chodzi im tylko o sprzedaż ubezpieczenia od niewypłacalności kredytu i prowizję, którą można uzyskać.

Cześć Franke, dołączę do zbiorowego pozwu. Obecnie panuje cisza, ale wiem, że nie odpuszczą i niedługo napiszą listy z pogróżkami. Te listy z pogróżkami to tylko gorące powietrze i w końcu przestanie się o nich słyszeć. Przynajmniej tak przeczytałem na forum. Rolf

Napisany przez Judithsprice
Cześć,

o nie, wydaje mi się, że ja też się nabrałem na to. Teraz, po tym jak nie przyjąłem przesyłki pobraniowej, otrzymałem drugie pismo z wezwaniem do zapłaty, z groźbą postępowania windykacyjnego. Co powinienem zrobić?
Przeczytałem na forum, że wystarczy po prostu nie reagować???

Sandra.

Cześć Sandro, przeczytaj stronę 4, Pocztę nr. 135 i 140 od firmy Dell. Przepisz oba listy i wyślij je listem lub faksem. Nie otrzymałem żadnych innych korespondencji. Zagroź także, że powiadomisz prokuraturę w Dortmundzie. Pozdrowienia Rolf Ps: Zignoruj pisma windykacyjne i groźby, nie trafią one do sądu!

Napisany przez Turksn
Cześć ludzie, też wpadłem w pułapkę Luzern Finanz. Dopiero później zrobiłem badania i dowiedziałem się, że ci ludzie to oszuści. Mój termin wypowiedzenia minął, więc nie będę płacił pieniędzy, bo i tak nie zobaczę końca tego kredytu. Ale grożą mi windykacją!!! Co może się stać, jeśli nie zapłacę??? Bo oni też nie trzymają się umowy. Ci, którzy już zapłacili, czekają od miesięcy na swoje pieniądze. Których już nie dostaną.

Proszę, podajcie mi radę, to psuje mi nastrój

Zrób po prostu to, co zrobili inni.

Napisany przez Tatti
Ludzie!
Jak długo będziemy się oszukiwać?
Wstawajcie, idźcie do prawników i sądów! Broncie swoje prawa!
Wszyscy oszuści muszą być ukarani i izolowani od społeczeństwa!
Oni nie widzą Boga, a dzień rozliczenia nadejdzie za ich grzechy!

Lugano Finanz wzięło list, 419 euro
potem przyszedł list od zenTera i napisali, że opłata wynosi 440 euro
* Chciałem zadzwonić, ale nikt nie odbiera
Zadzwoniłem do Lugano, odpowiedziała nieuprzejma Pani B.
Powiedziałem jej, że muszę pójść do prawnika. Pani B odpowiedziała: Idź, dokąd chcesz!

Jestem matką dwójki dzieci, pracuję ciężko i na podstawie zasiłku.
Potrzebuję tych pieniędzy, które pomogłyby opłacić długi za prawo jazdy i za zęby. Ale zamiast tego dostaję więcej długów i rozczarowania
Prawnicy robią wszystko, ale za szkodę niematerialną nikt nie zrekompensuje((((

Napisany przez 2Escorpio
Czasami ludzie sami są winni niektórym rzeczom.Powinno być jasne, że z Hartz4 nie można dostać kredytu.Ponadto osoba otrzymująca Hartz4 nie potrzebuje w ogóle kredytu!Na zęby? W takiej potrzebie urząd pracy udziela pożyczki.Prawo jazdy? Urząd pracy płaci za nie, jeśli jest to konieczne... jeśli nie jest potrzebne, osoba otrzymująca Hartz4 również nie potrzebuje prawa jazdy... po co w ogóle?

Napisany przez Tatti
Tak! Ludzie oskarżają, ale tylko dlatego, że zawsze mogą na to liczyć,
I wykorzystują smutek innych ludzi, a kara przyjdzie do Was kiedyś. A może macie dzieci albo tak chcecie. Nie zapomnijcie moich słów. Bóg widzi wszystko!

PS. Sądzę, że Finanse Lugano to oszuści. Ale to tylko moje zdanie

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

niestety wczoraj złożyłem wniosek o kredyt bez Schufa w firmie Luzern Finanz.
Dziś otrzymałem zatwierdzenie/ścisłą zgodę wraz z załączonym umową dotyczącą restrukturyzacji finansowej.
Natychmiast zdecydowałem się odmówić tej umowy, zauważając, że coś tu nie gra.
NIC NIE podpisałem ani nie zapłaciłem!!

Wysłałem następującą odpowiedź e-mailową z odwołaniem do obu firm (Luzern Finanz/Lugano Finanz).

Oto treść.

Czy to odwołanie jest wystarczające, czy można zrobić coś, aby nie być dalej dręczonym przez tę firmę.
Najlepiej chyba wysłać to jeszcze raz listownie lub faksem, prawda?

Czy moje sformułowanie jest odpowiednie, czy nie?
Bardzo potrzebuję pomocy...

Czy byłoby też sens grozić im przekazaniem sprawy prasie/telewizji, jeśli nie otrzymam potwierdzenia?

Byłbym niesamowicie wdzięczny za poradę.

Pozdrowienia

Napisany przez Gell
Cześć Uschi,

Nie widzę twojego tekstu o odstąpieniu, ale nieważne.
Po prostu nie masz nic do odwołania, ponieważ nic nie podpisałaś (w przypadku Luzern i innych).

Jednak jeśli podczas wprowadzania danych zaznaczyłaś dodatkowe ubezpieczenie od niewypłacalności i podałaś swój numer konta bankowego, musisz jak najszybciej sprawdzić wyciągi z konta bankowego. Być może chodzi o ubezpieczenie od Würzburger (około 20-25 euro miesięcznie). W takim przypadku musisz natychmiast złożyć wypowiedzenie bezpośrednio u Würzburger. Więcej informacji tutaj:

Specjaliści od finansów z departamentu dr. falk von morgen

Pamiętasz?

Napisany przez Gell

Ludzie!

Nie zobaczycie Boga, a dzień rozliczenia nadejdzie za wasze grzechy!

((((

Też tak uważam

Prawda

Napisany przez Birgit K.
Myślę, że jeśli firma reaguje tak agresywnie na negatywne opinie, to znaczy, że ma coś do ukrycia. Zawsze dobrze jest dokładnie się dowiedzieć i zasięgnąć informacji przed wzięciem kredytu, niezależnie od firmy. Warto również poszukać opinii, o ile oczywiście nie są one usuwane przymusowo przez firmy.

Napisany przez tnt
[cytat=Tatti">
Ludzie!
Jak długo będziemy siebie oszukiwać?
Wstańcie i udajcie się do prawników i sądu! Bronić swoich praw!
Wszyscy oszuści powinni być ukarani i izolowani społecznie!
Oni nie widzą Boga, a dzień rozliczenia nadejdzie za ich grzechy!
[/cytat]
Tak, ale przed Sądem Ostatecznym nie ma obowiązku adwokackiego. Amen.

Napisany przez Luluuuu
Cześć, mój mąż również dał się nabrać i złożył wniosek nawet z tą ubezpieczalnią =((( teraz dostał umowę, ale nie za pobraniem... w umowie jest napisane, że trzeba zapłacić zaliczkę w wysokości 484 euro... czego oczywiście nie zrobiliśmy. Potem musieliśmy trochę poszperać w internecie... niestety krąży tak wiele sfałszowanych pozytywnych opinii =((( no cóż, mam nadzieję, że nic nie przyjdzie od Würzburger Versicherung... jeśli tak, to od razu to odrzucę... możecie mi powiedzieć, co może być bardziej wiarygodne? Maxda???? ps. bardzo zabawne było to, co było napisane na odwrocie umowy... Punkt 2 ;D

Napisany przez Gell

No cóż, mam nadzieję, że teraz nie przyjdzie nic od Würzburger Versicherung

Na to na pewno bym się nie polegał!

Za 484 euro opłat na pewno zamówiliście co najmniej kredyt na 20,000 euro.
Naprawdę nie wierzycie, że jakakolwiek bank czy organizacja da wam pieniądze bez wcześniejszej oceny (m.in. z Schufa), prawda?
Przepraszam, ale to musiało zostać powiedziane...

Inne możliwości:
-SMAVA (Pieniądze od prywatnych osób), ale chcą zobaczyć Schufa
-Sigma kreditbank AG z Liechtensteinu: Bez Schufa, ale tylko 3500 lub 5000 i z 12% oprocentowaniem. Wymagane jest również ustalone minimum dochodu (nie dla emerytów, osób poszukujących pracy, osób prowadzących działalność gospodarczą i freelancerów). Nie próbowałem tego sam.

Innych rzetelnych firm (poza znanymi bankami) niestety nie znam. Albo zostaniecie kompletnie oszukani (na przykład Luzern/Lugano), albo udzielenie kredytu jest uzależnione od zawarcia różnych umów ubezpieczeniowych/udziałów, itp., nie wspominając o przerażających oprocentowaniu.

Do wszystkich nowicjuszy z wspaniałymi doświadczeniami z XXX: nie musicie próbować mnie przekonywać.

I nie wszystko, co leci w telewizji, jest koniecznie godne zaufania (patrz na przykład AWD ...)
Na przykład MAXDA przekazuje zapytania o kredyt do BARDZO wątpliwych firm, takich jak Bavaria Finanzservice.

I ogólnie obowiązuje: Rzetelny pośrednik kredytowy otrzymuje swoją prowizję lub odszkodowanie za nakłady DOPERO po wypłacie pożyczki i po upływie terminu odstąpienia od umowy.

Prawda?

Napisany przez Luluuuu
To było głupie, że w ogóle podaliśmy takie dodatkowe ubezpieczenie i DANE KONTA...

Złożyliśmy wniosek o 100 000, bo mniej nie kosztuje domu!!!

Rejestracje w Schufa ma się tylko z powodu drobnostek =((( dlatego zdecydowaliśmy się na bez rejestracji w Schufa.

Myślę, że można dostać kredyt bez rejestracji w Schufa... niestety wpadliśmy w tę pułapkę =(

Napisany przez Gell

Myślę, że można dostać kredyt bez sprawdzania w BIKu.

Tak, przy maksymalnie 5000 euro powinno to również zadziałać.
Za tę kwotę można już kupić ładny domek drewniany w sklepie budowlanym, ale to wszystko.

Prawda?

Napisany przez Tatti
Otrzymałem pieniądze z powrotem, ale tylko dzięki pomocy adwokata

Adwokat powiedział, że wielu klientów miało problemy z Lugano Finanz

Napisany przez 2Escorpio

Otrzymałam pieniądze z powrotem, ale tylko dzięki pomocy adwokata.

Adwokat powiedział, że wielu klientów miało problemy z Lugano Finanz.

Gratulacje!

Cytat od Gell

Tak, przy maksymalnej kwocie 5000 euro powinno to również zadziałać.
Za tę kwotę można dostać ładny domek drewniany z marketu budowlanego, ale nic więcej.

Gell

Uważam, że taka kwota jest nierealistyczna w kwestii wiarygodności. Maksymalna kwota kredytu bez sprawdzania w rejestrze dłużników wynosi 3000 euro, o ile istnieje umowa o pracę... przynajmniej w ramach działalności godnej zaufania... wszystko inne może być możliwe gdzieś i kiedyś, ale nie jest regułą.

Napisany przez Gell

Uważam, że to jest nierealistyczne w poważnym zakresie. Maksymalnie możliwe kwoty przy kredytach bez sprawdzania w bazie danych Schufa to 3000 euro, o ile istnieje umowa o pracę... przynajmniej w poważnym zakresie... wszystko inne może być może kiedyś i gdzieś możliwe, ale nie jest regułą.

Cześć Tati,

również ode mnie gratulacje :-)

Cześć Escorpio.

Bank Sigma z Liechtensteinu oferuje coś takiego od początku 2012 roku.
SIGMA Kreditbank AG : Kredit, Barkredit, Kleindarlehen

Wymagania są trochę surowsze niż przy kwocie 3000 euro:
O´Ton: Aby otrzymać kredyt w wysokości 5000 euro bez sprawdzania w bazie danych Schufa, singiel musi wykazywać dochód netto w wysokości 1600 euro.
Przy kwocie 3000 euro to 1100 euro.

Sam nie próbowałem, ale także nie przeczytałem negatywnych opinii na ten temat.
Tutaj nie ma obowiązku żadnych przedpłat ani ubezpieczeń.

Słowo

Napisany przez osito
Cześć, wystąpiliśmy z aplikacją o kredyt w Lugano Finanz GmbH, ja i moja żona. Został nam on niespodziewanie przyznany. Zaczęło mnie jednak zastanawiać to niesamowicie korzystne oprocentowanie i opłata w wysokości 597,50 euro, którą należało uiścić z góry. Lugano-Oszustwo. Teraz okazuje się, że dostaliśmy od nich od razu 4, powtórzę CZTERY, umowy pośrednictwa, ponieważ moja żona wypełniła je źle podczas składania wniosku online. To oznacza, że bez kosztów papieru, druku czy kopert, poniósłam koszt 4x55 cent za list. Po pierwszych listach nie skontaktowaliśmy się z nimi, więc wysłali do nas kolejne 4 listy. Co oznacza łącznie 8x55 cent. Niestety do dzisiaj nie otrzymaliśmy potwierdzenia podpisanej umowy pośrednictwa. Czy istnieje sposób, aby sprawić, że poniosą koszty, nie podejmując żadnych działań z naszej strony? Nic nie podpisaliśmy! Złożyliśmy tylko niezobowiązujące zapytanie online. Jakoś dobrze się przy tym czuję.

Napisany przez LunaMerlinLou
Cześć kochani
Ja i mój szwagier również wpadliśmy w pułapkę finansową Lugano, mój szwagier ma pobierane pieniądze z konta na rzecz ubezpieczenia, a mnie grożą windykacją i komornikiem, ponieważ nie zapłaciłem początkowego zadatku. Czy teraz powinienem się martwić, czy może być jeszcze coś więcej? Mam trójkę małych dzieci i nie mogę sobie pozwolić na dodatkowe koszty.

Napisany przez FrecheLoewin
Cześć...

Wczoraj złożyłam niezobowiązujące wniosek o kredyt w Lugano Finanz GmbH i dzisiaj dostałam 90% decyzję i teraz znalazłam to forum.

Właśnie dostałam umowę drogą mailową, mam ją podpisać i odesłać pocztą lub mailem.

Nie wiem, co mam teraz zrobić...

Czy możecie mi coś poradzić, mam takie złe przeczucie w żołądku... Ojej...

Napisany przez 2Escorpio

Hallöchen...

Ich habe gestern einen Kreditanfrage bei Lugano Finanz GmbH unverbindlich gestellt und heute eine 90 % Zusage bekommen und jetzt dieses Forum gefunden.

Ich habe soeben einen Vetrag per Email bekommen, soll den unterschreiben und per Post oder per Email zurücksenden.

Ich weiß jetzt nicht, was ich tun soll...

Könnt Ihr mir was Raten, hab so ein ungutes Gefühl im Magen... Man oh man...

Ich verstehe die Frage nicht? Deine Zusage liegt bei 90% und die User hier die Probleme mit der Firma hatten liegt bei 100%... ist doch eigentlich eine klare Sache

Napisany przez Dilek
Cześć, jestem nowy tutaj i pilnie czytałem wszystkie raporty tutaj. To, co oni odwalają, jest naprawdę okropne! Dzisiaj dostałem list od Würzburger Versicherung. Zadzwoniłem od razu i wyjaśniłem im sytuację. Facet wydawał się trochę zirytowany. Ale nieważne. Natychmiast napisałem do nich maila z wypowiedzeniem tego ubezpieczenia, którego nigdy nie wybrałem / nie zawarłem tego. Zobaczymy, co się stanie.

Napisany przez FrecheLoewin
Cześć Dilek...

Napisz e-mail i skorzystaj z prawa do odstąpienia od umowy.

Pozdrowienia Loewin

Napisany przez Dilek
Cześć niegrzawiona lwiątko...
Zrobiłam to już. A jutro dla podwójnego bezpieczeństwa jeszcze raz listem poleconym z potwierdzeniem odbioru

Napisany przez Gell
To co długo się rozwija......
Ochrona konsumentów.de - Prokuratura w Dortmundzie w końcu pozywa Luzern Finanz!
w końcu będzie dobrze.... :-)
Do wszystkich poszkodowanych, którzy chcą dołączyć do pozwu:
Proszę złożyć zawiadomienie w swojej jednostce policji. Ta przekaże zawiadomienie prokuraturze w Dortmundzie.
Powiedzmy sobie

Napisany przez 2Escorpio

Co długo się czeka......

Ochrona konsumentów.de - Prokuratura w Dortmundzie w końcu pozywa Luzern Finanz!

będzie (wreszcie) dobrze.... :-)

Do wszystkich poszkodowanych, którzy chcą dołączyć do pozwu:
Proszę złożyć doniesienie w swoim komisariacie policji. Policja przekaże doniesienie prokuraturze w Dortmundzie.

Gell

Ale co ma naruszenie prawa konkurencji do tego, o czym tutaj pisano od miesięcy?

Napisany przez Gell
Cześć Escorpio,

Po prostu powtórz to, co zaleca ochrona konsumentów (patrz komentarze pod tym samym linkiem, poniżej)

Uczestnik forum:
Jestem poszkodowanym przez Luzern Finanz i chciałbym dołączyć do pozwu. Proszę podać numer akt sprawy do Prokuratury w Dortmundzie.

Ochrona konsumentów:
Proszę złożyć zawiadomienie w swoim komisariacie policji. To zawiadomienie zostanie przekazane prokuraturze w Dortmundzie.

Rozumiem

Napisany przez 2Escorpio

Cześć Escorpio,

Tylko powtarzam to, co zaleca ochrona konsumentów (patrz komentarze pod tym samym linkiem, na dole)

Uczestnik forum:
Jestem poszkodowanym przez Luzern Finanz i chciałbym dołączyć do pozwu. Proszę podać nr sprawy do prokuratury w Dortmundzie.

Ochrona konsumentów:
Proszę złożyć zawiadomienie w swoim posterunku policji. To zawiadomienie będzie przekazane prokuraturze w Dortmundzie.

Gell

Tak, czytałem to także, ale pewnie nie miał na myśli, że został poszkodowany w prawie konkurencji.

Napisany przez stupsyol
Cześć ludzie,

poprosiłem o ofertę kredytową w Lugano Finanz i natychmiast otrzymałem wniosek.
Zadzwoniłem od razu do Lugano, że chcę otrzymać wniosek o kredyt, a nie inny.
Wysłali mi go, a ja wypełniłem resztę...
Czekam teraz 2 tygodnie na odpowiedź i jeszcze nic nie musiałem płacić. Wysłali mi dwie rzeczy dotyczące oszczędności budowlanych i ochrony ubezpieczeniowej w razie braku możliwości spłaty, ale niczego nie podpisałem... teraz otrzymali ode mnie informacje meldunkowe, które poprosili...

Wskazówka: Jeśli składacie zapytanie, zadzwońcie i poproście o właściwy wniosek...
Gdy dowiem się więcej i być może dostanę pieniądze, ponownie się odezwę...

Napisany przez account12345
Cześć Luluuuu

jak udało ci się nabrać, jeśli mogę zapytać? Prawdopodobnie również dałem się nabrać. Być może możesz mi opowiedzieć, co dokładnie zrobiłaś, bo ja też dałem się nabrać - oni chcą tylko, żebyś coś zapłacił, a potem pieniądze przyjdą od nich. Pozdrowienia

Napisany przez Gell

TIP: Proszę zadzwońcie, gdy składacie wniosek i poproście o właściwy wniosek......

Dziękuję za ten cenny TIP.
Zastanawiam się jednak, dlaczego PRAWDZIWY wniosek nie jest od razu dostępny na ich stronie internetowej?
Przecież WSZYSCY chcą tu kredytu.

Cytat od stupsyol

... gdy już dostanę... ewentualnie pieniądze.....

Do tego czasu pewnie ananasy wyrosną w Antarktyce.

Prawda?

Napisany przez strubel
Mam niestety złożyłam wniosek o kredyt w Luzern Finanz i otrzymałam zgodę. Teraz jednak nie chcę wchodzić w żadne umowy. Nic jeszcze nie podpisałam, czy teraz powinnam złożyć odwołanie, czy co powinnam zrobić?
Czy będą mi pobrane jakieś opłaty?
Proszę o szybką pomoc.

Napisany przez strubel
Proszę mi pomóc!
Niestety złożyłem wniosek o kredyt przez internet w Luzern Finanz
teraz otrzymałem zgodę do podpisania. Jednak nie chcę tego zrobić, czy będę musiał zapłacić jakiekolwiek koszty?
Czy muszę wysłać odwołanie pisemnie?

Napisany przez tnt

Niechcoś gwałtownie poprosił o kredyt w Luzern Finanz i otrzymał zgodę. Teraz nie chcę z nimi zawierać umowy. Jeszcze nic nie podpisałem, czy teraz muszę złożyć odwołanie, czy co mam zrobić?

Zacytowane przez Dileka

Natychmiastowo napisałem e-mail o wypowiedzeniu dla tej ubezpieczenia, którego nigdy nie zaznaczyłem / nie zawarłem. Zobaczymy, co się stanie.

No cóż, czemu tak chcecie ciągle zrezygnować lub odwołać - umowy, których nigdy nie było? Przepraszam, ale teraz mam dość. Czy teraz muszę profilaktycznie wypowiadać umowy dla wszystkich usługodawców finansowych, ubezpieczeń itp., za które kiedyś byłem zainteresowany, ale nigdy nie zawarłem umowy (albo i nie), także dla tych, którzy spamują mój serwer pocztowy - najbardziej uporczywa od lat jest pewna pani Sophie Heinemann z geld.de - na drugim miejscu znajduje się mój dostawca poczty ...

Napisany przez Gell
Jeśli masz jeszcze pytania: zobacz mój post numer #178. Wszystko, co trzeba wiedzieć, znajduje się tam.

Dodatkowo: jeśli podczas składania ZA DARMO zapytania podałeś swoje dane konta bankowego („ubezpieczenie od niewypłacalności” od Würzburger), to wkrótce z twojego konta zniknie 20 lub 30 euro miesięcznie. Rozwiązanie: szybko zrezygnuj z „umowy” z Würzburger.

Rozumiem (który powoli ma suchy usta od powtarzania).

Napisany przez tnt

Gell (który powoli dostaje suchy usta od powtarzania).

Po prostu zalecam linkowanie do postów, a potem wypłukać usta.

I nikt nie może pobrać pieniędzy z Twojego konta bez Twojej zgody (w postaci przelewu, zlecenia stałego lub obciążenia rachunku). I jeszcze raz: Umowy, których nigdy nie było, przecież się nie da anulować.

Napisany przez Gell

I nikt nie może zaciągać pieniędzy z Twojego konta bez Twojej zgody (upoważnienie do obciążenia, zlecenie stałe lub polecenie zapłaty).

Może i tak, ale Würzburger wygląda na to, że może to zrobić:

Verbraucherschutz.de - Würzburger Versicherung i Lugano Finanz łączą siły

A co najlepsze: jeśli nie zrezygnujesz na czas, zostajesz na 3 lata!

Prawda?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!