Benjamin Wohlgemuth ( Numer paszportu: C21GFLY4N )
Hannover, 2013-12-09
hyarion1979@hotmail.com
+4916092946418
Odenwaldstr. 5
30657 Hannover
Unia Europejska - Niemcy
Do Prezydenta Republiki Filipin
Biuro Operacji Komunikacyjnych Prezydenckich
Budynek Nowego Wydziału Wykonawczego ( NEB )
Kompleks Malacañang, Manila 1005
Republika Filipin
Do Biura Sprawiedliwości Filipin
Biuro Sprawiedliwości
Ulica Padre Faura
Ermita, Manila 1000
Republika Filipin
Do Narodowego Biura Śledczego Filipin
Narodowe Biuro Śledcze
Budynek NBI, Aleja Taft
Ermita, Manila 1000
Republika Filipin
Do Biura Imigracyjnego Filipin
Biuro Imigracyjne
Magallanes Drive
Intramuros, Manila 1002
Republika Filipin
Szczegóły / specyfikacja planu oszustwa na nieruchomości pana Andreasa Huettnersa, jak pozyskać setki milionów
dolarów amerykańskich aż do miliardów
dolarów należących do Filipińczyków, szkodząc całej republice
Szanowny Panie Prezydencie ( Panie Benigno S. Aquino III ), Komisarze, Panie i Panowie
Czuję potrzebę napisania do Państwa ponownie, ponieważ mam wrażenie, że byłem zbyt zdenerwowany ( dlatego wszystkie błędy w pisowni ) i dlatego moje wyjaśnienie nie było wystarczająco jasne co do tego, co się dzieje - w związku z tą sprawą.
Pan Andreas Huettner jest obywatelem Niemiec (urodzonym w Erfurcie, 11 września 1959 roku), obecnie mieszkał w pięknym Ośrodku Aresztowania Bicutan - od jakiegoś czasu...
Jest żonaty z Filipinką (jej imię to Luci / Luzy / Lucie ... Villa lub teraz Huettner, ma kilkuletnią dziewczynkę o imieniu Francis, jest związana prawnie z rodziną prezydencką, ponieważ ona i jej mąż powiedzieli mi, że jej zmarły były mąż był członkiem rodziny, posiada kilka sklepów w Tanay, itp. sprzedaje rzeczy szkolne i projektuje buty, a także wynajmuje nieruchomości innym).
Ona i jej rodzice posiadają około 45 hektarów dziewiczego ziemi na wyspie Masbate (blisko obszaru Abu Sayyaf lub powiedzmy, że nie tak daleko stąd). Inni członkowie rodziny również posiadają tam ziemie złotonośne - łącznie mogłoby to być około 85 hektarów... Obok tej ziemi firma górnicza już wykopała 80 metrów głębokości i opróżniła swój teren...
Firmy górnicze oferują rodzinie około 50 milionów
dolarów amerykańskich za ich ziemie (i latają z helikopterami wyposażonymi w czujniki nad obszarem) - więc w przybliżeniu warte od 500 milionów do 5 miliardów
dolarów amerykańskich (na pewno próbują ofiarować 1 - 3% rzeczywistej wartości).
Jednak rodzice filipińscy pana Andreasa Huettnersa ufają swojemu zięciowi. Chcieliby, aby pan Andreas Huettner zaopiekował się (ich / rodziną) ziemią / własnością - w dobrej wierze.
Podczas gdy pan Andreas Huettner planuje oszukać swoją żonę i teściów, a także całą rodzinę, a także Republikę Filipin. Nawet nie ujawnił mi swojego planu, byłem obecny podczas planowania. Ponieważ spędziliśmy razem 2 miesiące w tym samym uroczym pokoju.
Jego plan zakłada, że zostanie zarządcą nieruchomości rodziny, przekazaną mu w dobrej wierze. Pan Huettners zamierza sprawić, że podpiszą dokument nadający mu wyłączne prawa marketingowe do ziemi. W zamian da rodzinie około 50 milionów
dolarów amerykańskich w gotówce i być może pewne raty miesięczne lub duże raty przez około 3 - 5 lat...
... podczas gdy założy w Hongkongu lub podobnym miejscu tzw. firmę off shore. Śmieszne, ale nie tylko to, że będzie tajnym właścicielem tej firmy, ale będzie także oficjalnie zatrudniony w tej firmie! Pracuje dla swojej tajemniczej firmy jako konsultant w sprawie sprzedaży dla rodziny w swoim działaniu jako zarządca i/lub posiadając wyłączne prawa marketingowe!
Oznacza to, że pan Andreas Huettner otrzyma ( łączną kwotę, jaką usłyszałem ) około 30 milionów
dolarów amerykańskich (lub cokolwiek - nie ma to całkowicie znaczenia, ponieważ w końcu i tak wszystko będzie jego), jako płatność konsultanta z firmy off shore, której tajnie jest właścicielem, a jego żona, rodzice teścia, a także inni członkowie rodziny otrzymają około 50 milionów
dolarów amerykańskich.
Ale sedno sprawy polega na tym, że zamierza sprzedać ziemię za dużo więcej, np. za 250 milionów
dolarów amerykańskich (ostatnia kwota, jaką usłyszałem) lub więcej Amerykanom lub Australijczykom. A to pieniądze (po odliczeniu jego wynagrodzenia konsultanta i pieniędzy, które otrzymają jego żona i jego rodzina) trafią do firmy off shore (jego własna firma).
Więc zamierza oszukać swoją żonę, swoich teściów, innych członków rodziny i Republikę Filipin w ten sposób. Zabierając, nie, kradnąc cudzą własność i przenosząc ją za granicę. Ale to tylko jedna wersja/opcja - istnieje kolejna możliwość, którą zaplanował!
Innym sposobem wzbogacenia się może być wspólne przedsięwzięcie z panem Josefem Blashchakiem (który udaje lub naprawdę posiada - trudno powiedzieć, ponieważ cały czas kłamie i oszukuje... sprzęt górniczy na północnym krańcu Mindanao, warty około 12 milionów
dolarów amerykańskich, jak twierdzi... ).
Pan Josef Blashchak jest zaangażowany i świadomy tego drugiego planu podobnego oszustwa polegającego na przejęciu własności innych osób! I chciałby razem z panem Andreasem Huettnerem założyć firmę górniczą. Zarząd tej firmy składałby się z 5 obywateli filipińskich, którzy będą kontrolowani tak samo, jak pan Blashchak kontroluje Xinagasia Marketing Corp. = obchodząc filipińskie prawo, nadużywając i perwertując prawo o zbierze czeków jako narzędzie szantażu!
Reszta byłaby taka sama, podzieliliby wszystko na pół, Filipińczycy (jego żona, rodzice teścia i inni członkowie rodziny) dostaliby tylko niewielki udział, podczas gdy firma off shore/z górnictwa wypełniłaby swoje kieszenie (kieszenie pana Andreasa Huettnera, jeśli ma szczęście i pan Josef Blashchak również go nie oszuka - nie zdziwiłbym się, jeśli tak... oraz pana Josefa Blashchaka).
Pan Josef Blashchak planuje otrzymać swoje 50% wynagrodzenia/udziału w czystym złocie, aby przechowywać je w swoim własnym banku lub firmie inwestycyjnej i zaufania, o której marzył założyć (za granicą). W ten sposób może pożyczać każdy pojedynczy peso złota przez czynnik 5 lub czy to było 10?! I tak mógłby kupić drugą połowę, którą mógłby znowu pożyczyć...
Ale ten bank lub firma inwestycyjna i zaufania nie będzie w Republice Filipin, lecz w Chińskiej Republice Ludowej, w Hongkongu, Dżakarcie, Singapurze lub w Kuala Lumpur – złoto opuści kraj, a także pieniądze.
W skrócie: Pan Andreas Huettner planuje poważne przestępstwo, gigantyczne oszustwo na nieruchomościach, oszukując swoją żonę, rodziców teścia i innych członków rodziny na ich szkodę finansową oraz na szkodę narodową Republiki Filipin. Planuje w tajemnicy/zakrytym wzbogacić się. To samo dotyczy pana Josefa Blashchaka w przypadku zostania partnerem biznesowym (dla drugiej opcji pana Andreasa Huettnersa). Pieniądze/złoto będzie przenoszone za granicę, wypływać z kraju i być przejęte i kontrolowane (w przypadku firmy górniczej przez manipulowanie prawem o zbierze czeków) przez obcokrajowców.
Mam nadzieję, że tymi informacjami mogę zapobiec szkodom finansowym dla niej (nie mogłem z nią rozmawiać ze względu na bycie z nimi w Ośrodku Aresztowania albo powiedzmy uwięzionym i brak kontaktów) i dla jej rodziny (oprócz pana Andreasa Huettnera, który z pewnością wkrótce będzie jej byłym mężem, jeśli dowie się o oszustwie/przestępstwie, które zamierza popełnić, jeśli będzie miał okazję), a także dla dobra ogółu republiki, aby bogactwo/własność/złoto/surowce/pieniądze/ziemię pozostawić w rękach Filipino, zamiast obcokrajowców, którzy przewiozą swoją wartość za granicę, którzy przejmą/złodzieje to!
Tym sposobem otrzymuję poważne groźby śmierci od pana Andreasa Huettnera teraz i pośrednie od pana Josefa Blashchaka (on jest wystarczająco sprytny, aby nie popełnić takiego błędu). Ponieważ wiedzą, że znam wszystkie ich brudne małe sekrety i mogę pokrzyżować ich plany. Co już zrobiłem - najpierw (lub powiedzmy, najpierw to się zaczęło) to była kwestia ukarania pana Josefa Blashchaka za jego przestępstwo handlu ludźmi wobec mnie. Ale teraz chodzi o zatrzymanie tego uosobienia zła i więcej, aby zapobiec innym szkodom i niesprawiedliwościom.
Z poważaniem
Benjamin Wohlgemuth