Na Twoim miejscu nie traciłbym zbyt wiele czasu na sprzedaż tych funduszy.
Wydaje się, że to ma sens. Poprosiłem także o ofertę w internecie na stronie, która zajmuje się dalszą sprzedażą takich rzeczy. Nie znalazł się żaden zainteresowany nabywca moich funduszy. Nie dziwi mnie to zbytnio.
Jeśli masz
ubezpieczenie ochronne, koszty adwokatów będą pokryte przez nie.
Niestety, ja nie mam.
Biuro konsumenckie z zasady nie poleca specjalistycznych adwokatów.
Ja dostałem wizytówkę od kancelarii, która zajmuje się takimi przypadkami. Jednak nie powiedziano mi, że szanse są dobre.
Nie przerywałbym płatności ratalnych. Zazwyczaj odpowiedzialność za sumę składek spoczywa na wszystkich ratach. V+ nie omieszkałoby z tego skorzystać. Jeśli faktycznie były przypadki, gdzie to zadziałało, to bardzo mnie to interesuje.
Tak, też mam teraz takie podejrzenia. Ale obecnie i tak mam mało gotówki i muszę się z tym zmierzyć. Szczerze mówiąc, nie żywię wielkich nadziei. Ale biorąc pod uwagę, że sądzę, że adwokat też niczego nie zdziała, chciałbym przynajmniej spróbować.
@Seisdrum, jeśli zdecydujesz się na adwokata, zapytaj w swoim kręgu znajomych lub w biurze konsumenckim.
Niestety, są czarne owce w tej branży, które wyłącznie chcą wyciągnąć pieniądze z rzekomo poszkodowanych.
Dzięki. Też tak myślę. Najpierw obiecają nadzieję, wystawią grube faktury, a potem wzruszają ramionami i mówią: ach, no cóż, mogło się udać. Nie mam na to ochoty.
Kalchas dokładnie o tym wie, w zasadzie chce cię jedynie skierować do kancelarii Sommerberg.
Gdyby tak było, to Kalchas nie byłby zbyt miły.
Oto ciekawa relacja na temat kancelarii Sommerberg i funduszu MIG.
Dzięki.
Pozdrowienia
Seisdrum