Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez hans4711
Mogę tylko polecić natychmiastowe wysłanie rezygnacji z umowy listem poleconym w najbliższy wtorek.

Czy masz protokół konsultacji, w którym zostało wspomniane prawo do odstąpienia od umowy?

Napisany przez leily
Najpierw dziękuję Hansowi za szybką odpowiedź.

Właśnie sprawdziłem w oświadczeniu o przystąpieniu, które podpisałem 14 marca.
Tam jest określony 14-dniowy termin na odstąpienie od umowy. Niestety te 14 dni już minęły.
Mimo to w przyszły wtorek wyślę pismo odstąpienia, ponieważ podpisałem protokół 14 marca, ale otrzymałem wszystkie dokumenty dopiero 22 marca.

Nie wiem, kiedy zaczyna się termin na odstąpienie od umowy, czy od dnia podpisania czy od otrzymania dokumentów, ponieważ po pierwszym spotkaniu pośrednik zabrał ze sobą pismo z podpisem.

Napisany przez Dasdi1970

Od dłuższego czasu śledzę forum. Szkoda, że od dłuższego czasu nikt nie pisze w nim tak intensywnie jak kiedyś.
Po aresztowaniu S&K, czy myślicie, że Venture Plus może niedługo podzielić ich los?

Manager Magazin, ProContra, nawet BILD o tym informowały...

Naprawdę wszyscy wspominali o V+ Beteiligungs GmbH?

Czy mógłbyś nam ujawnić te linki lub wrzucić skany?

Byłbym wdzięczny.

Jeśli nie, to może przeanalizujesz swój styl pisania. W tym kontekście nieświadomy czytelnik bardzo szybko mógłby dostrzec sensowny związek między oszustami S&K a zupełnie inną firmą.

Napisany przez Chris Leach
Muszę przeprosić, jeśli zabrzmiało to tak, jakby BILD lub inne specjalistyczne media informowały o V+.
Moim zdaniem tak nie było.

Oczywiście chodziło o skandal S&K. I nie sądzę (tak samo jak Tobie) że ma on związek z Venture Plus!

Dziękuję za uwagę. Mówienie o stylu pisania po jednym moim wpisie jest trochę przedwczesne.

Osobiście uważam, że V+3 jest bardzo dobrze skonstruowany, czyli zdywersyfikowany. Zawiera wiele firm z bezpośrednimi udziałami.
Jednak nie jestem pewien, czy obie poprzednie inicjatywy będą dotrzymywane, i ogólnie czy wszystkie środki będą wykorzystywane zgodnie z planem.

Napisany przez Dexxa2311
Dziękuję za pomocne opinie. Też miałem wizytę doradcy przed dwoma dniami - już po raz drugi. Te obietnice wysokich zysków??? Wszystko to wydaje mi się zbyt nierealistyczne. Więc: Ostrożność!!!

Jeszcze raz odnośnie wypowiedzenia: Okres wypowiedzenia rozpoczyna się od otrzymania dokumentów lub jak przeczytałem w innym forum: od otrzymania prospektu emisyjnego – o którym chyba wie niewielu.

Napisany przez mig135
Do sprzedaży: Fundusze jednorazowe V+1.
1x 6.000,- euro & 1x 4.000,- euro.
W razie zainteresowania proszę o kontakt prywatną wiadomością.

Napisany przez MKFinanz
Nie jestem pewien, czy uczestnicy forum jeszcze śledzą ten temat. W międzyczasie pojawiło się V+4 i zastanawiam się, czy jeśli coś przechodzi do 4. generacji, to czy może być takie złe.

Napisany przez mig135
Do sprzedania fundusze jednorazowej inwestycji V+1.
W razie zainteresowania proszę o wiadomość prywatną.

Napisany przez MKFinanz

Do sprzedaży fundusze V+1 na jednorazowe inwestycje.
W razie zainteresowania proszę o kontakt prywatną wiadomość.

Czy to ma być jakąś odpowiedzią?
Wątpię, czy to właściwe miejsce na sprzedaż Państwa funduszy.

Napisany przez mig135

Czy to ma być odpowiedź?
Wątpię, że to odpowiednie miejsce na sprzedaż Twoich lokat.

Skąd masz pomysł, że kogoś obchodzi, w co wierzysz?

Napisany przez MKFinanz
Jeśli cię to nie interesuje, to dlaczego na to odpowiadasz?

Napisany przez Seisdrum
Hej!

Chciałbym też wyjść z tego funduszu. Już kontaktowałem się z firmą, bo przeczytałem, że także wykupują udziały w funduszach. Chciałbym przynajmniej odzyskać trochę pieniędzy. Ale nie chcą tego zrobić. Ze względu na innych inwestorów, nie byłoby to dobre dla nich, itd.

Kolektywny pozew byłby fajny. Ale prawdopodobnie nie mam na to pieniędzy i w końcu nie mam też pisemnych dowodów, aby udokumentować, że reprezentant działał w sposób nieuczciwy.

GDzie indziej przeczytałem, że po prostu nie należy już płacić składek i ignorować wszelkie pogróżki firmowe. Wtedy automatycznie zostanie się wyrzuconym po kilku miesiącach.

Dla mnie wszystko to wygląda jak maszyna do wyłudzania pieniędzy, gdzie dyrektorzy są także na liście płac firm, w które inwestuje się. Ogromna nieuczciwość, moim zdaniem.

Pozdrowienia

Seisdrum

Napisany przez Kalchas
Pozwy grupowe niestety nie istnieją w Niemczech.

Dla wielu podobnych przypadków, w których doszło do błędnej porady, można rozważyć dochodzenie zwrotu pieniędzy. Każdy przypadek musi być tutaj osobno rozpatrzony. Jeśli nie zostało to już zrobione dla innych inwestorów i poszczególne przypadki mają pewne podobieństwa.

V+ ma częściowo związki z funduszami MIG. Od początku roku kilku inwestorów, którzy również chcą się wycofać, zdecydowało się wspólnie działać w tej sprawie ze względu na związek z funduszami MIG.

Nie warto ryzykować niepłacenia składek.

Napisany przez realist
Cześć seisdrum,
nadal jest tańsze skorzystanie z pomocy prawnika niż przez lata wpłacać pieniądze, aby w końcu ewentualnie wszystko stracić. Można to zrobić! ale tylko z prawnikiem, nie potrzebujesz też żadnych pisemnych dowodów. Po prostu zadzwoń do Biura Ochrony Konsumenta i poproś o poradę.

Napisany przez Seisdrum
Cześć realiście!

Dziękuję za Twój wkład.

Kilka miesięcy temu byłem już w organizacji konsumenckiej. Dali mi również adres prawnika, który się tym zajmuje. Jednak nigdy się tym nie zająłem, ponieważ prawnik również musiałby ode mnie dostać pieniądze i ostatecznie, tak jak to przedstawiał człowiek z organizacji konsumenckiej, nie mógłby zbyt wiele dla mnie zrobić.

Niemniej jednak w kancelarii zbierają takie przypadki i starają się w jakiś sposób przeciwstawić tym firmom.

No cóż, ja zrozumiałem, że można spróbować, ale nie ma co mieć wielkich nadziei.

Ponieważ jest już tak wiele osób, które zostały oszukane w ten sam sposób, to prawdopodobnie nawet bez protokołu doradczego (który podpisałem prawie ślepo, głupi jestem, przypuszczam) to może być uznane za wiarygodne. No cóż, nie wiem. Po prostu nie mam ochoty rzucać pieniędzmi w błoto jeszcze dla jakiegoś prawnika, który i tak nie mógłby zbyt wiele dla mnie zrobić.

A może się mylę?

Napisany przez realist
Oczywiście z przyczyn prawnych nie mogę zdradzić wszystkiego, ale istnieją inne sposoby oprócz błędnej porady. Mój prawnik widzi dobre szanse. Znajdź innego prawnika. Gdzie mieszkasz?

Napisany przez Seisdrum
Cześć!

Właśnie natknąłem się na społeczność ochronną Vplus podczas przeglądania Internetu. Radca prawny, który zbiera ludzi, którzy nierozważnie podpisali umowę z Vplus.

Czy ktoś już miał doświadczenie z czymś takim? Czy jest to godne polecenia.

Dziś otrzymałem mój pierwszy list od Vplus.

Pozdrowienia

Seisdrum

Napisany przez Seisdrum
Cześć!

Dziś otrzymałem drugi list. Pierwszy był przypomnieniem o upoważnieniu do obciążeń, prosząc mnie w piśmie o ponowne wypełnienie formularza. Następnie proszą o wpłatę zaległych kwot + 16,00 euro odsetek. Jasne.

Tak, to samo jest również napisane w dzisiejszym liście. Tylko stwierdzili, że moje upoważnienie do obciążeń jeszcze do nich nie dotarło i chcieliby je do 29.08.2013. Na razie nie ma żadnych groźb ani niczego innego.

Jestem ciekawy, co będzie dalej. Chyba trzeba trzy razy upominać, aby skierować sprawę do egzekucji albo do biura windykacyjnego? Pomocy.

Pozdrowienia

Seisdrum

Napisany przez Mauszeiger
Być może ktoś tu się zgłosi, kto ma większe pojęcie. Naprawdę mnie to interesuje, co teraz się tutaj dzieje.

Napisany przez Seisdrum
Tak więc adwokat Związku Ochrony Vplus nie odpowiada. Być może ma urlop?

W tym tygodniu powinno ponownie przyjść pismo od Vplus. Będę informować.

Napisany przez Kalchas
Sprawdź u prawników, którzy pomagają inwestorom funduszy MIG wydostać się z sytuacji. Wystarczy wpisać MIG Fonds w Google. Nie byłbym zaskoczony, gdyby mieli już również inwestorów w V+. Słaba wydajność jest podobna w obu przypadkach.

List od firmy V+ na pewno byłby interesujący dla społeczności. Oraz dla mnie.

Napisany przez Seisdrum
Dziękuję bardzo, Kalchas, za wskazówkę.

Już podczas przeglądania internetu zauważyłem, że faktycznie są ludzie, którzy kupują takie fundusze MIG, pomimo istnienia kilku negatywnych opinii. Na rynku wtórnym nie można sprzedać swoich udziałów, ale po umieszczeniu ogłoszenia w internecie rzeczywiście kontaktuje się kilka osób. Być może warto spróbować dla wszystkich, którzy chcą pozbyć się V+ i chociaż częściowo odzyskać swoje wkłady.

Jak to w ogóle działa? Czy zawieram umowę z kupującym? Czy to V+ zajmuje się tym, jeśli im powiem, że mam kogoś, kto przejmie mój kontrakt?

Ktoś napisał, że w przypadku nieuregulowania opłat przez MIG w końcu pojawi się propozycja rozwiązania. Dlatego to daje mi trochę nadziei.

Już byłem w stowarzyszeniu konsumentów. Powiedzieli mi tylko, dlaczego nie przyszedłem wcześniej, zanim podpisałem tam dokument... Cóż... Podali mi kancelarię, która zajmuje się takimi sprawami. Ale nie zrobili mi wielkiej nadziei i nie wiem, dlaczego teraz mam dać prawnikowi mnóstwo pieniędzy i ostatecznie i tak nie wyjdę na swoje.

Pozdrowienia

Seisdrum

Napisany przez Kalchas
Na twoim miejscu nie traciłbym zbyt dużo czasu na sprzedaż funduszy. Jeśli masz ubezpieczenie ochrony prawnej, to koszty prawników będą pokryte przez to ubezpieczenie. Jeśli nie masz ubezpieczenia, po prostu zadzwoń i zapytaj, ile kosztuje wyjście z V+. Wtedy będziesz mógł zdecydować, czy warto jest odzyskać pełną stawkę. Stowarzyszenie konsumentów zasadniczo nie zaleca korzystania z ekspertów prawników. Poszukaj informacji o V+ lub podobnych funduszach za pośrednictwem reklam w internecie (np. MIG). Nie zalecałbym przerywania rat. Zazwyczaj odpowiada się za sumę składek przez cały okres spłacania rat. V+ na pewno nie przeoczy tego faktu. Jeśli faktycznie istnieją przypadki, w których to zadziałało, chętnie bym się o tym dowiedział. To nie pasuje do mojego zrozumienia branży. W szczególności dlatego, że V+ nie ma drugiego rynku i dlatego też nie prowadzi działań pielęgnacyjnych na rynku (tak jak robi to np. CFB).

Napisany przez JamesBlond
Hallo

@Seisdrum, jeśli zdecydujesz się na prawnika, zapytaj w swoim kręgu znajomych lub w biurze rzecznika praw konsumenta.

W branży niestety są czarne owce, które próbują wyciągnąć pieniądze od rzekomych poszkodowanych.

Unikaj korzystania z wyszukiwarki Google, ponieważ trafiłbyś właśnie do tych kancelarii.

Kalchas o tym dokładnie wie, w gruncie rzeczy chce cię tylko skierować do kancelarii Sommerberg.

Już próbował tego w sąsiednich forach WO i tutaj viewtopic.php?t=3873 w poście 532.

Więc proszę, nie daj się oszukać i trzymaj się z daleka od tej kancelarii Sommerberg.

Tutaj jeszcze interesujący artykuł o kancelarii Sommerberg i funduszu MIG

https://www.diebewertung.de/?p=150651&cpage=1

Napisany przez Seisdrum
Na Twoim miejscu nie traciłbym zbyt wiele czasu na sprzedaż tych funduszy.

Wydaje się, że to ma sens. Poprosiłem także o ofertę w internecie na stronie, która zajmuje się dalszą sprzedażą takich rzeczy. Nie znalazł się żaden zainteresowany nabywca moich funduszy. Nie dziwi mnie to zbytnio.

Jeśli masz ubezpieczenie ochronne, koszty adwokatów będą pokryte przez nie.

Niestety, ja nie mam.

Biuro konsumenckie z zasady nie poleca specjalistycznych adwokatów.

Ja dostałem wizytówkę od kancelarii, która zajmuje się takimi przypadkami. Jednak nie powiedziano mi, że szanse są dobre.

Nie przerywałbym płatności ratalnych. Zazwyczaj odpowiedzialność za sumę składek spoczywa na wszystkich ratach. V+ nie omieszkałoby z tego skorzystać. Jeśli faktycznie były przypadki, gdzie to zadziałało, to bardzo mnie to interesuje.

Tak, też mam teraz takie podejrzenia. Ale obecnie i tak mam mało gotówki i muszę się z tym zmierzyć. Szczerze mówiąc, nie żywię wielkich nadziei. Ale biorąc pod uwagę, że sądzę, że adwokat też niczego nie zdziała, chciałbym przynajmniej spróbować.

@Seisdrum, jeśli zdecydujesz się na adwokata, zapytaj w swoim kręgu znajomych lub w biurze konsumenckim.

Niestety, są czarne owce w tej branży, które wyłącznie chcą wyciągnąć pieniądze z rzekomo poszkodowanych.

Dzięki. Też tak myślę. Najpierw obiecają nadzieję, wystawią grube faktury, a potem wzruszają ramionami i mówią: ach, no cóż, mogło się udać. Nie mam na to ochoty.

Kalchas dokładnie o tym wie, w zasadzie chce cię jedynie skierować do kancelarii Sommerberg.

Gdyby tak było, to Kalchas nie byłby zbyt miły.

Oto ciekawa relacja na temat kancelarii Sommerberg i funduszu MIG.

Dzięki.

Pozdrowienia

Seisdrum

Napisany przez Kalchas

Cześć

@Seisdrum, jeśli zdecydujesz się na prawnika, zapytaj w swoim kręgu znajomych lub w biurze ochrony konsumenta.

Niestety istnieją czarne owce w branży, które tylko wydobywają pieniądze z kieszeni rzekomo poszkodowanych.

W żadnym wypadku nie korzystaj z wyszukiwarki Google, bo trafisz bezpośrednio do tych kancelarii.
Kalchas doskonale o tym wie, w gruncie rzeczy chce cię tylko skierować do kancelarii Sommerberg.
Zresztą już próbował tego w sąsiednich forach WO i tutaj viewtopic.php?t=3873, w poście nr 532.

Więc proszę, nie daj się zwieźć temu łowcy i w żadnym wypadku unikaj tej kancelarii Sommerberg.
Oto jeszcze interesujący artykuł o kancelarii Sommerberg i funduszu MIG

https://www.diebewertung.de/?p=150651&cpage=1

O co chodzi z tym?

Kancelaria, która już się zajmuje V+:

Prawnik, Prawo, Adwokat, Kancelaria adwokacka, RA, Ustawa, Budziszyn, Saksonia

Z tych linków do prawników można tylko wyczytać, które fundusze wkrótce napotkają trudności. Nie mam nic do powiedzenia ani o jednej, ani o drugiej kancelarii. W przypadku V+ nie skoncentrowałbym się tylko na temacie emerytury poprzez inwestycje.

Ale ten, kto poleca biuro ochrony konsumenta, nie ma interesu w tym, żeby inwestorzy mogli wycofać się, jeśli są niezadowoleni z wyników funduszu.

Napisany przez Seisdrum
No więc jak dotąd nie usłyszałem nic więcej o V+. Czy teraz jestem już po kłopocie?

Pozostaje poczekać. Nie ma co zbyt wcześnie cieszyć się.

Pozdrawiam

Seisdrum

Napisany przez roema
Cześć Seis..!

Chciałbym się dowiedzieć, jak u Ciebie idzie. Czy słyszałeś coś nowego?
Gdzie przeczytałeś, że inwestorzy w MIG otrzymali ofertę przez niezapłacenie?

Dziękuję za informacje

Pozdrawiam, Roema

Napisany przez Seisdrum
Ostatni list, który dostałem, był z dnia 22.08. dotyczący zgody na obciążanie rachunku. Jak dotąd nie odnowiłem tej zgody. Od tego czasu nie słyszałem nic więcej.

Napisany przez roema
Dzięki za informacje!

Także moje upoważnienie wygasło, ponieważ zamknąłem swoje konto. Właściwie powinno coś przyjść w ciągu najbliższych dni..

Zastanawiam się tylko, czy naprawdę zrezygnują z takiej sumy pieniędzy? Czy nie byłoby warto skorzystać z pomocy prawnika..

Oczywiście, pieniądze wpłacone do tej pory pewnie są stracone, również niezły interes dla firmy..

Poprosiłem o przesłanie materiałów informacyjnych przez Kancelarię LLP. Niestety, wydają się one kompletnie nieseriwswne. W piśmie mowa o zawiadomieniach, których nigdy nie dokonałem..

Wygląda na to, że to kolejna sztuczka związana z funduszami.. (moje zdanie)

Proszę informuj nas o postępach!

Pozdrawiam, Roema

Napisany przez Seisdrum
Straciłem około 6000 euro, a teraz mają zarobić, jeśli się nie odezwą. Czy powinienem zatrudnić prawnika dla pieniędzy, których w tej chwili i tak nie jestem w stanie zapłacić?! Mam wspaniały certyfikat wart 12000 euro, który obiecałem im. To jeszcze raz 6000 euro. Czy to ma sens? Koszty prawnika, biura windykacyjnego, komornika, cała ta praca? Być może myślą, że dopóki ludzie grzecznie płacą - pieniądze mają w kieszeni.

Już od 2,5 miesiąca panuje cisza. To wydaje się nietypowe. Zazwyczaj już dawno dostałemby ponowne upomnienie, zwłaszcza że między dwoma powiadomieniami dotyczącymi upoważnienia do pobrania minęły tylko dwa tygodnie. Może oni też myślą, że jestem martwy?

Dlaczego miałbym teraz zatrudniać prawnika, który nie może mi już odzyskać straconych pieniędzy i dodatkowo wycisnąć kilka tysięcy (których, jak wspomniałem, i tak nie mam)?

To po prostu strata pieniędzy. Wszyscy oni zarabiają na oszukanych dwa razy. Ktoś, kto się na to specjalizuje, na pewno ma już zapewnioną przyszłość na lata. Na końcu i tak będzie mówił: Niestety...

Powinno się całkowicie zrezygnować i trzymać pieniądze pod poduszką.

Jeśli jednak ktoś miał inne doświadczenia, zawsze mam otwarte ucho.

Napisany przez roema
Chodziło mi o renifera i prawnika w kontekście menedżerów funduszy.

Jeśli teraz bardzo wielu ludzi nie płaci, to dla operatorów miałoby to sens, aby wynająć prawnika. Jeśli się podpisałeś, jesteś zobowiązany, dlatego myślę, że mają dobre szanse.

Chyba że naprawdę mają coś do ukrycia i nie chcą robić zbyt dużego zamieszania.

Kiedy rozmawiałem w tym tygodniu z firmą dystrybucyjną funduszy MIG, zauważyłem kilka rzeczy.

1) długi dzwonek, żadnej muzyki, żadnego komunikatu mówiącego wszyscy pracownicy są obecnie zajęci..., żadnego Witamy w funduszach MIG itp...

2) Pani przedstawia się swoim imieniem, bez podawania firmy, bez profesjonalizmu... początkowo pomyślałem, że zadzwoniłem pod zły numer

3) Pani była bardzo nieuprzejma, wyraźnie zestresowana, gdy mówiłem o MIG,

Ogólnie rzecz biorąc, bardzo nieprofesjonalne.

Zauważyłem także, że według tej Pani, pismo dotyczące nowego zlecenia pobrania pieniędzy z 30.10 opuściło jej biuro. Jednak patrząc na swoje wyciągi bankowe, zawsze pobierany był między 15 a 18 dniami miesiąca. Dlaczego firma potrzebuje 12 dni, aby podjąć takie działania?

Zazwyczaj są znacznie szybsi w pobieraniu swoich pieniędzy..?!!

Wydaje mi się, że coś tu jest nie tak...

Pozdrawiam, roema

Napisany przez Kalchas

To z reniferami i adwokatem miało związek z menedżerami funduszy.

Jeśli teraz bardzo wielu nie płaci, to dla operatorów miałoby sens zaangażowanie adwokata. Jeśli ktoś podpisał umowę, to jest zobowiązany, dlatego myślę, że mieliby oni dobre szanse.

Chyba że mają naprawdę coś do ukrycia i nie chcą robić za dużo zamieszania.

Podczas rozmowy w tym tygodniu z firmą dystrybucyjną funduszy MIG zauważyłem kilka rzeczy.

1) długie dzwonienie, brak muzyki, brak komunikatu mówiącego wszyscy konsultanci są zajęci..., brak Witamy w MIG Fonds itp...

2) kobieta podaje się swoim imieniem, bez podania firmy, bez jakiejkolwiek profesjonalizmu.... na początku myślałem, że wybrałem niewłaściwy numer

3) kobieta była bardzo nieuprzejma, wyraźnie zestresowana gdy mówiłem o MIG,

Ogólnie rzecz biorąc, bardzo nieprofesjonalne podejście.

Zauważyłem także, że według tej kobiety, pismo dotyczące nowego zlecenia na pobranie z 30.10 opuściło jej biuro. Jednak patrząc na wyciągi z konta, kwota zawsze była pobierana między 15 a 18. Dlaczego firma potrzebuje 12 dni na taką czynność?

Nie są przecież normalnie znacznie szybsi w pozyskiwaniu swoich pieniędzy..?!!

Sądzę, że coś się już dzieje....

Pozdrowienia roema

Cześć roema,

również ja widzę, że w MIG coś się dzieje. Ale skąd masz informacje o MIG Fonds z V+?

Napisany przez roema
Natknąłem się na ten post, ponieważ napisałeś w jednym z poprzednich postów:

Pozdrawiam, roema

Napisany przez Kalchas
To ciekawe, jakie warunki otrzymasz dla ratierlichego funduszu. Zazwyczaj fundusze zależą od spełnienia umów. W jaki inny sposób mieliby nadal inwestować, utrzymywać udziały przy życiu i zawierać nowe inwestycje? Dlatego byłbym ostrożny, jeśli po prostu przestaniesz płacić raty.

Dla funduszu jednorazowej wpłaty byłbym zaskoczony, gdybyś otrzymał więcej niż 50-60%.

Czy masz teraz MIG czy V+?

Napisany przez roema
Nie powiedziałem, że nie zamierzam już płacić długów. Mogę sprzedać udziały za 15%. Wpłacone dotąd pieniądze nie mają znaczenia. Chcę po prostu z tego wyjść. roema

Napisany przez Seisdrum
Cześć - roczne sprawozdanie dotarło.

Mój fundusz V+ zanotował stratę prawie 7 mln euro. Wspaniała wydajność.

Napisany przez HenryKissinger
Cześć,

niestety nie mogę jeszcze udostępniać linków.
Spróbuj poszukać na gomopa(dot)net V+

Skontaktowałem się z tym prawnikiem z Berlina i przekazałem mu moje informacje.

Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Pozdrowienia

Napisany przez Kalchas
V+ nie jest obecny tylko w prasie internetowej, takiej jak gomopa.

Rzekomo trwają żądania informacji od inwestorów i pozwy przeciwko założycielom spółek.

W przypadku serii funduszy V+ sytuacja jest teraz taka sama jak w przypadku serii funduszy MIG. Nie jestem jednak zaskoczony. Dystrybucja i pomysł mają te same korzenie. Poczekaj, aż niektóre z większych kancelarii wezmą fundusze V+ na celownik.

Sprawdź w Google V+ Fonds.

Krótkie pytanie: Dlaczego nie możesz umieszczać linków?

Napisany przez HenryKissinger
Krótko mówiąc: Dlaczego nie możesz zamieszczać linków?

Jest to - jak sądzę, przeczytałem - możliwe dopiero po 10 postach.

Dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez realist
Znowu minął rok i znowu nie było żadnych wypłat (kogo to dziwi?). Najważniejsze, że mieli znowu rok przychodów. Następnego roku znowu się odezwę, ale jestem pewien, że i tym razem nie będę miał nic innego do napisania. Kto nie zrozumiał...! W każdym razie, wychodzę.

Napisany przez Trader60
Jak udało Ci się wyjść??

Napisany przez Seisdrum
Także mnie to interesuje, jak to zrobiłeś, realistycznie? Po prostu przestałeś płacić? A może nawet odzyskałeś swoje pieniądze? Dotychczas nic więcej nie słyszałem od oszustów z V+. To pocieszające, że nie muszę wpłacać więcej, ale to, co już wpłaciłem, oczywiście przepadło. Po pół roku oni pewnie też się już nie odezwą. Może powinienem cieszyć się zamiast marudzić za pieniędzmi, których i tak już nigdy nie zobaczę. Czy ktoś może rzeczywiście opowiedzieć, co przyniosło skorzystanie z usług prawnika? Ale jakoś mam wątpliwości, czytając tutaj o przypadkach sukcesu, bo mam wrażenie, że może tu ktoś łapać klientów, żeby jeszcze raz ich oszukać tak samo. Jaki piękny świat...

Napisany przez Trader60
więc bez adwokata tutaj nie ma rady. Istnieje możliwość pozwu, ale w końcu prowadzi to do ugody.

W przypadku braku ochrony prawnej rysownikowi zostanie niewiele z kapitału.

Napisany przez realist
To jest dokładnie to, o czym pisze Trader60. Sprowadza się to do porównania i płacenia pewnej części adwokatowi, ale jeśli po prostu przestaniesz płacić, może to skutkować ogromnymi dodatkowymi opłatami lub utratą wszystkiego, w ten sposób przynajmniej odzyskasz część pieniędzy. Każdy musi sam zdecydować, co jest dla niego lepsze.

Napisany przez Simon.Bormann
Z dotychczasowych doświadczeń mogę powiedzieć, że miałem złe doświadczenia z funduszami inwestycyjnymi i w związku z tym zacząłem szukać alternatywnych sposobów lokowania pieniędzy. Trafiłem na pożyczki prywatne. Istnieje pewne ryzyko niewypłacalności, na przykład w serwisie auxmoney wynosi ono 2-3%. Jednakże, inwestując w wiele różnych projektów kredytowych, to ryzyko można zaniedbać.

Napisany przez unteregi
Więc sprawa z auxmoney nie wygląda tak różowo, jak zostało to wcześniej przedstawione.
Zainwestowałem w 5 różnych projektów, trzy z nich zawiesiły płatności. Na szczęście zainwestowałem tylko w projekty, które miały ubezpieczenie od niewypłacalności. Oczywiście odzyskam swój kapitał, ale minie 1-2 lata, oczywiście bez odsetek.
To wątpliwe, czy otrzymam tutaj dobrą stopę zwrotu.

Napisany przez Seisdrum
LG

Seisdrum

Napisany przez Oalala
Skąd chcesz wiedzieć, że oni po prostu nie roztrwonili twoich pieniędzy i nie zobaczysz z tego korzyści?

Napisany przez Seisdrum
Niemcy to prawdziwy raj dla wyzyskiwaczy, gdzie obywatel jest oszukiwany o swoje pieniądze, chociaż jest oczywiste, że został źle doradzony, nawet jeśli nikt nie może tego naprawdę udowodnić - ale gdy już się podpisze, nikt nie może pomóc.

Pozdrowienia

Tak to jest.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!