Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Lucernie / Finanse w Lugano itd.

Napisany przez brinay
Dziękuję

Czy można otrzymać również pocztę od ubezpieczyciela

Napisany przez Gell
#brinay

Niektórzy dostają, niektórzy nie, jak można przeczytać w licznych postach tutaj:
Szukałeś(aś) informacji na temat würzburger - Verbraucherschutz.de

A oto elegancki wzór pisma o wypowiedzeniu:
Wzór pisma o wypowiedzeniu u Würzburger

Przejdźmy do pracy!

Napisany przez Luna85
Cześć, mam pytanie. Znalazłem się dwa dni temu w tej nieuczciwej firmie i poprosiłem o przesłanie mi wszystkiego emailem (bo tak działają). Nic nie wydrukowałem, nie podpisałem żadnych dokumentów ani nie wysłałem im żadnych. Odesłałem im tylko 2 maile z odstąpieniem od umowy. Po prostu nie podpisałem niczego i nie wysłałem im niczego. Na szczęście nie podałem im także danych bankowych. Czy mimo to otrzymam ten list do zapłacenia? W każdym razie nie zamierzam go przyjąć i dalej będę ignorował wszystko! Z poważaniem, i dziękuję z góry

Napisany przez SchumiGr
Dziś przyszedł list windykacyjny (załącznik). Co powinienem zrobić? Trochę głupio byłoby zostać zarejestrowanym w Biurze Informacji Gospodarczej w związku z wnioskiem finansowym.

Napisany przez Gell
#SchumiGR

Nie płacisz! Ponieważ Luzern Finanz/Lugano Finanz/Culpa nie doprowadzi sprawy do sądu. Nie będzie także wpisu do Schufy!, ponieważ Luzern Finanz/Lugano Finanz/Culpa musiałby najpierw uzyskać wyrok sądowy przeciwko tobie.
Otrzymasz jeszcze kilka pism, ale dopiero gdy otrzymasz nakaz zapłaty od sądu rejonowego, będziesz musiał złożyć sprzeciw na załączonym formularzu. Ale do tego nie dojdzie!

Więcej szczegółów tutaj:
lugano-finanzzentera-consultingculpa-inkasso
Jeśli jesteś nadal niepewny, Pani Gunda Lauckenmann z pewnością chętnie pomoże (aby nękanie się skończyło)

Nie bój się, w końcu i tak nic się nie wydarzy.!

Faktycznie

Napisany przez Gell
A jeszcze odnośnie Culpa Inkasso:

Od tamtej pory i również po licznych skargach Culpa Inkasso nie jest już członkiem Bundesverbandes Deutscher Inkasso-Unternehmen e.V. (BDIU):https://www.inkasso.de/

Organizacje konsumenckie także ostrzegają:
Verbraucherzentrale Niedersachsen: Culpa Inkasso z Stuttgartu próbuje oszukiwać.

Gell

Napisany przez 6Bankkaufmann
Niesamowite, co jest napisane tam o Culpa.

Napisany przez Abilf
Cześć,

Niestety, też dałem się nabrać na Luganos, ale złożyłem tylko wniosek i nie podpisałem umowy. Mogę powiedzieć, że jestem w punkcie 2a.
Jestem teraz trochę niepewny, czy powinienem po prostu zignorować wszystkie listy, czy też powinienem choć napisać odpowiedź, w której wyjaśniam, że rezygnuję z umowy (której nie podpisałem i nie zamierzam podpisywać). Czyli taki odstąpienie, ponieważ umowa zawiera zapis o jej wiążącym charakterze i braku możliwości odmowy. Dodatkowo jest tam napisane: Chcemy jeszcze raz potwierdzić, że otrzymaliśmy zgodę na przyjęcie Państwa umowy! Co mam z tym zrobić?

Mam nadzieję, że możecie mi pomóc.

Pozdrowienia, Abilf

Napisany przez Gell
#Abilf

Nic nie podpisałeś? Wszystko w porządku.
Przyjdzie jeszcze dwa lub trzy listy przypominające, które również będą chciały nadać wrażenie, że coś, gdzieś jest umówione.
Zażądałeś jednak DARMOWEGO zapytania i nie podpisuję lub brak reakcji, dziękuję za odrzucenie.
W ten sposób temat został całkowicie zamknięty.
Inne przykłady:
Zamawiam prospekt samochodowy lub pozwalam warsztatowi sporządzić wycenę.
W obydwu przypadkach nie jestem zobowiązany do zakupu samochodu ani do opłacenia wymienionych napraw.

Rozumiesz

Napisany przez Abilf
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź, naprawdę czuję ulgę.

Pozdrowienia, Abilf

Napisany przez Mutscho2014
Cześć

Mam pytanie - zapłaciłem sumy Lugano Finaz & Zentra Consulting GmbH, co teraz?

Będę wdzięczny za szybką pomoc

Napisany przez Gell

co teraz się dzieje ????

Nic... i twoje pieniądze niestety też zniknęły.
Po prostu przeczytaj pierwszy wątek na pierwszej stronie, punkt 3a.

Zgoda

@Mutscho2014, czego więc oczekujesz, że teraz się wydarzy?

Czy dostanę teraz jeszcze listy, czy to już koniec?

A więc czego się spodziewasz, że będzie w tym liście?

Czy spodziewać się kolejnych płatności, czy już mieli Państwo jakieś inne doświadczenia ???

Napisany przez Frusty
Cześć wszystkim,

Może mogę trochę przyczynić się do uspokojenia nastrojów. Dwa tygodnie temu moje bankowe konto operacyjne, mimo wieloletniej stałej pracy i regularnych wpłat wynagrodzenia, zostało zlikwidowane. Z powodu sporu z rózowym gigantem o naprawdę niską, moim zdaniem nieuzasadnioną wartość, znalazłem się w negatywnej sytuacji w Biurze Informacji Kredytowej. Teraz byłem w kropce, bo gdybym miał gotówkę, raczej nie korzystałbym z debetu. Jak więc spłacić żądaną kwotę w ciągu 3 tygodni? Ale to nie koniec: szukając kredytu bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej, który miałbym wykorzystać także na spłatę mojego kredytu ratalnego, natknąłem się (oczywiście!) na wspomnianą organizację. Zatem poprosiłem o niezobowiązującą ofertę kredytową, nie sprawdzając wcześniej, bo przecież nie zobowiązuje ona do niczego. Tak myślałem. Po (oczywiście udanej!) wstępnej ocenie, już po 2 dniach otrzymałem do podpisu i odesłania umowę. Jednak po dokładniejszym zapoznaniu się z informacjami (również dzięki tej stronie) zrezygnowałem z tego i poinformowałem ich pisemnie przed otrzymaniem umowy, że nie oczekuję dalszej korespondencji. Prawdopodobnie uczciwy pośrednik kredytowy nie pobierze opłaty za pośrednictwo z góry, lecz odliczy ją od kwoty kredytu. Po przeczytaniu wszystkiego i po otrzymaniu umowy ubezpieczeniowej od Würzburgera w związku z umową, której nie było, nie podpisałem umowy i napisałem do firmy, grożąc złożeniem skargi oraz informując, że nie pragnę pomocy w uzyskaniu finansowej reorganizacji, a także zapowiadając skorzystanie z pomocy prawnika. Musiałem złożyć pisemny wniosek o odwołanie do Würzburgera, co zrobiłem również mailowo, a otrzymałem na to potwierdzenie. Dziś otrzymałem kolejną polisę z innym numerem, co mnie zdenerwowało, więc zadzwoniłem do Würzburgera, aby dowiedzieć się, o co chodzi i do czego służy ta polisa. Jak można się domyślić, wysłałem kolejne odwołanie. Nawet jeśli podpisałeś i odesłałeś umowę: odmów przyjęcia, nie płac nic i nie daj się zastraszyć ewentualnymi groźbami windykacyjnymi. Myślę, że zostaną mnie w końcu w spokoju, w przeciwnym razie nie będę grożony, lecz będę działał!

Mam nadzieję, że nikogo nie znudziłem moją opowieścią i życzę wszystkim udanego wieczoru.

Pozdrowienia

@Frosty, Twoja powieść nie nudzi, ale z pewnością zachęca inne poszkodowane osoby do podobnego postępowania.
Ogólnie rzecz biorąc, zawsze należy wysyłać własne pisma za potwierdzeniem odbioru co najmniej listem poleconym, aby w razie konieczności móc je wykorzystać jako dowód w sądzie. (Także informacje dotyczące tej kwestii pochodzą od mojego prawnika).
Nie musi to być list polecony z odbiorem, wystarczy list polecony, którego doręczenie jest potwierdzone przez wrzucenie go do skrzynki (jeśli listonosz wrzuca list bez podpisu odbiorcy).
Ogólnie rzecz biorąc, nie powinno się dawać zastraszyć!

Napisany przez Sh-Koseoglu
Cześć, mam podobny problem.

Dostałem pismo od Maxda, w którym napisano, że nasza pożyczka zostanie zatwierdzona, ale brakuje tylko kilku kroków. W odpowiedzi na to mojego męża zawarł umowę dotyczącą zabezpieczenia kredytu z Veritas GmbH na podstawie dołączonego pisma. kredyt nie został udzielony, ponieważ mój mąż został uznany za jedynego żywiciela rodziny, ponieważ moje szkolenie kończy się w sierpniu przyszłego roku. Zapytanie zostało złożone 2-3 miesiące temu, a w ostatnim miesiącu Veritas GmbH obciążyła pewną kwotę. Jest to ogólna ubezpieczenie, a nie nawet ubezpieczenie kredytowe. Nigdy nie otrzymaliśmy od ubezpieczyciela pisma umożliwiającego odstąpienie od umowy. Przy telefonie powiedziano mi, że list został dostarczony i termin na odstąpienie od umowy minął, a ubezpieczenie zostało zawarte niezależnie od kredytu. Ubezpieczyciel odmawia rozwiązania umowy...

Co teraz mogę zrobić?

Skonsultuj się z prawnikiem, skorzystaj z ochrony konsumenta, sprawdź ubezpieczenie ochrony prawnej...

Napisany przez Sh-Koseoglu
Po prostu groź prawnikiem!
Wysłałem wypowiedzenie zeszłego tygodnia, grożąc wszczęciem działań prawnych w przypadku jego nieakceptacji. Dzisiaj dostałem pismo, w którym Veritas GmbH informuje o kulturalnym wypowiedzeniu ubezpieczenia. Tak, jasne...

To naprawdę smutne, że ciągle trzeba biegać do adwokata, aby zostawili cię w spokoju!

Napisany przez brinay
Cześć

Do tej pory ignorowałem wszystko, co przyszło od Lugano Finanz

Teraz dostałem list od firmy windykacyjnej

Przeczytałem, że powinienem kontynuować ignorowanie dopóki nie przyjdzie list z sądu lub czegoś w tym rodzaju

Teraz mam 2 pytania

Czy firmy windykacyjne wysyłają egzekutorów (czasami niekoniecznie najprzyjemniejszych)
Czy tacy ludzie mogliby przyjść i grozić?? Mam dzieci i teraz się boję (za dużo filmów widziałem)

Co do listu od sądu, czy mogą oni go przyprowadzić czy coś takiego

Po prostu zignoruj i nic nie rób. Nawet ochrona konsumentów mówi tak, po prostu nic nie rób.
Lugano Finanz - Verbraucherschutz.de

Napisany przez Gell

Czy tacy ludzie w ogóle mogą przyjść i grozić?? Mam dzieci i dlatego teraz boję się (za dużo oglądałam telewizji)

Z powodu listu z sądu nie mogą go zatrzymać czy coś w tym rodzaju

Nie martw się!

To tylko gorące powietrze, nikt nie stanie przed twoimi drzwiami.
Luzern/Lugano na pewno nie wyda ani grosza (poza opłatą za przesyłki) na egzekwowanie (nieuprawnionych) roszczeń.
Oficjalny list od sądu nie nadejdzie.
Próbuje się tylko zasiać strach z nadzieją, że ktoś w desperacji zapłaci.
„Nie zapłacenie” nie będzie miało żadnych konsekwencji prawnych.
W pewnym momencie same groźby przestaną.

Także

Jeśli wszystko jest oszustwem, to dlaczego istnieje jeszcze ta strona główna?
Co właśnie dzieje się teraz?

Napisany przez Gell

Jeśli wszystko jest oszustwem, dlaczego istnieje jeszcze ta strona internetowa?
Co właśnie się tam dzieje?

Niestety, do tej pory niewiele, ponieważ młyny sprawiedliwości mielą zbyt wolno:
Lugano Finanz - Verbraucherschutz.de

Gell

Napisany przez EngelMarco
Ten wątek bardzo mi pomógł, dziękuję wszystkim :-) Mam jeszcze jedną radę, jeśli coś pójdzie nie tak z kredytem... Moim ojciec miał bardzo pozytywne doświadczenia z Culpa Inkasso, ponieważ niestety istnieje zbyt wiele niesolidnych firm kredytowych. Powodzenia!

Napisany przez Gell

W Culpa Inkasso mój ojciec miał bardzo dobre doświadczenia!

Interesujące! ale wielu innych dotkniętych ma inne zdanie.
Czy to było ironiczne?

Policja kryminalna i stowarzyszenie konsumentów ostrzegają przed listami inkasentów firmy Culpa Inkasso z Stuttgarty (czytaj 104 komentarze poniżej, także dotyczące Luzernu/Lugano):
Ostrzeżenie przed listami inkasentów od Culpa Inkasso: Firma Forderungsverwaltung & Management GmbH, Frankfurt, twierdzi, że została złożona zamówienie na slim.com

Stowarzyszenie Konsumentów Dolnej Saksonii: Culpa Inkasso z Stuttgartu chce oszukiwać

Czyż nie

Napisany przez brinay
Właśnie dostałem telefon (chyba od firmy windykacyjnej) w sprawie wezwania do zapłaty, czy mogę zapłacić wszystko od razu czy w ratach
Jeśli w ratach, zawsze będzie dodatkowe 80 euro
Mają to załatwić jak najszybciej, żeby było po sprawie
I żeby nie trafiło to do sądu
Co mam zrobić, zaczynam się bać

Napisany przez Gell
#Brinai
CULPA czy ZENTERA INKASSO?

Zdecydowanie powinieneś odmówić odbierania takich połączeń!
Zarówno połączenia, jak i listy służą tylko do zastraszenia Ciebie i wciągnięcia Cię w pułapkę: podczas zawierania umów ratalnych twoje podpisanie oznaczać będzie zgodę na pobieranie zawyżonych opłat lub dodatkowych opłat.
Groźba złożenia doniesienia na policję, jeśli inkaso nadal dzwoni (odpowiedzialność karana za wymuszenia -> § 253 Kodeksu karnego)

W żadnym wypadku nie płac! ponieważ roszczenie jest absolutnie nieuzasadnione.

Niesolidne firmy windykacyjne można również rozpoznać po tym, że w swoich wezwaniach do zapłaty wygłaszają wątpliwe groźby, aby zastraszyć rzekomego dłużnika. Na przykład grożą wpisem do Biura Informacji Kredytowej, zajęciem konta, zajęciem wynagrodzenia, zleceniem komornika itp. Wszystkie te działania są prawowo bezzasadne i w razie wątpliwości w ogóle nie powinny być przeprowadzane.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zapytaj panią Gundę Lauckenmann:
lugano-finanzzentera-consultingculpa-inkasso

No nie

Napisany przez brinay
Dziękuję
Wydaje mi się, że to twoja wina, że do mnie napisałeś

Co mnie wkurzyło w rozmowie, to że nie powiedziano od razu, kto dzwoni, tylko dlaczego. W każdym razie powiedziałem, że w tym tygodniu dowiem się, ile mogę zapłacić. Uważam to za oszustwo w rozmowie telefonicznej. Czy można zablokować numer, aby nie dzwonili więcej (nie znam się na tym)

Ile to trwa, zanim w ogóle nie usłyszy się więcej o całej sprawie

Dlaczego blokować? Zapisz imię osoby, która do Ciebie dzwoniła, oraz godzinę, a następnie powiedz tej osobie, że notujesz to i sprawdzisz, czy podejmiesz jakieś działania zgodnie z §253 Kodeksem Karnym.

Napisany przez EEngel86
Cześć drodzy ludzie! Jestem bardzo wdzięczny, że podczas oczekiwania w kolejce do bonkredit natrafiłem na to forum!!! Zastanawiałem się, dlaczego dostałem pisemne potwierdzenie bez wcześniejszego otrzymania e-maila! Drugą kwestią było to, że w umowie mówią o przedpłacie (to był powód mojego telefonu)! Jednak po przeczytaniu obszernych postów, moje pytanie od razu się rozwiało... Niemniej jednak mam jedno. Nic nie podpisałem ani nie wysłałem! Czy powinienem teraz napisać odwołanie, żeby mieć pewność? Czy wystarczy, jeśli po prostu nie odpiszę?

Napisany przez brinay
Czy faktycznie wysyłają windykatorów?

Jak długo potrwa, zanim przestaną pisać itp.?
Czy istnieje gotowy szablon listu, który zmusi ich do zaprzestania działań, nie jestem zbyt dobry w pisaniu takich listów?
Czy dobrze jest skorzystać z pomocy prawnika?

Jeśli masz ubezpieczenie ochrony prawnej, możesz skontaktować się z prawnikiem, @Brinay.
Jeśli go nie masz, możesz skontaktować się z najbliższym biurem ochrony konsumenta.
W przeciwnym razie proszę przeczytać wpisy na forum.

Po prostu nie podejmuj żadnych działań

Napisany przez stephen
Ekspert: ra-huettemann odpowiedział 4 miesiące temu.
Dziękuję za wiadomość!

Zdecydowanie odradzam dokonywanie płatności i zawieranie umowy pośrednictwa z firmą. Jeśli już dokonali Państwo płatności, możecie Państwo zażądać zwrotu pieniędzy.

Firma - jak wiele innych tego rodzaju dostawców - pobiera od klientów opłaty pośrednictwa lub inne koszty, uzasadniane domniemaną działalnością pośrednictwa kredytowego. Te opłaty są wymagalne z góry (jak w Państwa przypadku), mimo że nie doszło nawet do zawarcia umowy kredytowej!

Domniemane finansowanie zazwyczaj nie następuje lub przynajmniej nie w obiecanym zakresie. Oznacza to, że w zwykłych przypadkach nie dochodzi do wypłaty kredytu. Dla dostawcy ważne jest jedynie pozyskanie od klientów opłat pośrednictwa.

Procent pośrednictwa można by jednak pobierać tylko wtedy, gdyby faktycznie doszło do pośrednictwa w kredycie. Ale w rzeczywistości tak nie jest.

Państwo złożyli jedynie niezobowiązujące zapytanie o kredyt. Takie zapytanie o kredyt nie stanowi umowy i dlatego nie zobowiązuje Państwa do jakichkolwiek płatności. Z tego względu nie powinni Państwo dokonywać płatności w wysokości 244,76 euro, a roszczenie to należy odrzucić.

W rezultacie zdecydowanie zalecam unikanie umowy z tym dostawcą, ponieważ żądanie opłaty pośrednictwa z góry wskazuje na nieuczciwe praktyki biznesowe.

Proszę wystawić pozytywną ocenę, jeśli nie ma żadnych pytań (Odpowiedz ekspertowi).

Pozytywną opinię można wystawić klikając raz na Odpowiedź udzielona albo na Informacyjne i pomocne albo na Wspaniała obsługa.

Dziękuję!

Z poważaniem
Kristian Hüttemann
Adwokat

Napisany przez R20
Cześć drodzy członkowie forum. Przeczytałem trochę tutaj w forum. Jest naprawdę wiele wpisów i bardzo wielu poszkodowanych, jak przeczytałem.
Ale teraz mam dla was dobrą wiadomość. Jest nadzieja dla tych, którzy już zapłacili i nie odzyskali swoich pieniędzy.
Musiałem się zarejestrować tutaj i opisać moje doświadczenia. Ale na początek, kto naprawdę chce odzyskać pieniądze i wreszcie mieć spokój, musi być trochę bezczelny. Tzn. dla osób nieśmiałych lub unikających wszelkich kłopotów, ta sprawa nie jest dla nich.

Więc możecie faktycznie zaangażować prawnika, ochronę konsumentów, ubezpieczenie prawne, policję itp... Zapomnijcie, tu się nic nie dzieje!

Krótko opowiem wam moją historię.

Kiedyś, gdy rozważałem złożenie wniosku o kredyt na rozpoczęcie własnej działalności, natknąłem się na firmę Luzern Finanz GmbH.
Ponieważ jako przedsiębiorca samodzielny trudno jest otrzymać kredyty, Luzern Finanz na pierwszy rzut oka wydawał się być wiarygodny.
Gdy, jak wy, wypełniałem ten wniosek, następnego dnia przyszedł list z tą wymienioną wcześniej umową. Wszystko pozytywnie - przyznane 100 000,00 €.
Niestety byłem trochę naiwny i nie przeczytałem dokładnie przed podpisaniem. Następnie poszedłem na pocztę i tam to nadałem.

Śmieszne jest to, że następnego dnia od razu otrzymałem rachunek w wysokości 799 €... hahaha Jak zabawnie. Niestety wtedy moja była dziewczyna to zapłaciła, więc pieniądze przepadły. W środku były bezwartościowe papiery. Potem zrobiłem trochę researchu, bo wszystko wydało mi się podejrzane, i trafiłem na wiele tematów dotyczących Luzern Finanz...

Znacie już cały proceder działania firmy Luzern Finanz GmbH...

Natychmiast odwołałem to, ale niestety bez reakcji, a nawet dostałem upomnienia hahaha jak zabawne. Zmieniłem taktykę... teraz to wy da się na to napluć...

Wysłałem list z treścią CHCĘ PIENIĄDZE do Luzern Finanz, ale z opcją pobrania za kwotę 100 000,00 €. W końcu chcę odzyskać moje pieniądze.

Oczywiście, jak się spodziewałem, odmówiono przyjęcia *haha* Wiadomo było.

W końcu to mnie zaczęło denerwować bardzo...
Zastanawiałem się, hmm, Dorsten jest ode mnie 62 km, a Ahlen 86 km.
W jedno weekendowe popołudnie wsiadłem do auta i pojechałem do Dorsten. Był niedzielny południe.
W samochodzie byli dwaj koledzy i ruszyliśmy.
Po przyjeździe najpierw zajechaliśmy do tak zwanego biura Finansowego lub banku, które wcale nim nie było, tylko zwykły Dom prywatny z tablicą Luzern Finanz.
Zaparkowaliśmy auto z dala i poszliśmy tam. Pukaliśmy, ale niestety nikt nie otwierał. Czekaliśmy 30 minut, ale nadal nikt. No cóż, pomyślałem sobie "niech to diabli", poszliśmy na dwie godziny do McDonaldsa i potem z powrotem tam. Otworzyła nam drzwi lekko zirytowana pani...
Zapytałem, czy jestem we właściwym miejscu, w Luzern Finanz. Powiedziała, dlaczego chcę to wiedzieć. Powiedziałem, że chciałbym jeszcze zapłacić za finansowanie około 600 €, więc specjalnie zabrałem gotówkę, aby to załatwić.

A teraz NAJLEPSZE:

Powiedziała mi, proszę zaczekać, zastępca jest na miejscu. Przyprowadziła go, powiedziałem mu, że chcę zapłacić za finansowanie, niestety nie udało się poprzednim razem za pobraniem, bo nie miałem gotówki. On na to "Dobrze, załatwimy to". Powiedziałem "ok, czy możemy wejść do środka, bo nie chcę teraz wyjmować całej gotówki na zewnątrz". On na to, że ok, idziemy do mojego biura.

Teraz miałem dostęp do mieszkania... Bardzo ładne miejsce z ładnymi rzeczami, które były kupione za wasze pieniądze.

No więc, ja i dwóch kumpli byliśmy w środku. Gdy dotarliśmy do biura, skonfrontowałem go z tą całą oszustw.

Nagle ten człowiek zmienił się całkowicie i kazał mi opuścić jego Dom, w przeciwnym razie zadzwoni po policję.
Powiedziałem "Zadzwońcie, niech wpadną, zaraz was wyłapią, szumowiny, za oszustwo będzie ścigane przez prokuratora". Zaczął się lekko szarpić...

Dostał ode mnie dawkę gazu pieprzowego, czyli środka odstraszającego zwierzęta, które jest dozwolone w DE pod warunkiem samoobrony. Zaczął trzymać ręce na oczach i trochę się męczył, bo to spray jest naprawdę skuteczny.

Ponieważ ja i moi kumple trenujemy sztuki walki, nie baliśmy się niczego. Dostał od nas wszystkich taką porcję batów, że aż posikuje !!!!!!!!!

Otrzymałem od niego zwrot 1000 € w gotówce i terror do dzisiaj się skończył.

Powiedziałem mu, że jeśli coś jeszcze przyjdzie, zamkniemy go w piwnicy i tam będziemy go torturować, a potem wyczyszczymy całe jego mieszkanie...

Obiecał do dzisiaj, że nic więcej nie zrobi...

No cóż, nie byłem zbyt elegancki, ale inaczej się nie dało. Ponieważ mój adwokat powiedział, że może potrwać, a policja powiedziała, że to znane, ale mogą tylko złożyć doniesienie, a niestety nic nie mogą zrobić.
Miejmy nadzieję, że wam to trochę pomogło i dodało odwagi.
Wystarczy, że wszyscy się spotkacie w weekend i wszyscy tam pojedziecie. Na pewno odzyskacie swoje pieniądze. A jeśli nie, zabierzcie kilka przedmiotów z mieszkania. No cóż, co może zrobić?

Jeśli macie pytania lub potrzebujecie pomocy, służę chętnie

Chętnie: E-mail, PW lub WhatsApp, Telefon

Pozdrawiam
Chris

Napisany przez Gell

No cóż, nie byłem zbyt delikatny

Zgadza się….
Ale co na przykład z samotną kobietą z dziećmi, która zostaje okradziona z ostatniego grosza przez kolegów z Luzernu.
To też nie jest zbyt eleganckie... Wykorzystywać ludzi bez pieniędzy dla własnej korzyści, co za haniebny i bezwstydny sposób zarabiania pieniędzy.

Był to może wątpliwy "sposób", ale widocznie szybko przyniósł sukces ;-)
Zakładam jednak, że następni niespodziewani klienci staną przed zamkniętymi drzwiami.

Mimo wszystko dziękuję za ten artykuł.

Prawda?

Napisany przez brinay
Dobry wieczór

Dzisiaj ponownie zostałem dzwoniony przez ludzi z windykacji (coś związanego ze Stuttgartiem). Mówili, że musimy dzisiaj znaleźć jakieś rozwiązanie w sprawie płatności! Ale ponieważ nie miałem czasu, ta pani powiedziała, że w takim razie musimy to załatwić sądownie w tym tygodniu lub jakoś tak.

Czy teraz naprawdę muszę się martwić??

Zaczynam dostawać ataki paniki

Napisany przez Gell

Skoro nie miałem czasu, pani powiedziała, że musimy załatwić to w sądzie w tym tygodniu lub coś w tym rodzaju

Sąd? Bzdura! Poza tym rzetelne firmy windykacyjne nie dzwonią. Wszystko odbywa się na piśmie.

Cytat od brinay

Czy mam teraz naprawdę się martwić??

Nie ma powodu!

Cytat od brinay

Teraz dostaję paniki

Nie ma powodu do tego!

I jeszcze raz dla podkreślenia:
Bez wątpienia powinieneś zabronić sobie przyjmowania tych połączeń telefonicznych!
Zarówno połączenia, jak i listy służą tylko do zastraszania i wciągnięcia Cię w pułapkę: przy ustalaniu rat będziesz podpisywać się zgadzając się nawet na nadmierne dopłaty lub dodatkowe opłaty.
A nawet grozić złożeniem skargi na policję, jeśli windykacja będzie kontynuowana (karalność za wymuszenie -> § 253 Kodeksu Karnego)
Lub po prostu od razu rozłączyć się przy następnym połączeniu!
Istnieje wiele skarg zgłoszonych policji przeciwko Luzern Finanz. Takie osoby nie mają wobec Ciebie żadnych roszczeń.

A tutaj kilka informacji o windykacji:
https://www.antispam-ev.de/wiki/Inkassob%C3%BCros

Prawda

Napisany przez brinay
Dziękuję

Tym razem to była inna liczba

Powinnam było dodać, że mój mąż jest pierwszy do rozmowy, a on nawet nie zrozumiał, kto dzwoni
Kiedy podał mi telefon, najpierw zacząłem z nią rozmawiać, dopóki nie stałem się niegrzeczny i nie zapytałem od kogo w ogóle dzwoniła

@brinay, czy można wpisać numer w Google i znajdzie się coś na ten temat?
Stuttgarcku prefiks to 0711.

Napisany przez Gell
Do wszystkich, którzy otrzymali pogróżki od windykacji.
Najlepiej wysłać następujący list polecony (zapewne wystarczy zwykłe listem poleconym, jest też tańsze) do firmy windykacyjnej.
Jeśli ktoś chciałby poprawić ten tekst gramatycznie, proszę bardzo….
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dotyczy: AkZ xxxxxxxxxxxx
Szanowny Zespole Windykacyjny,
W całości odrzucam żądanie.
Kolejne listy od Państwa oraz od Państwa kancelarii adwokackiej nie przyniosą żadnych płatności. Będę również zaprzeczał nakazowi zapłaty sądowej.
Wasz reprezentowany klient nigdy nie świadczył żadnej usługi i wydaje się, że nigdy nie miał takiego zamiaru, zgodnie z relacjami w internecie. W tym sensie dopuszcza się on handlu przestępczego. Prokuratura w Dortmundzie postawiła zarzuty dyrektorowi (Norbert Volkmer) firmy finansowej z Luzernu/Lugano.
Ponadto, nie wnioskowałem o renowację finansową, chciałem kredyt. Możecie to wszystko omówić z sędzią (Zawód oszustwa na mocy § 123 BGB).
Nie zgadzam się na przekazywanie moich danych zgodnie z BDSG oraz wyraźnie zakazuję kontaktowania się ze mną telefonicznie. Natychmiast usuńcie moje dane z Waszego systemu!
Jeśli otrzymam od Was ponownie listy lub żądania (zarówno pisemne, jak i telefoniczne), zostanie natychmiast skonsultowany prawnik i złożone zostanie zawiadomienie o oszustwie przeciwko firmie finansowej z Luzernu/Lugano.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gell

Napisany przez brinay
Nie udaje mi się dodać adresu URL lub obrazu, gdy chcę odpowiedzieć, pojawia się coś na czerwono.

Oto numer +498996160700, znajdź tylko recenzje.

Napisany przez brinay
Dzięki za list, spróbuję tego.

Napisany przez Gell

Oto numer +498996160700, znajdź tylko opinie.

Telefon dzwonił z Monachium, rzekomo od Culpa Inkasso.
Zobacz również komentarze na dole:

08996160700 - firma windykacyjna (7 opinii)

Faktycznie

Napisany przez brinay
Teraz dopiero mam czas

Trochę to śmieszne
Oni właśnie dzwonili do sądu
A w liście napisali, że chcą teraz tylko połowę żądanej sumy albo coś w tym stylu teraz chodzi o 100 euro zamiast 300 euro

Zobaczymy kiedy się poddadzą

Napisany przez sKlein
Cześć, dzięki, że istnieje taka strona i tacy ludzie jak wy.
Chciałbym zapytać, co mam zrobić i czego mam się obawiać.
Nic nie podpisałem.
Otrzymałem to ofertę w zeszłym tygodniu e-mailem.

Wybrałem także ubezpieczenie od utraty, ale jeszcze nic nie otrzymałem pocztą!

Ponieważ coś mi tutaj nie pasowało, skorzystałem z Google i trafiłem tutaj.

Spróbuję to tutaj umieścić.

Dziękuję bardzo za waszą stronę i pomoc

Napisany przez Gell

Chciałbym zapytać, co mam zrobić lub czego mogę się spodziewać.
Nic nie podpisałem.

Nic nie podpisałeś? Nic nie masz do obaw! (chodzi tutaj o ewentualne groźby).

Cytat od sKlein

Wybrałem także ubezpieczenie od niewypłacalności, ale jeszcze nie dostałem żadnej korespondencji!

Natychmiast sprawdź ostatnie wyciągi bankowe i w razie potrzeby (jeśli są obciążenia) skontaktuj się z Würzburger lub zrezygnuj z usługi.

Zgoda

Napisany przez sKlein
Dziękuję za odpowiedź. Dam będę was informować.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata