- śr cze 10, 2015 7:12 pm
Dzisiaj zdecydowałem się wraz z moim adwokatem złożyć pozew przeciwko Basketballbank w sprawie naszej nowej budowy. Ponieważ mam trzy umowy dotyczące tej nieruchomości, postanowiliśmy zacząć od pozwanie najmniejszej z nich. Oboje uważamy, że dzień D nie skłoni banku do wycofania się bez konieczności pozewną. Złożymy pozew o stwierdzenie z obliczeniem roszczeń w moim miejscowym sądzie okręgowym.
Ponadto mój adwokat poinformował mnie, że DKB przegrała dotychczas około 100 spraw przed sądem okręgowym w Poczdamie. Sąd z powodu dużego obciążenia pracą zaczął wydawać tzw. wyroki wzorcowe. Jednakże DKB pozostaje przy praktyce pozwalania na pozwy w każdym pojedynczym przypadku i odwoływania się od każdej przegranej instancji.
Ponadto mój adwokat poinformował mnie, że DKB przegrała dotychczas około 100 spraw przed sądem okręgowym w Poczdamie. Sąd z powodu dużego obciążenia pracą zaczął wydawać tzw. wyroki wzorcowe. Jednakże DKB pozostaje przy praktyce pozwalania na pozwy w każdym pojedynczym przypadku i odwoływania się od każdej przegranej instancji.