Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Mig Fundusze Pomocowozasadowe

Napisany przez Informer
Do sprzedania MIG 9 za kwotę udziałową 5000 €

Napisany przez daliha
Cześć, jestem tutaj nowy i uważam to, co jest napisane o funduszach MIG, za bardzo interesujące. Koniec maja 2014 roku zakupiłem dwa fundusze MIG 13, każdy wart 10 000 €, bez dalszej inwestycji. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby znalazł się na to chętny nabywca.

Napisany przez daliha
Chciałbym podziękować dostawcy, niestety nie udało się.

Napisany przez daliha
Cześć, poszukuję zainteresowanego zakupem dwóch funduszy MIG 13 po 9000,00 € każdy. Moje inwestycje wynosiły 10 000 € na fundusz. Byłoby miło, gdyby znalazła się osoba zainteresowana. Dziękuję

Napisany przez mariooriam
Cześć Sprzedaję mój MIG 10, zaliczka 2011 w wysokości 8 460 euro, miesięczne raty od września 2011 w wysokości 75 euro, kwota uczestnictwa 32 700 euro. glanznigmario@hotmail.com pozdrowienia Mario

Napisany przez rosagerd
Cześć,

jestem zainteresowany dwoma funduszami MIG13...

Proszę przesłać informacje na adres chrchrchr@gmx.de.

Pozdrawiam

Napisany przez afron13
Cześć,
być może ktoś tutaj jest zainteresowany,
mam MIG 5 za € 3100,-
i MIG 6 za € 5360,- , miesięcznie 40,- do sprzedania.
Możliwa cena za pakiet, wtedy taniej...

kiteandi@gmx.de albo przez wiadomość prywatną

chętnie także przez telefon.

Napisany przez Fidi80
Cześć wszystkim,

Chciałbym sprzedać fundusz MIG 7 z jednorazową wpłatą w wysokości 10 000 €!

Proszę o kontakt prywatny

Napisany przez thomba
Witajcie.

Czy ktoś już dokładnie zapoznał się z obecnym wyrokiem BGH?
Czy ktoś mógłby przeprowadzić badanie prawne, aby sprawdzić, czy pouczenie o odstąpieniu od umowy w funduszach MIG jest błędne?
Ponieważ w takim przypadku, dzięki temu wyrokowi, można by teraz odstąpić od funduszy MIG nawet do 12 lat wstecz!

Po prostu sprawdź na Google... BGH, 18.03.2014 - II ZR 109/13

... niestety jako nowy użytkownik forum (jeszcze) nie mogę zamieszczać linków.

Przepisałem pouczenie o odstąpieniu od umowy z mojej umowy (Fundusz MIG 10):

Pouczenie o odstąpieniu od umowy Prawo do odstąpienia od umowy
Możesz odstąpić od swojej deklaracji w ciągu 14 dni bez podawania przyczyny, w formie pisemnej (np. list, faks, e-mail). Termin rozpoczyna się po otrzymaniu tego pouczenia w formie pisemnej, ale nie wcześniej niż po dostarczeniu ci aktu notarialnego, twojego pisemnego wniosku lub odpisu aktu notarialnego lub wniosku. Aby zachować termin odstąpienia, wystarczy wysłanie odstąpienia w terminie. Odstąpienie należy wysłać do:
xxx

Skutki odstąpienia od umowy
W przypadku skutecznego odstąpienia należy zwrócić otrzymane świadczenia, a także zwrócić ewentualnie uzyskane korzyści (np. odsetki). Jeśli nie możesz zwrócić całego lub tylko częściowo otrzymanego świadczenia lub zrobić tego tylko w złym stanie, musisz i ewentualnie zapłacić odszkodowanie. Obowiązek zwrotu płatności musi być spełniony w ciągu 30 dni. Termin ten zaczyna się dla ciebie od wysłania oświadczenia o odstąpieniu, a dla nas od jego otrzymania.

Koniec pouczenia o odstąpieniu od umowy

Napisany przez Torwart
Proszę podać swoje oczekiwane ceny.
auck@gmx.de

Napisany przez Makler12
Help...to pasuje do mojego pytania... jakie dokumenty są wymagane, gdy fundusz MIG ma zmienić właściciela ??

Dziękuję za pomocne wskazówki.

Napisany przez picton
Cześć, trzymajcie się z dala od funduszy, bo regularnie tam sobie palce poparzycie. W przeciwnym razie nie byłoby ciągłych dyskusji o tym cudownym narzędziu tutaj. Podpowiedź! A jeśli już to robicie, poproście o książkę inwestycyjną funduszu wcześniej, abyście wiedzieli, jak jest zbudowany i gdzie inwestuje. Jeśli nikt wam tego nie da, trzymajcie się z daleka. To dobra rada. Nie ufajcie w przeszłe zyski, spójrzcie na ostatnie kilka miesięcy. Ponieważ z mojego doświadczenia dobre fundusze trafiają do małych inwestorów dopiero po wyczerpaniu. Moja rada!! Jeśli naprawdę chcesz coś zrobić ze swoimi pieniędzmi, musisz mieć dostępność 10000 na 100% i pewność na 99%. W razie zainteresowania PW.

Nie mów takich głupot bez wiedzy na temat tego, o czym mówisz. Mario

Napisany przez picton
@mario Udowodnij mi przeciwnie, chętnie się pouczę. Niestety, to jest wiedza, a nie niewiedza. Pewne źródło bezpośrednio z świata bankowości. W przeciwnym razie proszę o brak obrazy, ja też nikogo nie obrażam.

Napisany przez Optimist
Pewne źródło z świata bankowości

Załóż własne forum i kontynuuj rozpowszechnianie tych bzdur w swojej reklamie.

Napisany przez picton
Opowiedz mi, co wiesz na temat tych spraw i jak działają. Zamiast ciągle narzekać. DAWAJCIE COŚ LEPSZEGO OD SIEBIE. Nie robię reklamy, nie mam takiej potrzeby. Do tej pory nie przeczytałem tu żadnej pozytywnej informacji na temat funduszu MIG. Wiem, że trudno jest przyznać, że popełniłeś błąd. Ja również to zrobiłem, to był duży błąd. Nigdy więcej INWESTOWANIA W FUNDUSZE.

Napisany przez Optimist
Moim doświadczeniem jest, że dobre fundusze trafiają do małych inwestorów dopiero wtedy, gdy są wyczerpane. Moja wiedza !!

Nie ma potrzeby komentowania dalej.

Moja wiedza: fundusz MIG 15 nie jest jeszcze wyczerpany, możesz go natychmiast zamówić

Napisany przez picton
Moja wiedza: fundusz MIG 15 nie jest jeszcze wyczerpany, możesz go od razu zakupić :smile:Mogę Ci pokazać jeszcze 1000 innych funduszy, które można zakupić!!!A tutaj nie chodzi o zakupy, a o zwroty z inwestycji. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.

Fundusze MIG to świadome inwestycje ryzykowne, nic więcej, nic mniej, prawda?
I dyskutowanie o tym, czy to dobre, czy złe, wydaje się uciążliwe.

To, że sprzedaję swój MIG, ma prywatne powody!

Pozdrowienia, Mario

Napisany przez picton
Dokładnie to samo mówię, długoterminowo traci się na funduszach. To niestety moje doświadczenie.

Dlatego fundusze nie są interesujące.

Napisany przez Makler12
...cytując siebie po prostu jeszcze raz, czy przypadkiem nie jestem w złym forum z moim pytaniem ??

Pomocy...to pasuje do mojego pytania....jakie dokumenty są potrzebne, jeśli fundusz MIG ma zmienić właściciela ??

Dziękuję za pomocne wskazówki.

jak tam uważasz,.....

Napisany przez wildmorle
Cześć,

mam do sprzedania fundusz inwestycyjny Mig 2 o sumie udziału w wysokości 30 000€, z czego 16 300€ zostało wpłacone przy miesięcznej stawce w wysokości 100€. Mam również do sprzedania fundusz GA Global Asset Fund o sumie udziału w wysokości 15 000€, z czego 8700€ zostało wpłacone przy stawce 50€.
Proszę o oferty za pośrednictwem wiadomości prywatnych lub pod adresem cw.hoerb1982€t-online.de.
Pozdrawiam
wildmorle

Napisany przez Ksro
Cześć, r n chciałbym sprzedać moje akcje MIG Fonds 4 i mam kilka pytań dotyczących sprzedaży: r n z jakim procentem wpłaty można liczyć? r n Na co należy zwrócić uwagę przy sprzedaży? r n r n Dziękuję

Napisany przez brainy
Czy ktoś kiedykolwiek zarobił kilka centów dzięki uczestnictwu?

Napisany przez MC Muffin

Czy ktoś kiedykolwiek zarobił kilka centów dzięki udziałowi?

Nie sądzę, że tego rodzaju niesprawne produkty są przeznaczone do generowania zysków dla inwestora.

Napisany przez shagga123
Czy ktoś przeczytał artykuł o MiG-Fonds w magazynie Wirtschaftswoche na stronie 80/81?

Jestem bardzo zaniepokojony.

Zamierzam zadzwonić do mojego prawnika jutro. Mam nadzieję, że uda się cofnąć zakup funduszu. Pieniądze miały być przeznaczone na refinansowanie kredytu hipotecznego. Wtedy fundusz został mi zaprezentowany jako inwestycja o dużych szansach i niskim ryzyku. Tak więc...

Moje zaangażowanie w fundusze statkowe (KC) poszło na dno w zeszłym roku. Jednak przynajmniej większość pieniędzy udało mi się odzyskać jako odszkodowanie porównawcze.

Rok zaczął się dobrze...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata