Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Serono

Napisany przez Simona
Dziękuję za pozytywny raport. Widzę, że znowu nadchodzą lepsze czasy, jakoś tak. Można też osiągnąć to poprzez własne siły, jeśli zależy nam na pozostaniu niezależnym. Ale trzeba mieć pomysł (oprócz tego sądzę, że Serono nie ma absolutnie nic innego w przygotowaniu). Myślę, że wyniki za I kwartał mogą przynieść decyzje.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
Simona pisze:

Można to również osiągnąć siłą własnych sił, jeśli naprawdę chcesz pozostać niezależny

Oczywiście, można to zrobić. Zazwyczaj to zarządzanie mobilizuje załogę. W tym przypadku personel chce iść do przodu, ale nie zarządzanie ani właściciele. Znowu problem podwójnego mandatu.

Moja propozycja to wymiana zarządu. To właśnie z braku zainteresowania właścicieli zatrudnia się kompetentne zarządzanie.

Lancelot

Napisany przez Simona
Już od bardzo, bardzo dawna :!: Było już o mnie wspomniane w Borsalino :!: 8)

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Hans
https://www.cash.ch/news/449/84718

Napisany przez ADMCI4
Nie jestem pewien, czy ta aktualna akcja w USA nie jest niebezpieczna dla całej branży farmaceutycznej. Na przykład firma Novn znacznie zwiększyła wydatki na marketing w USA w ciągu ostatnich dwóch lat. Mam nadzieję, że wszystko tam było zawsze zgodne z zasadami, w przeciwnym razie dobra reputacja szybko zniknie.

Napisany przez Simona
Myślę, że jest ona niebezpieczna dla wszystkich (nie tylko dla branży farmaceutycznej) :!:

Czy nie powinniśmy się lepiej poinformować, zanim zaangażujemy się biznesowo w USA? Jeśli już jesteśmy tam ugruntowani biznesowo - czy nie powinniśmy ewentualnie rozważyć wycofania się (przynajmniej lokalnie)?

Co do SEO, nie jestem pewien, czy jest to naprawdę nowa sprawa. Wydaje mi się, że w zeszłym roku (jesienią) już czytałem coś w tym kierunku. Trzeba będzie ponownie zbadać, co się kryje za tą sprawą. Chętnie dowiedziałbym się, czy stanowiska kierownicze w Serono w USA są obsadzone przez Amerykanów czy Szwajcarów. --- Może to mieć znaczenie.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Coś jeszcze odnośnie tej informacji:

27.03. 12:08
AKTIENFOKUS/Serono: Kolektywny pozew w USA obciąża - Proces sprzedaży zagrożony?
Zurich (AWP) - Akcje Serono SA znajdują się na samym końcu tabeli SMI na początku tygodnia. Serono potwierdziło, że w Stanach Zjednoczonych został złożony kolektywny pozew przeciwko przedsiębiorstwu biotechnologicznemu. Według analityków ta wiadomość może zagrażać procesowi sprzedaży Serono i obciążać cenę akcji.

Do godziny 10:42 akcje Serono tracą 1,2% i kosztują 915 CHF. Całkowity rynek (SMI) notuje spadek o 0,15% i wynosi 8032,72 punktów.

Rzeczniczka Serono potwierdziła, że przeciwko koncernowi genewskiemu został złożony pozew zbiorowy w USA. Zgodnie z raportem amerykańskie władze obecnie badają strukturę cenową i praktyki sprzedażowe w przemyśle farmaceutycznym. Serono zarzucane jest wyrządzenie szkód ubezpieczycielom zdrowotnym poprzez wprowadzanie w błąd praktykami sprzedażowymi i promocyjnymi. Pozwem objęty jest lek na AIDS - Serostim.

Kolektywny pozew prawdopodobnie nie sprzyjałby ewentualnym negocjacjom dotyczącym sprzedaży Serono, stwierdzono w komentarzu Banku Wegelin. Informacja ta została również sklasyfikowana jako obciążająca kurs przez Zespół Doradztwa w Dziale Akcji Banku Julius Bär. Nie będzie to pomocne w trakcie obecnego procesu sprzedaży.

Już w 2005 r. pozew w sprawie leku na AIDS - Serostim spowodował nałożenie kary w wysokości ponad 700 mln USD. Aktualne pozwu prywatne mogłyby skutkować dodatkowymi kosztami - pisze ZKB.

Z kolei wypowiedzi członka rady nadzorczej Sergio Marchionnea, zgodnie z informacjami Banku Wegelin, mogłyby nieco złagodzić oczekiwane naciski. W sobotnim wydaniu zachodnioszwajcarskiego dziennika Marchionne wyjaśnił, że rada nadzorcza aktywnie pracuje nad różnymi alternatywami strategicznymi i niepewności na rynku wkrótce znikną.

mk/ra

Odnośnie ostatniego akapitu: Sprawa prawdopodobnie nie będzie zbyt tragiczna;
jeśli pan Marchionne się za to weźmie, to będzie dobrze.
Szkoda tylko, że nie jest CEO Serono - są także menedżerowie perłami, a nie tylko akcje. Ale trzeba umieć ich zdobyć. -
SGS był sprytny i przywrócił Supermana, po tym jak szybko zerknął na prawo w Fiat.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Diverses; und Abschnitt 4, Serono:

Środa, 29.03.06, 10:07

Data publikacji: 29.03.2006
Wydanie: 24
Strona: 3
Sekcja: [url]giełda[/url] SZWAJCARIA

Wyloguj Artykuł Dodaj do ulubionych Powrót

Sägeblattförmiges Auf und Ab
Czekając na decyzję o stopach procentowych w USA, Serono w dniach Swiss Life przechodzi przez szaleństwa kursowe

Andreas Meier

Rynek stoi w miejscu; jest to dobrze widoczne na przykładzie dużych spółek, takich jak Novartis, Nestle czy UBS: Ich kursy charakteryzują się zygzakowatym kształtem piły – irytujący i uspokajający jednocześnie. Irytujący, ponieważ nadzieje na trwalsze wzrosty kursu zawsze zostają rozczarowane, uspokajający, ponieważ na niższym poziomie regularnie pojawia się zainteresowanie kupnem, stabilizujące kurs.

W ostatnich dniach można jednak było zauważyć pewną ostrożność. Powodem było zbliżające się podwyższenie stóp procentowych przez amerykański bank centralny. Jak to często bywało w minionych miesiącach, nie sama podwyżka stóp procentowych (która jest pewna) wzbudziła napięcie, ale raczej komentarze szefa banku centralnego, Bena Bernanke, dotyczące oceny zagrożenia inflacją i aluzje o przyszłych krokach w sprawie stóp procentowych. Rynki czekają, aż bank centralny zasygnalizuje, że dalsze podwyżki stóp procentowych nie będą konieczne. To byłoby zapewne sygnałem do rajdu. Prawdopodobnie strop stóp procentowych nie zostanie osiągnięty już w obecnej rundzie podwyżek, jest to raczej mało prawdopodobne. Większość obserwatorów spodziewa się kolejnego kroku w maju, aż do poziomu 5%. Zbliżające się podwyższenie stóp procentowych nie powinno więc wywołać wielkich fal.

Stabilne fundamenty

Faktycznie, rynek wydaje się dobrze zabezpieczony od dołu; brakuje po prostu alternatyw dla inwestycji w akcje. Chociaż obligacje obecnie ponownie przynoszą tak wysokie zyski jak rok temu, to nadal kusi skromne roczne oprocentowanie...

Napisany przez richard100
Użycie tego dodatkowego kapitału jest dla mnie zagadką.
Czy to jest finansowane przez Allinghi?
Kurs na przedmieszczeniu mocno w dół.
Pozdrowienia Rich

Serono przygotowuje się poprzez zwiększenie kapitału na przyszłość

Szef Serono Ernesto Bertarelli. Zdjęcie Keystone

Genewa. AP/baz. Genewski koncern biotechnologiczno-farmaceutyczny Serono nadal opracowuje plany na przyszłość, które sięgają od sprzedaży firmy do rozbudowy poprzez przejęcie jednego lub więcej firm. Aby być przygotowanym na takie kroki, rada dyrektorów złożyła wniosek o zwiększenie kapitału zgodnie z komunikatem z piątku.

Zaproponowano utworzenie autoryzowanego kapitału w wysokości około 190 milionów franków. Do 7,6 miliona nowych akcji imiennych o wartości nominalnej 25 franków miałoby zostać tak wyemitowanych. Ten autoryzowany kapitał miałby obowiązywać przez dwa lata, do 25 kwietnia 2008 roku.

Ogłoszone w listopadzie 2005 roku badanie strategicznych opcji trwa nadal i może doprowadzić do sprzedaży lub fuzji firmy, lub jednego lub więcej przejęć przez firmę - pisze dalej Serono.

Firma kontrolowana przez szefa Alinghi Ernesta Bertarelliego potwierdziła po raz pierwszy 8 listopada, że rozważane są strategiczne alternatywy i powierzono zlecenie doradcze bankowi inwestycyjnemu Goldman Sachs. Serono jest trzecim co do wielkości koncernem biotechnologicznym na świecie pod względem przychodów, ustępując Genentech i Amgen, a szóstym pod względem kapitalizacji na giełdzie.

Napisany przez ADMCI4
Prawdopodobnie Król Żagli chce również zdobyć uznanie jako specjalista od fuzji i przejęć. Jeśli pomyślę tylko o bieżących problemach związanych z przejęciami firm w Novartis (Chiron) czy Adecco (DIS), to na razie dobranoc :x

Napisany przez Simona
Nie, Alinghi nie prowokuje tutaj, sponsorów można znaleźć gdzie indziej :!:8) Ale ode mnie nie będzie już więcej wsparcia. :evil: Maestro powinien sam zjeść tę zupę, kapitał jest w końcu dostateczny :!:Szkoda, kiedyś byłem fanem Alinghi. Jeśli firma (np. Serono) popada w kłopoty z powodu tego, że szef nie zwraca uwagi na sprawy, to mało ma to wspólnego z sportem, a dużo z lekkomyślnością :!:Nie przyniesie mu to korzyści, nawet za dużo, dużo pieniędzy.Pozdrowienia,Simona

Napisany przez ADMCI4
Simona pisze:
Ale ode mnie nie będzie już więcej grosza.

Zaczekałbym na dalsze szczegóły KE.

Może się zdarzyć, że będziesz zmuszony wykonać swoje prawa, aby uniknąć dalszych strat.

Rzadko widzi się taki bałagan w tak renomowanej firmie farmaceutycznej.

Lancelot

Napisany przez Dany1

Ale odemnie już nie dostaniesz grosza. :evil:

Maestro powinien sam wypić tę zupę, kapitału jest przecież pod dostatkiem :!:

Nie pomogą mu pieniądze, nawet bardzo, bardzo duże.

Pozdrowienia,
Simona

spoko, jeśli nie mogę sprzedać firmy, to zdobędę kasę od inwestorów...

I am sailing, I am sailing,
Znowu w drodze przez morze.
Płynę przez wzburzone wody,
By być blisko ciebie, być wolnym.
oraz daleko od Serono....

Napisany przez 2cybercrash
Moja decyzja dotycząca kursów powyżej 1000, aby definitywnie pożegnać się z królem żagli chwalonym na całym świecie, bądź też z Serono w związku z rzekomymi próbami przejęcia firmy w trakcie kursowych zamieszek, okazała się słuszna. Podjąłem ją i poinformowałem o tym odpowiednio wcześnie.

Cześć Cybercrash,
Gratulacje. :lol:
Bardzo dobry przykład na to, dlaczego należy trzymać się z dala od akcji, których zarządzanie już nas nie przekonuje.
Dla mnie osobiście jest to jeden z najważniejszych czynników decydujących o zaangażowaniu.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
Info: W dniu 20 kwietnia zostaną przedstawione wyniki za Q1 o godzinie 07:00. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Nie jestem wewnątrz firmy Serono, ale mam dla Ciebie informacje Producent generyczny Teva otrzymał zezwolenie FDA na Mitoxantronu chlorowodorową, konkurencyjną dla leku Novantrone firmy Serono. W zeszłym roku finansowym Serono osiągnęło przychody w wysokości 70 milionów dolarów za pomocą tego środka.

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj od Bear Stearns:

Serono - Podgląd wyników Q106: Spodziewaj się, że wyniki z góry przewyższą konsensus

· Serono ma ogłosić wyniki za Q1 2006 w czwartek, 20 kwietnia, przed otwarciem rynku (komunikat prasowy o godzinie 6 rano czasu BST).

· Spodziewamy się stosunkowo silnych sprzedaży w tym kwartale, a nasze prognozy dotyczące całkowitych przychodów są o 2,5% wyższe od konsensusu.

· Prognozy dotyczące zysku netto są zgodne z konsensusem.

· Istotne rzeczy, na które warto zwrócić uwagę, to:

o Aktualizacja strategicznej oceny firmy: czy zidentyfikowano jakiekolwiek cele akwizycyjne; czy wdrożono jakieś inne inicjatywy restrukturyzacyjne; czy nastąpiły jakiekolwiek zmiany w perspektywie wzrostu zysków na rok 2006.

o Czy Rebif traci udziały w rynku na rzecz Betaseronu z powodu silniejszego marketingu Betaseronu po opublikowaniu badania BENEFIT (Betaseron wczesne badanie leczenia).

Lancelot

Napisany przez Simona
Serono, dane liczby:

UPDATE 1-Serono zyskał 171,6 mln USD w I kwartale, wzrost o 75% 20.04.2006 / 07:35 CEST

(Dodaje szczegóły, tło)

ZURYCH, 20 kwietnia (Reuters) - Szwajcarska firma biotechnologiczna Serono zgłosiła wzrost skorygowanego zysku netto za pierwszy kwartał o 75 procent w czwartek, dzięki odbiciu jej leku na płodność i słabemu porównaniu dla jej leku na stwardnienie rozsiane, Rebif.

Serono powiedziało, że skorygowany zysk netto, uwzględniający zysk w wysokości 8,4 miliona dolarów ze sprzedaży inwestycji w ZymoGenetics oraz obciążenie w wysokości 725 mln dolarów z zeszłego roku, wzrósł do 171,6 mln dolarów, wobec przewidywanego wyniku w wysokości 142,9 mln dolarów.

Firma, która zrezygnowała z poszukiwań kupca wcześniej w tym miesiącu po niepowodzeniu w przyciągnięciu wystarczająco dużych ofert, nie podała więcej szczegółów odnośnie najnowszego planu wzmocnienia wzrostu w nadchodzących latach poprzez akwizycje finansowane z 5,6 miliarda dolarów zwiększenia kapitału.

Całkowite przychody wzrosły o 16,4 procent w walutach lokalnych do 667,5 mln USD, podczas gdy sprzedaż produktów wzrosła o 13,4 procent do 594,9 mln USD, nieco przewyższając oczekiwania.

Sprzedaż Rebif, wiodącego produktu firmy, który stoi w obliczu wzrastającej konkurencji i przyszłej zmiany na bardziej wygodne formy doustnej terapii stwardnienia rozsianego, wzrosła o 17,7 procent na całym świecie do 327,0 mln USD, korzystając z niskiego wyniku z roku poprzedniego.

Jednak było to wciąż poniżej przewidywań ankiety Reutersa w wysokości 335,4 mln USD. Analitycy ankietowani przez Reutera oczekiwali zysku netto w wysokości 142,9 mln USD, wzrostu o 54 procent oraz sprzedaży w wysokości 659,6 mln USD, wzrostu o 9,7 procent w porównaniu do ubiegłorocznego okresu.

Serono podniósł prognozę zysku na akcję na cały rok do 45,00 USD, z przedziału od 42 do 43,40 USD wcześniej, ale nie powtórzył swojej prognozy na wysoki jednocyfrowy wzrost sprzedaży produktów w ciągu roku.

Po silnym debiucie w pierwszym kwartale ubiegłego roku, rywalizujący produkt o nazwie Tysabri, produkowany przez Elan Corp. i Biogen Idec , został wycofany z rynku ze względów bezpieczeństwa. Jednak ma powrócić po decyzji FDA w czerwcu, odnawiając zagrożenie dla zdolności Rebifu do wzrostu.

Zagrożenie dla Rebifu i spowolnienie sprzedaży leków na płodność podkreśliły brak innych dobrze sprzedających się produktów Serono.

Wyniki pierwszego kwartału Serono w zeszłym roku zostały przyćmione przez obciążenie w wysokości 725 mln dolarów, które firma poniósł w oczekiwaniu na decyzję w sprawie nielegalnego marketingu swojego leku na marnotrawienie w związku z AIDS, Serostim. ((Relacja Toma Armitage

Redagowanie Edmund Klamann

Wiadomości Reuters:

rm://tom.armitage.reuters.com@reuters.net

E-mail: zurich.newsroom@news.reuters.com

Telefon: 41 1 631 7340))

Keywords: HEALTH SERONO

TABELA-Serono SA ogłasza wyniki za I kwartał 20.04.2006 / 07:07 CEST

20. Apr (Reuters) - 3 miesiące do 31. Mar 2006
Grupa (o ile nie zaznaczono inaczej, wszystkie kwoty w milionach USD)

Aktualnie Zeszły rok Zmiana
procentowo
Przychody 667,5 601,4 +11,0
Wynik operacyjny 200,0 -617,4 k.A.
Wynik przed opodatkowaniem 216,4 -615,2 k.A.
Wynik po opodatkowaniu 180,0 -567,2 k.A.
Zysk netto 179,9 -567,7 k.A.

(Relacja Marcus Postlethwaite w Tiverton, Anglia)

((Redakcja Zurych +41 1 631 7342, fax +41 1 251 0476,
zurich.newsroom@reuters.com))

Więcej wiadomości:
https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/serono.asp

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Przychody za pierwsze półrocze Serono:

Serono osiągnęło kwartalny zysk w wysokości 189 milionów dolarów.

Zurych, 26 lipca (Reuters) – Firma biotechnologiczna Serono zwiększyła zysk w drugim kwartale 2006 roku o 8,1 procent w porównaniu z tym samym okresem ubiegłego roku, osiągając kwotę 189,2 miliona dolarów i tym samym przewyższając oczekiwania analityków. Skorygowany o specjalne czynniki występujące w kwartale poprzednim wzrost zysku wyniósł 25,9 procent - poinformował Serono w środę.

Obroty kwartalne wzrosły o 3,9 procent w lokalnych walutach, osiągając 699,2 miliona dolarów, co oznacza, że firma nie spełniła oczekiwań analityków. Sprzedaż produktów wzrosła o 3,3 procent, osiągając 628,7 miliona dolarów, przy czym obroty z najważniejszego leku, leku na stwardnienie rozsiane Rebif, wzrosły o 11,4 procent do 361,6 miliona dolarów.

Serono potwierdziło prognozę zysku na akcję dla całego roku w wysokości 45 dolarów na akcję. Co do perspektyw sprzedaży produktów, oznajmiono: wzrost o 8,0 procent w lokalnych walutach w pierwszym półroczu jest zgodny z całoroczną prognozą wysokich jednocyfrowych wzrostów.

Analitycy zapytani przez Reuters spodziewali się średniego kwartalnego zysku w wysokości 174,7 miliona dolarów. Obroty szacowane były na 724,4 miliona dolarów, a sprzedaż Rebif na 357,9 miliona dolarów.

par

((Redakcja Swiss Investor News, Tel: +41 44 631 7342, Fax: +41 44 251 0476, Mail: zurich.newsroom@news.reuters.com))

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4
3% minus przed sesją giełdową

Do Serono nie będę się już wypowiadać, wykreśliłem tę wartość na zawsze! Zamiast Serono, zaryzykowałem małą frakcję silnie manipulowanego Ypsomeda.

Napisany przez Simona
Serono idzie do przodu :idea:

Ładnie, Ostatnia kwota 902,50

Ostatnia zmiana: 18.09.06 9:24
Linki
Grupa Serono
Serono planuje terapię inhalacyjną przeciwko niepłodności
Genewa. SDA/baz. Koncern biotechnologiczny Serono zawarł drugą umowę kooperacyjną z amerykańską firmą Syntonix Pharmaceuticals. Obie firmy mają na celu rozwijanie produktów do leczenia niepłodności.

Dzięki technologiom SynFusion i Transceptor firmy Syntonix, zamiast codziennych zastrzyków będzie możliwe opracowanie terapii inhalacyjnej, rzadziej stosowanej, ale dłużej działającej przeciwko niepłodności, poinformował w poniedziałek Serono.

Opcja wyłączności

Serono otrzymuje od Syntonix wyłączną opcję na prawa do rozwoju i komercjalizacji odpowiednich leków na bazie FSH na całym świecie. Serono zbada kandydatów na leki, a następnie podejmie decyzję, czy skorzystać z opcji - dodano dalej.

W każdym przypadku Serono zapłaci opłatę w nieujawnionej wysokości. Jeśli Serono skorzysta z opcji, zostanie nałożona dodatkowa opłata początkowa. Ponadto Syntonix ma prawo do dodatkowych opłat w wysokości do 54 mln dolarów za osiągnięcie etapów rozwoju oraz opłat licencyjnych począwszy od wprowadzenia produktu na rynek.

W marcu 2005 r. Serono i Syntonix zawarły już umowę współpracy. Dotyczyła ona opracowania i wprowadzenia do obrotu inhalacyjnej postaci głównego produktu Serono, leku na stwardnienie rozsiane Rebif. Serono od dłuższego czasu ma trudności w znalezieniu leków, które mogłyby zastąpić sukces handlowy Rebifu.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Zgodnie z wiadomościami (R24) Serono ma zostać sprzedane Merckowi za 1100 franków. ? PozdrawiamSimona

Napisany przez beta
No i dzisiaj wystartują bez mnie...myślę, myślę.
Gratulacje dla tych, którzy pozostali.

Teraz Bert ma przynajmniej więcej czasu na żeglowanie :lol:

Pozdrowienia

Patrząc wstecz, w lutym 2006 roku zdezorientowany, ostatecznie straciłem 1050 CHF, razem z królem żeglarzy. Teraz, już wtedy dyskutowany jako potencjalny przejęcie, niemiecki Merck płaci 1100 CHF. W końcu od lutego disponowałem tą kwotą z dobrym impetem aż do maja. Niestety, wiele się wtedy wymknęło spod kontroli. W szczególności zmiana na mały pakiet Ypsomed również nie była trafionym wyborem.

Napisany przez Simona
Ciekawi mnie: Jak wygląda oferta dla akcjonariuszy dotycząca nowej firmy :?: :!: Czy ktoś się na tym zna? Czy istnieje coś takiego jak debiut giełdowy, czy też dla nowej akcji ustalana jest cena ofertowa czy...?

Bertarelli sprzedaje Serono
21.09 07:49
Rodzina Bertarelli sprzedaje swoją firmę biotechnologiczną Serono spółce Merck. Niemiecki koncern farmaceutyczny nabywa 64,5 procent udziałów w Serono i płaci 1100 [url]franków Szwajcarskich[/url] za akcję Serono.
Decyzje organów nadzorczych w sprawie transakcji są jeszcze w trakcie. Ponadto Merck składa publiczną ofertę na pozostałe akcje i również płaci 1100 [url]franków Szwajcarskich[/url] gotówką za każdy tytuł. Zaproponowana cena stanowi premię w wysokości 29 procent w porównaniu do kursu akcji z ostatnich 30 dni przed tą ogłoszeniem. W ten sposób cena zakupu Serono wynosiłaby 16,1 miliarda [url]franków Szwajcarskich[/url].

Prospekt zostanie opublikowany w listopadzie
Merck planuje opublikować prospekt oferty publicznej na akcje Serono prawdopodobnie w listopadzie 2006 roku. Decydujące będą jedynie warunki zawarte w tym prospekcie oferty.

Merck-Serono Biopharmaceuticals
Oferta nie będzie kierowana do osób w Stanach Zjednoczonych, które posiadają akcje Serono. Ci nie będą również mogli zaakceptować oferty. Ponadto oferta nie obejmie również Serono-ADRs/ADSs. Merck KGaA planuje połączyć obie firmy w nowe przedsiębiorstwo o nazwie „Merck-Serono Biopharmaceuticals”. Siedziba główna ma być w Genewie, a siedziba w USA w Bostonie.

Przychód w wysokości 7,7 miliarda
Merck zachowa swoją siedzibę w Darmstadt/DE. Na podstawie danych za rok obrotowy 2005 połączona spółka miałaby osiągnięty przychód w wysokości 7,7 miliarda euro (12,2 miliarda franków) --awp/scc/bal--

Więcej informacji:

Pozdrowienia,
Simona

Cześć Simona,
Wyobrażam sobie, że otrzymasz pismo od swojego banku, w którym zostaniesz zapytany, czy jesteś skłonny sprzedać akcje po określonej cenie (1100 Fr.).
Daj nam znać, jak to ostatecznie przebiegnie.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Simona
Tak Rich, dobrze. Tylko co się stanie, jeśli ktoś nie sprzeda, jak to wpłynie na cenę akcji nowej firmy? To tak naprawdę pytanie. :?:

Pozdrowienia,
Simona

Istniejące akcje są zwykle po prostu wymieniane na nowe tytuły z nowym walorem i nazwą w określonym stosunku lub 1:1. Gdybym miał akcje Merck (D), prawdopodobnie bym je sprzedał.

Napisany przez Simona
Dziękuję cybercrash, prawdopodobnie również to zrobię.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist
Dlaczego sprzedawać? Czy Merck jest za drogi?

Napisany przez Simona
Czekam ew. jeszcze na ofertę od Merck. Na razie nie jestem w stanie ocenić, co przyniesie przyszłość.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Dany1
To naprawdę zdolni ludzie, nasi drodzy, dobrze opłacani analitycy. Dzisiaj pojawiły się najnowsze cele cenowe dla Serono Neutral, najnowsza wskazówka to 1100.--... Czy powinniśmy traktować te odważne stwierdzenia jako trafne?

38/2006 BNP Paribas neutral 1,100.00
38/2006 CAI Cheuvreux underperform brak celu cenowego
38/2006 Credit Suisse neutral 1,100.00
38/2006 Kepler Research redukować 700.00
38/2006 Lombard Odier DH utrzymać 1,100.00
38/2006 Sal. Oppenheim redukować 740.00
38/2006 Sarasin neutral 860.00
38/2006 UBS neutral 1,100.00
38/2006 Vontobel sector perform 950.00
38/2006 West LB Panmure utrzymać 1,100.00
38/2006 ZKB market weight brak celu cenowego

Napisany przez Hans
..czy zapomniałeś jeszcze o:

38/2006 Hans neutral 1,100.00 :lol: :lol:

..myślę, że analityk to nie jest chroniony tytuł...a banki też są nietrwałe...patrz na Schwitzfirst :wink:

Napisany przez speedskater
38/2006 Badania Keplera zmniejszają się o 700,00
38/2006 Sal. Oppenheim zmniejszają się o 740,00
38/2006 Sarasin neutralne 860,00
38/2006 Vontobel sektor performuje 950,00

Dlaczego więc nie wypuszczają 1100 zł? Czy zakładają, że przejęcie nie dojdzie do skutku?

Napisany przez Globalist
Większość analityków uważa, że cena zakupu firmy Serono jest zbyt wysoka. Dlatego nie można się spodziewać innych ofert.
Dodatkowo planowane zwiększenie kapitału w całości spocznie na barkach inwestorów.
Niemniej jednak rozważyłbym inwestycję w Merck na dłuższą metę. Na początku przyszłego roku, gdy wszystko zostanie uregulowane.
Przejęcie znacząco rozwija etyczną działalność farmaceutyczną Merck i umieszcza ją na czołowej pozycji na rynku biotechnologicznym.

Wkrótce zostanie przekroczona granica 100.

Napisany przez Dany1

38/2006 Kepler Research redukuje do 700,00
38/2006 Sal. Oppenheim redukuje do 740,00
38/2006 Sarasin neutralny 860,00
38/2006 Vontobel sektor wykazuje wynik 950,00

Dlaczego nie wypłacą wtedy 1100,00? Czy zakładają, że przejęcie upadnie?

Podali swoją cenę docelową kilka dni za wcześnie... Klienci będą im wdzięczni... :mrgreen:

Chciałbym jeszcze wspomnieć, że sprzedaż firmy Serono firmie Merck to wielka porażka dla Bertarelliego i zastanawiam się, jak długo jeszcze będzie nadawał się jako członek rady nadzorczej UBS. Ale w nepotyzmie może to jeszcze trochę potrwać...

Napisany przez Hans

Cytat od speedskater

38/2006 Kepler Research obniża do 700,00
38/2006 Sal. Oppenheim obniża do 740,00
38/2006 Sarasin neutralny 860,00
38/2006 Vontobel sektor performuje 950,00

Dlaczego więc nie podają 1100 zł? Czy zakładają, że przejęcie upadnie?

Wypuścili swoją cenę docelową kilka dni za wcześnie... Klienci będą im wdzięczni... :mrgreen:

Chciałbym jeszcze zauważyć, że sprzedaż Serono do Merck to wielka porażka dla Bertarelliego i zastanawiam się, jak długo jeszcze będzie nadawał się jako członek zarządu UBS. W przypadku nepotyzmu może to jednak potrwać...

UBS to duży sponsor Alinghi...(30mln/rok?) i to prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z nepotyzmem, ale z pewnością z ich sukcesem, ponadto zaangażowanie to przyniosło UBS już wiele korzyści, od tego czasu ze względu na wpływy sięgające >xx mld - dokładne informacje mogą podać Oschpel lub Wuffli...

Napisany przez Dany1
UBS jest dużym sponsorem Alinghi...(30 mln/ rok?) i to prawdopodobnie nie ma nic wspólnego z nepotyzmem, ale z ich sukcesem, ponadto zaangażowanie to przyniosło UBS już kilkakrotnie korzyści, od tego czasu z dochodami przekraczającymi >xx miliardów. Precyzyjne informacje mogliby podać Oschpel lub Wuffli...

UBS może być sponsorem Alinghi nawet bez konieczności, aby Bertarelli zasiadał na ich pokładzie... czy może masz na myśli, że Bertarelli zrezygnuje z milionów UBS, jeśli wyrzucą go z rady nadzorczej?

:mrgreen:

PS: Zapytaj szefa FIAT-a, Marchionnea, co sądzi o Bertarellim... Marchionne jest również w radzie nadzorczej Serono

Napisany przez Simona
Stwierdzam, że kurs Serono delikatnie rośnie. Kto wohl to kupuje?

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Simona
Dziś rano odeszłam od Serono po ponad czterech latach. Koniec. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1

Dzisiaj rano oddałam Serono, po ponad czterech latach. Koniec.

Pozdrowienia,
Simona

brzmi prawie trochę smutno, Simona...ale dostałeś za to jeszcze coś. Bez obcej pomocy prawdopodobnie by się przewrócili.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata