Cześć wszystkim, szczególnie Klaudia424 i laydee,
wcześniej już o tym wspominałem, ale teraz chcę jeszcze raz opowiedzieć wszystko szczegółowo.
Król Fryderyk Wilhelm I Pruski nakazał 15.12.1726 roku:
„Poważnie rozkazujemy i nakazujemy, aby adwokaci mieli obowiązek noszenia wełnianych czarnych płaszczy sięgających do kolana, zgodnie z naszym rozporządzeniem, aby można było ich z daleka rozpoznać i uważać na nich”.
To rozporządzenie dużo mówi, prawda?
Ale żarty na bok.
ubezpieczenie ochrony prawnej płaci jedynie opłaty adwokackie zgodnie z RVG. Zazwyczaj opłaty te są uzależnione od wartości sporu. Przy niskich wartościach sporu adwokat zarabia więc stosunkowo niewiele. To zazwyczaj nie sprawia adwokatowi zbyt wiele radości. Adwokat specjalizujący się w danej dziedzinie może jednak ustalić swoje honorarium powyżej RVG (dlatego właśnie się specjalizuje). Topowy chirurg plastyczny też bierze więcej niż płaci NFZ.
Dlatego klient musi zapłacić dodatkową kwotę. Adwokat może również (o ile nie mieszka w miejscu zamieszkania pozwanej strony) obciążyć klienta kosztami podróży, ewentualnego noclegu i opłatami za nieobecność.
ubezpieczenie ochrony prawnej nie pokrywa tych wszystkich kosztów.
Istnieją jednak inne możliwości. Nawet ryzykując, że niektórzy członkowie forum uznać mogą to za skrywaną reklamę, chciałbym polecić Wam bardzo pomocny link.
Skasować
ubezpieczenie saldo zobowiązań kredytowych? - sprawdzenie wartości umowy
Ja i wszyscy moi dotychczasowi klienci, którym poleciłem tę firmę, mieliśmy wyłącznie pozytywne doświadczenia z tą firmą lub ich adwokatką.
Możecie przesłać swoje umowy kredytowe do bezpłatnej weryfikacji. Po kilku dniach otrzymacie informację, czy można coś odzyskać od banku.
Późniejsze zlecanie pracy może wiązać się z kosztami. Zazwyczaj firma działa jednak na zasadzie sukcesu. Oznacza to, że jeśli nie uda się odzyskać pieniędzy od banku, nie ma również żadnych kosztów. Wszelkie koszty wstępne oraz ryzyko kosztów procesu są pokrywane.
Do tej pory nie zdarzył mi się przypadek, w którym nie byłoby możliwe odzyskanie pieniędzy od banku.
Szczególnie w przypadku Uni Credit, Easy Credit i Santander Bank oraz wielu innych, adwokat do tej pory osiągnęła bardzo dobre wyniki.
Co do alcapone: Tak, istnieje numer akt, ale wyrok nie jest jeszcze prawomocny. Kiedy dowiem się, co dalej, będę na bieżąco informować to forum.
Pozdrowienia
Twój strach bankowy