Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: NFI

Napisany przez richard100
Zakupy mają miejsce z gotówką ze sprzedaży akcji AA z NFI.
Pozdrawiam Rich

Również tym razem nie zawiedli się ze sprawą Div.... :lol:
Pozdrowienia, Rich

NovaStar Financial ogłasza wyniki drugiego kwartału 2006 roku, zadeklarował dywidendę w wysokości 1,40 USD na akcję zwykłą

KANSAS CITY, Mo.--(BUSINESS WIRE)--3 sierpnia 2006--NovaStar Financial, Inc. (NYSE: NFI), pożyczkodawca hipoteczny i fundusz inwestycyjny w nieruchomości hipoteczne, dziś ogłosił wyniki drugiego kwartału 2006 roku.

Zarząd NovaStar ogłosił dywidendę w wysokości 1,40 USD na akcję zwykłą, płatną 28 sierpnia 2006 roku dla akcjonariuszy notowanych na dzień 14 sierpnia 2006 roku.

Prognoza dywidendy

Zarząd potwierdził swoje oczekiwanie, że deklarowane dywidendy na akcje zwykłe w roku kalendarzowym 2006 wyniosą co najmniej 5,60 USD na akcję. Jak przedstawiono w poniższej tabeli, REIT ma około 104 miliony dolarów dochodu podlegającego opodatkowaniu z 2005 roku, które pozostało do rozdysponowania. NovaStar planuje ogłosić dywidendy za trzeci i czwarty kwartał 2006 roku przed 15 września 2006 roku i wypłacić je w listopadzie i grudniu. Powinno to pozwolić NovaStar na całkowite zaspokojenie wymagań dotyczących dystrybucji swojego dochodu podlegającego opodatkowaniu z 2005 roku. Wypłata dywidendy w grudniu będzie przyspieszeniem wypłaty za czwarty kwartał. Historycznie dywidenda ta była deklarowana w grudniu i wypłacana w styczniu. Należy zauważyć, że nie wpłynie to na czas opodatkowania dywidendy dla akcjonariuszy, ponieważ normalna styczniowa dywidenda również byłaby opodatkowana w 2006 roku. Ostatecznie jednak kwota i czas przyszłych dywidend mogą ulec zmianie, ponieważ są one określane przez Zarząd na podstawie wymogów podatkowych REIT, sytuacji finansowej spółki i trendów biznesowych w danym momencie, więc prognoza dywidend jest podatna na zmiany, jeśli zajdzie taka konieczność.

To też nie wygląda tak źle.... :wink: Pozdrowienia Rich https://moneycentral.msn.com/investor/srs/srsmain.asp?Symbol=nfi

Dzisiaj ex Div. 1.40$
Pozdrawiam Rich

W przypadku różnych małych tytułów znowu szaleją sprzedawcy tzw. gołych pozycji.
Można przetrwać jedynie zachowując spokój i pozwólmy, aby burza minęła. Oni też muszą wcześniej czy później znowu kupić. Zauważone u NFI, IMH, VLCCF, NEW. (wszystkie tytuły z super dywidendą. :lol: ) To ułatwia zniesienie burzy.
W przypadku TOPT możliwe jest zaobserwowanie ruchu przeciwnego. Dziś +5% bez wiadomości.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
Porównując wszystkie kredytowe domy na liście do prania, poruszają się one dość równolegle. To jest sztuka balansowania między korzystnym zbieraniem, pobieraniem dywidendy i handlem. Fundusze / banki dodatkowo zarządzają tytułami za pomocą komentarzy medialnych o załamującym się rynku nieruchomości w USA, szybkim wejściu przed wypłatami dywidendy, a następnie obniżeniu cen za pomocą strategii krótkiej sprzedaży, aby znowu tanio zdobyć rentowność z tytułu dywidendy. Wydaje się, że trzeba obserwować i znać te zabawy, aby osiągnąć jakąś rentowność przy umiarkowanym ryzyku. Wygląda na to, że po prostu zostawienie ich nie prowadzi do dobrego wyniku. Spróbuję odłożyć jedno pakiet, a drugie zagraniowo handlować zgodnie z analizą techniczną. Ponownie dzięki dla Richa za wzmiankę o relatywnie niskim poziomie.

W ciągu najbliższych 3 miesięcy planowane są jeszcze 2 dywidendy. W sumie 2,80 $ na akcję. Akcje, które się nabywa, to Common Stock Shares. Pierwsza dywidenda wynosi 1,40 $ na koniec listopada, a druga 1,40 $ na koniec grudnia. Rozumiemy, że są to dywidendy kwartalne. Niestety, akcjonariusze nie zbyt wiele zyskali na wzroście kursu, ale ci, którzy teraz zdecydują się wejść, mają większe szanse na zysk. Ja już mam te akcje. Zastanawiam się, czy warto dokupić. Mam czas do listopada (Ex. Div.) Pozdrowienia, Rich NovaStar Financial ogłasza resztę dywidend na 2006 rok KANSAS CITY, Mo.--(BUSINESS WIRE)--11 września 2006--NovaStar Financial, Inc. (NYSE: NFI), kredytodawca hipoteczny i REIT hipoteczny, ogłosił deklarację pozostałych dywidend na akcje zwykłe i uprzywilejowane na 2006 rok. Zarząd NovaStar ogłosił dywidendę na akcje zwykłe w wysokości 1,40 $ na akcję, która będzie wypłacona 30 listopada 2006 r. dla akcjonariuszy notowanych w rejestrze dzienne po 20 listopada 2006 r. Ponadto zarząd NovaStar ogłosił dywidendę na akcje zwykłe w wysokości 1,40 $ na akcję, która będzie wypłacona 29 grudnia 2006 r. dla akcjonariuszy notowanych w rejestrze dzienne po 19 grudnia 2006 r. NovaStar przewiduje, że te dywidendy na akcje zwykłe w pełni pokryją 100% dystrybucji swojego dochodu podatkowego za rok 2005. Wypłata dywidendy na akcje zwykłe w grudniu byłaby przyspieszeniem wypłaty czwartego kwartału. Historycznie dywidenda ta była ogłaszana w grudniu i wypłacana w styczniu. Ponadto, Zarząd ogłosił kwartalną dywidendę w wysokości 0,55625 $ na akcję dla 8,90% serii C uprzywilejowanych akcji zwykłych NovaStar, która będzie wypłacona 2 stycznia 2007 r. dla posiadaczy notowanych w rejestrze dzienne po 5 grudnia 2006 r. O NovaStar NovaStar Financial, Inc. (NYSE: NFI) to firma specjalizująca się w finansowaniu, której działalność obejmuje pochodzenie, zakup, inwestycje i obsługę niezgodnych z normami kredytów mieszkaniowych. Firma specjalizuje się w kredytach na nieruchomości jednorodzinne, dotyczących pożyczkobiorców, których wielkość pożyczki, szczegóły kredytowe lub inne okoliczności wypadają poza konwencjonalne wytyczne agencji kredytowej. Trust Inwestycji W Nieruchomości (REIT), założony w 1996 roku, NovaStar efektywnie łączy rynki kapitałowe, ogólnokrajową sieć pośredników kredytowych i amerykańskie rodziny finansujące swoje domy. NovaStar ma swoją siedzibę w Kansas City, Missouri i prowadzi działalność kredytową na terenie całego kraju.

Wiadomość dotycząca podziału akcji jest muzyką dla akcjonariuszy.
Kurs wzrósł o 6%.
Pozdrowienia Rich

12 września 2006, godzina 9:35 ET Market Open
giełda papierów wartościowych : NYSE

Ostatnia sprzedaż $29,94
Zmiana Netto / % 1,69 5,98%
Szacowana cena docelowa na 1 rok: $33,00
Dzisiejsze maks. / min. $30 / $29,72
Wolumen akcji 90 900
Poprzednie zamknięcie $28,25
52-tygodniowy maks. / min. $38,49 / $24,08
Liczba akcji w obiegu 34 201 000
Wartość rynkowa $1 023 977 940
Wskaźnik cena/zysk 8,46
Przewidywany wskaźnik cena/zysk (1 rok) 6,60
Zysk na akcję $3,54
Roczny dywidendowy $5,60
Data prawa do dywidendy 10 sierpnia 2006
Data wypłaty dywidendy 28 sierpnia 2006
Bieżący dochód 19,41%
Beta 1,09

Po sprzedaży mojego NEW ponownie kupiłem NFI. za 30,35$ Dyw. zachęta :wink: pozdrowienia Rich

NFI rośnie dzisiaj ładnie. Mogę sobie wyobrazić, że będzie kontynuować tę tendencję. 20. jest dzień ex Dividend, kiedy to zostanie wypłacone 1,40$. To skusi niektórych do wejścia na rynek. Pod koniec grudnia otrzymamy także drugą dywidendę w wysokości 1,40$. Ta druga dywidenda zrekompensuje korektę pierwszej ex. Div. Zobaczymy. Pozdrowienia, Rich

Zostało mi spłukanych kilka dolarów i ponieważ za niecałe 31$ została zaoferowana paczka NFI, postanowiłem ją przyjąć pod swój dach. Jeszcze raz dziękuję richowi za uważne relacje i cenne wskazówki. Wartość brutto papierowa obecnie wynosi 18%.

Napisany przez Dany1
Zostałem obdarzony kilkoma $ i ponieważ za około 31$ został zaproponowany bimbel NFI, postanowiłem go przejąć.

Tak trzymaj Cybercrash, na pewno kiedyś dotrzesz do nieba giełdowego! :mrgreen:
W styczniu 2004 roku zdecydowałem się zainwestować w NFI na polecenie Richa. Od tego dnia co kilka miesięcy obchodzę święto dywidendy.

Zostałem ochłodzony przez kilka dolarów, więc gdy pakiet NFI został wystawiony na sprzedaż za mniej niż 31$, postanowiłem go nabyć i wziąć pod dach. Jeszcze raz dzięki dla richa za uważne relacje i cenne wskazówki. Wartość papierowa obecnie przynosi brutto 18%.

Dziś jest ex Div. 1,40$, dlatego ta korekta. Wkrótce prawdopodobnie się odbije.

https://www.novastarmortgage.com/corporate/shareholder/dividend_information.aspx
Pozdrowienia, rich

Jeśli dobrze zrozumiałem, dziś, 15 grudnia, odnotowana w wrześniu kwartalna dywidenda w wysokości 1.4$ zostanie odjęta od kursu Novastar (NFI). Przy kursie około 30$, brutto oznacza to 4.6%. Wszystkie moje kaczątka dywidendy płyną . . .

Jeśli dobrze zrozumiałem, dziś, 15 grudnia, na Novastar (NFI), kwartalna dywidenda w wysokości 1,4$ z września jest wyceniana na kursie około 30$. 4,6% brutto. Wszystkie moje małe kaczątka dywidendowe pływają...

Cześć Cybercrash,
Tak, dzisiaj jest dzień bez prawa do dywidendy dla NFI. Wypłata 1,40$ 29.12.
Następna wypłata około maja 07.
Jak się do tego czasu rozwinie kurs....... Gwiazdy o tym wiedzą... :lol:
Pozostawię tytuł bez zmian i cieszę się z zysków.
Pozdrowienia Rich

Zauważam, że w UBS jest duże przecenienie. Na Nasdaq dywidenda jest już wliczona.

Opisane przez naszych użytkowników amerykańskie Fundusze inwestycyjne REITS po solidnym spadku dywidendy straciły sporo na wartości. Krążą studia w Stanach Zjednoczonych sugerujące, że branża hipoteczna tonie. Trzeba jednak obiektywnie zauważyć, że wszystkie te wartości zostały już mocno zmiażdżone i że przy obecnie panujących najwyższych stopach procentowych w USA, zyski z odsetek powinny płynąć strumieniem. Wartości PE notują się na poziomie około 5!

W każdym razie dzisiaj w New Century (NEW) wypłacana jest kwartalna dywidenda w wysokości 1,9$, co zewnętrznie generuje spore straty.

Cześć Cybercrash,
Kiedyś w panice sprzedałem w związku z powodzią złych wiadomości. Później tego żałowałem. Nie powtórzy mi się to drugi raz. To dla mnie inwestycja długoterminowa z superdywersyfikacją. Wykres mówi wiele. :wink:
Pozdrowienia, Rich.
Nawiasem mówiąc, to samo dotyczy również FRO i VLCCF. Są bardzo ostro atakowane przez sprzedawców na krótką sprzedaż. Nie dla osób o słabych nerwach.
Wypłata dywidendy z NEW dopiero 31.01.07. NFI z 29.12.06

Napisany przez Dany1
Liczba sprzedaży domów w USA wzrosła o 3,4% w listopadzie do 1,047 mln. Oczekiwano sprzedaży na poziomie od 1,015 do 1,020 mln domów. W poprzednim miesiącu zarejestrowano 1,013 mln sprzedaży. W rezultacie wcześniej opublikowana liczba 1,004 mln została zrewidowana w górę.

Dziś trzeba będzie się przygotować na trudne czasy.. :cry:
Szukałem wiadomości i szukałem. Znalazłem tylko to.
Pozdrowienia, Rich

Opowiadania: NovaStars 14% zwrot po trzech tygodniach
Opublikowane 5 stycznia 2007 15:25 przez Petera Cohana
Kategoria: Opowiadania

Mimo że krótka sprzedaż - czyli praktyka sprzedawania pożyczonych akcji z nadzieją na spłacenie pożyczki poprzez odkupienie akcji po niższej cenie - stoi w sprzeczności z amerykańskim przekonaniem, że akcje zawsze rosną, zawsze fascynowała mnie ta dziedzina. W ramach mojego nowego cyklu blogowego, Opowiadania, zamierzam omówić, co działa, co nie działa, oraz co myślą na ten temat czołowe osobistości w dziedzinie krótkiej sprzedaży akcji. Opiszę możliwe transakcje krótkiej sprzedaży akcji i będę oczekiwał na Wasze komentarze i pytania dotyczące pomysłów na historie. Nie będę udzielał żadnych porad inwestycyjnych i nie będę handlował na podstawie żadnych z moich wpisów.

Jeśli postąpiłeś zgodnie z moją sugestią z 18 grudnia i sprzedałeś krótko akcje subprime mortgage lender, NovaStar Financial, Inc. (NYSE: NFI) po cenie 29 dolarów i dzisiaj zamknąłeś swoją pozycję, odkupując akcje po dzisiejszej cenie 24,95 dolarów, zyskałbyś 14%. To całkiem niezły wynik za trzy tygodnie pracy.

Jednak nie jestem do końca pewien, czy dzisiaj to najlepszy moment na zamknięcie tej krótkiej pozycji. Oprócz analizy przedstawionej w zeszłorocznym wpisie, podaję trzy powody, dla których uważam, że NFI ma jeszcze dalej do przejścia:

Sprzedaż przez insajderów. Ed Mehrer, dyrektor, sprzedał 34 000 akcji w ciągu ostatnich dwóch miesięcy 2006 roku. Jest to najnowsza w trzymiesięcznym cyklu sprzedaży przez insajderów - w czasie którego nie było żadnych zakupów przez insajderów;
Ponury obraz rynku subprime. Studium opublikowane 20 grudnia przewidywało, że 20% subprime mortgageów wydanych w ostatnich dwóch latach wejdzie w fazę foreclosure. Jeśli to badanie jest poprawne, mogłoby to spowodować spadek zysków NovaStar; i
Maleje prawdopodobieństwo cięcia stóp procentowych przez Fed. Jeśli dzisiejszy raport zatrudnienia utrzyma się po przyszłych korektach, maleje prawdopodobieństwo cięcia stóp procentowych przez Fed w 2007 roku. Dzisiejszy raport wykazał, że średnia wartość godzinowa wzrosła o 4,2% w stosunku do ubiegłego roku. Jest to znacznie powyżej docelowego zakresu inflacji bazowej wynoszącego od 1% do 2%. Oczekiwanie cięcia stóp procentowych przez Fed prawdopodobnie podtrzymywało wartość akcji NFI, ponieważ wyższe stopy procentowe prawdopodobnie zaszkodzą jej zyskom.
Z 32,8% swoich akcji sprzedanych na krótką sprzedaż, NFI może wzrosnąć, jeśli jej kolejny raport zysków okaże się lepszy niż się spodziewano. W krótkim okresie to największe ryzyko dla tych, którzy obstawiają tę krótką historię.

Peter Cohan jest prezesem firmy Peter S. Cohan & Associates, firmy konsultingowej i venture capital, oraz profesorem zarządzania na Babson College. Nie ma żadnych interesów finansowych w firmie NovaStar.

Z zainteresowaniem przeczytane. Bardzo interesujący raport. Być może brakuje informacji, że nie prywatni inwestorzy są głównymi graczami na rynku krótkiej sprzedaży, ale raczej znane banki z własnymi funduszami hedgingowymi. Kombinowana strategia pobierania dywidend i krótkiej sprzedaży. Istnieje jednak pewne ryzyko, gdy przegapi się idealny moment na zakup akcji z powrotem?

Właśnie dokonałem ponownego zakupu za 23,90$. W takim razie po prostu zapomnę o NEW. Nie można wszędzie być z przodu... :cry:
Pozdrowienia, Rich

Muszę teraz włączyć do gry wartościowe wsparcie. 30$ wyglądało na bardzo solidne wsparcie, w pełni wyczerpane! Na dole jest już tylko pusto, zobaczymy, gdzie to się załamie. 20$? :? :arrow: :?:

:cry: :cry: :cry: :mrgreen: Zyski z tytułów UE ponownie są pożerane przez tytuły amerykańskie.... Tak, no, może się bardzo szybko odwrócić. Pozdrowienia Rich

Muszę zdeponować ten wiersz giełdowy tutaj, aby się nie zgubił, mam nadzieję, że nie będę zbyt irytujący?

Amerykańscy tytani nieruchomości płaczą

Ja, tut weh. :cry: Ale spójrzmy na to z innej perspektywy: NFI wypłaca 5,60$ dywidendy rocznie. W związku z tym, księgowość powinna ponownie wyglądać pozytywnie za około 5 lat. Pozostanę w środku.
Domu ciągle się budują, a co za tym idzie, brane są kredyty hipoteczne. Tutaj działają spekulanci. Zły wynik nie jest specyficzny dla firmy, to problem NFI, także inne spółki REIT cierpią: NEW, TMA, IMH.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Rich, wypłacanie dywidendy w wysokości 5,60 dolarów stanie się wcześniej czy później problemem, jeśli firma zarabia tylko 3,50 na jednej akcji...

Ja również czekam i zastanawiam się nad przeprowadzeniem nowej analizy bilansu, na przykład gdy cena spadnie do około 20 USD, oraz opcjonalnie odkupieniem akcji.

Rich, to wypłacanie dywidend w wysokości 5,60 $ wcześniej czy później stanie się problemem, jeśli zarabiają tylko 3,50 $ na akcję...

Cześć Cupra,
Tak, ta dywidenda to nieznane. ?
Oparte jest na czynniku nadziei.
O ile mi wiadomo, REITs wypłacają 90% zysku netto w formie dywidendy, czyli 3,15 $. Na to też mogę się zgodzić.
Myślę, że wkrótce zobaczymy pułap 20 $. ?
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Teraz przejrzałem liczby. Wygląda to całkiem nieźle. NFI ma obecnie 16 USD na akcję kapitału własnego, więc byłby to najbardziej optymalny moment na wejście, ale nie sądzę, że do tego dojdzie. Oczywiście dalsze podwyżki stóp procentowych byłyby zgubne, ale mimo wszystko wierzę, że ludzie z NFI są w miarę w sprawie i Amerykanie, jak zawsze mówisz Richu, bardziej skłonni są oddać wynajęty samochód niż sprzedać swój Dom.

Poczekam z zakupem, zakładając następujący scenariusz:
- Bernanke podnosi stopy procentowe, NFI wpada w większe kłopoty
- NFI obniża dywidendę i pogłębia problemy

Moim zdaniem natychmiastowe wejście giełdy motywuje sytuacja przekupstwa oraz dane fundamentalne.

Zakupię w dużych ilościach po cenie 18-20 USD!

, jak zawsze mówisz Rich, nawet jeśli muszą oddać wynajęty samochód niż sprzedać swój Dom.

Jako właściciel domu zrezygnowałbym z wszystkiego, ale nie z własnego dachu nad głową. To jest dla mnie najcenniejsze. Oszczędzanie przy ubezpieczeniach, wakacjach, jedzeniu i samochodzie. :lol:

Dzięki za informacje,
Pozdrowienia,
Rich

Na wykresie intraday widziano przez całą fazę spadków intensywną zieleń, czyli zlecenia kupna, co zasadniczo powinno podciągnąć kursy. Jest zaskakujące, że Indianie amerykańscy mogą stale zawierać zlecenia kupna przy masowym spadku kursów. Ciekawe jest to ożywiania rynku? Metody indiańskie? A może to wszystko zlecenia krótkiej sprzedaży, które przy zamykaniu pozycji są rejestrowane jako zakupy?

Napisany przez ADMCI4
Dziś jest dzień rozliczenia, jestem ciekawy, co NFI zrobi po słowach Bernieego.

Inne pytanie dotyczące dywidend NFI. Na rozliczeniu jest 15% podatku od zysków kapitałowych i 15% zatrzymania podatku w USA. Czy oba te kwoty można odzyskać w ramach rozliczenia podatkowego?

"15% są odzyskiwalne za pomocą wniosku o zwrot VS, z załącznikiem podatkowym banku, złożonym w urzędzie podatkowym.

Jak już wcześniej wspomniano, na NFI odbywa się ogromne całkowite sprzedaż na krótko, podczas której akcje nie mogą zostać dostarczone i pozostają bez rozliczenia przez tygodnie lub miesiące. To dosyć chore zjawisko. Prawdopodobnie odpowiedzialni przedsiębiorcy sami są w to zaangażowani. Chodzi o zachowanie nerwów i reinwestycję dywidendy (ponowne zakupy na niższym poziomie). W cyklu spadających stóp procentowych być może spadną dywidendy i wzrosną kursy? Podsumowując: amerykański rynek [url]hipoteczny[/url] to dość chore zjawisko. Może lepiej trzymać się z dala od tego jako białas? Będzie monitorowane dalsze działanie. Inwestowane od jednego do dwóch pakietów.

W ostatnim czasie także wśród Indian amerykańskich zaczyna narastać przekonanie, że najgorsze w tej branży mogło już minąć? Jednakże to także zależy od wypowiedzi Bernanke i jego frazesów."

Inne pytanie dotyczące dywidend z NFI. Na fakturze są tam 15% podatek z zysków kapitałowych i 15% zatrzymanie podatku w USA. Czy można ubiegać się o zwrot obu tych kwot w zeznaniu podatkowym?

U mnie (Yellow-Trade) obecnie pobierane jest 35% podatek od zysków kapitałowych.
z opcją, że 5% mogą być zwrócone w lutym.
Wcześniej był odliczany 30%, a później żądano zwrotu 5%.
Było to frustrujące i niezrozumiałe. Tego typu sytuacje mają miejsce tylko w USA.
Pozdrowienia, Rich

P.S. To samo spotkało Danyego.

Napisany przez Dany1

U mnie (Yellow-Trade) zostaje obecnie pobrane 35% podatku od dochodów.
Z opcją zwrotu 5% w lutym.
Wcześniej pobierano 30%, a potem żądano dodatkowych 5%.
Było to związane z irytacją i niezrozumieniem. Tylko w USA takie rzeczy.
Pozdrowienia Rich

Tak, Rich, to naprawdę denerwujące... Wprowadziłem dzisiaj ponownie zlecenie kupna na popołudnie, aby warto było otrzymać zwrot dywidendy (mam nadzieję, że otrzymam go :mrgreen: )

Napisany przez ADMCI4
15% jest możliwe do odzyskania za pomocą wniosku o zwrot VAT, z wyciągiem podatkowym z banku złożonym w urzędzie skarbowym.

A co z pozostałymi 15%?!? Pomoc dla Zachodu czy coś?
Czy Amerykanie również nie mogą odzyskać VAT od szwajcarskich akcji?

15% są odzyskiwalne za pomocą wniosku o zwrot VAT, z załączeniem wyciągu podatkowego z banku do organu podatkowego.

A co z pozostałymi 15%?!? Pomoc zachodnia czy coś?
Czy Amerykanie również nie mogą odzyskać VAT od akcji szwajcarskich?

Ktoś musi płacić za Irak.... to jednak dobra sprawa... : :mrgreen: :cry: :cry:
Pozdrawiam Rich

Nie zdziw się, dzisiaj Indianom udało się sforsować granicę 20 dolarów w dół. Zobacz powyżej wyjaśnienia dotyczące sprzedaży akcji naked shorts. Udało mi się także zakupić kilka sztuk po tej cenie, po prostu żeby zobaczyć, czy w ogóle dostępne są jakieś sztuki do dostarczenia.

Ogólnie brak jakichkolwiek informacji, oczywiście także żadnych przyjaznych.

Wkrótce zobaczymy cenę 20$. :cry:
Pozdrowienia Rich

Ta prognoza została zainspirowana przeze mnie wykresem. Musieliśmy po prostu osiągnąć 20$. :lol:
Kupno Cybercrash było dobre. Właściwie chciałem jeszcze wejść, ale mam już mocno zainwestowane w NFI. Po prostu nie mogę i nie chcę więcej.
One wkrótce się odwrócą. Mówi mi to moje uczucie...
Pozdrowienia Rich

Brak innych wiadomości, oczywiście także brak czegokolwiek przyjaznego.

Jedyne, co udało mi się znaleźć.
Pozdrowienia Rich
Finanzen.net
Aktualizacja NovaStar Financial Inc: Średnia rynkowa
Poniedziałek, 8 stycznia 2007, godz. 15:53
Kursy akcji
Novastar Financial
NFI
19,27
-6,05%
Akcja spółki NovaStar Financial Inc została w krótkiej analizie z poniedziałku, 8 stycznia 2007, przez analityków JMP Securities z Mkt Outperform zdegradowana do Market Perform. Analitycy nie podają celu cenowego.

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj pan Cupra nabył raz 1/4 zamierzonej nowej inwestycji NFI o godzinie 19:20. Kolejne 1/4 mogą zostać nabyte o 18, a pozostała połowa najwcześniej między 15 a 16:50...

Ci Amerykanie są szaleni... Zwłaszcza ci z NFI :-)

Tak szybko zmienia się zdanie... Wszedłem jeszcze raz z małą ilością po 19.22$... to przecież nie jest normalne. :wink: NEW natomiast zamyka się na plusie. Pozdrowienia, Rich

Tak, jak ja to widzę, tutaj są sprzedawane akcje, które w ogóle nie istnieją.... gołe sprzedaże akcji na krótko...??
Czy ktoś tutaj ma dogłębną wiedzę na ten temat?

Novastar Financial Inc
NYSE `Threshold Securities for Feb. 2 (Table)

By Phillip Cruz

5 lutego (Bloomberg) -- Poniżej znajduje się lista chwytliwych papierów wartościowych z Nowojorskiej Giełdy Papierów Wartościowych, publikowana codziennie zgodnie z Rozporządzeniem SHO Komisji Papierów Wartościowych i Giełd USA.

Lista ta obejmuje akcje, których sprzedawcy nie dostarczyli 10 000 lub więcej akcji w ciągu ostatnich pięciu dni handlowych, a poziom niedostarczeń wynosi minimum 0,5 procenta akcji znajdujących się w obrocie. Papierów wartościowych uporządkowano alfabetycznie według symboli.

# liczba kolejnych
Symbol Nazwa firmy dni na liście
================================================== =================
AXR AMREP Corporation 3
BBW Build-A-Bear Workshop, Inc. 22
CEA China Eastern Airlines Corporation Limited 19
CGV Compagnie Generale de Geophysique-Veritas 12
CHI Calamos Convertible Opportunities and Income 8
CMG Chipotle Mexican Grill, Inc. 94
DEB WisdomTree Trust 10
DES WisdomTree Trust 23
DEW WisdomTree Trust 6
DFE WisdomTree Trust 3
DIM WisdomTree Trust 3
DNH WisdomTree Trust 11
DOL WisdomTree Trust 12
DPM DCP Midstream Partners, LP 12
DTH WisdomTree Trust 11
DXJ WisdomTree Trust 7
EFV iShares Trust 9
FFH Fairfax Financial Holdings Limited 347
FXA CurrencyShares Australian Dollar Trust (Spons 22
FXF CurrencyShares Swiss Franc Trust ( Sponsored 6
HTE Harvest Energy Trust 10
IAI iShares Trust 5
IEZ iShares Trust 9
IHE iShares Trust 1
IHF iShares Trust 7
IHI iShares Trust 11
IWC iShares Trust 1
IYR iShares Trust 33
JZE Lehman ABS Corporation 72
KKD Krispy Kreme Doughnuts, Inc. 146
MVO MV Oil Trust 4
MXI iShares Trust 11
NFI NovaStar Financial, Inc. 179

Napisany przez ADMCI4
Rich, to dość proste. U brokera (Synteza) mam możliwość sprzedawania akcji, których nawet nie posiadam. A nawet to przy dźwigni 1:10. Mogę więc sprzedać 1000 akcji NFI po 20 USD, a muszę tylko wpłacić opłatę zabezpieczającą w wysokości 10% całości, czyli 2000 USD. Te akcje mają teraz status posiadanego short w depozycie. Kiedyś trzeba będzie je z powrotem kupić. Oczywiście w tym przypadku spekuluje się na jak najniższe ceny. Jeśli teraz NFI spadnie do 15 USD, kupię z powrotem 1000 akcji. Wtedy jest się tak zwanyemu bezpośrednio wyprostowanym...

Zwrot z inwestycji jest zauważalny (1000 * 5 USD = 5000 USD)... I olbrzymią zaletą przy transakcjach short jest to, że nie trzeba płacić nawet odsetek za całą operację.

Oczywiście zjawisko to wzmacnia ruchy spadkowe, jak i wzrostowe, gdy wszyscy w końcu znowu dokonają wykupu.

Oto przegląd NFI:
https://www.nasdaq.com/asp/quotes_ful...t&selected=NFI

Cześć Cupra,
Dzięki za informację. Ale co jeśli sprzedawca nie jest już w stanie finansowo kupić?
Jak to rozumiem z tekstu w mojej powyższej publikacji, niektórzy zapomnieli odkupić akcje..? (Failed to deliver)
Kto wówczas poniesie odpowiedzialność? Broker?

Pozdrowienia Rich

lista składa się z akcji, których sprzedający nie dostarczył 10 000 udziałów

Napisany przez ADMCI4
Rich... Konsultowałem to jeszcze raz. Moja wersja opisuje krótką sprzedaż, a nie "nagą", przepraszam.

Wszystko o nagiej krótkiej sprzedaży znajdziesz tutaj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Naked_short_selling

Właściwie powinno być to nielegalne...

Twoja lista z Bloomberga sugeruje, że albo ktoś świadomie obniża kurs, aby potem kupić taniej i dostarczyć, albo jest tak przekonany, że w grze jest coś złego, że nawet podejmuje trudności ewentualnego postępowania i ostatecznie dostarcza tytuły (koniec 2007 za 10 USD czy coś w tym rodzaju)... Trudno powiedzieć, czy to teraz jest pozytywne, czy negatywne.

Cześć Cupra,
Myślę, że dla nas, małych inwestorów, skuteczną taktyką jest: wytrwać i czekać... Innymi słowy: znosić straty księgowe i czekać na lepsze czasy. Jak powiedział Moto: po deszczu wychodzi słońce. I podczas chwil niskich wydaje się słoneczno w postaci dobrego dywidendy. :lol:
Pozdrawiam Rich

Od 30$ na styczeń 2007 roku do teraz 18$, czyli w około 30 dni, jeśli
będzie kontynuował w ten sposób, za około 90 dni nie będzie na świecie,
ale na 0. Nie potrzeba do tego nawet żadnych doniesień?
Nigdy jeszcze czegoś takiego nie widziałem, w innym przypadku przy takich ruchach
szerzy się panika medialnie, ale tutaj wydaje się to zupełnie zbędne,
Kursy praktycznie spadają grawitacyjnie do zera i wszystko jest zielone
od zleceń zakupu! Absurdalne.

:twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted:

Pamiętaj: nie kupuj NFI przed osiągnięciem zera.

Napisany przez Dany1

Od 30$ za styczeń 2007 roku do teraz 18$, czyli około 30 dni,
jeśli będzie kontynuować w ten sposób, to za około 90 dni nie wyląduje na drugim końcu świata,
ale na zerze. Czy do tego w ogóle nie potrzeba doniesień?
Jeszcze czegoś takiego nigdy nie widziałam, zazwyczaj przy takich ruchach
panikę szerzy się medialnie, ale tutaj to w ogóle nie jest konieczne,
kursy praktycznie spadają do zera bez wysiłku i wszystko jest różowo
z powodu zleceń kupna! Absurd.

:twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :twisted:

Pamiętaj: nie kupuj NFI, zanim nie osiągnie zera.

giełda w Amilandzie, jak zawsze! W maju otrzymamy rachunek od naszego banku... Najnowszy produkt nosi nazwę Ujemna Dywidenda. Cieszcie się, będziemy musieli wpłacić dodatkowe $1.40 za akcję. Amerykanie zawsze coś wymyślą...

Napisany przez ADMCI4
Dany, hehe, takie fajne ?

Przynajmniej mam dolara amerykańskiego, który teraz powoli, ale pewnie znowu pokazuje oznaki wzrostu.

Wygląda na to, że niektóre Shorty w kłopotach. Dzisiejszy kurs wzrósł o 8%
Jakoś to uspokaja. Spadek kursu z ostatnich dni nie był domowej roboty
Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata