Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa zgodnie z § 34

Napisany przez Bingo33

Nie do końca rozumiem teraz problemu. Przecież napisał tylko, że tam przeważnie byli obcokrajowcy i osoby tatuażowe. Jak on to ocenia lub co myśli o obcokrajowcach i osobach z tatuażami, nie wspomniał ani słowem?

Wręcz przeciwnie, rzucił ci piłkę, abyś to ocenił.

W którą stronę to zmierza, to już obydwie wiemy i co tym chce wyrazić.

Napisany przez Ravemaster84

Czy chcesz powiedzieć, że Fundacja Testów Produktów kłamie?

Czy na serio tak sądzisz? Nie ma nic bardziej wątpliwego niż te wszystkie raporty tam. Wolę przeczytać gazetę B**D, w której przynajmniej fałszywe raporty są czasem ilustrowane dość zabawną dramaturgią.
Zajmij się raczej zasadą tej wspaniałej fundacji.

Napisany przez CFO
@bingo33

Gdzie jest twoj problem? Najpierw obwiniasz bankowego doradcę o posiadanie podwójnego konta (co nie jest prawdą), a potem florianmeiera o ksenofobię - wszystko tylko po to, aby pomówić Schufę i ich punktację. A to wszystko oparte tylko na wątpliwych opowieściach z niepewnego źródła, a także na wartościach statystycznie nieistotnych.

Może masz ty problem z twoją punktacją w Schufie?

Inaczej nie potrafię sobie wytłumaczyć, dlaczego piszesz w ten sposób i wysyłasz doniesienia do moderatorów jak szalony.

Ta platforma nie jest miejscem do wyładowywania osobistych frustracji - zwłaszcza nie na inne osoby uczestniczące w forum, które swoją wiedzą już się wykazały. Coś, czego ty dotąd nie udowodniłeś.

Z twojego nicku Bingo33 wnioskuję, że masz rocznik 33 i lubisz grać w bingo, co ze względu na wiek pewnie robisz w domu spokojnej starości. Dlatego moja rada: odłóż palce od klawiatury komputera i dalej graj pilnie w bingo.

Pozdrowienia CFO (obcokrajowiec, jednak nie tatuażowy)

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jestem zszokowany, jak bardzo słownictwo tutaj na forum zbacza.

viewtopic.php?t=477

-* Ogólnie obowiązuje zasada, że autor jest zawsze odpowiedzialny za treść publikowanych postów. Treści obraźliwe, obsceniczne, wulgane, oszczercze, gloryfikujące przemoc; jak również treści ***ograficzne, nielegalne działania itp., zostaną usunięte przez moderatorów lub administratora, zastrzegając sobie prawo do przekazania danych łączeniowych i innych, a także podjęcia kroków prawnych.
Naruszenie tej zasady skutkuje natychmiastowym i permanentnym zablokowaniem konta.

Napisany przez CFO
@Bankkaufmann
Dziękuję za informację.
Usunąłem:
- post od Bingo33
- został on ostrzeżony za nieodpowiedni sposób wypowiedzi
- został zablokowany na 10 dni za nieodpowiedni sposób wypowiedzi.

Mam nadzieję, że w lodówce opamięta się, skorzysta z dni, aby wyjść na spacer ze swoim psem, aby dostać świeże powietrze i nie musiał wyrzucić swoich śmieci na to forum.

Nie czuję się obrażony, raczej potwierdzony w moich wywodach. Dzięki temu można teraz ponownie dyskutować merytorycznie na temat.

Schufa to temat emocjonalny, podobnie jak BaFin, opłata za radio i telewizję itp. Jeśli ktoś miał złe doświadczenia, podejrzewa nieuczciwe działania. Gdyby zgodnie z opinią Bingo33 90 procent ocen Schufy było nieprawidłowych, oznaczałoby to 54 miliony nieprawidłowych przypadków. Społeczeństwo raczej odebrałoby to inaczej.
Nie mam zamiaru bronić tej instytucji. Portal ma być miejscem do zadawania pytań na temat wątpliwych ocen, ale ostatecznie nie ma być miejscem polemiki ani spekulacji na temat potencjalnych działań konspiracyjnych.

Zobaczymy, może Bingo33 dojdzie do jakiegoś wniosku. Jeśli nie, to blokada może być przedłużona na lata świetlne.

Teraz mam nadzieję, że emocje troszkę opadną.

Pozdrowienia CFO

Teraz idę jeszcze pobiegać, maraton berliński jest za 8 tygodni

Napisany przez rudi55
@CFO

Zalecam złożenie doniesienia do prokuratury w związku z pomówieniem, zgodnie z §185 kodeksem karnym. Internet nie jest anonimowy, co niektórzy chyba zapominają. Wydruk do prokuratury faksować z informacją dla administratora tutaj celem zabezpieczenia dowodów dotyczących adresu IP.

Napisany przez Kein-heuchler
Rudi, czy ty też jesteś ....... ???? Prawdopodobnie tak, patrząc na to, jak N.... wychodzą spod swoich kamieni

Napisany przez rudi55
Proszę wyjaśnić bardziej dokładnie, o co dokładnie chodzi, wtedy będę mógł to pokazać samodzielnie

Napisany przez Kein-heuchler
pokaż mi kawiarnię internetową

Napisany przez rudi55
kto w to wierzy

Zakładam, że teraz zapanuje znów spokój.

Napisany przez NinjaGree
Po tym, jak przez 8 dni nie dostałem odpowiedzi od Schufy, zadzwoniłem.

Wynik: Nie otrzymali żadnego pisma odemnie. Porównanie adresów wykazało, że wysłałem pismo z ulicy Komoranweg w Wiesbaden. Jednak jest to tylko centrala, gdzie nic nie jest przetwarzane i/lub przekazywane dalej. Trzeba były wysyłać całą korespondencję do Bochum albo pocztą elektroniczną.

Pismo do centrali nawet nie zostało przekazane, tylko po prostu zniknęło jak kamień wrzucony w wodę...

Wygląda na to, że mój tydzień właśnie zaczyna się od nowa...

Pozdrowienia,
Christian

@NinjaGree
Możesz również rozważyć utworzenie dostępu do Schufy za jednorazową opłatę w wysokości 12,50 EUR.

Aktualizacja: Schufa planuje podwyżkę cen od jesieni (października)...

Napisany przez NinjaGree

@NinjaGree
Mogą Państwo również rozważyć skorzystanie z dostępu do Schufa za jednorazową opłatę w wysokości 12,50 EUR.

Aktualizacja: Schufa planuje podwyższenie cen od jesieni (października)...

To jest dostęp, którego chcę. Niestety, nie pomyślałem o tym podczas składania wniosku i zrobiłem to bezpośrednio przez Schufa. Będę musiał zapłacić 18,50 i niestety nie mogę tego już zmienić.

Nie szkodzi. Ponieważ od października Schufa wprowadzi nowy model cenowy, w wyniku czego ceny wzrosną.

Napisany przez DontAskTwice

@Bankkaufman
Byłeś 17 lat decydującym o udzieleniu pożyczki w banku wewnętrznym i nie rozróżniałeś między punktem bazowym a punktem branżowym ??
Naprawdę niewiarygodne, po co mam ci to tłumaczyć, niech będzie

Kłócicie się o jabłka i gruszki, a nikt nie rozumie, o co wam w końcu chodzi!
Wiem z doświadczenia, że kryteria przy udzielaniu kredytów są tak różne, jak pogoda na ziemi. Znam banki, które nawet nie zadałyby sobie trudu, aby sprawdzić jakieś punkty, bo dla nich nie ma po prostu NIC ze względu na inne kryteria! Więc po co ta kłótnia o punkty branżowe itp., bezsensowna dyskusja!!!

Napisany przez DontAskTwice

Nie ma sprawy. Od października Schufa wprowadzi nowy model cenowy, co sprawi, że będzie drożej.

Dzień dobry,
śledziłem Pański spór z Bingiem i czuję się potwierdzony, że niestety niektórzy w forum twierdzą na podstawie swojej półwiedzy rzeczy, które są po prostu nieprawdziwe, albo nie są rozważane z należytą różnicą.
Irrytuje mnie ogromnie zła atmosfera, która się rozprzestrzenia, gdy mowa o Schufie. Gdyby nie Schufa, musiałbym płacić znacznie więcej za kredyt hipoteczny niż obecnie. Ponieważ bank nie mógłby ocenić ryzyka związanego ze mną. Dlatego cieszę się, że dzięki korzystnym prognozom Schufa ostatecznie byłem w stanie uzyskać bardzo korzystny kredyt. Gdzie tu teraz jest krytyka?
Jeśli inni mają negatywne doświadczenia, nie mogą ogólnie twierdzić, że Schufa to związek oszustów, który chce mi zaszkodzić itp.
To nie jest prawdą, a Pan jako specjalista doskonale o tym wie.
W moim przypadku odniosłem duże korzyści finansowe, jak opisano powyżej.
Miłego dnia,
DontAskTwice

@Nie pytaj dwa razy
Dziękuję za Twoje szczere słowa. Bingo33 miał/miał negatywną historię w Schufa i wyraża tutaj swoje niezadowolenie.
Musi być jasne, że prawie wszystkie banki są powiązane z Schufa i korzystają z danych Schufa do podejmowania decyzji kredytowych.
Każdy, kto tego nie rozumie lub chce dowiedzieć się, co dokładnie jest w swoim własnym Schufa, powinien po prostu poprosić o pełny raport ze Schufa.

Napisany przez MrRob
Zgadzam się, że Schufa jest ważnym organem w dziedzinie kredytów! Zazwyczaj osoby z negatywnymi wpisami krytykują ją na internetowych forach, gdzie czują się anonimowo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata