Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: IMH - Instytut Mikromechaniki i Elektroniki

Napisany przez ADMCI4
Cupra pisze:
że w Ameryce istnieje wiele banków, które prowadzą handel z zatrzymaniem strat

Jasne jest, że nie tylko banki prowadzą handel ze zatrzymaniem strat. Ty pomagasz z tego wynika.

Moja strategia polega na kupowaniu lub trzymaniu akcji, które uważam za mocno rosnące. Oczywiście mogą one najpierw spaść, to kwestia czasowania.

Warto wypłacać się tylko wtedy, gdy handlujesz krótkoterminowo albo gdy cały rynek jest na spadku. W innym przypadku nie dostrzegam sensu stosowania zatrzymania strat. Albo dany tytuł jest dobry, albo nie.

Czy ogólnie odniosłeś sukces stosując zatrzymanie strat w handlu akcjami?

Albrecht

Napisany przez ADMCI4
Lancelocie, ten akcję (XXIA) kupiłem po rozczarowaniu zyskiem, gdy w ciągu jednego dnia spadła o 25 procent. Następnie zaczął działać ładny techniczny korekta (od 10,90 do ponad 12) i pomyślałem, że teraz ją przytrzymam przez pewien czas, ponieważ fundamenty nie wyglądały tak źle. Na poziomie 12,60 pomyślałem, że nie postąpisz tak jak wcześniej, nie zrealizujesz zysków i będziesz mieć trupa w portfelu, dlatego ustawiłem loss na 11,50. Zdziwiło mnie, że wczoraj akcja otworzyła się na poziomie 11,45 czy jakoś w tym stylu, a w ciągu 30 minut już była na poziomie 12. Jak już powiedziałem, to był pierwszy raz, kiedy zobaczyłem takiego stop loss tradera działającego. Z drugiej strony, nawet mały zysk to zysk, a nie znałem tej firmy wystarczająco dobrze, aby zainwestować długoterminowo. Tak więc być może dobrze, że się wycofałem.

Myślę, że chodzi też o różnicę kwot. Poruszam się w kwotach z czterema zerami, a nie pięcioma, więc trzeba uważać, by uniknąć dużego obcięcia/totalnej straty, co może szybko zepsuć ładną wydajność, dlatego stop loss nie jest głupim pomysłem. Możecie pewnie zostawić tytuł na dwa, trzy lata i zarabiać na nowe pomysły z zrealizowanych zysków. Ja jednak wolę szybkie zyski, choć jest to zupełnie niegodne pochwały i ogólnie w ciągu 5 lat na giełdzie ledwie udało mi się osiągnąć ledwo wybrane zero. Myślę, że to mówi samo za siebie...

Napisany przez richard100
Cześć,
Ważnym kryterium decydującym o zakupie dla mnie jest także dywidenda. Akcje z dywidendą poniżej 2% raczej rzadko kupuję. W ten sposób, mogę bardziej tolerować obecne spadki cen. Wtedy mogę sobie pocieszyć: Na zwykłym koncie oszczędnościowym miałbym mniej pieniędzy. :lol:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cupra pisze:

Przy 12,60 powiedziałem sobie, że tym razem nie zrobię tego samego błędu, żeby nie zrealizować zysków i mieć trupa w portfelu, dlatego ustawiłem zlecenie Stop Loss na 11,50. Zdziwiło mnie po prostu, że wczoraj otworzyła się na 11,45 czy jakoś tak, a w ciągu 30 minut była już z powrotem na 12..... Po prostu lubię szybkie zyski.

Dokładnie o to mi chodziło. W takich okolicznościach sprzedałbym przy 12,60, koniec kropka! Ale pewnie. Bez zlecenia Stop Loss!

Nie dostrzegam tego zjawiska Hedgerphantom. W najgorszym wypadku korzystam z opcji hedgingu, kupując przy zbyt niskiej cenie.

Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Rich, tak, ja również przyzwyczaiłem się do tego przy akcjach
Ale co robisz, gdy firma obniża dywidendę, a akcje są już na minusie 20% czy coś podobnego. Czy je sprzedajesz, czy jednak je zatrzymujesz? Czy es kommt drauf an?
A czy np. posiadałeś Swissaira do samego końca, czy w ogóle go nie miałeś? Czy uczestniczyłeś w innych upadkach?

Napisany przez ADMCI4
Dokładnie o to mi chodziło. W tych okolicznościach sprzedałbym przy 12,60, koniec! Ale pewnie. Nic z zatrzymaniem strat!

Moim celem było jednak osiągnięcie 14-15 dolarów. Jak już powiedziałem, to nie była inwestycja planowana na dłuższy okres czasu. Nawet w przypadku IMH moim celem jest sprzedanie połowy zakupionych akcji w przedziale 10-12 dolarów, a resztę po prostu pozostawić (z zatrzymaniem strat na poziomie 7 dolarów). Mam wrażenie, że moja nowa strategia nie jest taka zła, po prostu czasami nie udaje mi się z powodu stosunkowo niskich wolumenów, którymi mogę handlować, oraz pytania, czy będę działać słusznie w następnym kryzysie. Wiem, że sposób postępowania może skłonić niektórych z was do potrząsania głową, ale to też akceptuję

Napisany przez ADMCI4
Cupra pisze:

moim celem w IMH jest sprzedać połowę zakupionych akcji w przedziale 10-12

Mam ten sam cel kursowy, ale wtedy sprzedaję wszystko.

i zostawić drugą połowę (z funkcją Stop Loss 7)

Stop Loss 7 !?!
Tutaj już się nie zgadzamy.
Jeśli sprzedasz swoje IMH za 7$, od razu je wykupię.

Po to jest giełda!
Każdy uczestnik ma swoją strategię, i to dobrze.
Trzeba tylko zrozumieć, co robi druga strona.

Lancelot

Napisany przez ADMCI4
cupra: Płatności z czterema zerami to już spore sumy. Nie sądzę, żeby wszyscy tutaj na forum inwestowali tak dużymi kwotami. Więc nie może to zależeć od wolumenu.

Napisany przez ADMCI4
Lancelot, idźmy razem z założeniem 1000 sztuk po 8 dolarów. Oznacza to początkowy koszt 8000 dolarów. IMH rozwija się, jak wszyscy oczekiwaliśmy, nagle kursy rosną do 11 dolarów. Wówczas sprzedam 500 sztuk, co oznacza, że mam z powrotem 5500 dolarów. Jeśli dalej będą się dobrze rozwijać, to nadal będę uczestniczył, a jeśli nie, to w końcu druga transza zostanie sprzedana za 3500 dolarów przy cenie 7 dolarów. Ale jak mówisz, każdy ma swoją strategię, ja po prostu zauważyłem, że zawsze miałem złą intuicję dotyczącą momentu sprzedaży i stałem się trochę bardziej ostrożny, jeśli chodzi o zaufanie do siebie w kwestii sprzedaży. Ale jeśli pojawi się jeszcze dwie, trzy takie sytuacje jak wczoraj z zatrzymaniem strat, to także oleję to.

Napisany przez ADMCI4
peitschi, wszystko poniżej 10000 jest dla mnie funduszem.

Z wyjątkiem sytuacji, gdy kupuję 5 akcji po 2000 i zostawiam je na 5-6 lat... Ale to tylko moja skromna opinia

Napisany przez ADMCI4
@Cupra

Lancelot, zakładając 1000 sztuk po 8 dolarów. Czyli koszt zakupu wynosi 8000 dolarów.

Dokładnie tak kupiłem.

IMH rozwija się tak, jak wszyscy się spodziewają, i nagle notowania wracają do 11 dolarów. Wtedy sprzedam 500 sztuk, czyli 5500 dolarów wraca do mnie.

Sprzedam 1000 sztuk po $11, co daje zysk netto +35%. Umieść tytuł na liście obserwowanych i miej nadzieję na spadek kursu.

Jeśli dalej będą się dobrze rozwijać, to mimo wszystko nadal będę w grze, a w przeciwnym razie inna transza zostanie sprzedana kiedyś po 7 dolarów za 3500 dolarów. Ale jak mówisz, każdemu jego strategia

Polecam Ci, abyś przeanalizował swoją strategię. Czuję sprzeczność.

Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Sprzedaję 1000 po $11, co daje zysk netto +35%. Będę trzymał tytuł na liście obserwowanych i liczę na spadek kursu.

A jeśli podskoczą do 12,13,15,20,30, to na pewno już nigdy nie wejdziesz... A ja będę wtedy wciąż z tymi 500. Zatrzymanie strat nie jest obowiązkowe, ale przy takim zarządzaniu nigdy nie wiesz. Byłbym szczęśliwy, gdybym miał zatrzymanie strat w przypadku Yomed lub Serono :shock:

NFI i NEW na pewno nie będą miały zatrzymań strat, w nie bardziej wierzę niż w naszych Braci IMH. Przeczytaliście pozew, prawda? I skorzystaliście z fajnego narzędzia od Nasdaq... Jeśli nie:
https://www.nasdaq.com/asp/holdings.a...4&selected=IMH

Dlatego zatrzymanie strat być może nie jest najgłupszym pomysłem, kto wie, kiedy moi drodzy koledzy znowu wypuszczą resztę swoich pakietów na rynek przed ogłoszeniem wyników ;-)

Napisany przez ADMCI4
Pewni akcjonariusze są zirytowani, ponieważ zapłacili za swoje akcje zbyt wiele. To się zdarza ciągle.Pytanie brzmi, czy firma udzieliła mylnych informacji?Tego nie jestem w stanie ocenić.Pozew będzie twierdził to.Firma powinna była skorzystać z ustawy o bezpiecznych przystaniach.W dokumentach SEC są zasadniczo wystarczające zastrzeżenia.Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Lancelot, nie chodzi mi koniecznie o złośliwych akcjonariuszy. Po prostu słabo znam system prawny Ameryki i nie mogę oszacować, jak obiecujące jest to pozew, ani jak duże jest ryzyko dla nas, akcjonariuszy (względnie wysokie przy spadających cenach). Chodzi mi raczej o zarządzanie. Skoro zarząd wie, że sytuacja finansowa będzie słaba, to może jeszcze szybko się pozbyć swoich udziałów...To kwestia charakteru... I ten charakter zarządu IMH z pewnością budzi wątpliwości, nawet jeśli nie znam żadnego z tych panów. Ale skoro już kupiłem, to teraz musimy mieć nadzieję, że chodzi tu o chciwość finansową, a nie o szczury opuszczające tonący statek (kosztem tysięcy akcjonariuszy w przypadku udanego procesu).

Napisany przez ADMCI4
Krótkotrwała wirtualna przygoda czy pierwsze oznaki zmiany trendu na wykresie? 8)

Akcje REIT oszczędzają Ci wizyty w Europaparku, ponieważ żaden park nie dorównuje tym akcjom na giełdzie :wink:

Miłego weekendu!

Naprawdę niesamowite. Bez informacji 6% więcej w plusie
Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Nadal mam zlecenie zakupu w cenie 7,00 $. Sygnał sprzedaży nadal jest ważny. Sprawdź wykres z ostatnich 3 lat.

Lancelot

Cześć Lancelot Przejrzałem wykres trzyletni. Co osobiście o tym myślisz....?? Czy powinienem właściwie od razu coś dokupić? Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
@Rich

Zakładam, że IMH przechodzi przez trudny okres. Dlatego myślę o dokupieniu.

Patrząc na wykres, mam wrażenie, że dno jeszcze nie zostało osiągnięte. Powinien nastąpić jeszcze mały ostry spadek. Ale nie jestem technikiem. W tej kwestii prawdopodobnie mógłby pomóc Cybercrash.

Więc dla informacji, planuję dokupić za $7.00. Możesz dołączyć!

Lancelot

Napisany przez 2cybercrash
Kiedy kupowałem IMH po cenach powyżej 10 dolarów, spekulowałem, że poziom 10 dolarów zostanie utrzymany na podstawie technicznych analiz wykresów. Jednakże IMH przedstawiło mylącą prognozę, znacznie nie spełniając oczekiwań i drastycznie obniżając dywidendy w porównaniu z konkurencją branżową. Muszę kwestionować wiarygodność IMH. Wobec IMH toczą się także postępowania prawne dotyczące wprowadzenia inwestorów w błąd. Spekulacje dotyczące stóp procentowych mają wpływ na cenę. Obecnie spekuluje się, że kolejne podwyżki stóp procentowych mogą być opóźnione lub będą niewielkie. Jeśli kluczowe dane dotyczące IMH, o ile są one prawdziwe, są obecnie stabilne, pozostała dywidenda wciąż jest atrakcyjna (około 8% brutto, jeśli dobrze pamiętam). Spodziewaj się zmienności i możliwości handlu frakcjami. Wpłynąłem tylko niewielkie środki, branża kredytów hipotecznych w USA jest o wiele bardziej ryzykowna niż w Szwajcarii i jest prowadzona przez fundusze hedgingowe.

Napisany przez ADMCI4
Obawy dotyczące inflacji zostały wczoraj złagodzone. W rezultacie teraz więcej osób jest przekonanych, że podwyżki stóp procentowych niedługo osiągną swój zenit. Oczywiście oznacza to korzyść dla reitów.

Tutaj kolejne dane Div.
Deklaracja kwartalnego Div. dzisiaj 28.3.06. EX . Div. 7.4. a Payment 14.4.06.
Zobaczymy, czy zostanie to zachowane.
Pozdrowienia Rich

https://media.corporate-ir.net/media_files/irol/11/119470/Dividends/2006Tentative DividendSchedule_.pdf

W każdym razie daje to około 12% roczną stopę dywidendy.
Ex Div. 4.4.06
Pozdrowienia Rich

Impac Mortgage Holdings, Inc. podnosi wypłatę dywidendy za pierwszy kwartał o 25% do 0,25 dolarów na akcję zwykłą w porównaniu z dywidendą za czwarty kwartał 2005 roku

NEWPORT BEACH, Kalifornia, 28 marca /PRNewswire-FirstCall/ -- Joseph R. Tomkinson, przewodniczący i CEO Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH), czyli Spółki, korporacja z siedzibą w stanie Maryland, opodatkowana jako zaufanie inwestycyjne w nieruchomościach (REIT), ogłasza zatwierdzenie przez Radę Dyrektorów i ogłoszenie dywidendy za pierwszy kwartał 2006 roku w wysokości 0,25 dolara na jedną akcję zwykłą. Dywidenda za pierwszy kwartał zostanie wypłacona 14 kwietnia 2006 roku akcjonariuszom zapisanym w księdze akcjonariuszy na 7 kwietnia 2006 roku. Data ex-dividend to 5 kwietnia 2006 roku. Dlatego nowi akcjonariusze zainteresowani otrzymaniem dywidendy za pierwszy kwartał 2006 roku muszą kupić akcje zwykłe w dniu 4 kwietnia 2006 roku lub wcześniej.

Pan Tomkinson skomentował: Jest nam miło, że możemy zwiększyć dywidendę od zwykłych akcji Spółki po rozczarowujących wynikach czwartego kwartału 2005 roku. Zwiększenie kwartalnej dywidendy było głównie wynikiem poprawy wyników naszego długoterminowego portfela inwestycyjnego, ponieważ wypłaty hipoteczne w ciągu kwartału zmniejszyły się w porównaniu z czwartym kwartałem; oraz poprawy rentowności naszych operacji hipotecznych.

Pan Tomkinson dodał: Ponadto, w ramach naszego planu biznesowego na rok 2006, poszerzyliśmy naszą platformę komercyjną, obejmując produkty hipoteczne komercyjne zrównoważone oraz wielorodzinne. 1 stycznia 2006 roku wybraliśmy przekształcenie Impac Multifamily Capital Corporation (IMCC) z kwalifikowanego spółki zależnej REIT w opodatkowaną spółkę zależną REIT i zmieniliśmy nazwę na Impac Commercial Capital Corporation (ICCC). Związany z tym portfel kredytów hipotecznych pozostaje częścią aktywów REIT, czyli operacji inwestycji długoterminowych. Platforma komercyjna do origination, ICCC, znana jest teraz jako Operacje Komercyjne.

Klauzula ochronna

Obecnie Spółka deklaruje dywidendę kwartalnie; jednak Rada Dyrektorów ma prawo do zmiany dowolnej zadeklarowanej daty zapisu dywidendy i daty wypłaty w dowolnym momencie i bez uprzedniego powiadomienia. Deklaracja jakichkolwiek przyszłych dywidend będzie zależna od dochodu podatkowego spółki, jej sytuacji finansowej, sytuacji kapitałowej, ograniczeń umownych i innych istotnych czynników.

O Spółce

Impac Mortgage Holdings, Inc. to REIT hipoteczny, który prowadzi cztery główne działy: (1) Operacje Inwestycyjne Długoterminowe, (2) Operacje Hipoteczne, (3) Operacje Finansowania Mieszkań Zabudowywynajem i Operacje Komercyjne. W ramach Operacji Inwestycyjnych długoterminowych inwestuje głównie w kredyty mieszkaniowe Alt-A (Alt-A) nienależące do standardów i w mniejszym stopniu w kredyty hipoteczne komercyjne zrównoważone i wielorodzinne pochodzące z Operacji Komercyjnych. Operacje Hipoteczne nabywają, pozyskują, sprzedają i sekurytyzują głównie kredyty hipoteczne Alt-A, Operacje Finansowania Zabezpieczonego są dostawcą krótkoterminowego finansowania dla pośredników w zakresie udzielania kredytów hipotecznych, a Operacje Komercyjne sporządzają kredyty hipoteczne komercyjne zrównoważone i wielorodzinne do sprzedaży Operacjom Inwestycyjnym Długoterminowym lub osobom trzecim. Spółka jest zorganizowana jako REIT ze względu na cele podatkowe, co zazwyczaj umożliwia jej przekazywanie zysków akcjonariuszom bez podatku dochodowego na poziomie spółki.

Dla dodatkowych informacji, pytań lub komentarzy, proszę dzwonić do Tani Jernigan, VP ds. inwestorów pod numer (949) 475-3722 lub wysłać e-mail na adres tjernigan@impaccompanies.com. Strona internetowa: www.impaccompanies.com

Źródło Impac Mortgage Holdings, Inc.
-0- 03/28/2006
/KONTAKT: Tania Jernigan, VP ds. Inwestorów Impac Mortgage
Holdings, Inc., +1-949-475-3722, tjernigan@impaccompanies.com/
/Strona internetowa: https://www.impaccompanies.com /
(IMH)

CO: Impac Mortgage Holdings, Inc.
ST: California
IN: FIN
SU: DIV

Dziękuję za przydatne informacje, rich. IMH przebił się przez poziom 10$ pomimo moich analiz wykresów, ale teraz wydaje się on mieć pewne fundamenty na poziomie 8$+, które mogą zostać zachwiane przy podwyżkach stóp procentowych. Dywidenda może więc być ustalana na nowo przez Radę Dyrektorów co kwartał. Na razie jest to akceptowalne, ale przebieg kursu nie jest zbyt piękny.

Napisany przez ADMCI4
Interesujący jest ten komentarz:

Wzrost kwartalnej dywidendy był przede wszystkim wynikiem poprawy naszej długoterminowej portfela inwestycyjnego, ponieważ do tej pory kwartałowe spłaty kredytów hipotecznych spadły

Innymi słowy, coś drgnęło.

Zobaczymy, czy kurs wzrośnie czy spadnie. Znaczący wzrost wydaje się obecnie mało prawdopodobny.

Lancelot

Dzisiaj 29 marca otwarcie wynosi 9,3$, czy zbliża się do 10$?

Nie chwal dnia przed wieczorem.. :lol: Redukowanie strat zawsze jest dobre. Pozdrowienia Rich

Chwaliłem dzień trochę za wcześnie, ale dziś 10 maja wystartowała nowa próba osiągnięcia poziomu 10$, która jak dotąd odniosła sukces. Czy dzisiejszy krok w kwestii stóp procentowych niczego nie zepsuje?

Cześć, ten rozwija się świetnie... :lol:
Nawet tego nie zauważyłem. Ostatnia partia została kupiona po 8,68$
Czy już niedługo sprzedawać?
Myślę, że spółki REIT żyją w nadziei, że podwyżki stóp procentowych wkrótce się zakończą.
Pozdrowienia, Rich

To są jednak szybkie skoki. ? Zysk z odsetek definitywnie złożony. Pozdrowienia Rich Impac Mortgage Holdings, Inc. Raportuje zyski netto w wysokości 85,6 miliona dolarów za pierwszy kwartał 2006 roku Oszacowany wzrost dochodu podlegającego opodatkowaniu o 85% do kwoty 27,1 miliona dolarów za pierwszy kwartał 2006 roku w porównaniu do 14,7 miliona dolarów za czwarty kwartał 2005 roku NEWPORT BEACH, Kalifornia, 10 maja /PRNewswire-FirstCall/ -- Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH) (IMH lub Spółka), trust inwestycyjny w nieruchomościach (REIT), raportuje zyski netto za pierwszy kwartał 2006 roku w wysokości 85,6 miliona dolarów, czyli 1,07 dolarów na rozrzedzony akcje zwykłe, w porównaniu do zysku netto w wysokości 173,6 miliona dolarów, czyli 2,23 dolara na rozrzedzony akcje zwykłe za pierwszy kwartał 2005 roku. Spadek zysków netto wynikał głównie z niegotówkowego zysku z oznakowania rynkowego wartości swoich instrumentów pochodnych, gdzie Spółka ujmuje zmianę wartości rynkowej swoich instrumentów pochodnych jako koszt lub przychód w bieżącym okresie, co w pierwszym kwartale 2006 roku zmalało do zysku w wysokości 51,4 miliona dolarów w porównaniu do zysku w wysokości 131,3 miliona dolarów w pierwszym kwartale 2005 roku. Szacowany dochód podlegający opodatkowaniu dostępny dla posiadaczy akcji zwykłych w pierwszym kwartale 2006 roku, który nie obejmuje niegotówkowej zmiany wartości rynkowej instrumentów pochodnych wśród innych powszechnie przyjętych zasad rachunkowości (GAAP) do różnic w czasie opodatkowania, wyniósł 27,1 mln dolarów lub 0,36 dolarów na rozrzedzony akcje zwykłe w porównaniu do 56,8 mln dolarów lub 0,75 dolarów na rozrzedzony akcje zwykłe za pierwszy kwartał 2005 roku. Jako REIT wypłacamy dywidendy naszym akcjonariuszom na podstawie dochodu podlegającego opodatkowaniu. W celu uzyskania informacji o różnicach między zyskiem netto (stratą) ustalonym zgodnie z GAAP a oszacowanym dochodem podlegającym opodatkowaniu, prosimy o zapoznanie się z załączonym harmonogramem pojednania. Spółka złożyła formularz 10-Q u Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (SEC), który zawiera dodatkowe informacje finansowe za pierwszy kwartał 2006 roku. Formularz 10-Q Spółki jest również dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem www.impaccompanies.com w dziale relacji inwestorskich.

Nowe wyniki kwartalne, spadły z zeszłego roku około 75 centów do 36, podczas gdy oczekiwano tylko 18. Zwykłe sztuczki bilansowe dla osób z zewnątrz są niezrozumiałe! W każdym razie oczekiwania zostały przekroczone i teraz można obliczyć nową wycenę: 36 pomnożone przez 4 na rok daje 1,44$, a przy kursie 11$ oznacza to wskaźnik P/E wynoszący 7,6. Mam nadzieję, że tak zostanie i dalej będzie wypłacana wygodna dywidenda. Frakcja Nestla była niemal na lokcie.

Impac 1Q Results Down As REIT Units Slump

NEWPORT BEACH, Kalifornia (AP) - Spółka inwestycyjna w nieruchomościach Impac Mortgage Holdings Inc. poinformowała w czwartek, że wyniki pierwszego kwartału spadły o połowę, a dywidendy z opodatkowalnych oddziałów REIT również spadły.
Impac, która również udziela i nabywa kredytów hipotecznych, powiedziała, że szacowany dochód opodatkowalny, który wyklucza zmiany w wartości instrumentów pochodnych, spadł do 27,1 miliona dolarów, czyli 36 centów na akcję, z 56,8 miliona dolarów, czyli 75 centów na akcję, z ubiegłego roku. Średnio Wall Street oczekiwała dochodu opodatkowalnego w wysokości 18 centów na akcję.

REKLAMA
Szacowany dochód opodatkowalny zawiera zyski z pozycji pozostających poza działalnością operacyjną, takich jak instrumenty pochodne i dywidendy z opodatkowalnych oddziałów REIT dodawane do zysku netto. Impac nie odnotował żadnych dywidend z oddziałów REIT w ostatnim kwartale po tym, jak zanotował 16,9 miliona dolarów rok temu.

Zyski netto Impac spadły do 85,6 miliona dolarów, czyli 1,07$ na akcję, z 173,6 miliona dolarów, czyli 2,23$ na akcję, w analogicznym okresie ubiegłego roku. Spadek został przypisany mniejszemu zyskowi z wartości godziwej swoich instrumentów pochodnych, co jest pozycją pozostającą poza działalnością operacyjną.

Ogólne aktywa Impac zmniejszyły się z 24,8 miliarda dolarów na koniec marca z 27,7 miliarda dolarów rok temu.

Wyniki Sponsorowane
Zaoszczędź na rozmowach z Vonage
Zaoszczędź 50% na swoim rachunku z lokalnym/długodystansowym Vonage - 24,99$/mies.
www.vonage.com
Refinansowanie dla osób z negatywną historią kredytową
Do 4 ofert refinansowania za pomocą jednego formularza. Tylko poważne zapytania.
www.nextag.com
Znajdź kredyt na LendingTree.com
93% zadowolenia klientów. Ponad 100 miliardów dolarów w transakcjach zamkniętych.
www.lendingtree.com
(Co to jest?)

To także Div. Zwrot na poziomie 9,4% brutto.
Pozdrowienia Rich

Impac Mortgage Holdings, Inc. ogłasza wypłatę dywidendy za drugi kwartał w wysokości 0,25 USD za akcję zwykłą i zapowiada nadchodzące opublikowanie nieauditowanego comiesięcznego arkusza faktów za miesiąc maj.

NEWPORT BEACH, Kalifornia, 27 czerwca / PRNewswire-FirstCall/ - Joseph R. Tomkinson, Przewodniczący i Dyrektor Generalny Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH), czyli Spółki, spółki z siedzibą w stanie Maryland, opodatkowanej jako spółka inwestycyjna REIT (REIT), ogłasza zatwierdzenie przez Radę Dyrektorów wypłaty dywidendy za drugi kwartał 2006 roku w wysokości 0,25 USD za akcję zwykłą. Dywidenda za drugi kwartał zostanie wypłacona 14 lipca 2006 roku akcjonariuszom zapisanym w rejestrze akcjonariuszy na dzień 7 lipca 2006 roku. Data wartości ex-dividend będzie 5 lipca 2006 roku. Dlatego nowi akcjonariusze, którzy chcą otrzymać dywidendę za drugi kwartał 2006 roku, muszą zakupić akcje zwykłe do 3 lipca 2006 roku.

Pan Tomkinson skomentował: Biorąc pod uwagę wyzwania, przed jakimi stoi branża hipoteczna, cieszymy się, że możemy utrzymać dywidendę na akcje zwykłe na poziomie 0,25 USD za akcję zwykłą. Pan Tomkinson dodał: Nadal jesteśmy zdania, że Rezerwa Federalna zbliża się do końca swojego cyklu zacieśniania, a nasze obecne poziomy płynności dobrze nas pozycjonują do skorzystania z okazji na rynku oraz do kontynuowania strategii zmierzających do poprawy ogólnej rentowności kapitału.

Przyniosłem dziś dane kwartalne Q2, mowa o 30 centach za akcję, co rocznie, przy kursie 9$, daje PE około 7,5. Nie rozumiem, dlaczego kurs musi spaść o 5%. Złożyłem małe zamówienie w podwójnej ilości. Zakończenie spirali stóp procentowych powinno pomóc tym wartościom, zostały one strasznie zniszczone podczas wzrostu (wykazano straty, sporządzono błędne prognozy)

Jestem także na czatach.
Nadal nie mogę się zdecydować między VLCCF a IMH.
Jaką radę byś dał?
Pozdrowienia, Rich

Kupiłem kilka z nich po 9,66$
Pozdrowienia Rich

Dobra rada nie jest moją mocną stroną, naprawdę podziwiam Twoje mądre obserwacje i decyzje. Na VLCCF są silne fale, jeden jest puszczany na wodę, a drugi jest obiektem transakcji, ale z dobrą różnicą około 15%. W przypadku IMH jest jakaś blokada na poziomie 11.4$, dlatego postanowiłem zaryzykować i szukać szczęścia w nurkowaniu, nie robiąc żadnych hałasów, aby nie został trafiony przez wodną bombę?

. W przypadku VLCCF są silne fale, pozostawiam jeden pływający i jednego na handel, ale z dobrą różnicą około 15%. W przypadku IMH jest osiągnięty pułap na poziomie około 11,4 USD, dlatego postanowiłem szukać szczęścia w nurkowaniu, cicho, aby nie zostać trafionym przez bombę wodną?

Teraz jestem całkowicie poza VLCCF. To jak z byłym kochankiem, do którego chciałbyś wrócić, ale nie za wszelką cenę.. :lol:
Będę śledzić dalszy przebieg kursu. Oczywiście mam nadzieję, że jeszcze trochę spadnie. Przepraszam, potem wrócę do opcji. Na koniec miesiąca mają być przedstawione wyniki kwartalne. Przeczytałem to gdzieś. Mam nadzieję, że nie będą takie złe jak w przypadku TOPT. Kilka statków w naprawie, czyli na serwisie.
IMH ma ciężko. Jeśli nie kilku spekulantów w grze, powinno iść znowu w górę.
Pozdrowienia, Rich

W każdym razie najniższa stawka zanurzenia na poziomie 9.4 z 10.8. dzisiaj już się wylała na powierzchnię wody. Handel netto 2.5%. Jest jeszcze podwójny pakiet. Pozostaje ze względu na interesujący dywidendowy zysk.

To powinno spowodować wzrost kursu w kierunku 11 dolarów..?? Pozdrawiam, Rich NEWPORT BEACH, Kalifornia, 14 września /PRNewswire-FirstCall/ -- Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH), czyli Spółka, korporacja z siedzibą w Maryland, opodatkowana jako spółka inwestycyjna w nieruchomościach (REIT), ogłosiła dziś, że będzie prezentować podczas następującej konferencji. Zapraszamy do wysłuchania prezentacji, która zostanie przekazana na żywo przez internet. Konferencja RBC Capital Markets 2006 Financial Institutions, Boston, MA Data: Środa, 20 września 2006 roku, transmisja na żywo o godz. 12:05 czasu Pacyficznego, 15:05 czasu Eastern. Prelegenci: William S. Ashmore, Prezes oraz Gretchen D. Verdugo, Wiceprezes i Dyrektor Finansowy Transmisja: www.impaccompanies.com link do Relacji z Akcjonariuszami/Prezentacje. Konferencja będzie archiwizowana przez 90 dni począwszy od 20 września 2006 roku. Plan Odkupu Własnych Akcji Spółka, w ramach obecnego Planu Odkupu Własnych Akcji, który został pierwotnie zatwierdzony w październiku 2005 roku, niedawno rozpoczęła odkup własnych akcji. Zarząd Spółki upoważnił do odkupu aż do 5 milionów akcji własnych. Przyszłe odkupy akcji mogą być dokonywane na otwartym rynku lub poprzez transakcje blokowe zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi. Liczba akcji do zakupu oraz timing zakupów będzie zależał od poziomu środków pieniężnych Spółki, ogólnych warunków biznesowych i innych czynników, w tym alternatywnych możliwości inwestycyjnych. Spółka zastrzega sobie prawo do zakończenia, ograniczenia lub zwiększenia rozmiaru programu odkupu akcji w dowolnym momencie.

Cześć Cybercrash, Oto mała dywidenda. To dywidenda kwartalna. Daje stopę dywidendy 11% :lol: Pozdrowienia Rich Zobacz wersję przyjazną dla drukarki

Dziękuję za informację, bogato.

Cześć Cybercrash,
Nie zostaliśmy rozpieszczeni pod względem kursu, ale przynajmniej mamy teraz coś. W długim okresie wszystko to prawdopodobnie się opłaci.
Pozdrawiam, Rich

Impac Mortgage Holdings, Inc. ogłasza wypłatę dywidendy za czwarty kwartał w wysokości 0,25 USD na akcję zwykłą
IRVINE, Kalifornia, 4 stycznia / PRNewswire-FirstCall / - Joseph R. Tomkinson, przewodniczący i dyrektor generalny Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH), czyli Spółki, korporacji z siedzibą w Maryland, opodatkowanej jako trust inwestycyjny w nieruchomościach (REIT), ogłasza zatwierdzenie przez Zarząd i ogłoszenie dywidendy za czwarty kwartał 2006 roku w wysokości 0,25 USD na jedną akcję zwykłą. Dywidenda za czwarty kwartał zostanie wypłacona 23 stycznia 2007 r. akcjonariuszom zapisanym w księdze akcjonariuszy 16 stycznia 2007 r. Terminem ustalenia prawa do dywidendy jest 11 stycznia 2007 r.

Dziękuję za informację, Rich. Wartości zostały nieco obcięte wczoraj. Szanowana dywidenda w wysokości 2,95% brutto za Q4 może skłonić jeszcze niektórych łowców dywidend do zakupu przed 16 stycznia? Całoroczny zwrot netto może wynosić około 8%.

Może to być interesujące. Jak zmieniłaby się wartość kursu tych wartości w przypadku obniżenia stóp procentowych w USA?

Mogłoby być interesujące. Jak obniżka stóp procentowych w USA wpłynęłaby na te wartości cenowe?

Mogę sobie wyobrazić, że mogłoby to podnieść ceny.
Według zasady: Wzrost stóp procentowych oznaczał spadek tych pozycji.... to musiałoby oznaczać wzrost w przypadku spadku....
Ale oczywiście, logika giełdowa działa inaczej. Trzeba byłoby zapytać krótkoterminowych sprzedawców co zamierzają zrobić. :wink:
Pozdrowienia, Rich

Jak zanotowano powyżej, dzisiaj jest dzień eks dywidendy (0.25$), zobaczymy, jak kurs się zachowa. Mam tu 2 małe pakiety akcji, trochę na straty.

Jak zanotowano dzisiaj jest to dzień zdetronizowanego dywidendy (0,25 $), zobaczymy, jak to wpłynie na kurs. Mam tutaj załadowane 2 małe paczki z pewną stratą w książce.

Tak, wygląda na to, że wyszliśmy z tego całkiem nieźle. Nie zawsze dzień po zdetr. dywidendzie musi kończyć się spadkiem kursu. :wink:

Pozdrowienia, Rich

Nadal to znalazłem.
Pozdrowienia Rich

Impac Mortgage Holdings, Inc. ogłasza nadchodzące opublikowanie wyników finansowych za 2006 rok, konferencję telefoniczną oraz udostępnienie nieauditowanej tabeli z danymi za grudzień 2006 roku.
IRVINE, Kalifornia, 20 lutego /PRNewswire-FirstCall/ -- Impac Mortgage Holdings, Inc. (NYSE: IMH), lub Firma, korporacja z siedzibą w Maryland opodatkowana jako trust inwestycyjny w nieruchomościach (REIT), ogłasza planowaną konferencję telefoniczną i transmisję na żywo w Internecie w piątek, 23 lutego 2007 r. o godzinie 9:00 rano czasu pacyficznego (12:00 po południu czasu wschodniego). Omówimy wyniki finansowe Firmy za rok 2006, które zostaną opublikowane po zamknięciu rynku w czwartek, 22 lutego 2007 r.

Cześć Cybercrash,
Niezależnie od tego, co należy o tym sądzić?
Bardzo negatywny w 2006 roku, raczej pozytywny w 2007 roku? Czy coś mi umknęło?
Prawdopodobnie nie wystarczy, by podnieść kurs. :cry:
Pozdrowienia Rich

https://ir.impaccompanies.com/phoenix.zhtml?c=119470&p=irol-newsArticle&ID=966519 &highlight=

Bardzo chaotycznie, zysk czy strata nie ma znaku w raporcie. Nie widzę niczego związanego z 2007 rokiem. Bilansowa magia. Duże firmy wpadły w tarapaty znacznie wcześniej. Dlaczego więc zajęło im to tyle czasu, aby obliczyć swoje zakręcone straty. Dywidenda według uznania albo i nie. Nie mogę polecić tych REITS, hazard czy też zarzucenie na burtę? Jestem teraz w to zaangażowany i tak zostanie, bo inaczej to jedynie tylko błotnista kuchnia Indiańska gdzie się tylko spojrzy. Z pewnym wysiłkiem można znaleźć, że w roku 2006 odnotowano spadek o 18% w dziedzinie kredytów hipotecznych, oczekuje się spadku o 5% w 2007 roku. Lepsze? Przykład GE, znowu osiągnęła poziom 38$, koniec linii.

Napisany przez ADMCI4

Jaka była przyczyna, że kurs w listopadzie 2000 roku był poniżej 2 $?

W międzyczasie wszyscy pewnie wiemy, dlaczego kurs był wtedy poniżej 2 $.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata