Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Podwojenie kapitału w ciągu miesiąca

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Alex76, po prostu dlatego, że Jan popełnił błąd myślowy i nie da się tego zrealizować tak, jak sądził.

Napisany przez effzeh

@Alex76, całkiem prosto, ponieważ Johannes popełnił błąd myślowy i nie da się tego zrealizować tak, jak myślał.

Tak to właśnie wygląda!
Nie może działać!!

Napisany przez Alex76
Więc to jasne, dlatego chciałem się dowiedzieć od Jo, dlaczego wreszcie tego nie zrobi. Ma on ofertę, jest sensowna, logiczna i oczywiście gotowa do podpisania. Co dokładnie powstrzymuje Cię przed zrobieniem tego teraz wreszcie?

Dla mnie brzmi to trochę tak: został Ci zaoferowany osioł srający złote monety i wciąż zastanawiasz się, czy go wziąć.

Jeśli weźmiemy pod uwagę, jak długo już istnieje ten wątek, to mogłeś już wielokrotnie podwoić swoje kapitał każdego miesiąca.

Nawet w ciągu 27 miesięcy (Od centa do milionera» Blog giełdowy Heiko Aschoff) miałbyś tyle pieniędzy, że nie dałoby się ich nawet napisać na kartce papieru!

Napisany przez JohannesP15
Mała wskazówka:

gdybym nie wszedł, nie wiedziałbym, że są nowe Odpowiedzi.

Kto mówi, że tego nie zrobiłem?

Przepraszam, ale to się nie liczy!

Albo to jest forum, więc posty powinny być przesyłane do autora, albo to jest platforma reklamowa, w takim przypadku należałoby ją oznaczyć jako taką!

Wszystkiego dobrego i wesołych świąt!

ps.: na pewno tak!

Napisany przez Cici

Albo to jest forum, wtedy posty muszą być wysłane do autora.

Może nie do końca zrozumiałeś sposób działania forum. Poza tym możesz subskrybować tematy, wtedy otrzymasz powiadomienia e-mail przy nowych odpowiedziach.

@Johannes
jakbyś po prostu cieszył się świętami i zastanowił się, co tak naprawdę oferujesz.
Twoja odpowiedź z 18.12.:
Jeśli ktoś zainwestuje 50 000,00 euro i otrzyma 150 000,00 euro kredytu papierów wartościowych, to ma na koncie w banku 200 000,00 euro i dług w wysokości 150 000,00 euro.
I gdy ostatecznie sprzedaje to konto wraz z kredytem na przykład za 100 000,00 euro, podwoił swoje kapitał, co jest możliwe w ciągu czterech tygodni.
Więc pierwszy akapit rozumiem, choć mam wątpliwości, czy otrzymasz kredyt papierów wartościowych w wysokości 150 000 euro na 50 000 euro.
Ale komu tak naprawdę sprzedajesz te 100 000 euro? Czy jest to normalna transakcja na giełdzie?
Jeśli tak, CZY ZAPOMNIAŁEŚ, ŻE JESTEŚ NA MINUSIE 150 000 euro?

Napisany przez Alex76

Mała wskazówka:
Kto powiedział, że tego nie zrobiłem?

... to po prostu czuję - to dosłownie promieniuje od was ...

Nikt nie podwaja po prostu swojego kapitału bez ryzyka. Niestety, za tym kryje się poważny błąd myślowy.

Napisany przez Gell

psps.: jestem powyżej 60 roku życia i mam doświadczenie w takich sprawach

Zgadza się, wygląda na to, że to temat, który zajmuje Cię od dawna (tutaj z 2011 roku):

Jak dostać pożyczkę od osób prywatnych? (pożyczki prywatne, zakładanie firmy, pomoc w nagłych sytuacjach)

Lub dalej tutaj:

Popularne pytania od JohannesP15

Prawda

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata