Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: prowizja przedkredytowa

Napisany przez Karsten11

@Karsten11: Nie szkodzi, aby odrzucić żądanie i jasno sformułować, że ze względu na brak podstawy umowy nie będziesz płacić i że pismo traktujesz jako nieważne.
Jeśli następnie zostanie skierowana agencja windykacyjna, masz już dobre karty, ponieważ zostało wyjaśnione, że nie zamierzasz płacić i wierzyciel musi sam dochodzić należności.

Czyli oznacza to odrzucenie żądania drogą mailową? Czy źle Cię rozumiem?

Napisany przez Karsten11
Na telefon przyszła tylko jedna wiadomość SMS:
Witaj w MasterCard! Drogi Kliencie, Twój kod dostępu do potwierdzenia to: 55777.

Infolinia dla klientów:
xxx

MasterCard

Napisany przez Inkasso-Henry
@Karsten11:
To może być również wyjaśnione drogą mailową, odrzucenie i zaprzeczenie roszczeniu nie podlegają żadnym terminom ani wymogom formalnym. Może to zostać zaakceptowane przez wierzyciela lub nie. Jednakże powinno to być udokumentowane, mail cc do siebie i zrzut ekranu (pc: naciśnij klawisz ctrl i klawisz drukuj a następnie wklej do painta przy użyciu klawisza ctrl i v) strony z adresem e-mail, myślę, że znajduje się pod prawnym.
Jeśli zostało to przekazane w komunikacji, według ogólnie przyjętego orzecznictwa u nas, nie uznawane są koszty windykacji, wierzyciel wie, że i dlaczego nie została dokonana opłata i może następnie dochodzić roszczenia ewentualnie na drodze sądowej, przy czym ma obowiązek minimalizować szkody i nie powiększać ich poprzez angażowanie agencji windykacyjnych.

ale tekst został przecież skopiowany z góry. .. został tam również wysłany i brak reakcji. ..

A czy tam naprawdę jest spokój, okaże się w przyszłym roku, roszczenie z 2014 roku wygasa 31.12.2017... Wróżę sobie, że od kwietnia/maja sytuacja zacznie się ponownie poruszać. Czy firma windykacyjna i oszuści faktycznie zakończyli sprawę?

Napisany przez Karsten11
ok, dziękuję bardzo.
A jaki tekst mogę wysłać w mailu?

Mój powyższy sugestia została odrzucona.. mmhm

Och, ludzie!! Już napisałem - nie ma umowy, żądanie jest odrzucane, a pismo z dnia xx.xx.xxxx jest uważane za bezprzedmiotowe. Bądź kreatywny albo skorzystaj z Google. Nie jestem biurem pisania.

Napisany przez Bitte
Co się teraz stało??

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata