Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sigma Bank kredytowy

Napisany przez network83
Czyli uważasz, że jest to już zaakceptowane i płatność nadejdzie?

Napisany przez Sumsum
Tak, myślę, że tak, ponieważ pośrednik już wcześniej przekaże dokumenty i dopiero po otrzymaniu ich podpisuje umowę z Sigma.
Jeśli chcesz upewnić się, po prostu zadzwoń do Sigma albo napisz do nich maila!

Napisany przez network83
Zadzwoniłem do firmy Sigma i potwierdziła, że umowa została zatwierdzona. Powiedziała mi, że ponieważ mam umowę kredytową z listu 41, umowa została już zatwierdzona. Nie muszę się martwić, płatność zostanie dokonana dopiero po otrzymaniu i sprawdzeniu kompletnych dokumentów.

Napisany przez Sumsum
Gratulacje! Również nigdy nie słyszałem, żeby ktoś najpierw otrzymał umowę, a potem odmowę! Nie ma to sensu, na formularzu i dokumentach, które się wysyła na początku, znajdują się już wszystkie istotne dane, którymi rejestr urzędowy sprawdza, reszta jest tylko formalna. Odmowę otrzymuje się również dosyć szybko. Możemy śmiało polecić firmę Sigma i jeśli regularnie spłaca się raty, nie ma się żadnych problemów. Pozdrawiamy

Napisany przez network83
Czy więc sądzisz, że kredyt został już zatwierdzony i teraz nie będzie odmowy?

Napisany przez Sumsum
Myslę, że możesz się teraz zrelaksować ?

Napisany przez network83
Wtedy wszystko jest w porządku, bo dostałem wszystko w potrójnym egzemplarzu

Napisany przez network83
Nowa aktualizacja:
Właśnie rozmawiałem z firmą Sigma
Umowa dotarła i jest sprawdzana pod kątem kompletności.
Jeśli wszystko jest tak, jak przewiduje, wypłata odbędzie się w poniedziałek
Moje pytanie:
Jeśli wypłata jest w poniedziałek, kiedy mogę się spodziewać środków?
Już we wtorek? czy znowu trochę potrwa?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Możliwe, że wtedy w środę będzie na Twoim koncie bankowym.

Napisany przez network83
Ok, wtedy wiem.

Napisany przez network83
Nowa aktualizacja:
Email od Boncred:
Temat: Wypłata dokonana!
Szanowny Panie XXX,
z przyjemnością informuję dzisiaj o wypłacie pożyczki.
Zazwyczaj w ciągu najbliższych 2 dni roboczych będziesz mógł dysponować środkami, które zostaną zaksięgowane na Twoim koncie bieżącym zgodnie z Twoim poleceniem wypłaty.
Finał:
Bon Kredit i Boncred to bardzo solidni pośrednicy, których gorąco polecam.
Każdy krok został mi dokładnie wyjaśniony, komunikacja nie była problemem, ani telefonicznie, ani mailowo.
Byłem informowany o każdym etapie, który był wykonywany.
Bardzo solidne jest to, że nie jest wymagana przedpłata.
Pracownicy Boncred zawsze byli przyjaźni i chętnie pomagali.
Oczywiście, oprocentowanie w Sigmie jest wysokie, ale jeśli w Niemczech nie otrzymuje się kredytu, trzeba przełknąć gorzką pigułkę albo nie robić głupot związanych z historią kredytową w Niemczech.
Opłata pośrednictwa w wysokości 3% jest w pełni uzasadniona, ponieważ wszystkie transakcje zagraniczne były prowadzone przez nich.
Teraz cieszę się, że wszystko przebiegło tak sprawnie i że wszystko jest już przez to ustalone, mogę teraz codziennie spodziewać się wpływu środków.
Do czasu tego, kciuki do góry dla Sigmy i Boncred

Napisany przez network83
Takie pytanie - czy możliwe jest, że otrzymałem ten e-mail w piątek o godzinie , a w poniedziałek pieniądze znajdą się na koncie?

Napisany przez Daukind
[cytat=network83">
Tylko jedno pytanie - czy możliwe jest, że jeśli otrzymałem tą wiadomość w piątek o godzinie , to w poniedziałek pieniądze będą już na koncie?
[/cytat]
To możliwe. Ale nie musi być. Dowiesz się najpóźniej w poniedziałek wieczorem.

Napisany przez network83
To prawda. Wiem tylko jedno, moj bank działa szybko, a Sigma, jak twierdzą, także działa szybko.

Napisany przez hanes
Tyle zamieszania przez 3000 € ???

Napisany przez network83
Dlaczego zamieszanie?

Napisany przez network83
Do wszystkich tutaj Teraz we wtorek kredyt został zaksięgowany na koncie

Napisany przez CyberShot2000
Cześć wszystkim.
Złożyłem wniosek o 3000 euro.
Dzisiaj otrzymałem wniosek z adnotacją, że powinienem/dopiszę dane mojej żony.
Wypełniłem teraz wniosek i zastanawiam się teraz, czy potrzebują jeszcze dokumentów od mojej żony czy nie?
Z góry dziękuję za pomoc.

Napisany przez network83
Najprawdopodobniej nie, jeśli jesteś głównym zarabiającym. Ja również musiałem to zrobić i wszystko się udało

Dziękuję za odpowiedź.
Jeśli chodzi o zarobki, moja żona trochę mnie wyprzedza. Jestem ciekaw, czy coś jeszcze się zmieni. Już się cieszyłem na przesyłkę... no cóż, może jeszcze coś się uda ;-)
Bank właśnie poprosił o dane mojej żony do wypełnienia oraz (przynajmniej tak mi się wydaje) o aktualne odcinki wynagrodzeń ode mnie. Kiedy składałem wniosek, jeszcze nie miałem odcinka za wrzesień, więc po prostu dołączyłem moje najnowsze.

Napisany przez network83
Jeśli złożyłeś wniosek po 03.10, powinieneś normalnie otrzymać wypłatę za październik, po czym zostaną zażądane za wrzesień i październik. W przeciwnym razie zażądane będą za sierpień i wrzesień. Co do Twojej żony, jest to normalne, musiałem również tylko wpisać moje dochody i nie musiałem dostarczać żadnych dowodów na dochody mojej żony. Po dostarczeniu wszystkich dokumentów powinieneś normalnie otrzymać umowę kredytową. W moim przypadku było to 3-krotne sporządzenie umowy, którą należało podpisać i wysłać pocztą przy użyciu tożsamości poprzez pocztę. Gdy zostanie to zarejestrowane przez Boncred, zostanie to przeanalizowane pod kątem kompletności i przesłane do firmy Sigma. Następnie trwa to około 4-5 dni roboczych, a następnie otrzymasz decyzję. Ale możesz założyć, że jeśli otrzymasz 3-krotną umowę, to jest ona zaakceptowana w 97%. Firmy Sigma są bardzo szybkie w wypłacie, w piątek otrzymałem e-mail, w którym poinformowano mnie o przeprowadzonej wypłacie, a we wtorek mój kredyt był już na koncie. Następnie kilka dni później otrzymałem zatwierdzenie od firmy Sigma pocztą, a następnie trzy dni później moje oryginalne dokumenty.

Cześć wszystkim.
Dzisiaj dostałam kopertę z dokumentami w skrzynce pocztowej (3 egzemplarze umowy kredytowej).
Podpisałem wszystko i wysłałem wymagane dokumenty bezpośrednio na poczcie za pomocą Post-Ident.
Powinno więc wszystko zadziałać, prawda? :-)

Napisany przez network83
W 99,9% przypadków jest to spowodowane

Napisany przez hanes
Czy zdajecie sobie sprawę, że płacicie ponad 10% odsetek? plus prowizje pośredników. A w przypadku niezapłacenia raty, czarni mężczyźni stają przed drzwiami?

Napisany przez network83
Kto powiedział, że sigma to renomowany bank.

Napisany przez Daukind

Wie jesteście świadomi, że płacicie ponad 10% odsetek? plus prowizje dla pośredników. A w przypadku niezapłacenia rat stoją przed drzwiami czarni mężczyźni?

Stopa procentowa jest wygórowana, ale Sigma jest skierowana do określonej klienteli. I to z czarnymi mężczyznami to oczywiście bzdura, Sigma również przestrzega Kodeksu Cywilnego. Faktem jest jednak, że w przypadku zerwania umowy kredytowej i przekazania do Barex Inkasso zazwyczaj od razu następuje zajęcie wynagrodzenia...

Napisany przez network83
Bardzo dobrze odpowiedziane, dokładnie tak i nie inaczej

Dlatego zwróciłem się bezpośrednio do banku. I nie skorzystałem z pośrednika.
Dlaczego nie płacić rat? Przecież normalne jest, że oddaje się pożyczone pieniądze, prawda?

Napisany przez Torbon
Małe przedsiębiorstwa, które korzystają z SIGMA i nie spłacają pożyczki, powinny być odwiedzone przez czarnych mężczyzn. Kto pożycza tutaj pieniądze dlatego, że nie otrzymuje kredytu w Niemczech, a następnie nie spłaca go punktualnie, temu nigdy nie powinno się już udzielać kredytu. (Moje zdanie)

Napisany przez network83
Dokładnie tak jest, tego typu rzeczy nie powinno się lekceważyć, ponieważ jeśli wszystko pójdzie gładko, to sygma będzie ostatnią, która odmówi udzielenia kredytu. Ja również spłacam go co miesiąc, a aktualny kredyt bardzo mi pomógł, ponieważ potrzebowałem nowego pojazdu. Przed jego zakończeniem zastanawiam się, czy nie wziąć kolejnego, ponieważ 40 miesięcy to niemal 4 lata, a być może pojawi się nowy pojazd. Zobaczymy, na pewno opłata i odsetki mieszczą się w granicach, ale trzeba też wiedzieć, że sygma podejmuje pewne ryzyko. Wyobraź sobie, że zostajesz bez pracy, wtedy w najgorszym przypadku otrzymasz zasiłek dla bezrobotnych, który nie podlega zajęciu komorniczemu, a sygma musi ścigać klienta. Nawet kwoty wolne od zajęcia nie są dla sygmy dostępne, jak wynika z Kodeksu cywilnego, dlatego w pełni rozumiem sygmę.

Napisany przez Mithras
A więc złożyłem 23.10.2017 wniosek w SIGMA Bank przez Boncred. Po złożeniu wszystkich dokumentów (odpisów potwierdzeń wynagrodzenia, wyciągów bankowych, kopii dowodu osobistego, kopii karty bankowej) dwa dni później dostałem e-mail informujący, że dokumenty zostały tam dostarczone i są teraz w trakcie weryfikacji. 30.10.2017 dostałem umowę, którą dzień później od razu podpisałem i wysłałem pocztą. 03.11.2017 otrzymałem informację, że umowa dotarła na miejsce i jest teraz w trakcie dalszej obróbki, a 2 godziny później dostałem kolejnego maila, informującego, że umowa została przekazana dalej i Boncred teraz nie ma na nią już wpływu. Wczoraj zadzwonił do mnie Boncred i poinformował, że dokumenty zostały dostarczone do SIGMY i w ciągu najbliższych dni otrzymam wiadomość dotyczącą wypłaty. Zapytałem, czy oznacza to, że umowa została zatwierdzona i mogę spodziewać się wypłaty, a osoba zajmująca się tą sprawą powiedziała, że brakuje tylko daty wypłaty i w gruncie rzeczy teraz wszystko jest jasne. Ale jak to bywa, zawsze pojawia się niepewność, dopóki nie dostanie się oficjalnego potwierdzenia. Ciekaw jestem, kiedy ono przyjdzie i kiedy będę mógł się spodziewać pieniędzy. Trochę boję się, że może jednak coś może pójść nie tak. Być może po prostu zadzwonię później i osobiście zapytam w SIGMIE.

Napisany przez Mithras
Wysłałem wcześniej e-mail dotyczący statusu mojego wniosku o kredyt do banku SIGMA i otrzymałem następującą odpowiedź:
Twoje dokumenty dotarły do nas wczoraj. Czas przetwarzania wniosku wraz z podjęciem decyzji kredytowej wynosi około 2-3 dni robocze. Proszę pamiętać, że przelew na Twoje konto (w przypadku pozytywnej decyzji) zajmie dodatkowo 1-2 dni robocze.
Ale to jeszcze nie brzmi jak akceptacja :/

Napisany przez Honey1979
Czy masz naprawdę ogromną presję czasu przy tym kredycie?
Po prostu poczekaj 2 dni. Na pewno otrzymałeś taki gotowy blok tekstu jako odpowiedź.

Napisany przez Mithras
Nie, nie ma skrajnej presji czasu.
Ale jakoś czuje się lepiej, gdy otrzyma się potwierdzenie i wie, że pieniądze wkrótce wpłyną na konto.
Jeśli nie byłoby to potrzebne, nie złożylibyśmy wniosku o pożyczkę...

Napisany przez Mithras
Juchuuu... Dziś przyszła wyczekiwana wiadomość od Boncred z:
Z przyjemnością informuję, że dziś mogę Panią/Pana poinformować o wypłacie pożyczki.
Zazwyczaj w ciągu najbliższych 2 dni roboczych będziesz mógł/mogła dysponować środkami, które
zostaną przelane na Twoje konto bieżące zgodnie z Twoim poleceniem wypłaty.
Wygląda na to, że Boncred naprawdę jest wiarygodny w pośredniczeniu w takich kredytach i działa bardzo usługowo.
Jestem ciekawy/ciekawa, czy dostanę pieniądze jeszcze przed weekendem.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony/zadowolona z przebiegu transakcji!

Napisany przez Honey1979
Ile masz na swoim koncie i pod jakimi warunkami?

Napisany przez Mithras
Cześć kochanie,

Wybrałem model kredytowy na kwotę 5000,00 € lub został mi polecony. Niestety, wypłata jeszcze dziś nie nadeszła.

Napisany przez Honey1979
co zamierzasz z tym zrobić, jeśli wolno zapytać?

Stawka procentowa jest naprawdę oszałamiająca.....

Nawet za kredyt przekraczający stan konta nie płaci się takiej kwoty....

Napisany przez Mithras
Nu, płacę w swoim domowym banku odsetki od debetu w wysokości 10,90 %.
To również nie jest bardzo korzystne!

Potrzebuję pieniędzy, aby spłacić ostatnie stare długi i naprawić samochód.
Ponieważ moje wyniki w Biurze Informacji Kredytowej w tej chwili wynoszą tylko 93%, niestety nie otrzymuję kredytu, więc uważałem, że sensowne jest wzięcie kredytu bez BIK z nieco wyższym oprocentowaniem, aby przynajmniej trochę poprawić płynność finansową, ale nie obciążyć długoterminowo mojego wyniku w BIK i w ten sposób poprawić go, gdy za 1-2 lata zostaną usunięte ostatnie negatywne wpisy, a pytania o kredyt nie będą już stanowiły przeszkody.

@Mithras, ok, powodzenia. Czy teraz wszystkie negatywne sprawy zostały załatwione i są one nadal widoczne w Twoim rejestrze Schufa jako załatwione? W takim razie będziesz mógł się cieszyć, kiedy ostatni wpis zostanie usunięty.

Napisany przez Mithras
Tak, wygląda na to.
Dziękuję

Napisany przez Daukind

Ponieważ moje Schufa w tej chwili wynosi tylko 93%, niestety nie otrzymam kredytu i [...], gdy za 1-2 lata zostaną usunięte ostatnie negatywne wpisy i wnioski kredytowe już nie będą stanowiły przeszkody.

To, że nie otrzymujesz kredytu, nie wynika z wyniku, a z negatywnych wpisów.

Napisany przez Mithras
Och tak... tak, ale przynajmniej w ciągu najbliższych lat nie będzie dodatkowego obciążenia. Mój doradca bankowy powiedział mi jednak, że jest to kwestia punktacji, ponieważ jest ona nadal obciążona starymi sprawami, które zostały już zamknięte, ale prawdopodobnie zostaną usunięte z BIK dopiero za 1-2 lata

Napisany przez Mithras
Pieniądze wpłynęły dzisiaj!!!

Napisany przez network83
Ile czasu zajęło od złożenia wniosku do otrzymania wypłaty?

Napisany przez Mithras
23.10.2017 - Wniosek o kredyt w Sigma Bank
30.10.2017 - Otrzymanie umowy
03.11.2017 - Odebranie umowy przez Boncred i przekazanie do Sigma
08.11.2017 - Potwierdzenie z Boncred o wypłacie
10.11.2017 - Otrzymanie wpłaty

Napisany przez Angelce85
Cześć wszystkim, mam pytanie. Czy trzeba być Niemcem, aby dostać kredyt w firmie Sigma? Mieszkam w Niemczech, ale mam macedoński paszport. Czy to oznacza, że nie spełniam warunków?

Ponadto chciałbym wiedzieć, jakie wyciągi bankowe są potrzebne. Czy potrzebny jest cały miesiąc czy wystarczy jedno wynagrodzenie? Mam kilka zwrotów na wyciągach, więc myślę, że to może być negatywne.

Poza tym... zarabiam 2012 euro netto i chciałbym wziąć kredyt w wysokości 3500 euro. Mam słabą ocenę w Biurze Informacji Kredytowej, dlatego nie mam szans w niemieckich bankach...

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisany przez Daukind

Cześć wszystkim, mam też pytanie. Czy aby ubiegać się o kredyt w firmie Sigma, trzeba być Niemcem? Mieszkam w Niemczech, ale mam macedoński paszport. Czy to oznacza, że nie mam szans?

Brak szans.

Napisany przez Angelce85

Bez szans.

Dlaczego? Z powodu zagranicznego paszportu?
Dziękuję za informację

Czy masz negatywną historię kredytową w Schufa lub zdarzenia zwrotu płatności na koncie? To są dwie różne rzeczy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata