- pt sty 12, 2018 9:59 am
Nexttry, jak szczegółowo opisano powyżej i przekazano w wiadomości prywatnej, proszę przekazać również per PN.
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
Herrmueller pisze: Cześć Noelmaxim, Przede wszystkim cieszę się, że ta dyskusja nie wymknęła się spod kontroli, jak to ma miejsce w ostatnim czasie! A co masz ogólnie na myśli pod kątem koncepcji? (@ Noelmaxim)@ Noelmaxim Niestety, również na moje pytanie tutaj (Post #22) nie było żadnej odpowiedzi, tylko być może, albo i nie....... Dlatego muszę podać Batman_BU
noelmaxim pisze: Cześć Herrmueller, tak również postrzegam postępowanie między sobą. Dlatego chętnie jestem gotowy, być może uda mi się to zrobić nawet dzisiaj, opracować koncepcję, jak ja osobiście bym to rozwiązał.Czekaj...
Batman_BU pisze: Jak mam skrytykować ofertę, której nigdy nie było (przynajmniej w tej dyskusji)? Nie znam twojej oferty L-Bank. Nie mogę jej więc ocenić. Być może masz rację, być może nie. W tym tkwi moja krytyka. Twierdzisz, że istnieje coś lepszego, ale po zadaniu pytań nie dostarczasz nic, oprócz tych wiecznie długich komentarzy, które obejmują wszystko - oprócz postawionych pytań.W ciągu ostatnich 7 lat odpowiadałem na liczne pytania, co wielu użytkowników tutaj potwierdzi. Miałem okazję pomóc około 90 członkom forum w finansowaniu, a liczba zapytań była wielokrotność większa. Musiałem dostarczać i zawsze zrobiłem to chętnie. Ty jednak sugerujesz, że nie odpowiadam na pytania (nie napisano na moje pytanie), co po prostu nie jest prawdą. Tworzysz w ten sposób wrażenie, że nie odpowiadam na pytania. Zrozumiałem w końcu, że chodziło ci o to, że nie odpowiedziałem na twoje pytanie, za co przepraszam. Twierdzenie, że nie odpowiadam na pytania, jest po prostu kłamstwem. I na zakończenie, Batmanie, nie mam zamiaru i nie chcę już tutaj nic dostarczać. Podaj mi powód, dla którego miałbym to zrobić. Czy potrafisz sobie wyobrazić, co by się stało, gdybym przeznaczył oferty i warunki dla wszystkich tych, którzy według wielu tutaj mają złą sytuację wyjściową i wątpliwych wartości początkowych oraz odważne plany, które ja oceniam bardziej zróżnicowanie i chciałbym je przeanalizować - co wielu sobie nie życzy i utożsamia z chciwością i podejściem typu zwodziciel Ratuszy. Czy potrafisz sobie to wyobrazić? Nie, Batmanie, dla dobra wszystkich, postępuję konkretnie z TEM, które to czasami również pytają o to i nawet tego chcą, niestety czasami dlatego, że nie chcą nawet zakładać wątku. W #19 wyraziłeś na początku rozsądne i uporządkowane zainteresowanie moimi rozważaniami, ale w #35 podziękowałeś nexttry, gdzie on... Nie daj się namówić przez sprzedawców, zawsze chcą zarobić na umowach oszczędnościowych itp. Niestety, tak jak tutaj w wątku, brakuje kalkulacji kosztów na cały okres czasu ....wcześnie zaczyna krytykować. Potem zaczyna się orgia podziękowań od was (nexttry, honey i ty), a potem honey swoimi narzekaniami.... Batmanie, jak już wspomniałem, jestem tym zmęczony. Chętnie udowodnię ci e-mailem, że dla TEM tutaj istnieją korzystniejsze warunki niż 1,7% w Ing.DiBa oraz że przede wszystkim lepsze może być koncepcja z okresem 10 lub 12 lat związanym z oszczędzaniem na cele mieszkaniowe.
Herrmueller pisze: Czekaj chwilkę.....Herrmueller, to nie do końca prawda. W innym wątku napisałem coś takiego. Przy dochodzie rodzinym w wysokości 3 700 euro, bez istniejących kredytów i z opłaconą działką o wartości 90 000 euro, rozważania autora wątku są jak najbardziej uzasadnione, zwłaszcza że nie zostało jeszcze ustalone, kiedy planowane przedsięwzięcie miałoby się rozpocząć. Możliwą odpowiedzią mogłoby być stworzenie koncepcji finansowej, poczekanie aż żona wróci do pracy, a potem można ruszyć do przodu. Warto również bliżej zastanowić się nad środkami z L-Bank, oraz sprawdzić, czy dochodowe limity są przestrzegane. . 200 000 euro na 15 lat z oprocentowaniem 0,5% i spłatą w wysokości 2% = 416 euro, a ubezpieczenie spłaty długu po 15 latach ze specjalnym rachunkiem oszczędnościowym = 200 euro) daje wystarczający margines w dochodzie netto na dalsze potrzeby. Pomijając to, oprocentowanie dla przypadku braku przyznania środków z L-Bank na 15-letni kredyt na całość potrzeb finansowych, przy obecnym poziomie obciążenia hipoteką wynosi 1,5%-1,65%. Umieszczenie oszczędności budowlanych jako zabezpieczenia lub wybór dłuższego okresu zobowiązania o stałej stopie procentowej może zapewnić solidną podstawę finansową. To trzeba przeanalizować, to trzeba sprawdzić, to jest poddane dyskusji. Zrozumiałe jest, że autor wątku chce zdobyć informacje, chce mieć przed sobą przynajmniej teoretyczne możliwości na papierze, aby zainicjować proces decyzyjny. Jeśli to byłoby dla ciebie niewystarczające, albo chciałbyś jeszcze bardziej szczegółowo to policzyć, chętnie to zrobiłbym dokładniej i przesłał wam wtedy, być może nawet umieszczając to w wątku. Wystarczyłoby, żebyś mi tylko powiedział. Ale wyobraź sobie - to taki dobry przykład - co by się stało potem? Daukind i spine byli wtedy jeszcze aktywni. O rany, trudno nawet sobie wyobrazić (wątek był już wtedy zniszczony), gdybym jeszcze bardziej pogłębiał analizę przy tej słabej zdolności kredytowej i takim punkcie wyjścia (obecnie patrzę na to inaczej) i stał się jeszcze bardziej konkretny. Nexttry i Honey, także dla was, jeszcze wczoraj dostarczyłem informacje.
Honey1979 pisze: Gdy stopa procentowa wzrośnie o 2%, a spadek wartości wynosi 30%, wartość jego nieruchomości wynosi już tylko 364 000 euro. Teraz dochodzi do przydziału, a zabezpieczenie kredytu mieszkaniowego jest zbyt niskie.... Co teraz?To również uważam za główny problem. Dlatego zawsze martwi mnie, gdy próbuje się tutaj konstruować finansowania, które zaczynają się od minimalnej spłaty tylko po to, aby w ogóle je przedstawić. Gdzie jesteś praktycznie zmuszony do zawarcia BSV jako zabezpieczenia, aby później mieć pewność, że będziesz mógł kontynuować spłatę. I dokładnie wtedy, gdy pojawia się ten przypadek, że stopy procentowe są odpowiednio wysokie, a BSV jest opłacalny, istnieje ryzyko, że ze względu na spadek cen nieruchomości (i niski wskaźnik spłat własnych) saldo zadłużenia przewyższy wartość obiektu i pojawi się zupełnie inne problem. Pojawia się więc zawsze pytanie, czy taki rodzaj finansowania jest zdrowym rozwiązaniem, czy warto się tak upierać, aby mieć własny Dom?
Bankkaufmann pisze: @Honey, nie zarabiam na pośrednictwie w umowach oszczędnościowo-kredytowych i nie mam z tym nic wspólnego. Jednak muszę się z Tobą nie zgodzić w jednym punkcie Piszesz: Jeśli stopa procentowa rośnie, jestem pewien, że zawarcia umów oszczędnościowo-kredytowych drastycznie spadną. Osobiście sądzę, że będzie dokładnie odwrotnie. Pośrednicy w umowach oszczędnościowo-kredytowych również sprzedają strach przed rosnącymi stopami procentowymi. Dużo psychologii jest związane z tym typem sprzedaży. Dlatego - moim zdaniem - umowy oszczędnościowo-kredytowe będą znacznie łatwiejsze do sprzedaży, gdy stopy procentowe wzrosną. Można to będzie zauważyć, gdy zaczną rosnąć stopy procentowe, to właśnie wtedy banki oszczędnościowo-kredytowe zaczną oferować najkorzystniejsze umowy oszczędnościowo-kredytowe z najniższymi stopami procentowymi. Ale zobaczymy.Mam zupełnie inne zdanie. Teraz wszyscy zobaczyli, co to jest tanie pieniądze. Przecież to nic innego jak w przypdaku ofert specjalnych. Kiedy towar jest w promocji, kupują jakby nie było jutra... Gdy cena wraca do „normalności”, kupują tylko to, czego naprawdę potrzebują. Nie widziałem jeszcze, aby zakupy wzrosły z powodu obawy konsumenta, że może się jeszcze podrożeć.
noelmaxim pisze: Bausparkassen mają w końcu pełne depozyty, pływają w pieniądzach.Wygląda na to, że nie potrafisz albo nie chcesz zrozumieć tego efektu czarodziejskiego. gdy stopy procentowe wzrosną znacznie (i dopiero wtedy opłaca się w ogóle oszczędzać na Dom) ceny nieruchomości spadną, a tym samym wartość zabezpieczenia kredytowego. Ale teraz przestaję próbować Cię w tej sprawie uświadamiać. To stwierdzenie pochodzi z twojego własnego świata i zostaje obalone w tym artykule: https://www.sueddeutsche.de/wirtschaf...onds-1.3629196 Skoro masz zgoła inną opinię, proszę udowodnij ją... Udowodnij faktycznie, nie jakimiś długimi i nic nie mówiącymi tekstami.
noelmaxim pisze: Nie mogę zrozumieć, dlaczego wątek jednego TE powinien teraz zostać zamknięty.No cóż, może dlatego, że ty i twoi towarzysze spędzacie ponad 80% wątku nie omawiając merytorycznie pytania TE, lecz wyżywacie się na jakkolwiek powstałych konfliktach osobistych. Powiem to jasno: to staje się przekleństwem! I nie dotyczy to tylko ciebie osobiście. Także tacy jak Słodziutko i jego kumple chuligani są tu włączeni. Najwięksi chuligani, których przedszkole widocznie zawaliło się przez lata, na szczęście zostali wyrzuceni wirtualnie...
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata