Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oferta finansowania budowy 113% Ok?

Napisany przez Alex [CryptoMod]

W naszym banku domowym już złożyliśmy zapytanie i po kilku rozmowach udało mi się negocjować [url]kredyt[/url] ratalny na 20 lat z oprocentowaniem stałym na poziomie 2,1%.
Czy ta oferta jest uczciwa? [url]Dom[/url] jednorodzinny z garażem, około 240 metrów kwadratowych. Trochę ponad 600 metrów kwadratowych ziemi.

Po prostu odpowiedz na konkretne pytanie:
Uważam, że to jest dobra oferta.....

Napisany przez ADMCI4

Witam wszystkich, aby rzucić trochę światła na sprawę. Moje czerwone [url]konto bankowe[/url] nie oferuje 20-letnich okresów obowiązywania oprocentowania. Jednak otrzymaliśmy specjalne warunki na 20 lat z warunkami na 15 lat. Dzieje się tak dlatego, że widzieli na naszym koncie, że nigdy nie mamy debetu i mamy u nich [url]konto[/url] oszczędnościowe, z którego gromadzimy rocznie 4800€ i kupujemy z tego rzeczy.
Co do czynszu: Zimno 1100
Koszty ogrzewania pomimo pompy ciepła i podgrzewania podłogowego 100€ rocznie dla wynajmującego.
Garaż 80€, Miejsce postojowe 35€, Woda 25€,
Właściciel = Właściciel nieruchomości 70€, Ogrodnik = Właściciel nieruchomości 70€, Prąd 35€

@Troll: Co za ogromny komentarz pełen bzdur.

Napisany przez NaTwoim13

Jak byś zareagował, gdybyśmy poprosili przyszłego inwestora o umieszczenie wszystkich planów budowy, umów budowlanych, dokumentów dotyczących nieruchomości w celu oceny sytuacji tutaj?

Gdyby tak było, to nie pisałbym ciągle powieści, albo mniej powieści, ponieważ to właściwe podejście do oceny, na to zawsze celuję. Gdybyście mieli dokumenty, moglibyście bardziej słusznie i solidnie wydać opinię, ale teraz to wszystko leży w sferze spekulacji, mało zrównoważone. Uważam to za szkodę i będę się temu zawsze sprzeciwiał i to wykażę.
Jeszcze raz, nie piszę pasuje, piszę, że dopasowanie wchodzi w grę, aczkolwiek nie znamy szczegółów, mamy za mało informacji lub szczegółowej wiedzy na temat planowanego budynku itp. Zazwyczaj unikam dyskusji o cenie, po prostu informuję, że nie możemy ocenić, czy zrealizowano już zgodnie z dostępnymi środkami, że wymagania są różne, nie znamy użytych materiałów itp. itp.

To jest wszystko, o co mi chodzi, a jeśli muszę ponosić odpowiedzialność, ponieważ została mi ona powierzona przez konsumenta, to bądź pewien, że znam każdy najmniejszy szczegół, bądź pewien, że spełniam swoją odpowiedzialność bez zgubienia z oczu odpowiedzialności inwestora, od 25 lat.

Napisany przez NaTwoim13

Po prostu odpowiedz na konkretnie postawione pytanie:
Uważam to za dobrą ofertę.....

Nie, właśnie nie, ponieważ w ogóle nie wiemy, czy autor wątku mówi o śliwce, ale ma na myśli jabłko. Uważam, że zbyt łatwo jest zaakceptować coś takiego i powiedzieć świetne oprocentowanie!

Jeśli mam wrażenie, że coś jest nie tak, to trzeba to poruszyć i poddać w wątpliwość. Takie same zasady obowiązują w innych dyskusjach, co też jest ok, jednak ja chcę, żebym miał to potwierdzone, a to nie jest zgodne z zasadami??
@Ed_Schmitt
Nie chciałbym się posunąć aż tak daleko, przynajmniej nie napisać tego, ale jest to możliwe i coś tu jest nie tak. Już na początku to zauważyłem, ale następnie przeszedłem do tego, aby to potwierdzić. Myślę, że to właściwa droga i zrozumiała, jeśli chcemy być brani poważnie i zrozumiani oraz być wierni swojej linii.
Myślę, że najprostszym sposobem byłoby, aby nam zostaną udowodnione ofertę, dlaczego nie. Wtedy będziemy mieć to i szybko się stąd wyniosę, dowiedziałem się czegoś i będę miał pożytek dla wspaniałych konsumentów, do których na pewno już ktoś zwrócił się z pytaniem do autora wątku

Napisany przez Freeliner
Każdy normalny człowiek, który tutaj przeczyta przez kilka dni, już nigdy w życiu nie zwróciłby się o pomoc ani nie oczekiwał.
....to forum zaczęło nadawać się do rozrywki, mogłoby być jak telenowela z elementami romansu :-)
Naprawdę chłopaki, to się już nigdy nie zmieni.....w każdym razie bardzo daleko od tego, co rozumie się przez „forum finansowe”.
....naprawdę szkoda:-(

Napisany przez NaTwoim13
Freeliner, nie mogę zrozumieć ani podzielić twojego punktu widzenia, naprawdę nie.

Podważam ten warunek, tak jak często podważane są też inne rzeczy, ale chcę - jak zawsze podkreślam i za co się opowiadam - mieć to potwierdzone.

Ostatnio pojawiło się też wiele dobrych i dobrze uzasadnionych pytań, mamy też trochę spokoju i jeśli ktoś chce się na coś pozyskać potwierdzenie, to może być tylko dobrze, ponieważ to prowadzi do trwałości, przynajmniej ja tak to widzę.

@ Noelmaxim
Wygląda na to, że nie chcesz teraz tego zaakceptować, ale robisz dokładnie to, co krytykujesz u innych. Wyjściowe pytanie brzmiało, czy to jest dobra oferta.... Nic więcej i nic mniej.... Autora wątku prawdopodobnie nie obchodzi naprawdę, czy ktoś inny także potrafi to zrobić czy nie, ani czy oznacza to, że takiej oferty nie może być....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Właściwie forum służy do udzielania odpowiedzi na pytanie uczestnika forum.

Z mojego punktu widzenia, celem forum nie jest wątpienie w ofertę procentową osoby rozpoczynającej dyskusję i próba jej udowodnienia. W przeciwnym razie nie uwierzymy.

Podobnie dobrze można by pomyśleć o poproszeniu kogoś, kto nie może ujawnić swojego nazwiska, ale przez 20 lat zawarł najpierw 1400, a teraz 2000 umów finansowych, o pokazanie zanonimizowanych decyzji o podatku dochodowym.

Mój były szef kiedyś powiedział: Najpierw wierzy się temu, co pisze klient (rozpoczynający wątek na forum). Na tym się bazuje.

Nadal uważam, że - tak jak w tym forum, w tej dyskusji - warto przeczytać, jak najpierw nie wierzy się w to, co ktoś mówi.

Myślę, że należy to podejście odwrócić i ogólnie wierzyć, że osoba rozpoczynająca dyskusję na forum wie, co pisze.

Napisany przez NaTwoim13
Herrmueller, z jądra, masz rację, ale chciałbym się temu przyjrzeć, myślę, że to ugruntuje sprawę i potwierdzi moje poglądy i podejścia do planów. Mam wystarczająco uzasadniony powód, dlaczego tak myślę, a nie rozumiem, dlaczego miałoby to być tak potępiane. Poza tym chciałbym potwierdzić, że to bardzo, bardzo dobra oferta, jednak zdziwione jestem, dlaczego wątek zaczyna się tak, skoro już został podpisany.

Początkowo chciałem pomóc i mówić o tym, że jest to oferta, a nie wiążąca i zobowiązująca. Nawet jeśli teraz okazało się, że została już podpisana, o czym wcześniej nie było mowy - tylko oferta - uważam, że moim zadaniem jest zadać pytanie, jak doszło do tej oferty, jak wiążąca jest i od kogo pochodzi. Gdzie tu błąd? Jedni mówią o świetnej ofercie, a inni zadają pytania. Robię to po to, by wskazać, że to tylko oferta. Uważam, że warto to zapytać, bo brzmi to nieracjonalnie, i dlatego wymentowałem autora wątku.

Chciałbym, aby niektórzy mieli tę samą obojętność i swobodę, z jaką teraz akceptowany jest oprocentowanie, by podejmowali wyzwania TE również w kontekście kosztów budowy i zdolności obsługi kapitału (czy sami będą w stanie poradzić sobie z ratami). Prawda? Byłby to krok naprzód.

Jak już wspomniałem, byłoby mi miło, gdyby oprocentowanie odnosiło się do tego planu (oczywiście musi być zawarte w ofercie lub umowie). Uważam, że byłoby to pełniejsze zakończenie, bo przecież właśnie to podważyłem i można by to szybko obalić.

Napisany przez NaTwoim13
Człowieku, pracowniku banku, jak często zwracasz uwagę na wątkach, że to tylko oferta, jak często.

Ktoś coś krzyknął, i to jest teraz takie??

Nie, na forum powinno się także podważać i istnieje wiele możliwych powodów, dlaczego oferta może być nieprawdziwa, niewłaściwa lub coś innego jest nie tak, bez sugerowania, że TE jest głupi, głupi, czy celowo kłamie.

Szczególnie ty zawsze piszesz, że oferta nie jest wiążąca, kwestionujesz, czy już złożyli dokumenty i czy bank już to sprawdził.

Człowieku.

Napisany przez NaTwoim13

Cześć wszystkim, chciałbym tutaj rzucić trochę światła na sprawę. Moje czerwone bankowo nie oferuje pożyczek z oprocentowaniem na 20 lat. Jednak uzyskaliśmy specjalne warunki z warunkami na 15 lat przedłużone na 20 lat. Dlatego, że na naszym koncie bankowym widzieli, że nigdy nie mieliśmy debetu, a mamy tam oszczędności na kwotę 4800€ rocznie, z których kupujemy różne rzeczy.

Czy naprawdę chcecie pomijać takie informacje podczas oceny powagi wątku i wiarygodności wypowiedzi autora (chociaż nie sugeruję, że kłamie!)? Czy nie należy kwestionować oprocentowania i uzasadnienia tego oprocentowania?
Zazwyczaj banki nie oferują oprocentowania na 20 lat, ale jeśli klient ma 4800 [url]euro[/url] na koncie, z których kupuje rzeczy (???), a jego [url]konto[/url] nigdy nie było na minusie, to nagle bank oferuje oprocentowanie na 20 lat przy 113%, jako specjalny warunek! To oprocentowanie jest obecnie rzadko dostępne nawet przy 90% LTV.
Wczoraj była to oferta, ale dzisiaj, gdy wybrano nawet Deutsche Bank (???), nagle w banku nie ma już tej oferty (co warto omówić) - a mimo to jest już podpisana i nadal zadawane są pytania.
Przyjaciele, pomyślcie o tym, przede wszystkim o tym, dlaczego chciałbym to zobaczyć!

Jeszcze raz:
Uważam nawet, że bardzo dobrze, że wyrażasz tutaj swoje obawy.... Lecz chciałbym od Ciebie takiej samej tolerancji, gdy inni wyrażają swoje obawy co do innych kwestii....
Twoja pierwsza odpowiedź tutaj w tej sprawie nie była:
To jest niesamowicie dobra oferta, sam nie byłemby w stanie tego zaoferować, jednak mam wątpliwości, czy dobrze to zrozumiałeś
tylko:

Czy to znowu jest autorski monolog?? Żadne banki w tej konfiguracji nie oferują 20-letniego [url]kredytu[/url] na kwotę zakupu i koszty związane z nabyciem w wysokości 2,1%.

Więc.... jeśli teraz inni napiszą tutaj w tej dyskusji, że nie ma domu 140m2 za cenę budowy 120.000 EUR, to krytykujesz to zdecydowanie, że nie o to chodziło w pytaniu i ludzie powinni skupić się na konkretnej kwestii, na którą skierowano pytanie.
To powinno również dotyczyć Ciebie.....
Jeśli już nie wierzy się TEsom tutaj, to forum staje się zbędne..... Wtedy odpowie tylko ten, kto zamieści wszystkie dokumenty tutaj, aby można było wcześniej zweryfikować ich powagę.....

Napisany przez Freeliner
....na temat, Panie Herrmueller

Napisany przez hausbauwest

Witam, znalazłem nieruchomość, którą chcielibyśmy mieć jako rodzina. Zapytaliśmy już w banku o [url]kredyt[/url], po kilku rozmowach negocjowałem [url]kredyt[/url] ratalny na 20 lat z oprocentowaniem odsetek w wysokości 2,1%.
Łączna kwota 342 000 €
Czy to jest uczciwa oferta? [url]Dom[/url] bliźniaczy z piwnicą o powierzchni około 240 m2. Trochę ponad 600 m2 ziemi.
Wiele banków jakoś nie wykazywało zainteresowania pełnym finansowaniem. Nawet nie pytali o nieruchomość.
Zarabiamy około 3300€, a ona około 20% z 600€ i dodatkowo zasiłek rodzinny. Nie mamy żadnych [url]kredytów[/url].
Pozdrawiam, Rudi Ratlos

Jak to zawsze bywa...
Kiedyś się zaplątasz w kłamstwa.
Najpierw było tylko z bankiem, a inni odmówili od razu.
Nagle inni złożyli oferty... Bank Spółdzielczy rzekomo na 25 lat.
Nigdy wcześniej nie słyszałem o Banku Spółdzielczym.
Rudi zalewa to wszystko kłamstwami i nie może nic udowodnić, bo nic nie jest prawdziwe.
Teraz nagle podpisał już umowę kredytową... ale nawet nie ma jeszcze nieruchomości w kieszeni... To wszystko jest strata czasu dla Rudiego.
Nadal będzie płacił 11 [url]euro[/url] zimną kaucję za metr kwadratowy i dobrze, że tak jest.
Życzę tego właścicielowi.

Napisany przez NaTwoim13
?? W zasadzie jest wszystko w porządku, ja tylko przedstawiam swoje zdanie, swoje podejście i punkt widzenia, jeśli niektórzy tutaj ciągle wydają powszechne osądy, nic z tym nie zrobię. Niech tak będzie, o ile kultura pozostaje taka, jaką teraz sobie stworzyliśmy (i dopóki nie chodzi ciągle o mnie, gdy ktoś straci argumenty), to wszystko jest w porządku.
Nie chcę nikomu niczego zabraniać, nie mam do tego prawa, przynajmniej dopóki nie chodzi o moją osobę.
Wszystko w porządku, dalej będę krytykować, kwestionować i tak, najchętniej dokumentowałbym wszystko i poznał człowieka za threadem, zanim będę go oceniał szablonowo, a często na szczęście tak właśnie jest.

Napisany przez NaTwoim13

Jak zawsze bywa...
W końcu popadamy w pułapkę kłamstw.
Na początku to tylko bank domowy odrzucił, a inni od razu podobno.
Nagle pojawiają się jednak oferty od innych... Volksbank rzekomo na 25 lat.
Nigdy nie słyszałem o Volksbank.
Rudi zalewa wszystko kłamstwami i nie potrafi niczego udowodnić, bo nic nie jest prawdą.
Teraz nagle podpisał umowę kredytową... Chociaż jeszcze nie ma nawet nieruchomości w kieszeni... To wszystko to stracony czas dla Rudiego.
Nadal będzie płacił 11 [url]euro[/url] za metr kwadratowy i tak jest dobrze.
Uczciwie to trzeba oddać właścicielowi.

No tak, to się zdarza, muszę zgadzać się z naszym awanturnikiem w 100% Naprawdę w 100%, nadal chętnie będę poprawiany i będę się schylać do grobu. /

Napisany przez Rudi-ratlos
Właściwie napisałem tutaj, aby ewentualnie znaleźć lepszą ofertę. Gdy szukałem w internecie, natknąłem się na to forum i gdy przeczytałem, że niektórzy podają swoje oferty, często słyszałem, że można to zrobić lepiej lub warunki są zbyt wysokie. Bez względu na to. Co do Volksbanku: udzielają takiego [url]kredytu[/url] tylko wtedy, gdy [url]kredyt[/url] działa jako pełna spłata. Oczywiście zostałem odrzucony, ponieważ dla banku bieżące dochody były zbyt niskie. Podano mi tylko informację, gdzie leżałby miesięczny wskaźnik, gdybym był wiarygodny dla banku. Jest dla mnie zbyt wysoki. W przypadku wszystkich banków warunkiem było, że moja czysta miesięczna wpłata nie będzie wyższa niż moje obecne czynsz i że zobowiązanie odsetkowe będzie wynosiło 20 lat. Oczywiście nie zdałem u żadnego banku, ani Santander ani Targo i innych. Nie mam zamiaru posyłać mojej żony na pełny etat, jak tego chciało kilka banków. Ostatecznie zapytałem w moim banku kierując się tymi samymi warunkami. No cóż, oferta wynosi 1163 miesięcznie, ale te dodatkowe 60 € to nie jest tragedia. Chciałem kupić [url]Dom[/url] tylko wtedy, gdy spłata nie obciąży mnie więcej. A iść do pracy na dodatkowy [url]Dom[/url] nie było celem, chcieliśmy po prostu na siebie pozwolić sobie na [url]Dom[/url] bez dalszych ograniczeń. Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest więc twoja pozostała kwota do spłacenia po 20 latach zgodnie z umową kredytową?

[cytat=noelmaxim">
Jaka jest więc reszta twojego długu po 20 latach zgodnie z umową kredytową?
[/cytat]
Według jego obliczeń, około 173 tysiące [url]euro[/url]
Ale nie ma żadnej umowy kredytowej

Napisany przez NaTwoim13
@hausbauwest, chciałem to od niego wiedzieć
Nie zrozumiałeś tego??

@hausbauwest, chciałem to od niego wiedzieć
Czy ty tego nie załapałeś??

Oczywiście, że załapałem....... Ale on i tak nas tu żartuje.

Napisany przez NaTwoim13
Tak, ale możemy bylibyśmy mu spod czyśli na tropie, gdyby nie mógł lub nie chciał podać reszty długu. Nadal zakładam, że TE dostarczy mi dowód warunków, jestem na tyle naiwny, że poczekam na to. Chce przecież zapytać swojego doradcę bankowego, który na pewno nie odmówi. Dowód jeszcze nadejdzie, czekaj.

Ja, mam już podpisane. Trwa jeszcze 14-dniowy okres odstąpienia od umowy. Byłem lub jestem w trakcie poszukiwań lepszych warunków. To nie jest Sparkasse Düsseldorf.
Kiedy w przyszłym tygodniu będę w banku, zapytam pracownika, czy mogę to opublikować.

Umieść to jako plik PDF i zacenzuruj osobiste informacje.
Nie musisz nikogo pytać o zgodę na to.

Resztka długu 174475

Napisany przez NaTwoim13
Tutaj jest kalkulator, nic więcej, ja w nim dostrzegam 100% finansowanie, do tego 15-letni okres wiązania oprocentowania.
Grając na kalkulatorze, zakłada on, że koszty dodatkowe zakupu zostaną pokryte z własnych środków.
Przepraszam, to głupie, potwierdza moje założenie. Na tym poziomie nie dojdziemy dalej. Myślę, że to wystarczy, byłoby łatwiej, gdyby istniała umowa, aby ją zeskanować.
To, co przedstawiłeś tutaj, nawet nie jest niezobowiązującą ofertą kredytową.
Nie ma oprocentowania 2,1% na 20 lat stałe przy 113%.

To tylko pokazuje podstawową konstelację. Tak, są to 15 lat z 1,9% przy 100%. Reszta jest negocjowana. W przypadku 20 lat również jest specjalna konstelacja, o której już wspomniałem. Czy muszę się tutaj jakoś tłumaczyć? Przepraszam, że zadałem tutaj pytanie i teraz zostaje mi podawane pewne rzeczy w subtelny sposób. Nie znam pańskiego zakresu działania w bankach, ale być może wykorzystałem już w pełni swój zakres działań w moim banku. Do widzenia.

Napisany przez ADMCI4
Bla Bla Bla. Tylko gorący powietrze. Kto nie mówi prawdy, może śmiało się usunąć.

Napisany przez NaTwoim13
Zadałeś pytanie, które skłoniło nas do zadań pytań.

Oczywiście nie musisz się tłumaczyć, ale jeśli już to robisz, lepiej zrób to konsekwentnie i zrozumiale.

W ten sposób nasuwasz jeszcze więcej pytań!

Napisany przez NaTwoim13
Przede wszystkim i to zawsze sprawia mi smutek, że takie puste wątki prowadzą czasami do wzajemnych oskarżeń i insynuacji.

Absolutnie niepotrzebne, nie daje mi to też racji, bo było to dla mnie jasne!

Nie można tego porównać, jak zauważyli Hermueller i freeliner, z innymi wątkami, z innymi moimi punktami widzenia.

Napisany przez haeuschen
Dzień dobry,
chciałbym, jeśli mogę, również coś powiedzieć na temat mojego finansowania.
W grudniu 2016 roku zawarłem umowę finansowania nieruchomości w Sparkasse Niederrhein, również pełne pokrycie kosztów dodatkowych i prowizji pośrednika.
Pomimo tego, że Sparkasse nie oferuje tak długiego okresu obowiązywania oprocentowania, udało się negocjować warunki. Cena zakupu wynosiła 249 800 [url]euro[/url], a po uwzględnieniu kosztów, byłem na 280 000 [url]euro[/url]. Stopa oprocentowania według umowy finansowania wynosi 2,16% nominalnie i 2,18% efektywnie. Udział kapitału wynosi 2%.
Miesięczna rata wynosi 970,67 [url]euro[/url] plus opłata za dzierżawę wieczystą. Mimo że sfinansowałem więcej niż cenę zakupu, nie pobrano dodatkowej opłaty.
Nie rozumiem, dlaczego autorowi tematu zarzuca się, że nie mówi prawdy?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć haeuschen,
rozmawialiśmy o tym, że zdarza się, iż bank może się lekko obrazić. Nie wspomnieliśmy również o 100%, chodzi o to, czy stopa procentowa jest właściwa czy nie.
Kiedy jednak czyta się posty TE i śledzi rozwój wątku wraz z rozwinięciem jego aktywności w ciągu jednego dnia, nie ma w tym nic dziwnego, że spośród 6 piszących, 3 zgłaszają, iż taka stopa procentowa nie może istnieć.
Myślę, że nie byłoby problemem, gdybyśmy poświęcili trochę wysiłku i nie wysłali komputera ani żadnego innego, ale zakryty kontrakt. Jeśli już poświęcamy sobie trud pomocy, jeśli przeznaczamy na to czas, zawsze mówię o wspólnocie, osobiście oczekiwałbym, że TE opublikowałby ten zakryty kontrakt, który podpisał. Oczywiście nie musi tego robić, ale moim zdaniem naturalne jest, że jeśli ktoś już jest gotów opublikować coś z rzekomej umowy i jest za to atakowany (to naprawdę tak jest), powinien udokumentować, co jest na rzeczy, tak abyśmy byli zaskoczeni i zdobyli nowe doświadczenie. Tak się jednak nie stało, ogólnie rzecz biorąc, gdybym wiedział, że będzie inaczej, powiedziałbym przepraszam i zdjąłbym kapelusz.
Rozumiem to również jako wzajemną pomoc ze strony TE, jeśli również oni potrzebują pomocy - ktoś inny czytający z regionu mógłby z tego skorzystać, tak jak napisałem, że również mogą skorzystać z tego 2-3 konsumentów/klientów - robią to dostępnym dla innych. Nie rozumiem, dlaczego TE odmawia tego, nie zajmując się wysłaniem kontraktu. Oczywiście nie zadowoliłbym się tym kontraktem, ponieważ sytuacja wyjściowa musi być widoczna, gdzie widać również te 113%. Patrząc teraz na kalkulator zabawek, można zauważyć rzeczy, które nie mają już nic wspólnego z wątkiem wyjściowym, ponieważ kalkulator przedstawia finansowanie w wysokości 100%, ponieważ cena zakupu jest finansowana, a nie dodatkowe koszty. Nieważne, że 20 lat nie są tam widoczne.
Osobiście uważam to za szkodliwe, ponieważ to mogło (zakonjunktura!!!) być wskaźnikiem tego, że w forach krążą również trolle, wariaci lub gaduły. Ale mogło się też zdarzyć, że TE coś źle zrozumiał, przeoczył lub źle zinterpretował, a my moglibyśmy przyczynić się do wyjaśnienia.
Tymczasem pozostaje niewyraźne uczucie, że coś jest nie tak, co podejrzewałem od samego początku i nic się nie zmieniło. Jakość forum rośnie między innymi wówczas, gdy są publikowane konkretne informacje, kiedy można dostrzec trwałość, bo opierając się tylko na twierdzeniach - zwłaszcza jeśli brzmią one absurdalnie - nie staniemy się mądrzejsi, bardziej poinformowani ani bardziej pomocni.

Czy także miałeś 20 lat na stałe? Jakie jest twoje dochodzenie? Czy miałeś inną sytuację wyjściową?

Dzień dobry,
chciałbym, jeśli wolno, również coś powiedzieć na temat mojego finansowania.
W grudniu 2016 roku dokonałem finansowania nieruchomości w Sparkasse Niederrhein, również pełne finansowanie z kosztami dodatkowymi i prowizją dla pośrednika.
Tutaj, mimo że Sparkasse nie oferuje tak długiego okresu wiązania oprocentowania, można było negocjować. Cena zakupu 249 800 [url]euro[/url] z kosztami dodatkowymi wyniosła 280 000 €, a stopa procentowa zgodnie z umową finansową wynosi 2,16% nominalnie i 2,18% efektywnie. Odsetki kapitałowe wynoszą 2%.
płacę 970,67€ miesięcznie plus opłatę dzierżawną. Mimo że sfinansowałem więcej niż cenę zakupu, nie nałożono żadnej dopłaty.
Nie rozumiem, dlaczego twórca wątku jest oskarżany o kłamstwo?

Również mam wątpliwości, jeśli nie ma innego rodzaju zabezpieczenia.
W przypadku dzierżawy wieczystej żaden bank nie udzieli [url]kredytu[/url] w 100% lub nawet więcej, dzierżawca wieczysty tego nie zezwala. Zazwyczaj dopuszcza on maksymalnie do 80%.

Napisany przez haeuschen
Spójrz tutaj

OBRAZ USUNIĘTY

Myślę, że otrzymałeś to dobrze.
W tej sytuacji miałoby znaczenie obciążenie hipoteczne.
Właśnie w to wątpię.

To nie ma znaczenia tutaj..... Tylko gdy notarialnie poświadczona umowa sprzedaży zostanie opublikowana razem z umową finansową, to wtedy praktycznie przeniesie się to do obszaru, o którym mowa...

Napisany przez NaTwoim13
@hausbauwest
Nie do końca, nawet w przypadku dzierżawy gruntów wieczystych niektóre banki pozwalają na 100% finansowanie.
Ogólnie rzecz biorąc, także dla mnie dzierżawa gruntów wieczystych przy budowie domu jest dość kontrowersyjna. Nie chcę jej tak zdecydowanie odrzucać, jak zrobił to Rudi_Ratlos, ale jeśli to prawda, że Sparkasse finansuje takie projekty, to naprawdę pokazuje, co nieco. Szacunek, jeśli to w 2016 roku byłby również okres 20 lat, dzierżawa gruntów wieczystych i ponad 110% potrzebnego finansowania przy podobnej sytuacji dochodowej.

Jeszcze jedno, sposób, w jaki Rudi_Ratlos zainicjował ten wątek, jego argumentacja i plany, doprowadziły mnie do mojej wypowiedzi i mojej oceny.

No cóż, może haeuschen to również fałszywe [url]konto[/url] Rudi-ratlos, które teraz go aktywnie wspiera??

Naja, być może haeuschen to również [url]konto[/url] fejkowe stworzone przez Rudi-ratlos, który teraz go aktywnie wspiera ??

Nie sądzę, Sabine wydaje się być szczera

Napisany przez NaTwoim13
@hermueller
Dokładnie o to mi chodzi!! Czy twój post przyczynia się do czegokolwiek???
Tak samo dobrze mogłbyś napisać, jak udowadnia się coś, co stoi na przeszkodzie w udowodnieniu czegoś czarno na białym, ponieważ nikt tutaj nie musi niczego udowadniać, a dopóki czegoś nie udowodniono, jest to zasadne, że kwestionujemy to, ponieważ każdy może tu cokolwiek twierdzić (przynajmniej tak nam się wydaje). Jak pomocne i zrównoważone to będzie, każdy powinien ocenić sam i przynajmniej 3 uczestników kwestionują to!
Chciałbym zauważyć, że zawsze zachęcam do przyjrzenia się faktom, jeśli chcesz osądzać i/lub pomagać!
Nie podoba mi się, że ślepo wierzysz w coś, podczas gdy opinia fachowca (zawsze powtarzałam, że bardzo chętnie pozwolę sobie na lepsze pouczenie i mogłabym to także wykorzystać) jest wyśmiewana.
To nam nie pomaga!

Napisany przez NaTwoim13
Hermueller, tutaj znowu - było sporo fałszywych użytkowników i wątków!
Nie wierzę w to, ale twoja ironia wcale nas nie posuwa do przodu, w ogóle nie!
Nawet jeśli muszę bronić fejkera!!!

Napisany przez haeuschen
Sabine była tam wcześniej.
Stopniowo zaczynam rozumieć, dlaczego autor wątku nie ma już tutaj ochoty być.
Nawiasem mówiąc, mieszkam w tym domu od ponad roku z moim finansowaniem.

Napisany przez NaTwoim13
No cóż, drogi domek, mogę równie dobrze zapytać - w co on wierzył? Czy myśli, że tam siedzą tylko wnuczkowie braci Grimm czy Pana Buscha? A może Hein Blöd? Chętnie bym to udokumentował, naprawdę, tak jak ty to zrobiłeś. Oszczędziłoby nam to kilku rzeczy.

@ Noelmaxim
Ja, sarkazm nie prowadzi nas dalej....
Ale mimo że czasami się rozumiemy, tym bardziej przerażające uważam twoją ignorancję wobec TE.
Jeszcze raz:
Przy prawie każdym wątku dotyczącym budowy domu, gdzie około 10 użytkowników kwestionuje dane liczbowe, a tylko jeden (a mianowicie Ty!) mówi o najlepszych warunkach (świadomie z przesadą!), najbardziej krytykujesz tych których ostrzegają, że pytanie nie dotyczy tego, czy podane ceny są prawdziwe, ale jedynie czy finansowanie jest wykonalne.
A tutaj robisz dokładnie to samo..... Pytanie TE było po prostu czy oferta (czy jest realna czy nie) jest dobrą ofertą..... A Ty go tu zjeżdżasz, że kłamie, jest trollem itp.... Skoro mówi się Nie karm trolla, to absolutnie wystarczyłoby po prostu potwierdzić, że jest to topowa oferta dla jego sytuacji, ewentualnie z sugestią, że podejrzewasz, iż coś nie zostało dobrze zrozumiane.
W przyszłości oczekiwałbym, że będziesz również akceptował bez komentarza, że inni użytkownicy również przestrzegają przed nierealistycznymi cenami budowy.

Napisany przez NaTwoim13
Hermüller,

czy nie czytasz...

- może tak, ale...
- z przyjemnością zmieniam zdanie
- na 99,9% i nie na 100% (znasz różnicę?)
- itp.

Czy ci, którzy są przeciwni wszystkiemu i wszystko kwestionują, też tak piszą?

Przede wszystkim, czy nie zauważasz, że chcę to zobaczyć, podczas gdy innym (również w innych przykładach i sytuacjach) jest to obojętne, a mimo to wydają osądy bez chęci sprawdzenia faktów? Być może raz na 50 przypadków jest inaczej, ale czy nie warto powiedzieć o tym jednym przypadku, właśnie dlatego, że może być inaczej, ja argumentuję inaczej???

Może faktycznie ci wiecznie narzekający, pomocnicy zaniechujący lub pesymiści mają czasem rację, tak, mają, ale na jakiej podstawie? I tak, również ja czasem postąpiłam zbyt zdecydowanie, tak, to było bezczelne, ale jednak chcę się zmienić, chcę to zobaczyć, chcę to udowodnione.

Poza tym, czy nie widzisz tu zjawiska, podejrzeń lub nieprawdopodobieństwa??

Czy naprawdę nie dostrzegasz różnicy, mimo że jestem wierna swojej linii, chcąc zobaczyć to??

Czy naprawdę nie zauważasz różnicy, mimo że pozostaję wierny mojej linii, widząc to??

Nie
A to, że Twoje odpowiedzi przyjmują rozmiary rodzinne, nie czyni ich automatycznie lepszymi ani bardziej prawidłowymi.....
Jak tylko znów będę służbowo w Braunschweig, musimy się spotkać osobiście....

Napisany przez NaTwoim13

I zniżasz go tutaj, twierdzisz, że kłamie, że jest trollem itp... Ponieważ mówi się Dont feed the Troll, absolutnie wystarczyłoby po prostu potwierdzić, że to jest świetna oferta dla jego sytuacji, ewentualnie z sugestią, że podejrzewasz, iż coś zostało źle zrozumiane.

Powiedz mi, czy możesz jeszcze raz przeczytać moje posty??? Wspomniałem o trybie przypuszczającym i napisałem, że nie chcę sugerować kłamstwa, wspomniałem, że być może się pomylił lub coś pomylił!! O co chodzi? Naprawdę, nie rozumiem, przeczytaj moje posty jeszcze raz.
Nie, Herrmueller, zdecydowanie tego unikałem i bądź pewien, że poproszę o pokazanie planów, koniecznie, ponieważ są one potrzebne do towarzyszenia finansowemu! I na pewno będę się trzymał z dala od niewiarygodnych cen budowy, ale zawsze będę również pisał, że są one różne, że czasami brakuje nam pewnych informacji (gdzie kupuje, jakie prace własne faktycznie wykonuje, co ujawnia z tego, jak rzeczywiście jest budowane itp.) oraz że będę prosił o pokazanie tego, co opisałem, zanim wydam opinię.
Podane warunki są związane z poziomem obciążenia hipotecznego i wiarygodnością klienta są cyrkiem, podobnie jak cała argumentacja i uzasadnienia, i jeśli gdzieś jakaś [url]kasa oszczędnościowa[/url] uważa, że może zachowywać się jak Roncalli, proszę bardzo, chciałbym to widzieć potwierdzone! Przede wszystkim, wtedy będę klaunem, wtedy dołączę, zasłużenie wtedy to zrobię!!!!

Napisany przez NaTwoim13
Powieściowo? Nie przeczytałbym tego, szczerze mówiąc!

Oczywiście, każdy jest mile widziany i uwierz mi, wiele rzeczy wygląda inaczej, zobaczysz wiele rzeczy inaczej.

Zapytaj innych użytkowników/klientów tutaj, fajna rzecz, naprawdę.

Napisany przez Freeliner
... już to wcześniej napisałem, ale z obecnym podejściem nie zyskasz wielu nowych klientów (przynajmniej mniej).

Przez jakiś czas nadal bym cię polecał, ale teraz po prostu działasz uporczywie i natarczywie.

Zabierasz sobie to, czego nie chcesz przyznać innym.

Ok, masz tu prawo własności, to twoje forum i zarabiasz tutaj część swojego utrzymania.

Oczywiście teraz to nie będzie przyznane, ale proszę, nie traktuj ludzi jak głupców.

Tak, często chodzi o ciebie, swoim stylem polaryzujesz... czasami lepiej odłożyć palce od klawiatury i nie komentować wszystkiego w najdrobniejszych szczegółach.

...sorry, właśnie napisałem małą powieść

Napisany przez NaTwoim13
Freeliner, moje drzwi zawsze są otwarte, jak już wielokrotnie wspomniano, moja statystyka jest udostępniana i udokumentowana dla każdego.

I jeszcze raz, przyznaję się do wszystkiego i dopóki nie zostanę osobiście zaatakowany lub zdeprecjonowany, kultura dyskusji i sporów jest zdrowa! To właśnie ponownie udało nam się stworzyć to tutaj.

Jeszcze jedno, twój zarzut, że to jest moje forum i że mało zdobywam nowych klientów (co z mojego punktu widzenia w ogóle nie ma znaczenia), nikomu nie pomaga, działa tylko na moją niekorzyść i ponieważ są to kłamstwa, dobrze jest, aby ich nie wypowiadać i zamiast tego skupić się na pomocy dla pytających o różne spojrzenia, porady i sposoby myślenia.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Freeliner, Pytanie: Dlaczego pan Buhmann ma prawo do zamieszczania wpisów na forum?
@Noelmaxim: Jestem również zainteresowany i chętnie zobaczyłbym twoje statystyki. Możesz mi je przesłać mailem lub opublikować tutaj jako plik JPG.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata