- sob kwie 21, 2018 7:19 am
Budowa domu zachod, i jeśli przychodzi, oto dowód, wyjaśnienie!!!
Jeśli zawarłem umowę budowy oszczędności z naliczanymi odsetkami, 6-7 lat temu, to dziś mogę zrezygnować z [url]kredytu[/url] budowlanego i wypłacić saldo z np. 2% oprocentowaniem salda, a potrzebny kapitał [url]kredytowy[/url] finansować na rynku w wysokości 1,5%. Jeśli otrzymałem premię mieszkaniową lub oszczędności pracownicze, to było to solidne lokowanie kapitału w obszarze odsetek.
Budowa domków, mówiłem o 2010 roku, a wtedy oprocentowanie było stale na poziomie około 4,5% na 10 lat. Twoje pragnienie odnośnie 5 lat nie jest dla mnie jasne, czas konsolidacji oprocentowania nie stanowi 5% wszystkich wybranych czasów konsolidacji oprocentowania.
Wydaje mi się, że szeroko omówiono, jak opłacalne może być oszczędzanie budowlane, jeśli konsument - a większość z nich - chce wybrać stabilne finansowanie w obecnym historycznie niskim okresie oprocentowania.
Oszczędzanie budowlane, co potwierdzają dane, cieszy się największą popularnością wśród Niemców, a powody tego są różnorodne i zrozumiałe.
A jeśli widzę takie komentarze......
Oszczędzanie budowlane jest kompletnie nieatrakcyjne od 2011 roku.
Oprocentowanie stale spadało.
Nawet teraz nie dzieje się nic - czasem o 0,2 wzrasta, czasem o 0,2 spada.
Wszystko to bzdura i wyciąganie pieniędzy.
O wiele bardziej niepokojące jest to, że ceny nieruchomości tak gwałtownie wzrosły i nadal rosną.
To zakończenie zdania kropką po oprocentowaniu jest kompletnym nonsensem.
Osoby, które zaciągnęły [url]kredyt budowlany[/url] u ciebie 6 lat temu, teraz patrzą bezcelowo w próżnię.
Wszystko było bezwartościowe.
Metry, które ktoś oszczędził przy cenie zakupu, nie zostaną już odrobione w ciągu X lat przez oszczędzającego na budowę.
Wszystko dla fikcji.
Metryka, w tym mediator.... Pieniądze ładnie się zgarniają w tej całej grze.
Myślę tu tylko o czasach, gdy ludzie oszczędzali również na [url]ubezpieczenie na życie[/url] i potem musieli sprzedać swoją posiadłość na starość, bo skończyły się udziały w nadwyżce!!!!
..... czytam, tu kompletnie nic nie jest uzasadnione, po prostu szybko coś się naskrobie, i to już samo w sobie tłumaczy i względnia takie stwierdzenie....
To dokładnie tak, jak to zostało rzucane przez Thomasa bez poparcia faktami.
...i dyskwalifikuje budowę domu zach, która chce poważnie prowadzić dyskusję.
Ktoś tutaj konsekwentnie nie chce czytać faktów, które są starannie spisywane. Obniżenie limitu obciążenia nie jest dla niego zrozumiałe, podobnie jak optymalizacja kosztów w przypadku pełnej spłaty, co mie wystarczalnie udowodnić za pomocą oszczędności budowy. Fakt, że mały kontrakt oszczędnościowy może być kluczem do przedstawienia projektu finansowania, ponieważ z pomocą salda oszczędnościowego i [url]kredytu[/url] oszczędnościowego - czyli przyznanej kwoty [url]kredytu[/url] oszczędnościowego - można pokryć koszty nabycia nieruchomości i musi się finansować co najmniej 100%, jeśli konsument zdecyduje, że 100% finansowanie ma dla niego sens.
Dlaczego wtedy będą w kropelce i czy nie można z niej skorzystać, czy nie ma ku temu podstawy, również nie jest dla mnie zrozumiałe, jak również nie jest jasne, dlaczego w argumentacji używa się ostatniej dziesiątej po przecinku, kiedy w ogóle nie o to chodzi.
Powiedziano to, co trzeba powiedzieć, i konsument może zdecydować, jak uznaje za stosowne
- obniżenia limitu obciążenia dla planowanych finansowań
- zabezpieczenie stóp procentowych jego finansowania do oznaczonego finansowania
- optymalizacji kosztów w przypadku pełnej spłaty
- zabezpieczenia kapitałowego na drobne naprawy dla właścicieli
- skorzystanie z premii mieszkaniowej i oszczędności pracowniczych
.