Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy możliwe jest uzyskanie dwóch kredytów „blankowych” przy dwóch umowach związanych z oszczędzaniem budowlanym?

Napisany przez 2tneub
To już przyjemności.

Re: Czy możliwe jest uzyskanie dwóch kredytów „blankowych” przy dwóch umowach związanych z oszczędzaniem budowlanym?

Napisany przez NaTwoim13
Dziękuję i chciałbym złożyć komplement.

Nie chcę mieć racji, wyraziłem moje zdanie, a sposób, w jaki teraz się wymienialiśmy i prowadziliśmy kontrowersyjne dyskusje, powinien być doceniony. To ma pewną jakość, i każdy konsument powinien wybrać i zrozumieć to, co jest dla niego ważne. Jeśli będą jakieś dodatkowe pytania, to na pewno się odezwę.

Napisany przez hausbauwest

Nawiasem mówiąc, w 2012 roku i również w 2013 miałem zupełnie inną opinię na temat oszczędzania na cele mieszkaniowe, co można przeczytać w starszych postach tutaj, tylko wtedy oprocentowanie wynosiło 5,5 i 5%, a według mnie bezpośrednia spłata była bardziej sensowna, zwłaszcza że rozwój nie wskazywał, że wracamy do poziomu 10% i warto było zabezpieczyć 5%.

Ale znowu tu wymyślasz jakieś bzdury.
Gdzie było oprocentowanie na poziomie 5,5% w latach 2012-2013, co za bzdury....
Może podam Ci link, gdzie było oprocentowanie w latach 2012-2013 ???? A może sam znajdziesz ?

Napisany przez NaTwoim13
Proszę przeczytać kontekst, nie chodzi o wspomnianą stopę procentową w głównej tezie, nie było mi nawet znane, kiedy tneub pozyskał finansowanie.
Chodziło tutaj o zupełnie coś innego, a mianowicie o to, że kiedyś miałem inne zdanie na temat oszczędzania na cele budowlane i (teraz następuje edycja, w międzyczasie znalazłem chwilę) jeśli chcemy być dokładni, było to w 2010 roku, około mniej więcej na początku moich pierwszych wpisów, a poziom oprocentowania wynosił około 4,5%, im bardziej spadał poziom oprocentowania, tym bardziej intensywnie zajmowałem się tematem oszczędzania na cele budowlane i o wiele bardziej niż to, moje wypowiedzi dotyczące oszczędzania na cele budowlane w dzisiejszych czasach niskich stóp procentowych nie tracą na wartości przez moje nieporozumienie co do czasu, kiedy myślałem inaczej.
Dziękuję Ci jednak, że nazwałeś mój błąd (który miał niewielkie znaczenie liczbowe) od razu kłamstwem, to pokazuje Twoje zainteresowanie antycypacją, pokój i szacunek do tego, że tak obszernie uzasadniasz moją opinię.

Bausparen jest absolutnie nieatrakcyjny od 2011 roku.
Zawsze spadała stopa procentowa.
Nawet teraz nic się nie zmienia, raz o 0,2 w górę, raz o 0,2 w dół.
Wszystko to nonsens i wyciąganie pieniędzy.
Bardziej niepokojące jest to, że ceny nieruchomości tak gwałtownie wzrosły i nadal rosną.
Umieszczenie kropki za przecinkiem w stopie procentowej jest kompletnym nonsensem.
Osoby, które sześć lat temu podpisały umowę o oszczędzanie budowlane z tobą, teraz się głupio patrzą.
Wszystko poszło na marne.
Metr, który ktoś zaoszczędza przy cenie zakupu, nie będzie możliwy do nadrobienia przez lata w programie oszczędzania budowlanego.
Tylko wasz pośrednik... łapiecie ładne pieniądze przy całej tej grze.
Myślę tu o czasach, gdy ludzie oszczędzali również na ubezpieczeniu na życie i potem musieli sprzedać swój [url]Dom[/url] na starość, bo zabrakło udziałów w zyskach!!!!

Napisany przez Heimatexperte
Jeśli sześć, siedem lat temu ktoś założył umowę oszczędnościową na budowę, może obecnie cieszyć się na przykład z oprocentowania na poziomie 2%, a finansowanie można uzyskać w granicach poniżej 1,5%, w zależności od konkretnego planu. W Niemczech jest znacznie więcej klientów, którzy nie chcą inwestować w akcje czy fundusze ETF, lecz preferują konserwatywne podejście; są oni tym zachwyceni i nikt nie jest zmuszany do brania pożyczki.

Napisany przez NaTwoim13
@Heimatexperte
Na tę mądrą i ponownie mądrą wypowiedź nie otrzymasz odpowiedzi od hausbauwest, ale teraz ja mam komentarz do twojej mądrej i ujawniającej wypowiedzi

W styczniu 2012 roku mieliśmy stopę oprocentowania na poziomie około 2,8% na 5 lat. Proszę pokaż mi teraz umowę, w której inwestorzy dostali wtedy 2% oprocentowania na środki na rachunku i oprocentowanie [url]kredytu[/url] poniżej 1,5%... To jest dokładnie tak samo jak to, co Thomas po prostu rzuca, nie popierając tego żadnymi faktami.

Napisany przez Freeliner
Dołączam się do pytania, też mnie to interesuje
Nie mogę sobie przypomnieć, aby coś takiego miałoby miejsce przy BSV

Dołączam się do pytania, także mnie to interesuje
Nie mogę sobie przypomnieć, żeby gdziekolwiek miałoby tak być w BSV

Teraz Thomas nie przedstawi żadnych dowodów, ponieważ kalkulacyjnie to w ogóle nie działa.
On potrafi pisać pretensjonalnie i wymuskale... ale to wszystko.
Mówi o swojej firmie, z której również wychodzi tylko ciepłe powietrze.
Mamy rok 2018.... a z jego firmy nie widać tu nic, nawet porządnej obecności w internecie, którą obecnie ma praktycznie każdy rzemieślnik czy usługodawca.
Nie świadczy to o powadze i sprawia bardzo niską wiarygodność.

Napisany przez NaTwoim13
Budowa domu zachod, i jeśli przychodzi, oto dowód, wyjaśnienie!!!
Jeśli zawarłem umowę budowy oszczędności z naliczanymi odsetkami, 6-7 lat temu, to dziś mogę zrezygnować z [url]kredytu[/url] budowlanego i wypłacić saldo z np. 2% oprocentowaniem salda, a potrzebny kapitał [url]kredytowy[/url] finansować na rynku w wysokości 1,5%. Jeśli otrzymałem premię mieszkaniową lub oszczędności pracownicze, to było to solidne lokowanie kapitału w obszarze odsetek.
Budowa domków, mówiłem o 2010 roku, a wtedy oprocentowanie było stale na poziomie około 4,5% na 10 lat. Twoje pragnienie odnośnie 5 lat nie jest dla mnie jasne, czas konsolidacji oprocentowania nie stanowi 5% wszystkich wybranych czasów konsolidacji oprocentowania.
Wydaje mi się, że szeroko omówiono, jak opłacalne może być oszczędzanie budowlane, jeśli konsument - a większość z nich - chce wybrać stabilne finansowanie w obecnym historycznie niskim okresie oprocentowania.
Oszczędzanie budowlane, co potwierdzają dane, cieszy się największą popularnością wśród Niemców, a powody tego są różnorodne i zrozumiałe.
A jeśli widzę takie komentarze......

Oszczędzanie budowlane jest kompletnie nieatrakcyjne od 2011 roku.
Oprocentowanie stale spadało.
Nawet teraz nie dzieje się nic - czasem o 0,2 wzrasta, czasem o 0,2 spada.
Wszystko to bzdura i wyciąganie pieniędzy.
O wiele bardziej niepokojące jest to, że ceny nieruchomości tak gwałtownie wzrosły i nadal rosną.
To zakończenie zdania kropką po oprocentowaniu jest kompletnym nonsensem.
Osoby, które zaciągnęły [url]kredyt budowlany[/url] u ciebie 6 lat temu, teraz patrzą bezcelowo w próżnię.
Wszystko było bezwartościowe.
Metry, które ktoś oszczędził przy cenie zakupu, nie zostaną już odrobione w ciągu X lat przez oszczędzającego na budowę.
Wszystko dla fikcji.
Metryka, w tym mediator.... Pieniądze ładnie się zgarniają w tej całej grze.
Myślę tu tylko o czasach, gdy ludzie oszczędzali również na [url]ubezpieczenie na życie[/url] i potem musieli sprzedać swoją posiadłość na starość, bo skończyły się udziały w nadwyżce!!!!

..... czytam, tu kompletnie nic nie jest uzasadnione, po prostu szybko coś się naskrobie, i to już samo w sobie tłumaczy i względnia takie stwierdzenie....

To dokładnie tak, jak to zostało rzucane przez Thomasa bez poparcia faktami.

...i dyskwalifikuje budowę domu zach, która chce poważnie prowadzić dyskusję.
Ktoś tutaj konsekwentnie nie chce czytać faktów, które są starannie spisywane. Obniżenie limitu obciążenia nie jest dla niego zrozumiałe, podobnie jak optymalizacja kosztów w przypadku pełnej spłaty, co mie wystarczalnie udowodnić za pomocą oszczędności budowy. Fakt, że mały kontrakt oszczędnościowy może być kluczem do przedstawienia projektu finansowania, ponieważ z pomocą salda oszczędnościowego i [url]kredytu[/url] oszczędnościowego - czyli przyznanej kwoty [url]kredytu[/url] oszczędnościowego - można pokryć koszty nabycia nieruchomości i musi się finansować co najmniej 100%, jeśli konsument zdecyduje, że 100% finansowanie ma dla niego sens.

Dlaczego wtedy będą w kropelce i czy nie można z niej skorzystać, czy nie ma ku temu podstawy, również nie jest dla mnie zrozumiałe, jak również nie jest jasne, dlaczego w argumentacji używa się ostatniej dziesiątej po przecinku, kiedy w ogóle nie o to chodzi.

Powiedziano to, co trzeba powiedzieć, i konsument może zdecydować, jak uznaje za stosowne

- obniżenia limitu obciążenia dla planowanych finansowań
- zabezpieczenie stóp procentowych jego finansowania do oznaczonego finansowania
- optymalizacji kosztów w przypadku pełnej spłaty
- zabezpieczenia kapitałowego na drobne naprawy dla właścicieli
- skorzystanie z premii mieszkaniowej i oszczędności pracowniczych

.

Jeśli zawarłem umowę oszczędnościowo-budowlaną 6-7 lat temu, mogę teraz zrezygnować z pożyczki oszczędnościowej i wypłacić oszczędności z oprocentowaniem na poziomie np. 2%, a potrzebną kwotę kredytową finansować na rynku po oprocentowaniu 1,5%. Jeśli dostałem ulgę mieszkaniową lub ulgę pracowniczą, to było to zyskowne lokowanie środków w obszarze o stałym oprocentowaniu!

To są bzdury, które wypisujesz.
6-7 lat temu nikt nie otrzymywał 2% oprocentowania od oszczędności budowlanych.
To jest naprawdę bez sensu.
Trzeba pamiętać, że w dniu podpisania umowy, 1% sumy oszczędności budowlanych (min. kwota) jest od razu pobierana tytułem opłat.
I kto właściwie otrzymuje ulgę mieszkaniową? Czy to ci, którzy już teraz muszą uważać na każdy grosz, bo nie mają dużo? Czy może to osoby, które dobrze zarabiają i mogą sobie pozwolić na własność nieruchomości?
Naprawdę mam dosyć tej dyskusji z tobą, bo według mnie masz megalomanie w odniesieniu do siebie samego.
Naprawdę potrafię sobie wyobrazić, że w realnym życiu mieszkasz gdzieś na terytorium dawnego NRD w mieszkaniu wynajmowanym i masz biuro w piwnicy u sąsiada, a tutaj udajesz światowego mistrza w pośrednictwie finansowym.
Pętaczu.

Napisany przez NaTwoim13
Powiedz mi, czy rozumiesz przydział z rezygnacją Darehens i wyższym oprocentowaniem kapitału nie?????
Osoba, która może sobie pozwolić na nieruchomość, nie jesteś ty!! Poza tym, jeśli żonaty człowiek z 2 dziećmi i dochodem brutto 68 000 [url]euro[/url] kupi nieruchomość za 150 000 [url]euro[/url] i wykorzysta do tego wcześniej oszczędzony kontrakt oszczędnościowy budowlany, wtedy faktycznie otrzymuje ulgę budowlaną i może dzięki temu obniżyć wskaźnik obciążenia hipoteką, a sam ten klient obali twoje bajdurzenia!!!
Chcesz więc powiedzieć, że wszyscy ci, którzy otrzymują ulgę budowlaną, są twoim aroganckim stwierdzeniem....

Czy ci ludzie, którzy muszą już patrzeć na pieniądze, bo nie mają ich zbyt wiele? Czy ci, którzy dobrze zarabiają i mogą sobie pozwolić na nieruchomość?

Zgadza się??? Gratulacje, gratulacje hausbauwest.
Wiele razy zaproponowałem ci, abyś wpadł. Zamiast tego znowu się burzysz, bo nie wiesz, co dalej robić!

Oferowałem ci kilka razy, że możesz wpasć. Zamiast na to zareagować, znowu obracasz się, bo nie wiesz, co robić!

Niestety dla mnie droga jest zbyt długa, aby było warto przyjechać.

Napisany przez NaTwoim13
Ok, oferta, chętnie przyjadę do ciebie do Dortmundu.

Naprawdę wyobrażam sobie, że w rzeczywistości mieszkasz gdzieś w Ciemnej Niemczech w wynajmowanym mieszkaniu i masz biuro w piwnicy u swojego sąsiada, udając najlepszego pośrednika finansowego na świecie.
Pusty blef.
Kochanie, w przeciwnym razie Twoje spekulacje teraz na Twoim nowym koncie hausbauwest ostatecznie się kończą! Oferuję Ci teraz - ponieważ zawsze stawiasz na moją osobę - poznanie mnie i mojej sytuacji osobistej!!!

Napisany przez NaTwoim13
Dostarczmy fakty
Oto limity dochodów uprawniające do otrzymania premii budowlanej, która zwiększa ogólną stopę zwrotu!

2015 ...... O kurczę Thomboy

Napisany przez NaTwoim13
Zmieniło się na lepsze dzisiaj, co sądzisz o podaniu roku jako kontrargument w odniesieniu do premii mieszkaniowej?
Budowa domu jest moją ofertą. Wzmiankowałeś mój status - który jest całkowicie nieistotny i nie odgrywa żadnej roli w dyskusji, jeśli chcemy zachować obiektywizm i argumentować na podstawie faktów - i spekulowałeś, że jestem do Twojej dyspozycji!

Napisany przez NaTwoim13

A kto dokładnie otrzymuje premię mieszkaniową? Czy to Ci ludzie, którzy już teraz muszą pilnować swoich pieniędzy, bo nie mają ich dużo? Czy to Ci ludzie, którzy dobrze zarabiają i mogą sobie pozwolić na nieruchomość?

Pierwszy ma problemy, ewentualnie czy możesz coś na ten temat powiedzieć? O tych ludziach z takim dochodem? O cenie zakupu mieszkania w Saksonii w wysokości 180 000 [url]euro[/url], gdzie pracownik na pewno będzie zarabiał tyle?
Dochód na pewno ma znaczenie, jeśli chce się otrzymać premię mieszkaniową, ale co ma wspólnego dochód z tym, że na przykład [url]kredyt[/url] inwestycyjny bez zabezpieczenia może obniżyć przekroczenie obciążenia i poprawić warunki pozyskania (w przypadku BSV) lepszych warunków dla pozostałego zapotrzebowania, które zostaną zabezpieczone?
Czy 70 000 [url]euro[/url] brutto dla 2 dzieci nie wystarczą? Czy wtedy nie ma pieniędzy? Czy nie może sobie na to pozwolić i ewentualnie wcześniej zaoszczędzić umowę o oszczędzanie budowy, która jest dofinansowywana przez państwo, gdzie wsparcie podnosi odsetki? Czy w ogóle chodzi tu o odsetki od salda, czy nawet są one interesujące, jeśli chce się obliczyć, jak sensowny i odpowiedni jest kontrakt oszczędnościowy na cel mieszkalny?
Różnica wydaje się taka, że ty ogólnie potępzasz oszczędzanie budowlane bez sensu, nie zadajesz sobie nawet trudu, aby rozważyć to, co piszą eksperci, a zwłaszcza jak uważają, nie dostarczasz żadnego rozsądnego argumentu przeciwko oszczędzaniu budowlanemu, podczas gdy ja mówię, że oszczędzanie budowlane może mieć sens, ale nie musi! Ograniczasz i wyklucasz bez sensu, potem ponownie używasz mojej osobistej sytuacji, jesteś zbyt tchórzliwy, aby pokazywać ją (co za absurd, że w ogóle musisz dyskutować na ten temat, skoro nie ma to żadnego wpływu/wagi w tej dyskusji tutaj), najważniejsze, że trzeba głośno krzyczeć, że oszczędzanie budowlane to zło?? Jaki jest twój cel tutaj? Czujesz się tak świetnie?? Nikt z tobą nie gra?
Mimo to konsument powinien zdecydowanie zająć się w kwestią oszczędzania budowlanego - bez względu na fazę, w której się znajduje - aby móc indywidualnie zdecydować, czy oszczędzanie budowlane wydaje się dla niego sensowne. Jeśli to zrobi, będzie miał lepsze podstawy do podjęcia decyzji niż jeśli czyta twe słowa i odrzuca myśl o twoich tandetnych opinii!

Napisany przez Heimatexperte
@Hausbauwest:
Na przykład w Schwäbisch-Hall, dla taryfy XS01 - oprocentowanie saldo 1,0% plus premia lojalnościowa 1% w przypadku nieprzyjęcia pożyczki, daje całkowite oprocentowanie salda wynoszące 2%, równocześnie oprocentowanie pożyczki wynosi 1,95% nom. - jedna z najlepszych ofert w historii oszczędzania na cele mieszkaniowe.
Wówczas ta sama kasa oszczędnościowo-budowlana miała również taryfę XR01 z oprocentowaniem salda 1,5% i bonusem lojalnościowym 1%, dając łączne oprocentowanie salda 2,5%.
Podobne modele istniały przynajmniej do 2011/2012 r. w niektórych innych kasach oszczędnościowo-budowlanych.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, ekspert od spraw ojczystych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata