- czw wrz 27, 2018 9:30 am
Cześć drodzy członkowie społeczności,
Mam pytanie dotyczące finansowania budowy. Mój [url]doradca bankowy[/url] zaproponował mi finansowanie budowy w modelu Flex z oszczędnościami budowlanymi.
Czy ktoś już miał doświadczenia z tym rozwiązaniem, nie podając szczegółów?
W mojej ofercie najpierw przez 10 lat płaciłbym odsetki (750 EUR) oraz wpłacałbym wysoką kwotę (900 EUR) na [url]konto[/url] oszczędności budowlanych. Po upływie 10 lat środki te będą już dostępne, wtedy spłaciłbym pożyczkę wstępną z pożyczką oszczędnościową (wraz ze środkami oszczędnościowymi) i nadal spłacałbym przez kolejne 13 lat, kończąc po około 23 latach.
Całkowita kwota finansowania wynosiłaby około 380 000 EUR. Bez wkładu własnego, ponieważ oszczędności służą jako poduszka.
Czy teoretycznie i praktycznie jest to możliwe?
Pozdrowienia!
To nie jest odpowiednie miejsce na zadawanie wszystkich pytań!
Dlaczego nie spotkasz się z maklerem, któremu ufasz (zawód wymieniony w § 34 ustawy GewO) i o nich porozmawiasz w spokoju. Dzięki temu otrzymasz finansowanie, które spełni wszystkie Twoje życzenia i wymagania! Również przygotowanie do nadchodzącej inwestycji.
Teoretycznie wiele rzeczy jest możliwych, ale w praktyce...
Tutaj wchodzi teoria chaosu: Przy więcej niż dwóch czynnikach wynik nie może być przewidziany. Gdy jest ich więcej, jak w przypadku zakupu nieruchomości i finansowania, wszystko jest możliwe albo nie... Tak czy inaczej.