Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy możliwe jest bezpieczne lokowanie pieniędzy z oprocentowaniem od 8 do 10 procent?

Napisany przez 2Bolitho
Mam podejrzenie, że tutaj znowu chodzi o najpłynniejszy rynek na świecie. A jakiś handlowiec zarabia x% miesięcznie bez ryzyka. Wystarczy wysłać pieniądze, a resztę on załatwi. Kosztuje tylko kilka procent marży.

Re: Czy możliwe jest bezpieczne lokowanie pieniędzy z oprocentowaniem od 8 do 10 procent?

Napisany przez EuroPaule

i gdybyś był w temacie, wiedziałbyś, że banki korzystają z tych ścieżek, ponieważ także banki muszą przetrwać, albo jak myślisz, jak spłacają swoje koszty i odsetki klientom?

Cześć,

Znam drogi banków bardzo dobrze po ponad 20 latach pracy w tej branży.
Jakie drogi propagujesz tutaj, mogę tylko przypuszczać, ponieważ robisz to bardzo tajemniczo.
Sam fakt ten budzi moje wątpliwości

Cytat SRvw

dokładnie, pozyskują środki od klientów poprzez swoje codzienne produkty, niezależnie od tego, czy to konta oszczędnościowe, rachunki bieżące czy książeczki oszczędnościowe itp.
myślisz, że następnie inwestują swoje środki w innych bankach, gdzie otrzymują wyższe odsetki?

Wśród banków występuje również procedura pożyczania sobie wzajemnie pieniędzy pod zastaw procentów. W przeciwnym razie upadek Lehmana nie byłby tak głośny.
Ale oczywiście nie jest to główny model biznesowy banków.
Jednakże kompletnie błędne jest twierdzenie, że banki osiągają wysokie zyski przy niskim ryzyku i ciągłej płynności.
Realistycznie mówiąc, tutaj mówimy o Value at risk i zarządzamy inwestycjami zgodnie z założeniami, jakie zyski mogą być osiągnięte przy jakim ryzyku.
Ponadto klasyczny biznes kredytowy nadal jest ważnym filarem tej branży.

Pozdrowienia Paule

Napisany przez sportfels
Jakie propozycje są tutaj przedstawione? Wiele informacji można znaleźć samodzielnie w internecie. Nie można pozwolić, aby nasze pieniądze same zarabiały. Pracuję z trustem. Klient trzyma swoje pieniądze na swoim własnym koncie, bez blokady. Stopa zwrotu gwarantowana zawsze oscyluje w dwucyfrowym zakresie każdego miesiąca. Nie jest to handel na rynku Forex. Trust działa skutecznie od ponad 30 lat. Moi klienci pochodzą z różnych dziedzin życia. Gwarantuję sukces, rzetelność, anonimowość i przede wszystkim bezpieczeństwo Twoich pieniędzy. Warto zadać zapytanie! Będziesz zachwycony! Wszystkiego dobrego, sportfels

Napisany przez CFO
Rzeczywiście, zwroty mogą wynosić nawet kilkanaście procent - zarówno w górę, jak i w dół. Bezpieczeństwo praktycznie nie istnieje. Osobom niewtajemniczonym odradzam inwestowanie w to, dwucyfrowe zwroty są przeznaczone tylko dla bardzo sprytnych łapiduchów finansowych.
Pozostałym zalecam ostrożne gospodarowanie własnymi pieniędzmi i unikanie zbytniego ryzyka, w przeciwnym razie może nas dosięgnąć kara za nadmierną pewność siebie.

Za dużo tajemnic? Wystarczy wyszukać podświetlone słowa w wyszukiwarce, wtedy będziemy wiedzieć, co posiadamy (lub nie).

Pozdrowienia finansowe, CFO

Napisany przez EuroPaule

Stopa zwrotu zawsze utrzymuje się gwarantowane w dwucyfrowym zakresie co miesiąc.....
... Gwarantuję sukces, solidność, anonimowość i przede wszystkim bezpieczeństwo Twoich pieniędzy.

Cześć,

Gwarancje mają wartość jedynie zgodnie z wiarygodnością gwaranta.
Nie możemy ich ocenić tutaj, dlatego potencjalny interesant powinien bardzo dokładnie sprawdzić to (oraz zakres udzielanych gwarancji)!!

Warto zauważyć, że Trust nie jest strukturą regulowaną na mocy niemieckiego prawa. Czy zaufanie, które jest implementowane w jego nazwie, jest uzasadnione, również należy bardzo dokładnie sprawdzić!!

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez sportfels
Dobra badania. Jednak pojawia się pytanie, gdzie nie ma bezpieczeństwa, które w rzeczywistości stoi na pierwszym miejscu. Pieniądze zawsze pozostają na koncie klienta! Gdzie proszę, tutaj nie ma bezpieczeństwa? Nie chcę przeciągać tej dyskusji. Osobiście mogę bez obaw przekazać tę możliwość.

Pozdrawiam serdecznie, sportfels

Napisany przez EuroPaule

Pieniądze zawsze pozostają na koncie klienta! Gdzie tu, proszę, brak bezpieczeństwa?

To bardzo zależy od umowy. Na przykład, jeśli handlujesz opcjami, to właściwa kwota inwestycji pozostaje na koncie inwestora - aż do osiągnięcia margin call!
Pieniądze, które po prostu leżą bezczynnie na koncie, nie będą mogły nic zarobić. Muszą one przynajmniej w jakiś sposób pracować. Dla euro jest podobnie jak dla ludzi....

Jeśli stworzysz przejrzystość co do tego, o co chodzi i jakie są warunki, to możemy szybko ustalić, co muszą zrobić euro, aby te pieniądze w tym przypadku coś zarobiły.
Jeśli mówimy o koncie klienta, to pojawia się pytanie, kto w rzeczywistości prowadzi te konto.
Wspomniany wyżej European Kings Club również prowadził konta klientów.... . I przez długi czas można było bezproblemowo wypłacać części kwot.

Bez urazy

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Naseweis

. Gwarantuję sukces, solidność, anonimowość i przede wszystkim bezpieczeństwo Twoich pieniędzy. Warto złożyć zapytanie! Będziesz zachwycony!

Czy dobrze rozumiem: sam udzielasz tutaj gwarancji sukcesu!

A jeśli coś pójdzie nie tak, używasz do tego swojego majątku. :eek:

Pozdrowienia N.

Napisany przez sportfels
Jakiego rodzaju są to pytania? Czy kiedykolwiek zdarzyło Ci się, że pieniądze zniknęły z Twojego konta? Zadaj pytania, uzyskaj informacje, przekonaj się sam i podejmij decyzję.
Pozdrawiam, sportfels

Napisany przez Naseweis

Cóż to za pytania? Czy kiedykolwiek zniknęły pieniądze z twojego konta? Zadaj pytanie, zdobądź informacje, przekonaj się i sam podejmij decyzję. Pozdrowienia, sportfels

Nie unikaj, czy żałujesz już swojego ostatniego tekstu?

A co za nonsens, że sam dajesz gwarancję sukcesu?

Napisany przez SRvw
@europaule

Tajemniczość, którą chcę zachować, właściwie nic nie zmienia, ale gdy zaczniesz nagle zamieszczać bardzo dużo postów, może to źle zostać odebrane przez niektórych.

Jednak mówię o możliwościach korzystania z firm zarządzających majątkiem, a nie zwykłych dróg bankowych. W końcu wiadomo, że większość zysków nie trafia do klientów, a pozostaje w bankach.

Napisany przez EuroPaule

jednak mówię o możliwościach korzystania z usług zarządzania majątkiem, a nie o standardowych ścieżkach bankowych.

Zarządzanie majątkiem oznacza przede wszystkim, że ktoś inny, posiadając pełnomocnictwo, zajmuje się pieniędzmi, a nie osoba sama. W ramach tego prawnego ramienia istnieją zarówno pozytywne, jak i negatywne przykłady. Ale także dla zarządzających majątkiem obowiązuje związek między stopą zwrotu a ryzykiem. Inwestycje o niskim ryzyku i jednocześnie wysokiej rentowności są również w ramach tego kontekstu raczej niezwykłe.

Cytat od SRvw

ponieważ wiadomo, że większość zysków nie trafia do klientów, ale pozostaje w bankach.

To trochę polityki w stylu tabloidowym. Banki nie są organizacjami charytatywnymi dostarczającymi zysków na rzecz inwestora, lecz dostawcami i sprzedawcami usług finansowych.
Ktoś, kto powierza bankowi swoje pieniądze w ramach lokat, rachunków oszczędnościowych lub depozytów terminowych, otrzymuje to, co jest określone w umowie.
Ten, kto chce czegoś innego, musi postąpić inaczej. Na przykład, fundusze inwestują w te same obszary, w które inwestują banki swoje pieniądze. Tam, gdzie banki osiągają zyski z własnej działalności handlowej, ponoszą odpowiednie ryzyko i akceptują warunki płynności finansowej jako dodatkowe ryzyko.

Chciałoby się jednak trochę więcej konkretności...

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez SRvw
Oczywiście, jak w każdej branży, są czarne owce.
Chodzi mi o hybrydową inwestycję, oczywiście spekulatywną, ale kapitał wnoszony jest zabezpieczony.
Zapisane w umowie.
Specjaliści wykonują prace i mają możliwość reagowania w ciągu sekund...
Zwroty mogą być imponujące. Mówię z własnego doświadczenia...

Napisany przez CFO
@SRvw Pan pewnie miał na myśli Hybrydowe inwestycje, co oznacza tyle: może to być strzał w dziesiątkę, ale też może się nie udać. Samo stwierdzenie: jednoznacznie spekulacyjne, ale zainwestowany kapitał jest zabezpieczony stanowi sprzeczność. Jeśli coś jest zabezpieczone, to nie jest spekulacyjne, a jeśli coś jest spekulacyjne, to nie jest zabezpieczone. Takie oświadczenie świadczy o sobie. Jednej rzeczy nigdy bym nie zrobił, oddał wam swoje pieniądze! Pozdrawiam, CFO

Napisany przez SRvw
@CFO

Hypridanleihen....

Czyli specjaliści zajmujący się pieniędzmi spekulują. w celu osiągnięcia jak najlepszych zysków. Pracują z pożyczkami podporządkowanymi.

Jednak środki klientów są zabezpieczone, a to jest pisemnie ustalone w umowie. poprzez ubezpieczenie.

I jeśli uważają, że okej. Nie jestem tym, kto wprowadził produkt na rynek, tylko korzystam z niego.

A dochody widzę co miesiąc. które mogę dodatkowo wypłacać.

A jeśli uważają, że jest to sprzeczne, po prostu nie wiedzą, jakie możliwości są dostępne na zewnątrz. Chcę się tobą nieco zbytnio niebezpieczeństwo.

Napisany przez CFO
@SRvw
Wiele osób nie wie, ......jakie są możliwości na zewnątrz........
Na przykład Grecy o tym nie wiedzą, bo wtedy mogliby zainwestować swoje miliardy zabezpieczone w reklamowanych przez nich produktach i naraz problemy Grecji zostałyby rozwiązane.

Rzadko czytałem coś takiego. Na początku piszesz o dłużnych pożyczkach. To oznacza, że w przypadku ewentualnych strat w swoich wierzytelnościach są podległe, czyli do umorzenia.

Następnie piszesz o płaszczu ubezpieczeniowym. Podobnie argumentowali przed kryzysem finansowym fundusze zabezpieczone (RTF). Dobre znamy rezultat tych ubezpieczeń.

I na koniec: Popatrz sobie na historię rozwoju inwestycji zabezpieczonych złotem i z marzycielskimi zwrotami z Dividium. Twórca jest gdzieś w Azji na ucieczce, zainwestowane środki zniknęły, a niektórzy inwestorzy cieszyli się przez kilka miesięcy ogromnymi zwrotami - oczywiście tylko na papierze.

Więc modele, które tutaj promujesz, są znanym czytelnikowi a ja chętnie powtarzam tę formułę po raz x-ty:

Wysoki zwrot = wysokie ryzyko

Pozdrowienia CFO

PS: W ogóle mnie nie urażasz. Dokładnie przez tak nieostrożne inwestycje zarabiam od lat dużo pieniędzy - jako restrukturyzator lub gdy sytuacja jest trudna, jako kurator. Wierz mi, zarobek jest godny uwagi, a ryzyko, że nie dostanę zapłaty, jest bardzo małe. Jednak wymaga to pracy.

Napisany przez EuroPaule

Hybrydowe obligacje....

Cześć,

Wikipedia pisze na ten temat:
Obligacja hybrydowa (ang. hybrid) to obligacja korporacyjna o cechach kapitału własnego, subordynowana, o bardzo długim okresie spłaty lub bez ograniczenia czasowego. Emisja może być skonsolidowana przez emitenta od wcześniej ustalonej daty. Ponadto, ustalone wypłaty odsetkowe mogą zostać zawieszone lub przesunięte w określonych warunkach.
Poprzez dodatkową stopę procentową w porównaniu z konwencjonalnymi obligacjami korporacyjnymi, inwestor ma otrzymać rekompensatę za zwiększone ryzyko, które może sięgać aż do całkowitej straty, na przykład w przypadku niewypłacalności emitenta.

Cytat od SRvw

Więc specjaliści, którzy zarządzają pieniędzmi, spekulują, aby osiągnąć jak najlepsze zyski.

Nie uwierzysz, ile specjalistów znam, którzy zarządzają pieniędzmi innych ludzi. Ci naprawdę dobrzy ludzie nie muszą iść trudną drogą przez prywatnych inwestorów. Zajmują się instytucjonalnymi środkami.... .
To średniak i poniżej robią najróżniejsze sztuczki, aby zdobyć aktywa w jakiś sposób.
A nawet nie wspominam o czarnych owcach.

Cytat od SRvw

pracują z obligacjami subordynowanymi.
środki klientów są jednak zabezpieczone, i to jest zapisane w umowie. poprzez szatę ochronną ubezpieczenia.

Zabezpieczenie jest warte tyle, ile zdolność płatnicza partnera umownego. A ta w razie potrzeby zazwyczaj jest nagle przerażająco niska... .

Cytat od SRvw

Ja nie jestem tą osobą, która wprowadziła produkt na rynek, ale ja go używam.
A zyski widzę co miesiąc. które mogę dodatkowo wypłacić.

Być może nadeszła powoli chwila, abyś sam krytycznie ocenił, czy wybrana inwestycja rzeczywiście spełnia Twoje oczekiwania?
Obawiam się, że jesteś ofiarą dobrze skonstruowanej strategii sprzedaży.

A to, co mówi CFO, pokazuje, że dokładnie wie, co się dzieje na zewnątrz i dokładnie wie, co nie! I także w jaki sposób inwestorzy są oszukiwani w sprawie swoich oszczędności....

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez SRvw
Sam korzystam z tej inwestycji i jestem bardzo zadowolony. Zapewnia ona wysokie zwroty, a kapitał jest zabezpieczony, dodatkowo mogę w każdej chwili wypłacić swoje pieniądze.Tego rodzaju inwestycje najczęściej korzystają osoby zamożne, ponieważ małym oszczędzającym zazwyczaj brakuje takich możliwości. Przeważnie VW otwiera swoje drzwi dopiero od pół miliona euro.

Napisany przez Naseweis
Cześć SRvw,

Od bogatego człowieka można oczekiwać, że zna język niemiecki i potrafi prawidłowo stosować małe i duże litery.

Powinieneś rozważyć zapisanie się na kurs niemieckiego, bo przecież pieniądze masz pod dostatkiem.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez EuroPaule

używam tego samego urządzenia i jestem bardzo zadowolony.
przynosi wysokie zyski, a kapitał jest zabezpieczony, dodatkowo mogę w każdej chwili uzyskać dostęp do moich pieniędzy.

Dobrze, teraz to już wiemy i nie trzeba tego powtarzać kilkakrotnie.

Cytat z SRvw

tę inwestycję korzystają zwykle bogaci, ponieważ drobni oszczędzający zazwyczaj nie mają takich możliwości. ponieważ VW najczęściej otwiera drzwi dopiero od pół miliona euro.

Z pół miliona euro nie da się jeszcze zrealizować indywidualnego zarządzania majątkiem, co najwyżej w dużej mierze standaryzowanego.
Przykład obliczeń:
Standardowe zarządzanie majątkiem kosztuje około 1% rocznie wartości zainwestowanego majątku jako opłaty.
Przy 500 000 euro jest to 5000 euro rocznie. Za tę kwotę można zatrudnić maksymalnie 50 godzin (czyli mniej niż godzinę w tygodniu) ekspertów, którzy potrafią analizować i rozumieć rynki akcji, obligacji, surowców i walut oraz oceniać i zarządzać ryzykiem. To nie wystarczy.

Jeśli muszę z powodu kosztów zainwestować swoje pieniądze z innymi w ten sam kosz, mogę to zrobić w najbardziej ściśle kontrolowanym i regulowanym produkcie w UE, czyli funduszu inwestycyjnym.
Istnieje wiele funduszy od zarządców majątku, gdzie można inwestować z bardzo małą kwotą przy wysokiej przejrzystości i prawnej pewności.

Hybrydowa obligacja to zresztą nie zarządzanie majątkiem, lecz obligacja korporacyjna. A do tego jeszcze długoterminowa! Prawnie jest to ogromna różnica i duża wada bezpieczeństwa dla inwestora.
Nie znam żadnego poważnego zarządcy majątkiem, który poszedłby tą drogą pozyskiwania środków klientów. Ale znam bardzo wielu, którzy tego nie robią.... .

Pozdrawiam, Paule

Napisany przez sportfels
Ostatnie wpisy śledziłem uważnie. Odpowiedzi nie zawsze są zgodne.

Własne pieniądze nigdy nie są bezpieczne, jeśli tylko klient ma do nich dostęp za pomocą swojego indywidualnego podpisu, a nikt inny. Być może może je też pozostawić na koncie w swoim banku i nadal otrzymywać wysokie zwroty miesięcznie. Jednakże konieczne jest znać traderów, którzy potrafią nimi operować, nie ruszając pieniędzmi. Trading nie oznacza handlu na rynku Forex. W biznesie jest to inaczej wykonywane na dużą skalę. Tutaj papierów wartościowych kupuje się i sprzedaje. Zysk jest ustalony jeszcze przed inwestycją. Zysk, w zależności od inwestycji, może być bardzo zróżnicowany. Moi klienci i ja jesteśmy bardziej niż zadowoleni.

Ten rodzaj inwestycji zaczyna się jednak od minimalnej kwoty 10 mln. Wyjątki potwierdzają regułę również tutaj. Mimo to można jednak zacząć już od mniejszej kwoty.

Z poważaniem sportfels

Napisany przez EuroPaule

Handel to nie to samo co handel na rynku Forex. W biznesie robi się to inaczej na dużą skalę. Tutaj kupuje się papiery i sprzedaje ponownie. Zysk jest więc ustalony już przed inwestycją. Zysk, w zależności od inwestycji, może być bardzo zróżnicowany. Moi klienci i ja jesteśmy bardziej niż zadowoleni.

Być może chodzi tu w szerszym sensie o transakcje arbitrażowe?
Jest to z pewnością segment inwestycyjny, z którego można skorzystać. Dla inwestora indywidualnego ważne jest jedynie, aby zapoznał się z warunkami i zrozumiał, co robi. Niestety, dla wielu może to być przeszkodą.
Ważne jest zwłaszcza ustalenie, w jakim ramach prawnych odbywa się taka inwestycja, oraz poznanie i zaakceptowanie jej ryzyka.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez sportfels
Paule, proszę nie przypuszczać rzeczy. Ramy prawne są w pełni spełnione, a ryzyko nie istnieje. Nawet jeśli zyski nie będą osiągalne, mogę po prostu przelać pieniądze z powrotem z mojego osobistego konta na inne konto. W tej branży jest to jednak mało prawdopodobne, ponieważ przed zainwestowaniem określonych papierów wartościowych już ustalono kupujących i sprzedających... .

Pozdrowienia, sportfels

Napisany przez Hedger99
Cześć,

Zwrot z inwestycji w wysokości 8-10% rocznie jest możliwy, ale wtedy ryzyko jest odpowiednio wyższe - aż do całkowitej straty.
Za pomocą funduszy ETF (Exchange Traded Fundes) można inwestować swoje pieniądze w bardziej ryzykowne inwestycje z pewnym stopniem bezpieczeństwa. Oto strona z zestawieniem ETF-ów o wysokim wskaźniku wypłacalności. W 2011 roku inwestycje te przyniosły zwrot w wysokości od 3,5% do 8,5%.

Życzę wszystkim dalszych sukcesów w inwestycjach!

Napisany przez EuroPaule

Paule, proszę nie snuć domysłów.

Cześć,

Sportfels, proszę o więcej faktów.
Poważnie: Dopóki będą tu publikowane tylko ogólnikowe aluzje, pozostaje tylko spekulacja.
Możesz to łatwo zmienić.

Cytat od sportfels

Ramy prawne są więcej niż spełnione, a ryzyka nie istnieją.

Można tylko pogratulować.
I mieć nadzieję, że tak pozostanie.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez gw1
Jak dowiedzieliśmy się wszyscy, stopa procentowa obligacji państwowych jest uznawana za punkt odniesienia dla bezpiecznej inwestycji. W zależności od okresu zapadalności, obecnie ta stopa wynosi od 0% do 1% w przypadku niemieckich obligacji rządowych.

Zatem wszystko, co oferuje odsetki powyżej 1%, nie może być traktowane jako bezpieczne.

Oczywiście można zainwestować pieniądze w produkt, który zapewni większy zysk mimo mniejszego bezpieczeństwa. Według moich doświadczeń, obecnie szczególnie dobrze sprawdzają się inwestycje w parki solarne. W praktyce wszystkie takie inwestycje przebiegają zgodnie z oczekiwaniami, a wypłaty osiągają pożądane 8%. Dobrze zestawione oferty znajdziesz na Green Money: najlepszy wybór funduszy solar.

W ściślejszym znaczeniu to może nie jest bezpieczne, ale w powszechnym rozumieniu takie inwestycje w energię słoneczną są uznawane za bezpieczne.

Napisany przez Winni
Od pięciu lat inwestuję w obligacje udziałowe PROKON i otrzymuję corocznie 8% odsetek. Nie jestem wielkim matematykiem, ale po około 15 latach mam już z powrotem swoje zainwestowane pieniądze (po skorygowaniu o podatek od zysków kapitałowych). Co więc nastąpi po tym, to dla mnie dość obojętne. Jedyne ryzyko, jakie widzę, to to, że wszyscy lub większość inwestorów (w ramach ustalonych terminów wypowiedzenia) chcą odzyskać swoje wpłaty naraz. Jednak z moich informacji wynika, że obecnie biznes z wpłatami tam kwitnie. Pozdrowienia, Winni

Napisany przez Naseweis
O temacie Prokon już pisano na tym forum! --> viewtopic.php?t=8153

Napisany przez Winni
Dziękuję, wyraziłem tylko moją osobistą opinię.
Dyskusja za i przeciw Prokonowi jest z pewnością bardzo wieloaspektowa.
Warto jednak zauważyć, także na podstawie obserwacji w moim otoczeniu, że panowie z banków wpadają w szał, gdy usłyszą Prokon, ze względu na swoje oferty kont kapitałowych w wysokości 1% (czy jakkolwiek te Mickey Mouse modele się nazywają).
Dlaczego tak się dzieje?
By chronić swoich klientów przed stratami.
Prawdopodobnie

Napisany przez EuroPaule

Trzeba jednak zauważyć, że nawet obserwując otoczenie, panowie bankierzy z ich ofertami kapitałowymi w wysokości 1% (czy jakkolwiek te modele Mickymouse nazywają) czerwienią się ze złości, gdy słyszą o Prokonie.
Dlaczego tak właśnie?
Aby chronić swoich klientów przed stratami.
Prawdopodobnie.

Cześć,

Być może również dlatego, że wielu inwestorów nie zdaje sobie sprawy, jakie ryzyko musi wiązać się z inwestycją, która musi być oprocentowana 8% rocznie.
Gdy dodatkowo trzeba pozyskać pieniądze od inwestorów indywidualnych, bo instytucjonalni (=profesjonaliści w ocenie ryzyka) sami nie inwestują w taki super-zysk, to osąd jest jasny.
Że bankier dostaje wtedy napadu furii, gdy taka gorąca sprawa jest porównywana z depozytami itp., to zrozumiałe.

Stara mądrość z branży usług finansowych głosi:

Każdego ranka budzi się jakiś głupiec. Trzeba go tylko znaleźć!

Powodzenia!

Paule

Napisany przez Winni

Hallo,

Eine alte Weisheit aus dem Vertrieb von Finanzdienstleistungen lautet:

Jeden Morgen steht ein Dummer auf. Man muss ihn nur finden!

Paule

Właśnie dlatego dyrektor oddziału Sparkasse z rogu ulicy uśmiecha się szeroko i budzi zaufanie, gdy widzi poranne ogłoszenie oprocentowania w oknie, a równocześnie świeżo wstały dziadek Müller skręca za rogiem.

Ponieważ zatrudnieni profesjonaliści otrzymują swoje fundusze i inne niesolidne dokumenty od swoich instytucji, prawdopodobnie nie biorą pod uwagę Prokonu w swojej ofercie.
A jakim bankiem odważy się zarekomendować Prokon?
Z pewnością zostaną zadzieleni smołą i pierzem.
A specjaliści od finansów lub uśmiechający się prywatny dyrektor oddziału na pewno zainwestuje w takie firmy jak Prokon.
A może myślisz, że inwestuje swoje pieniądze w swoje własne przedsiębiorstwo jako depozyt terminowy.
To jest przywilej dla dziadka Müllera.
Miłego dnia.
Winni

Napisany przez Winni
Uzupełnienie: Przeszukałem internet, ale jak dotąd znalazłem tylko złe banki i fundusze, przez które inwestorzy stracili miliardy. W związku z tym nie słyszałem o Prokonie. Tylko przepowiednie na przyszłość obfitujące w obawy. Od kogo, zastanówmy się?

Napisany przez Naseweis
Proszę nie mylić dystrybucji usług finansowych z pracownikami bankowymi.Żaden ekspert od usług finansowych nie zarekomenduje klientowi Prokonu, ponieważ z powodu swojej odpowiedzialności za poradę w sprawie błędnej porady, szybko znalazłby się w sądzie.Pozdrowienia, N.

Napisany przez Winni
On nie musi absolutnie polecać Prokonu. Może jednak doradzać neutralnie. A dlaczego więc błędne doradztwo? Może dla odmiany doradzić zgodnie z prawdą. Poza tym każdy musi sam wiedzieć, co robi. Dla mnie liczą się fakty, które przedstawiłem w moim pierwszym poście. Nie denerwuję się też na ludzi, którzy zainwestowali źle. Tylko na nieodpowiednie komentarze od inwestorów z 1% stopą zwrotu rocznie mogę zrezygnować. Po prostu pomyślmy, kto wszystko musi zarobić na rekomendacji dla nosicieli pasków? Wtedy wiele staje się jaśniejsze. Nadal twierdzę, że inwestowanie około 30% swojego kapitału do inwestowania w firmy takie jak Prokon nie jest mniej ryzykowne niż inwestowanie w akcje takich firm jak Daimler czy Telekom i tak dalej... Przynajmniej tak pokazały ostatnie lata, w których Prokon aktywnie oferował odpowiednie możliwości finansowe. Dlaczego miałoby to się odwrócić w przyszłości ???

Napisany przez Naseweis
Cześć Winni,

czy jesteś pracownikiem Prokonu?

Czy dlaczego próbujesz oferować Prokon jak kwaśne piwo?

Pozdrowienia, N.

Napisany przez Winni

Cześć Winni,

Czy jesteś pracownikiem Prokonu?

czy dlaczego próbujesz oferować Prokon jak kwaśne piwo?

Pozdrowienia, N.

Nie mamy zamiaru schodzić na takie dno, prawda?
Typowe argumentacje przedszkolne/na EBAY-u/w forach typu Gute-Frage, gdy brakuje argumentów.
Tak samo dobrze mógłbym oskarżyć Pana o należenie do jednego z pocących się, mam nadzieję że już zwolnionych doradców funduszy, którzy pozbawili tysiące biednych emerytów ich oszczędności. Oczywiście nigdy bym Panu czegoś takiego nie zarzucił.

Pomijając to wszystko, w obecnych czasach, gdy w branży bankowej zwalniani są wielu byłych specjalistów, a mamy nadzieję, że będzie ich jeszcze więcej, miejsce pracy w PROKON z pewnością nie byłoby złe.
Zastanawiam się jednak, co tak bardzo niepokoi wielu maklerów finansowych, banki itp. w ofercie Prokon.
Troska o inwestorów na pewno.

Nie, ja sam ze względu na wiek nie jestem już dostępny na rynku pracy, a Prokon z pewnością nie potrzebuje emerytów przy tylu bezrobotnych młodych dynamicznych doradcach finansowych.
Pozdrowienia,
Winni

Napisany przez EuroPaule

Prawdopodobnie dlatego kierownik oddziału miejskiego banku oszczędnościowego na rogu uśmiecha się tak szeroko i budzi zaufanie, gdy widzi poranną informację o oprocentowaniu w oknie, a jednocześnie świeżo zmawiający się dziadek Müller skręca za rogiem.

Cześć,

Uśmiechających się kierowników oddziałów widuje się dość rzadko. Ale zdecydowanie wiele produktów bankowych jest sprzedawanych (tylko) zgodnie z tym zasadą.

Cytat autorstwa Winni

Ponieważ profesjonaliści zatrudnieni w firmach otrzymują zalecenia dotyczące swoich funduszy i innych niepewnych papierów od swoich instytucji, prawdopodobnie nie wprowadzą do swojej oferty Prokonu.
A która bank by zdecydował się zalecić Prokon?
Na pewno zostaliby pokryci smołą i pierzem

Banki sprzedają również obligacje skarbowe, obligacje korporacyjne itp. Oferują je jednak często z trudnością klientom indywidualnym, ponieważ w przypadku precyzyjnej interpretacji przepisów dotyczących ochrony inwestorów wielu inwestorów nie spełnia odpowiedniego profilu ryzyka.
Inny powód może być taki, że samo przedsiębiorstwo nie chce korzystać z tego kanału dystrybucji, a banki nie oferują odpowiedniego modelu dystrybucyjnego.

Cytat autorstwa Winni

A prywatni profesjonaliści lub uśmiechający się kierownik oddziału z pewnością będą inwestować w firmy takie jak Prokon.
Czy myślisz, że ulokuje swoje pieniądze w swojej własnej firmie jako lokata terminowa.
To jest zarezerwowane dla dziadka Müllera.

W gruncie rzeczy nie ma nic przeciwko takim inwestycjom. Należą one jednak do zupełnie innej kategorii niż lokata terminowa czy coś podobnego. Stąd dziadek Müller mógłby zarówno skorzystać z lokaty terminowej w pobliskim banku, jak i zainwestować kapitał ryzykowny w interesujące firmy. To się nie wyklucza.
Jednakże czy dziadkowie są właściwą grupą docelową pod względem średniej gotowości do ryzyka? Mam swoje wątpliwości... .

Cytat autorstwa Winni

Przeszukałem całą sieć w poszukiwaniu informacji, ale do tej pory znalazłem tylko nierzetelne banki i fundusze, które pochłonęły miliardy pieniędzy inwestorów.
O Prokonie nic nie słyszałem w tym kontekście.
Jedynie prognostyki przyszłości, które budzą obawy.
Od kogo to chyba?

Jeśli Twoje poszukiwania były nieudane, konieczne będzie ich ulepszenie. Niestety przykłady są liczne. Wystarczy spojrzeć na dawne gwiazdy branży solarnych. Gdy taka firma zbankrutuje, nie ma znaczenia, czy inwestycją były akcje, obligacje czy jakikolwiek egzotyczny instrument finansowy. Pieniądze też znikają. Za to dostajesz świetny zwrot, jeśli wszystko idzie zgodnie z planem.

Cytat autorstwa Naseweis

Proszę nie mylić dystrybucji usług finansowych z
Pracownikami bankowymi.

Co według Twojej definicji robią pracownicy banków związani z obsługą klientów? Doradzają klientom?????

Cytat autorstwa Winni

Nie musi wcale polecać Prokonu. Może jednak udzielać neutralnej porady.
A dlaczego więc niewłaściwa porada?
Może przecież dla odmiany udzielić rzeczywistej porady.

W rzeczywistości początkowo nie doradza, tylko sprzedaje. To jego praca, za którą jest opłacany. Wtedy prawda nie jest tak obiektywnie określona, jakby się mogło wydawać. Inwestorzy mają tendencję do tego, że w rzeczywistości w okresach wzrostu kursów akcji są entuzjastami akcji i skupiają się na zyskach i ryzyku, a w okresach spadków interesują ich głównie bezpieczeństwo.... .
A istnieje także teoretyczna możliwość, że jako człowiek można popełnić błąd i akurat z bieżącą prawdą się mylić... . To nawet wielkim umysłom zdarza się.

Cytat autorstwa Winni

Dla mnie liczą się fakty, które przedstawiłem w moim pierwszym poście.

Przypuszczam, że przez fakty nie masz na myśli, że nie jesteś wielkim matematykiem? Mówisz jednak widzę tylko ryzyko.. i to już jest w sferze interpretacji. To absolutnie OK, ponieważ nikt nie potrafi przewidzieć przyszłości i mieć racji. Ale możliwe jest, że istnieją inne oceny ryzyka. Nie są one lepsze ani gorsze od Twojej. Ale nie są one: faktami.
Wyżej krytykujesz wyniki funduszy. Największe straty zawsze ponosili inwestorzy, gdy oczekiwali na podstawie świetnych wyników z przeszłości takiej samej przyszłości i dopiero wtedy zaczynali inwestować, gdy już upłynęło wiele dobrych lat....

Cytat autorstwa Winni

Warto zastanowić się, kto wszystko musi zarobić na poleceniu noszących paski spodni !
Wtedy wiele staje się jaśniejsze.

Obstawiam skrzynkę białego piwa najlepszej jakości, że koszty dystrybucji (procenty) w przypadku takiego zysku nie są niższe, niż przy tradycyjnych funduszach inwestycyjnych (ok. 5%)

Cytat autorstwa Winni

Nadal uważam, że tak samo ryzykowne jest zainwestowanie około 30% swojego kapitału do zainwestowania w firmy jak Prokon, jak i w akcje takie jak Daimler czy Telekom i inne ......
Przynajmniej tak wynika z minionych lat, w których Prokon aktywnie oferował odpowiednie możliwości finansowe.
Czemu miałoby to się odwracać w przyszłości ????

Z mojego punktu widzenia byłoby słuszne skorzystać zarówno z akcji standardowych, jak i z małych firm jako turbodoładowania, w jakiejkolwiek formie.

Cytat autorstwa Winni

Mogę się zastanawiać, kto jednak z finansowych pośredników, banków itp. tak bardzo boi się oferty Prokonu.
Pewnie troska o inwestorów.

No właśnie o to chodzi. Przynajmniej tych, którzy zrozumieli powiązanie między zyskiem a ryzykiem. Zysk (potencjalny) to waluta, za którą płaci się za ryzyko. A ponad 7% ponad bezpieczną stopą procentową to niezwykle wysoka cena!!

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Naseweis

Na takim poziomie chcemy się zbierać, nieprawdaż? .

Poziom?
Po prostu zaakceptuj fakt, że istnieją specjaliści, którzy pracują w inny sposób i nie interesuje ich oszukiwanie klientów.

Typowe argumenty przedszkolne/na EBAY-u/na forach Gute-Frage, gdy zabraknie innych argumentów.

Można dyskutować na wiele tematów.
Tylko gdy prezentujesz inwestycję jako tak pożądaną, jak to robisz, musisz zadać sobie takie pytania.

Podobnie mógłbym podejrzewać, że jesteś jednym z tych pocących się, mam nadzieję, że już zwolnionych doradców funduszy, którzy oszukali tysiące biednych emerytów o ich oszczędności.
Oczywiście nigdy bym Ci tego nie zarzucił.

Kliknięcie mojego użytkownika może pomóc.

Napisany przez Winni

Poziom?

Kliknij na mój nick, to może pomóc.

Teraz nieco bardziej zrelaksowany post; raczej coś emocjonalnego:
O mój Boże, proszę mi wybaczyć, ale jeśli miałem złe doświadczenia z ubezpieczeniem, to z DBV.
Po latach moje dzieci były zbyt drogo ubezpieczone prywatnie w DBV, ponieważ kolega namówił mnie, jako niedoświadczonego w takich sprawach żołnierza, na to ubezpieczenie, i według odpowiedzi z trudno dostępnej centrali, wypowiedzenie po około 15 latach miało być możliwe dopiero za zgodą tego samego kolegi, który przez kilka dni kręcił się wokół mojego domu, a w końcu, gdy mnie nie było, przedstawił się mojej żonie słowami: Dzień dobry, jestem twoim agentem DBV (moja żona zalała się łzami radości) musiałem zastosować silniejsze środki, aby zerwać umowy i wyjaśnić centrali, że zgodnie z niemieckim prawem ubezpieczeniowym oraz ich własnymi warunkami umowy wypowiedzenie nie zależy wcale od pośrednika.
To było trudne, ponieważ kilka adresów DBV już nie istniało. W końcu trafiłem do jakiegoś Winterthur AXA czy coś w tym stylu.

Piszę to wszystko tylko z pamięci, ponieważ po zakończeniu tego dla mnie naprawdę niemiłego rozdziału, dokumenty wyrzuciłem szybko i daleko.
Od tamtej pory zawsze zachowuję ostrożność, gdy ubezpieczenia itp. w swojej nazwie używają jakichkolwiek państwowych określeń.

Muszę być szczery.
Obecnie ja i moja rodzina jesteśmy praktycznie wyłącznie ubezpieczeni w HUK Coburg. I tam, przynajmniej w dziale ubezpieczenia samochodu, także coś jest napisane o urzędnikach, jeśli się nie mylę.

Ale to wszystko działo się praktycznie zaraz po II wojnie światowej
I oczywiście teraz nie ma to już nic wspólnego z obecną organizacją DBV.
Co jednak mnie zdumiewa, to fakt, że nadal funkcjonuje pod nazwą DBV.
Sądziłem faktycznie na podstawie starej korespondencji, że to było już zakończone.

Jeśli się w całej tej sprawie mylę i pomyliłem oznaczenia, co jest możliwe, ponieważ nie jestem już najmłodszy, proszę o wybaczenie.
Pozdrowienia
Winni

Napisany przez Winni
I gdzie wyląduję, jeśli na stronie DBV wyszukam / kliknę mojego opiekuna w mojej okolicy, wpisując kod pocztowy ?????
Właśnie u miłego uśmiechniętego pana oznaczonego jako Twój Ośrodek Obsługi AXA

Nie lubię takiego czegoś, mówię ci szczerze.

To jest podobne do subskrypcji magazynu, którą zaczynam w firmie A, potwierdzonej przez firmę B, i którą muszę anulować w firmie C

Napisany przez Winni
@EuroPaule, dziękuję za obszerne wyjaśnienia.

Napisany przez Naseweis

Teraz coś nieco mniej poważnego; bardziej emocjonalnego:
O Jezu, proszę mi wybaczyć, ale jeśli miałem złe doświadczenia z ubezpieczeniem, to było to z DBV.
Po latach moje dzieci były zbyt drogo ubezpieczone prywatnie w DBV, ponieważ kolega, jako niedoświadczony w takich sprawach żołnierz, wmówił mi to ubezpieczenie, a anulacja po ok. 15 latach według odpowiedzi z trudno dostępnego centrali miała być możliwa wyłącznie za zgodą tego kolegi, który krążył przez dni wokół mojego domu, a wreszcie, gdy akurat byłem w służbie, przedstawił się mojej żonie słowami: Dzień dobry, jestem twój przedstawiciel DBV (moja żona zalała się łzami radości), musiałem użyć silniejszych argumentów, aby zerwać umowy i wyjaśnić centrali, że według niemieckiego prawa ubezpieczeniowego i warunków ich własnej polisy anulacja nie zależy w żadnym wypadku od pośrednika.

Cześć Winni,

Mówisz o temacie, z którym mieliśmy od lat problemy.
Pośredników zatrudnionych na pół etatu bez znajomości prawa ubezpieczeniowego znaleźć można praktycznie we wszystkich firmach ubezpieczeniowych (również w HUK).
Od wprowadzenia nowej ustawy o umowach ubezpieczeniowych każdy pośrednik musi być zarejestrowany w IHK i hop! 80% tych PPM-ów (pośredników ubezpieczeń) zniknęło.
W 1996 r. doszło do połączenia DBV z Winterthur i nazwa firmy została zmieniona na DBV-Winterthur.
W 2008 r. nazwa Winterthur zniknęła całkowicie z Niemiec i dzisiaj mamy AXA dla klientów indywidualnych i firmowych.
DBV nadal obsługuje sektor publiczny pod adresem Frankfurter Str. 50 w Wiesbaden.
Przypuszczam, że opieka świadczona przez twojego byłego kolegę nie była zbyt dobra. Być może nawet nigdy nie miała miejsca.
W przypadku takich problemów, wystarczy krótki list do zarządu firmy ubezpieczeniowej i otrzymasz klarowną odpowiedź lub telefon w ciągu kilku dni.
Jeśli szukasz kontaktu z specjalistą DBV (pełnomocnik DBwV) z sektora publicznego, mieszkającego w twojej okolicy, po prostu podaj mi swój kod pocztowy, a ja podam ci imię i adres.

Pozdrowienia!
N.

Napisany przez Winni
Dziękuję za wyjaśnienia.
Widocznie wówczas trafiłem na ubek starej (obecnie już nieaktualnej) gwardii.
Masz rację, nie tylko w DBV tak było. Pamiętam też miłego urzędnika średniego szczebla w mojej jednostce, który spędzał co najmniej 50% swojego czasu służbowego opłacanego przez podatnika na sprzedawaniu umów BHW.
W końcu był agentem zaufanym BHW.
A praktycznie jego szef, dyrektor naczelny, miał odpowiednią pieczęć służbową do akceptacji tych umów.
Ale zanim zatęsknimy za starymi czasami, lepiej zająć się przyszłością i poszukać najlepszych, bezpiecznych i jednocześnie dochodowych form inwestowania.

Napisany przez SylviaFischer
Cześć wszystkim, Chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami dotyczącymi moich inwestycji, w które ulokowałem swoje pieniądze, ponieważ od 8 lat jestem bardzo zadowolony i z czasem sam przekonałem się, że to działa tak, jak obiecują, dlatego chcę podzielić się moim doświadczeniem z Wami. Wiem, jak trudno jest znaleźć odpowiednią inwestycję i wiedzieć, czy postąpiliśmy właściwie, zwłaszcza teraz, w naszych czasach. Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy, aby oszczędzić mi czas i uniknąć zbędnych komentarzy. Krótko opowiem moją historię: Przez długi czas intensywnie zajmowałem się inwestowaniem, ponieważ chciałem ulokować pieniądze dla mojego dziecka i dla siebie. Miałem wielu doradców, którzy prezentowali swoje produkty, a także w bankach prezentowano mi wiele możliwości. Ale nikt mnie nie przekonał i nie chciałem po prostu ulokować ciężko zarobionych pieniędzy w dowolnym miejscu. Raz polecono mi niezależnego doradcę, który znał się na wszystkich produktach. Na początku myślałem, że słyszałem już wszystko, ale mimo to zgodziłem się na spotkanie. Teraz jestem dumny, że uzyskałem te informacje. Opowiedział mi wiele rzeczy, o których inni doradcy nie mówili (np. koszty) i wszystko uzasadnił logicznie. Spotykaliśmy się kilka razy, ponieważ chciałem wszystko zrozumieć, ponieważ z czasem zrozumiałem, że nikt nie może mi zagwarantować bezpieczeństwa, poza mną samym. Powiedział mi, na co zwrócić uwagę, gdy inwestuje się pieniądze (np. koszty, zysk (w moim przypadku mam razem 7% stałych i od 7-10%, a także nieruchomości użytkowane przez obce osoby, wszystko jest jednak elastyczne, więc decyduje się samemu, czy chce się to wszystko mieć czy nie), elastyczność, korzyści podatkowe i bezpieczeństwo (trzeba wiedzieć, jak pieniądze pracują)). Powiedział mi także, że należy rozłożyć pieniądze. Przedstawił mi koncepcję, która uwzględniała wszystkie te 5 punktów. Od tego czasu jestem bardzo zadowolony i od 8 lat cieszę się corocznymi odsetkami. Dlatego zdecydowanie polecam, bo jestem pewien, że to działa w praktyce. Jeśli ktoś jest zainteresowany, ma pytania i traktuje to poważnie, proszę o kontakt na mój adres e-mail Sylvia.Fischer@hotmail.de. Postaram się odpowiedzieć tak szybko, jak to możliwe i pomóc jak mogę. Lepiej przez jeden dzień zastanowić się nad pieniędzmi niż pracować na nie 30 dni Życzę Wam dalszych sukcesów i powodzenia. Pozdrowienia Sylvia

Napisany przez 1cent
Cześć!

Możliwe są zyski powyżej 20%! Zawsze jestem zaskoczony wydajnością różnych funduszy...........

Na przykład, treadneedle smaller comp, nawet drugi rok z rzędu!

Niestety większość funduszy w portfelu nie osiąga nawet połowy takich wyników!

Dlatego postanowiłem zrobić z moich pieniędzy to, co obecnie można zrobić najlepiej.

Napisany przez 1cent
edit: Przepraszam, oto
Link.........

https://www.ing-diba.at/fonds/fondsauswahl

Ps: Nie zaglądam tutaj zbyt często, ale to czego się od was nauczyłem to fakt, że każdy inwestor ponosi ryzyko samodzielnie, dlatego należy samodzielnie podejmować decyzje i być dobrze poinformowanym. Bez względu na to, czy jest się hazardzistą czy ostrożnym inwestorem!

Jeśli sądzisz, że radzisz sobie dobrze z obligacjami o wysokim ryzyku, funduszami hedgingowymi, funduszami nieruchomości, czy będziesz trzymał pieniądze w skarpecie...

Stwórz sobie strategię i trzymaj się jej.

Napisany przez goldfinger
np. Historyczna stopa zwrotu w crowdinvestingu wynosząca 12,23 % https://goo.gl/rmq2cd Platforma finansowania społecznościowego dla firm: projekty firmowe, nieruchomości, transportowe i startupy dające około 12% stopy zwrotu https://goo.gl/Pm6rgM Średnia roczna stopa zwrotu netto dla inwestorów wynosząca 11,71% - P2P https://goo.gl/XiF5MU Crowdfunding nieruchomościowy: średnia roczna stopa zwrotu wynosząca 14,27% https://goo.gl/ZwySMK

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata