Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oferta finansowania budowy - Podstęp?

Napisany przez HSV
Jeden z wielu: Wczoraj*19:15

Może zdecydujesz się wycofać swoje ogłoszenie, jeśli HSV zgodzi się wycofać swoje groźby oraz zaniechać hakowania twoich danych osobowych.

@ OneOfMany fajna propozycja, ale po przejrzeniu moich postów nie widzę żadnych groźb ani hakowania konta.
Nie wiem, skąd ten zuchwały znalazł takie oznaki.
No cóż, prokurator został zaangażowany.

Napisany przez Hilfe

Haha zabawne, więc zaraz sprawdzę skrzynkę pocztową, czy coś już jest..

@hilfe Proszę zostań na forum, aż sprawa trafi do prokuratora.. Wtedy możemy poinformować innych tutaj, jak się skończyło

Na dzień ojca w przeglądać pocztówki, łezka w oku? Już ten brązowy pas w majtkach

Napisany przez HSV
Jeszcze raz: GDZIE TO PRZECZYTAŁEŚ?

Przecież jesteś tym małolatem, który przeprasza za każdy najmniejszy podmuch od Noelmaxima...

Przeczytaj całą rozmowę uważnie, jeśli czegoś nie rozumiesz, napisz.
W innym przypadku czekam na wiadomość od SA.

Ps: Wróć na poziom fachowy, nie pisz jak 13-latek. (przepraszam 13-latków)

Napisany przez Hilfe

Ponownie: GDZIE TO PRZECZYTUJESZ?

Przecież ty jesteś tym niedojrzałym, który przeprosił za najmniejszy podmuch wiatru od Noelmaxim...

Przeczytaj całą rozmowę uważnie, jeśli czegoś nie rozumiesz, możesz napisać..
W przeciwnym razie czekam na list od SA.

PS: Wróć na poziom merytoryczny, nie pisz jak trzynastolatek. (przepraszam trzynastolatki...)

No co Ty płaczliwy, już byłeś 4 razy przy skrzynce pocztowej ??

Napisany przez HSV
Mam nadzieję, że coś z tego wyniknie.. Czekam na swoją karę..
Za każde [url]euro[/url] postawię Ci kawę

Napisany przez StGe1973
finansowanie,

Nie wiem, czy jesteś w stanie zrozumieć różnicę w argumentacji...

Jest absolutnie zasadne zwracać uwagę na ryzyka związane z finansowaniem, takie jak koszty budowy, koszty modernizacji, nierealistyczne oczekiwania najemców itp.

Jest to dość bezsensowne zwracać uwagę na ogólne ryzyka, takie jak rozstanie, bezrobocie, choroba, brak wzrostu wynagrodzeń itp. Oczywiście istnieją one również, ale w takim razie nikt nie mógłby podejmować długoterminowych decyzji. Nikt nie mógłby zawierać małżeństwa, jeśli zakłada, że jutro i tak będzie rozwiedziony. Nikt nie mógłby zaciągać długoterminowych zobowiązań płatniczych, jeśli zakłada, że jutro będzie długotrwałie chory, bezrobotny itp.

Oczywiście możesz żyć w ten sposób, co ostatecznie oznacza życie tylko w teraz. Większość ludzi prawdopodobnie stara się żyć w wielu aspektach teraz, ale jednocześnie mają długoterminowe plany życiowe. Wiąże się z tym znajomość ogólnych ryzyk, ale mieć nadzieję, że się nie zmaterializują. W przeciwnym razie musielibyśmy wszyscy kopać sobie dół przy podejmowaniu długotrwałych decyzji i nigdy z niego nie wyjść. Bo jutro wszyscy moglibyśmy być niewypłacalni, bezrobotni, chorzy, rozwiedzeni itp.

To niestety nie jest zbyt sensowny sposób życia...

Napisany przez Hilfe

Tak, w nadziei, że coś z tego wyniknie.. Cieszę się na moją karę..
Za każdego [url]euro[/url] postawię ci kawę.

Nie musisz przepraszać mnie prywatnie. Wszystko w porządku.

Napisany przez HSV
Kłamco..pokaż PW !!!

Już boisz się kłamać?
Czy masz w ogóle 13 lat?

Napisany przez Hilfe
[cytat=HSV">
Kłamco..pokaż PW !!!

Już zaczynasz kłamać ze strachu?
Masz przynajmniej 13 lat?
[/cytat]
No no no mały człowieczku . I proszę przestań z tymi płaczkami PW. To jest 2 liga

Napisany przez HSV
O kurczę, co za małostkowy kłamca... naprawdę boję się kłamców
Wyślij mi wiadomość prywatną!! Robisz z siebie małpę..

Napisany przez OneOfMany
"

finansowanie,

nie wiem, czy zrozumiesz różnicę w argumentacji...

Jest zupełnie uzasadnione zwracanie uwagi na ryzyka związane z finansowaniem, takie jak koszty budowy, koszty modernizacji, nierealistyczne oczekiwania dotyczące najemców itp.

Niemądrze jest zwracać uwagę na ogólne ryzyka, takie jak rozstanie, bezrobocie, choroba, brak zwiększenia wynagrodzenia itd. Oczywiście takie ryzyka też istnieją, ale w takim przypadku nikt nie mógłby podejmować długoterminowych decyzji. Nikt nie mógłby wziąć ślubu, zakładając, że jutro i tak będzie rozwiedziony. Nikt nie mógłby zaciągnąć długoterminowych zobowiązań płatniczych, zakładając, że jutro będzie długotrwale chory, bezrobotny itd.

Oczywiście możesz żyć w ten sposób, co ostatecznie oznacza życie tylko teraźniejszością. Większość ludzi prawdopodobnie stara się żyć w teraźniejszości w wielu sprawach, ale jednocześnie planuje długoterminowo inne aspekty życia. Do tego należy właśnie to, że zna się ogólne ryzyka, ale mimo to mamy nadzieję, że się nie spełnią. W przeciwnym razie musielibyśmy wszyscy wykopać dziurę dla siebie przy podejmowaniu długoterminowych decyzji i nigdy z niej nie wyjść. Bo jutro wszyscy moglibyśmy być bankrutami, bezrobotnymi, chorobami, rozwiedzieni itd.

Niestety, to nie jest specjalnie sensowny sposób życia...

Zatem na pewno nie powinno się popadać z jednego skrajności w drugą. Ale ja bym teraz na przykład również zajął stanowisko, że ryzyko bezrobocia (otrzymywanie zasiłku dla bezrobotnych) oraz choroby (otrzymywanie zasiłku chorobowego) powinny być brane pod uwagę w planach finansowych. Te ryzyka nie są w końcu wyssane z palca, a obie ubezpieczenia są obowiązkowe. Dlatego należy je uwzględnić. W połączeniu z dochodem w przypadku sukcesu, również prawo do zasiłku dla bezrobotnych i chorobowego określają warunki finansowe.

Chodzi również o spełnienie swojej odpowiedzialności. W przypadku wystąpienia szkody dotyczy ona również partnera życiowego i własnych dzieci. Zawsze powinna istnieć równowaga między wykonywaniem odpowiedzialności po jednej stronie a samorealizacją poprzez spełnianie własnych pragnień po drugiej stronie.
"

Napisany przez Hilfe

Omg, co za młodociany kłamca... naprawdę boję się kłamców
Wyjmij te wiadomości prywatne !! Tak zrobiłeś z siebie małpę..

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuulk

Napisany przez HSV
Niech twój ojciec nie nałoży na ciebie zakazu używania komputera za kłamstwa

Napisany przez Hilfe

Niech twój ojciec nie zabroni ci korzystania z komputera przez kłamstwa

Proszę przestań z wiadomościami prywatnymi. Zaczyna być śmieszne

Napisany przez HSV
Okej, ale dopiero jak je tutaj opublikujesz! Zgoda?

Napisany przez Hilfe

Ok, ale najpierw je opublikujesz tutaj! Zgoda?

Strach jazda co

Napisany przez HSV
Stajesz się śmieszny, idź bawić się w piaskownicy, ale trzymaj się z dala od innych dzieci.
Dopóki nie dostarczysz dowodów, pozostaniesz kłamcą!
Dobrze, że teraz można zagłębić się głębiej w twoją duszę.
Tak więc, było zabawnie, ale ojciec zaraz wyrusza, nie ma już czasu na kłamców

Napisany przez finanzierung

finansowanie,

nie wiem, czy jesteś w stanie zrozumieć różnicę w argumentacji...

Jest zupełnie uzasadnione zwracanie uwagi na ryzyka związane z finansowaniem, takie jak koszty budowy, koszty modernizacji, nierealistyczne oczekiwania najemców, itp.

Jeśli przeczytasz różne posty, zauważysz, że również takie sugestie ze strony noelmaxims są surowo krytykowane, ponieważ sugeruje się wtedy, że TE nie ma pojęcia i nie jest dobrze poinformowany......

Nigdy też nie twierdziłem, że powinno się myśleć tylko negatywnie, ale finansowanie powinno być ułożone w taki sposób, aby można było bez stresu przejść okres 3-6 miesięcy otrzymując ALG1 lub zasiłek chorobowy. Nie więcej i nie mniej.

Ale wszystko to, ZDANIEM noelmaxima, NIE MOŻE być pisane tutaj..... TE również może tak to odczytać i potencjalny interes może zostać stracony....

Napisany przez Hilfe

To już za głupie, idź bawić się w piaskownicy, ale trzymaj się z dala od innych dzieci.
Tak długo, jak nie dostarczysz dowodów, pozostaniesz kłamcą!
Dobrze, teraz można zagłębić się głębiej w twoją duszę.
No cóż, było zabawne, mały, ale teraz tata wyrusza, nie ma już czasu na kłamców.

Ty słodki ty

Napisany przez tomy778
Byłem tu częściowo w przedszkolu. @Pomoc jesteś naprawdę zniechęcony przez życie... @Jednej z wielu konfrontować nie tylko ryzyka, ale też szanse... ile nieruchomości tak naprawdę posiadasz? Ogólnie rzecz biorąc, powiedziałbym, że niektórzy tutaj nie mają nawet jednej nieruchomości, ale wypowiadają tyle bzdur, że aż trudno to zrozumieć...

Napisany przez OneOfMany

@Oneofmany nie tylko ryzyka, ale także szanse... ile nieruchomości właściwie posiadasz?

Ogólnie rzecz biorąc, powiedziałbym, że niektórzy tutaj nie posiadają żadnej nieruchomości, ale wypowiadają tyle bzdur, że można tylko potrząsać głową...

Ja mam jedną nieruchomość.

Czy Twoje ostatnie pytanie również odnosi się do mnie?

Napisany przez finanzierung
Mam 2 nieruchomości.... Jedną dziedziczoną, a drugą opłaconą własnymi środkami....

Napisany przez Hilfe
Mam 3, jedną dostałem w prezencie, jedną wylicytowałem, jedną wyłudziłem (odziedziczone po cioci)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata