Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Wydajność portalu giełdowego.

Napisany przez webmaster

Czy problem pojawił się ponownie? Czy to tylko u mnie? Znowu mam trudności z szerokością tekstu i muszę przewijać w lewo i w prawo, aby przeczytać wszystko.

Pozdrowienia,
Simona

Cześć Simona,

problem został rozwiązany.
Przyczyną było osadzenie grafiki z określonego linku internetowego, który miał ponad 50 znaków.
Grafikę teraz można uzyskać poprzez kliknięcie w Grafikę.

Salamander

Napisany przez Simona
Dziękuję bardzo :!:

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ADMCI4

Cytat od peitschi

@salamander: Po kliknięciu na tytuł SMI otwiera się szczegółowy przegląd wszystkich tytułów SMI z różnymi możliwościami graficznej analizy. Czy byłoby możliwe dodanie tabeli, w której widziałbym wszystkie wartości wydajności w jednej kolumnie bieżącego roku kalendarzowego i w drugiej kolumnie bieżącego kwartału? Byłoby świetnie, gdyby te kolumny można było sortować rosnąco lub malejąco. Dzięki tej tabeli mógłbym łatwo sprawdzić, które tytuły mogą skorzystać z Window-Dressing, a które nie.

Cześć peitschi,

Proszę skorzystaj z witryn Swissquote, tam z pewnością znajdziesz swoje wymagane parametry.

Salamander

Szkoda, że nie widzisz możliwości automatycznego wgrania tego wszystkiego do arkusza Excel i dołączenia go na stronie. Niestety nie znalazłem takiej tabeli ani na stronie Swissquote, ani na SWX. Dlatego nadal będę musiał bawić się moją Wunschtabelle samodzielnie.

Dziękuję jednak, że znalazłeś czas, żeby napisać mi swoją opinię.

Niestety

Napisany przez Simona
Cześć Salamander Od około tygodnia mam problemy z dostępem do forum. Strona się ładuje, ale poszczególne sekcje forum otwierają się bardzo wolno. Czasami pojawia się komunikat: phpBB: Błąd krytyczny. Nawet po zalogowaniu. To jest trochę jakby rura była zatkana. Wszystkie inne strony, również Cash, mogę odwiedzać i korzystać z nich bez problemu. O co może chodzić? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Springer
Mam jeszcze jedną sugestię:

Wydaje się, że synchronizacja ForumSpy Viewer nie została przeprowadzona. To drobnostka, ale właśnie mi to przyszło do głowy.

Napisany przez webmaster

Cześć Salamander

Od około tygodnia mam problem z wejściem na forum. Strona startuje, ale poszczególne działy forum otwierają się bardzo wolno. Czasami pojawia się komunikat: phpBB: Krytyczny błąd. Nawet po zalogowaniu.

To jest trochę tak, jakby rura była zatkana.

Wszystkie inne strony, także związane z kasą, mogę łatwo otworzyć i przeglądać.

O co może chodzić?

Pozdrowienia,
Simona

Cześć Simona,

Właśnie sprawdziłem bazę danych forum. Występowały pewne błędy, które mogą być powodem Twoich (i innych) problemów.

Jako dodatkową poradę, możesz w przeglądarce Internet Explorer przejść do Narzędzia - Opcje internetowe - Ogólne i wyczyścić wszystkie tymczasowo przechowywane pliki, aby usunąć nieaktualne pliki pamięci podręcznej oraz pliki cookie.

Czy to pomogło? Dziękuję za informację zwrotną.

Salamander

Napisany przez Simona
Tak, wygląda na to na ten moment. Dziękuję. W opcjach internetowych codziennie usuwam pliki i pliki cookie po transakcjach bankowych; z powodów bezpieczeństwa. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Dany1
Tak, na chwilę obecną tak wygląda. Dziękuję.

Niestety, gdy klikam na forum, mam wrażenie, że jestem w Swisscom albo Orange... tam też najpierw jest poczekalnia...

Napisany przez webmaster

Tak, wygląda na to na chwilę obecną. Dziękuję.

Niestety, gdy klikam na forum, czuję się jak w Swisscomie lub Orange...tam również najpierw jest pętla oczekiwania...

Cześć Dani,

problem leży po stronie mojego hostera.
Po moim zapytaniu o wsparcie z zeszłej niedzieli, serwer WWW (na którym również się znajduję) jest obciążony atakami logowania.

Odpowiedź ze strony wsparcia:
Serwer miał wskazane problemy z MySQL o tej godzinie. To był atak na forum hostowane na serwerze.
Problem został jednak rozwiązany przez służbę dyżurną, a atakujący został zablokowany przez system.

Przepraszam za długie oczekiwanie i ponownie poinformuję o sytuacji mojego hostera.

Salamander

Napisany przez 2cybercrash
Było u mnie również przez pewien czas zatłoczone. Wyczyściłem też pamięć podręczną. Aktualnie wszystko działa sprawnie. Bardzo dziękuję.

Od pewnego czasu jestem zalewany przez natrętnych spammerów z rekomendacjami inwestycyjnymi o takim samym nachalnym stylu, pełnych kolorów i banalnych tekstów. Blokowanie nic nie daje. Przesłałem niezliczoną liczbę raportów do Spamcopa. Dotąd ta plaga nie została wykorzeniona. Skontaktowałem się również z dostawcą Bluewin w tej sprawie. Zalecił mi skorzystanie z usług Spamcopa, co jednak wymaga dużo pracy i nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Takich natrętnych spammerów należy zidentyfikować i ukarać surową karą za uciążliwość!

Napisany przez webmaster

Także miałem przez pewien czas zatkaną skrzynkę. Wyczyściłem także pamięć podręczną. Teraz działa znowu sprawnie. Dzięki wielkie.

Od pewnego czasu jestem zalewany przez irytujących spammerów z rekomendacjami inwestycyjnymi, zawsze w bardzo nachalnym stylu, w wielu kolorach i z prymitywnymi tekstami. Blokowanie nic nie daje. Przesłałem setki z nich do Spamcopa. Do tej pory ta plaga nie daje się wyplenić. Skontaktowałem się także z dostawcą Bluewin w tej sprawie. Polecił mi Spamcopa, co jednak wymaga dużo pracy i nie przynosi oczekiwanego rezultatu. Takich irytujących spammerów powinno się zidentyfikować i ukarać surową grzywną za uciążliwość!

Cześć cybercrash,

Mam te same problemy od niedawna z tymi spamami dotyczącymi rekomendacji inwestycyjnych (głównie dotyczących amerykańskich akcji) i tym związany bla bla bla po angielsku.
Niestety te maile spam są w formie obrazów graficznych, więc nie można po prostu ustawić reguły, która je rozpozna jako spam. Sam próbuję znaleźć rozwiązanie, aby pozbyć się tego irytującego spamowania za pomocą oprogramowania. Poszukiwania okazują się jednak trudne :-(

Salamander

Napisany przez richard100
E-mail, których nadawcy nie znam, jest natychmiast wrzucany do kosza, nieotwarty. Nadawca zostaje zablokowany. Nie wiem, czy to cokolwiek daje...
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez webmaster

E-Mail, których nadawcy nie znam, jest natychmiast wrzucany do kosza bez otwierania. Nadawca jest blokowany przedtem. Nie wiem, czy to coś daje....
Pozdrowienia Rich

Witaj Richard100,

Twoje argumenty są słuszne. Ale co zrobić, jeśli codziennie otrzymujesz kilka spamowych e-maili zawsze z różnych domen i nadawców zawsze z inną treścią tekstu? Ja również natychmiast usuwam takie maile bez czytania. Ale rozwiązanie zawsze wymaga interwencji manualnej, ponieważ na przykład reguła w Outlooku nie jest stosowana ze względu na dynamicznie zmieniające się adresy i treści tekstowe!

Jeśli Twój dostawca poczty nie blokuje takich wiadomości spamowych z góry, nie będziesz mógł automatycznie usuwać takich maili w przyszłości.

Salamander

Napisany przez ADMCI4
hallo salamander

der wątek CSGN w forum SWX nie zawiera podziału na strony.

dziękuję z góry za rozwiązanie.

Napisany przez webmaster

cześć salamandra

wątek CSGN na forum SWX nie zawiera podziału na strony.

dziękuję z góry za poprawę.

Problem rozwiązany!

Salamander

Napisany przez Simona

Cytat od Simony

Tak, na razie tak wygląda. Dzięki.

Niestety nie, gdy klikam na forum, mam wrażenie, że jestem na Swisscom albo Orange... tam też najpierw jest sekwencja oczekiwania...

Cześć Dani,

problem tkwi u mojego hostingu.
Po moim zgłoszeniu wsparcia z zeszłej niedzieli serwer WWW (na którym również się znajduję) jest obciążony atakami logowania.

Odpowiedź wsparcia:
Serwer miał problemy z MySQL o wskaźonej porze. Nastąpił atak na forum hostowane na serwerze. Problem został jednak rozwiązany przez służbę dyżurną, a atakujący został zablokowany przez system.

Przepraszam za długie oczekiwanie i jeszcze raz powiadomię o sytuacji mojego hostingu.

Salamander

Cześć Salamander

Obawiam się, że problem (przeciążenie?) powrócił. W godzinach lunchu, od 11:45 do 12:15 forum również nie było dostępne: Strona nie może zostać wyświetlona. Inne strony działały poprawnie.

Pozdrowienia,
Simona

Mam też czasami zatwardzenie, opróżniam pamięć podręczną, zamykam wszystkie programy, po chwili wszystko znów działa szybko. Ale zgadza się, zatwardzenia się nasilają, także rano po godzinie 9. Za dużo pasażerów na gapę?

Zaparcie trwa nadal, w międzyczasie otwarcie jednej strony lub wysłanie posta może zająć kilka minut.

Zalecenie: Sprawdź przeciążenie, usuń pasażerów, wyeliminuj balast i zbędne dodatki w oprogramowaniu forum, w przeciwnym razie stanie się to niepraktyczne. Szybki tryb pracy to podstawa tego forum. Usuń balast, system jest chwilowo przeciążony!

Napisany przez beta

Niestrawność trwa, międzyczasem trwa kilka minut zanim strona zostanie otwarta lub wpis zostanie dodany.

U mnie też tak jest. Konieczne działania. :!:
Pozdrawiam

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj jest naprawdę uciążliwe. Najpierw myślałem, że to tylko u mnie, ale na innych stronach nie mam problemów. W związku z tym musiał mieć miejsce mały zanik na serwerze tego forum.

Napisany przez webmaster

heute ist es wirklich mühsam. dachte zuerst, dass es nur bei mir ist, aber bei anderen pages hab ich keine probleme. folglich muss irgendwo auf dem server dieses forums ein kleiner blackout stattgefunden haben.

Kochani forumowicze,

jeszcze raz zwrócę się do mojego dostawcy hostingu, aby poinformować ich o problemie. Do czasu rozwiązania lub złagodzenia tej sprawy proszę o wyrozumiałość i cierpliwość.
Niestety, także ja nie jestem zadowolony z tej sytuacji.

Salamander

Przeciążenia występują tylko w określonych godzinach. Dziennie wyświetla się około 1000 odwiedzających, jednocześnie 10 do 20. Technicznie powinno to być możliwe.

Czy to może być problem serwera lub dostawcy?

Napisany przez Karat
Być może nasz portal finansowy stoi w obliczu nieprzyjaznego przejęcia, a te zakłócenia mają na celu obniżenie ceny. Potencjalnym nabywcą ma być zamożna grupa finansowa z Ameryki i Chin!
Karat

Napisany przez webmaster

Cytat od peitschi

Dzisiaj jest naprawdę uciążliwie. Najpierw myślałem, że to tylko u mnie, ale na innych stronach nie mam problemów. W związku z tym gdzieś na serwerze tego forum musiał wystąpić drobny problem.

Kochani Forumowicze,

Jeszcze raz zwrócę się do mojego dostawcy usług, aby przekazać im problem. Do czasu naprawy lub złagodzenia tej sytuacji proszę Was o zrozumienie i cierpliwość. Niestety, również ja nie jestem zadowolony z tej sytuacji.

Salamander

Oto pytanie/odpowiedź mojego ponownego zapytania do mojego dostawcy usług.

Pytanie:
Dzień dobry xxxxxxx-Support, od pewnego czasu (3-4 tygodnie) moi klienci skarżą się na słabą dostępność mojej strony internetowej. Od dłuższego czasu (ponad 2 lata) prowadzę forum (oparte na MySQL) i dotychczas nie było żadnych problemów. Jednak od 3-4 tygodni otrzymuję ciągłe zgłoszenia od klientów, że jest bardzo wolne lub wręcz niemożliwe do uzyskania dostępu. Inne domeny internetowe są jednak bez problemu dostępne dla klientów, więc podejrzewam, że chodzi tutaj o lokalny problem serwera. Czy moglibyście mi powiedzieć, jakie środki wsparcia można podjąć, aby moi klienci znów mogli korzystać z dobrej wydajności i dostępności?
Dziękuję Wam z góry za rozwiązanie tego problemu.

Odpowiedź:
Niestety, ten serwer miał ostatnio problemy, które według dotychczasowych ustaleń są wywołane przez jedną z witryn klientów. Nieustannie monitorujemy serwer, aby znaleźć potencjalnego sprawcę. Jednocześnie zaktualizujemy serwer na początku 2007 r., co poprawi stabilność i dostępność.

Salamander

Dziękuję Ci za twoje zaangażowanie, Salamanderze, ostatnio wydajność serwera została znacząco poprawiona, portal działał z akceptowalną prędkością.

Napisany przez Simona
Do wczoraj. Był tam czasami mały korek, a dzisiaj duży. Potem strona była niedostępna od 15:20 do 15:55. Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata