Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt pod zastaw Siegburg

Napisany przez blaugold
Cześć DtW,

do tej pory znalazłem tylko negatywne opinie. Sprawdź na stronie GoMoPa net lub na Gute-Frage net, tam też nic pozytywnego nie znajdziesz.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowna Użytkowniczko blaugold,

Nie chce Pani być atakowana osobiście i prosi Pani o nieprzedstawianie nieprawdziwych informacji o sobie. Niemniej jednak sama stosuje te praktyki wobec nas. Dlatego również prosimy o powstrzymanie się od tego! Nie atakowaliśmy Pani osobiście, jedynie wysunęliśmy przypuszczenie. Ponadto nie potrzebujemy korzystać z cudzych kont, aby publikować informacje tutaj i nie, nie korespondujemy tutaj z Panią telefoniczną.

Natomiast Pani dość ostro z nas strzela, atakując nas z każdej strony i przedstawiając jako wyłudzaczy. Warto zaznaczyć, że nie mamy z Panią żadnych relacji biznesowych. Złożyła Pani tylko zapytanie i nie zgodziła się na warunki, jakie jej zostaly przedstawione. Nie rozumiemy, z jakiego powodu prowadzi Pani teraz osobistą wojnę przeciwko nam. Można by sądzić, że do głosu zabiera tutaj konkurencja. Powinna się Pani cieszyć, że znalazła innego dostawcę gotowy zaoferować Kapitał zgodnie z Pani wymaganiami i warunkami. Dlatego możemy uznać, że Pani sprawa jest teraz zamknięta. Jeśli nadal potrzebuje Pani rozmowy z nami, to jesteśmy dostępni do osobistego spotkania.

Szanowny Użytkowniku fnuk,

Rozmowa w naszych pomieszczeniach jest dla Pana darmowa.

Ponadto, nie zależy nam na opóźnianiu procedur licytacyjnych. Jest wiele innych dostawców, którzy oferują to samo. Jednak szanse na sukces w takim przypadku są raczej niskie. Urzędnicy są dobrze zorientowani w prawie procesowym i opieranie się na błędach proceduralnych jest ryzykowne. Wniosek o ochronę przed egzekucją z reguły nie będzie skuteczny, ponieważ w 98% przypadków nie jest uzasadniony i zostaje odrzucony przez sąd.

Jednak w przypadku sprzedaży wierzytelności z wierzycielami skutkuje to zakończeniem procedury licytacyjnej, ponieważ nie ma już wtedy wierzytelności, na podstawie której wierzyciel mógłby prowadzić procedurę licytacyjną. Jest to rozwiązanie, a nie tylko przeciągnięcie w czasie.

Oczywiście możesz sobie poradzić w procesie licytacji bez pomocy z zewnątrz, poprzez po prostu wyprowadzenie się. Nikt nie zmusza dłużnika do ubiegania się o zachowanie nieruchomości podczas licytacji. Wyjazd znacząco ułatwia również wierzycielowi valorizację.

Nie potwierdzamy, że nie otrzymałeś od nas odpowiedzi w trakcie trwania procedury licytacyjnej. Jeśli z jakiegoś powodu nie otrzymałeś od nas odpowiedzi, to masz również nasz numer telefonu komórkowego, pod którym jesteśmy dostępni niemal całą dobę. Skontaktuj się z nami w takim przypadku, jesteśmy gotowi do rozmowy.

Szanowny Użytkowniku dtw21212,

Pozytywne referencje niektórych użytkowników niestety są od razu kwestionowane. Wydaje się, że wierzy się tylko w negatywne opinie. Oczywiście posiadamy referencje od klientów, którzy wyrazili zgodę na udostępnienie ich i chętnie przedstawimy je w osobistym spotkaniu. Prosimy jednak o zrozumienie, że klienci, którzy wyrazili zgodę na ujawnienie referencji, nie życzą sobie publikacji w internetowych forach ani wysyłki na ślepo. Ponadto pracujemy w tej branży od ponad 20 lat - nie byłoby to możliwe, gdybyśmy nie osiągali pozytywnych wyników.

Z poważaniem
PfS GmbH

Napisany przez blaugold
Szanowny Użytkowniku PFS, po pierwsze nie mam zamiaru zaatakować Pana/Pani, ale zauważam, że wszędzie gdzie pojawi się Pańskie imię, pojawiają się negatywne opinie, a Pani Edith Bode najwyraźniej ma czas na reagowanie na wszystko. Pewnie też, gdybym była na jej miejscu, też bym tak robiła, bo wtedy mniej pieniędzy ląduje w czarnej kasie, i można od czasu do czasu ułatwić ludziom uratowanie nieruchomości, jeśli jest odpowiednio dużo pieniędzy. Pani Bode jednak opublikowała o mnie nieprawdziwe oskarżenie, to dwie różne pary butów. Nie jestem też konkurencją, bo nie mógłbym spać nocami, gdybym prowadziła tego rodzaju interesy, jak Państwo. Ale zastanowię się nad tym. Co do kwestii rozmowy, nie trzeba tu wiele mówić, bo nigdy nie udaje mi się skontaktować z Panem Bode, a on też nigdy się nie oddzwania po wielu próbach kontaktu z mojej strony w ciągu trzech miesięcy, więc moje zapotrzebowanie na rozmowę zostało zaspokojone. Pisze Pan/i tutaj o numerze telefonu komórkowego - dlaczego Pan/i mi go nie podał/a, skoro można było łatwo skontaktować się z Pańskim synem o każdej porze? Czyżby miało to służyć manipulacji ludźmi? Skoro wszystko u Państwa tak dobrze działa, Pani Bode, dlaczego tak energicznie się broni? Dlaczego nie dotrzymuje się obiecanego oddzwonienia? Dlaczego w tak wielu forach jest tylu niezadowolonych klientów? I proszę tym razem nie wdawać się w nadmierne rozwodzenie się, a odpowiadać konkretnie na pytania, reszta nikogo nie interesuje.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowna użytkowniczko blaugold,

w rzeczywistości wystarczająco odnieśliśmy się do Państwa niekonstruktywnych komentarzy. Jak już proponowaliśmy, chętnie jesteśmy do Pa Państwa dyspozycji na dalsze rozmowy osobiście w naszych pomieszczeniach w Siegburgu.

Z poważaniem
PfS GmbH

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

Przeczytałam ponownie ten post i jestem z wielu rzeczy dosyć zła.

Chciałabym wymienić kilka spraw:

1. Post napisany jest w formie trzeciej osoby... Przepraszam, ale chodzi tutaj o was, a nie o osoby, które kiedyś powiedziały wam połowę tego, co naprawdę się zdarzyło, albo i nie.

2. Tutejsi użytkownicy piszą za pomocą pseudonimów... Uważam, że to zupełnie nie w porządku. Albo się stoi murem za swoim zdaniem, albo nie. Nie ma potrzeby używania pseudonimów, żeby je podkreślić i wyjaśnić swoje stanowisko.

3. Czasami tutaj są pisane rzeczy na temat rodziny Bode, które są absolutnie bezpodstawne... Najlepszym przykładem jest sprawa pieniędzy z czarnej roboty... skąd się bierze pomysł, żeby coś takiego wrzucić (na forum), skoro nie potrafi się w najmniejszym stopniu tego uzasadnić? Poza tym, nawet gdyby tak było, nie dotyczy to w żadnym wypadku klientów.

4. Proszę nie podawać prawdziwych imion. Mam na myśli prawdziwe imiona klientów/interesantów oraz imiona rodziny Bode (włączając imiona pracowników firmy). Te informacje nie mają tutaj miejsca, a można opisać przypadki bez wymieniania bezpośrednich zaangażowanych osób.

To na razie najważniejsze kwestie. Jeśli te zasady nie zostaną przestrzegane, bez ostrzeżenia usunę posty i w ostateczności zamknę dyskusję.

Napisany przez Teconet
Cześć ponownie, r n Dla nas sprawa pożyczki zastawowej w Siegburgu właściwie się skończyła. r n Czytając różne wpisy, zauważyłem jednak, że ludzie dziwią się reklamie filmu w telewizji. r n Sprawdziłem trochę i zauważyłem coś takiego. r n W filmie zostaje zastawiona łódź. Ok. Jednak zauważyłem, że ta pokazana łódź należy do Pana Bode, a rzekomy właściciel jest pracownikiem Pani Bode. r n Osobiście widziałem tego pracownika na jednej z ostatnich licytacji w lombardzie, a łódź można znaleźć na zdjęciach w sieci społecznościowej. r n Podobnie jest z zastawieniem żurawia. Rzekomy właściciel żurawia to znajomy, a żuraw jest wypożyczony tylko na potrzeby filmu. r n Nie wiem, co jeszcze w tym filmie było prawdziwe, a co fałszywe, ale każdy może samodzielnie wyrobić sobie opinię i zadecydować, czy warto zawierać tak ważny interes z ludźmi, jak obrona przed przymusową licytacją.

Napisany przez blaugold
Myślę, że każdy może mieć swoje doświadczenia z PFH, ale nie musi, i każdy, kto ma nadmiar pieniędzy, może je przekazać firmie Bode, ale pozostaje w nadziei, że dostanie coś albo nic, a raczej nic z tego nie wyniknie. Chciałbym tylko poinformować, że znalazłem solidną firmę, o której już wcześniej pisałem, która nie pobiera żadnych opłat z góry, przychodzi do was do domu, zawsze można się z nimi skontaktować, i jak mogę potwierdzić, nie straciłem dzięki nim mojego domu. Nie będę robił tu reklamy tej firmie, ale jeśli ktoś chciałby się do nich zwrócić, może śmiało się ze mną skontaktować, kiedyś nawet przez przypadek tu zostawiłem mój numer telefonu.

Napisany przez fnuk
Szanowny użytkowniku PKS GmbH Może być prawdą, że wizyta na pierwszej rozmowie w Państwa firmie może być bezpłatna. Ale potem…. Koniecznie musisz przyjść i sprawdzić nieruchomość, którą finansujesz, ponieważ nie chcesz finansować kota w worku. Dla Ciebie ważna jest kondycja ogrzewania i dachu. Jak się mówi, opinie o wartości nie wystarczają. Obliczasz 1 euro za każdy przejechany kilometr. Do tego dochodzi 400 euro za wizytę w celu sprawdzenia nieruchomości. Przy odległości 500 km od obiektu, z podróżą tam i z powrotem to 1000 € plus 400 €. Czy to wszystko jest prawdą????? Obecnie mam znajomych, którzy są państwa klientami. Czekali już 6 tygodni na odzew od was, mimo wielokrotnych telefonów z prośbą o kontakt. W konkretnym przypadku mieliście pomóc w nabyć inna nieruchomość w Leasingu, ponieważ aktualna była na sprzedaż przymusową. Cała procedura trwała już ponad 7 miesięcy i nie przyniosła jeszcze żadnych konkretnych rezultatów. Mimo że ta inna nieruchomość nadal jest na sprzedaż. Rodzina zainwestowała swoje ostatnie oszczędności w was i wam zaufała. Wasze zobowiązanie finansowe brzmiało w ten sposób: Moglibyście sfinansować nieruchomość o wartości prawie 50000 €. Jednak w takich przypadkach zawsze istnieje ryzyko zwrotu, dlatego konieczne było posiadanie 30000 € na własność. 20000 € mielibyście finansować. Proszę odpowiedz mi na następujące pytania: Skąd ma rodzina wziąć 30000 €, jeśli ich własna nieruchomość jest na sprzedaż przymusową i nie ma już zaufania w Schufa? Nawet jeśli bank sfinansowałby tę kwotę, miałby pierwsze miejsce w księdze wieczystej. To znaczy, że w przypadku zwrotu pieniędzy musiałby być obsłużony najpierw bank, jako że w drugim rzędzie księgi wieczystej stoisz ty. Gdzie są wasze żądane zabezpieczenia, za które drogo zapłacono podczas waszej wizyty na miejscu? Kosztowało to rodzinę trzykrotnie po 1400 €, które zostały wypłacone w gotówce przy każdej wizycie. Chętnie przeczytałbym jasne i zrozumiałe stanowisko z waszej strony, jeśli nie ma być wrażenie, że zależy wam tylko na zarabianiu pieniędzy bez dostarczenia jakiejkolwiek wartości. Jestem serdecznie wdzięczny za wasze starania.

Napisany przez fnuk
Nadal brak reakcji. To pasuje do praktyk biznesowych.

Napisany przez fnuk
Wciąż brak reakcji?

Rodzina zostaje pozbawiona dachu nad głową i zainwestowała prawie 5000 € w ten projekt.

Kurczę. Czas w końcu zacząć udowadniać swoją wartość.

Napisany przez fnuk
oczywiście ponownie jeszcze żadnej odpowiedzi.

Zdobyto 5000 € gotówki. Nieruchomość rodziny jest zmuszona do licytacji.
Wzdrygam się przed tymi praktykami biznesowymi.
Na początku trudno było mi nazwać tę firmę oszustem.
Pani Bode opowiadała. Wzięła mnie w swoje ramiona.
Nie musisz się niepokoić w nocy. Zajmę się tym.
Nic nie zostało zrealizowane. Poza: zapłacono 5000 € gotówką !!!!

Teraz znaki mówią same za siebie.
Dla mnie jest jasne jedno. Stworzę witrynę internetową z całym korespondencją i obietnicami tej firmy.
Chętnie opublikowałbym tutaj link, jeśli możesz.
W przeciwnym razie skorzystam z Google.

Z DROGI FIRMY BODE!!!!!!!!!!!

Przemyślany oszustwo w najdrobniejszych szczegółach.

Jeśli jesteś zainteresowany, możesz śmiało napisać do mnie.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Fnuk,

proszę nie umieszczaj tutaj linku. Możesz jednak podać słowo kluczowe do znalezienia Twojej strony na Google.

Pozdrawiam, escorpio

Napisany przez Teconet
Cześć Fnuk,

Chciałeś podzielić się swoim doświadczeniem w sieci.
Gdzie lub jak mogę to znaleźć?

Napisany przez fnuk
Tak, to też jeszcze nadejdzie. Obecnie nadal borykamy się z przeprowadzką itd. z powodu kompetencji tego przedsiębiorstwa.
Ale proszę, nie myśl o robieniu z nimi czegokolwiek. Jak możesz przeczytać powyżej, zależy im tylko na twoich pieniądzach. Poza tym nic się nie dzieje... poza tym...
stracisz swoją własność i staniesz się o kilka setek euro biedniejszy.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny użytkowniku fnuc,
we wszystkich swoich raportach zapomniałeś wspomnieć, że w terminie aukcji oferty wzrosły powyżej ustalonego poziomu rozliczenia między Tobą a Panem Bode. Ponadto nie możliwe było kolejne licytowanie przez Pana Bodego po kwocie, którą zaoferował Pan, ponieważ nie byłby Pan w stanie obsłużyć tej ostatniej oferowanej kwoty miesięcznie. Oczywiście życzylibyśmy sobie innych wyników dla Ciebie. Niemniej jednak nie można udostępnić Ci więcej pieniędzy niż jesteś w stanie płatności miesięczne, ponieważ w przeciwnym razie doprowadziłoby to do takiej samej sytuacji jak z Twoim dotychczasowym wierzycielem, czyli po prostu zbyt wysokich obciążeń miesięcznych dla Ciebie i konieczności rozpoczęcia procedury licytacyjnej. Wtedy znowu byłby to zły nowy wierzyciel... Dlatego zakładamy, że jeśli publikujesz dokumenty, dokładnie je publikujesz, czyli również dane dotyczące Twojej zdolności płacenia miesięcznie.

Z poważaniem
PfS GmbH

Napisany przez fnuk
Klar standardowa odpowiedź.

O tak, przedstawię wszystko bez żadnych luk.

Właściwie nie chce Pan/ Pani brać udziału w licytacji. Chce jedynie zarobić na Pańskiej wizycie.

Jak Pan/Pani twierdzi, nigdy nie było żadnej oferty ze strony Pana/Pani, która mogłaby być potencjalnie przebita. Żadnej!

Przypominam o obiekcie Osterende. Wartość w licytacji przymusowej wynosiła 28 000 euro.

Oczywiście zdobędziemy ten obiekt dla Pana/Pani – tak powiedziała firma Bode. W przypadku takiej kwoty finansowanie, czyli Pańskie tzw. Leasing, nie stanowi problemu.

Podczas spotkania:
Wchodzi postać, której nie znałem. (Pani Bode miała w tym czasie inne zobowiązania w pobliżu, o czym poinformowała mnie krótko wcześniej telefonicznie.) Poprosił o przekazanie mu 1400 euro, zgodnie z umową zawartą z firmą Bode.
Pieniądze zostały przekazane gotówką.
Złożone zostały oferty. Ta postać nawet nie próbowała uczestniczyć w licytacji. Po kilkakrotnym naciskaniu zadzwoniono do firmy Bode. Pomimo kilku rozmów telefonicznych nic się nie stało.
Gdy sami, w korytarzu sądu, próbowaliśmy dodzwonić się do firmy Bode, nikt nie odebrał telefonu.
Obiekt został sprzedany w inny sposób.

To tylko jeden z trzech przypadków, które mieliśmy uratować.
Dlatego teraz pytanie: dlaczego przy miesięcznych dochodach netto w wysokości 3500 euro nie można sfinansować obiektu wartego 28 000 euro na 10 lat?
Pani Bode sama obliczyła raty Leasingowe w wysokości od 150 do 180 euro miesięcznie.

Niestety, w tej chwili jesteśmy zbyt zajęci przeprowadzką dzięki Pani/Panu.

Ale będę kontynuował/a relacjonowanie.

Następnym razem być może opowiem o obiekcie Moorausmoor, gdzie Państwo obiecaliście 50 000 euro obecnemu maklerowi, ale z błahych powodów chcieliście sfinansować tylko 22 000 euro?

Ale to będzie temat kolejnego odcinka z serii firma Bode.

Napisany przez tower
Przyjaciele moich znajomych są w podobnej sytuacji i chcą współpracować z Bode. W forum pojawiają się dosyć sprzeczne opinie.
Sonne - Haus12: ile tam miesięcznie płacicie? Czy to naprawdę jest niezawodne? Gdzie jest haczyk?

Napisany przez fnuk

Przyjaciele moich znajomych są w tej samej sytuacji i chcą współpracować z Bode. Tutaj na forum pojawiają się dość sprzeczne opinie.
Słońce - Dom12: ile tam miesięcznie płacicie? Czy to naprawdę jest niezawodne? Gdzie jest haczyk?

Trzymajcie się z daleka!!!! Nic przeciwko przedpłatom. Jeśli chcą finansować, mogą to zrobić także bez dużego wkładu w koszty.

Miałem swoje doświadczenia i zadawałem bezpośrednie pytania firmie Bode w moich postach. Nic adekwatnego nie zostało udzielone.
Tylko farmazony.
Czekam od marca. Żadne z 3 obiektów nie zostało sfinansowane Leasingiem. Dwa zostały zlicytowane. Trzeci też niedługo odchodzi.

Teraz mogę się przeprowadzić za inwestycję 5000 € w firmie Bode.

Fajna firma

Napisany przez tnt

Nie chcesz w końcu licytować. Tylko pobierasz opłatę za swoją wizytę.

Cześć,

dopiero teraz trafiłem na ten wątek, inaczej mógłby być znacznie krótszy.

To właśnie to, krótko i zwięźle. Ale przez długi czas działało świetnie, jak się wydaje.

Cytat od sonne

Super pomocne.:grin:
Termin przetargu został wyznaczony na 08.05.2012. Pani Bode zobaczyła obiekt 30.04.2012. Potem wszystko poszło bardzo szybko. 02.05.2012 mieliśmy umowę, którą od razu odesłaliśmy. Dziś otrzymaliśmy informację z sądu, że postępowanie zostało tymczasowo zawieszone, a termin został odwołany.

Nie wierzysz w to sam. Postępowanie komornicze nie może zostać zatrzymane, zwłaszcza kilka dni przed terminem. Nie można także nikomu gwarantować, że otrzyma wyrok. Udawanie pewności, której nie ma, nazywanie tego ofertą usługi, a następnie żądanie gotówki znacznie przekraczającej rzeczywiste koszty - tylko po to, aby najpierw przekonać się o swoim zabezpieczeniu (co byłoby możliwe zdecydowanie mniejszym nakładem pracy, i co żaden poważny usługodawca nie fakturowałby) - nierzetelność to chyba zbyt delikatne określenie.

Napisany przez fnuk
Wesołych Świąt drodzy Bodes,

nadal czekamy na nasz Dom sfinansowany przez Państwa od marca tego roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Płaciliśmy już wystarczającą kwotę. Co się dzieje z naszym zamówieniem?

Napisany przez Latinl

Świąt Wesołych kochani Bodes,

nadal czekamy na nasz Dom sfinansowany przez Pana od marca tego roku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Opłata za to była wystarczająca. A co z wykonaniem usługi?

świętujecie Boże Narodzenie

Napisany przez fnuk
Cześć Firma Bode,

teraz minął rok od marca. Zapłacono €5000.
Nadal brak rezultatów. Nadal brak obiecanego finansowanego przez Państwa domu.
Powoli można mówić o oszustwie. Co o tym sądzisz?

Napisany przez Askem
Czysty oszust, wykorzystujący czyjąś złe położenie. Obiecuje wiele, ale niczego nie dotrzymuje. Tylko chodzi o pieniądze. NIE POLECAM. Dzisiaj straciłem mój Dom w licytacji komorniczej, ponieważ nie mogłem dostarczyć dodatkowych 1500 euro, oprócz już zapłaconych 1260 euro na pierwsze spotkanie.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowna Pani Kenger,
w sprawie swojej sprawy zezwalamy sobie odnieść się do naszego listu z dnia piątku. Nie do końca rozumiemy, dlaczego proponowana przez Panią kwota transakcji w wysokości 122.000 € oraz dodatkowe koszty nabycia w wysokości około 7.500 €, przy wymaganym wkładzie własnym w wysokości 1.500 € ze strony Pana Bode, mających pokryć koszty nabycia, mogą być uznane za naganne lub stanowić oszustwo.

Z poważaniem
Firma PfS GmbH

Szanowny Panie Kümmel,
w odniesieniu do Państwa regularnych wpisów na tej stronie zezwalamy sobie również odnieść się do korespondencji między Państwem a Panem Bodem, która wydaje się być wystarczająca. O ile nam wiadomo, do dzisiaj nie przedstawili Państwo Panu Bodemu, w jaki sposób zamierzają pokryć znaczne koszty remontu, aby w ogóle umożliwić korzystanie z nieruchomości. Dopóki to pytanie pozostaje otwarte, dalsza korespondencja dotycząca finansowania nieruchomości za pośrednictwem tej strony internetowej zdaje się także niepotrzebna.

Z poważaniem
Firma PfS GmbH

Napisany przez fnuk
Co jeszcze powinno być odnowione, oprócz prac malarskich?

SCHRAMM IMMOBILIEN GMBH - Opis obiektu

Dach i ogrzewanie były w porządku według wizyty Pani Bode.

To warunek Leasingu u Państwa.
Ponadto, obiekt miał być sprzedany za 50000 €.

Następnie z fałszywych powodów (Z uwagi na stan obiektu... zabezpieczenie jest możliwe tylko przy odpowiednim kapitale własnym... zatem 27000 €) finansowanie zostało tak uniemożliwione, że już nie ma się żadnej szansy.

Ale pobieranie opłat działa. Jesteście tylko wyłudzacze, którzy nigdy nie chcą sfinansować żadnego projektu.

Zawsze to samo - opłata za ocenę obiektu wynosi 400 EUR.

potem 1 € za kilometr...

Zawsze płatność z góry, a potem nikogo nie można już dobić telefonicznie.

Nawet jeśli uda się do kogoś dodzwonić, to tylko bezwartościowy papier i gadanie.

W skrócie:

Finansowania nie ma. Nie jest to również planowane. Ludzie w potrzebie są tylko dalej eksploatowani.

Zobaczymy, jakie kolejne kłamstwa zostaną opublikowane.

Pozdrowienia

Napisany przez fnuk
Szanowna Pani Kenger,
w odniesieniu do Pani sprawy pozwalamy sobie powołać się na nasze pismo z piątku. W jaki sposób kwota € 122.000,-- zaoferowana Pani do uregulowania oraz szacowane koszty poboczne związane z zakupem w wysokości około € 7.500,-- mają być naganne dla Pana Bodego żądanej przez Pana kwoty wkładu własnego w wysokości € 1.500,-- na pokrycie kosztów pobocznych jest nam niezrozumiałe.

To przecież nie możliwe. Właśnie to powinien znać tak doświadczony oszust, przepraszam, komisant, wcześniej, że to się nie uda.
Oczywiste jest, że to oszustwo. Co jeszcze?

Napisany przez fnuk
Oto oferta finansowania, którą przedstawiacie.
Od samego początku było oczywiste, że nie mam tych pieniędzy.
Warto byłoby o tym wspomnieć z góry, zamiast tylko pobierać opłaty i potem otwierać takie sprawy po fakcie.

Napisany przez infoman
Obecnie przygotowujemy proces przeciwko rodzinie Bode, która naszym zdaniem prowadzi niezwykle nieuczciwe działania. Ktoś tutaj ma również negatywne doświadczenia i chciałby pomóc w tym procesie, aby uniknąć dalszych poszkodowanych?
Pytania:
- kto dał pani Bode płatności za wizytę gotówką?
- kto zapłacił panu Bode ogromne odsetki od pożyczki?
- kto doświadczył sytuacji, w której nie było żadnej oferty w licytacji komorniczej i nieruchomość została zabrana, ale wcześniej jeszcze raz dał gotówkę panu Bode?
Proszę o kontakt... dziękuję

Napisany przez Mechthild Tholl

Obecnie przygotowujemy proces przeciwko rodzinie Bode, która naszym zdaniem prowadzi bardzo nieuczciwą działalność.
Kto tutaj również miał negatywne doświadczenia i chciałby pomóc w tym procesie, aby uniknąć dalszych poszkodowanych?
Pytania:
- kto dał pani Bode koszty za oględ gotówką?
- kto zapłacił panu Bode ogromne odsetki od pożyczek?
- kto doświadczył sytuacji, że nie uzyskał żadnej oferty w windykacji zbiorczej i nieruchomość została sprzedana, ale wcześniej oddał gotówkę panu Bode?
Proszę o kontakt....dziękuję

Cześć... Również należymy do tych naiwnych, którzy dali się oszukać przez rodzinę Bode. Wszystko wydarzyło się dokładnie tak, jak opisano w wielu przykładach. Trzeba koniecznie powstrzymać ten lichwiarski proceder, aby nikt więcej na to nie wpadł. Być może moglibyśmy działać razem. Proszę o kontakt, dziękuję

Napisany przez infoman
Cześć Pani Tholl,

proszę podaj mi prywatny adres kontaktowy lub numer telefonu na adres e-mail
contact08@web.de
, abym mógł się z Tobą skontaktować.

Proszę zrozum, że chcę początkowo pozostać anonimowy na forum, ponieważ rodzina Bode działająca tutaj pod różnymi nazwiskami.
Dzięki.

Z pozdrowieniami
Infoman

Napisany przez Schaefer F.H.
Witaj, jestem prawnikiem, prowadziłem sprawy przeciwko panu Bode. W razie zainteresowania mogę ewentualnie pomóc. Pozdrawiam

Uwaga: Informacja dla moderatorów

Według informacji od użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tutaj o incydent między Użytkownikiem a Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (wg Użytkownika) o incydent między Użytkownikiem a panem Bode bezpośrednio.

Ponieważ nie wiemy, w jakim stopniu pan Bode i Pfandkredit Siegburg GmbH współpracują lub są powiązani, musimy zaznaczyć, że Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma związku z tym incydentem (wg informacji od użytkownika PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszego zdania ani zdania operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do publikacji tych informacji.

Użytkownik = autor danego wpisu.

Napisany przez Samira
Cześć Panie Schaefer F.H.
proszę się ze mną skontaktować, potrzebuję twojej pomocy w sprawie rodziny Bode.
Samira-2077@web.de

Napisany przez Samira
Proszę drodzy ludzie, nie wierzcie im ani słowa!!! oni potrafią tylko dobrze mówić i zarabiają bardzo dobrze!! a my jesteśmy tymi, którzy na końcu są przegranymi, bo myśleliśmy, że inwestujemy i możemy zachować nasz Dom za niemal każdą cenę, a Pfandhaus Bode po prostu bezwzględnie to wykorzystuje...... nie sądzę, żeby oni mogli dobrze spać w nocy, ponieważ wielu ludzi chciałoby się zemścić na tej firmie.

Napisany przez Teconet
Dziwne, że nikt z lombardu się już nie zjawił. Przecież zawsze mieli odpowiedź na wszystko.
Myślę tylko, co by powiedział urząd skarbowy, gdyby pieniądze były często przekazywane w gotówce.
Naprawdę byłbym zainteresowany, czy przekazanie pieniędzy wyglądało tak, jak mówią.
Szkoda, że tego nie da się wyjaśnić.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowni użytkownicy,
szanowna Pani Tholl,

w odniesieniu do Państwa sprawy pragniemy przedstawić stanowisko w następujący sposób. Co do reszty głupot, powstrzymujemy się od komentarza, gdyż to, co obecnie jest rozpowszechniane i publikowane, stało się naprawdę niemądrze. Z jednej strony twierdzi się, że my tylko oszukujemy i nie nabywamy obiektów na aukcjach. Następnie narzeka się, że po udanej licytacji stopy procentowe były zbyt wysokie - no cóż, co teraz?

Pani Tholl, odnośnie do Pałżej sprawy skonsultowaliśmy się z Panem Bodem - przed terminem aukcji uzgodnili Państwo z Panem Bodem, że licytowany przez niego obiekt zostanie zakupiony za maks. 50% wartości rynkowej. Była to druga aukcja i nie obowiązywały już żadne ograniczenia wartości, więc taka transakcja była możliwa. Ponadto, podczas pierwszego terminu licytacji zaoferowano tylko 40% wartości rynkowej. W drugim terminie, w którym była obecna Pani Tholl, oferty wyniosły ostatecznie prawie 80% wartości rynkowej, więc Pan Bode nie był w stanie przebić tej najwyższej oferty. Finansowo nie byłoby Państwu możliwe utrzymanie tej wysokości oferty miesięcznie, zgodnie z informacjami, jakie otrzymaliśmy od Pałżej. Rozumiemy oczywiście, że są Państwo rozczarowani, że próba niesienia pomocy w Pałżej sprawie zakończyła się niepowodzeniem. Jednakże, to że Pałżej obiekt został sprzedany za ponad 80% wartości rynkowej, pomimo istniejących usterek, takich jak znaczne uszkodzenia dachu i problemy ze statyką związanymi z opadaniem budynku, nie było przewidywalne ani dla Państwa, ani dla Pana Bode. Niewielu było świadomych faktu, że wartość nieruchomości, z powodu tych istotnych usterek, nie uzasadnia tak wysokiej kwotyy w kontekście finansowania. Pan Bode dotrzymał porozumienia podjętego z Pałżej, więc nie można teraz twierdzić, że zostaliście Państwo oszukani.

Problem polegający na tym, że w procesie licytacji oferty osiągają wartości, które ekonomicznie nie mogą być obsłużone przez klienta i przekraczają ustaloną wartość, jest niestety powszechnym ryzykiem w przypadku licytacji przymusowej. Jednak o tym także rozmawialiśmy z Państwem i Panem Bodem przed terminem aukcji. W żadnym momencie nie proponowaliśmy Pałżej, że licytacja mogłaby odbyć się za dowolną cenę.

Gdyby Pan Bode kupił za 80% wartości rynkowej, pewnie teraz skarżylibyście się, że odsetki od takiej oferty są zbyt wysokie i nie możecie ich obsłużyć, oraz że nie dotrzymał umowy, w której ustalono, że maksymalnie 50% wartości powinno zostać zaoferowane.

Z poważaniem
Firma PfS GmbH

Napisany przez fnuk
Laber, laber, laber,

to można było powiedzieć wcześniej dotkniętym osobom. Nieruchomość nie mogła zostać sfinansowana ze względu na blah, blubber przyczyny.

Faktem jest, że nieruchomości nie zostały sfinansowane z jakichś wątpliwych powodów.

Pieniądze jednak zostały odebrane dotkniętym osobom.

Proszę, podajcie przynajmniej częściowe uzasadnienie, dlaczego nie zostali zwrócone.

Więc firma, która w swojej dziedzinie nie przynosi żadnych rezultatów, poza blah i blub, powinna wycofać się z biznesu i nie tylko pobierać opłaty.

Napisany przez NaTwoim13
Dlaczego firma powinna się wycofać z braku specjalistycznej wiedzy? Po pierwsze, firma w ogóle nie jest zainteresowana fachową wiedzą, a po drugie, wydaje się, że można świetnie zarabiać nawet bez niej. Absolutnie zgodne z prawem, chociaż etycznie i moralnie sprzeczne z moimi wartościami i normami.

Napisany przez Payback_2014

Przygotowujemy właśnie proces przeciwko rodzinie Bode, która według nas działa bardzo nieuczciwie.
Kto jeszcze miał tutaj negatywne doświadczenia i chciałby pomóc w tym procesie, aby uniknąć dalszych poszkodowanych osób?
Pytania:
- kto dał pani Bode gotówkę na oględziny?
- kto zapłacił panu Bode ogromne odsetki od pożyczek?
- kto doświadczył, że nie złożono żadnej oferty w zawieruszu prywatnym i nieruchomość została sprzedana, ale wcześniej jeszcze raz oddano gotówkę panu Bode?
Proszę się zgłaszać....dziękuję

Cześć użytkowniku infoman,
także jestem poszkodowanym i pozwalam sobie napisać do Pana/Pani mailowo.

Działalność rodziny Bode jest, przepraszam za to, określona jako bardzo nieuczciwa. *Usunięto zdanie, escorpio*
Sprawa dla prokuratury!!!

Napisany przez hella61
Cześć Użytkowniku,

chciałbym dzisiaj podzielić się moimi doświadczeniami i poinformować, że nie miałem negatywnych doświadczeń z firmą Pfandkredit w Siegburgu.

Podobnie jak wielu innych, doszło u nas do przymusowej licytacji naszego domu, ponieważ znaleźliśmy się w trudnej sytuacji finansowej.

Jak wielu w tej sytuacji, otrzymaliśmy wiele ofert pomocy. Jako osoby niedoświadczone, zwróciliśmy się do firmy z Berlina. Firma ta zaoferowała nam zapobieganie licytacji naszego domu poprzez złożenie wniosku o ochronę przed egzekucją. Ponieważ oferta była bardzo korzystna cenowo, zapłaciliśmy za to 500,00 € i zaakceptowaliśmy ofertę.
Jednak ten wniosek został odrzucony przez referendarza sądowego i znaleźliśmy się z powrotem w sytuacji zagrożenia licytacją naszego domu. Teraz byliśmy o 500,00 € biedniejsi, zaledwie 5 dni przed terminem licytacji.

Zwróciliśmy się więc do firmy Pfandkredit Siegburg, a już pierwsza rozmowa telefoniczna była bardzo szczegółowa i pouczająca. W szczególności nie zaproponowano nam żadnych opóźnień poprzez wnioski, lecz jasno powiedziano, że to nic nie da i jedynym sposobem uniknięcia utraty domu jest zapłata wierzycielowi.

Pani Bode odwiedziła nas podczas tego spotkania i poświęciła nam bardzo dużo czasu. Odpowiedziała szczegółowo na wszystkie nasze pytania i wyjaśniła nam wszystko.

Następnie firma Pfandkredit Siegburg skontaktowała się z wierzycielem i osiągnęła odpowiednie porozumienie. Odpowiednia suma została przekazana przez firmę Pfandkredit Siegburg.

Muszę jasno powiedzieć, że bez działalności firmy Pfandkredit stracilibyśmy nasz Dom.
Ponieważ żadne wnioski nie mają sensu, jeśli nie można zapłacić wierzycielowi, to tylko to przynosi rozwiązanie, a zwykły bank nie udziela kredytu w tej sytuacji.

Napisany przez Patriot
Doświadczenia poprzedniego użytkownika, do których możemy się tylko przyłączyć. Również my najpierw spróbowaliśmy z wnioskiem o ochronę przed egzekucją i mieliśmy podobne doświadczenia, ponieważ wniosek został odrzucony. Również skontaktowaliśmy się potem z firmą Pfandkredit w Siegburgu. W jej imieniu skorzystaliśmy z oferty bezpłatnej rozmowy informacyjnej z firmą, która okazała się bardzo pouczająca i odpowiedziała na wszystkie nasze pytania. Przekonani przez to zleciśmy firmie Pfandkredit pomoc. Najpierw dokonano inspekcji naszego domu. Było to dla nas zrozumiałe, ponieważ chodziło tylko o Dom jako zabezpieczenie, a nie o naszą zdolność kredytową. Ta jest oczywiście niska z powodu licytacji. Dzięki firmie Pfandkredit otrzymaliśmy potrzebne pieniądze, aby uregulować wierzycielowi. Nie zaprzeczamy, że mieliśmy dobre warunki. Nasz Dom był obciążony tylko 50% wartości rynkowej. Ale nawet dla tego niewielkiego obciążenia żaden bank nie chciał nam udzielić kredytu. Każdy bank, do którego się zwróciliśmy, odmówił udzielenia nam kredytu, ponieważ w księdze wieczystej była wpisana notatka o licytacji! Firma Pfandkredit nie miała problemu z tym. Udostępniła nam odpowiednią kwotę. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy firmie za pomoc. Bez pomocy firmy Pfandkredit nie mieszkalibyśmy teraz w naszym domu, co byłoby katastrofą, ponieważ mamy też dzieci, które chodzą do szkoły tutaj w okolicy. Nie rozumiemy oburzenia niektórych użytkowników tego forum. Jeśli ktoś ma wodę po kolana, nie ma komu pomóc, ponieważ na skutek notatki o licytacji w księdze wieczystej początkowo jest ekonomicznie zmarły, a firma Pfandkredit widzi sposób, aby uratować nieruchomość i tym samym całą sytuację życiową rodzin, dlaczego więc narzekać na opłaty i koszty, jakie firma Pfandkredit pobiera za to? W końcu Pfandkredit Bode nie jest instytucją charytatywną, która może działać bezpłatnie i honorowo na terenie całych Niemiec, aby ratować tonące statki. Jak długo mógłaby istnieć, gdyby pracowała honorowo i całkowicie bezpłatnie?

Napisany przez PfS GmbH
W związku z komentarzem użytkownika Infoman chcielibyśmy ustosunkować się w następujący sposób: Szanowny Klient, wykonujący zawód doradcy ds. restrukturyzacji, wydawałoby się, że chciał on zrestrukturyzować się kosztem samego Pana Bodego za pośrednictwem swojego prawnika. Panu Bodemu została udzielona pożyczka pieniędzy, aby zapobiec postępowaniu egzekucyjnemu, którym był objęty. Po zakończeniu postępowania egzekucyjnego Klient chciał zyskownie sprzedać nieruchomość. Tak też uczynił, zwracając panu Bodemu pożyczone pieniądze i naliczone odsetki. Pewnego czasu później Klient uznał, że nie musi zwracać odsetek od pożyczonych pieniędzy i wskazywał, w omawianym procesie, że należy mu zwrócić odsetki, które zapłacił Panu Bodemu. Pan Bode oczywiście nie mógł spełnić tego życzenia. W związku z tym Klient postanowił wszcząć ten proces. Chcielibyśmy poinformować, że Klient przegrał ten proces we wszystkich instancjach. Zarówno Sąd Krajowy, jak i Sąd Apelacyjny uznali naliczanie odsetek za uzasadnione. Kto bierze pożyczkę, musi również zapłacić odsetki.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli próbuję to zrozumieć, to A) pożycza B) pieniądze. B) jest szczęśliwy, ponieważ odsetki zostaną zniesione. B) następnie zwraca pieniądze i odsetki A). Następnie B) żąda od A) zwrotu odsetek i dochodzi do procesu? Jakim cudem ludzie wpadają na pomysł, że za pożyczone pieniądze, kredyt lub pożyczkę nie trzeba płacić odsetek? Piszę tutaj świadomie pieniądze, kredyt lub pożyczkę, ponieważ udzielanie kredytów podlega instytucjom kredytowym zgodnie z KWG. Ale każdy, kto pożycza pieniądze, musi płacić odsetki. Oczywiście, chyba że chodzi o tzw. finansowanie 0% ... Moje oświadczenie odnosi się tylko do ostatniego wpisu 91 i nie odnosi się do innych wcześniej opisanych wątków na forum.

Napisany przez m.loe
Właśnie przypadkiem natrafiłem na ten post, ponieważ zgubiłem ich numer telefonu i szukałem go w internecie. niedawno miałem również aukcję i miałem kontakt z Bodesami. Moje doświadczenie: 5 gwiazdek! Wszystko poszło dobrze i zgodnie z nimi.

Napisany przez fnuk
Oczywiście.
Gdy woda sięga po szyję, a ratunek nadchodzi, a następnie nieruchomość zostaje uratowana, zmienia się numer telefonu, aby móc opublikować pozytywny przebieg sytuacji tutaj.

Zrozumiane.

Napisany przez fnuk
Och skoro już przy tym jesteśmy i zanim całkowicie wyparuje to z pamięci.

Droga firma Bode, nadal czekam od marca 2012 roku na sfinansowanie nieruchomości, za które już zapłaciłem u was prawie 5000 euro.

Powoli czas na zwrot pieniędzy.

Już dawno nie wierzę w sfinansowanie.

O matko... Czy EUR 5.000 to stała kwota czy odniesiona do czegoś?

Napisany przez sattelcowboy
Cześć drodzy użytkownicy forum, miałem własne doświadczenia z panem Bode. Najpierw, tak jak opisano tutaj, odwiedziła mnie jego matka. Ta wizyta kosztowała mnie zwyczajne 1200 euro, aby przez godzinę opowiedziała mi, jak łatwo jest odzyskać moje odziedziczone Dom rodzinny, który został zlicytowany z powodu niezapłacenia hipoteki przez mojego ojca. Pędziła po dolnym mieszkaniu, sprawdzając w biegu w piwnicy czy bardzo ważne ogrzewanie jest na bieżąco i działa. Następnie dostałem od jej syna moje dokumenty kontraktowe drogą mailową. Musiałem podpisać oświadczenie o cesji, nie wspominając już o pozostałych dokumentach. Zanim pani Bode odwiedziła mnie, musiałem wcześniej zapłacić fadenscheinigen pośredniczce z południowych Niemiec 700 euro. Sprytnie, poprzez Western Union, ponieważ pieniądze wtedy definitiwend nie mogły zostać odzyskane. W dzień licytacji miałem jeszcze pytania dotyczące licytacji i nie rozmawiałem z panią, ponieważ nie znała się na tym, tylko z panem, który mówił tak wyraźnie, jakby miał pingpongową piłeczkę w ustach. Przynajmniej pan Bode przelewał rano w dzień wyroku 3000 euro do miasta, aby uniemożliwić licytację. Co nie zostało uznane przez sąd. Złożyłem więc sprzeciw, który został odrzucony, więc została mi droga do Karlsruhe. Jednak nie mogłem sobie na to pozwolić, więc po około czterech latach walki musiałem opuścić mój Dom rodzinny. Na terminie podziału sprzeciwiłem się roszczeniu pana Bode. Było to w listopadzie zeszłego roku. Po tym, jak wielokrotnie próbowałem rozmawiać z panem Bode, aby omówić z nim, jak postępować, i nigdy nie udało mi się z nim porozmawiać, napisałem mu maila, na który otrzymałem odpowiedź, gdy był już styczeń. Pan Bode przesłał mi nawet pisemne i podpisane porozumienie. Gdzie napisano, że z kwoty prawdopodobnie około 40000 euro, dostanie około 22000 euro za swoją tyle pracy, którą włożył oraz resztę dla mnie. Pieniądze zostały wypłacone przez kasę sądową pod koniec września. I za każdym razem, gdy do niego dzwoniłem, słyszałem trzy odpowiedzi, jedna z nich brzmiała - Przepraszamy, pan Bode jeszcze nie jest w biurze ani - Przepraszamy, pan Bode jest na spotkaniu. A najlepsze było, gdy jedna z jego pracowniczek poszła z telefonem do jego biura (niewątpliwie zapominając o wyciszeniu słuchawki) i zapytała go, czy może porozmawiać ze mną, krzyczał w tle, że czy musi wszystko robić i wydawało się, że właśnie zjadł lunch. W każdym razie 30 września 2014 roku dosłownie powiedział mi przez telefon, przepraszam, jeszcze nie zdążyłem dokonać przelewu. Teraz pójdę i dokonam przelewu. Jednak pieniądze do dzisiaj nie pojawiły się na moim koncie. Od tego czasu jest zdecydowanie unikany przez swoich pracowników. Apeluję do każdego, trzymajcie się z dala od firmy Bode lub Pfandkredit Siegburg. Firma ta kosztowała mnie spadek po mojej matce i prawie moją rodzinę.

Według użytkownika PfS GmbH, nie jest to incydent między użytkownikiem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, ale prawdopodobnie (wg użytkownika) między użytkownikiem a panem Bode bezpośrednio. Ponieważ nie wiemy, w jakim stopniu pan Bode i firma Pfandkredit Siegburg GmbH współpracują lub należą do siebie, musimy zauważyć, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (wg oświadczenia użytkownika PfS GmbH).

Te informacje nie odzwierciedlają naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie prawnie zobowiązani do ich publikacji.

Użytkownik - autor odpowiedzi.

To nie jest coś, co nadaje się do telewizji, jeśli to, co napisano, jest prawdą? Mogę tylko potrząsnąć głową...

Według użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tutaj o incydent między Użytkownikiem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (według Użytkownika) o incydent między Użytkownikiem a panem Bodem bezpośrednio.

Ponieważ nie wiemy, jak daleko sięgają stosunki pomiędzy panem Bodem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, musimy zaznaczyć, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według informacji od użytkownika PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszego zdania ani zdania operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani do prawnego jej opublikowania.

Użytkownik = autor danego wpisu.

Napisany przez sattelcowboy
Wszystko jest udokumentowane, ponieważ mam wszystko dodatkowo skopiowane, każdy kontakt e-mailowy i każdy telefon z godziną i powodem, dlaczego pan Bode nie był w stanie odebrać telefonu. Pomysł z telewizją jest bardzo dobry, o tym jeszcze nie pomyślałem. Omówię to z moim prawnikiem, który jest już zapoznany z moimi interesami. Wygląda na to, że to nie jest pojedynczy przypadek. Czytałem także o panu Bode i lombardzie w Siegburgu na różnych innych forach. Proszę o kontakt osoby poszkodowanej przez firmę Bode, ponieważ im więcej osób wystąpi przeciwko tej firmie, tym lepiej będą mieli szansę odzyskać swoje pieniądze. Nie pomaga również to, że jego siostra jest jego prawniczką. Prawdopodobnie, tak jak czytam tutaj, ekskluzywną prawniczką.

Uwaga: Informacja moderatora

Według informacji użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tutaj o incydent między użytkownikiem a Pfandkredit Siegburg GmbH, ale prawdopodobnie (wg użytkownika) o incydent pomiędzy użytkownikiem a panem Bodem bezpośrednio.

Ponieważ nie wiemy, w jakim stopniu pan Bode i Pfandkredit Siegburg GmbH współpracują lub są ze sobą powiązani, musimy zaznaczyć, że Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według informacji od użytkownika PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do publikacji tych informacji.

Użytkownik = osoba zamieszczająca dany post.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowni Użytkownicy,

postanowiliśmy nie komentować poprzedniego komentarza, ponieważ nie znamy szczegółów ani nie mamy informacji na temat umowy ani dotyczących jej. Wygląda na to, że dotyczy to bezpośredniej relacji biznesowej między użytkownikiem Sattelcowboy a panem Bode, dlatego też użytkownik Sattelcowboy powinien skontaktować się bezpośrednio ze swoim kontrahentem, jeśli ma jakiekolwiek zastrzeżenia, zakładając przy tym, że opisy użytkownika nie do końca odpowiadają faktom.

Z poważaniem

PfS GmbH

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata