Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa mieszkaniowa WHEN BHW) - co powinienem zrobić?

Napisany przez enieck

Witam DanielG,

Właściwie nie chciałem tego tutaj w forum wymieniać, ponieważ BHW może w przyszłości zamknąć tę lukę, jeśli będzie z niej zbyt często korzystano...

...ale skoro zadajesz tak konkretne pytanie...

Z wpłatami poniżej 1 000 EUR na chwilę obecną jesteś jeszcze poza zasięgiem radaru !!! ;-)

Pozdrowienia

M. Thiemann

W maju 2003 roku zawarłem kilka umów Dispo Maxx w BHW i przekazałem je na poczet zaliczki. Do końca przekazu w 2013 roku specjalne wpłaty oraz płatności poniżej 1000 EUR były akceptowane częściowo ponad sumę oszczędności budowlanych. Jedną umowę pozostawiłem bez zmian i zastąpiłem zaliczkę kredytem bankowym. Następnie BHW zwracało nie tylko specjalne wpłaty, ale również płatności poniżej 1000 EUR.

Teraz BHW idzie tak daleko, że akceptuje podwyższenie dotychczasowej miesięcznej stawki oszczędzania z 0,1% do uzgodnionych 0,3% sumy oszczędności budowlanych dopiero na początku następnego roku kalendarzowego. BHW uzasadnia to tym, że może odrzucić specjalne wpłaty. Nie widzę powodu, dlaczego to podwyższenie w tym roku ma być traktowane jako specjalna wpłata, zwłaszcza że specjalne wpłaty dokonane na początku roku były jednoznacznie oznaczone jako specjalne wpłaty i zostały zaakceptowane przez BHW bez żadnych warunków. Co mam teraz zrobić, korespondencja z BHW, z uznaniem i zagrożeniem regresem, była nieskuteczna?

Pozdrowienia

enieck

Re: Umowa oszczędnościowa mieszkaniowa WHEN BHW) - co powinienem zrobić?

Napisany przez andre0815
Cześć,
potrzebuję porady.
Mam umowę oszczędnościową Bausparvertrag
Plan D Maxx
Suma kredytu hipotecznego 37 000 €
Współczynnik wyceny 34,00
Saldo 13 731,02 €
Data początkowa 28.05.02

Przydział 02.02.2015

Jak postępować teraz najlepiej?
Jak mogę otrzymać premiowane oprocentowanie?
Czy mogę być może wypłacić część kwoty i kontynuować?
Czy wtedy poniosę zbyt duże straty?

Będę wdzięczny za szybką pomoc
Pozdrawiam, Andre

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata