Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy fundusze V+ są rzetelne i bezpieczne?

Napisany przez Sergio
O ludzie! Tutaj jest jak na placu zabaw. Zanim zaczniecie narzekać i budować swoje uprzedzenia na nic nieznaczących argumentach, zastanówcie się, jak wygląda sytuacja w innych funduszach Private Equity albo jeszcze lepiej: najpierw dowiedzcie się, co właściwie oznacza Private Equity. Istnieje wiele przykładów udanych funduszy Private Equity. Niemal żaden nie osiągnął zwrotu w ciągu pierwszych 4, 5 lat. Niektórzy zaczynają nawet kupować udziały w firmach dopiero po zamknięciu funduszu. V+ robi tam całkiem dobrą robotę, a wy widzicie zwiędłe drzewo w jeszcze kiełkującej roślinie. Jeśli już zainwestowaliście, dajcie inwestycji trochę czasu. Później zawsze możecie domagać się zwrotu pieniędzy sądownie. Ponadto fundusz jest ubezpieczony - stąd kwota inwestycji jest bezpieczna.

Napisany przez VplusGegner
Cześć Sergio!

Wyglądasz jak całkowicie optymistyczny człowiek z branży private equity. Mogę ci z całą pewnością powiedzieć, że mam swoje powody, by skonfrontować się z tą firmą wybawicielską. Dzięki Bogu coraz więcej ludzi myśli tak jak ja, ponieważ nie chcą wyrzucać swoich oszczędności w błoto. V+GmbH zachęca nowych komandytariuszy m.in. pustymi obietnicami szybkich zysków oraz fałszywymi obliczeniami kosztów, co nie jest korzystne dla małego inwestora. Wydaje mi się, że jesteś tak przekonany co do tej firmy, ponieważ albo masz pieniądze do rozdania, albo zostałeś dobrze przeszkolony przez V+GmbH. Życzę ci powodzenia, ale bez mnie.

Pozdrawiam

Napisany przez fakt2010

Ach, ludzie! Tutaj jest jak na placu zabaw. Zanim zaczniecie narzekać i budować wasze uprzedzenia na niczym nieznaczących argumentach,

Jakie argumenty nic nieznaczące mają na myśli?

Cytat od Sergio

spójrzcie tylko, jak to wygląda w przypadku innych funduszy Private Equity, a jeszcze lepiej: najpierw dowiedzcie się, co tak naprawdę oznacza Private Equity. Istnieje niezliczona ilość przykładów udanych funduszy Private Equity. Prawie żaden nie osiągnął zysków w pierwsze 4, 5 lat. Niektóre zaczynają nawet kupować udziały w firmach dopiero po zamknięciu funduszu.

Mogę się z Państwem zgodzić. Jednak te spółki na pewno nie reklamują corocznych 3-4 wypłat dla małych inwestorów i pośredników. Czyż nie?

Cytat od Sergio

V+ robi tam całkiem dobrą robotę, a wy widzicie w wschodzącym zarodku już uschnięte drzewo. Jeśli już inwestujecie, poświęćcie inwestycji trochę czasu. Później zawsze możecie złożyć pozew o zwrot pieniędzy. Ponadto fundusz jest ubezpieczony - zatem kwota inwestycji jest bezpieczna.

To są interesujące stwierdzenia, które Pan wygłasza. Oczywiście wiem, z jakiego rozumowania one wynikają, jednakże chciałbym wiedzieć, co Panu powiedziano.
Proszę wyjaśnić wszystkim zainteresowanym małym inwestorom, o co chodzi z rzekomym ubezpieczeniem funduszu i jak ma ono działać. Jestem ciekawy.

Napisany przez VplusGegner
Cześć fakt2010!

Dziękuję za wyciąg z aktualnego stanu prawnego dotyczącego pozwu o odszkodowanie z powodu umyślnego wprowadzenia w błąd przez pośrednika w powyższej sprawie. Bardzo mi pomogłeś, dzięki czemu teraz czuję się pewny, że wszczęcie postępowania sądowego miałoby sens lub byłoby obiecujące. Dziękuję.
Pozdrawiam

Napisany przez Sergio
Do fakt2010 i przeciwników VPlusGegner:

Szczerze przyznaję, że metodologia pracy wielu sprzedawców V-Plus w ogóle mi się nie podoba. Ale to nie czyni społeczeństwa złym. Pokaż mi teraz społeczeństwo, które nie promuje swoich produktów. I liczba wypłat, o której wspomniałeś, z pewnością nie odnosi się do pierwszych lat, lecz do dłuższych okresów, gdy inwestor już zainwestował w kilka funduszy V-Plus, a te odpowiednio się rozwijały. Ponadto są to przeciętne prognozy oczekiwane. Mieszasz tu okresy płatności z kontami oszczędnościowymi z zyskami z funduszu Private Equity. To nie działa w ten sposób.

Szczególnie dla małych inwestorów, którzy uważają, że powinni ostrożnie obchodzić się ze swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi, ważne jest inwestowanie w taki sposób, w jaki robią to duzi gracze. Nie, nie mam pieniędzy do rozdania, ale właśnie dlatego wolę je zainwestować w sposób bardziej opłacalny, niż być skazanym na całe życie na utratę wartości moich pieniędzy. Decyzja należy do ciebie. Z twoich wpisów wnioskuję, że nigdy nie inwestowałeś rozsądnie. Twoje inwestycje prawdopodobnie przynoszą mniej niż 10% rocznie. Powiedz mi, proszę, że to nie jest prawda, a zmienię zdanie. Nie myśl teraz, że jestem fanatykiem V-Plus. V+ stanowi część mojego portfela, ale nie dominuje w nim w żadnym stopniu. Rozproszenie jest znane jako jedyny sposób na zabezpieczenie się na parkiecie finansowym.

Napisany przez fakt2010
Do Sergio:
Nie mam zamiaru kwestionować twoich dobrych intencji i powagi. Atak osobisty nie był celem mojego ostatniego postu. Przecież nawet Cię nie znam?
Jednak nie odpowiedziałeś na żadne z moich pytań ani nie potrafiłeś na nie odpowiedzieć.

Jeśli stawiasz tezy, powinieneś je udokumentować.

To przynajmniej jest moja praktyka tutaj na forum.

Twierdzenia dotyczące wypłat nie zostały przeze mnie wymyślone, są one przekazywane podczas każdego wydarzenia przez kierownictwo V+. Dlatego nie powinieneś być zaskoczony metodami pracy wielu sprzedawców V+, którzy po prostu nie znają innych sposobów.

Temat na tym forum jest inny. Jeśli faktycznie Cię to interesuje, udokumentuj swoje twierdzenia z wpisu z 11.11.2010. Pytania kluczowe sformułowałem dla Ciebie w zrozumiały i czytelny sposób w moim ostatnim poście.

Napisany przez Sergio
Muszę przyznać, że ta dyskusja nie interesuje mnie zbytnio. Właściwie nie chciałem nawet zabierać głosu, ale nie mogłem wytrzymać i musiałem śledzić wątek.

Argumenty bez treści to kilka stwierdzeń wyjętych z poszczególnych postów, których teraz nie mam ochoty szukać, a które zostały zaprezentowane w negatywnym świetle, ale dla mnie nie są tak negatywne. Na przykład sprawa odchodzenia klientów i pracowników. Gdy społeczeństwo ustala zasady, które pozwalają komuś odejść bez obaw o poważniejsze konsekwencje, to dla mnie jest to absolutnie pozytywne. Tutaj na forum ten fakt został zaprezentowany jako negatywny. To tylko jeden przykład, nie przypominam sobie teraz, kto go opublikował.

Fundusz został poddany badaniu przez biegłego rewidenta. Opinia jest dostępna - mam nawet kopię w biurze. Biegły rewident swoim podpisem potwierdził, że prospektowanie funduszu jest w porządku. Jeśli więc coś pójdzie nie tak, a może to się zdarzyć tylko w przypadku zaniedbania obowiązków przez zarząd (wtedy to zarząd jest odpowiedzialny), biegły rewident ponosi odpowiedzialność i jego odpowiedzialność jest ubezpieczona do 4 mln euro na poszkodowanego, o ile dobrze pamiętam. Oczywiście w ten sposób nie są zabezpieczone czysto teoretyczne straty z tytułu błędnych inwestycji. Faktycznych strat kapitałowych praktycznie nie powinno być. Musiałoby dojść do popełnienia wielu głupstw, a nie sądzę, że zarząd V+ jest na to zdolny. To moja wiedza na ten temat. Jeśli potrafisz to obalić, z uwagą Cię wysłucham. Nie sprawdzałem tego faktu przez prawnika.

Z mojego doświadczenia z private equity, V+ jest całkiem niezły. Spójrz na RWB. Klient jest zabezpieczony tylko w połowie tak dobrze jak w przypadku V+, a mimo to osiągają odpowiednie stopy zwrotu i wypłacają swoim inwestorom. Tak właśnie działa private equity. Jeśli szukasz bezpieczeństwa, idź do banku i załóż książeczkę oszczędnościową. Wtedy będziesz mógł odwiedzać swoje pieniądze każdego dnia i być pewnym, że pieniądze nigdy nie będą warte więcej niż wcześniej, a raczej stracą na wartości z powodu inflacji.

Mam nadzieję, że nikt mi nie złości, jeśli znowu wycofam się z dyskusji.

Napisany przez fakt2010

Muszę przyznać, że ta dyskusja mnie specjalnie nie interesuje. Właściwie nie miałem zamiaru zabierać głosu, ale nie mogłem wytrzymać i tak po prostu obserwować wątek.

Lepiej byłoby, gdybyś pozostał przy obserwowaniu wątku.

Cytat od Sergio

Bezsensowne argumenty to jeden z wielu punktów, których teraz nie chcę szukać w poszczególnych postach, ale które są przedstawiane jako negatywne, podczas gdy dla mnie nie są tak negatywne. Na przykład sprawa migracji klientów i pracowników. W mojej opinii, gdy społeczeństwo tworzy wytyczne umożliwiające komuś łatwe odejście bez obawy o poważne konsekwencje, jest to absolutnie pozytywne. Tutaj na forum ten fakt został uznany za negatywny. To jednak tylko jeden przykład. Nie mogę teraz przypomnieć sobie, kto to napisał.

Ach, masz na myśli klientów, którzy są usuwani z funduszu i ponoszą nie tylko karę w wysokości 600 euro, ale także tracą swoje wpłacone pieniądze w całości lub części. Pewnie chodzi także o pośredników, którzy mimo zatrzymania środków klientów przez V+ nadal ponoszą pełną prowizję. Mogę prawie nieskończenie rozszerzyć i potwierdzić te przykłady. Tutaj brak wyrozumiałości i uczciwości V+ stoi na pierwszym planie. Zapytaj klientów, czy również uważają to za tak pozytywne jak ty.

Cytat od Sergio

Fundusz został poddany badaniu przez biegłego rewidenta. Ekspertyza jest dostępna - mam nawet kopię w biurze. Biegły rewident swoim podpisem potwierdził poprawność prospektu funduszu.

W tym miejscu chciałbym się odnieść do pewnego źródła. Odpowiedzialność biegłego rewidenta wobec inwestorów kapitałowych za wadliwe oceny prospektów KAPITAL-RECHTINFO.de - Serwis internetowy do prawa bankowego i rynku kapitałowego - Prawo inwestycyjne - Prawo bankowe i rynku kapitałowe - Adwokaci i specjaliści ds. prawa kapitałowego

Załączam fragment:
II. Ocena prospektów
Od kilku lat coraz więcej funduszy sprawdza swoje prospekty przez firmy sprawdzające zgodnie z IDW S 4 (Wytyczne dla biegłych rewidentów dotyczące sprawdzenia prospektów). Ta kontrola jest często wykorzystywana jako narzędzie marketingowe „Prospekt sprawdzony zgodnie z IDW S 4”. Jednakże ta kontrola według tego standardu nie mówi nic o treści prospektu ani o jakości inwestycji.

Resztę przeczytaj sam, jeśli jesteś zainteresowany.

Cytat od Sergio

Jeśli więc coś pójdzie nie tak, co może się zdarzyć tylko w przypadku gdy zarząd nie wywiąże się ze swoich obowiązków (wtedy odpowiedzialny jest zarząd), odpowiedzialność ponosi biegły rewident, a jego odpowiedzialność jest ubezpieczona do 4 mln euro na poszkodowanego, o ile mi wiadomo.

Co do zarządu, odsyłam do mojego wcześniejszego wpisu z 12.10.2010. Ponadto, zarząd stanowiący gmbh. Relacja wynosi 25 tys. euro do 100 000 000 euro. Odpowiedzialność biegłego rewidenta wynosi 4 mln euro, nie na poszkodowanego, ale na pojedynczy przypadek wadliwej oceny. Jest to bardzo duża różnica. Jednakże konieczne jest, aby ekspertyza była faktycznie wadliwa.

Ktoś, kto zna się dobrze na tym temacie to pan Uwe Kerner, biegły rewident/doradca podatkowy i partner zarządu V+ Management GmbH.
https://www.direkteranlegerschutz.com...R_TREUHAND.pdf

Załączam fragment:
Biegły rewident Uwe Kerner z firmy audytorskiej ST TREUHAND Lincke, Leonhardt & Rinke GmbH, w Dreźnie, sporządził - jak również już opisano w DA-Nr. 33B/06 - ekspertyzę prospektową z 01.08.05 zgodnie z normami INSTITUTS DER WIRTSCHAFTSPRÜFER E.V. (standardem IDW) – bez zarzutów w stwierdzeniach ogólnych w ekspertyzie.
Dlatego poprosiliśmy go o wyjaśnienie, dlaczego nie zauważył co najmniej naszym zdaniem poważnych błędów w prospekcie, takich jak nielegalne koszty administracyjne w prospekcie i ukryte wypłaty prowizji, zwłaszcza jeśli Ragotzky w swoim stwierdzeniu z cytowanej w DA-Nr. 33B/06 twierdzi, że „w opinii biegłego rewidenta ... z tego faktu nie wynika obowiązek prospektowy zgodnie z normą IDW S4”.

W odpowiedzi otrzymaliśmy od Kerna dnia 06.09.06 następujące
odpowiedź:
Na razie powstrzymam się od udzielania opinii o ekspertyzie prospektowym do prospektu ofertowego dla funduszu FIDURA Vermögensbildungs- und Absicherungsfonds der FIDURA Kapitalconsult GmbH ....

Cytat od Sergio

Oczywiście teoretyczne straty z powodu błędnych inwestycji nie są objęte zabezpieczeniem. Jednak faktyczne straty kapitałowe praktycznie nie powinny mieć miejsce. Aby doszło do takich strat, trzeba byłoby popełnić wiele błędów, a ja po prostu nie wyobrażam sobie, że zarząd V+ popełniłby tyle głupot.

Tutaj mogę tylko ponownie odnieść się do mojego wcześniejszego postu z 12.10.2010.

Cytat od Sergio

Moja wiedza na ten temat opiera się na mojej dotychczasowej wiedzy. Jeśli jesteś w stanie to obalić, jestem otwarty na dyskusję. Nie poleciłem tego zlecić prawnikowi.

Oczywiście, to przykre. Próbujesz zniwelować poważne tematy poprzez powierzchowną wiedzę. To w żadnym wypadku nie jest wiarygodne.

Cytat od Sergio

Moim zdaniem doświadczenie z PE wskazuje, że V+ jest dość dobry. Spójrz na RWB. Umownie klient jest o połowę mniej zabezpieczony niż w przypadku V+ i nadal osiągają odpowiednie stopy zwrotu i wypłacają je swoim inwestorom. Tak działa private equity. Jeśli szukasz bezpieczeństwa, idź do banku i załóż książeczkę oszczędnościową. Wtedy możesz odwiedzać swoje pieniądze codziennie i mieć pewność, że nigdy nie będą warte więcej niż wcześniej, a raczej stracą na wartości.

Mijasz się z tematem. Tutaj nie chodzi o to, jakie alternatywy się pojawiają.

Cytat od Sergio

Mam nadzieję, że nikt mi nie zaszkodzi, jeśli znowu wycofam się z dyskusji.

Sądzę, że smutek będzie ograniczony przy takiej powierzchownej wiedzy i braku zainteresowania.

Napisany przez Sergio
fakt2010, jesteś bardzo sarkastyczny. Ja natomiast działam zupełnie uczciwie i sumiennie. Dziękuję za twój komentarz. Przyszłość pokaże, które z nas bardziej trzymał się swojego stanowiska. Tutaj, na forum, kolejne wypłaty związane z V+ zapewne będą ogłaszane także w przyszłych latach. Obecnie mam udziały tylko w V+2. Jakie zyski mi to przyniesie, zobaczę.

Co do audytu, to faktycznie może być zbyt rozdmuchane. Po krótkim przejrzeniu ekspertyzy - jak już wcześniej wspomniałem, mam jej kopię - zauważyłem, że nie zapewnia ona dodatkowego bezpieczeństwa, poza stwierdzeniem, że prospekty są w porządku i nie zawierają informacji przekraczających dozwolone normy.

Dla mnie V+ nadal jest godny zaufania i w segmencie funduszy private equity jedną z najlepszych firm. Jak wiele to jest warte, zobaczymy w kolejnych latach.

I proszę, bądź nieco uprzejmy wobec innych. Będzie ci to służyć. Oświadczenie dotyczące reasekuracji wycofuję oczywiście teraz. Wszystkie inne moje wypowiedzi pozostają bez zmian.

Napisany przez vplusler

Czy tutaj są zawiązania czy powiązania?

Aktualnie na łamach HANDELSBLATT Inwestorzy funduszy wpadają w aferę z Teldafax

Absolutną pewnością jest, że inwestorzy funduszy wpadają w aferę z Teldafax - Finanse - Fundusze + ETFy - Wiadomości funduszowe - Handelsblatt.com

Niektóre powiązania są tutaj oczywiste. itd. Artykuł z dnia 02.11.2010

Źródło: Skarga przeciwko szefowi Teldafax - Serwis - sueddeutsche.de

Skarga przeciwko szefowi Teldafax
20.11.2010 05:30
Plotki o trudnościach finansowych niemieckiego dostawcy prądu i gazu Teldafax zaczęły interesować teraz także wymiar sprawiedliwości. W prokuraturze w Landshut wpłynęły skargi przeciwko szefowi Teldafax, Klausowi Bathowi, oraz jego poprzednikowi, Michaelowi Jostenowi. Zostały one przekazane organom wymiaru sprawiedliwości w Bonn, ponieważ już tam jest badany zarzut zaniechania złożenia wniosku o upadłość. Rzecznik prokuratury w Bonn nie był w stanie powiedzieć, czy i kiedy zostanie wszczęte oficjalne postępowanie śledcze. Teldafax dzięki agresywnej polityce cenowej szybko rosło, ale musiało ponieść duże straty początkowe związane z tą strategią. Plotki o możliwej upadłości były jednak zaprzeczane przez firmę, która odniosła się do strategicznego partnera z Rosji.hwb

Napisany przez cottbus13
Bardzo interesujące jest dla mnie, jak rozwija się to forum. Przy odrobinie poszukiwań można znaleźć coraz więcej kontekstów, które powinny zmusić do refleksji, a czasem nawet przerazić.

Oto przykład inwestycji w firmę INDAGO GmbH.

Indago

Jest to strona informacyjna dr. Klausa Kecka, a wszystkie informacje pochodzą z roku 2006.

Komunikat ze strony V+ (skrócony):

Fundusze V+ angażują się w obszary służące etycznie uzasadnionemu celowi biznesowemu. Test PSP na krew oferuje pacjentom, badaczom i lekarzom wartość dodaną. Dlatego V+ GmbH & Co. 2 KG posiada 3,33% udziałów w INDAGO GmbH.

Jeśli informacje z strony internetowej są prawdziwe, to co ma to wspólnego z etycznie uzasadnionym celem biznesowym?

Napisany przez vplusler

Czy tutaj są zakotwiczenia czy połączenia?

Obecnie na stronie HANDELSBLATT Inwestorzy funduszy wpadają w aferę związana z Teldafax

Absolutnie pewne: Inwestorzy funduszy wpadają w aferę związana z Teldafax - Finanse - Fundusze + ETF - Wiadomości funduszy - Handelsblatt.com

Kilka połączeń jest tutaj jasno widocznych. itd. Artykuł z dnia 02.11.2010 i 22.11.2010

Źródło: GoMoPaebi-Select-Fonds: Prezes Swiss-Fact powinien ustąpić!

Wyciąg:
09.12.2010
Debi-Select-Fonds: Prezes Swiss-Fact powinien ustąpić!
Zażądaliśmy ustąpienia prezesa Swiss-Fact i jako firma funduszy przejmiemy działalność operacyjną z dwóch firm profesjonalnych, poinformował rzecznik funduszy Debi-Select z Landshut (Bawaria), Michael Oehme, agencję finansową GoMoPa.net.
W ten sposób Dom inwestycyjny wyciągnął konsekwencje ze skargi karną skierowanej przeciwko dwóm dyrektorom Debi-Select, Josefowi Geltingerowi i dr. Peterowi Zieglerowi, oskarżonym o defraudację środków inwestorów w wysokości kilku milionów euro za pośrednictwem spółki-córki Swiss-Fact.
Obecnie robimy wszystko, co w naszej mocy, dla bezpieczeństwa środków funduszy, chociaż wszystkie transakcje wskazują, że wszystko zostało prawidłowo zainwestowane, uspokaja Oehme ponad 5 000 inwestorów Debi-Select, którzy wpłacili ponad 90 milionów euro do trzech funduszy uruchomionych od 2006 roku, aby uczestniczyć w obrocie polisami ubezpieczeniowymi i wierzytelnościami kredytowymi.
Od kwoty 3 000 euro Debi-Select wypłaca natychmiast corocznie 182,10 euro jako wypłatę z zysku zaliczkową lub miesięcznie 15,18 euro, co odpowiada rocznej stopie zwrotu 8,25 procent przed opodatkowaniem i 6,07 procent po opodatkowaniu.
Jednak teraz konsultant firmowy Stefan Löhr z Würzburga złożył skargę karną. Löhr i jego koledzy pozyskali w latach poprzednich ponad milion euro od inwestorów prywatnych i zainwestowali te środki w fundusze firmy Debi Select. Fundusze początkowo obiecywały bezpieczną inwestycję z zyskiem 8,25 procent. Okazało się jednak, że środki z funduszy Debi Select trafiały do firm takich jak TelDaFax i spółki zależne, które nigdy nie odnotowały zysków.
Po tym, jak Debi Select nie udzielił Löhrowi informacji, gdzie dokładnie zostały zainwestowane środki inwestorów i dlaczego miliony euro trafiły do TelDaFax, złożył skargę karną przeciwko dyrektorom Debi-Select, Josefowi Geltingerowi i dr. Peterowi Zieglerowi. Według informacji Handelsblatt, Löhr podejrzewa, że obaj dyrektorzy, podobnie jak szef TelDaFax, Klaus Bath, są częścią systemu inicjowanego przez już skazanego oszusta inwestycyjnego i poprzednika na stanowisku Michaela Jostena.
Löhr zamierza teraz próbować wypłacić środki swoich inwestorów z funduszy. Szanse na powodzenie są ogólnie dobre, ponieważ inwestorzy mogą skorzystać z nadzwyczajnego prawa do wypowiedzenia umowy, jeśli ryzyka inwestycyjne zostały złe lub niewłaściwie opisane w prospekcie, twierdzi Alexander Busch, prawnik i ekspert ds. inwestycji w kancelarii Skan-Law. Spółka TelDaFax nie odniosła się jeszcze do skargi karnych.

20 inwestorów złożyło już nadzwyczajne wypowiedzenia umowy

Rzecznik funduszy Debi-Select, Oehme, poinformował GoMoPa.net, że w międzyczasie Debi-Select otrzymał już 20 nadzwyczajnych wypowiedzeń umowy. Obywatelom z nadzieją, że środki inwestorów wkrótce zostaną zwrócone do macierzystego funduszu. Oehme:

Cytat:

W obszarze funduszy zaangażowanych jest łącznie 18 osób zawodowych, które składają raporty każdego miesiąca. Z wszystkimi odpowiednimi zwykłymi zamknięciami. Tak został zresztą zorganizowany system funduszy Debi, w przeciwnym razie Debi mógłby od razu prowadzić to biznesowo.
Mimo to i ponieważ spółka funduszy chce teraz dokładnie wiedzieć, gdzie dokładnie zostały zainwestowane środki, jak są zabezpieczone i kiedy zostaną zwrócone, zatrudniono rewidenta w Szwajcarii. Jego praca prawdopodobnie zostanie zakończona jeszcze w tym tygodniu, a następnie poinformujemy natychmiast ośrodek dystrybucji. Dotąd wszyscy zaangażowani w sprawa osobiście potwierdzali nam, że środki funduszy zostały zainwestowane zgodnie z dokumentami funduszy.
Tyle na ten moment. Według wszystkich oświadczeń środki zostaną zwrócone w ciągu najbliższych sześciu miesięcy.
Niemniej jednak czekamy jeszcze na raport rewizyjny ze Szwajcarii.
To, co rozegrało się za kulisami dostawcy funduszy Debi Select z Landshut i dostawcy taniej energii TelDaFax z Troisdorf, przypomina kryminał.

Napisany przez MisterD
Witajcie wszystkim
W swoich poszukiwaniach opinii na temat V+ natknąłem się właśnie na ten temat i od razu się zarejestrowałem. Mam nadzieję, że tutaj zdobędę kilka informacji, ponieważ są tu również użytkownicy V+.
Od początku 2008 roku uczestniczę w V + GMBH & CO. FONDS 1 KG. Od tego czasu wpłaciłem już sporo (ustaliliśmy kwotę inwestycji na 9000€ i comiesięczną ratę 30€) oraz poprosiłem V+ o przesłanie mi wyciągu z konta. Po zawarciu umowy wpłaciłem kwotę 1000€ w związku z obietnicą doradcy, że V+ podwoi tę kwotę. W odpowiedzi otrzymałem list informujący o skróceniu okresu spłaty raty o 33 miesiące (30€x33 miesiące = ok. 1000€) oraz, w skrócie, że jeśli spłacam raty zawsze terminowo, ostatnie 33 miesięczne raty zostaną mi umorzone. Czy to ma być moje podwojenie?
Chciałbym teraz dowiedzieć się, jak wygląda moralność wypłat w V+ oraz kiedy, i od jakiej kwoty wpłaty, dokonywana jest wypłata/dywidenda/partycypacja w zyskach. Jedynym pisemnym dokumentem, jaki otrzymałem od V+ GmbH, były wezwania do pozaustawowego podejmowania decyzji drogą pisemną oraz załączony do nich wyciąg z rocznego sprawozdania finansowego. Nie uczestniczyłem w procedurze pozaustawowej, ponieważ moim zdaniem niewiele zrozumiałem w tej sprawie, a ze sprawozdania rocznego nie mogłem wywnioskować żadnych informacji dotyczących siebie.
Ja sam jestem raczej niecierpliwą osobą, ale w tej kwestii postanowiłem po prostu nie myśleć o tym i dać temu czas. Teraz jednak zaczynam zastanawiać się, czy coś się dzieje.
Mam nadzieję, że to jest zrozumiale napisane i że możecie mi pomóc dostarczając pewnych informacji
Pozdrowienia z Jeziora Bodeńskiego i miłej czwartej niedzieli Adwentu z mojej strony. MisterD

Napisany przez vplusler

Czy tutaj występują splątania czy połączenia?

Aktualnie na łamach HANDELSBLATT Inwestorzy funduszy wpadają w aferę Teldafax

Absolutnie pewne: Inwestorzy funduszy wpadają w aferę Teldafax - Finanse - Fundusze + ETF - Wiadomości o funduszach - Handelsblatt.com

Niektóre połączenia są tutaj oczywiste. itd. Artykuł z dn. 02.11.2010, 22.11.2010 i 10.12.2010

Źródło: Teldafax: Inwestorzy płacili dla oszustów inwestycyjnych - Finanse - Fundusze + ETF - Wiadomości o funduszach - Handelsblatt.com

Wyciąg:
HANDELSBLATT 15.12.2010 TELDAFAX

Inwestorzy płacili dla oszustów inwestycyjnych

Afera wokół dostawcy taniej energii Teldafax przybiera nowe kształty: Założyciel Michael Josten pozyskał finansowanie swojego własnego poręczenia od osoby trzeciej. W zamian skazany oszust inwestycyjny został wypuszczony na wolność. Nawet dzisiaj Josten pozostaje wpływową postacią w strukturze firmy Teldafax.

autorstwa Sönke Iwersen i Jürgen Flauger

DÜSSELDORF. Fundusz Debi Select w związku z działaniami dostawcy taniej energii Teldafax natrafił na masowe przypadki defraudacji funduszy. Jak potwierdził rzecznik Debi Select w rozmowie z Handelsblatt, dyrektor spółki-córki, Stefan Egli, zorganizował finansowanie poręczenia przy użyciu funduszy inwestorów Debi Select. 800 000 franków zostały sfinansowane za pomocą pożyczki. W zamian za to, założyciel Teldafax i skazany oszust inwestycyjny Michael Josten wyszedł na wolność. Przepływ pieniędzy został potwierdzony poprzez umowy i wyciągi bankowe, które są w posiadaniu Handelsblatt.

Obecnie badany jest ten proces. Jeśli się to okaże prawdą, natychmiast podejmiemy wszelkie środki zaradcze, aby zabezpieczyć środki inwestorów, powiedział rzecznik Debi Select. Oczywiście nie jest to celem działalności funduszu, aby wyprowadzać oszustów inwestycyjnych z więzienia.

Ślepe zaufanie do Jostena

Fundusz oświadczył, że obecnie trzyma Egliego jeszcze w spółce-córce Swiss Fact, ponieważ jest on jedyną osobą, która nadzoruje ich dokumentację. Zarząd Debi kilka tygodni temu poprosił Egliego o dokładne zestawienie inwestycji, które zostały sfinansowane przez fundusze za pośrednictwem Swiss Fact. Egli nie spełnił tego życzenia - prawdopodobnie dlatego, że działał surowo na polecenie Michaela Jostena.

Egli nie skomentował tej sytuacji na prośbę. Jednak korespondencja Egliego z radcą nadzorczym Teldafax, Dimitri Vassilieva z 2 listopada, wspiera pogląd zarządu Debi. W liście Eglia tłumaczy, że zawsze wykonywał płatności w imieniu zaufania bezwzględnie.

Josten, któremu Egli okazał ślepe zaufanie, został skazany w marcu 2007 roku na dwa i pół roku więzienia za wcześniejsze oszustwo inwestycyjne. Był przewodniczącym zarządu Teldafax od marca 2005 do września 2007 roku, a następnie od września 2007 do czerwca 2010 roku przewodniczącym rady nadzorczej. Po ucieczce do Szwajcarii w 2008 roku został tam tymczasowo aresztowany i wyszedł na wolność z pieniędzmi inwestorów Debi Select, przekierowanymi za pośrednictwem Swiss Fact.

W 2010 roku Szwajcaria ekstradowała Jostena do Niemiec, od czerwca siedzi w zakładzie karnym w Bruchsal. Jednak do dziś Josten pozostaje wpływową postacią w strukturze firmy Teldafax - kontroluje kilka szwajcarskich firm i jest reprezentantem, w tym 40 procent akcjonariuszy Teldafax.

Inwestorom funduszy Debi-Select zostało zapewnione podczas zakupu, że ich środki będą finansowane wyłącznie bezpieczne transakcje, pomimo obietnicy zwrotu na poziomie 8,25 procent. Faktycznie jednak co najmniej 23 mln euro z funduszy Debi-Select trafiły do Teldafax - silnie zadłużonej firmy, w przypadku której biegli rewident nie chcą nadal zatwierdzać sprawozdań finansowych za lata 2008 i 2009. Prokuratura w Bonn prowadzi śledztwo w sprawie Teldafax ze względu na podejrzenie zabiegu zatajenia upadłości.

Josten rozdaje lukratywne stanowiska

Rola Jostena w Debi Select odzwierciedla teraz stosunki w grupie finansowej Secur, która zbankrutowała w 1999 roku. Również tutaj dyrektor działał na polecenie Jostena. Podczas gdy dyrektor Secur na warunkowym zwolnieniu uniknął kar, sądzy wymierzyły karę więzienia dla Jostena.

Cień Jostena jest długi. Zarówno Dimitri Vassiliev, następca Jostena w radzie nadzorczej Teldafax, jak i Klaus Bath, następca Jostena na stanowisku prezesa Teldafax, mieli do niedawna dodatkowo lukratywne stanowiska dyrektorskie w szwajcarskich firmach kontrolowanych przez Jostena. Ich umowy o pracę były podpisane przez Jostena.

Josef Geltinger, dyrektor zarządzający Debi Select Vertriebs GmbH, zorganizował poprzez inną firmę umowę o zatrudnienie dla Jostena, dzięki czemu ten po opuszczeniu więzienia w Bruchsal mógł kontynuować działalność biznesową jako osoba w stanie przeszkolenia.

Wszyscy trzej: Bath, Vassiliev i Geltinger twierdzą, że nie wiedzieli o możliwych nowych nielegalnych działaniach Jostena. Wobec Geltingera prokuratura w Landshut prowadzi dochodzenie w sprawie podejrzenia o oszustwa. Prokuratura sprawdza zarzuty.

Napisany przez Dasdi1970
Cześć Panie D! (niestety odpowiedziałeś w niewłaściwym miejscu)
Nie powinieneś zbytnio przejmować się tym, że nie otrzymujesz regularnie wypisów ani powiadomień dotyczących wyjść z firm związanych z V+1 Funduszem.
Fundusz V+1 działa przede wszystkim jako fundusz rynku wtórnego, co oznacza, że inwestuje się w używane udziały klientów, którzy chcieli je sprzedać.
Zaletą jest możliwość zakupu tych udziałów często znacznie taniej, niż wynikałoby to z aktualnych wycen inwestowanych firm.
Jednakże V+ nie ma również wpływu na decyzje dotyczące sprzedaży danej firmy z danego funduszu czy innych podobnych kwestii, co można uznać za wadę. Musisz polegać na decyzjach menedżerów odpowiedniego funduszu. Niemniej jednak, w tej kwestii, na przykład, MiG Fundusze również nie są najgorszym wyborem.
Warto jednak pamiętać ogólnie, że inwestowanie w Private Equity zawsze wymaga długoterminowej perspektywy inwestycyjnej - 2,5 roku nie można uznać za zbyt długi okres...
W każdym razie powinieneś zostać o tym poinformowany przy zakończeniu inwestycji.
Jednakże podobnie jest z funduszami akcyjnymi, które także stanowią spekulacyjne i wahliwe inwestycje.
Na stronie V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - stan inwestycji V+1 możesz zobaczyć poszczególne inwestycje, w tym nowe inwestycje bezpośrednie.

Napisany przez happy blackswan
ProximusDA nie robi nic konkretnego i wszystko inne publikuje tylko na mocy umowy o poufności NDA [Nondisclosure Agreement] ProximusDA - Technologia. Jedynym klientem jest Instigate CJSC w Armenii ProximusDA - Klienci/Partnerzy - którzy jednocześnie założyli ProximusDA ProximusDA - Historia - przepraszam, ale to wszystko brzmi dość zagmatwanie. Kto tam jeszcze inwestuje, jest sam sobie winien

Napisany przez happy blackswan
ProximusDA nie podaje konkretnych informacji i wszystkie dalsze informacje udostępnia tylko za zgodą NDA [Zobowiązanie do zachowania poufności] ProximusDA - Technologia. Jedynym klientem jest Instigate CJSC z Armenii ProximusDA - Klienci/Partnerzy - którzy jednocześnie wydzielili ProximusDA ProximusDA - Historia - przepraszam, ale to wszystko brzmi dość chaotycznie. Każdy, kto tu inwestuje, jest sam sobie winien.

Napisany przez hans4711
Interesująca dyskusja tutaj, która bardzo potwierdziła moje decyzje. W ciągu ostatnich tygodni miałem do czynienia również z przedstawicielem handlowym Venture Plus. Po zbadaniu oferty zdecydowałem się nie inwestować. Główne powody: ogromne koszty i długi okres trwania inwestycji. Pomijając niekompetencję lub chciwość przedstawiciela handlowego, nie można jednak obwiniać Venture Plus, ponieważ ryzyko jest jasno i jednoznacznie opisane:

Początkowe koszty nie wnoszące wartości, np. na koncepcję, sprzedaż, itp. - zmniejszają kapitał funduszu dostępny do inwestowania i muszą najpierw zostać odrobione poprzez wzrost wartości, zanim inwestor może spodziewać się wzrostu wartości. Należy podkreślić, że w rezultacie koszty ponoszone są na kilku poziomach udziału - spółka, firmy inwestycyjne, ich firmy inwestycyjne, jeśli istnieją - i generowane koszty znacznie zmniejszają oczekiwaną stopę zwrotu. W rezultacie dla inwestora oznacza to, że wartość jego udziału nie rośnie lub zmniejsza się częściowo lub do zera.

Pozdrowienia

Napisany przez Dasdi1970

ProximusDA nie przedstawia konkretnych informacji, a wszystkie dalsze informacje publikuje tylko na podstawie NDA [Umowy o poufności]. ProximusDA - Technologia. Jedynym klientem jest Instigate CJSC w Armenii ProximusDA - Klienci/Partnerzy - którzy jednocześnie założyli ProximusDA ProximusDA - Historia - przepraszam, ale to wszystko brzmi dość chaotycznie. Kto tam jeszcze inwestuje, jest sam sobie winien

Zawsze miło widzieć, z jakim pół-prawdami redagowane są posty tutaj!
O Proximus: Żaden klient naprawdę nie musi wiedzieć, co dokładnie robi Proximus. Ponieważ chodzi o sprawy informatyczne, tylko ułamek by to zrozumiał. I to, że na stronie internetowej nie są publikowane tajemnice handlowe, jest oczywiste.

0,25% wartości funduszu jest zainwestowane w Proximus, ryzyko jest kontrolowalne.
Hmm, co mi właśnie przychodzi do głowy, jedna czwarta inwestycji została sprzedana innej firmie za dziesięciokrotność ceny.
Skoro tak, to przy tym kompletnie nieprzejrzystym przedsiębiorstwie trudno już ponieść straty. O rany...

Ludzie, zanim zawsze próbujecie wydobyć dla siebie negatywne rzeczy, o których nie wiecie dokładnych informacji, zapoznajcie się z innymi firmami zależnymi:

GOVECS - TRUE ELECTRIC MOBILITY - Strona główna
BMDSys - Systemy diagnozy biomagnetycznej
neuroConn - Strona główna
AXIOGENESIS :: HOME

Jestem ciekaw, jakie tam można znaleźć punkty krytyki. Czekam...

Napisany przez MisterD

Cześć Panie D! (niestety odpowiedziałem w niewłaściwym miejscu)
Nie powinieneś martwić się zbytnio tym, że nie otrzymujesz miesięcznych lub regularnych wyciągów lub powiadomień o exits firm zainteresowanych.
Fundusz V+1 to przede wszystkim fundusz rynku wtórnego, co oznacza, że inwestuje się w używane udziały klientów, którzy chcą je sprzedać.
Zaletą jest to, że udziały w tych funduszach można często kupić znacznie taniej niż odpowiadałoby to aktualnym wycenom firm, w które zainwestowano.
Jednak V+ nie ma wpływu na decyzje, którą firmę z jakiego funduszu ewentualnie sprzedać, itp., co można uznać za wadę. W końcu trzeba polegać na decyzjach menedżerów odpowiednich funduszy. Niemniej jednak z MiG Fonds również nie jest się przy najgorszym adresie.
Ogólnie rzecz biorąc, trzeba pamiętać, że Private Equity zawsze zakłada dłuższy horyzont inwestycyjny - 2,5 roku niekoniecznie jest uważane za długi okres...
Ale na pewno powinieneś zostać poinformowany o tym przy zawieraniu umowy.
Jednakże to samo dotyczyłoby funduszy akcyjnych, które również stanowią spekulacyjne i wahające się inwestycje.
Na stronie V+ BETEILIGUNGS 2 GMBH - Stan inwestycji V+1 możesz zobaczyć poszczególne inwestycje, także nowe udziały bezpośrednie.

Cześć Dasdi1970, dziękuję za odpowiedź. Odpowiedziałem w niewłaściwym miejscu? Gdzie byłoby lepiej? Jeśli mi powiesz, to napiszę tam
Nie pamiętam, czy zostałem poinformowany przy zawieraniu umowy, ale mówiono, że pierwsze wypłaty będą dokonywane w latach 2010-2012. Jestem po prostu niecierpliwy.

Napisany przez fakt2010
Teraz temat stał się dość cichy. Chciałbym teraz ponownie odnieść się do mojego wpisu nr 29 z dnia 01.07.2010.
Powszechnie chwalony debiut giełdowy firmy Grid Content Group AG rozwija się teraz powoli w obawianym kierunku.

Fragment źródła: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaWolumen dzienny w sztukachWolumen dzienny
26.01.20112,700--
25.01.20113,180--
24.01.20113,180--
21.01.20113,180--
20.01.20113,180--
19.01.20113,180--
18.01.20113,180--
17.01.20113,200--
14.01.20113,200--
13.01.20113,200--
12.01.20113,150--
11.01.20113,150--
10.01.20113,100--
07.01.20113,100--
06.01.20113,100--
05.01.20113,060--
04.01.20113,060--
03.01.20113,080--
30.12.20103,060

Należy zauważyć, że od debiutu giełdowego nie było znaczącego wolumenu na tej wartości.

Biorąc pod uwagę, że inwestycja ta stanowi jedną z największych pozycji w portfelu V+, wartość tego jest już niepokojąca.

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Mogę wam jedno z całą pewnością powiedzieć. Nawet ten produkt finansowy został stworzony tylko po to, by złowrogo wykorzystać lemigów. Jedyna różnica między tym a wcześniejszymi modelami pomnażania pieniędzy polega na tym, że dzięki całkowitej nieprzejrzystości można oszukiwać ludzi przez dłuższy czas niż zazwyczaj. Dlaczego więc zarządzanie tym funduszem miałoby się fatygować dla zwrotu pieniędzy lemingów? Po pierwsze, będą wypłacane pensje. I tak długo jak będą wpływać środki od klientów, tak będzie też pozostawać. Będzie trzeba pokryć mnóstwo kosztów, wypłacić prowizje i wiele innych rzeczy. Zarządzanie będzie się w pocie czoła starać o odpowiedni zwrot z pozostałych pieniędzy. Jeśli wynik okaże się niższy niż oczekiwano, to co z tego? Czyli miłej zabawy w przyszłości przy pilnym pomnażaniu pieniędzy, śmiało dalej powierzajcie wasze ciężko zarobione pieniądze innym. Oni zrobią już z nimi coś mądrego!

Napisany przez hans4711
Pieniądze nie znikają. Po prostu przechodzą w inne ręce. I robią to w sposób zupełnie legalny. Zauważ tylko ogromne koszty dystrybucji oraz pouczenie o ryzyku. Jedynym sposobem na odzyskanie choć części pieniędzy jest pociągnięcie do odpowiedzialności odpowiednich przedstawicieli handlowych, jeśli w pojedynczych przypadkach faktycznie sprzedano pewne inwestycje. Dużą część kosztów dystrybucji stanowią prowizje.

Napisany przez cottbus13
Otrzymałem dzisiaj zaproszenie od aktywnego pracownika V+, które przekazuję dalej. Każdy powinien sam zrozumieć, o co w nim chodzi. V+WA V+ Wirtschaftsakademie GmbH - Kolonia 03.02.2011 Fragment: ... i przede wszystkim marzenia klientów zamienia na żonglery, dzięki którym można w zabawny sposób sprzedać wysokie kwoty wyceny. W tym duchu życzę dalszych sukcesów z tym poważnym konceptem.

Napisany przez cottbus13
Fragment: ...a przede wszystkim marzenia klientów zamienione w żongleryjne kulki, które pozwalają sprzedawać się lekko i z gracją za wysokie kwoty ocen.

Teraz zareagowano i zaproszenie zostało sformułowane neutralnie. W związku z tym nie znajdziemy już żadnych raczej kwestionowanych stwierdzeń. Przynajmniej wszystkim pokazało to prawdziwy charakter autora bez ogródek.

Napisany przez fakt2010
Ponieważ pytanie Co mam zrobić, jeśli czuję się źle doradzony? pojawia się ciągle. Polecam skonsultowanie się z prawnikiem. Poniżej znajdziesz przykład sytuacji, którą znalazłem w internecie.

Kancelaria Helbing

Jednak czy to jest właściwa droga, każdy powinien sam dla siebie zdecydować.

Napisany przez cottbus13
Niedawno ponownie skontaktowałem się z pośrednikiem V+. Według jego słów w tym roku będzie miało miejsce co najmniej ponownie? 3 do 4 wypłat. Ogólna wartość wynosi według jego twierdzeń co najmniej 20% zysku z zainwestowanego kapitału! Ponieważ słyszę te twierdzenia od 5 lat, przestałem im wierzyć.

Jak dotąd, brakuje wszelkich dowodów.

Czy ktoś miał podobne doświadczenia?

Napisany przez Dasdi1970
To mogę powiedzieć tylko jedno:
To na pewno jest opinia lub przypuszczenie pracownika V+ i nie jest oficjalnym komunikatem kierownictwa. Z tamtego miejsca nigdy byśmy takiego komunikatu nie usłyszeli. Nawet jeśli prawdopodobieństwo wyjścia jest wysokie na krótką lub średnią metę.

Gdy fundusz będzie wypłacał, przeczytamy to tutaj - gwarantowane!

Napisany przez fakt2010

To, że moment wypłat nie może być przewidziany, jest oczywiste.

Tak właśnie uważam. Pojawia się jednak uzasadnione pytanie, dlaczego takie proroctwa regularnie się pojawiają na spotkaniach V+.

Cytat the_passenger

Jednak to nie jest problem V+, lecz raczej niesolidnych lub niekompetentnych, chciwych prowizji doradców, którzy niestety kręcą się wszędzie na rynku finansowym.

Och, znów inni? Jeśli nie pracownicy V+, to kto miałby tak twierdzić? Czy dlatego większość pośredników, którzy wykonują pracę u klienta, otrzymuje tylko ułamek naliczonych prowizji, są chciwi prowizji? Ten, kto jest słabo opłacany, musi zrobić większą sprzedaż, aby osiągnąć rozsądne zarobki. Na szczycie działu sprzedaży płaci się nawet do 12% prowizji. Nie wspominając o ukrytych prowizjach od struktury funduszy.

Cytat the_passenger

Argumenty przeciwko V+ niektóre nie są dla mnie zrozumiałe.

Oczywiście, bo chce Pan wierzyć w dobro w ludziach. Kto by nie chciał?

Cytat the_passenger

Każdy może sam sobie wyrobić pogląd podczas licznych spotkań z V+ i przede wszystkim na temat jakości firm.

Tak, obraz, który mają Państwo zobaczyć. Do dzisiaj żaden umowa uczestnictwa nie została dokładnie ujawniona. Żaden pośrednik nie zna szczegółów tych umów. Dlaczego? Przeważająca większość i tak nie miałaby ich pojęcia. A dopóki prowizja jest regularnie wypłacana, wszystko musi być w porządku.

Cytat the_passenger

..a krytykujący powinni również wskazać alternatywy, Riester, Rürup i inne na pewno nimi nie są.
..więcej na ten temat później.

Nie, to właśnie nie o to chodzi tutaj. Tutaj chodzi o to, czy Fundusze V+ są wiarygodne i bezpieczne. Dotąd nie udało się tego jednoznacznie potwierdzić klarownymi faktami. Wątpiący nadal stanowią większość, ponieważ zwolennikom brakuje jasnych, udowodnionych argumentów.

Napisany przez fakt2010

>>>na odwiedzanych przeze mnie wydarzeniach nie było proroctw. Podajmy imiona.

Ponieważ to nie jest moja osobista krucjata, pozostawmy nazwiska osób, które stale bez przerwy wygłaszają takie rzeczy bezkrytycznie na boku. Nie chcemy bezpośrednio kompromitować żadnej osoby.

Cytat od the_passenger

>>>zobacz struktury kosztów innych produktów i zobacz, jaka jest na końcu stopa zwrotu. Na końcu liczy się to, ile inwestor ma w kieszeni.

Chętnie powtórzę dla Ciebie osobiście. Tutaj nie chodzi o inne produkty. Można porównywać tylko coś, gdy ma się coś do pokazania. Ale nawet wtedy ta platforma byłaby do tego nieodpowiednia.

Cytat od the_passenger

>>>gdzie dokładnie stoi, że umowy partnerskie muszą być jawne? Czy istnieje podstawa prawna? Wyobraź sobie, jakie to miałoby skutki, gdyby tak się działo?

Kto twierdzi, że jest to konieczne zgodnie z podstawą prawną? V+ twierdzi przecież ciągle, że jest całkowicie przejrzysty.
Chwila, krótko sobie to wyobrażę ... . Miałoby to na skutek, że byłoby się bardziej przejrzystym. Zatem byłoby to coś pozytywnego.

Oto przykład przejrzystości, skoro oczywiście nie wiesz, co robią inni dostawcy podobnych konstrukcji.

Źródło: MIG Fonds: MIG-News[tt_news]=231&tx_ttnews[backPid]=515&cHash=96901a1f92

Jeśli przeczytasz po prawej stronie komunikat ad hoc, zrozumiesz, o co mi chodzi. Możesz kliknąć na lewej stronie wszystkie fundusze i w sekcji bieżące informacje zobaczyć wszystkie umowy partnerskie dotyczące odpowiednich funduszy. Oczywiście nie wszystkie szczegóły, ale chociaż najważniejsze warunki ramowe. O to chodzi!

Cytat od the_passenger

>>>oczywiście każdy, kto buduje bogactwo lub dba o zabezpieczenie finansowe, musi porównywać, ponieważ ubóstwo w starości stanie się ważnym tematem dla niemal wszystkich pracowników, V+ powinno stanowić tu tylko dodatek.

Nie ma nic przeciwko temu. Jednak wszystkim pośrednikom V+ zaleca się zrezygnowanie ze wszystkich ubezpieczeń na życie i emerytalnych + BSV + ogólnych umów oszczędnościowych lub wpłacenia ich do spółki wykupu, która następnie podejmuje decyzję o wypowiedzeniu. Wszystkie wartości wykupu i miesięczne składki oszczędnościowe powinny być inwestowane w V+. To jest rzeczywistość!

Cytat od the_passenger

Ustawowe emerytury będą w ciągu najbliższych 10-20 lat znacznie obniżone, już dziś widzimy ustawowe emerytury, które nie stanowią nawet 50% ostatniej kwoty netto.

Możesz śmiało podważyć, ja będę informować o istotnych postępach firmy i wypłatach, więc każdy będzie miał swoją frajdę.

To, co mi się jeszcze podoba.
V+ ulokował swoje rezerwy w złocie.
Portfolio firm V+ bardzo mi się podoba.
Dotychczasowe wypłaty były bardzo udane.
Zarząd i dział sprzedaży robią dobre wrażenie.

Nawiasem mówiąc: W maju możesz spróbować lody z łubiną w Edece.

... a Ty jak inwestujesz swoje pieniądze?

Same puste sloganetry. Dlaczego więc nie publikujesz od razu prezentacji PP w sieci?

Napisany przez vplusler

Istnieją dwie osoby, które prowadzą wykłady, żadna z nich nigdy nie dokonała prognoz dotyczących wypłat, znają się na tym o czym mówią.

Teraz muszę się śmiać. Dokładnie ci dwaj, których miałem okazję poznać, twierdzą, że wspomniane przez fakt2010 ogromne wypłaty przewidują wkrótce bez przerwy.

Cytat od the_passenger

Uważają fakty za puste słowa.

Kto potrafi czytać i jednocześnie dostrzegać związki, zauważy, że fakt2010 ma na myśli ogólną „narzuconą” procedurę wyliczania.

Cytat od the_passenger

W ciągu 5 lat było 3 bardzo udane wypłaty z doskonałymi zwrotami dla inwestorów, to są fakty.

Czy naprawdę chcesz reklamować te 3 wypłaty i przejść do szczegółów? To zacznij. Wszyscy są ciekawi, w jaki sposób przedstawisz te 3 wypłaty.

Cytat od the_passenger

Skupiasz się na szczegółach i nie znasz nawet podstawowych prawnych przepisów.

To zawsze ta sama nuta. Wszyscy, którzy wnoszą coś krytycznego, nie mają pojęcia. Na pewno także ci dwaj wspomniani ludzie wmówią ci to, że wiedzą o czym mówią. Myślę, że ci dwaj doskonale wiedzą, czego chcesz słuchać i w co chcesz wierzyć. Ale mogę się mylić.

Napisany przez vplusler
Jak doszło do trzech wypłat, czyli historia wielkiego sukcesu V+. (Skrót)

1. i 2. wypłata (sprzedaż Etkon przez fundusze AWAG):

V+ wysłała swoich pracowników głównie pracujących dla AWAG do swoich klientów, którzy wcześniej byli rekomendowani przez AWAG, i zezwoliła im na zakup udziałów w GCF, GAF, MIG 1, MIG 2 i MIG 3 w wysokości od 10 do 90%. Jednocześnie ci „niespokojni” klienci zostali zmuszeni do zakupu umowy V+ 1.

Korzyści dla V+:
bardzo korzystne zaangażowanie w wspomniane powyżej fundusze, nowy kapitał zaangażowaniareklama z częściowo dobrym portfelem firm z wspomnianych funduszy

Korzyści dla pośredników V+:
nowy biznes i przez to nowa prowizjareklama z częściowo dobrym portfelem firm z wspomnianych funduszy, niektórzy pośrednicy skorzystali z okazji, aby bardzo korzystnie zaopatrzyć się w udziały w poszczególnych funduszach

Korzyści dla byłych klientów AWAG:
brak, gdyż powstała ogromna strata, a inwestycja w V+ spowodowała ogromną rozcieńczenie pierwotnych zaangażowań

Wypłaty:

Udziały w firmie Etkon zostały sprzedane konkurentowi za 20-krotność pierwotnie zainwestowanego kapitału. Jednak nie przez V+, lecz przez fundusze AWAG.

Porównanie:
Klient GCF otrzymał między 60 a 120% swojego zainwestowanego kapitału jako wypłatę.
Klient V+ 1 otrzymał w 2008 roku około 4%, w 2009 roku około 0,6%, co daje ogółem około 5% wypłaty z tej samej wypłaty.

Konkluzja: Większość klientów została celowo oszukana i z fałszywymi argumentami pozbawiona dużej części zysku.

Każdy obrońca praw konsumenta powiedziałby: „To jest z premedytacją oszustwo na klientach!”.

Ja powiem tak, wyrobicie sobie własne zdanie.

3. Wypłata (sprzedaż 3,09% udziałów w firmie Proximus przez fundusze V+ 2)

Ten exit został okrzyknięty jako wielka transakcja (1000% zysku)

Jednak podobno plotki krążą, że ta „transakcja” była wykupem innego inwestora od Proximus i doszła do skutku tylko dlatego, że zapewniono mu przyszłe udziały w jego portfolio po hojnej wycenie.

Jak już wspomniałem, „jedna plotka!”.

Wypłata dla klientów V+ 2 wyniosła około 1,2% z zainwestowanego kapitału.

Konkluzja: Raczej umiarkowany zysk dla wszystkich uczestników wątpliwych okolicznościach.

Z czego zatem każdy pośrednik V+ teraz może być dumny? Byłbym bardzo ostrożny, jeśli klient wpadnie na dziwne pomysły.

No cóż, chcę teraz również zabrać głos. Podajcie mi jedną sensowną przyczynę, dlaczego mam oddawać komuś moje uczciwie zarobione pieniądze na dziesięciolecia tylko dlatego, że ktoś ma pomysł, jak je powielic. Dla mnie jest to dziwna mieszanka chęci do utraty i młodzieńczej lekkomyślności. Zdejmijcie swoje różowe okulary! Właściwie nazwanie tego V+ to już jest jakiś żart. Powiedziałbym, że pasuje tu raczej V-. Także tutaj Wasze pieniądze są z zapewnioną pewnością w pocie czoła pochłaniane przez Vpluslerów. Oni po prostu jeszcze nie znaleźli kamienia filozoficznego i dlatego pilnie potrzebują Waszych pieniędzy, najlepiej jak najdłużej. Więc zawsze ładnie wpłacajcie ratierlich, to interes już pójdzie.

Jako mocny argument, panie i panowie inwestorzy zawsze mogą zapewnić długoterminowe zabezpieczenie miejsc pracy. To jakoś uspokaja, prawda? Wtedy można znów spokojnie spać i zrobić coś dla ludzkości.
Pozdrowienia dla wszystkich Vpluslerów, w szczególności z regionu Chemnitz, którzy dzięki inwestorom ledwo wiążą koniec z końcem.

Ach so, miałem to jeszcze zapomnieć. Szef musi jeszcze sfinansować Hummera H2. Więc proszę - kraj szuka nowych inwestorów.

Napisany przez cottbus13
Jeśli ktoś się zastanawia, dlaczego pewne posty (i użytkownicy) zostały usunięte, wyjaśniam tutaj.Reklama lodów należy do telewizji lub radia, nawet jeśli smakują one wyśmienicie.Pamiętaj o zasadach forum! Odpowiednie proporcje powinny być utrzymane. Więc zachowuj się grzecznie.

Napisany przez fakt2010

Wniosek: Odradzam podpisanie! herbert.meier@z1p.biz

Herbert Meier jest teraz na Facebooku i promuje swoje pierwsze wydarzenie na Herbert Meier | Facebook

Napisany przez hans4711
bardzo interesujący link:
Per Musterbrief Rozjaśnienie zaciemnionych prowizji: Artykuł Urzędu Ochrony Konsumentów z Szlezwika-Holsztyna o finansach

Prawa i możliwości klientów
Za pomocą naszego wzorcowego pisma możesz skierować do swojej instytucji finansowej lub doradcy finansowego prośbę o ujawnienie wszystkich dotychczas pobranych wynagrodzeń z tytułu dystrybucji. Jeśli nie zostaliście poinformowani na ten temat, istnieje szansa na dochodzenie roszczeń odszkodowawczych i odwrócenie transakcji inwestycyjnych. Niemniej jednak nie można jednocześnie rościć sobie prawa do odszkodowania i do zwrotu. Jeśli zgadzasz się na dokonane transakcje inwestycyjne, powinieneś żądać zwrotu zatrzymanych wynagrodzeń za dystrybucję.

Ważne również: Wyślij kopię swojego pisma do swojego doradcy finansowego do Urzędu Ochrony Konsumentów.......

Opisane tu postępowanie jest proste i przynajmniej teoretycznie oferuje opcję odwrócenia transakcji w niektórych przypadkach.

Napisany przez cottbus13

bardzo interesujący link:
Per Musterbrief Oświetlenie ciemności prowizji: Artykuł Zrzeszenia Konsumentów Szlezwik-Holsztyn na temat finansów

Prawa i możliwości klientów
Za pomocą naszego wzoru pisma możesz poprosić Twoją instytucję finansową lub doradcę finansowego o ujawnienie wszystkich wcześniej pobieranych opłat za dystrybucję. Jeśli nie zostaniesz o tym poinformowany, istnieje szansa na odszkodowanie oraz na odwrócenie transakcji kapitałowych. Nie można jednak jednocześnie domagać się odszkodowania i zwrotu. Jeśli zgadzasz się na dokonane transakcje kapitałowe, powinieneś żądać zwrotu zatrzymanych opłat dystrybucyjnych.

Równie ważne jest: Wyślij kopię swojego pisma do swojego doradcy finansowego do Zrzeszenia Konsumentów.......

Opisana tutaj procedura jest prosta i przynajmniej teoretycznie oferuje opcję odwrócenia transakcji w niektórych przypadkach.

Dziękuję hans4711 za pomocny wpis. Otrzymałem już pozytywne opinie od klientów.

Napisany przez vplusler
Znaleziono 15.05.2011 r. na stronie: Źródło: Ktoś z was zna firmę Venture Plus Beteiligungs 2 GmbH? Czy jest godna zaufania czy nie? (Prawo, pomoc, zarabianie pieniędzy) Cytat: W Norymberdze pracuje jako dyrektor zarządzający w firmie venture plus Werner Machnitzky. Ostrzeżenie, ten człowiek od lat pracuje dla różnych firm z branży finansowej i oszukał już wielu ludzi. Niestety, wciąż są osoby, które dają się nabrać na puste obietnice. Przypuszczam, że chodzi o zwykłego pracownika, który być może podaje się za dyrektora zarządzającego. Oczywiście nie mogę zagwarantować prawdziwości powyższej informacji.

Napisany przez vplusler

Według sprawdzonych wewnętrznych informacji dostarczonych przez nadal aktywnych pracowników V+ odchodzenie klientów i przedstawicieli handlowych nadal trwa. Powodem są głównie ciągłe, lecz niespełnione obietnice zarządu.

Obecnie klient, któremu zalegają raty po dwóch lub trzech przypomnieniach, zostaje bezwzględnie wypowiedziany, po odjęciu od 500 do 600 euro. Zdarzają się również przypadki, gdy po odjęciu ogólnych kosztów oraz 500 do 600 euro, kwota ta jest obniżana do stałej sumy. Jeśli klientowi ułatwia się takie wyjście, to ta praktyka prawdopodobnie będzie się szerzyć.

Dla pośredników taki sposób postępowania przynosi przynajmniej częściowy storno. Zatem baśń o braku storno wydaje się ostatecznie zdezaktualizowana.

Podwójne naciąganie systematycznie się powtarza

Jak mi zostało potwierdzone wczoraj przez aktywne i nieaktywne grupy pośredników, przedstawiona powyżej praktyka staje się teraz powszechna.

Wyjaśnienie na przykładzie obliczeń:

Klient zawarł umowę w maju 2006 r. na kwotę np. 30.000,00 euro, do spłacenia w 300 ratach po 100,00 euro miesięcznie, pomniejszonych o wpłatę specjalną w wysokości 25% = 7.500,00 euro.

Do marca 2011 r. klient uiścił następujące kwoty:

58 rat po 100,00 euro = 5.800,00 euro
Wpłata specjalna = 6.000,00 euro
Łącznie = 11.800,00 euro

Teraz klient wpadł w trudności finansowe i nie mógł dłużej spłacać. Prośba o zawieszenie na 6 miesięcy została odrzucona, ponieważ nie mógł odpowiednio udokumentować trudności płatniczych. Klient był wielokrotnie upomniany, a następnie otrzymał komunikat o zmniejszeniu umowy.

Cytat: ... Zmniejszona kwota udziału wynosi 4.200,00 euro. Kwota ta wynika z wpłaconych przez Pana środków pomniejszonych o koszty towarzyszące funduszom oraz roszczenie odszkodowawcze w wysokości 500,00 euro, złożone przez V+ GmbH & Co. Fonds 1 KG. ...

Klient stracił w ten sposób 7.600,00 euro, czyli około 64 procent swoich pieniędzy w tym przykładzie. Klient nie otrzymał dokładnego wykazu potrąconych kwot.

Moja rada: Drodzy klienci, koniecznie skonsultujcie tę praktykę z prawnikiem pod kątem jej zgodności z prawem!

Teraz pośrednik, a o ile mi wiadomo, również nadmiernie skomplikowane struktury, otrzymuje zwrot pełnych prowizji do wysokości zmniejszonej kwoty. Zgodnie z prospektem prowizje wynoszą nawet do 12 procent netto!

To świetny interes dla V+, tak mi się zdaje. Kto dokładnie otrzymuje to hojne dodatkowe dochodzenie, nie jest jasne. Jednakże można przypuszczać, że odpowiedź na to pytanie można znaleźć na samym szczycie. Prawda, panie Hes...ann?

Moja rada: Drodzy pośrednicy, koniecznie skonsultujcie tę praktykę z prawnikiem pod kątem jej zgodności z prawem!

Jak tylko zostaną wydane pierwsze wyroki w tych sprawach, udostępnię je publicznie. Jednakże, jak to bywa, może to zająć od 1 do 2 lat.

Uwaga: Wszystkie powyższe informacje zostały potwierdzone oficjalnymi dokumentami i rozliczeniami. Mogłem je zobaczyć osobiście. W żadnym z przypadków nie sporządzono szczegółowego wykazu kosztów. Z mojego umiarkowanego rozumienia prawa wynika, że zarówno klient, jak i pośrednik, w tej praktyce pochodzącej jak sądzę, ze mniejszego zrozumienia prawa, są po prostu oszukiwani.

Klientom obiecywano, że w razie trudności finansowych mogą zawiesić płatności.

Pośrednikom obiecano, że prowizje są bezstornowe i tym samym zarobione. Ponieważ w tych konkretnych przypadkach nie ma żadnych błędnych porad udzielanych przez pośredników, zwrócenie prowizji moim zdaniem jest niezgodne z prawem.

Napisany przez vplusler

Teraz temat trochę ucichł. Aktualnie chciałbym ponownie odwołać się do mojego wpisu nr 29 z 01.07.2010 roku.
Wielce chwalony debiut na giełdzie firmy Grid Content Group AG powoli zmierza w kierunku obawianym przez wielu.

Wyciąg zródłowy: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaObroty w sztukachObroty dziennie
26.01.20112,700--
25.01.20113,180--
24.01.20113,180--
21.01.20113,180--
20.01.20113,180--
19.01.20113,180--
18.01.20113,180--
17.01.20113,200--
14.01.20113,200--
13.01.20113,200--
12.01.20113,150--
11.01.20113,150--
10.01.20113,100--
07.01.20113,100--
06.01.20113,100--
05.01.20113,060--
04.01.20113,060--
03.01.20113,080--
30.12.20103,060

Trzeba zauważyć, że od debiutu na giełdzie nie ma żadnych znaczących obrotów tym aktywem.

Biorąc pod uwagę, że inwestycja ta stanowi jedną z największych pozycji w portfelu firmy V+, stan zagadnienia wartościowego wydaje się być zaniepokojący.

Wyciąg zródłowy: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Trend spadkowy trwa!

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaObroty w sztukachObroty dziennie
31.05.2011 2,286 - 400 914
30.05.20112,550--
27.05.20112,650--
26.05.20112,650--
25.05.20112,550--
23.05.20112,510--
20.05.20112,850- -

No cóż, wydaje się, że nawet ostatni marzyciel zrozumiał, jak leży królik. Życzę wszystkim nadal zaangażowanym wiele frajdy podczas spalania pieniędzy i realizowania swojej manii straconych szans. Jestem ciekawy, jak długo będzie szerzyć się ta epidemia społeczna.

Napisany przez vplusler

Wybrane źródło: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Spadki trwają!

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaWolumen w sztukachWolumen
31.05.2011 2,286 - 400 914,40
30.05.20112,550--
27.05.20112,650--
26.05.20112,650--
25.05.20112,550--
23.05.20112,510--
20.05.20112,850- -

Wybrane źródło: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Kolejny spadek! Czy to już wróci do normy?

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaWolumen w sztukachWolumen
03.06.20112,000--
02.06.20112,095--
01.06.20112,100--

Napisany przez hans4711
Kurs będzie nadal spadać. Dopóki wymieniona firma nie opublikuje transparentnych danych na rynek, potencjalni inwestorzy będą trzymać się z daleka. Taka polityka informacyjna zawsze ma swoje powody. Ktoś powiedziałby, że tu jest jakiś haczyk...

Napisany przez vplusler

Wyjątek źródło: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Jeszcze trochę niżej! Czyżby znowu?

Dane historyczne
DataOstatnia cena dniaDzienny obrót w sztukachDzienny obrót
03.06.20112,000--
02.06.20112,095--
01.06.20112,100--

Wyjątek źródło: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Około 66 procent straty od debiutu giełdowego, z czego około 45 procent tylko w ciągu ostatnich 2 tygodni! Można przypuszczać, że to jeszcze nie koniec spadków. Fundusz V+2 posiada tutaj 25 procent = 2.795.000,- euro udziału w firmie wraz z jej spółkami zależnymi. Dotychczasowa nierewaloryzowana strata wartości wyniosłaby około 1.844.700,- euro tylko w tej grupie firm! Ale na giełdzie trzeba mieć cierpliwość!

Dane historyczne
09.06.20111,190--
08.06.20111,900--
07.06.20112,000--
06.06.20112,100--

Napisany przez fakt2010

Systematycznie podswojał pojedynczego

Jak mi wczoraj zostało potwierdzone w kręgach aktywnych i nieaktywnych pośredników, praktyka stała się już powszechna, jak już wcześniej opisano powyżej.

W jasnym tekście, z przykładowym obliczeniem dla zrozumienia:

Klient zawarł umowę w maju 2006 r. na kwotę 30.000,00 euro, do wniesienia w 300 ratach miesięcznych po 100,00 euro, pomniejszając kwotę specjalną o 25% = 7.500,00 euro.

Do marca 2011 roku klient wpłacił następujące kwoty:

58 rat po 100,00 euro = 5.800,00 euro
Kwota specjalna = 6.000,00 euro
Łącznie = 11.800,00 euro

Teraz klient wpadł w trudności finansowe i nie mógł dłużej płacić. Prośba o zawieszenie na 6 miesięcy została odrzucona, ponieważ nie mógł należycie udokumentować trudności finansowych. Klient był wielokrotnie wezwany do zapłaty, a następnie otrzymał komunikat, że umowa została obniżona.

Cytat: ... Obniżona kwota wynosi 4.200,00 euro. Kwota wynika z dokonanych przez Pana wpłat pomniejszonych o rozliczone koszty poboczne funduszu oraz 500,00 euro należności odszkodowawczej V+ GmbH & Co. Fonds 1 KG. ...

W ten sposób klient stracił w przykładzie 7.600,00 euro, czyli około 64 procent swoich pieniędzy. Klient nie otrzymał dokładnego wykazu potrąconych kwot.

Moja rekomendacja: Drodzy klienci, koniecznie skonsultujcie to postępowanie z prawnikiem w celu sprawdzenia legalności!

Jednakże pośrednik sprzedaży i, o ile mi wiadomo, także struktury nadmiernie złożone (Strukkis) otrzymują zwrot pełnych prowizji do obniżonej kwoty. Prowizje wynoszą nawet do 12 procent netto zgodnie z prospektem!

Świetny interes dla V+, moim zdaniem. Kto dokładnie otrzymuje tę hojną dodatkową kwotę, nie jest do końca jasne. Jednakże można przypuszczać, że pytanie to można by odpowiedzieć dotyczy władz. Prawda, Panie Hes...ann?

Moja rekomendacja: Kochani pośrednicy, koniecznie skonsultujcie to postępowanie z prawnikiem w celu sprawdzenia legalności!

Gdy pierwsze wyroki w tych sprawach zostaną wydane, udostępnię je publicznie. Jednakże jest to proces, który zazwyczaj trwa od 1 do 2 lat.

Uwaga: Wszystkie powyższe informacje zostały potwierdzone mi oficjalnymi dokumentami i rozliczeniami. Miałem możliwość zapoznać się z nimi osobiście. W żadnym przypadku nie sporządzono szczegółowego rozliczenia not, ani klient, ani pośrednik nie sądzili, że w moim skromnym zdaniu są po prostu oszukiwani przez te postępowania.

Klient jest zachęcany obietnicami, że w przypadku trudności finansowych może zawiesić płatności.

Pośrednik jest zachęcany obietnicą, że prowizje są anulowane bez możliwości zwrotu. Ponieważ w tych konkretnych przypadkach nie ma żadnych błędnych doradztw ze strony pośredników, w mojej ocenie zwrot prowizji jest nielegalny.

Moje doświadczenia są identyczne.

Mój wniosek: Skontaktuj się z prawnikiem i w razie potrzeby złożysz pozew

Napisany przez vplusler

Wydruk źródła: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Około 66 procent straty od debiutu na giełdzie, z czego około 45 procent tylko w ciągu ostatnich 2 tygodni! Można przypuszczać, że to jeszcze nie koniec opadania. Fundusz V+2 jest tu sam z 25 procentami = 2.795.000,- euro udziału w firmie wraz z jej spółkami zależnymi. Oznacza to dotychczasową niezrealizowaną stratę wartości w wysokości około 1.844.700,- euro tylko w tej grupie firm! Ale na giełdzie trzeba mieć cierpliwość!

Dane historyczne
DatumOstatnia cena dniaObroty dzienne w sztukachObroty dzienne
09.06.20111,190--
08.06.20111,900--
07.06.20112,000--
06.06.20112,100--

Wydruk źródła: Grupa Deutsche Börse - Grupa Deutsche Börse

Dane historyczne
DatumOstatnia cena dniaObroty dzienne w sztukachObroty dzienne
15.06.2011 1,000 - -
14.06.20111,180--
13.06.20111,150--
10.06.20111,190--

I wkrótce kurs będzie poniżej 1,00 euro!

Napisany przez fakt2010

Dane historyczne
15.06.2011 1,000 - -
14.06.20111,180--
13.06.20111,150--
10.06.20111,190--

I niedługo kurs będzie poniżej 1,00 euro!

Tam, gdzie nie ma substancji, nie może być zysku. Ta transakcja rozwinęła się dokładnie tak, jak można było się tego spodziewać.

Napisany przez vplusler

Gdzie nie ma substancji, zysku również nie ma możliwości powstania. Ten deal rozwinął się dokładnie tak, jak można było się spodziewać.

Dane historyczne
DataOstatnia cena dzisiejszaDzienny wolumen w sztukachDzienny wolumen
27.06.2011 0,400 - -
24.06.20111,000--
23.06.20111,000--
22.06.20111,000--
21.06.20111,000--
20.06.20111,000--
17.06.20111,000--
16.06.20111,000--

Dziś nadeszła ostatecznie ta chwila, a kurs wynosi niesamowite 40 centów!

Oznacza to stratę kursu od debiutu na giełdzie w wysokości około 87 procent! Przeliczone na inwestycję V+ w wysokości 2.795.000,00 euro wraz z podmiotami zależnymi, zostaje teraz około 364.000,00 euro, gdyby teraz sprzedać można było! Oznacza to niezrealizowaną wartość straty w wysokości około 2.431.000,00 euro tylko w tej spekulacji! Należy pamiętać, że są to oszczędności małych inwestorów! Należy więc postępować z nimi bardzo odpowiedzialnie! Niemniej jednak istnieje nadzieja, że kurs ponownie wzrośnie o 660 procent. Wówczas byłoby się mniej więcej przy kursie początkowym! Na giełdzie wszystko jest możliwe!

Jeśli moje kalkulacje są nieprawidłowe, proszę o odpowiednią reakcję.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata