Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Rekomendacje zakupowe

Napisany przez beta
Dzisiaj po raz pierwszy handlowałem SSMMX. Właśnie sprzedałem.....nie chcę niczego zostawiać na weekend. Wygląda na to, że nadaje się dobrze do handlu intraday....zobaczymy, co można z tym zrobić w przyszłym tygodniu. Miłego weekendu

Napisany przez kandinski
INTWL także sprzedałem (na EP), aby kupić SSMMY, który został jednak zawieszony od wczoraj

A to jeszcze nie wszystko... nie zawieszony, ale bezwartościowy... Przekroczył granicę Knockout :!: Oooooooo oooooh

Mój pierwszy całkowity stracony zakup

Napisany przez beta
Twoje pierwsze całkowite straty? No cóż, to był już najwyższy czas. Tom Lüthi musiał w końcu solidnie połknąć żwir, zanim mógł ruszyć na pełnych obrotach..... :lol:

W każdym razie nie zauważyłem, że SMI w tym tygodniu zbliżył się do poziomu 7925 punktów.

Takie to już jest to z tymi przyrzucami...

Nadal jestem zaangażowany w....
CSGHA (czekam na... coś)
ZURHI (lepiej by było zrealizować co jakiś czas)
XPDXS
XAGSD
...handlowanie dozwolone.

No to teraz pójdę i kupię kilka monet :mrgreen:

Powodzenia

Napisany przez kandinski
Twój pierwszy całkowity strata? Cóż, najwyższy czas. Tom Lüthi musiał najpierw porządnie posmakować kamyków, zanim mógł ruszyć... :lol:

Tak, nie nazywam się Tom, ani nawet Lüthi, ale kamyki też już jadłem; wystarczający powód, by zacząć...

Na szczęście postawiłem tylko swój zysk przy tępieniu rywala, i teraz muszę go odzyskać, aby móc znowu ryzykować inwestowanie w tępienie rywala...

Dziś kupiłem CLNVA EP 0,16. Myślę, że Clariant jeszcze trochę musi nadrobić... Ustawiłem limit sprzedaży na 0,19...
Mam też ZURHI EP 0,18; jeśli będą kontynuować tak jak dzisiaj, to w końcu coś zyskam.

Napisany przez kandinski
Gdyby się wiedziało, ile dzisiaj wart jest Clariant... limit sprzedaży CLNVA w wysokości 0,19 był zdecydowanie za niski ?
obecnie notowany jest po 0,30... Ale zysk to zysk

Napisany przez kandinski
Trochę mam coś przeciwko shortom. Nie lubię przegrywać i zmuszać kogoś do przegrania, aby ja mogła wygrać... Co zrobić w takiej sytuacji, zdaje się, że osiągnęliśmy już zawrotne kursy, a innych opcji nie ma dla mnie. Czekam do następnego, ejm... jak to się mówi? Konsolidacji?... A wy co robicie?

Napisany przez ADMCI4
Nie inwestuję w opcje na akcje ani indeksy. Wolę trzymać pieniądze na koncie i sprzedawać trochę call options. Opcje na waluty są bardziej moim stylem. Ale tam handel zawsze jest bardzo krótkoterminowy.

Napisany przez kandinski
Po dziś rano znowu kupiłem kij bejsbolowy...
Beta również wspomniała o SSMMX. SMI w okolicach 8000 punktów, prawdopodobnie niedługo znów wzrośnie. Jeśli nie możecie aktywnie handlować, polecam nie kupować żadnych opcji Knock-out. Istnieją również opcje Call na SMI. Tam byłbym skłonny wybrać jedną z wykonaniem na poziomie 8000 i terminem ważności co najmniej do końca roku...

Napisany przez kandinski
To interesujące obserwować, jak kontrolowane są stop lossy... Tym razem musiał się poddać SSMIF. To samo co w przypadku SSMMY, tylko trochę poniżej granicy stop loss. W ten sposób bank może również zarabiać pieniądze. :!: Teraz może iść w innym kierunku

Napisany przez kandinski
Zakupiłem SSMIK trochę pospiesznie i zacząłem od złego wejścia... EP 0.56. Obecnie kurs wynosi 0.49. Jest to również cios KO. Jestem pewien, że SMI wkrótce ponownie przebije 8000. To będzie czas na wyjście... być może później opcje? ?

@beta, dany, cupra... jak wygląda Wasz portfel inwestycyjny i jak widzicie przyszłe inwestycje (lub spekulacje)? ? ? ?

Napisany przez ADMCI4
Do gry możesz również kupić UBSAE. Pozostały czas trwania to miesiąc, cena wykonania to 145. To dosyć zdecydowanie dźwignia. Czy stosunek Zmiana:Ryzyko jest na właściwym poziomie, tego musi każdy ocenić samodzielnie...

Napisany przez kandinski
Znowu mam moje ukochane ZURHI w depozycie... za 0,07 udało mi się je zdobyć. Zurych ma nadal ogromny potencjał: Oczekiwania analityków zostały przewyższone, a nowa cena docelowa wynosi 375 CHF... Tylko trzeba jeszcze dokonać zakupu papierów wartościowych

Napisany przez beat
[cytat=kandinski">
... a nowy cel kursowy wynosi 375.-...
[/cytat]
Tak, to jest górna granica. Zaczyna się od 275
Ale jak w przypadku wielu wartości, istnieje tam również potencjał.

Napisany przez beta

Mam znowu moje ukochane ZURHI w portfelu... zdobyte za 0,07.

Wczoraj też dokupiłem za 0,07. teraz jestem w pełni zaangażowany, ...nie będzie kolejnych zakupów.

Wygląda na to, że nie jesteśmy jedynymi, którzy stawiają na ZURHI. Wolumen jest ogromny.

Kiedyś byłam około 100% na plusie. Ja idiota po prostu zostawiłem je :evil: , według zasady: Gdy nadejdzie czas, przyjdą pieniądze. . . no cóż ops:

Napisany przez ADMCI4
Czy nie uważacie, że Vontobel nie jest zbyt drogi? Czy macie może jakąś możliwość handlowania warrantami Vontobela za mniej niż 10 franków prowizji?

Napisany przez ADMCI4
Gratulacje dla wszystkich, którzy weszli w ZURHI przy 0,07. Mój EP wynosi 0,12! Mimo to uważam, że gdy rozsądek wróci i prawdziwa wartość akcji zostanie ponownie rozpoznana, to tutaj jeszcze wiele możliwości. Bez wywoływania jakichkolwiek plotek, uważam, że ponownie mogą pojawić się plotki o nagłym przejęciu. Co miałoby temu przeczyć? Z przeszłości wiadomo, że ZFS jest atrakcyjnie wyceniany w porównaniu z równorzędnymi dostawcami usług finansowych (głównie z USA), jeśli nie jest nawet nisko wyceniany! Chcę jeszcze raz podkreślić, że jest to moje stanowisko i moja opinia! Życzę wszystkim zainwestowanym udanego weekendu!

Napisany przez Adrian
Złoto jest obecnie dobrze do handlu.

Dziś rano kupiłem porcję i sprzedałem ją 10 minut temu:

XAUAU EP: 5.42 VK 5.9 +8.8%

Niestety, dziś nie miałem szczęścia z ABB, jak można zobaczyć w moim wątku o ABB:

ABBRE EP: 0.13 VK 0.13 0%

Przy następnym spadku cen prawdopodobnie ponownie kupię trochę XAUAU.

Adrian

Napisany przez 2cybercrash
Dzięki za ciekawą wskazówkę, Adrianie, wygląda na to, że działasz zdecydowanie i szybko. Szacunek. Gratulacje.

Napisany przez Adrian
@cybercrash: Dziś zrobiłeś sobie dzisiaj zakupy XAUAU?

Dzisiaj znów handlowałem złotem. Wchodziłem o 14:00 i wychodziłem o 17:00.

Myślę, że złoto znów przekroczy 700 USD/uncję. Jestem ciekaw.

Wspaniałe, ale bardzo ryzykowne, Adrianie, istnieje przekonanie, że ​​cena złota może ustabilizować się na poziomie 620$/uncja, wtedy talary w Xauau szybko będą spadać. Wyjątkowo nie zrobiłem tego. Zwykle preferuję akcje spółek górniczych, które mogą się odrodzić po okresie stagnacji, zanim nadejdzie kolejna fala związana z surowcami. Również Goldfields i Goldcorp byłyby handlowalne z niewielkim marginesem.

Napisany przez Adrian
Handluję tym callem tylko w ciągu dnia. Ponieważ złoto jest handlowane 24 godziny na dobę, następnego ranka może czekać miła niespodzianka. W każdym razie zawsze sprzedaję wieczorem.

Napisany przez Adrian
Złoto trochę spada. Już nie mogę się doczekać, aby znów kupić porcję XAUAU w przedziale 640-645 dolarów za uncję.

Napisany przez Adrian
Mój ustalony obszar zakupu wynoszący około 640 dolarów za uncję został osiągnięty. Wziąłem udział w swing-tradeie.

Właśnie wprowadzono niewielką ilość XAUKW po cenie 1,15 tuż przed zamknięciem giełdy.

Cel: Sprzedaż w ciągu najbliższych 3 dni handlowych za 1,5

Adrian

Napisany przez Adrian
Sprzedam moje XAUKW:

EP: 1.15
VK: 1.35
Wydajność: +17.4 %

Moim celem było nieco nieosiągnięte. Mimo to, uzyskałem ładny zysk w ciągu 2 dni. To był mój trzeci udany handel na złocie w ostatnich kilku dniach. Zdecydowałem się zamrozić pozycję przed weekendem. Być może w przyszłym tygodniu ponownie kupię XAUKW po niższej cenie.

Ważne: Podczas handlu lepiej realizować mniejsze zyski i absolutnie nie być chciwym. Wiele mniejszych zysków ostatecznie daje również ładny zysk.

Adrian

Napisany przez beta

Zdecydowałem się zamrozić pozycję przed weekendem.
.......................

Ważne: Podczas handlu lepiej brać mniejsze zyski i absolutnie nie być chciwym. Kilka mniejszych zysków w końcu daje również ładny zysk.

Adrian

Dobrze zrobione. Ale lepiej zamknij pozycję, za to schładzając szampana 8)

A co do drobnych pieniędzy, Motivationstabelle tu jeszcze raz: Co miesiąc 10% :lol: , przez 5 lat...

Pozdrowienia

Napisany przez Adrian
beta tak, masz rację :lol:

Złoto znowu spada do około 640 dolarów za uncję. Wygląda na to, że postąpiłem słusznie. Przygotowuję się do ponownego zakupu po niższych cenach.

Adrian

Napisany przez Adrian
Zakupiono:

Pogłębiają się minima spadającego minimum reakcji, odległości się zmniejszają. Objawy krótkoterminowej formacji dna. -> Odkupienie mojego XAUKW! Być może dziś uda się osiągnąć 1.25!

EP: 1.14

Adrian

Napisany przez Adrian
Sprzedaż:

Ponieważ nie chcę trzymać krótkoterminowej pozycji przez weekend, zakończyłem pomyślnie tę jednogodzinną transakcję.

EP: 1.14
VP: 1.2
Wynik: +5.3%

Adrian

Napisany przez Adrian
Tutaj jest jeszcze wykres moich punktów wejścia i wyjścia.

Dziękuję Adrian, to interesująca demonstracja tradingu intraday. Wielu ludzi pytało już, jak to się robi. Moje transakcje akcyjne trwają przynajmniej kilka dni, więc day trading lub nawet intraday rzadko tak szybko zmierza w odpowiednim kierunku.

Napisany przez Adrian
Dzisiaj zdecydowałem się na małą porcję YPSKB, ponieważ Ypsomed notuje około 21% spadku.

EP: 0.06

Cel:

Sprzedać jutro po 0.1

Uważam, że reakcja jest przesadzona i mam nadzieję na małą reakcję przeciwną. Spadek został spowodowany wyjściem krótkoterminowych traderów, którzy liczyli na niewielkie osunięcie się po danych. Przynajmniej wykres sugeruje, że nastąpi wzrost przed danymi, a po negatywnym otwarciu może być rozczarowanie.

Adrian

Napisany przez Adrian
Właśnie kupiłem porcję XAUKW.

EP: 1.35

Uważam, że złoto przynajmniej krótkoterminowo osiągnęło dno i teraz będzie poruszać się w przedziale 650-670.

Cel: Sprzedaż w ciągu najbliższych 2 dni handlowych po 1,5.

Adrian

Napisany przez Adrian
XAUKW przed 10 minutami sprzedane. Chociaż nie można było sprzedać za oczekiwane 1,5, to mimo wszystko udało się wyjść z zyskiem. Ponownie czekam na okazję, aby kupić taniej. Cena zakupu: 1.35 Cena sprzedaży: 1.45 Wynik: +7.5 % Adrian

Napisany przez Adrian
Sprzedaję teraz również swoje wywołanie na Ypsomed. Choć jestem już na plusie, liczyłem na więcej. Nie chcę podejmować ryzyka i sprzedaję już po jednym dniu handlowym. Ypsomed dzisiaj notuje wzrost około 4-5%, tak jak się spodziewałem.

EP: 0.06
EP: 0.07
Wyniki: +16.6 %

Adrian

Napisany przez Adrian
Złoto mocno spada w ciągu ostatnich 5 minut. Przygotuj się do ponownego zasilenia portfela. Poczekaj na wykształcenie się dna.

Adrian

Napisany przez Adrian
Teraz zaopatrz się. Znowu zdecydowałem się na XAUKW.

EP: 1.17

Cel: 1.4 do jutra

Adrian

Napisany przez Karat
Pozostaje jeszcze kwestia zakładów, jakie stawiasz w tych grach.
7,5% z czego jest zyskiem. Ważne jest, czy robisz to z kwotą 500,00 CHF, 1000,00 CHF, czy 10000,00 CHF. To pozwoli lepiej zrozumieć szanse i ryzyko.
Karat

Napisany przez Adrian
W tych transakcjach zazwyczaj angażuję około 3000 franków.Wykorzystuję konto Yellowtrade ze względu na atrakcyjne prowizje. Do kwoty 5000 CHF opłata wynosi tam tylko 25 franków.Adrian

Napisany przez Adrian
Oto dzisiejszy wykres moich punktów wejścia i wyjścia na złoto:

Napisany przez ADMCI4
Cześć Adrianie, interesuję się Twoimi transakcjami, które tutaj udostępniasz. Czasami próbuję coś podobnego, ale uważam, że punkty wejścia i wyjścia nie są optymalne. Mam teraz jednak pytanie w tej sprawie. Gdy patrzę na transakcje XAUKW na Swissquote z dzisiaj, widzę trzy: 09.15 1.40 1000 sztuk 15.40 1.45 4500 sztuk 16.42 1.22 900 sztuk Czy coś tu się pomyliłeś, czy ja coś źle patrzę albo źle zrozumiałem? Nie widzę Twoich transakcji z XAUKW.

Napisany przez Adrian
Informacje są prawdopodobnie albo nieaktualne, albo niekompletne. To nie byłoby pierwszy raz. Zauważyłem już wiele razy duże różnice lub nawet duże luki w danych codziennie. Dzisiaj zauważyłem, że na kilku stronach tytuły były prezentowane z dużym opóźnieniem lub z większymi przerwami. Ponadto obroty, jeśli porównasz je, stanowią jedynie dwudziestą część normalnych obrotów z ostatnich dni. Wydaje się, że wiele transakcji z dzisiaj jest niekompletna lub zupełnie brakuje danych.

Teraz porównałem to z inną stroną i tam również występują różnice.

Mam nadzieję, że moje ostatnie wpisy były dla ciebie pomocne. Na pewno będę nadal próbował dokonywać kilku udanych transakcji od czasu do czasu.

Adrian

Napisany przez Adrian
W ciągu nocy cena spadła do 630 dolarów za uncję. Postanowiłem dokupić trochę XAUKW, aby obniżyć cenę nabycia. Oczekuję przynajmniej krótkotrwałego odzyskania wartości.

Zakup:

Cena nabycia: 0,88

Adrian

Napisany przez ADMCI4
cześć adrianie,

tak, możliwe, że niektórzy mieli wczoraj problemy z ich programami. To naprawdę jest teraz bardzo gorący okres. :!:

tak, dzięki. zawsze interesujące jest zobaczyć, jak, kiedy i na co innego grają.

Teraz obstawiasz, że 628/630 się utrzyma?

Jestem ciekawy, w którą stronę pójdzie w najbliższych godzinach.
Amerykanie są teraz gotowi do akcji, może pójść w obie strony...

Dlaczego sądzisz, że złoto szybko rośnie?

adilio

Napisany przez kandinski
Dziś jest dzień, na który wielu czekało...
Teraz możemy znów pójść na zakupy

Wczoraj kupiłem ABBRE (0.12) i ZURHI (0.03). Moim zamiarem było nie kupować przed 16.6, co mi nie wyszło. Ale kiedy dzisiaj spoglądam na ekran, jestem z tego zadowolony :lol: .

Życzę wszystkim udanych transakcji

@ Dany i Beta: znowu w branży opcji?

Napisany przez beta
Ćwiczę.
https://www.swissquote.ch/static/warrants/cg_freetrade_d.html
Z małymi kwotami, 50-100 € za transakcję.

To sprawia przyjemność: strzelanie do wszystkiego co się rusza :lol:

Ale jeszcze nie do końca ufam temu wszystkiemu. Wstrzymuję się.

Pozdrowienia

Napisany przez kandinski
Ale prawdę mówiąc, nadal nie do końca ufam całej sprawie. Trzymam się z daleka. Pozdrowienia Powstrzymywanie się nadal nie jest złym pomysłem... w ostatnim czasie nie byłem już tak aktywny za ekranem. Handluję też teraz mało. Akcje ABBRE zostały sprzedane po 0,17 i kupione z powrotem po 0,16 z celem odsprzedaży po 0,17. To samo z ZURHI; ogłoszone po 0,03 i sprzedane z powrotem po 0,04. To nie są ogromne zyski, ale w obecnej sytuacji nieźle. Ponadto moje realizowane zlecenia KO zostały w końcu usunięte z konta. Teraz można zaczynać od nowa, ale JUŻ NIE z Call-KO. Być może ktoś miał pozytywne doświadczenia...

Napisany przez kandinski
Zła strategia pokera... inni mieli ten sam pomysł.
Teraz ABBRE jest sprzedawane po 0,13. Niesamowite, jak dużą rolę odgrywa tu utrata czasu (Theta).
Osiągnięcie punktu rentowności przy 18.- wydaje się teraz zbyt optymistyczne, dlatego poczekam na rundę oprocentowania, zanim zdecyduję, czy sprzedać czy poczekać.

Napisany przez kandinski
Obejrzyj... dzisiaj rano zrealizowano zamówienie po 0,18 Mam jeszcze otwarte zlecenie zakupu XAUHA po 0,15. Zobaczymy, czy uda mi się je jeszcze zrealizować. Według Marcusa złoto powinno być interesujące znowu w sierpniu.

Napisany przez ADMCI4
Kupiłem opcję sprzedaży na DAXa tydzień temu, która już teraz przynosi zysk. Czy powinienem ją sprzedać czy trzymać?

Napisany przez beta
Aktualnie nie jestem na bieżąco, ale opcja put na Nikkei byłaby prawdopodobnie stosowna. Pierwsza podwyżka stóp procentowych jest w Japonii kiedyś nieuchronna... czy już ją przegapiłem 8)

dolar nie pomaga eksporterom zbyt wiele, i przypominam sobie o Volkerze Helmeierze (albo podobnej osobie): Poziom 12 000 :shock:

Poziom wsparcia rzekomo był na poziomie 15 100... ale już go nie ma.

Nie mam jednak żadnych zaangażowań.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata