Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Nestle

Napisany przez Dany1

Mam jeszcze jedno osąd: kiedy formacja lub sygnał są w pełni ukształtowane, zawsze jest za późno, aby działać! Jednak wczesne wykrywanie ma swoje trudności, ponieważ łatwo popełnić błędy lub otrzymać fałszywe sygnały!

W rzeczywistości wszyscy mają rację. Zawsze można wyjaśnić dlaczego rzeczy nie potoczyły się dokładnie tak, jak powinny wg wykresu. Dla mnie wykresy są pomocne w określaniu szczytów, wolumenu, odchyleń sezonowych, porównywaniu z innymi tytułami itp., ale nigdy nie są jedynym powodem kupna czy sprzedaży. To taka jakby mozaika, nie więcej i nie mniej...

Napisany przez 2cybercrash
Formacja SKS z niebezpieczeństwem zawalenia się może teraz także zostać zinterpretowana jako dobrze wykształcona formacja W, chociaż nieco nietypowa na wyższym poziomie. W każdym razie rozpoczęła się tu szybka spirala zwyżkowa pomimo już dość imponującego wskaźnika PE, który wkrótce osiągnie 19. Nestlé, pomimo kilku akwizycji, zawsze był w stanie udawać wzrost o kilka procent, ale czy uda mu się to ponownie po przejęciu działów Novartis i innych? Czy nie zmierza to raczej w kierunku przegrzania? W końcu cel kursu został ustalony na poziomie 480, czy odpowiedzialne duże banki nie pozwolą sobie na odwrócenie uwagi od rozważań wyceny w związku z ich zabawami z opcjami w różnych kierunkach?

Napisany przez fritz
Jutro wyniki zostaną opublikowane. Co myślicie, specjaliści (mówiąc to, mam na myśli WAS), jak zareaguje rynek?

Czy istnieją jakieś oczekiwania, nie znalazłem nic na ten temat, czy oczekiwania są równie wysokie jak w przypadku ABB, UBS, itp.?

Obecnie kurs nadal lekko rośnie... 471.50 +0,21%

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez Simona
Obecnie raczej spada. Przypuszczam, że po ogłoszeniu jutrzejszych wyników (+12%) niektórzy zastanowią się, jak lukratywna jest dla nich możliwa dywidenda w wysokości 10,20 CHF oraz co myślą o ewentualnym programie wykupu akcji. Kurs prawdopodobnie będzie się wahał w okolicach i wokół 480 CHF w ciągu najbliższych tygodni. Sprawdź dalej opcje nabycia. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Oceń, że nawet jeśli liczby są dobre, zawsze znajdzie się jakiś zgrzyt, który spowoduje spadek kursu. Czy się mylę? Pozdrowienia, Rich

Nawet w Nestle nie powinieneś tracić z oczu oceny, PE powinno być raczej w okolicach 20 i tym samym dość wysokie dla wartości związanej z ospałością. Zamiast tego polecam wiecznie płaską zupę marki Hügli.

Przewiduję, że nawet jeśli liczby są dobre, zawsze znajdzie się jakiś włos w zupie, aby obniżyć kurs. Czy się mylę?
Pozdrowienia, Rich

W przewidywaniu, że rzeczy zazwyczaj będą inaczej niż się myśli... :lol:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez fritz
Wygląda na to, że fantastyczne liczby są również dobrze przyjmowane, w chwili obecnej wynoszą 473,50 +2,05%. No cóż, wczoraj sprzedałem po 467,25, nie chcę teraz podejmować żadnych ryzyk i wolałbym cieszyć się niewielkimi zyskami. Są gorsze rzeczy. Pozdrowienia fritz

Zawsze istnieje niepewność co do kursu przed publikacją danych liczbowych, można zawrzeć kompromis i wyrównać połowę pozycji. Dla traderów może to być sensowne, ale dla inwestorów długoterminowych tego rodzaju gry się nie opłacają.

Nestle i RUKN w SMI dzisiaj ex. Div. Dzisiaj powinno to mieć wpływ na wyniki tego indeksu.
Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata