Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Finanse w Lucernie / Finanse w Lugano itd.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, również złożyłem wniosek o kredyt u nich i krótko po tym dostałem przesyłkę listem poleconym, za którą miałem zapłacić 247,50 euro.

Napisany przez Ajdin23
Ludzie POMOCY!
Złożyłem również wniosek online o kredyt w wysokości 2500€! Natychmiast dostałem e-mail ZATWIERDZONE! blablabla.. parę dni później był list w mojej skrzynce, w którym poproszono mnie o podpisanie i odesłanie umowy pośrednictwa, co niestety zrobiłem -.- potem przyszedł list przyniesiony przez listonosza, w którym proszono mnie o natychmiastową zapłatę 219,50 €! Na szczęście nie zapłaciłem.. ale co teraz? Czy podpisując tę jedną umowę, związałem się czymś? Czy muszę zapłacić tę kwotę? Czy mogę po prostu wyrzucić kolejne listy (na pewno będą nadchodzić) bez obaw o konsekwencje?

Napisany przez Gell
Ktokolwiek uwaznie przeczyta cały wpis, otrzyma także odpowiedzi na swoje pytania.
Ponadto, nie rozumiem waszych problemów. Tutaj jest setki zadowolonych klientów:
Doświadczenia i opinie Luzern Finanz GmbH » www.ba-e.de
;-)))))

A teraz prawda:
Verbraucherfinanzwissen.de - Forum - Drukuj stronę
Ponieważ oszustwo nie jest zupełnie nowe, tutaj wpis z 2003 r.:
Oszuści żądają opłaty za rzekomy umowę kredytową za pobraniem - Gospodarka - Aktualności - merkur-online
Tutaj artykuł z FOCUS-a (4 strony):
kredyty bez sprawdzania w BIK: Złe interesy z nadzieją - kredyty bez BIK - FOCUS Online

Ktokolwiek szuka „umowy o restrukturyzację finansową”, znajdzie również wiele informacji i odpowiedzi w sieci.

Wzór pisma o odstąpienie znajduje się tutaj (należy go dostosować):
Ostrzeżenie przed restrukturyzacją finansową - Portal Konsumentów

Widzisz

Napisany przez ADMCI4
[...]
Czekaliśmy tygodniami i ciągle byliśmy odsyłani telefonicznie z obietnicą, że wszystko jest w trakcie realizacji. Kiedy po 3 miesiącach oczekiwania groziliśmy ustnie złożeniem wypowiedzenia, aby chociaż częściowo odzyskać prowizję, dzień później otrzymaliśmy odmowę kredytu drogą mailową. Myślę, że nie trzeba już nic więcej dodawać!!!!!!!!!

Napisany przez Gell
Ekskluzywny wywiad z dyrektorem finansowym Luzern (Norbert Volkmer):
Krediterfahrungen.de | Doświadczenia i opinie klientów na temat kredytu. (pod ostatnimi wpisami)

O-Ton: „Pan Volkmer: …. sympatyczny biznesmen, bardzo otwarty …. sprytny biznesmen…….bardzo przyjazny i miły rozmówca…“.

Być może ma dla was też kilka słów? Czy może rozwiązać wasze problemy?

Phillip Dacourt, którego można określić jako bardzo bezstronnego (jest operatorem znanej strony: Doświadczenia i opinie na temat Luzern Finanz GmbH » www.ba-e.de) był pierwszym, który pogratulował w artykule.

No nie

Napisany przez ELWMS

Wywiad ekskluzywny z dyrektorem finansowym Luzern (Norbert Volkmer):
Krediterfahrungen.de | Doświadczenia i opinie klientów na temat kredytu. (w zakładce najnowsze posty)

Cytat: „Pan Volkmer: ….sympatyczny biznesmen, bardzo otwarty ….zaradny biznesmen…….bardzo przyjazny i miły partner do rozmowy…“.

Być może ma dla was też kilka słów? I może nawet rozwiązać wasze „problemy”?

Phillip Dacourt , którego można określić jako bardzo bezstronnego (jest operatorem znanej strony: Luzern Finanz GmbH Experiences and Opinions » www.ba-e.de ) był pierwszy, który pogratulował artykułu.

Gell

Ależ oni są przezroczysti!!!

Krediterfahrungen.de

Masakra, jak się śmieję.

Po prostu 2 minuty szukania i co znajduję?

Krediterfahrungen.de

Właściciel domeny: Luzern Finanz GmbH Adres: Im Burbecksort 40
Kod pocztowy: 59229 Miejscowość: Ahlen Kraj: DE

A tego tajemniczego Philipa Dacourt chyba trudno nazwać bezstronnym.

Za tym fałszywym pseudonimem kryje się również strona:

kreditvergleichsportal.net

I - o rany - co jest w stopce???

Strona jest prowadzona przez:

Luzern Finanz GmbH

Mam nadzieję, że w końcu im się narobi kuku!!!

Napisany przez Klausi
Cześć wszystkim.
Chciałem krótko podzielić się moimi doświadczeniami.
Jednakże pośrednictwo trwa obecnie.
Złożyłem wniosek o kredyt bez sprawdzenia w Schufa.
Natychmiast dostałem e-mail z informacją pozytywna.
Kilka dni później dostałem list z informacją o wysyłce.
Zapytałem, jak to jest możliwe itp... dwa dni później dostałem kolejny list, tym razem z informacją Twój wniosek kredytowy został zaakceptowany.
Poproszono mnie o dostarczenie zaświadczenia o dochodach -> zrobiłem to.
Znowu, 2 dni później poproszono mnie o zaznaczenie, w jaki sposób chcę otrzymać swoje pieniądze -> zrobiłem to.
Dodatkowo zaproponowano mi ubezpieczenie kredytu – oczywiście nie podpisałem.
Kilka dni później dostałem kolejny list z informacją pośrednią.
Pozytywna wstępna weryfikacja Zaakceptowany wniosek, itp.
Następnie otrzymałem Dyspozycję wypłaty dotyczącą sposobu otrzymania pieniędzy.
A po piśmie od Saxonia o Rendite Plus.
Również nie podpisałem.
Następnie ponownie dostałem list....
W sprawie kredytu możemy wstępnie potwierdzić pozytywną decyzję.
Jednak potrzebują jeszcze potwierdzenia meldunkowego z urzędu miejskiego... o_O
Po co im to?
Kolejne pismo od Saxonia.
Tym razem oczekują mojej odpowiedzi do określonej daty, co wcześniej nie miało miejsca.

Serio zastanawiam się, czy nie odrzucić tego wszystkiego.
To ciągle trwa tam i z powodu wydaje się, że chcą, abym podpisywał inne umowy.
Jeszcze nic nie przyszło za pobraniem.
Być może tylko dla tych, którzy zgodzili się na wysyłkę?

Napisany przez Gell
Elvms:

Mój ostatni wpis był trochę żartobliwy. Mam nadzieję, że został zrozumiany w ten sposób.
Jednak przez setki samodzielnie wykonanych wpisów i stron internetowych takie „wpadki“ są nieuniknione.
Należy więc być łagodnym wobec Luzern.
Dziękuję za pracę badawczą, nigdy jej dość.

Klausi:

1) Włącz mózg
2) przeczytaj poprzednie wpisy
3) zrozum poprzednie wpisy
4) podjęcie decyzji
5) wyłącz mózg, w razie potrzeby

Powtórz ten sam proces z tą stroną:
Verbraucherschutz.de Luzern Finanz GmbH – bardziej nieuczciwie już nie będzie

lub:
Uwaga na podejrzane firmy pośredniczące w kredytach, takie jak Alpina-Finanz i Luzern-Finanz! |

Nie bądź źły, po prostu tak jest...

No dobrze

Napisany przez Gell
Klausi:

Luzern Finanz Wykaz z Centralnego Rejestru Firm: https://www.unternehmensregister.de

LUZERN FINANZ - Przedmiot działalności firmy obejmuje (między innymi):

-Marketing adresowy
-Pośrednictwo adresowe
-Pośrednictwo i udowodnienie sposobności zawarcia umów ubezpieczeniowych
-Założenie nowych spółek

Brzmi znajomo?.....

Zgoda

Napisany przez Klausi
hm ok wszystko jasne.
Ale dobrze, o ile dostanę pieniądze, tak naprawdę powinno mi być obojętne, czy codziennie otrzymuję reklamy czy cokolwiek innego.
Przynajmniej jeśli już ktoś dostał pieniądze.

Jak dotąd nie poniosłem żadnych kosztów

Ale myślę, że teraz zrezygnuję.
Dzięki za odpowiedź.

Napisany przez ELWMS

Elvms:

Moje ostatnie wpisy były „lekko“ ironicznym żartem. Mam nadzieję, że zostały one właściwie zrozumiane.
Jednak przez setki samodzielnych wpisów i strony internetowe takie „gafy” są nieuniknione.
Powinniśmy więc być nieco wyrozumiali wobec Luzern.
Dziękuję za wysiłek w badaniach, nigdy go za wiele.

Gell

Szanowny Gell,

Przepraszam, byłem tak zły na różne odnoszące się do siebie strony finansowe Luzern, że ironię przegapiłem.

Na początku myślałem, że zamieścisz krytykę i pochwały finansów Luzern oraz wywiad jako usprawiedliwienie dla LF, dopóki nie przeczytałem Twoich wcześniejszych wpisów...

Problem polega na tym, że wielu osób nie rozumie tej sieci różnych stron i Twój post może być źle zrozumiany.

Ludzie naiwnie w to wierzą.

Widocznie Luzern działa we wszystkich możliwych forach na świecie i publikuje (oraz pozwala publikować) te usprawiedliwienia oraz fałszywe pozytywne recenzje wszędzie.

Następnie wychodzi rzekomy krytyk, który nagle przekonuje się i krótko potem wszędzie opisuje Luzern Finanz jako bardzo wiarygodne. I wszędzie w stopce blogów, for i powiązanych ze sobą stronach czyta się:
Właściciel: Luzern Finanz.

Jest to tak oczywisty oszustwo, że bardzo mnie to wkurza.

Problem w tym, że ludzie wpadają w tę pułapkę! Codziennie jak się zdaje, setki, tysiące ludzi. Niewiarygodne!

Ale sieć kłamstw jest tak gęsto spleciona, że zwykły poszukiwacz kredytu lub w bardzo zadłużonej sytuacji z trudem to rozgryzie.

Wyszukuje się Luzern Finanz i nagle znajduje się tylko pozytywne opinie na (zasłoniętych przez właściciela Luzern Finanz) stronach internetowych, w forach i blogach.

Ludzie myślą: wspaniale, w końcu ktoś mi pomoże, skoro jest tyle pozytywnych opinii, na pewno coś w tym jest.

I już wpadają w pułapkę.

Ci oszuści! Złodzieje! Wykiwacze! Niech się pieką w piekle!

Jeszcze raz: strony:
kreditvergleichsportal
krediterfahrungen
ba-e
luzern-finanz-erfahrungen-de-e
verbraucherinformation.org
achtung-luzern-finanz punkt de
i różne inne

wszystkie należą do Luzern Finanz!

Najbardziej bezczelne: verbraucher-finanztest punkt de

A do wszystkich poszukujących kredytu:
Tak, chcemy Ci pomóc! Chcemy Ci bezinteresownie pomóc w Luzern Finanz, wyciągnąć Ci nawet ostatnie euro z kieszeni!!! Chcemy tylko Twoich pieniędzy! Oszukujemy Cię!

Krótko: NIE RÓBCIE TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Serdeczne pozdrowienia
ELWMS

Napisany przez Gell
Nowość: Luzern kredyty bez sprawdzania w SCHUFA RÓWNIEŻ dla Smerfów !

Tuttuaj (Włącz tryb pełnoekranowy):

YouTube - ‪Luzern Finanz GmbH: kredyty bez sprawdzania w SCHUFA także dla Smerfów‬‏

W imieniu wszystkich Smerfów:

Dziękuję Luzern!. Małe niebieskie ludziki z zabawnymi czapkami mają w końcu, jak wszyscy inni, określone potrzeby!

Prawda

Napisany przez ADMCI4
To prawda z zaliczką! Około 2 tygodnie temu również złożyłem wniosek (mimo że byłem tak głupi, ale na szczęście tylko darmowe zapytanie) i po 3 dniach od razu dostałem list, w którym co najmniej 50 razy było napisane, że nie będzie już odmowy, a teraz to 1000% akceptacja...co drugie zdanie zawsze brzmiało Nie ma odmowy, ten list potwierdza 100% akceptację, a między nimi, że zespół Luzern Finanz Gesellschaft zgodził się wziąć 217€ (powinno to obejmować wszystkie koszty pośrednictwa itp.), które należy zapłacić przy odbiorze przesyłki kurierowi, który jednocześnie dostarczy mi umowy ...czyli brak płatności, brak umowy. I w końcu i tak dostałbym odmowę. Nie można być bardziej nieetycznym !!! A najlepszym dowodem na to jest wideo :-D Mam nadzieję, że ta firma nie będzie istnieć długo !!! Pozdrowienia dla wszystkich!

Napisany przez Gell
Luzern Finanz został niedawno skutecznie zawiadomiony przez Centrum Ochrony Konsumentów Badenii-Wirtembergii!:
Zamiast kredytu otrzymali tylko rachunek

Oryginalne ogłoszenie tutaj:
Centrum Ochrony Konsumentów Badenii-Wirtembergii: Rachunek zamiast kredytu

Ponadto można tam pobrać dokument PDF (na samej dole), który zawiera istotny fakt: Wadliwe pouczenie o prawie do odstąpienia od umowy

Luzern Finanz GmbH, Oświadczenie o wstrzymaniu działalności z dnia 14.06.2011:
„Możesz odwołać swoje oświadczenie o umowie w ciągu dwóch tygodni bez podawania przyczyny w formie pisemnej (np. listem, faksem, e-mailem). Okres rozpoczyna się po otrzymaniu tego pouczenia w formie pisemnej. Aby zachować termin do odwołania, wystarczy wysłanie odwołania w terminie. Odwołanie należy kierować do: .... Twoje Pra-
wo do odwołania wygasa przedwcześnie, jeśli umowa została w pełni wykonana i wyraziłeś na to wyraźną zgodę. Ja/My zapoznaliśmy się z wyjaśnieniami dotyczącymi ochrony danych i wyrażamy na nie zgodę.”

Centrum Ochrony Konsumentów:
Potwierdzenie klauzuli o ochronie danych nie powinno być zawarte w pouczeniu o prawie do odstąpienia od umowy. Powoduje to, że całe pouczenie o prawie do odstąpienia od umowy staje się nieważne z punktu widzenia prawnego, co skutkuje tym, że klient może odwołać umowę w dowolnym czasie.

Jeśli nadal istnieją jakieś wątpliwości, można skontaktować się drogą mailową (finanzen@vz-bw.de) z Centrum Ochrony Konsumentów Badenii-Wirtembergii.

Gell

Napisany przez 2Escorpio
Niestety wszystko mało skuteczne... Zanim to tutaj opublikowałeś, oni już założyli nową firmę, na której nie ma żadnego ostrzeżenia przed pozwem... niestety...

Napisany przez Gell
Cześć Escorpio,

Ale strona internetowa Luzern nadal jest aktywna, a rejestracja w rejestrze firm również.

Ludzie nadal nacierają w ilościach codziennie.

Jeśli nowi "klienci" nadal będą otrzymywać nieważne pouczenie o odstąpieniu, oznacza to pokaźną karę pieniężną dla Luzern (po zgłoszeniu do Biura Ochrony Konsumentów Baden-Württemberg).

Poza tym masz rację: Wydaje mi się, że musimy wkrótce zwrócić uwagę na LUGANO FINANZ GMBH.

Założona w marcu 2011 roku

Dyrektor zarządzający: Norbert Volkmer (aha, znamy go!)

Strona nie jest jeszcze aktywna:
Lugano-Finanz.de | Lugano Finanz GmbH Dorsten
lub
Lugano Finanz GmbH - Twój partner z Dorsten z doświadczeniem w udzielaniu kredytów i restrukturyzacjach finansowych

Ale już są zadowoleni klienci:
Doświadczenia z Lugano Finanz
INFORMACJE O LUGANO FINANZ Z DORSTEN | lugano-finanz-test.de
Doświadczenia z Lugano Finanz - Lugano Finanz GmbH
Lugano Finanz GmbH
Rozwiązanie problemów finansowych w krótkim czasie - pożyczka awaryjna od Lugano-Finanz.de | Lugano Finanz GmbH
Lugano Finanz GmbH z Dorsten | achtung-lugano-finanz.de
itd..........

Każda podobieństwo do istniejących już firm jest całkowicie przypadkowe i niezamierzone ;-)

Przepraszam

Napisany przez ELWMS
Kto chce zrobić na złość panom z Luzern-Finanz i Lugano-Finanz może już zarezerwować następujące domeny z końcówkami .de i .com:

Zürich-Finanz
Genf-Finanz
Basel-Finanz
Lausanne-Finanz
Bern-Finanz
Winterthur-Finanz
St.Gallen-Finanz
Biel/Bienne-Finanz
...

a potem są jeszcze...

...
Thun
Schaffhausen
Chur
Montreux

i wiele wiele innych...

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za pomocne wskazówki. Oczywiście podczas przeszukiwania w internecie znalazłem najpierw same pozytywne opinie, ale na szczęście nie zadowoliłem się nimi. Cała sytuacja wydawała mi się trochę dziwna z tą natychmiastową 100% akceptacją, a regulamin też nie był taki prosty....
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za zaoszczędzone 497,00 €.

Napisany przez Gell
ELWMS:

także ALPINA FINANZ już było:

Uwaga: ponad 50 stron materiału do czytania!

A ZUERICH CC FINANZ też (tylko kilka miesięcy w sieci). Dyrektorem był: Norbert Volkmer (co za niespodzianka.....).
viewtopic.php?t=4743

No prawda?

Napisany przez ADMCI4
Tak więc muszę powiedzieć, że tam można dostać kredyt bez sprawdzania w bazie dłużników za 100.000.000,00 euro nawet w wieku 91 lat, mając dochód 5 euro przy czynszu 500000 euro oraz zadłużenie i zajęcie wynagrodzenia w Afganistanie. Proszę, jak niepoważna jest to sytuacja.

Napisany przez Janfred
Jestem głupcem, myślałem, że Lutzern może mi pomóc, ale musiałem zapłacić tylko 420 euro i od dwóch miesięcy czekam na swoją pożyczkę...

WIĘC LEPIEJ NIE ROB TO

Napisany przez opfer-von
Od lutego czekam na wypłatę - zrezygnowałem 2 miesiące temu - do dzisiaj brak odpowiedzi.

Pani, z którą rozmawiałem przez telefon, mnie zbeształa i się rozłączyła.

Napisany przez 2Escorpio
Już przeczytałem wiele incydentów tutaj, co oczywiście bardzo dobrze służy ostrzeżeniu przed nowymi klientami... ale co powiesz na to, żeby wszyscy poszkodowani zgłosili przestępstwo? W dzisiejszych czasach w wielu landach można to zrobić wygodnie z domu przez internet, jest to bezpłatne i pomaga uniknąć wpadnięcia w taką potencjalną pułapkę innym osobom.

Napisany przez opfer-von
Czy istnieje ktoś, kto konkuruje z nimi w konkursie, w takim przypadku upomnienie może sprawić, że nie będą mogli pozyskiwać klientów w określonych obszarach.

Napisany przez ELWMS
[...Zawartość usunięta, ze względu na naruszenie naszych zasad... ]

Admin

Napisany przez slille
muszę przyznać, że tutaj znajdują się bardzo dobre relacje z doświadczeń i ostrzeżenia, które w 100% się sprawdzają!
Sam złożyłem wniosek w Luzernfinaz, wcześniej nie odkryłem tego forum. Jak w przypadku każdego innego, otrzymałem akceptację i pismo dotyczące refinansowania, za które miałem zapłacić 470,- € z góry. Nie chciałem jednak korzystać z ich konta zaufanego, które miałoby dokonać przelewu, chciałem mieć kontrolę nad tymi pieniędzmi. Byłem bardzo zdenerwowany i napisałem e-mail, że nie tak sobie to wyobrażałem. W odpowiedzi dostałem wniosek kredytowy... wszystko inne znamy z forum.
Byłem na stronie online-abzocke.de i zalecali trzech pośredników kredytowych, zdecydowałem się na Credimax i złożyłem wniosek, znowu od razu został przyjęty! W przeciwieństwie do Luzernfinanz, miałem bardzo kompetentnego rozmówcę, który wytłumaczył mi dlaczego nie mogę otrzymać pożądanych 25.000,-. Wszystko inne obiecane w internecie jest nieserio... Ci z Credimax, czyli także sofortkredit24.de, zachęcili mnie do wytrwania i życzyli dużo siły w rozwiązaniu problemu samemu.
Brzmi to głupio, ale czułem się o wiele lepiej, bo miałem jasność. To co robi Luzernfinaz to oszustwo, to wiemy, ale to także torturowanie psychiczne tych, którzy znaleźli się w beznadziejnej sytuacji.
Nie chcę dawać nikomu wskazówek jak zdobyć pieniądze inaczej, kto ma złą historię w Biurze Informacji Gospodarczej i jest w postępowaniu upadłościowym nie ma szans. Również osoby prowadzące własną działalność nie mają, ponieważ nie istnieje tylko Biuro Informacji Gospodarczej, Informacje handlowe dostarczane przez informatora finansowego również raportują słabe płatności firm i osób prowadzących działalność oraz przyznają ranking, który jest obecnie bardzo niski dla większości.

Moja wskazówka dla Was: Jeśli macie takie problemy, spróbujcie coś zmienić, ale to działa tylko jeśli szukacie pomocy na zewnątrz, doradcy podatkowego, rodziny, bardzo dobrych przyjaciół lub kolegi, który ma zrozumienie. Trzeba być otwartym na krytykę i nie być zapatrzonym. Nie trzeba przyjmować wszystkiego, ale w niektórych krytykach tkwi również prawda.

Od czterech lat ciasno spinam pas i po prostu chciałem raz dostać kredyt, aby pokryć pewne koszty i zainwestować. Dobrze by było, ale udało mi się w ciągu ostatnich lat zrównoważyć wiele rzeczy, jeszcze dwa lata i wszystko będzie załatwione. Ważne jest także rozmawianie z partnerem/partnerką, aby wiedzieli, co Was trapi. Odkąd otwarcie rozmawiam z moją żoną na temat wszystkiego, co dotyczy biznesu, radzimy sobie o wiele lepiej. To też pomaga mi, bo nie czuję się z tym sam.

Jeśli tylko chcesz, wszystko się uda!!!

A propos, napisałem e-mail do Luzern, że rezygnuję z kredytu, nie ma już żadnych wiadomości. Credimax wyjaśnił mi także, że nie ma podstaw do sądzenia, jeśli grożą mi windykacją z powodu jakichś opłat. W moim przypadku nie powinni byli rozpatrywać wniosku. Opłata za kredyt jest pobierana dopiero po otrzymaniu kwoty. Każdy, kto płaci opłatę z góry, jest albo zdesperowany, albo ślepy! Proszę drodzy ludzie, niezależnie od tego jak duże są Wasze zmartwienia finansowe, to tylko pieniądze, za nie nikt nas nie rozstrzela.... Spróbujcie działać inaczej i nie dajcie się wciągnąć w dół. Mnie też to spotkało....

Podsumowując, trzymajcie się z dala od Luzernfinanz

Napisany przez stran.ger
Kochani użytkownicy,

ja i moja dziewczyna daliśmy się nabrać na ogłoszenia Luzern Finanz. Złapaliśmy kredyt w wysokości 5000€ i został on natychmiast zatwierdzony. Powinienem był być bardziej podejrzliwy, ale byłem zbyt naiwny. Po tym, jak wysłaliśmy wniosek (z podpisami mnie i mojej dziewczyny), niedługo potem przyszło polecony list... Za płatność 247,50€ i tak dalej... Na szczęście zrozumiałem, co się dzieje i nie zapłaciłem, a zacząłem poszukiwania... wiadomość tę nie opłaciliśmy i nie odpowiedzieliśmy na nią.

A teraz problem:

3 dni temu dostałem list od firmy z wezwaniem do natychmiastowej zapłaty... Co mam zrobić? Odpisać? Adwokat? Czy mogą nas prawdziwie wtopić? Proszę o pomoc.

Napisany przez ELWMS

Kochani Użytkownicy,

mój przyjaciel i ja wpadliśmy w pułapkę ogłoszeń Luzern Finanz.
Złożyliśmy wniosek o pożyczkę w wysokości 5000€ i od razu otrzymaliśmy zgodę. Powinienem był być bardziej podejrzliwy, ale byłem zbyt naiwny. Po wysłaniu wniosku (podpisanych przeze mnie i moją przyjaciółkę) wkrótce otrzymaliśmy polecony list... Za opłatę w wysokości 247,50€ i tak dalej... Dobrze, że mi się przebudziło i nie zapłaciłem, tylko zrobiłem badania... więc nie zapłaciliśmy za list i nie odpowiedzieliśmy.

Teraz do problemu:

Trzy dni temu dostałem list od firmy z wezwaniem do natychmiastowej zapłaty....

Co mam zrobić? Odpisać? Znaleźć prawnika? Czy mogą nas skarcić? Proszę o pomoc

Czy otrzymali Państwo umowę o restrukturyzacji finansowej czy wnioskowany umowę kredytową?

W ogólnych warunkach umowy w LF jest napisane Ta umowa nie przewiduje przekazywania lub pośredniczenia w uzyskaniu kredytu lub pożyczki…”.

Po prostu odwołajcie to. Najlepiej za pomocą faksu i listem poleconym.

W internecie znajdziesz przykładowe pisma. Wystarczy poszukać.

I przede wszystkim: NIE PŁACIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bez względu na ilość wezwań do zapłaty, które jeszcze przyjdą.
Bez względu na groźby związane z adwokatem! NIE PŁACIĆ!

Najlepiej skontaktuj się tymczasowo z biurem konsumenckim.

Dotknięci konsumenci mogą skontaktować się drogą mailową (finanzen@vz-bw.de) z Biurem Ochrony Konsumentów w Badenii-Wirtembergii.

Napisany przez Gell
Skarga:

Oni potrafią TYLKO grozić (Prior Inkasso?).
Ta historia nie ma jednak rąk i nóg.
Odpowiedziałbym na tę "groźbę" w taki sposób (tekst częściowo zaczerpnięty z innej strony internetowej):

Dzień dobry,
Nie jestem pewien, czy życzyć Państwu, żeby wasze budynki biznesowe doszczętnie spłonęły aż do fundamentów, czy aby wasz personel doznał zbiorowego udaru. Być może zastanawiam się również nad życzeniem Luzern Finanz świeżo nakanapianego EHEC.

Jednakże tę sprawę przekażę mojemu prawnikowi z prośbą o dostęp do akt lub umów i jeśli będzie konieczne, spotkamy się w sądzie.

Dodatkowo zwrócę się do Stowarzyszenia Ochrony Konsumentów Badenii-Wirtembergii (już jesteście tam znani, czyż nie?).

Życzę Państwu szczerze bardzo dużo deszczu i gołoledzi w najbliższych latach.
Z poważaniem,
Wasz xxxxxxx

Ponoć

Napisany przez ELWMS
W pełni:

Zły dzień Państwu,

nie jestem pewien, co Państwa popchnęło do pobrania pieniędzy z mojego konta i przedstawienia mi umowy ubezpieczenia, która ubezpiecza kredyt, którego nie ma. Nie jestem też pewien, czy życzyć Państwu, aby Państwa budynki biznesowe spłonęły do cna, czy aby was wszystkich poraził piorun.

Ale być może myślę też o życzeniu świeżo nabitą EHEC grupie ubezpieczeniowej z Würzburga.

Co Państwo na to?

Inaczej mówiąc - co Państwu się wydaje, że robicie?
Jak już wspomniałem, nie mam pojęcia.
Ale być może jeszcze się zorientuję.

W każdym razie, aby Państwa prawnicy nie oberwali się ze śmiechu, odwołuję z pewnością polisę ubezpieczeniową, której zawarcie w żadnym momencie nie spowodowałem.
Nie mogę cofnąć umowy, bo takiej zawarcia nigdy nie było.

Numer polisy ubezpieczeniowej: ...
Numer umowy zewnętrznej: ...

Dodatkowo dołączam rachunek, określający koszty mojego zainteresowania.

Życzę Państwu szczerze bardzo dużo deszczu i gołoledzi w nadchodzących latach.

Z poważaniem,

Napisany przez Gell
No dobrze, przyznaję się do tego plagiatu :-) :

Profesjonaliści od bagatelizowania dr. falk von morgen

Gell

Napisany przez stran.ger
Dziękuję najpierw ELWMS i Gell...

Nie jestem pewien, czy otrzymałem umowę o restrukturyzacji finansowej czy umowę kredytową...
Oto, co się wydarzyło: zaraz po wypełnieniu pierwszych dokumentów otrzymałem Umowę kredytową...
Krótko potem dostałem pismo z kwotą 247,50 €... od tego czasu nie odpowiadałem...
Myślę, że nie jest możliwe odwołanie, ponieważ termin upłynął...14 dni??.. więc posłucham was, nie będę odpisywał, poza być może tym miłym listem...
Zwrócę się jeszcze do biura doradztwa konsumenckiego...

Będę was informował na bieżąco... Bardzo, bardzo dziękuję..

Napisany przez ELWMS
Cześć ponownie,

Nie martw się, przestępcy nie mają szans i nie mają żadnego prawnego rozwiązania.

Sprawdź Oświadczenie o odstąpieniu od umowy. Był tam pewien zdanie, które je unieważnia.

Oto ono:

Wadliwe oświadczenie o odstąpieniu od umowy

Luzern Finanz GmbH,
Oświadczenie o powstrzymaniu się datowane na 14.06.2011:
„Możesz odwołać swoje oświadczenie o umowie w ciągu dwóch tygodni bez podania przyczyny, na piśmie (np. listem, faksem, e-mailem). Termin zaczyna biec od otrzymania tego oświadczenia na piśmie. Aby zachować termin na odwołanie, wystarczy wysłać odwołanie w terminie. Odwołanie należy kierować do: …. Twoje prawo do odstąpienia wygasa wcześniej, gdy umowa zostanie spełniona w całości i wyrazisz temu
wyraźną zgodę. Oświadczam/zrzekam się z/ świadomość treści klauzuli o ochronie danych i zgadzam się z nią/nimi.“

To znaczy:

Potwierdzenie klauzuli o ochronie danych nie może być zawarte w oświadczeniu o odstąpieniu od umowy. Spowoduje to ,że całe oświadczenie o odstąpieniu będzie prawem nieważne, co oznacza, że klient może odwołać umowę w dowolnym czasie.

Więc:
Odwołaj. Nie płac. I to wszystko.

I uwierz mi, przestępcy wkrótce zostaną zatrzymani.
Jest tylko irytujące, że wcześniej tysiące ludzi daje się nabrać na te osoby.

Wszystkiego dobrego!

Napisany przez stran.ger
Drogi ELWMS,

czy masz przypadkiem gotowy standardowy szablon do odwołania pod ręką?

Napisany przez ELWMS

Drogi ELWMS,

czy masz przypadkiem gotowy wzór do odwołania przy sobie?

Hej stran.ger,

proszę skontaktuj się z biurem rzecznika praw konsumenta.

na przykład

finanzen@vz-bw.de

Mogą Ci pomóc i na pewno mają wzory pism, które są prawidłowe pod względem prawnym.

Dokładnie opisz im swoją sytuację, albo mailowo albo telefonicznie.

Po prostu sprawdź na:

Portal Verbraucherzentralen w Niemczech - Przegląd

Lub udaj się do doradcy od spraw zadłużeniowych w swojej okolicy.

Zobacz na: https://www.bag-sb.de/berater/beratungsstellen.php

i:

:: Poradnik dłużnika - www.meine-schulden.de - Co zrobić z moimi długami? ::

Napisany przez Gell
Co powiesz na to:

Hans Muster
Mustermannstraße 1
4020 Musterstadt Musterstadt, Data

LIST POLECENIOWY
Luzern Finanz
Xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx

Numer klienta: ____________________________

Otrzymałem od Ciebie umowę klienta z datą wystawienia ________, w ramach której powierzono Ci zadanie pośrednictwa w uzyskaniu kredytu. Umowę tę podpisałem i przesłałem do Ciebie faksem*/pocztą* w dniu ________.

Zakładałem, że chodzi o udzielenie kredytu, a nie o umowę dotyczącą restrukturyzacji finansowej i w oparciu o te przesłanki zleciłem realizację zadania.
Uważam, że zostałem wprowadzony w błąd co do treści umowy, dlatego mam prawo do zakwestionowania zawartej z Tobą umowy z powodu błędu.

Mam nadzieję na szybkie i pozytywne rozpatrzenie sprawy oraz proszę o pisemne potwierdzenie.

Z poważaniem

Hans Muster (=podpis własnoręczny)

Gell

Napisany przez simomello
Najlepiej w Twoim miejscu skontaktowałbym się tymczasowo z biurem doradztwa dla konsumentów.

Napisany przez Flaming-Tears
Mam również doświadczenie z Luzern Finanz AG.

Chciałem ubiegać się o kredyt i na stronie internetowej pojawił się taki tekst: 100% bezpłatne i niezobowiązujące zapytanie. Pomyślałem, że nie można nic źle zrobić, więc wypełniłem formularz. Przecież to niezobowiązujące. Wszystko było dobrze. Umowę otrzymałem e-mailem i odpowiedziałem, że nie korzystam z umowy. Ze względu na ich opłatę w wysokości 238,00 nie mogę sobie na to pozwolić jako osoba poszukująca pracy. Później dostałem umowę pocztą, jednak nigdy nie odesłałem jej ani nie podpisałem niczego.

Umowa leży teraz w moim biurku. Dziś sprawdziłem swoje konto i co zobaczyłem? Obciążenie, na które nigdy nie wyraziłem zgody, przez Würzburger Versicherungs AG. Zrobiłem weryfikację w internecie, bo wcześniej nigdy nie słyszałem o tej firmie ubezpieczeniowej. Anulowałem płatność. Przeczytałem w różnych forach, że ich praktyki są nieuczciwe. Więc radzę trzymać się z dala od nieuczciwych pośredników kredytowych i lepiej udać się do banku, aby ubiegać się o kredyt. To bardziej solidne. Jeśli teraz pojawią się jakiekolwiek problemy z ich strony, podejmę dalsze kroki prawne. Jest to ostrzeżenie skierowane do tej firmy. Nie jest to pierwsza firma, którą skonfrontowałem.

Napisany przez kevin2818
Cześć,

W niedzielę, 11.09.11 roku złożyłem wniosek o kredyt, teraz dostałem e-mail, w którym jest napisane abym zapłacił 217,50 €. Teraz przeczytałem te wszystkie negatywne opinie i chciałbym się dowiedzieć, co mi grozi, jeśli nie zapłacę tych 217,50 euro.

Napisany przez Gell
kevin2818:

Tylko jeśli Umowa zostanie podpisana ręcznie i odesłana, mogą cię nękac.

W przeciwnym razie, gdy Dokument przyjdzie pocztą, wymyśl sensowne sposoby jego ponownego wykorzystania.

Na przykład:
Zrób małą kaczkę | Rękodzieło i tworzenie

Rozumiesz

Napisany przez kevin2818
ok, dzięki, prawda.

otrzymałem umowę drogą mailową, ale tylko ją zapisałem, nie podpisałem. Mam nadzieję, że nie ma żadnych konsekwencji i nie podpiszę niczego.

Jeśli jednak dostanę żądanie, już powiadomiłem adwokata mojej mamy, który podejmie dalsze kroki.

Napisany przez Flaming-Tears
kevin2818: po prostu zwróć teraz większą uwagę na ruchy na swoim koncie. Są bardzo bezczelni, a ich ubezpieczenie ładnie to nalicza

Napisany przez Gell
A oto kilka świeżych informacji od Biura Ochrony Konsumentów (tym razem z Saksonii):
Biuro Ochrony Konsumentów w Saksonii: Pośrednicy kredytowi związani z przepisami

Wspomniane ulotki (2 strony) możesz zobaczyć tutaj:
https://www.vzsa.de/mediabig/126201A.pdf

Rozumiesz

Napisany przez Hanseat
Luzern Finanz nie dostarczam!!!
Wnioski są bezzwłocznie rozpatrywane, a zatwierdzenie i zatwierdzenie pośrednictwa umowy finansowania dowolnej kwoty również przychodzą szybko e-mailem z dołączonymi umowami. Drodzy ludzie, przemyślcie to. Chodzi tutaj o zatwierdzenie pośrednictwa w umowie finansowej, a nie o pośrednictwo w finansowaniu. Tak więc moim wyraźnym zdaniem, trzymajcie się z dala.

Napisany przez Hanseat
Finanse Luzern nie mogę polecić!!! Wręcz przeciwnie, trzymajcie się z daleka. <
Wnioski są szybko odpowiadane, a akceptacja i zatwierdzenie pośrednictwa w umowie finansowej o dowolnej kwocie również przychodzi bardzo szybko drogą mailową wraz z załączonymi umowami. Drodzy ludzie, zastanówcie się nad tym, co powyżej wspomniałem. Chodzi tutaj o zatwierdzenie pośrednictwa w umowie finansowej, a nie w finansowaniu. Więc trzymajcie się z daleka.

Napisany przez britta19971
hallo

więc też zajrzałem na to forum i muszę powiedzieć dzięki, bo w piątek złożyłem wniosek o 1500 euro i teraz maile w załączniku nadeszły
w piątek
Szanowna Pani Britta,

mamy przyjemność poinformować, że udało nam się pozyskać bardzo skutecznego partnera, który zatwierdził Pański wniosek i teraz zajmie się dalszym postępowaniem.

Kolejny krok dla Pani:

W ciągu najbliższych 24 godzin otrzyma Pani swoją zatwierdzoną ofertę pocztą elektroniczną i pocztą, bezpośrednio od naszego partnera.

Prosimy więc śledzić maile i przesyłki pocztowe od naszego partnera.

to było w poniedziałek 1o.1o.2011

2 godziny później
Szanowna Pani Britta,

otrzymaliśmy Pański wniosek z dnia 08.10.2011 od Luzern Finanz GmbH (www.luzern-finanz.de) w celu dalszej obróbki.

Mamy przyjemność poinformować, że uzyskaliśmy zgodę w Pańskiej sprawie.

Wszystko, czego teraz potrzebujemy od Pani, to podpisana umowa pośrednictwa, którą przesyłamy w załączniku - potrzebujemy jej do pozyskania dokumentów oryginalnych.

Wysyłamy Państwu kompletną dokumentację jednocześnie z tym mailem jeszcze pocztą na Pański adres.

Prosimy o odesłanie podpisanej umowy pośrednictwa:

- pocztą na adres:

Lugano Finanz GmbH
PO Box 18 63

59207 Ahlen

- faksem pod numer:

0180 - 50 29 003 *

- mailem na adres:
info@lugano-finanz.de

W razie pytań służymy dostępni pod numerem 0180 - 50 29 002 * lub mailem pod adresem info@lugano-finanz.de.

Z poważaniem,
Państwa Lugano Finanz GmbH

--
Lugano Finanz GmbH
ul. Dolberger 59

59229 Ahlen
UWAŻAJ, TO TA SAMA FIRMA I WPROWADŹ LUGANO, ABY ZOBACZYĆ, CO JEST WSZYSTKO NEGATYWNE: dziś umowy pośrednictwa niepodpisana, syn obecnie podpisuje ha ha

więc trzymajcie się z dala.

Cześć. Czy ktoś ma doświadczenie z Luzern Finanz?
Otrzymałem ofertę kredytu, ale muszę zapłacić 237 euro w punkcie pocztowym po otrzymaniu oryginalnej umowy. Czy to jest firma godna zaufania?

Mam nadzieję, że trzymałeś się z daleka od tego. Sprawdź również Lugano Finanz, wszystko to banda.

hallo

także patrzyłem na to forum i muszę powiedzieć dzięki, ponieważ w piątek złożyłem zapytanie o 1500 euro i teraz maile w załączniku
nadeszły w poniedziałek
Szanowna Pani Britta,

jest nam miło poinformować, że udało nam się pozyskać bardzo udanego partnera, który zaakceptował Państwa prośbę i teraz przejmuje dalsze postępowanie.

Kolejny przebieg dla Pani:

W ciągu najbliższych 24 godzin otrzymają Państwo swoją zatwierdzoną ofertę pocztą elektroniczną i listownie, bezpośrednio od naszego partnera.

Prosimy więc śledzić pocztę elektroniczną i listy od partnera.

to było w poniedziałek 10.01.2011

2 godziny później
Szanowna Pani Britta,

otrzymaliśmy Pani zapytanie z dnia 08.10.2011 od Luzern Finanz GmbH (www.luzern-finanz.de) do dalszej obróbki.

Z przyjemnością informujemy, że udało nam się uzyskać zgodę dla Pani.

Wszystko, czego teraz od Pani potrzebujemy, to podpisana umowa pośrednictwa, którą przesyłamy w załączniku - potrzebujemy jej do pozyskania dokumentów oryginalnych.

Jesteśmy przesyłamy kompletne dokumenty jednocześnie z tym e-mailem jeszcze listownie na Pani adres.

Prosimy odesłać nam podpisaną umowę pośrednictwa:

- listownie na adres:

Lugano Finanz GmbH
Skrytka pocztowa 1863

59207 Ahlen

- faksem na numer:

0180 - 50 29 003 *

- e-mailem na adres:
info@lugano-finanz.de

W razie dalszych pytań pozostajemy do Pani dyspozycji telefonicznie pod numerem 0180 - 50 29 002 * lub drogą e-mailową pod adresem info@lugano-finanz.de.

Z poważaniem,
Twoja Lugano Finanz GmbH

--
Lugano Finanz GmbH
Dolberger Strasse 59

59229 Ahlen
UWAGA, TO TA SAMA FIRMA, WPROWADŹ "LUGANO" I ZOBACZ WSZYSTKO, CO JEST NEGATYWNE: dzisiaj nie doszła podpisana umowa pośrednictwa, chcą 167 euro, nie ma mowy, syn właśnie rysuje na niej lolo

więc ręce precz.

Napisany przez Gell
Czyli teraz zaczynamy tak, jak wcześniej zapowiedziano...

Britta19971: zobacz mój wpis z 16.07.2011, 08:58 (tutaj w poście)

Zrozumiano

Cześć gelli Myślę, że powinniśmy wszyscy coś zrobić przeciwko tym osobom, bo obawiam się, że młodsze osoby mogą się na to nabrać i pomyśl tylko, że mogą stracić dobre 200 euro na nic. To już trudne, ale cieszę się, że istnieje to forum.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata