muszę przyznać, że tutaj znajdują się bardzo dobre relacje z doświadczeń i ostrzeżenia, które w 100% się sprawdzają!
Sam złożyłem wniosek w Luzernfinaz, wcześniej nie odkryłem tego forum. Jak w przypadku każdego innego, otrzymałem akceptację i pismo dotyczące refinansowania, za które miałem zapłacić 470,- € z góry. Nie chciałem jednak korzystać z ich konta zaufanego, które miałoby dokonać przelewu, chciałem mieć kontrolę nad tymi pieniędzmi. Byłem bardzo zdenerwowany i napisałem e-mail, że nie tak sobie to wyobrażałem. W odpowiedzi dostałem wniosek
kredytowy... wszystko inne znamy z forum.
Byłem na stronie online-abzocke.de i zalecali trzech pośredników kredytowych, zdecydowałem się na Credimax i złożyłem wniosek, znowu od razu został przyjęty! W przeciwieństwie do Luzernfinanz, miałem bardzo kompetentnego rozmówcę, który wytłumaczył mi dlaczego nie mogę otrzymać pożądanych 25.000,-. Wszystko inne obiecane w internecie jest nieserio... Ci z Credimax, czyli także sofortkredit24.de, zachęcili mnie do wytrwania i życzyli dużo siły w rozwiązaniu problemu samemu.
Brzmi to głupio, ale czułem się o wiele lepiej, bo miałem jasność. To co robi Luzernfinaz to oszustwo, to wiemy, ale to także torturowanie psychiczne tych, którzy znaleźli się w beznadziejnej sytuacji.
Nie chcę dawać nikomu wskazówek jak zdobyć pieniądze inaczej, kto ma złą historię w Biurze Informacji Gospodarczej i jest w postępowaniu upadłościowym nie ma szans. Również osoby prowadzące własną działalność nie mają, ponieważ nie istnieje tylko Biuro Informacji Gospodarczej, Informacje handlowe dostarczane przez informatora finansowego również raportują słabe płatności firm i osób prowadzących działalność oraz przyznają ranking, który jest obecnie bardzo niski dla większości.
Moja wskazówka dla Was: Jeśli macie takie problemy, spróbujcie coś zmienić, ale to działa tylko jeśli szukacie pomocy na zewnątrz, doradcy podatkowego, rodziny, bardzo dobrych przyjaciół lub kolegi, który ma zrozumienie. Trzeba być otwartym na krytykę i nie być zapatrzonym. Nie trzeba przyjmować wszystkiego, ale w niektórych krytykach tkwi również prawda.
Od czterech lat ciasno spinam pas i po prostu chciałem raz dostać
kredyt, aby pokryć pewne koszty i zainwestować. Dobrze by było, ale udało mi się w ciągu ostatnich lat zrównoważyć wiele rzeczy, jeszcze dwa lata i wszystko będzie załatwione. Ważne jest także rozmawianie z partnerem/partnerką, aby wiedzieli, co Was trapi. Odkąd otwarcie rozmawiam z moją żoną na temat wszystkiego, co dotyczy biznesu, radzimy sobie o wiele lepiej. To też pomaga mi, bo nie czuję się z tym sam.
Jeśli tylko chcesz, wszystko się uda!!!
A propos, napisałem e-mail do Luzern, że rezygnuję z
kredytu, nie ma już żadnych wiadomości. Credimax wyjaśnił mi także, że nie ma podstaw do sądzenia, jeśli grożą mi windykacją z powodu jakichś opłat. W moim przypadku nie powinni byli rozpatrywać wniosku. Opłata za
kredyt jest pobierana dopiero po otrzymaniu kwoty. Każdy, kto płaci opłatę z góry, jest albo zdesperowany, albo ślepy! Proszę drodzy ludzie, niezależnie od tego jak duże są Wasze zmartwienia finansowe, to tylko pieniądze, za nie nikt nas nie rozstrzela.... Spróbujcie działać inaczej i nie dajcie się wciągnąć w dół. Mnie też to spotkało....
Podsumowując, trzymajcie się z dala od Luzernfinanz