Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ochraniacz karty

Napisany przez Simona
To również musi działać tutaj, chyba że są różne magazyny. W przeciwnym razie byłby to błąd systemu. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Inną możliwość, jaką mogę sobie wyobrazić:

Na przykład chcesz sprzedać 2000, ale bank sprzeda tylko 1500, a następnie pozostałe 500.
Są więc 2 transakcje...

Przynajmniej tak słyszałem około 3 lata temu, że taka sytuacja może mieć miejsce, ale nie mogę potwierdzić, czy to naprawdę jest prawdą.

Napisany przez beat

Kolejna możliwość, którą sobie wyobrażam:

Chcesz na przykład sprzedać 2000, ale bank sprzeda najpierw 1500, a potem pozostałe 500.
Są zatem 2 transakcje...

Pamiętam, że około 3 lata temu słyszałem, że taka sytuacja może wystąpić, ale nie mogę potwierdzić, czy to rzeczywiście prawda.

Jest to regulowane indywidualnie. W moich 2 partnerujących instytucjach jest to rozliczane jako jedna transakcja, jeśli zostanie zrealizowane tego samego dnia. To prawdopodobnie jest zasada. Jeśli rozłożone jest na 2 dni, to są 2 transakcje.

Teraz sobie wyobraź: kupuję/sprzedaję w CardGuard za 50000 [url]franków Szwajcarskich[/url].
Zawiera to tak wiele małych zamówień, że mogę spokojnie osiągnąć 20 transakcji. Nikt już nie kupowałby takich akcji.

Napisany przez Simona
To może się zdarzyć, ale wtedy można skontaktować się z doradcą inwestycyjnym i zazwyczaj transakcja powinna być rozliczona jako zlecenie, pod warunkiem, że zlecenie nie było ważne tylko tego jednego dnia, i pod warunkiem, że odrazu skontaktujemy się następnego ranka (jeśli do godziny 12 można uzyskać przedłużenie terminu). Miałam nawet kiedyś szczęście, że mimo jednodniowego zlecenia doradca inwestycyjny zgodził się i potraktował sprawę jako jedno zlecenie. (Oczywiście koszty były wyższe, ale wtedy usługa powinna już być wliczona).

Jednakże, takie rzeczy nie zdarzają się przy handlu online. Dlatego należy tam uważać, aby tytuły o niewielkim wolumenie nie były kupowane lub sprzedawane zbyt późno w ciągu dnia. Za swoje działania jest się tam całkowicie odpowiedzialnym. Ostatnio zdarzył mi się taki błąd. Jednak interesujące w tym wszystkim było to, że błąd okazał się dobrą decyzją tradera i przyniósł zysk. :lol: Oczywiście wszystko zależy od ilości akcji i czy tytuł nadal może wzrosnąć.

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez ManfredBali
Czy kupowałeś na różnych platformach giełdowych?
Nigdy tego nie próbowałem, ponieważ zazwyczaj zawsze kupuję na głównej giełdzie.

Moje zdanie (w przypadku CS):

Zakup

W trakcie składania zamówienia zakupu możesz wybrać giełdę - główną giełdę lub wszystkie, które są dostępne -, to również zależy od waluty.
CS pisze również:
CS zastrzega sobie - na twoją korzyść - wybór miejsca o najwyższej płynności.

Sprzedaż

Zasadniczo musisz ponownie sprzedać na giełdzie, na której odbył się zakup.
Tutaj nie mam pojęcia, co się stanie, jeśli kupię akcje na różnych platformach :?:

Podczas sprzedaży należy jednak zwrócić uwagę na datę sprzedaży:

Czy obowiązuje tylko tego samego dnia czy też dłuższy okres czasu?
Po upływie terminu sprzedaży zlecenie uważa się za zrealizowane, nawet jeśli sprzedano tylko część akcji.

Dlatego mój zalecenie:
Określ dłuższy okres czasu, wtedy zlecenie sprzedaży pozostanie otwarte i nie naliczy się dodatkowa prowizja.
Istnieje także szansa, że w przypadku dalszego wzrostu kursu
uzyskamy lepsze przychody, jeśli pracujemy z limitem sprzedaży. :wink:

Napisany przez fritz
Nein, to faktycznie jest, tak jak napisałem. Jeśli kupię 1000 sztuk w CS, mogę wybrać, ile z tych 1000 chcę sprzedać w zamówieniu sprzedaży, ale jeśli raz kupiłem 1000, a raz 500, to są to w depozycie dwie różne pozycje, które nie mogą zostać sprzedane razem. Faktycznie szukałem strony, na której można by je znaleźć połączone, ale bez powodzenia. Jeśli istnieje jakaś możliwość, dajcie mi znać, gdzie jest ukryta.

Więc to kolejny powód, by pozbyć się moich inwestycji w CS. Teraz mam konto w Swissquote i wszystkie nowe pozycje teraz są tam reprezentowane.

Obecnie mam różne zlecenia Stop Loss, ale oba są ustawione bardzo wysoko, ponieważ w zasadzie chcę sprzedać), a jedno pakiet został sprzedany po 11,50, a drugi, który jest praktycznie bezwartościowy, nadal mam.

Pozdrowienia

fritz

Napisany przez beat
Jeśli to naprawdę tak jest, to nie ma co czekać. W Swissquote wszystko odbywa się w sposób cywilizowany.

Napisany przez richard100

Więc to kolejny powód, aby się ode mnie handlować CS. Teraz mam konto w Swissquote i wszystkie nowe pozycje są teraz tam trzymane.

Wskazówka przy zmianie. Podczas przenoszenia istniejących pozycji pojawiają się opłaty, które CS Ci nalicza. Zazwyczaj, na wniosek przejmującego brokera, opłaty te są pokrywane.
niedawno przeniosłem swoje pozycje z UBS do Yellowtrade. Wszystkie opłaty zostały pokryte przez Yellowtrade.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez ManfredBali

Nie, to naprawdę jest tak, jak napisałem. Jeśli kupię 1000 sztuk CS, mogę wybrać, ile z tych 1000 chcę sprzedać w jednym zleceniu sprzedaży, ale jeśli kupiłem raz 1000 i raz 500, to są to dwie różne pozycje w depozycie, które nie mogą zostać sprzedane wspólnie.

fritz

Jeszcze raz, kupiłem już x razy i system pięknie zsumował.

Sprawdź w funkcji Zlecenia papierów wartościowych -> Sprzedaż.
Czy masz tam 2 pozycje czy tylko jedną?

Tam zobaczysz również ile jest dostępne (do sprzedaży) i ile jest już w zleceniu.

Alternatywnie: Sprawdź w swoim depozycie lub wyeksportuj go.

Wtedy zareklamuj. To nie ma sensu.

Na pewno nie kupiłeś na różnych miejscach giełdowych i system otworzył 2 pozycje depozytowe?

Napisany przez ADMCI4

Wskazówka dotycząca zmiany. Podczas zmiany istniejących pozycji generowane są opłaty, które bank CS obciąża. Zazwyczaj, na wniosek brokera przejmującego, ten ostatni pokrywa opłaty.
Niedawno przeniosłem moje pozycje z UBS do Yellowtrade. Wszystkie opłaty zostały pokryte przez Yellowtrade.
Pozdrowienia, Rich

Dobra wskazówka, pomaga mi również w podejmowaniu decyzji... Już myślałem o przejściu do Yellowtrade, ale opłaty za zmianę depozytu mnie zaniepokoiły.

Napisany przez fritz
@richard100:

Dzięki za wskazówkę, sprawdzę u Swissquote, czy mogą również pokryć te opłaty za mnie.

@ManfredBali:

Teraz już nie mogę tego sprawdzić, ale jestem pewien, że przy sprzedaży i pozycjach w depozycie prowadzone były osobne pozycje.

Myślę, że kupiłem obie na tej samej giełdzie, obie SWX, drugą kupiłem po kliknięciu na pierwszą pozycję.

Cóż, teraz i tak jedna pozycja już zniknęła.

Pozdrowienia,

Markus

Napisany przez Hans
Najlepsza w tym tygodniu +26,7%

Card Guard od początku 2006 roku wzrósł już o ponad 180%, co czyni go akcją o najlepszym wyniku na giełdzie w Szwajcarii.

Obecnie krążą plotki, że firma medyczna otrzymuje duże zamówienie od amerykańskiego ubezpieczyciela zdrowotnego.

Najgorszy w tym tygodniu -5,3%

UBS

Źródło: SonntagsZeitung

Napisany przez 2cybercrash
Miałem kiedyś na firmę Card Guard wyznaczony cel kursu na 10. To było naprawdę realistyczne. Nie chciałem komentować dalszego przebiegu, ponieważ determinować go będą dane fundamentalne.

Wygląda na to, że w tle rozwija się wiele kursowych wzrostów dla Card Guard. Dziś kurs wynosi 13,5, a 10 nie zostało istotnie przekroczone przy słabości. Czy na pewno 10 i nic więcej?

Powiedziałbym: mam nadzieję, że to nie tylko gorące powietrze?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Cybercrash

Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku, dziś wbrew moim zwykłym zasadom po prostu wpadłem na pomysł, żeby złapać kilka na 13,60 w ciemno. Tak jak mówią: trend jest twój przyjacielem.

Napisany przez Simona
Dla zainteresowanych Card Guard.

https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=24724&z=3

Pozdrowienia,
Simona

IPO na giełdzie NASDAQ, ciekawa informacja, dzięki Simona. Ważny jest chyba model biznesowy nowego przedsięwzięcia, wszystko w czerwonym kolorze z płonącym kapitałem? W informacji mowa o obciążeniach w wysokości 2,5 mln dolarów amerykańskich, ale IPO również przyniesie pieniądze do kasy w przypadku udanego debiutu na giełdzie. Ważne jest dla mnie solidne sprawozdanie finansowe Card Guard.

Napisany przez ADMCI4
To była solidna kula w płot. Włóżiłem stop loss na 10.80, ostatnia oferta. To nic nie dało z tym trendem i przyjacielem.

Napisany przez beat

To była porządna klapa. Ustawiłem zlecenie Stop Loss na 10.80, ostatnia oferta.

Wygląda na to, że nic z tego nie wyszło z trendem i przyjacielem.

To musiał być strzał w dziesiątkę. Decyzja była zbyt spontaniczna.
Gdybyś przyjrzał się CardGuardowi, zauważyłbyś, że ekstremalne ruchy tej akcji nie mają nic wspólnego z trendem, a są wyjątkiem. Twój pomysł z ustawieniem Stop Lossa był godny pochwały. Musiałbyś jednak podciągnąć stop loss, gdyby cena doszła do 14.85.
Jeśli teraz aktywujesz Stop przy 10.80, to jest to obszar, gdzie kurs i tak się ustabilizuje po spojrzeniu na wykres. Przynajmniej do danych finansowych z 16. listopada.
Z tą strategią możesz właściwie tylko przegrać. Skaczysz po wybiciu, a dajesz sobie margines do 20% w dół. Aby to usprawiedliwić, musiałbyś liczyć na zysk rzędu 50%.

To nie ma być krytyka, po prostu nie do końca zrozumiałem taktykę. Chętnie się dostosuję do wyjaśnień, aby się czegoś nowego nauczyć.

Bardzo pouczająca dyskusja, dziękuję uczestnikom. Tak, zawsze lubię się czegoś nowego nauczyć. Szczególnie jak czegoś nie robić. W przypadku Card Guard mam bardzo prostą strategię, która brzmi: albo biegaj, albo zdechnij. Tak postępuję z akcjami, które straciły 90% wartości - nie dokupuję, nie sprzedaję, dopóki nie sprawdzę wiarygodnych, solidnych danych fundamentalnych. W firmie Card Guard są przyzwyczajeni do niejednego kawału.

Napisany przez ADMCI4
Beat, dzięki za Twój wkład. Masz rację, co do wykresu. Również kupiłem w naprawdę nieodpowiednim momencie (patrząc teraz z perspektywy czasu).

Jednak nie jestem pewien, czy można określić wsparcia i opory w przypadku tytułu Card Guard. Patrzę na cały proces jako bańkę spekulacyjną, napędzaną przez wielu ludzi, i ustawiam stop loss raczej na podstawie tego, ile jestem gotów stracić, a nie na podstawie analizy fundamentalnej.

Jeśli okazałoby się, że żadne z plotek nie jest prawdziwe, to poziom 10 tak samo szybko się przełamie, jak poziom 5, to pójdzie gwałtownie, i znów znajdziemy się tam, gdzie byliśmy już wcześniej (czyli przy 4)... Ponieważ wzrosty nie są naprawdę uzasadnione pod względem fundamentalnym.

Napisany przez Hans
Karta gwarancyjna: IPO - jej córka LifeWatch wchodzi na giełdę Nasdaq

DJ Card Guard wprowadza spółkę-córkę LifeWatch na giełdę Nasdaq
08.11.2006 07:42:00,

Neuhausen am Rheinfall (AWP/sda) - Szwajcarska firma technologiczna z dziedziny medycyny izraelska firma Card Guard notowana na giełdzie planuje wprowadzić swoją spółkę-córkę LifeWatch na giełdę. Planuje się publiczne otwarcie w pierwszym kwartale 2007 roku na giełdzie amerykańskiej Nasdaq.

Napisany przez fritz
@Cupra:

4 nie było nawet najniższym punktem, w marcu 03 spadła do 1,91.

Była też kiedyś na poziomie 137, we wrześniu 00, ale to było w czasie bańki dot-com, więc byłoby lekkomyślne sądzić, że Card Guard ponownie tak szybko wzrośnie.

Niemniej jednak, będą kolejne niespodzianki, nie wiem w którą stronę, ale mogę sobie wyobrazić wszystko między 5 a 25.

Pozdrowienia

fritz

Dzisiaj mieliśmy raport z Q3, co najmniej kilka twardych faktów. Mogą one zostać podsumowane w jednym zdaniu i raczej nie wywołają entuzjazmu u nikogo: Card Guard/Q3: Przychód 13,13 (11,68) mln USD; Strata netto 1,43 (1,90) mln USD Card Guard nadal jest u mnie w portfelu. To dalej oryginalni klauni i ich produkt poprawia jakość życia.

Napisany przez Globalist
Niezwykłe, jak szybko rzeczy wracają do normy. -30% spadku w ciągu 20 dni. Wygląda na to, że niektórzy zdecydowali się na czasowe zabezpieczenie swoich zysków.

Globalista przespał fakt, że Card Guard przeprowadził mocne techniczne odrobienie strat na dzisiaj, 30.11., CHF 12.5. To już dość interesujące wyniki kursowe, które mogą przyciągnąć traderów i inwestorów. Czy nie ma nadziei na około 4 miliony zysku? Wtedy wycena nie byłaby aż tak niezdrowa, prawda?

Napisany przez beat
Po latach posiadania strony internetowej, która była czytelna tylko dla porządnego przeglądarki (Firefox), w końcu coś zrobili.

Może mają również inne plany? W każdym razie jest to postęp.

https://www.cardguard.com/newsite/index.asp?lang=2

Data: 28.02.2007

Napisany przez Simona
To już niedługo, 28.02.2007... Czas chyba powoli zacząć? Chyba tak. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat

Już niedługo, 28.02.2007... Czy czas powoli działać?

Nie, jeszcze nie sprzedaję mojej długoletniej inwestycji!
A może mówisz o kupnie? Przecież przy Strażniku Kart wszystko i nic jest możliwe. Więc gramy? W innych miejscach wolałbym poczekać.
Na przykład w przypadku Q-Cells, jeśli osiągnęłoby to około 45 zł, być może zaryzykowałbym.

Napisany przez Simona
Ruckzock 8)

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist
Faktycznie, to może być szansa. Tytuł jest wciąż w dużej mierze nieznany dla analityków i dlatego może przynieść niespodziankę. Jak wszyscy wiemy, Cardg. ma zamiar wprowadzić swoje dziecko, Lifewatch, na giełdę i na pewno nieźle na tym zarobi. I tak jak myślałem, ostatnio otrzymali zezwolenie na produkt w USA. Jednak mam niewiele informacji na ten temat, ponieważ są one rzadkie.

Card Guard reaguje dość gwałtownie bez oficjalnych komunikatów. Cena poruszała się względnie płasko w okolicach 12 CHF, potem spadła w okolice 10, się zatrzymała, dzisiaj jest powyżej 13, w szybkim stylu hazardzisty. Pozostań przy tym!

Napisany przez Simona
Wygląda na dobrze trzymającą się i nawet robi południowy ukłon, miłe co nie? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
A dziś pożegnali się ze mną miło o 13:10. Miło było, dziękuję - do zobaczenia innym razem. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez fritz
Dobrze zrobione, dzisiaj już spadły do 11,65, w tej chwili są na poziomie 12, -7,69%, więc niedługo można znowu wejść, ale tylko jeśli jutro wyniki roczne będą dobre. Ogólny trend jest mniej istotny, Card Guard często działa na przekór trendowi, ponieważ zawsze kupuje się wtedy, gdy nie wie się, co innego kupić, oczywiście jest to trochę hazard, ale trochę zabawy musi być.

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez Globalist

A dziś życzliwie pożegnali się ze mną o 13.10. Miło było, dziękuję - i do zobaczenia innym razem.

Pozdrowienia,
Simona

Ładnie, w piątek wyrzuciłam swoją na 12,90. Nadal jestem optymistycznie nastawiona, bo liczby mogą być dobre. Jednakże konkurenci zgłaszają wstrzymujące prognozy. Dla mnie było to jedno z powodów sprzedaży. Ponadto kurs w ostatnich dniach został specjalnie podbity przez inwestorów zorientowanych technicznie. To nie byli instytucjonalni inwestorzy, którzy kupowali. Pozwala to sądzić, że to morena? Wkrótce się przekonamy.

Napisany przez Dany1

Ładnie, sprzedałem swoje akcje w piątek po 12,90. Nadal jestem pozytywnie nastawiony, bo wyniki mogą być dobre. Konkurenci jednak wszyscy zgłaszają ostrożne prognozy. Dla mnie to jeden z powodów sprzedaży. Ponadto w ostatnich dniach kurs został sztucznie napompowany przez inwestorów zorientowanych technicznie. To nie byli instytucjonalni inwestorzy, którzy kupowali. Można z tego wnioskować, że to raczej pułapka, prawda? Wkrótce się przekonamy.

No cóż mamy tutaj? Globalista znów sprzedaje akcje, których nawet nie kupił, a co gorsza, całkowicie od nieznanej firmy. Pamiętasz, co pisałeś w sierpniu 06 roku?
i ach tak... jeśli kupił te akcje, to według niego jest głupim inwestorem...

po prostu do przeczytania...

Całkowicie od nieznanej firmy.
W mojej opinii biznes CardGuard to jedno wielkie nieporozumienie. Od prawie dekady obracają mizernym zyskiem. Chodzi tam tylko o jedno: pieniądze naiwnych inwestorów. Nabieranie

Napisany przez Globalist
Oto Dany
Na pewno dzisiaj również zdałeś sobie sprawę, że rzeczy zawsze trzeba oceniać na nowo. :wink:

Card Guard przynosi nowe liczby, prawie solidne i poprawione, mam nadzieję, że są one prawdziwe. W 2006 roku wykazano zysk w wysokości 1,8 mln USD, a pro forma nawet 5 mln.

Muszę skorzystać z informacji prasowej, ponieważ nie mogę linkować w UBS-Quotes,
dlatego dodaję źródło i informację o prawach autorskich.

DJ Card Guard ponownie odnotował zysk w 2006 roku
28.02.07 07:20:00- AWGB

Neuhausen SH (AWP/sda) - Izraelska firma technologii medycznej Card Guard
wraca do zysków. W roku obrotowym 2006 notowane na
szwajcarskiej giełdzie SWX przedsiębiorstwo wykazało zysk w wysokości 1,84 mln USD
po zeszłorocznym straty w wysokości 2,59 mln USD.

W skład tego zysku wchodzą koszty w wysokości 3,5 mln USD, głównie
związane z poradami prawymi i rewizją dotyczącą planowanego IPO LifeWatch Corp. Ponadto, koszty restrukturyzacji wyniosły
około 0,8 mln USD, a także netto kredyt podatkowy w wysokości około 7,6 mln USD został uwzględniony w zysku netto.

Na bazie pro forma, bez kosztów związanych z IPO, zysk netto wyniósł 5,3 mln
USD, a wynik operacyjny wyniósł -1,3 mln USD.

Obroty wzrosły o 13% do 54,54 mln USD, jak podał Card Guard w środowym
komunikacie. Zysk brutto wzrósł o 22% do
27,4 mln USD. Strata operacyjna przed odsetkami i podatkami (EBIT) wzrosła do 4,8
mln USD, po wcześniejszej straty w wysokości 2,4 mln USD w 2005 roku.

Zwłaszcza LifeWatch zanotowało znaczny wzrost, jak zauważył w komunikacie CEO i przewodniczący Rady Nadzorczej
Yacov Geva. Silna pozycja rynkowa Card Guard
umożliwi dalszy rozwój w dziedzinie podstawowej działalności oraz dalszą
ekspansję na rynkach telemedycyny i badań klinicznych.

cf/ra

(KONIEC) Dow Jones Newswires

28 lutego 2007 r. 01:20 ET (06:20 GMT)

Prawa autorskie (c) 2007 AG für Wirtschafts-Publikationen (AWP)
Card Guard N (CH0012815459)

Napisany przez beat
Gdyby nie przychód z podatków w wysokości 7.6 mln...

Pozostaje przy tym, że gdyby CARD po IPO nie przejął LifeWatch i Instromedix, ten wątek zostałby dawno zamknięty. Miejmy nadzieję, że IPO LifeWatch odniesie sukces i że pieniądze nie znikną w dalekich krajach.

Moim zdaniem raport finansowy jest również dość trudny do zrozumienia. Chciałbym dowiedzieć się o operacjach biznesowych, obrocie/zysku/prognozach. Następnie o różnych działaniach finansowych, takich jak IPO, amortyzacji, ulgach podatkowych(?) w takiej skali, o której rzadko się słyszy? Zyski i straty pomieszane, tak jak u Chanderaeta w Swissair, którego bilans był w każdym kolorze jak kolorowe Smarties, tak że nikt nie mógł już odróżnić czerwonego od czarnego?

Napisany przez Simona

Gdyby nie ulga podatkowa w wysokości 7,6 mln...

Pozostaje przy tym, że gdyby CARD nie przejęłoby LifeWatch i Instromedix po IPO - korzystając z otrzymanych funduszy - ten wątek dawno by się zamknął. Miejmy nadzieję na udane IPO LifeWatch oraz że pieniądze nie znikną w odległych krajach.

Czy to składka?

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez Globalist
Liczby w sumie nie były złe. Ale dlaczego zawsze tak skomplikowanie, panie Geva? Co do perspektyw, brak komentarza. To może być dzisiaj kroplą, która przelała czarę.
:cry:

Napisany przez beat
Jestem stałą wartością. Czasem trochę na minusie, czasem trochę na plusie, średnio zero. Zamówiłem znowu bilety na Walne Zgromadzenie. Jeśli wszystko się zgadza, pójdę, może uda mi się wyciągnąć sens z wchodzenia na giełdę. Kto zna CG, ten wie, że IPO i tak może potrwać jeszcze lata.

Schaffhausen (AWP) - Card-Guard AG przedstawia następujące wskaźniki za pierwszy kwartał 2007 r.:

(w mln USD)

Q1 07 Q1 06

Umsatz 13,57 13,25
Bruttogewinn 5,87 6,89
EBITDA/LBITDA (1,16) 1,87
EBIT/LBIT (2,00) 1,00
Reingewinn/-verlust (2,27) 0,55

na 31.03 na 31.12

Flüssige Mittel,
Wertschr. und
Strukturierte Prd. 17,52 22,15
Anlagevermögen 6,40 5,63
Fremdkapital 26,87 27,98
Eigenkapital 43,98 45,91
Nettoliquidität 4,13 8,34
Total Aktiven 70,85 73,89

jb

Zawsze trochę niejasne bilansowanie? Trzeci kwartał z lekko spadającym zyskiem operacyjnym o około 5 mln $. Została zaksięgowana straty bilansowe w wysokości 2 mln $. Nie można powiedzieć, że robi wrażenie, brak prognozy. Entuzjazm pozostaje ograniczony.

Napisany przez Simona
Czasem warto zaryzykować kolejną transakcję - może po prostu nie dzisiaj. Pozdrowienia,Simona

Napisany przez Globalist
Cardguard ponownie w strefie strat
Tak to oczywiście nigdy nie wygrasz. A perspektywy również nie są przyjazne dla akcjonariuszy. Z pewnością to gwarantuje szybkie kursy w okolicach 8.-
Wsparcie:
9.60
9.30
8.50

potem łowienie na dnie i cieszenie się oczekiwaniem :lol:

Napisany przez Globalist
Mój pierwszy przewidywany wsparcie jest testowany. Jednak 9.60 być może nie przyniosą wiele. Cardguard przed gruzowiskiem? (a zainwestowani są bezradni)

Napisany przez ADMCI4
dlaczego ruiny???Na stronie sprzedawcy jest po prostu wielokrotność zamówień w księdze zleceń niż na stronie kupującego.Ogromna presja sprzedaży. Czy cena spadnie poniżej 9,60???Planowane IPO spółki-córki w końcu powinno coś przynieść do kasy. Pytanie tylko, kiedy i co w międzyczasie będzie się dziać operacyjnie.

Napisany przez Globalist
Nie ma jeszcze ziemi

Napisany przez Simona
Właśnie sprawdziłam kursy. Możemy znowu, jeśli chcesz. Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata