Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Portal giełdowy

Napisany przez aktienfreund
Karat ma całkowitą rację. 8)

W forum powinno się akceptować wszystkie opinie, nawet jeśli czasem są trochę irytujące. I: Pytanie zasługuje również na odpowiedź. Inne podejście wydaje mi się zbyt elitarnie. :!:

Pozdrowienia, przyjaciel akcji

Napisany przez Globalist

Karat ma absolutną rację. 8)

W forum należy akceptować wszystkie opinie, nawet jeśli czasem są trochę irytujące. I: Na pytanie zasługuje odpowiedź. Inne podejście wydaje mi się zbyt elitarne. :!:

Pozdrowienia, aktienfreund

Piękne słowa :!:

Napisany przez beta
Okey, pięknie. Teraz moja opinia:

Edi, czyli Globi, powinien zostać wyrzucony. Koniec.
Kto tego jeszcze nie zrozumiał (na co wygląda, że należy także Salamander): On robi to samo, co już robił na forum Crash. Jego jedynym celem jest doprowadzenie do upadku tej platformy, i to mu się udaje.

Cóż, możemy patrzeć... ale ja mam faktycznie lepsze rzeczy do zrobienia. Musimy działać, jak w każdym moderowanym forum: Trolle są wyrzucani. Globalist, jak się chwalił kilka dni temu tutaj, ma 2 konta zarejestrowane na CASH, a Pegasus też wszystko zasmieca. Czy to nie wystarcza?!

@Salamander: Proszę usunąć tego Globalista

Będę wdzięczny, jeśli ktoś mnie powiadomi, kiedy to się stanie. Do tego momentu będę działał w jeszcze mniejszym stopniu, praktycznie zerowym.

Pozdrawiam

Napisany przez Globalist
Na tym forum nikt nie zostanie wyrzucony, jeśli zachowuje się odpowiednio.

Jednak są oczywiście osoby, które nie znoszą krytyki i po prostu nie potrafią wymieniać poglądów w sposób przyzwoity na publicznej platformie. Wyraźnie do nich należysz, więc na pewno nie będziesz dużą stratą :!:
I na pewno nie musisz mnie porównywać do swojego wspomnianego poprzednika. To przedszkole Beta, i doskonale o tym wiesz. Zachowaj się kulturalnie i przynieś coś konstruktywnego.

Napisany przez webmaster
Cześć członkowie forum,

portal giełdowy to platforma informacyjna służąca do dzielenia się wiedzą, opiniami i wiadomościami z innymi.
Jestem świadom, że nie wszyscy mówią tym samym językiem, ale warunkiem koniecznym jest przestrzeganie zasad etyki forum.

Możesz postępować tak, jak Felice to opisał....

Jeśli nie lubię kogoś przy stoliku, nie odchodzę od niego, tylko przesiadam się na drugi koniec. Być może zdarzy mi się wyrazić swoje zdanie tej osobie - ale w gruncie rzeczy ignoruję ją, bo lubię innych ludzi przy stole.

Dlatego pozostawiam Wam możliwość wyboru, który koniec stołu zajmiecie, i oferuję listę ignorowanych.
Więcej informacji znajdziesz tutaj: Umieszczanie użytkownika na liście ignorowanych

Salamander

Napisany przez Karat
Witaj Salamanderze

Zadowolenie wszystkich jest trudne. Szczególnie w forum giełdowym, gdzie różne opinie się spotykają. Każdy ma inne, mniejsze lub większe problemy. Jeden potrafi wyrazić się wybranie, inny mniej. Jeden lepiej zna się na giełdzie, inny gorzej. To jak w życiu. Ale cel jest taki sam dla wszystkich. Chcemy się wymieniać, coś przekazać lub dowiedzieć się czegoś. Każdy robi to najlepiej, jak potrafi. Poważanie nie powinno być stosowane. Nie chcę oceniać tego, co się teraz zdarzyło. Ani czy kogoś powinno się wykluczyć i gdzie i kto powinien decydować o wykluczeniu.

Rozwiązanie, które wprowadził Salamander, uważam za idealne dla forum. Serdecznie dziękuję Salamander. Mam nadzieję, że teraz znów zapanuje spokój i będziemy mogli kontynuować to, co wszyscy chcemy tutaj robić, czyli być na bieżąco z rynkiem. Wyłącznik ignorowania to dobre rozwiązanie. Na pewno będę go teraz również aktywować w naszym urzędzie skarbowym.

Wyłącznik ignorowania może być rozwiązaniem. Ale na pewno nie w rzeczywistym życiu. Niestety, w prawdziwym życiu niektórzy ludzie go używają zbyt często w wielu problemach. W rzeczywistym życiu problemy muszą być omawiane, a satysfakcjonujące rozwiązania muszą być znalezione. Niestety, często jest to uniemożliwiane przez to, że zbyt wielu decydentów stoi pod presją konieczności posiadania racji, z różnych powodów. Dążenie do posiadania racji pochłania zbyt wiele energii i uniemożliwia znalezienie optymalnych rozwiązań dla całej ludzkości. To powinno być wstyd dla naszego mądrego świata.

Jeśli pomyślimy, że wszyscy ludzie na świecie mieliby wystarczająco jedzenia i picia
(nawet w nadmiarze), a także pracę, gdybyśmy tak naprawdę chcieli, i jak to rzeczywiście wygląda, to mnie to bardzo zastanawia. Wszystko przez chęć posiadania racji!

Więc nie używajcie zbyt często wyłącznika ignorowania, ale częściej włączajcie wyłącznik w swojej głowie. Często drugie najlepsze rozwiązanie jest najlepsze. Na końcu wszystko sprowadza się do tego, kto decyduje, co jest słuszne. To dotyczy małej rodziny, dużych przedsiębiorstw i światowej polityki.

Karat

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję bardzo Salamander, szybka reakcja, rozwiązanie techniczne,
coś nowego, chętnie wypróbujemy.
Powinno to idealnie rozwiązać problem Börsen-Globi,
pod warunkiem, że można udostępnić wystarczająco dużo darmowej przestrzeni internetowej.

Funkcja ignorowania wybrana dla 2 użytkowników
Globalist, Pegasus

Twój cybercrash

Napisany przez beat
Również z mojej strony serdeczne podziękowania dla Salamandra za zainstalowanie filtra antyspamowego. Czy to jest rozwiązanie, okaże się, ale przynajmniej coś się ruszyło. Prawdopodobnie nie będzie używany zbyt często, ponieważ spam wydaje się dotykać tylko marginesową grupę. Cieszy mnie, że nawet marginesowe grupy znajdują zrozumienie. Dziękuję!

Napisany przez webmaster

Dziękuję bardzo Salamander, szybko zareagowałeś, techniczne rozwiązanie,
coś nowego, chętnie to wypróbujemy.
Powinno idealnie rozwiązać problem z Globi giełdowymi,
o ile będzie można znaleźć wystarczającą ilość darmowej przestrzeni internetowej.

Wybrana funkcja ignorowania dla 2 użytkowników
Globalist, Pegasus

Pozdrawiam, cybercrash

Cześć cybercrash,

powyższy wpis od Karat ujmuje sprawę w punkt. Dlatego proszę, abym i ja teraz nie zaczynał od razu formułować w słowach stanowiska ataku, ale raczej odwoływał artylerię, aby najpierw obserwować, jakie ruchy podejmują przeciwnicy.

Salamander

Napisany przez 2cybercrash
Dlaczego muszę wymieniać ignorowanych użytkowników z imienia i nazwiska:
Oczekuje się, że w forum pytania, bez względu na rodzaj, będą odpowiedziane lub należy się do nich ustosunkować.
Z mojej listy ignorowanych osób wynika jasno, że nie zawdzięczam tym użytkownikom dialogu i nie muszę wchodzić w żadne dyskusje. Koniec.

Funkcja ignorowania nie pokazuje, kto kogo ukrywa, co może prowadzić do błędnego przekonania, że jest się w dialogu?

Konsekwentnie przedstawiam jakie działania, jakie skutki niosą ze sobą. Nie prowadzę artylerii, lecz utrzymuję ogród warzywny wolny od chwastów!
Jestem pokojowym ogrodnikiem, a nie wodzem wojennym (pomimo oryginalnych stopni szlacheckich z czasów cesarstwa rzymskiego).

Jeszcze raz dzięki dla Salamandra za ewentualne zrozumienie i troskę przy wysokiej tolerancji.

Napisany przez Globalist
Również z mojej strony serdeczne podziękowania za Twoje cenne zaangażowanie Salamander.

Nie potrzebuję tej funkcji Ignoruj. Potrafię kontrolować siebie i samodzielnie decydować, kogo i co chcę czytać. Posiadam wystarczająco dużo rozsądku i samo-kontroli.
Jednakże, dla jakiegoś cyber-krachu i przede wszystkim dla jego wewnętrznej wartości, taka podpora jest z pewnością idealna. Mam nadzieję tylko, że nie prowadzi także tak życia. Na czerwonym świetle: ignoruj, rachunek w skrzynce: ignoruj, ciesz się życiem: ignoruj :P

Napisany przez Simona
Dziękujemy Salamanderowi za ofertę skierowaną do uczestników forum - i udanego powrotu po wakacjach! Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Dziękuję Salamandrowi za pierwszy krok we właściwym kierunku. Bardzo dobrze.

Teraz będę to obserwować trochę. Muszę po prostu przyzwyczaić się do tego, aby zawsze pozostawać zalogowanym, ponieważ w przeciwnym razie funkcja ignorowania nie działa. Jednak korzystam z czytnika RSS, więc tak naprawdę można zobaczyć z góry, co się dzieje.

Poza tym zgadzam się z cybercrashem: Osoby ignorowane są wymienione w sygnaturze, co tworzy jasność.

Pozdrowienia i podziękowania

Napisany przez Springer
To dostosowanie jest i pozostanie kompromisem i nie zwiększy jakości forum, ale warto o tym pamiętać.
Innym razem chciałbym podziękować Salamanderowi za szybką reakcję.
Dostosuję moje potrzeby w zależności od sytuacji, zobaczę najpierw, czy da się obejść bez tego...

Napisany przez kandinski
Co się właśnie stało?!

Wymiana wiedzy, opinii i informacji to podstawowa idea tego portalu.
Jednakże jest tu zbyt wiele opinii młodych użytkowników, którzy nie są zaangażowani, którzy nie mają doświadczenia, ale tylko opinie, które gdzieś usłyszeli i dlatego nie są przydatne, ale tylko wprowadzają zamieszanie.

Dlatego doceniam Beat, Simonę, Cybera, Betę, Peitschi... którzy starannie prowadzą badania i pozwalają nam się nimi podzielić, ZA DARMO :!: :!: :!:

Ponieważ w tej chwili nie inwestuję na giełdzie, nie piszę również na forum. (Skupiam się obecnie na nieruchomościach)

Porada dla młodych: Uczcie się od doświadczonych inwestorów giełdowych, którzy WIEDZĄ, jak to działa, udowodnili to.

Zresztą nie ma tutaj dyplomu ani dodatkowego zarobku w żadnej formie za pisanie postów :!:

Dzięki Salamanderowi, który wykonuje doskonałą pracę :!:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata