Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Moja droga do miliona

Napisany przez m-i-l-l-i-o-n
Dziękuję za odpowiedzi, obecnie czekam na płatności z programu partnerskiego buch.ch, po czym otrzymam rozliczenie i podsumowanie mojej kampanii reklamowej.

Napisany przez Miara
Możesz zająć się tematem pokera online. Znam kilka osób, które w młodym wieku zarobiły na tym sześciocyfrowe kwoty. Jednak musisz mieć też czas...

Możesz zająć się tematem pokera online. Znałem już kilka osób, które zarobiły na tym sześciocyfrowe kwoty w młodym wieku. Jednak musisz mieć na to też czas...

Tak, trochę się znam na pokera i wygrałem online już kilka dolarów, ale brakuje mi po prostu czasu, żeby zrobić to bardziej profesjonalnie. Szczególnie, że głównie gram w turniejach.

Być może kiedyś zacznę małe wyzwanie, na przykład z 10$ do 1000$ lub coś w tym stylu.

Znowu mam aktualizację, z pewnością ekscytujące otoczenie, chociaż wysoce spekulatywne, ale chcę przecież stać się bogaty za pomocą nietypowych środków

Moja droga do miliona: Bitcoin - Waluta z gniazdka

Napisany przez Holger
bardzo fajnego bloga!
Dziękuję bardzo, bardzo interesujące czytać.

lg

Napisany przez Kitschel
Czy pojęcie Day trading mówi ci coś? Mój kumpel zarobił na tym naprawdę dużo kasy... Jakoś jest wyjątkowo inteligentny.
Sam próbowałem, ale klęsko...
Myślę jednak, że jeśli masz czas, aby się w to zagłębić i siedzenie przed komputerem godzinami jest w twoim stylu, może uda ci się to osiągnąć...
Chociaż wtedy nie byłoby to pasywne zarabianie pieniędzy

Napisany przez CFO
Jeżeli teraz policzymy:
11.10.2011 do 12.4.2013 CHF 3144, to trwa - według liniowej prognozy jedynie mizerne 478 lat 5 miesięcy i 5 dni do miliona. W kontekście historii Ziemi to zaledwie krótka chwila. Ponadto badania nadal trwają, aby umożliwić życie nawet ponad 100 lat.

Więc: Wspaniałe perspektywy!

Pozdrowienia CFO

Napisany przez 2Escorpio

Gdy teraz policzymy:
11.10.2011 do 12.4.2013 CHF 3144, to zajmie to - przy liniowej progresji - jedynie marne 478 lat, 5 miesięcy i 5 dni do miliona. W kontekście historii Ziemi to bardzo krótki czas. Ponadto badania trwają, aby umożliwić życie znacznie ponad 100 lat.

Tak więc: Wspaniałe perspektywy!

Pozdrowienia CFO

uśmiecha się, od pewnego czasu nie kontynuował bloku

Hehe zawsze ekscytujące czytać komentarze tutaj

@CFO: Tak, blog był długo zaniedbywany, dlatego też stosunkowo mały kapitał, ale to się zmieni

@Kitschel: Oczywiście, już się tym zainteresowałem. W tej chwili mój kapitał jest zdecydowanie za mały, opłaty by mnie zjadły, ale później zdecydowanie warto spróbować.

Napisany przez marco1
Czy również uwzględniasz koszty utrzymania w swojej drodze do miliona?

Czy liczyłeś koszty utrzymania życia w drodze do miliona?

Nie, ponieważ próbuję osiągnąć milion tylko dzięki dodatkowym dochodom.

Moje normalne dochody nie są tutaj uwzględniane, a tam mam własne konto oszczędnościowe.

Napisany przez Andi25
Uważam, że pomysł z zarabianiem miliona euro poprzez prowadzenie bloga jest dobry i innowacyjny. Czy istnieje możliwość uczestnictwa, zarabiania i pomocy w tym projekcie?

Napisany przez tiemann
To również uważam za zabawne, prawie tak dobrze jak mój plan dzisiaj, aby złamać bank

Uważam, że pomysł zarabiania miliona euro za pomocą bloga jest dobry i nowatorski. Czy istnieje możliwość zaangażowania się w to, zarabiania i pomagania?

Jak sobie wyobrażasz takie zaangażowanie? Lub w jaki sposób chciałbyś pomóc?

Napisany przez Staubkuchen
To naprawdę super pomysł z tym projektem. Brzmi naprawdę interesująco, czy będzie opłacalny, to już inna sprawa... Mimo wszystko powodzenia :smile:

To naprawdę świetny pomysł z tym projektem. Brzmi naprawdę interesująco, ale czy będzie opłacalny, to inna sprawa... Mimo wszystko powodzenia :smile:

Obecnie kurs znowu się rośnie, więc wygląda na to, że jest dobrze!

Napisany przez Kitschel
Cześć,

jeśli chcesz osiągnąć coś z affilate, mogę ci tylko poradzić, abyś szczególnie dużo reklamował swoją stronę affilate. Oznacza to, że musisz rozsiać wszędzie backlinki do swojej strony affilate, aby pojawić się wyżej w wynikach wyszukiwania Google i w ten sposób przyciągnąć więcej odwiedzających.
Ponieważ jeśli Twoja strona nie jest znana, na pewno nie osiągniesz milionów...

Napisany przez isright
proszę jednak stronę/bloga w systemie WP lub Joomla itp... wygląda przerażająco

Napisany przez ThinkPad
Może warto też założyć własną domenę, a nie subdomenę. Kosztuje mniej niż 5 euro rocznie, z potrzebną przestrzenią internetową. Moim zdaniem wygląda o wiele bardziej profesjonalnie.

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=ThinkPad">
Może również warto kupić własną domenę, a nie subdomenę. To kosztuje mniej niż 5 euro rocznie, a wraz z potrzebną przestrzenią internetową wydaje się o wiele bardziej profesjonalne moim zdaniem.
[/cytat]
Wydaje mi się, że domena .ch kosztuje znacznie więcej

Napisany przez DustinDepot
Ładna próba, ale niestety nie wystarczająco miła, aby wzbudzić zainteresowanie^^.

Napisany przez Kawashimi
Ostatnio widziałem w telewizji, że pewien mężczyzna zaoszczędził na milionie. Kupował tylko artykuły spożywcze i inne rzeczy, które były w promocji, a następnie gromadził je na zapas. Myślę jednak, że żelazna dyscyplina, jaka się do tego należy, nie byłaby dla mnie odpowiednia.

Napisany przez trey
Świetny blog, niestety już tam się zbyt wiele nie dzieje.

Napisany przez 2Escorpio

Ostatnio w telewizji widziałam, że pewien mężczyzna zaoszczędził sobie milion. Kupował tylko artykuły spożywcze i inne rzeczy, które były w promocji, a następnie składował je na zapas. Ale myślę, że żelazna dyscyplina, która temu towarzyszy, nie byłaby dla mnie...

No cóż, nawet jeśli bym to jakoś potrafiła... pojawia się pytanie, czy w ogóle chcę. Co mi da milion na koncie, jeśli muszę żyć jak osoba korzystająca z zasiłku dla bezrobotnych, mimo że pracuję?

btw: Czy miałeś na myśli tego gościa z programu Millionär sucht Frau na Sat1?

Napisany przez Andy34

No dobrze, nawet jeśli można by jakoś to zrobić... to pytanie brzmi, czy w ogóle tego chcę. Co mi da milion na koncie, skoro muszę żyć jak osoba otrzymująca zasiłek Hartz4, mimo że pracuję?

btw: Czy miałeś na myśli tego typa z programu „Milioner szuka żony” w Sat1?

Milion na koncie nie pozwalają Ci już więcej żyć jak osoba otrzymująca zasiłek Hartz4! Drugi milion przychodzi już całkowicie sam i trzeci jest już nieunikniony
Tutaj ciekawa książka na ten temat:
https://www.google.de/#psj=1&q=milli...+buch&tbm=shop
Nosi tytuł „Milioner” autorstwa Tommyego Jauda
Tak to się świetnie żyje.
Niestety zawsze znajdą się zazdrośnicy, którzy uważają to za niesprawiedliwe. Znam kolegę, który ma w swoim sąsiedztwie sąsiada, który wyraźnie jest bardzo bogaty.
Ten sąsiad ciągle angażowany jest w spory sądowe, rzekomo jest tak często pozwany, że obecnie jest reprezentowany przez kilku prawników z Berlina.

I znowu wracamy do tego, że pieniądze same nie sprawiają, że jest się szczęśliwym. Prawo karne w Berlinie jest naprawdę skomplikowane. Wtedy trzeba już naprawdę sprytnych prawników, którzy cię wybrną z opresji.

Najlepsze życzenia i powodzenia

Napisany przez trey
Ta książka jest naprawdę dobra, także jako audiobook nie jest zła.
Czy jednak nadaje się jako przewodnik do bogactwa?

Napisany przez MysticX
Trochę zbyt plakatowa cała historia. Z pewnością nadal można zostać milionerem jako trader z Bitcoin, mając właściwy timing, ale staje się to coraz trudniejsze. Znalazłem swoje wejście przez bitcoinexplorer.de i udało mi się zyskać tu i ówdzie kilka zysków na poziomie 50-100%. Jednak trzeba posiadać doświadczenie na rynku akcji, dobry timing rynkowy, aby nie ulegać hajpowi, oraz niezbędne jest dobre zarządzanie ryzykiem i pieniędzmi.

Napisany przez Laura555
Cześć,

Choć uważam, że to świetnie, że masz takie motywacje i mam nadzieję, że uda ci się zdobyć milion, ale nie jest tak łatwo, jak się wydaje, aby tam dotrzeć....

Pozdrowienia,
Laura555

Napisany przez Lisa2013
Z uczciwością musielibyśmy mieć w Niemczech ponad 20 milionów milionerów (emerytów)

Napisany przez Markus77
To miły blog! Miła lektura wieczorowa na tablecie

Napisany przez Ophelia
Jaka jest teraz sytuacja.....czy już żyjesz tylko z odsetek?

Napisany przez geld-presse.de
Cześć wszystkim! Chciałem najpierw powiedzieć cześć i zapytać was, jak mogę poprawić swoją stronę internetową i bloga, oraz czy już wam się podobają.

Geld-Presse.de

Napisany przez christin07
[cytuj=H.C. Pe">
Może założyć bloga za pomocą Wordpressa - może przyciągnąć więcej odwiedzających i wyglądać bardziej profesjonalnie.

Zgadzam się z tym, ale pomijając to, stał się pięknym blogiem. Czy nadal będziesz go prowadzić?

A dlaczego nie założysz własnego bloga? Uważam, że wygląda to bardziej profesjonalnie niż blog na Blogspot. Kiedyś miałem bloga z własną domeną i tak naprawdę nie jest to trudne do zrealizowania.

Wystarczy zarejestrować własną domenę (na przykład tutaj), już masz własny adres internetowy. Następnie potrzebujesz jeszcze prostego pakietu hostingowego. Większość dużych dostawców hostingu oferuje również kreatory stron internetowych, ale ja wtedy używałem Joomli i polecam go raczej do tworzenia blogów, ponieważ daje dużo więcej swobody w projektowaniu, a system jest nadal dość intuicyjny i prosty (https://www.youtube.com/watch?v=i_Lhp3hoS7c).

Poza tym, piękny blog.

Pozdrowienia
Christin

Napisany przez RudesnWold
Uważam również, że blog jest bardzo interesująco napisany! Droga do (pierwszego) miliona jest czasami bardzo niejasna i muszę przyznać, że także ja nad tym myślałem. Nie czytam wielu książek o samorozwoju ani poradników, ale czasami przeglądam internet i natrafiam na ciekawe artykuły. Na przykład uważam, że następujący artykuł jest bardzo interesujący: Jak zostać bogatym? – Źródło informacji. Czasami wystarczy zmienić tylko kilka cech i postaw, aby osiągnąć bogactwo. Nie zawsze musi chodzić o bogactwo finansowe. Wystarczy, że jesteśmy zdrowi i mamy wspaniałą rodzinę, bo to także jest bogactwo!

Napisany przez Herbert34

Może stworzyć blog za pomocą Wordpressa - może przyciągnąć więcej odwiedzających i sprawiać bardziej profesjonalne wrażenie.

Wordpress Imperium z reklamą

Napisany przez jebere
Istnieje wiele doradców, ale wszyscy zawierają w sobie pewną prawdę

Napisany przez finno

Cześć wszystkim,

Wszystkie nasze marzenia mogą się spełnić - jeśli tylko mamy odwagę iść za nimi.
Walt Disney

Zgodnie z tym cytatem niedawno rozpocząłem projekt blogowy, w którym staram się zarobić milion za pomocą prostych środków i dodatkowych dochodów.

Teraz zawsze szukam wskazówek, jak zwiększyć swoje dochody i mądrze ulokować pieniądze. Ponieważ tutaj kręci się wielu ekspertów finansowych, mam nadzieję na kilka cennych wskazówek.

Dziękuję bardzo i pozdrowienia
Thierry

Mój syn pracuje w branży marketingu internetowego, sam nie mam w tym zbyt dużego pojęcia, ale on często mówi o nowych projektach i jak istotna jest treść oraz właściwe używanie słów kluczowych.

Na przykład mógłbyś sprzedawać online tematyczne e-booki lub zarabiać trochę pieniędzy na Amazonie? Możliwości jest wiele.

Napisany przez marina.ehrig
Powodzenia z Twoim milionem!

Napisany przez omega87
Ostatnia aktualizacja na początku 2013 roku? Widocznie nie była zbyt opłacalna lub stał się milionerem szybciej niż się spodziewał

Napisany przez Suxxess
Wyobraź sobie, że oszczędzasz setki tysięcy, żyjąc jak Sknerus McKwacz. Więc masz 65 lat, masz milion na koncie i w zasadzie niczego nie doświadczyłeś w swoim życiu. Oprócz oszczędzania należy więc pamiętać, żeby też żyć. (Ważna jest równowaga). Bo po co się oszczędza? Czy człowiek ma garb przez 50 lat po to, aby potomkowie mogli przepuścić oszczędności? Czy takie życie jest godne pożądania?

Raczej finansować Dom, mieć dzieci, nie oszczędzać wszystkiego i od czasu do czasu sobie coś pozwolić. Pieniądze same w sobie nie sprawiają szczęścia, ale uspokajają. W końcu każdy musi sam zdecydować, jak definiuje spełnione życie. Wiem tylko, że osoba, która podporządkowuje pieniądze wszystkiemu innemu, jest biedna.

Napisany przez Cici
W swoim blogu z 07.04.2013 roku napisał:

Jak teraz mogę zarobić pieniądze?

Myślę, że kurs Bitcoina [ok. 120 USD] jest już zbyt wysoki, żeby teraz dołączyć. Jednak w trakcie moich badań natknąłem się na inne wirtualne waluty [...] To między innymi Litecoiny (kurso obecnie ok. 4,00 USD) i Terracoins (kurso obecnie ok. 1,00 USD).

Gdyby pozostał przy bitcoinach, to dzisiaj kosztowałyby one ok. 272 USD, podczas gdy Litecoiny kosztują ok. 1,90 USD; Terracoins nawet nie są warte nawet jednego centa dolara. Ale po fakcie jest się zawsze mądrzejszym.

Napisany przez LydiaSachse
Uważam, że to naprawdę interesujący projekt! Na pewno życzę Ci powodzenia w realizacji planów i będę śledzić rozwój sprawy!

Napisany przez agnes-lange
Cześć,

bardzo interesujące wpisy, będę teraz regularnie śledzić. Powodzenia w Twoim przedsięwzięciu!

Napisany przez axelwalldorf
Cześć,
inwestuj w dochodowe lokaty pieniężne i ponownie inwestuj zarobione pieniądze. Dzięki temu efektowi możesz odnotować bardzo wysoki procentowy wzrost swoich pieniędzy!
Pozdrowienia i powodzenia!

Napisany przez maestro
Czy wszystko się uda?! Oznacza to, że dla miliona trzeba coś zrobić

Napisany przez leniju
Zaloguj się za pomocą PIN-u, może mam pewien sposób.

Napisany przez Sandokan66
Oj, to również by mnie zainteresowało. Chcesz się tym ze mną podzielić? Szkoda, że nie ma już żadnych nowych informacji od przyszłego milionera....

Napisany przez leniju
Sprawdźcie tabelę, nie musicie sami handlować, to robią codziennie brokerzy. W ten sposób buduje się Wasze konto. Jak to działa, napiszcie do mnie prywatną wiadomość, a wtedy prześlę Wam dalsze informacje.

Napisany przez jebere
Już dawno zrezygnowałem z drogi, nie ujrzę miliona

Napisany przez cosmo

Ja, ja odpuściłem już tę drogę, miliona nigdy nie zobaczę

Ja również nie, i wiele innych osób dołącza do tego, ale możliwe są nawet setki tysięcy, jeśli masz 5000 euro i zarabiasz codziennie 1% w systemie składanym.

To wszystko przez 365 dni.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata