Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Kto ma pomysł na prezent dla dziadków?

Napisany przez Hanni77
Uważam, że vouchery są zawsze świetne. Zwłaszcza gdy już ma się wszystko. Bon na wspólne wyjście na obiad na przykład, albo na jakiś fajny wypad razem. Z takim prezentem trudno coś zepsuć.

Napisany przez Rotstift
Mam już żadnych dziadków, ale co powiesz na kosze prezentowe?

Napisany przez Kattie
Rejs statkiem na pewno byłby świetnym pomysłem!

Napisany przez Hopper

Kupiłem taką piękną książkę pt. oma (bzw. opa) erzähl doch mal!

Mogą w niej zapisać swoją historię życia, a kiedy nie będą już z nami ( ) będę mógł to wszystko przeczytać! :-)

Niektórzy jeszcze bardziej się cieszą, gdy mogą to opowiedzieć wnukowi/wnuczce, a ten/a ta siedzi i słucha. Później, gdy się to czyta, może się pojawić wiele pytań, które można zadać w rozmowie.
Zależy to także od tego, czy są nadal bardzo aktywni i ciągle rozmawiają z ludźmi, wtedy może im się nawet nie chcieć siadać i opowiadać.

Napisany przez Steffi89
Cześć!
Myślę, że należy poświęcić czas swoim dziadkom. Zrobiliśmy z naszymi dziadkami wycieczkę, ponieważ nie pochodzą z tego samego miejsca co my. Byli z tego niesamowicie zadowoleni. Wspomnienia są o wiele cenniejsze niż prezenty materialne.

Napisany przez finanzhai81
iPad !!!

Napisany przez Macca
Znajdź osobiście zdjęcia lub album ze zdjęciami, coś fajnego. Moi dziadkowie zawsze się najbardziej cieszyli z tego. Bycie na zdjęciach z rodziną i wnukami po prostu ma w sobie to coś!!

Napisany przez Espresso
Wycieczki zawsze sprawiają mi przyjemność, a kolacje kryminalne również mogę polecić. W zeszłym roku zrobiłem moim dziadkom grę karcianą z ich zdjęciami, ponieważ często grają w kierki. Na kartach są moje dziadkowie jako Dama i Król, a ja jestem Waletem. Bardzo się ucieszyli z tego prezentu.

Napisany przez Malivin
Zawsze daję prezenty w postaci własnoręcznie wykonanych kalendarzy z zdjęciami naszej rodziny.
Bardzo się to podoba!

Napisany przez Espresso

Ja, zawsze daję domowej roboty kalendarze z zdjęciami naszej rodziny.
Bardzo dobrze to wychodzi!

tak jak już powiedziano. Osobiste prezenty zawsze są najlepsze. Można razem coś zrobić albo zrobić coś ręcznie z zdjęć lub podobne.

Napisany przez Alldia
Jak już wcześniej wspominałem: Zalecałbym także coś bardziej osobistego, jeśli nie ma konkretnej prośby od dziadków . . .

Napisany przez kitycat
Super pomysł z tym doskonaleniem się. Zawsze dobrze jest poszerzać swoją wiedzę z zakresu obsługi komputera. Dzięki temu będziecie mogli świetnie korzystać ze Skypea. Alternatywnie, możesz wybrać się z bliskimi na wspólną wycieczkę. Myślę, że wszyscy będą mieli z tego korzyść, a wspólne wspomnienia zostaną na długo w pamięci.

Napisany przez jule-gotti
W zeszłym roku podarowałem moim dziadkom bon na pięć kompleksowych sprzątań ich mieszkania. To było coś innego i bardzo się ucieszyli, ponieważ nie są już tak sprawni jak kiedyś.

Napisany przez pennyfuchser
Tego nie można tak po prostu ocenić. W zeszłym roku podarowałem mojemu dziadkowi książkę o historii Zagłębia Ruhry, ponieważ bardzo go to interesuje. Moja babcia dostała 3 książki z krzyżówkami, ponieważ nie robi nic innego przez całą dobę i po prostu je uwielbia.

Napisany przez Alex76
Moje złote zawsze cieszyły się z prawdziwego kruszcu złota.
Bo ci starsi ludzie nie mogą pozbyć się ciągłego strachu przed dewaluacją pieniądza w żaden inny sposób. Chcą mieć to, o czym inni zawsze mówią.

Napisany przez MrRob
Uważam, że kreatywność, która kryje się za prezentem, jest o wiele ważniejsza niż jego wartość materialna :-)

Napisany przez RudesnWold
Myślę, że spędzanie wspólnego dnia z dziadkami zawsze się sprawdza

Napisany przez MrRob
to naprawdę czasami prawdziwe wyzwanie

Napisany przez Lasse23
Możesz podarować swoim dziadkom wspaniałą wspólną małą podróż. Możecie wybrać się na wędrówkę w odległym regionie.

Albo spersonalizowaną powieść, w której będą odgrywać główne role. Pomysłów jest wiele!

Może wspólnie pójść coś zjeść?

Napisany przez finanzfranz
Co powiesz na to, aby ugotować coś pysznego dla swoich dziadków? W tym forum znajdziesz wiele przepisów. To nie musi być nic wielkiego. Na pewno ucieszą się z makaronu z sosem pomidorowym, ponieważ zobaczą, że się postarałeś.

A może po prostu zrób zegar ścienne, to wcale nie jest trudne. Znalazłem tutaj instrukcję: WanduhrBastelanleitung

Napisany przez wiener
Pytanie pochodzi z roku 2011. Dziadkowie zostali od tego czasu obdarowani co najmniej 3 razy.

Napisany przez finanzfranz

Pytanie pochodzi z roku 2011. Dziadkowie zostali od tego czasu obdarowani co najmniej 3 razy.

jak już zauważyłeś... Dziadkowie muszą być obdarowywani częściej, dlatego zawsze trzeba mieć nowe pomysły

Napisany przez btrudos

jak już słusznie zauważyłeś... Dziadkowie muszą być częściej obdarowywani, dlatego zawsze potrzebne są nowe pomysły

więc jeśli tak jest, ja również potrzebuję pomysłu

Napisany przez Daggy
To zawsze jest dla mnie trudne. Moja babcia ma także 6 dzieci i 13 wnucząt. Można sobie wyobrazić, ile drobiazgów się wtedy zbiera. Co może być miłego, to podarować im bilety na jakieś wydarzenie, gdzie będą mogli wyjść. Na wycieczkach autokarowych zawsze można również zarezerwować podróż w nieznane, co zawsze im się podoba. Moja babunia lubi też gotować i piec. Można również samodzielnie zaprojektować fartuchy do kuchni i na przykład napisać na nich jakiś dowcip. Kiedyś także przygotowałem kosz prezentowy z apteki. Można je tanio kupić samemu albo kupić alternatywnie: https://web54.server11332.yco.de/media/small_RabenhorstGeschenkkorb.jpg

Napisany przez MaxiW
U moich dziadków zawsze mówią Hauptsache nichts, was nur herumsteht, bo nie potrzebują już rzeczy, które tylko kurzą się na półce. Czy dziadkowie lubią czasem wypić wino? Mój dziadek tak, dlatego lubię dawać takie prezenty: Probier-Pakete: eine kleine, aber feine Auswahl - Weinpaket.de. Poza tym zgadzam się, że na pewno miło by było dla nich, gdybyśmy razem coś razem zrobili. Na przykład kiedyś wszyscy razem byliśmy nad Jeziorem Bodeńskim, co było bardzo przyjemne.

Napisany przez PascalSoest
Wybrałem wino jako prezent dla mojego dziadka w moim ostatnim prezencie. Jednak nie podarowałem mu pojedynczej butelki, lecz elegancki zestaw prezentowy. Spójrz tutaj, tam znajdziesz wielką skrzynię na wino w stylu kolonialnym, co prezentuje się bardzo elegancko. Na tej stronie znajdziesz bardzo dobrą ofertę prezentów dla wszystkich członków rodziny. Znalazłem tam już prezent dla naszego syna, ale również dla koleżanki z pracy.

Napisany przez dieter meyer
Dla mojej babci często kupuję rzeczy do kuchni :P Nowe garnki lub nowe urządzenia kuchenne. Co jeszcze lubię kupować: perfumy i torby.
Dla mojego dziadka lubię kupować słodycze, od czasu do czasu wino i narzędzia ogrodowe.

Napisany przez Stefan77
Myślę, że coś własnoręcznie zrobionego zawsze się najlepiej sprawdza. Może spróbujesz szydełkowania albo dziergania???

Napisany przez grib
Myślę, że dziadkowie zawsze cieszą się z wspólnych aktywności.
W końcu czas, który można spędzić razem, jest ograniczony.
Zawsze obdarowuję moich dziadków biletami na koncerty lub opery, które potem razem odwiedzamy.

Napisany przez finno
Czy ktoś ma pomysł na ostatnią chwilę dla moich dziadków? Zawsze mam z tym trudności... Nie chcę ciągle tylko dawać vouchery

Napisany przez Daydream75
A może zrobienie albumu ze zdjęciami albo czegoś bardziej osobistego - ale wiesz lepiej o swoich dziadkach niż wszyscy razem wzięci. Albo weekend w spa albo wspólny urlop - pomysłów jest wiele, ale tylko Ty wiesz, co będzie odpowiednie!

Napisany przez Klabautermann
Myślę, że miłym prezentem dla dziadków będzie spędzenie trochę czasu z wnukami. Możecie razem pójść na jakieś fajne wydarzenie. Wyjdźcie z domu i poczujcie coś nowego.

Napisany przez MartinR.
Podróż z dziećmi zawsze cieszy się dużym uznaniem :-)

Napisany przez LydiaSachse
Uważam, że prezenty związane z fotografiami zawsze są świetnym pomysłem. Prawdopodobnie nie ma dziadków, którzy nie ucieszyliby się z takiego upominku.

Napisany przez Hanni83
Małe upominki z pewnością też będą mile widziane. Coś takiego jak domowej roboty czekolada, czy cukierki oraz prażone migdały. Na Google powinieneś znaleźć wiele instrukcji.

Napisany przez agnes-lange
Cześć,

myślę, że rzeczy własnej roboty zawsze się świetnie sprawdzają

Napisany przez EngelMarco
Seniorzy naprawdę uwielbiają wycieczki! Albo fotografie. Chętnie też podaruję wizytę w termach :-)

Napisany przez axelwalldorf
A może coś w stylu przedmiotu z grawerem? Można to bardzo elastycznie zrealizować.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po prostu dajcie swoim dziadkom czas i spędźcie z nimi czas na czymś, co za kilka lat może już nie będzie możliwe. Nawet jeśli to tylko kawa w luksusowej kawiarni albo spacer w pięknej okolicy, do której można dojechać samochodem, a dziadkowie nie.

Napisany przez maestro
Mogę polecić Tobie kosz upominkowy :d Na przykład możesz włożyć tam musztardę, dżem, dobry wino i wiele innych rzeczy. Zawsze się sprawdza

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata