@Schwarzerritter: Państwa wpisy ujawniają w sposób niezwykle drastyczny, jak bardzo są Państwo zdenerwowani. Inaczej nie da się wytłumaczyć, dlaczego reagują Państwo na wpisy, które WSZYSTKIE zawierają ocenę NIEZAPRZECZALNYCH i ZNANYCH faktów, jedynie nieuzasadnionymi groźbami.
Absolutną perełką jest na przykład twierdzenie, że dochodzi się do zupełnie innej oceny (więc nie dotyczy to schematu piramidy finansowej), gdy polega się na badaniach z udziałem klientów i pośredników firmy DC. Logiczne jest, że gdybym jutro uruchomił schemat piramidy finansowej, osoby, których zwerbowałem do współpracy i nieszczęsne ofiary, byłyby ostatnimi, którym powiedziałbym, co tak naprawdę zamierzam osiągnąć.
A kto ostatecznie zostanie pociągnięty do odpowiedzialności, okaże się w odpowiednim czasie, ponieważ jedno jest pewne, organy ścigania w Szwajcarii i w Niemczech są od dawna zaangażowane i z zainteresowaniem i z zainteresowaniem obserwują toczy się tutaj dyskusja.
I proszę się nie martwić, jeśli chodzi o moje informacje: Mam materiały sprzedażowe w formie papierowej, a także dane kontaktowe jednego z pośredników, więc mogę stosownie potwierdzić swoje podejrzenia dotyczące piramidy finansowej w razie potrzeby. Ponieważ to, co przegapiliście w swoim liście z gróźbami, to fakt, że wasza przesłanka o niewinności, że nie udowodniono dotychczas, iż DC prowadzi schemat piramidy finansowej, już nie przyniesie oczekiwanego rezultatu: Fakty po prostu nie przemawiają za rzeczywiście solidnym modelem inwestycyjnym: historia firm, upadki, próby powstrzymania klientów przed zwrotem wpłat, sfałszowane życiorysy poszczególnych osób, minister finansów, który wierzy, że krótka sprzedaż i sprzedaż krótka to różne sprawy, kopalnia złota, z której w bardzo krótkim czasie wydobyto złoto o wartości 1,1 mld
USD, fakt, że kopalnia złota miała się znajdować raz w Alasce, a raz w Syberii, bezsensowne bony SKR security house, fakt, że w handlu surowcami nawet w czasach największego kryzysu gospodarczego miały się być osiągane znaczne zyski, brak zgody zgodnie z FinMaG, fakt, że teraz wolno działać w krajach trzecich, gdzie organy nadzoru bankowego wolą grać w karty niż sprawować kontrolę, i tak dalej i tak dalej - mogę jeszcze więcej wymieniać, ale znacie Państwo te nieprzyjemne fakty osobiście. I kiedy DC miało możliwość ujawnienia kart w ramach postępowania nadzorczego, zdecydowano się zbojkotować śledztwo. Czy naprawdę uważacie, że te fakty świadczą o rzetelnym prowadzeniu biznesu?
I wreszcie dotyczy to szczególnie osób takich jak Państwo: Dokładnie przeczytajcie, jakie fakty zostały ocenione, wtedy sami dojdziecie do wniosku, że wasze groźby są niewystarczające.
Na koniec chciałbym Państwu powiedzieć dobrze radę, jak i osobom stojącym za DC: To, co obecnie wymyślili ci ludzie, czyli przeniesienie siedziby firmy do Hongkongu, aby zbierać środki inwestorów dla tamtejszej firmy, w Niemczech nazywa się POŚREDNICTWEM W TOPNIAKACH KRAJÓW TRZECICH. Jest to uregulowane w § 1 ust. 1a Nr 5 KWG, a zatem działalność bankowa podlegająca zezwoleniu. Zarówno pośrednicy takiego inwestowania, jak i emitent są więc przestępcami (§ 54 ust. 1 Nr 2 KWG), jeśli prowadzą lub pośredniczą w takich działaniach bez wymaganego zezwolenia zgodnie z ustawą KWG (§ 32 KWG). Zaraz zadzwonię do BAFin, aby zapytać, czy ktoś już złożył wniosek o zezwolenie na pośrednictwo w inwestycjach w DC Asia Ltd.
Z walecznym pozdrowieniem
Schneemann