Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez forsum

@forsum:

To, co tutaj rozpowszechniasz, jest absolutną zuchwałością! Jak zawsze, winni są inni (FINMA, Revistrust, banki, Bafin, itp.)

Kiedy zdasz sobie sprawę, że zarząd DC wprowadza inwestorów w błąd w sposób podstępny?

SBS,

Może i jest to zuchwałe, gdy nie pozwala się na wszystko. Jednak mam nieco więcej informacji, które zdyskredytują twoje zarzuty.

Zobaczysz... Jak mi potwierdzono, będziesz musiał się bardzo dokładnie tym zajmować, być może nawet bardziej, niż ci się wydaje...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ProperSoul
O informacje, których nie chcesz lub nie możesz udostępnić, ponieważ są one całkowicie zmyślone. Dopóki nie przedstawisz żadnych sensownych argumentów, nie będziesz miał/miała/nie będziesz mieć podstaw do wygłaszania twierdzeń, ponieważ są one bezwartościowe.

Napisany przez forsum

Tak, jako - na szczęście - zupełnie niezainteresowany, mogę się tylko cieszyć z niezwykle wysokiej wartości rozrywki tej dyskusji.

Ten forsum jest prawdopodobnie jednym z działaczy za DC i dlatego broni własnego schematu piramidy finansowej...

Proszę nie przestawać ^^

..to jest naprawdę za dużo zaszczytu. Mogę panu zapewnić, że moje zaangażowanie było wyłącznie inwestycyjne, jednakże znam osobiście odpowiedzialnych za DC i dlatego być może dysponuję nieco więcej informacjami... Nie zostałem również zmotywowany do pisania tutaj postów. Jednakże z uwagi na moje różnorodne obowiązki znam wielu ludzi, którzy skorzystali z oferty inwestycyjnej DC, dlatego uznałem za konieczne wprowadzić niektóre dostępne mi informacje do dyskusji.
Schemat piramidy finansowej faktycznie nie jest prowadzony. Wkrótce zostanie to udokumentowane poprzez bilanse sporządzone przez neutralnych biegłych rewidentów... Wielu krytyków całkowicie przeoczyło, że firma DC istnieje jeszcze niecały rok.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez Terminator
O rany, co za dziwna gromada ludzi przebywa na tym forum... nie do wytrzymania ?‍♂️

Jest takie przysłowie... CHCIWOŚĆ ROBI BYKÓW, idźcie do swojego zaufanego banku, o ile jeszcze istnieje.

Napisany przez ADMCI4
@ Terminator Na takie wpisy możemy sobie tutaj darować, proszę bez ogólnych oskarżeń, to nie przystoi Terminatorowi.

Napisany przez fruehling
Witaj forsumie,

również państwo może popełniać pewne błędy (chociaż w tym konkretnym przypadku NIE wierzę w to). Mylenie się jest ludzkie, a w końcu w państwowych instytucjach pracują tylko ludzie. Jednak istnieje istotna różnica między samym państwem a DC oraz ich twórcami, dyrektorami i rzecznikami. Różnica polega na tym, że państwo ma organy kontrolne (słowo klucz: podział władz: sądy, parlament, rząd I POSTARZY obywatele! itp.), musi składać sprawozdania określonym instytucjom i podlega prawu (prawa obrony obywatela!). Dokładnie te rzeczy NIE mają zastosowania w przypadku DC:

DC nie ma żadnych organów kontrolnych do pokazania (ani firmy audytorskiej, ani niczego innego)
DC nie chce składać sprawozdań żadnej instytucji (dlatego nie prowadzą żadnej księgowości ani bilansu i unikają Finmy i Revitrust!)
DC nie chce podlegać prawu, dlatego dyrektorzy uciekają po całym globie, tam gdzie prawa dają im największą swobodę działania (Wyspa Man, Azja...)
To tylko w ramach obrony państwa... Może faktycznie istnieją możliwości poprawy w naszych nowoczesnych zachodnich demokracjach! Ale w takim przypadku nie tylko narzekać, ale zakładać grupy interesu i działać politycznie, itd., i NIE ciągle wyzywać na najbogatsze kraje świata, które nas wszystkich (!) wspierają, gdy coś idzie nie tak! Jak pasożyty w smalcu... Mogę to wytłumaczyć tylko jako bezgraniczną zazdrość forsuma, no cóż... Pozytywne strony państwa oczywiście nie są widoczne dla forsuma. Polecam: spędź pan(a) 1-2 lata w kraju rozwijającym się, być może potem stanie się pan(a) skromniejszym...

Proszę zawsze pamiętać: DC nie otrzymało zezwolenia na działalność na rynku finansowym w Szwajcarii, i myślę, że wielu zastanawia się dlaczego i w końcu samemu wyciąga swoje wnioski...

Pozdrowienia,

frühling

PS: Mam już pomysł na nazwę przyszłych biegłych rewidentów DC: Asia Economic Proofing Ltd.

Napisany przez forsum

cześć Wiosno,

nawet państwo może popełnić pewne błędy (choć w tym przypadku w to nie wierzę). to ludzkie popełniać błędy, a w państwie pracują przecież tylko ludzie. Niemniej jednak istnieje istotna różnica między samym państwem a DC z ich twórcami, dyrektorami i rzecznikami. Różnica polega na tym, że państwo posiada organy kontrolne (hasło: podział władzy: sądownictwo, parlament, rząd ORAZ świadomi obywatele! itp.), musi składać rachunki pewnym instytucjom i podlega prawu (prawa obrony obywatelskiej!). Dokładnie te rzeczy NIE dotyczą DC:
DC NIE ma żadnych organów kontrolnych do pokazania (ani firmy audytorskiej, ani czegokolwiek innego)
DC nie chce składać rachunków żadnej instytucji (dlatego nie mają ani księgowości, ani bilansu i odmawiają Finma i Revitrust!)
DC nie chce podlegać prawu, dlatego dyrektorzy uciekają sobie po całym świecie tam, gdzie prawo daje im największą swobodę działania (Isle of Man, Azja...).

to tylko, aby znowu złamać kij na rzecz państwa... być może w naszych nowoczesnych zachodnich demokracjach nadal istnieją możliwości poprawy! ale proszę nie tylko narzekać, tylko zakładać grupy interesów, angażować się politycznie, itp., i NIE ciągle tylko narzekać na najbogatsze państwa świata, które nas wszystkich (!) opiekują się, gdy nie idzie nam tak dobrze !!! jak robaki w tłuszczu ... mogę to tylko wytłumaczyć bezgraniczną zazdrością Wiosny, no cóż ... pozytywne strony państwa oczywiście nie są dostrzegane przez Wiosnę. Polecam: spędzić 1-2 lata w kraju rozwijającym się, może potem będą trochę skromniejsi...

zawsze pamiętaj: DC nie posiadała zgody na rynek finansowy w Szwajcarii, i myślę, że wielu zastanawia się dlaczego i w końcu wszyscy w głębi duszy myślą swoje...

pozdrowienia,

wiosna

ps: mam już pomysł na nazwę przyszłych biegłych rewidentów DC: Asia Economic Proofing Ltd.

Cześć Wiośnie,

jak zwykle komentujesz sprawy, których (jeszcze) nie znasz. Oczywiście zgodziłbym się z tobą, gdyby DC nie zatrudniało neutralnych biegłych rewidentów, co jest standardem dla każdej większej firmy.

Powody, dla których nie popieram przestępczego postępowania urzędu, który jedynie z powodu plotek rozpowszechnianych przez kilku jednostek wydał decyzję o nadzwyczajnym postępowaniu, wstrzymując wszystkie przepisy ... z poważnymi konsekwencjami dla DC ... dowiecie się wystarczająco wcześnie...

Ponadto przepisy dla nowych firm np. w Hongkongu są tylko nieznacznie inne, jeśli specjalnie je wykorzystuje się do zarządzania kapitałem obcym.

Już wielokrotnie wspomniałem, że od kilku lat przebywam wiele kilometrów od Niemiec. W tym kraju wspieramy m.in. kilka projektów charytatywnych. Środki, które pozyskujemy w różny sposób, w dużej mierze wpływają na te projekty. Średnie miesięczne zarobki na osobę wynoszą tutaj około 150 €. Znowu znalazłeś się daleko od rzeczywistości z twoimi przypuszczeniami...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez sbs

SBS,

może i jest odważnie nie zgadzać się na wszystko. Jednak mam pewne dodatkowe informacje, które obalają Państwa insynuacje.

Poczekajcie więc ... Jak mi potwierdzono, będziecie musieli się bardzo dokładnie tym zajmować, być może nawet więcej, niż by Wam się podobało...

Pozdrowienia

Forsum

Więc chcecie mi grozić? Ciekawe, z niecierpliwością czekam... może powinienem wkrótce złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - również ja mam kilka osób na oku. Może potraficie sobie wyobrazić, jakiej firmy ci ludzie mogliby być!?

Cytuję Thurgauer Zeitung:

Jednak dochodzenie Finma przynosi korzyści również dla Dividium. Stanowi pretekst do zatrzymania pieniędzy inwestorów. Kto chce odzyskać swoje pieniądze, otrzymuje odpowiedź, że Finma uniemożliwia wypłatę środków. To jednak nieprawda. „Decydująca jest firma, z którą klienci Dividium Group zawarli umowę inwestycyjną” - mówi Tobias Lux, rzecznik prasowy Finma. „Jeśli zawarli umowę z macierzystą firmą Dividium na Wyspie Man lub w Londynie, co dotyczy znacznej części klientów, to znajduje się poza obszarem działania Finma.” Finma i wyznaczony do przeprowadzenia dochodzenia nie mają zatem uprawnień do zatrzymywania płatności z zagranicznych firm w krajach trzecich.

Jeśli rzekomo macie rację, dlaczego nie działacie przeciwko gazecie, jak już zapowiedzieliście miesiące temu? Powiem Wam dlaczego - ponieważ gazeta ma rację w swoich twierdzeniach, a Wy doskonale wiecie!

Napisany przez fruehling

Oczywiście zgodziłbym się z Państwem, gdyby DC nie zatrudniło neutralnego biegłego rewidenta, co jest zazwyczaj praktykowane w przypadku większych firm.
Forsum

cześć forsum,

jak się nazywają biegli rewidenti? w tym przypadku nazwiska można podać bez problemu, co przyczyniłoby się do renomy DC

Cytat forsuma

Powody, dla których nie popieram przestępczego postępowania instytucji, której jedynym powodem na wprowadzenie w życie superczasowego zarządzenia było krążące niektórymi indywidualistami plotki... z szerokimi konsekwencjami dla DC... dowiesz się wystarczająco wcześnie...
Forsum

bądź ostrożny, pomawiasz FINMA. Ponadto: dobrze byłoby tu postawić przecinki. Ale dobrze, pomijając to, czy naprawdę wierzysz, że FINMA zainteresowała się DC z powodu kilku plotek? Niezależnie od wpisu do rejestru handlowego, DC z aktywności finansowych przyciągnęło uwagę samą swoją działalnością. Tak, wszyscy czekamy już długo na jakieś informacje na ten temat.

Teraz rozumiem, dlaczego tak zaciekle reklamujesz inwestycje finansowe, oczywiście mieszkasz daleko...

Wiedz, że czekamy już długo na kilka wiarygodnych informacji na temat DC. Na ten moment nie pomaga obrażanie innych. DC powinno wywiązać się z obowiązku, zwłaszcza wobec inwestorów...

wiosna

Napisany przez CFO
Chciałbym poznać firmę audytorską (po niemiecku: Revisions- oder Wirtschaftsprüfungsgesellschaft), która wydałaby oświadczenie dotyczące DC. Jeśli organizacja Fiat Lux zdecydowałaby się zdywersyfikować w tym obszarze, to byłoby to całkiem możliwe. Z pomocą Bożą taki raport audytorski byłby możliwy - według zasady: In Go(l)d we trust.

Wygląda na to, że zwolennicy DC mylą przyczynę z skutkiem, w przeciwnym razie nie postawiliby na szarym końcu państwa, instytucji, a w końcu na tym forum. Dlatego przyczyny to:

- brak licencji bankowej
- brak prowadzenia ksiąg rachunkowych
- brak kompetentnego zarządu
- brak przydatnych informacji

Skutkiem jest:

Firma w Szwajcarii zostaje automatycznie:

- poddana postępowaniu administracyjnemu
- po zbadaniu uznana za niezatwierdzoną instytucję
- ostatecznie, po dogłębnym zbadaniu, wprowadzona w postępowanie upadłościowe

Skutkiem jest również:

- DC początkowo unika uprawnień władz, uciekając do Hongkongu z punktem obserwacyjnym na Majorce
- krytykuje państwo, instytucje i to forum

Nie ma żadnego sensownego argumentu, który uzasadniałby, dlaczego ktokolwiek miałby wpłacić nawet cent do DC. Wprost przeciwnie, problem jest z góry zaprogramowany.

Od kwietnia słyszymy, że wszelkie wątpliwości zostaną wkrótce rozwiane. Słyszę tę wiadomość, ale brakuje mi wiary - powiedział już Goethe. Jednak bardziej trafne dla Dividium jest stwierdzenie, że Wiara nie jest początkiem, ale końcem wszelkiej wiedzy!

Jeśli ktoś dzisiaj wierzy w sukces Dividium - w jakiejkolwiek formie i w jakimkolwiek kraju - to jutro z dużym prawdopodobieństwem będzie wierzycielem.

Napisany przez forsum

Firma audytorska (po niemiecku)

Jeśli ktoś wierzy dzisiaj w sukces Dividium - w jakiejkolwiek formie i w jakimkolwiek kraju, jest bardzo prawdopodobne, że jutro stanie się wierzycielem.

Cześć CFO,

Wiara potrafi też przenosić góry, tak przynajmniej pisze w Biblii. Jak już wspomniano, pewne rzeczy w DC nie muszą być wierzone, ponieważ istnieją jednoznaczne fakty. Jednak nigdy nie twierdziłem, że nie ma ryzyka w żadnej inwestycji, a właśnie tutaj tkwił prawdziwy cel mojej obecności na forum. Oczekiwałem merytorycznej dyskusji na temat ryzyka, ale także korzyści wynikających z zaangażowania, ponieważ nie jestem, jak sugerują niektórzy, megafonem DC.
Aktywności Finma stanowią zupełnie inne zagadnienie, bo kto poza Finma twierdzi, że podane przez Pana warunki nie są spełnione? Oczywiście należy również zauważyć, że wyzwania dotyczą głównie Szwajcarii.
Czy jednak potrafisz sobie wyobrazić, że z powodu negatywnej informacji wiele istotnych dla sukcesu firmy powiązań zostało naruszone, a wiele musiało być odbudowane? Można sobie to i skutki tego wydarzenia wyobrazić. Dzięki moim prywatnym kontaktom mam taką przewagę, że pozwala mi to zweryfikować niektóre rzeczy. DC twierdzi, że gdy tylko sytuacja prawna na to pozwoli, udostępni wszystkie istotne pozycje w normalny sposób, co zresztą zostałoby zrobione dawno temu, gdyby nie interwencja Finma...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez peterm

Glaube kann auch Berge versetzen, so steht es jedenfalls in der Bibel.

Cześć Forsum,

Twoi wierzyciele nie chcą wierzyć ani przenosić gór. Chcą zobaczyć pieniądze (lub w języku menadżerskim gotówkę).

Fakty: Według twoich informacji, DC obiecał zwrot środków inwestorów do końca lipca.

Fakty: 13 sierpnia pieniądze wciąż nie zostały wypłacone.

W moim przekonaniu twoi wierzyciele nie są zainteresowani dalszymi informacjami. Po prostu chcą odzyskać swoje pieniądze. Dzisiaj jest czwartek, a osobiście uważam, że czwartek to doskonały dzień na spłacanie długów, nie sądzisz?

Ach tak: Proszę o nie wymówki dotyczące problemów prawnych ani nieprzewidzianych opóźnień. DC jest, jak sami twierdzą, międzynarodową grupą firm, prowadzi projekty, eksploatuje kopalnie złota i dokonuje miliardowych inwestycji. Mogę więc zakładać, że nieprzewidziane opóźnienia są uwzględnione przy podaniu takiego terminu i że sytuacja prawna została ustalona przed podaniem tego terminu. Proszę także o nie wskazywanie na to, abym skontaktował się bezpośrednio z DC. Jak wielokrotnie wspominane w forum osób dotkniętych tą sprawą i opublikowane w prasie (bez sprzeciwu ze strony DC w takiej samej publikacji!), DC będzie próbowało zatrzymać wierzycieli za pomocą powyższego bełkotu.

A na wypadek, gdybyś jednak chciał dostarczyć forum kilka faktów, oto ponownie moje pytania. Są one oczywiste i są absolutnie istotne dla ewentualnej inwestycji, a więc nie powinny występować obawy prawne ani klauzule poufności.

Która firma produkuje złote sztabki (lub jakie dokładnie są produkowane złote sztabki i monety). To powinno być szczególnie interesujące dla inwestorów, ponieważ do czego komu złoto zabezpieczone, jeśli złoto występuje w formie niehandlowalnej?

Z czystej ciekawości: jak wygląda przyjazna dla środowiska metoda produkcji? Trudno rzec, że przerób złota jest szczególnie przyjazna dla środowiska.

Ponieważ złoto nie wydobywa się i nie rafinuje za darmo, jakie są marże zysku kopalni? Po to tylko, aby można było sobie wyobrazić, ile złota musiało faktycznie zostać wydobyte, aby kapitał wynoszący 1,1 mld mógł istnieć.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez forsum

Cześć Forsum,

Twoi wierzyciele nie chcą wierzyć ani przesuwać gór. Chcą zobaczyć pieniądze (lub, w języku menedżerskim, gotówkę).

Fakt: Twoim informacjom zgodnie z nimi, DC obiecał zwrot funduszy inwestorów do końca lipca.

Fakt: 13 sierpnia pieniądze wciąż nie zostały wypłacone.

Ja to widzę tak, że Twoi wierzyciele nie są zainteresowani kolejnymi informacjami. Po prostu chcą odzyskać swoje pieniądze. Dziś jest czwartek, a ja osobiście uważam, że czwartek to doskonały dzień na spłatę zadłużenia, zgadzasz się?

Ach tak: Proszę nie wprowadzaj mnie w błąd odnośnie problemów prawnych ani nieprzewidzianych opóźnień. DC, jak twierdzą, jest międzynarodową grupą firmową, prowadzi projekty, prowadzi kopalnie złota i dokonuje miliardowych inwestycji. Mogę więc założyć, że nieprzewidziane opóźnienia zostały uwzględnione przy podaniu takiej daty i że sytuacja prawna została wyjaśniona przed podaniem tej daty. Proszę również nie podawać informacji o konieczności bezpośredniego kontaktu z DC. Jak wielokrotnie wspomniano na forum poszkodowanych i opublikowano w gazecie (a DC nie zaprzeczyło temu w tym samym czasopiśmie!), DC będzie próbowało zatrzymać wierzycieli za pomocą powyższego bełkotu.

I na wszelki wypadek, jeśli jednak chcesz dostarczyć forum kilku faktów, oto ponownie moje pytania. Są one wręcz oczywiste i są absolutnie istotne dla ewentualnej inwestycji, więc nie powinno być żadnych problemów prawnych ani klauzul poufności.

Jaką firmę produkuje złote sztabki (lub jakie sztabki i monety z złota są faktycznie wytwarzane). To musi być szczególnie interesujące dla inwestorów, ponieważ na co zda się zabezpieczenie złotem, jeśli złoto jest w formie nie nadającej się do handlu?

Tylko z ciekawości: jaki jest proces przyjazny dla środowiska? Nie można powiedzieć, że wydobywanie złota jest szczególnie przyjazne dla środowiska.

Ponieważ złoto nie jest wydobywane i rafinowane za darmo, jakie są marże zysku kopalni? Chcę to tylko po to, aby można było ocenić, ile złota faktycznie musiało być wydobyte, aby kapitał wynoszący 1,1 mld mógł istnieć.

Pozdrowienia
Piotr

Cześć Piotr,

zgodnie z informacjami, które mam obecnie, około 95% inwestorów skorzystało z bardzo atrakcyjnej oferty wymiany. Większość inwestorów została niedawno poinformowana o dokładniejszych szczegółach. Inwestorzy lub zainteresowani, którzy mają jeszcze pytania lub chcieliby uzyskać zwrot, powinni skontaktować się z znanym miejscem. Wszystkie dalsze informacje będą wkrótce dostępne na stronie internetowej DC.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez peterm

po uzyskanych przeze mnie informacjach, około 95% inwestorów skorzystało z bardzo atrakcyjnej oferty wymiany.
Forsum

Cześć Forsum

Aby inwestorzy mogli ocenić, czy oferta wymiany jest rzeczywiście atrakcyjna, musieli zostać poinformowani o następujących kwestiach:

Która firma produkuje sztabki złota (lub jakie dokładnie sztabki i monety są wytwarzane). Jest to na pewno ogromnie interesujące dla inwestorów, ponieważ na co zda się zabezpieczenie złota, jeśli złoto występuje w formie, która nie jest handlowa?

Tylko z ciekawości: jaki jest przyjazny dla środowiska proces?
Trudno stwierdzić, że produkcja złota jest szczególnie przyjazna dla środowiska.

Ponieważ złoto nie jest wydobywane i rafinowane za darmo, jakie są marże zysku kopalni? Tylko po to, aby móc sobie wyobrazić, ile złota faktycznie musiało zostać wydobyte, aby wartość kapitału wynosząca 1,1 mld mogła istnieć.

Ostatecznie wierzyciele nie chcą zamieniać swoich roszczeń przeciwko upadłemu przedsiębiorstwu, które jednak mogą dochodzić w Europie, na inne roszczenia, które potencjalnie są bezwartościowe, ale które muszą być dochodzone w Hongkongu, gdzie według informacji od DC ochrona praw inwestorów jest znacznie gorsza dla wierzycieli niż tutaj.

Dziękuję i pozdrowienia
Peter

Okay, ustalmy, drogi forsum:
- masz informacje, których nikt inny nie ma, poza MANAGMENTEM.
- rozmawiasz z Zarządem i wygląda na to, że jesteś przyjacielem rodziny
- ale nie chcesz być megafonem firmy?

Drogi forsum,
Zachowujesz się jednak dokładnie jak megafon.
Twierdzisz, że masz informacje, do których dostęp ma tylko bardzo bliski pracownik kierownictwa lub rzeczony rzecznik firmy.
I mimo to zaprzeczasz, że wiesz dokładnie, o co chodzi, i czego każdy tutaj na forum już dawno się dowiedział:
DC prowadzi piramidę finansową i jest daleki od bycia wiarygodnym.

A przestań narzekać na FinMa itp.; to byłoby lepsze, bo w przeciwieństwie do DC, FinMa ma prawo skutecznie walczyć z pomówieniami.

A może wymień konkretnie kraj i projekt, nad którym obecnie pracujesz.
Jednak nie chcesz (lub nie możesz) tego zrobić, ponieważ takiego projektu po prostu nie ma.
I jeśli chcesz, aby ktoś na tym forum uwierzył, że jesteś w kraju rozwijającym się, powinieneś dostarczyć dowody i przestać tak zatajać informacje.

Ze wszystkim szacunkiem: Twoja taktyka zwlekania jest po prostu przejrzysta i tania.

Pozdrowienia
ProperSoul

Napisany przez forsum

Cześć Forsum,

Aby inwestorzy mogli ocenić, czy oferta wymiany jest rzeczywiście atrakcyjna, musieliście zostać poinformowani o następujących kwestiach:

Która firma produkuje sztabki złota (lub jakie dokładnie sztabki i monety są rzeczywiście wytwarzane). Dla inwestorów to kwestia ogromnego zainteresowania, bo na co zda się zabezpieczenie złotem, jeśli złoto jest w formie niehandlowalnej?

Tylko z czystej ciekawości: jak wygląda przyjazna dla środowiska procedura? Nie można w końcu stwierdzić, że proces szlachetowania złota jest szczególnie przyjazny dla środowiska.

Ponieważ złoto nie jest wydobywane i rafinowane za darmo, jakie są marże zysku kopalni? Chodzi tylko o to, aby mieć obraz tego, ile złota musiało faktycznie zostać wydobyte, aby mieć do dyspozycji 1,1 mld kapitału.

W końcu wierzyciele nie chcą zamieniać swoich roszczeń przeciwko upadłej firmie, którą mogą dochodzić w Europie, na inne, które potencjalnie są bezwartościowe, ale które muszą być dochodzone w Hongkongu, gdzie według informacji od DC prawa ochrony inwestorów są znacznie gorsze dla wierzycieli niż tutaj.

Dzięki i pozdrawiam,
Peter

Cześć Peterze,

te informacje zostaną udostępnione inwestorom wraz z zweryfikowanym certyfikatem złota.

Pozdrawiam serdecznie,

Forsum

Napisany przez forsum

Dobra, zatrzymajmy się tutaj, drogi forsumie:
- masz informacje, których nikt inny (jeszcze) nie ma, od MANAGMENTU.
- Dzwonisz do Zarządu i wyraźnie jesteś przyjacielem rodziny
- Ale nie chcesz być RÓWNIEŻ rzecznikiem firmy?

Mój drogi forsumie,
Zachowujesz się dokładnie jak rzecznik.
Twierdzisz, że masz informacje, do których zwykle dostęp ma tylko bardzo ważny pracownik zarządu lub rzecznik firmy.
I mimo to zaprzeczasz, że dokładnie wiesz, o co chodzi i co każdy tu na forum wie:
DC prowadzi piramidę finansową i jest wszystkim, tylko nie solidny.

I przestań już narzekać na FinMa itp.; to byłoby lepsze, ponieważ FinMa może słusznie reagować na oszczerstwa, w przeciwieństwie do DC.

A może podasz konkretnie kraj i projekt, nad którym właśnie pracujesz.
Ale tego nie chcesz i nie możesz, bo tego projektu po prostu nie ma.
A jeśli chcesz, żeby ktoś na tym forum uwierzył, że jesteś w kraju rozwijającym się, powinieneś przedstawić dowody i mówić mniej enigmatycznie.

Ze wszystkim szacunkiem: Twoja taktyka zwlekania jest po prostu przejrzysta i tanioza.

Pozdrowienia
ProperSoul

Dokładnie tak, jak nikt nie musi ci wierzyć, delikatnie mówiąc... bo po prostu powtarzasz to, co usłyszysz od innych rozpowiadaczy plotek, tak samo jest ze mną... nikt nie musi mi wierzyć... Jedynie to, co DC uzgodnił w przedłożonych umowach z poszczególnymi inwestorami, jest istotne dla nich i w razie wątpliwości również dla sądownictwa.
Jasne, zrozumiałem twoją wiadomość... Finma to Goliat, a DC to Dawid i musi znosić wszystko, co wiąże się z unieważnieniem powszechnego prawa, inaczej mówiąc superczasowa decyzja.
Zastanów się, co by się stało, gdyby podejrzenia, że te plotki mają jakieś podstawy, okazały się prawdziwe....
Ponadto to forum jest anonimowe... Gdybym ujawnił tutaj projekty (sierocińce), w których biorę udział, to chętność do przekazywania darowizn pewnie by nie wzrosła... czyż nie? Ale możesz sobie teraz wyobrazić, że nasze decyzje inwestycyjne są bardzo starannie wybierane...

Serdeczne pozdrowienia

Forsum

Podsumowując: DC istnieje niecały rok, a już budujesz sierocińce? A to pomimo tego, że finma prowadzi śledztwo przeciwko nim, a środki miały być zablokowane, co sprawia, że nie można wypłacić inwestorom... To wydaje mi się bardzo wątpliwe. Przykro mi.

Napisany przez forsum

Naszym zdaniem: DC istnieje niecały rok i już budują domy dziecka?
A to pomimo faktu, że FinMa prowadzi przeciw nim dochodzenie i środki rzekomo zostały zablokowane, więc nie można wypłacić inwestorom pieniędzy...

Wydaje mi się to bardziej niż wątpliwe.

Przepraszam.

Ciekawe, jak czasami czytane są te fora... Czy powinienem najpierw wysłać Państwu okulary?

Skąd wzięliście informację, że DC buduje domy dziecka? Skąd macie informację, że DC ma cokolwiek wspólnego z moim osobistym programem pomocy, nie mówiąc już o tym, że od czasu do czasu dokonujemy inwestycji, aby pozyskać dodatkowe środki?

Moje założenie o uzyskanie na tym forum rzetelnych i sensownych informacji niestety spełzło na niczym... Wydaje mi się więc, że nadszedł czas, aby zająć się zamiast tego dobrą książką... Wszelkie istotne informacje zostaną w każdym razie niezwłocznie opublikowane na stronie internetowej DC, dzięki czemu inwestor będzie mógł się rzetelnie poinformować.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez PI112
Jeśli te wszystkie wspaniałe informacje zostaną podane tak szybko jak ostatnim razem, kiedy zostało to zapowiedziane, może to potrwać trochę czasu.
@forsum
Którą organizację charytatywną w rzeczywistości płacą Państwo? Interesujące, ile czasu mają Państwo na to, aby ciągle tutaj publikować ten sam, wprawdzie za każdym razem bardzo elokwentnie zmieniony, treść.
Pobrać pieniądze od pracodawcy za pomoc/nadzór (lub cokolwiek innego) przy budowie domów dziecka, ale spędzać cały dzień tutaj, nic nie robiąc produktywnego. Zły forsum; do kąta i wstydź się!

Napisany przez forsum

No jeśli te wszystkie świetne informacje zostaną ogłoszone tak szybko jak ostatnim razem, gdy informacje zostały zaplanowane, to może to jeszcze trochę potrwać.
@forsum
Która organizacja pomocowa Cię płaci? Ciekawe, ile czasu masz na to, żeby tutaj ciągle pisać ten sam, przyznam bardzo elokwentnie zmieniany, treść.
Zabieranie pieniędzy od pracodawcy za pomoc/nadzór (lub cokolwiek innego) przy zakładaniu domów dziecka, ale cały dzień tu piszesz i nic pożytecznego nie robisz. Zły forsum; idź w kąt i się wstydź!

Pański komentarz przyniósł kropkę nad "i"... Myślę, że można naprawdę określić wiele wpisów tutaj na forum jako zupełnie zbędne... Ty mądralo... Myślisz, kto finansuje te projekty? Czyżby DC...? Gdybyś tylko trochę się bardziej postarał, być może doszedłbyś do wniosku, że szukam solidnych inwestycji. Mam nadzieję, że zezwalasz mi inwestować moje własne środki w taki sposób, jak uważam za słuszne. A jeśli uważam, że część mojego majątku chcę zainwestować w odpowiednią fundację, to też powinno Ci to całkowicie zwisać... nie uważasz?

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez PI112
@forsum

Masz absolutną rację, kompletnie mnie nie obchodzi, co robisz ze swoimi pieniędzmi. Ale to, co mnie naprawdę denerwuje, to twoje aroganckie zachowanie tutaj. Od tygodni słyszymy od ciebie ciągle te same brednie. Twój ton zawsze jest ten sam: Jesteście wszyscy głupi, wszyscy znajdziecie się przed sądem, wielkie banki i państwo szwajcarskie boją się sukcesu DC, tylko wtajemniczeni wiedzą, co się dzieje. Wierzę, że wszyscy tu mają dość tego kazania. Jeśli naprawdę tak głęboko tkwisz w temacie i tak dobrze znasz DC, dlaczego twoje przepowiednie się nie sprawdzają? Odkąd zdecydowałeś się wyrazić swoją opinię tutaj, na końcu każdego drugiego posta napisane jest coś w stylu w najbliższych dniach DC powie coś, zobaczycie wszyscy. DC nic nie powiedział, niczego nie zobaczyliśmy. Transmisję wideokonferencji można potraktować jako czystą rozrywkę. Wreszcie przedstaw coś konkretnego, a nie ciągłe unikanie. Jedyną rzeczą, która nadal ma znaczenie dla tej dyskusji, jest oświadczenie FINMA, w którym stwierdza się, że wszystkie zarzuty są bezpodstawne (ale nikt chyba w to nie wierzy). Albo komunikat, że DC przeszło do historii, i to do historii złej jakości.

również pozdrawiam (ale tylko dlatego, że nie jestem pewien, czy byliśmy razem w przedszkolu czy szkole, w innym przypadku ta forma byłaby zbyt poufała)

Napisany przez CFO
W dzisiejszym dniu znów działo się sporo. Oprócz złych uczestników forum, także złym prawnikom udało się zdecydować na aktualizację w sprawie Dividium. Nie, drodzy wyznawcy Dividium, proszę nie piszcie nic, my krytycy wiemy już, że na poniższej stronie internetowej

WINHELLER Rechtsanwälte | Dividium Capital Ltd. - Odszkodowanie dla inwestorów

jest wszystko kłamstwem. Prawdą jest, że wszyscy spuszczają się na biednego Davida. Więc zdania takie jak

Od 15.05.2009 nie są już aktualizowane tzw. wyciągi z portfela inwestorów w Dividium Capital Group Ltd. i wypłaty nie są dokonywane.

nie są prawdziwe. Również następujące oświadczenie jest nieprawdziwe:

O ile do 15.5.2009 depozyty klientów Dividium były jeszcze aktualizowane co tydzień (depozyt oznacza, że zawiera on aktywa; Dividium rejestrowało jednak tylko kwoty gotówkowe!), od tego czasu nie dokonano żadnych operacji księgowych.

Wspomniane tutaj w forum i potwierdzone w transmisji na żywo jest:

Równocześnie klientom zaoferowano wypłatę ich salda depozytowego, jeśli zgodzą się zrezygnować ze wszystkich pozostałych roszczeń wobec firmy -
(i fachowo dodano)
ciekawy ruch: dopóki klient nie otrzyma aktualnego wyciągu z depozytu, musi zakładać, że saldo depozytowe wynosi 0 EUR. W zamian za zrzeczenie się wszystkich roszczeń przeciwko Dividium inwestor otrzymuje zapłatę w wysokości 0 EUR - dobra transakcja dla Dividium...

Co do obiecywanych 300%, ciekawa jest następująca konstatacja:

Nie jest wyjaśnione, w jaki sposób taki zysk jest zagwarantowany... Zresztą, 300% z depozytu w wysokości 0 EUR zawsze daje zysk w wysokości 0 EUR.

Ponadto zaleca się nie akceptować tego oferty. Według Dividium, 95% zgodziło się na tę ofertę - co trzeba udowodnić.

@forsum: Proszę zrealizuj swoje groźby i przeczytaj dobrą książkę. Dotychczas nie przyczyniłeś się merytorycznie do dyskusji. Następnym razem musi chyba znów interweniować Czarny Rycerz

Napisany przez forsum

Tutaj znowu działo się wiele, dzisiaj. Oprócz złych uczestników forum, również złym prawnikom udało się opublikować aktualizację dotyczącą sprawy Dividium. Nie, drodzy wyznawcy Dividium, proszę nic nie piszcie, my, krytycy, wiemy tymczasem: Na poniższej stronie internetowej

WINHELLER Rechtsanwälte | Dividium Capital Ltd. - Odszkodowanie dla inwestorów

wszystko jest wymyślone i kłamstwem. Prawda jest taka, że wszyscy krytykują biednego Davida. Takie zdania jak

Od 15.05.2009 r. wyciągi depozytowe inwestorów grupy Dividium Capital Ltd. nie są już aktualizowane, a wypłaty nie są już dokonywane.

nie są prawdziwe. Również następujące oświadczenie nie jest zgodne z rzeczywistością:

Po tym jak Dividium do 15.05.2009 r. nadal aktualizowało depozyty klientów (słowo depozyt oznacza, że zawierają one papiery wartościowe; Dividium rejestrowało jednak tylko kwoty gotówki!), od tego momentu nie ma już żadnych transakcji.

To, co zostało wspomniane na forum i potwierdzone przez livestream:

Jednocześnie klientom zaproponowano wypłatę salda depozytowego, jeśli zrzekną się wszelkich dalszych roszczeń przeciwko firmie -
(i fachowo dodano)
to interesujące posunięcie: Dopóki klient nie otrzyma aktualnego wyciągu depozytowego, będzie musiał zakładać, że saldo jego depozytu wynosi 0 EUR. W zamian za zrzeczenie się wszelkich roszczeń przeciwko Dividium inwestor otrzymuje zagrożenie 0 EUR - dobra oferta dla Dividium...

Co do obiecanych 300% - ciekawa konstatacja:

Jak można zagwarantować taką stopę zwrotu, nigdzie nie jest to wyjaśnione... Ponadto 300% z salda depozytowego 0 EUR nadal daje 0 EUR dochodu.

Zaleca się również nie korzystanie z tej oferty. Według źródła Dividium, jednak już 95% osób zaakceptowało tę ofertę - co należy udowodnić.

@forsum: Proszę zrealizuj swoje zagrożenie i przeczytaj dobrą książkę. Dotychczas nie przyczyniłeś się nic konstruktywnego. Musi teraz znów przejąć Czarny Rycerz

Po twoim uprzejmym wpisie z znaną po raz X-tą powtórzoną bzdurą, nie mam wyboru

Napisany przez fruehling
@forsum dopóki inwestorzy nie zobaczą pieniędzy od DC (a tego nie zrobili, pieniądze są im arbitralnie wstrzymywane!), trzeba zakładać, że w DC dochodzi do oszustwa, a powyższe oskarżenia są uzasadnione!!! Przepraszam, ale te smutne fakty niestety NIE mogą być zlekceważone. Wręcz przeciwnie, cała sprawa wcale mnie nie bawi. Dziwne, że potraficie się nad tym śmiać. Wiosenne pozdrowienia ps: nie musicie zawsze cytować pełnego tekstu osoby i pisać tylko jeden zdanie poniżej, żeby wasza wypowiedź wyglądała większa. To jest zbędne, ponieważ tekst jest już w forum. Dziękuję.

Napisany przez CFO
@wiosna
Pewni uczestnicy forum nie mogą ukryć swojego pochodzenia / inspiratorów - nazywam to zasmiecaniem tekstem.
Z zasmiecaniem już się zapoznaliśmy

Napisany przez CFO
@Pessimisten
Po tygodniu ponownie przyjrzałem się postępowi firmy Dividium Capital - zrozumiał jako pesymista, według definicji Blashchaka.
To, co zostało wyłożone w 2. wideokonferencji, moim zdaniem mocno przypomina sposób, w jaki wędrowny kaznodzieja chce przekonać swoje owieczki do wiary.
Najbardziej podoba mi się fragment dotyczący złomu złota, który rosyjskie państwo hojnie podarowało Dividium Capital. Dzięki Putinowi, drodzy inwestorzy, możliwe jest osiągnięcie wysokich marż, a to jeszcze dodatkowo zabezpieczone złotem. Cuda się zdarzają.
Blashchak nie tylko pokazuje, jak cudownie można pozbyć się śmieci (które niestety później odnajduje się na nielegalnych składowiskach), ale także, jak można obrócić złoty śmieć w dochodowy interes.
Podoba mi się również fragment, w którym Blashchak tłumaczy, że pierwsze spotkanie z wymiarem sprawiedliwości dostarczyło mu wystarczającego doświadczenia. Doświadczenia, którego już nie potrzebuje (ale którego prawdopodobnie wkrótce będzie musiał znów doświadczyć).
Na stronie dividiumgroup.com pojawiło się kilka wątpliwych zmian/nowości. Nazwisko Achima Volka znika całkowicie, chociaż jeszcze na stronie głównej uśmiecha się do nas wiarygodnie (choć z jedną czy drugą zmarszczką na czole).
Również postawa Josefa Blashchaka, obecnie jedynego władcy imperium, mówi wiele. Złożone ramiona pokazują, jak mile widziani są inwestorzy, bądź krytycy - a mianowicie wcale. Chodzi tylko o obłowienie się i ruszenie dalej.
Mario Emmrich nie jest już wymieniany jako dyrektor zarządzający, tę funkcję przejął Jego Mistrzowski Głos sam.
Na koniec równie wymowne jest, gdy press link prowadzi do artykułów z Blicka. To mniej więcej to samo, co wyciągać strategię inwestycyjną z Bild Zeitung w Niemczech. Link prasowy pokazuje także, jak reprezentanci Dividium (czy powinienem tutaj raczej napisać w liczbie pojedynczej) się informują.
Podsumowanie: Już samo ułożenie, obraz i treść strony internetowej pokazują, jak nieuczciwie ta firma działa. Więc powtórzę jeszcze raz: Trzymajcie się z daleka od tego systemu oszustwa, który działa w systemie piramidy finansowej, a teraz już pod autokratycznymi decyzjami Blashchaka, prowadząc nadal bardzo nieprzejrzystą politykę informacyjną. Nagrania wideo nie przyczyniają się wcale do budowania zaufania - wręcz przeciwnie.

Liczę tu na wymiar sprawiedliwości!

Z optymistycznymi pozdrowieniami

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

jak zwykle uruchamiasz swoje własne programy.
Nie wiem, jakie wideo obejrzałeś, ale wyciągnąłem z niego to, co jest ważne dla inwestora i co jest teraz dostępne w zweryfikowanej formie. Nawet sam mógłbyś się przekonać, gdybyś tylko chciał...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
@forsum jak już wspomniałem, ci, którzy poruszają się na poziomie kołdry grzewczej i są podatni na celowe dezinformacje i taktyki uspokajania (oraz trochę popisów - robiący wrażenie z zetknąć się z rosyjskim prezydentem na równych prawach...), dla nich filmy DC / przemówienia na pewno stanowią ciekawostkę. Dla tych, którzy naprawdę chcą mieć dobre informacje, nie. Powiem tylko, luźno nawiązując do celowego kierowania się przez DC w stronę łatwowierności ludzi: kto wierzy, ten ma szczęście (-->na pewno) pozdrowienia z wiosny

Napisany przez sbs
@forsum: Film nie zawiera ani interesujących, ani zweryfikowalnych informacji dla inwestorów. Pokazuje tylko na jakim poziomie próbuje się przekonać inwestorów do kontynuowania / uczestnictwa w schemacie piramidy finansowej. Obejrzałem cały strumień na żywo u znajomego - i muszę powiedzieć: To naprawdę zadziwiające, z jakim bezczelnością kierownictwo DC kłamie inwestorom. Szczerze mówiąc, tak mnie to zdenerwowało, że jestem bliski osobistego złożenia skargi przeciwko Panu Blashchakowi... tacy przestępcy po prostu powinni być ukarani.

Napisany przez forsum
Cześć SBS,

co sądzisz o tym, że osobiście, za pośrednictwem mojego prawnika, zamierzam złożyć skargę na Ciebie, CFO i Frühlinga, zarzuty zniesławienia i oszczerstwa. Jako były zadowolony klient, mam więcej powodów do tego niż Ty, przynajmniej tak mi się wydaje. Czy uważasz, że Twoje podejście bez wiedzy merytorycznej i informacji tła jest naprawdę tak istotne, że musisz działać jako zupełnie niezainteresowany? Powiem szczerze... Powoli zaczynam naprawdę wierzyć, że albo masz poważny problem ze zdrowiem, albo, jak już wielokrotnie podejrzewano, jesteś sowicie wynagradzany za swoje wpisy.
Prawie wszyscy inwestorzy, którzy skorzystali z oferty DC na przepisanie udziałów, i to pochodzi z dość wiarygodnego źródła, otrzymali wszystkie istotne informacje w zweryfikowanej formie. Oczywiście mogę sobie wyobrazić, że sposób postępowania DC w ogóle nie pasuje do Twojej strategii, ponieważ na podstawie faktycznych danych nie ma już najmniejszych wątpliwości lub zastrzeżeń... nawet jeśli Ty i Frühling kontynuujecie próby zaszkodzenia reputacji za pomocą swoich wpisów... pomijając tylko częściowo opublikowane nagrania wideo...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez fruehling
Cześć forsum,

ryzykując brak odpowiedzi z Twojej strony mogę zapytać, co oznacza Informacje w weryfikowanej formie?

Pozdrowienia,

frühling

Napisany przez forsum

cześć forsum,

nawet jeśli ponownie nie otrzymam odpowiedzi od ciebie: czy możesz powiedzieć, co oznaczają informacje w zweryfikowanej formie?

pozdrowienia,

frühling

Potwierdzone przez oficjalne organy niezależne od DC (notariusz bankowy audytor)

Wreszcie znów coś się dzieje na forum... Witaj z powrotem, forsum

Napisany przez CFO
@forsum
Czekam z niecierpliwością na zarzuty.
Czy sprawa będzie rozpatrywana według prawa manx, czy będzie zastosowane prawo chińskie?

Żarty na bok, mam także pytanie wyjaśniające:
Który notariusz, który bank, który księgowy świadczy na rzecz DC?
Oczywiście nie mogą nam Państwo tego podać, ponieważ można to natychmiast zweryfikować.

Co do mojego programu: Moim pseudonimem jest mój program.

Napisany przez forsum

@forsum
Na tę akcję jestem ciekawy.
Czy będzie zgodna z prawem manx? Czy może będzie stosowane prawo chińskie?

Żartuję, i mam jeszcze jedno pytanie wyjaśniające:
Który notariusz, który bank, który audytor finansowy wystawił zaświadczenie na korzyść DC?
Oczywiście nie możesz nam tego ujawnić, bo mogłoby to zostać natychmiast zweryfikowane.

Co do mojego Programu: Moje pseudonim jest moim programem.

Dziś poinformowano, że te informacje wkrótce będą dostępne na stronie internetowej... są to renomowane firmy

Napisany przez fruehling
@forsum

powinno się poinformować te renomowane firmy, że ich nazwa jest używana w określonych celach hihi

z pozdrowieniami

frühling

Napisany przez CFO
... i dialog pomiędzy dyrektorem a rzecznikiem w nagraniach wideo nie mógłby być lepiej zagrany przez komików.
Punktem kulminacyjnym są niezależne przeglądy notarialne przeprowadzane przez notariusza oraz przebieg transakcji złotem poprzez międzynarodowe centrum logistyczne (= coś w rodzaju magazynu). Emmrich praktycznie potwierdza to centrum logistyczne jako organ władzy i za to jeszcze dostaje potwierdzenie - dawno się tak nie śmiałem.

Więc jeszcze raz w prostych słowach: Jeśli ktoś jako inwestor chce wyciągnąć jeszcze mniej (= 0) z niewielkiej sumy pieniędzy, która pozostaje po bankructwie, przenosi początkowe roszczenie na Dividium Asia.

Moja rekomendacja: Pozew prywatny lub zawiadomienie o przestępstwie - albo przeciwko dyrektorom DC, albo ich pośrednikom. Warto jednak to zrobić dopiero przy inwestycjach powyżej określonej kwoty. Alternatywnie można wziąć udział w zbiorowym pozwie. Odpowiednich prawników można znaleźć za pomocą Google.

Zamierzam zasięgnąć informacji o aktualnej liczbie potencjalnych powodów z wspomnianej wcześniej kancelarii prawnej.

Ponadto oczekuję na ogłoszenie ze strony forsum - byłoby to pierwsze konkretne ogłoszenie, chociaż zostałem wielokrotnie zagrożony takim, jednak zawsze było to tylko groźbą. Co do stanu zdrowia, mogę forsum uspokoić, jest bardzo dobry. Ponadto nie dostałem ani grosza za moje wpisy, można powiedzieć, że jest to rodzaj wolontariatu

To z filmami jest strzałem samobójczym... Bardzo zabawne

Napisany przez sbs

Cześć SBS,

co tak właściwie sądzisz o tym, że osobiście za pośrednictwem mojego prawnika zgłoszę teraz skargę na Ciebie, CFO i Frühlinga z powodu zniesławienia i niszczenia reputacji. Ja, jako były zadowolony klient uważam, że mam więcej powodów niż Ty, aby to zrobić. Czy uważasz swoje podejście bez merytorycznej wiedzy i informacji tła za tak istotne, że musisz działać jako zupełnie niezainteresowany? Tak szczerze mówiąc... Zaczynam naprawdę wierzyć, że albo masz poważny problem ze zdrowiem, albo, jak już wielokrotnie podejrzewano, otrzymujesz dobrą zapłatę za swoje wpisy.
Niemal wszyscy inwestorzy, którzy skorzystali z oferty DC dotyczącej przepisania, a to pochodzi z dość wiarygodnego źródła, otrzymali wszystkie istotne informacje w zweryfikowanej formie. Oczywiście mogę sobie wyobrazić, że sposób, który obrała DC, zupełnie nie pasuje do Twojej strategii, ponieważ teraz nie ma co podważać faktów ani nawet wątpić.. nawet jeśli Ty i CFO oraz Frühling nadal chcecie to wmawiać za pomocą druzgocących wpisów... nie wspominając o tylko częściowo opublikowanych nagraniach wideo...

Pozdrowienia

Forsum

@Forsum:
Już teraz czekam na pozew.. z powodu zniesławienia i niszczenia reputacji.. Fajnie, że teraz ujawniłeś się jako właściciel DC, bo tylko ktoś z DC mógłby mnie zaszkodzić - nikt inny. Skoro mam Cię zaszkodzić, to logicznie rzecz biorąc musisz być samym DC. Więc nie jesteś zadowolonym inwestorem, tylko bezwzględnym właścicielem. Być może jesteś panem Blashchakiem samym??

@ProperSoul: Tak, filmy wideo to prawdziwy żart. Mogę powiedzieć tylko: Koncentrat złota i odpady złota !!! DC strzela sobie w stopę..

@CFO: Czy wiesz już coś więcej na temat najnowszego stanu potencjalnych powództw? Czy są już zawiadomienia o przestępstwach w RFN? Jeśli nie, chętnie zgłoszę zawiadomienie o przestępstwie przeciwko dyrektorom DC.

@Inwestorzy: Rozważcie wniesienie pozwu cywilnego przeciwko dyrektorom DC, ewentualnie zawiadomienie o przekroczeniu ustawy o niesprawiedliwej konkurencji.

Przestępcy powinni być karani, a nie nagradzani!

Napisany przez forsum
Cześć SBS

jeśli głupota bolała, a wy mi znów przekręcacie słowo w zdaniu... napisałem... co byście o tym myśleli... nie napisałem, że to zrobię, a oczywiście mogę być poszkodowany, jeśli dobra inwestycja mogłaby nie być już dostępna z powodu waszych podburzających wypowiedzi. Lepiej się zorientujcie zanim zaczniecie wypuszczać tego typu bzdury. Poza tym, macie nieprawdę w swoich twierdzeniach, o czym oczywiście nie chcecie przyznać się... cóż... Wkrótce i tak zostaniecie pouczeni...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez peterm

Cześć SBS,
Prawie wszyscy inwestorzy, którzy skorzystali z oferty DC dotyczącej konwersji, otrzymali wszystkie istotne informacje w zweryfikowanej formie, pochodzącej z dość niezawodnego źródła.
Forsum

Cześć Forsum,

Wreszcie są jakieś informacje! Poprawnie interpretuję, że gdy spotkam wkrótce swojego znajomego, będzie on w stanie w swoich dokumentach pokazać mi, która firma zaświadczyła o posiadanych zapasach złota oraz jakiego rodzaju jest ich zabezpieczenie (w szczególności, jakiego rodzaju są to sztabki złota i gdzie są one przechowywane), oraz będzie również w stanie pokazać odpowiadające im certyfikaty?

Pozdrowienia
Piotr

Napisany przez forsum
Cześć Peter, Chociaż nie jestem pewien, o jakich sztabkach złota piszesz. Na pewno mi to jeszcze powiesz. Jeśli zaangażujesz mnie od razu także w to przedsięwzięcie, co się kryje za tym i sens gwarantowania inwestorowi 300% zysku w ciągu roku, to byłoby fantastyczne. Czasami naprawdę zadaje się pytanie, czy w tym forum kręcą się tylko analfabeci... Pozdrowienia Forsum

Napisany przez forsum

To z filmami to strzał samobójczy... Bardzo zabawne.

Muszę nawet częściowo zgodzić się z Tobą w tej kwestii, ponieważ filmy naprawdę nie powinny być publikowane publicznie, lecz powinny być umieszczone w obszarze wewnętrznym, przeznaczonym wyłącznie dla partnerów handlowych i inwestorów. Sposób wyrażania się pozostawia wiele do życzenia i bez posiadania niezbędnych informacji w tle, może rzeczywiście stworzyć fałszywe wrażenie. Szkoda, że zarząd nie konsultuje się z profesjonalistami przed podjęciem takich działań, które tylko pogłębiają niepewność, co można by uniknąć za pomocą bardziej klarownego sposobu wyrażania się.

Napisany przez ADMCI4
Więc ludzie, co to ma być za groźby dotyczące wniesienia skargi karnych? Jeśli forsum - na czym zresztą nalega - jest nieszczęśliwym inwestorem pozbawionym szans na specyficzną formę pomnażania pieniędzy, to nie jest w stanie złożyć skargi karnych. Forsum jedzie po swoim dobrym imieniu i obelgach, więc dotyczą one bardzo osobistych dóbr prawnych, co oznacza, że skargę karną może złożyć jedynie poszkodowany. Wynika to zresztą już z przeglądu odpowiedniego prawa. Więc forsum, dopóki trwasz przy swoim, że nie jesteś jednym z reżyserów DC, lepiej byłoby powstrzymać się od swoich dzikich groźb - są one bezzasadne.

Przy okazji, ta dyskusja nie stanie się bardziej merytoryczna, jeśli kilku z was znów zapowiada złożenie skarg karnych.

Pozdrowienia od

Schneemann

[cytat=forsum">
co by pan z tego myślał... nie napisałem, że będę to robić i oczywiście mogę zostać poszkodowany, gdy dobra inwestycja może być niedostępna z powodu Pańskich nagonkowych wypowiedzi.

Jeśli to jest taka dobra inwestycja, jak pan twierdzi, dlaczego wtedy pan nie pozostawił swoich pieniędzy w firmie, lecz opuścił ją? Nigdy nie ma za dużo pieniędzy. Argumentacja jest nielogiczna.

Cytat forsum

Lepiej się zorientuj, zanim wypowiesz taką nonszalancję. Ponadto, nie masz racji w swoich twierdzeniach, czego oczywiście nie chcesz przyznać... cóż... Wkrótce i tak zostaniesz pouczony...

Jestem naprawdę ciekawy. Użytkownicy tego forum od miesięcy oczekują takich odkryć i sprostowań itd. i zawsze słyszą tylko wkrótce albo w najbliższym czasie. Kto ma to jeszcze wierzyć?

Cytat forsum

Pozdrowienia

Forsum

Pozdrowienia z powrotem

Edith: Kurczę, znowu zapomniałem zdjąć hak przy sygnaturze...

Napisany przez forsum
Jeśli jest to tak dobry inwestycja, jak twierdzą, dlaczego zatem nie pozostawili swoich pieniędzy w firmie, tylko się wycofali? Pieniędzy nigdy dość. Argumentacja jest nielogiczna.

Tak, oczywiście masz rację... Ale powiedz mi, co byś zrobił, gdyby firma zmuszona była do wycofania oryginalnej oferty z rynku z powodu złych plotek, czyli gdy oferta, z której chciałbyś skorzystać, właśnie nie jest aktualnie oferowana przez tę firmę. Już o tym pomyślałeś, mądralo?

Właściwie nie wyprowadziłbym moich pieniędzy, tylko przedłużył umowę lub cokolwiek tam jest.
To jest takie proste.

Czy zdają sobie panowie sprawę, że opowiadają tu głupoty w sprawie zniesławiania itp.? Władze mają swoje powody, dlatego ścigają DC i jak dotąd od DC nie ma nic, poza groźbami i (jak dotąd) pustymi obietnicami. Gdyby wszystko w DC było w porządku, sprawa dawno była by wyjaśniona, a panowie nie musieli by tu tak mocno bronić DC.

A wasze stwierdzenie o tym, że „takie filmy powinny pozostać wewnętrzne” jest zabawne, ponieważ znowu piszecie o „informacjach z drugiego planu”, a jednak nie chcecie ich z nami podzielić.

Mówcie prosto z mostu, a nie zawsze stękanie wokół gorącej kaszy!

Napisany przez forsum

Nie wypłaciłbym moich pieniędzy, tylko przedłużył umowę lub cokolwiek innego.
Tak proste to.

Czy zauważasz, że opowiadasz tu nonsensy o oszczerstwie itp.? Władze mają swoje powody, dlaczego ścigają DC, a jak dotąd od DC nie ma nic, poza groźbami i (dotychczas) pustymi obietnicami. Gdyby wszystko było w porządku z DC, sprawa byłaby już załatwiona i nie musiałbyś tu trzymać sztandaru DC.

A wasze stwierdzenie, że takie filmy powinny pozostawać wewnętrzne, jest zabawne, ponieważ znowu piszecie o tajnych informacjach, ale nie chcecie ich z nami podzielić.

Mów wprost i przestań biadolić naokoło!

Zadaj swoje pytania bezpośrednio do DC, jeśli naprawdę ci zależy!

Napisany przez sbs
@forsum:
W międzyczasie uspokojenia wydają się już niewystarczające. Twój nowy chwyt wydaje się polegać na obrażaniu poszczególnych członków forum. Czy to nie jest żałosne? Dlaczego nie odpowiadasz na pytania ProperSoul? Ona/On ładnie zauważa Twoje sprzeczności..Ale jeśli skończyły Ci się argumenty, pozostaje już tylko obrażanie..

Ciekawe, kiedy pierwsze konsekwencje prawne wynikające z popełnionej przez pana Blashchaka zbrodni gospodarczej zostaną wyciągnięte...Zwodzenie, oszustwo i naruszenie prawa dotyczącego nieuczciwej konkurencji - całkiem nieźle.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata