Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Akcje i indeksy i analizy.

Napisany przez ole111

teraz spróbuj ponownie sprzedać DAX((((((((

Dziś miałem przeczucie. I byłem na krótko. Właśnie sprzedałem (niezadeklarowane)
Jednemu szczęście, drugiemu cierpienie.

Napisany przez Forexyman

Jednego szczęście jest dla drugiego nieszczęściem.

tak właśnie jest

to jest problemem antycyklicznego działania
trzeba nieco więcej ryzyka podjąć, odpowiednio ważne jest wtedy też zachowanie zysku, istotne jest, aby ryzyko było ograniczone
ponieważ straty można bardzo szybko odrobić

Długa pozycja została zatrzymana z utratą 54,90 euro

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć

Pozdrowienia

Przypadek 6.000

Dzień zaczynał się całkiem nieźle - jak na napięte nerwy inwestorów, można powiedzieć: stosunkowo dobrze. Dax rozpoczął handel z niewielkim wzrostem. Ale potem zaczął gwałtownie spadać, przekraczając poziom 6.000 punktów.

Piątka pojawiła się tylko krótko na terminalach kursowych. 5.999,32 to była - tymczasowa najniższa wartość dnia. Jest to jednocześnie nowe minimum roczne dla znanego wskaźnika giełdowego. I prawie też minimum dwuletnie, bo Dax notował tak nisko ostatnio jesienią 2006 roku.

Niektórzy uczestnicy rynku tłumaczyli złe nastroje sceptycznymi wypowiedziami szefa Rezerwy Federalnej USA, Bena Bernanke, dotyczącymi sytuacji koniunkturalnej w USA. Bernanke stwierdził, że kryzys finansowy mógł już pogrążyć USA w recesję. Spadek wartości dolara również ciążył na rynku, ponieważ utrudnia eksport sektorowi przemysłu, który ma niekorzystną relację kursową w porównaniu z konkurentami z USA.

Jednak Bernanke już wczoraj przemówił. A nowy osłabienie dolara miało miejsce właśnie wczoraj, euro spadło z rekordowego poziomu z wczoraj z powrotem. To więc prawdopodobnie nie mogło być głównym wytłumaczeniem, zwłaszcza że Dax zaczął środową sesję z wzrostem prawie o jeden procent. Producent chipów Intel, który wczoraj po zamknięciu giełdy przedstawił wyniki kwartalne, na początku dodawał otuchy inwestorom. Zazwyczaj to powinno utrzymać Dax nieco dłużej na plusie, ale przeważał strach przed kryzysem bankowym i recesją - powiedział jeden z handlowców. Początkowo przyjazna atmosfera została głównie zakłócona przez narastające spadki kursów akcji finansowych.

Ogólna nerwowość i niepewność muszą więc posłużyć za wyjaśnienie spadku niemieckiego indeksu akcji poniżej poziomu 6.000. Już wczoraj na rynku spekulowano o testowaniu poziomu 6000 punktów przez Dax. Dziś to scenariusz stał się rzeczywistością.

Istnieją podzielone opinie na temat tego, co się dalej wydarzy. Strateg Postbanku, Heinz-Gerd Sonnenschein, nie sądzi, że Dax pozostanie poniżej poziomu 6.000 dłużej. Jörg Rahn, ekonomista z M.M. Warburg, również przewiduje krótkotrwałe spadki poniżej tej granicy, które jednak mogą być dość znaczne. Jego zdaniem indeks może spaść aż do 5.500 punktów. Jednakże trzymamy się prognozy, że Dax pod koniec roku będzie notowany na poziomie 6.500 punktów - dodał Rahn.

Napisany przez Forexyman
Cześć

DAX

Cele DAX według mojego zdania

Cel na dzisiaj 6115

Cel na nadchodzące tygodnie 6670

Pozdrowienia

Napisany przez ole111

Cześć

DAX

cele DAX według mojego zdania

Cel na dzisiaj 6115

Cel na nadchodzące tygodnie 6670

Pozdrowienia

cel kursu prawie osiągnięty
I ja debil wychodzę przy 65.

Napisany przez Forexyman

Hallo

DAX

Ziel für Heute 6115

Viele Grüsse

schade fast am Ziel aber noch ist es ja nicht Feierabend)))))

Napisany przez Forexyman
Co mają przeciwko mnie, że za każdym razem, gdy coś napiszę, to znowu jest wyprzedane? Teraz nie mam ochoty już nawet pisać)))))))))))

Napisany przez ole111

co oni mają przeciwko mnie
jak tylko coś napiszę, to znowu jest sprzedawane
teraz nie mam ochoty pisać do siebie)))))))))))

Teraz też dołączyłem, może to ci pomoże.

Napisany przez ole111

Cytat od Forexyman

gdy coś piszę, znowu jest wyprzedaż
teraz nie mam ochoty na pisanie)))))))))))

Teraz też dołączyłem, może to Ci pomoże.

w kierunku celu kursu i wyżej.

KK Deutsche Bank 48,58

Napisany przez Forexyman

Jestem teraz z powrotem, może tobie pomoże.

przynajmniej jeden z nas)))
powinniśmy też otrzymać wsparcie finansowe od euro, przynajmniej tak sądzę

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

KK Deutsche Bank 48,58

Wydajesz się niezbyt zniechęcony))) Tytuły bankowe
w tym momencie?

Widzę cel początkowo na poziomie 43 euro

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
tutaj jest odgłos muzyki, tutaj tańczy się tango))))))))

SAP

Napisany przez ole111

Cytat od ole111

KK Deutsche Bank 48,58

Wydajesz się nie cofać))) Akcje bankowe
w tym czasie?

Na razie widzę cel w wysokości 43 euro

Wiele pozdrowień

idzie świetnie. U ciebie też?
DBK 50,18 świetnie

Napisany przez Forexyman

działa świetnie. U ciebie też?

cieszę się z tego dla Ciebie
Dzisiaj tak może być jeszcze lepiej, oczywiście jeśli ta akcja przekroczy jutro 34 euro))))))))

Napisany przez Forexyman

Cześć

DAX

Cel na dziś 6115

Pozdrowienia

Cel dzienny osiągnięty

Napisany przez Forexyman

na cel kursu i wyżej.

także Twoje życzenie spełniło się dzisiaj
czyżby już święta?))))))))))

Napisany przez ole111

Cytat Forexymana

Cześć

DAX

Cel na dzisiaj 6115

Pozdrowienia

Cel dzisiejszy osiągnięty

Czy na pewno nie sprzedałeś?
DBK 50.83 suppi

Napisany przez ole111
VK zw 34-37

Napisany przez Forexyman

Czy ty nie sprzedałeś?

nie, tego nie zrobiłem. Będę próbował, dopóki nie złapię fali.
Teraz drugim celem jest wyznaczone cel, dlatego lepiej jest ponieść 5 małych strat, żeby z jedną dużą transakcją naprawić wszystko

Pozdrowienia

Napisany przez ole111

Cytat od ole111

Cytat od Forexyman

kiedy coś piszę, znowu jest wyprzedawane
teraz nie mam ochoty pisać)))))))))))

Teraz też jestem w grze, może tobie pomoże.

w kierunku celu kursu i wyżej.

Kupno Deutsche Bank 48,58

Sprzedaż Deutsche Bank 53,11

Napisany przez Forexyman

VK Deutsche Bank 53,11

https://www.youtube.com/watch?v=PlAMtVGcNJM

))))))))))))))))

Napisany przez Forexyman
wygląda na to, że dalszy przebieg dnia nie będzie dobry, dlatego

Zamknięta pozycja na długą 6235
Poczekam teraz na kolejne cofnięcie
Kurs osiągnął ważny poziom oporu
6290

Kod WKN DB7997

KK 5,82
VK 7,28

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć,
Bardzo interesujący jest poniższy raport dotyczący Air Berlin.
Warto go przeczytać, ponieważ jest on zupełnie sprzeczny. Mówimy tutaj o jednej z największych linii lotniczych w Niemczech. To, co mówi analityk, z pewnością się nie sprawdzi, że firma zbankrutuje. Istnieją już inne niepokoje, ponieważ aktualnie spekulacje dotyczące przejęć mogłyby kołysać giełdami w jedną i drugą stronę. Być może wkrótce coś się wydarzy, a akcje staną się akcjami o zwrocie. 
Dla inwestorów długoterminowych, którzy są gotowi podjąć większe ryzyko, zdecydowanie powinni zainwestować akceptowalną kwotę i cierpliwie poczekać zgodnie z zasadą czas to pieniądz.
Wykres dodany na dole. 
Pozdrowienia.
Cena docelowa 0 euro - coś tu nie gra?
To niemalże przypomina czasy Nowego Rynku: Analitycy z Dresdner Kleinwort ustalili cenę docelową dla zmagającej się z problemami akcji Air Berlin na 0 (!) euro. Zakładają oni szybkie bankructwo. Akcje jednak to przeżywają.
To, co kiedyś zrobił Bank Metzler w przypadku firmy IT Brokat, teraz robi Dresdner Kleinwort z Air Berlin: Obniżają cenę docelową do niewiarygodnych 0,00 euro i radzą sprzedać akcje. Tak jak w przypadku Brokat, odpowiada to wyrokom głównym. Analitycy nie wierzą już w przyszłość tej firmy.
Dresdner przepowiada bankructwo Air Berlin
Według ekspertów z Dresdner Kleinwort Air Berlin grozi bankructwo, jeśli struktura bilansu nie zostanie zmieniona. Według analityka Andrew Evansa z Dresdner Kleinwort, druga co do wielkości niemiecka linia lotnicza ma osłabioną strukturę bilansu i najgorsze oceny ratingowe.
Wysoka cena ropy naftowej już teraz utrudnia życie Air Berlin. Pod koniec marca linia lotnicza zrewidowała swoje prognozy roczne. Dwa miesiące później koncern ogłosił, że w 2008 roku osiągnie zysk jedynie wtedy, gdy ceny paliwa lotniczego nie wzrosną dalej. Jednak od tego czasu znacznie wzrosły.
Akcje rosną mimo to
Negatywna ocena z Dresdner Kleinwort krótkotrwale obciążyła akcje Air Berlin w czwartek. Po południu papiery notowały wzrost o ponad dwa procent, osiągając poziom 3,64 euro. Czasami papier zyskiwał nawet około pięciu procent. Handlowcy byli zaskoczeni. To jeszcze spadnie, stwierdził jeden uczestnik rynku. Paradoksalna reakcja na kursy została wyjaśniona przez handlowców jako reakcja inwestorów na takie nietypowe cele cenowe z niedowierzaniem. Inny handlowiec radził zachować spokój. Ocena Dresdner Kleinwort to tylko jedna z wielu.
Akcje Air Berlin zostały wprowadzone na giełdę w maju 2006 roku w cenie dwunastu euro. Na swoim najwyższym poziomie tytuł osiągnął połowę 2007 roku z 20 euro. Od tego czasu akcja znajduje się na niemalże nieprzerwanej spirali spadkowej. W tym roku papier stracił ponad 70 procent swojej wartości.

Napisany przez Forexyman
Cześć Air Berlin Wydają się żyć coraz dłużej)))))) dlatego postanawiam teraz ustalić cel do końca roku a mianowicie u mnie wynosi on 5,80 euro Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

kurs dotarł do ważnego obszaru oporu
6290

Cześć

DAX

jeśli kurs dziś przekroczy 6295, to powinna być droga do 6400-6450
w przeciwnym razie grożą dalsze spadki

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

DAX

geht der Kurs Heute über 6295 drüber dann sollte der weg bis 6400-6450
nichts im wege stehen ansonsten droht erneut weitere Abgaben

Viele Grüsse

Erwartung Erfüllt

Zitat von Forexyman

Hallo

Sehr interessant ist dieses Bericht unten über Air Berlin
Man sollte es unbedingt Lesen weil...

von Analysen Tot gesprochen Heute Nr.1 ich sagte ja oben es wird aber viel Besser werden nur Geduld

Viele Grüsse

Napisany przez ole111
Wczoraj nie odpisywałem, byłem na stoku. Urlop: Jestem w Schwarzwaldzie na weselu. Od jutra w Szwajcarii, niedaleko Lucerny. Po powrocie odezwę się. Za około tydzień znowu w DE. Potem jeszcze muszę pojechać na urlop nad Bałtykiem. Do zobaczenia, ole

Napisany przez Forexyman
Cześć

Powrót stron konfliktu, USA i Iranu, do stołu negocjacyjnego zakończył się spokojem na rynkach akcji, co może pozwolić na dalsze ożywienie na rynkach finansowych w najbliższych tygodniach.

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Cześć

Dobry czas na pozycję na spadki

Pozdrowienia

Spadająca cena ropy naftowej daje skrzydła
by Lothar Gries

Cena ropy naftowej wznowiła swój spadek i obniżyła się o prawie pięć dolarów do 126,26 dolara. Cena za baryłkę jest obecnie na najniższym poziomie od początku czerwca.
Oprócz ceny ropy, również Dax korzysta z ożywienia Wall Street. Indeks Dow Jonesa odwrócił się po początkowych stratach i na początku wieczoru wzrósł o pół procent, osiągając poziom 11 520 punktów. To wystarczyło, aby również Dax wzrósł. Indeks główny zakończył sesję handlową z wirtualnym wzrostem o niemal 18 punktów, osiągając poziom 6442 punktów. W handlu wieczornym Dax również zanotował wzrost o niemal 20 punktów, osiągając poziom 6434.

Napisany przez Forexyman
Cześć

Jeśli 6505 zostanie przebite, to otwiera się mała okazja dla krótkich pozycji, początkowo do 6380 po 20 punktów strategii stop-loss.

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Jeśli 6505 zostanie przełamane, to pojawi się mała okazja do krótkiej sprzedaży dla krótkich pozycji początkowo do 6380 po strategii zatrzymania po 20 punktów

Pozdrowienia

Niestety, okazało się, że to było fałszywe przebicie

Napisany przez Forexyman
Cześć

po niefortunnym przebiegu wczorajszej krótkiej pozycji, dzisiaj spróbujemy z długą

Stop-Buy 6490

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Witaj

po niefortunnym przebiegu krótkiej pozycji wczoraj, dzisiaj spróbuję z pozycją długą

Stop-Buy 6490

Pozdrowienia

SL 6458

Napisany przez Forexyman
Pozycja zniszczona

Napisany przez Forexyman

Cześć

Bardzo interesujący jest ten raport poniżej o Air Berlin
Należy go koniecznie przeczytać, ponieważ jest zupełnie sprzeczny. Mówimy o drugiej największej linii lotniczej w Niemczech, to co mówi analityk na pewno się nie zdarzy, że taka firma zbankrutuje, na to muszą być inne problemy
ponieważ aktualnie fantazje o przejęciu sprawiają, że giełdy chwieją się tam i z powrotem
wkrótce może tutaj coś się wydarzyć, a akcja stanie się akcją przełomową
dla inwestorów długoterminowych, którzy chcą zaryzykować trochę więcej, powinni koniecznie zainwestować pewną kwotę, którą są w stanie znieść, i poczekać
zgodnie z zasadą czas to pieniądz

Wykres w dole załączony

Pozdrowienia

Cześć

kilka czasu temu sprawą, o której wspominałem, była ta akcja
że coś tutaj jest nie tak, zostało to wtedy spróbowane wyjaśnić
teraz dostaję tę wiadomość, która potwierdza to, co wcześniej myślałem

Pozdrowienia

Zawiadomienie o handlu insiderami akcjami Air Berlin?

Zero euro! Tak brzmiał spektakularny cel kursowy, który tydzień temu wyznaczył bank drezdeński dla akcji Air Berlin. Nie bez powodu, twierdzi teraz szef Air Berlin Joachim Hunold, żeby z tego korzystać, idąc na nielegalne transakcje giełdowe.

Prezes zarządu Air Berlin poprosił Federalny Urząd Nadzoru Finansowego (BaFin) o zbadanie związanych z analizą banku drezdeńskiego spraw. Zachowanie Dresdner Bank jest w wielu aspektach nadzorowane i być może również karalne - napisał Hunold w piśmie wysłanym do urzędu w piątek.

Podejrzane transakcje?

Według informacji Air Berlin, firma prosi urząd o śledztwo w sprawie możliwych manipulacji rynku i zakazanych transakcji wewnątrz informacyjnych i zauważa, że bank zarówno przed, jak i po opublikowaniu raportu przeprowadził znaczne transakcje z akcjami Air Berlin.

To dość zaskakujące, że bank po tym raporcie analityka na giełdzie jest największym graczem - z 50 procentami i więcej dziennego wolumenu - powiedział Hunold magazynowi Wirtschaftswoche.

Ogromnie krzywdzące dla biznesu

Ponadto Hunold poprosił BaFin o zbadanie, czy spółka-córka Allianz nie naruszyła swoich obowiązków staranności przy tworzeniu raportu. Analiza wskazała, że linia lotnicza jest bliska bankructwa, co skrytykował Air Berlin. Raport ten był ogromnie krzywdzący dla biznesu i miał istotnie negatywny wpływ na cenę akcji.

Faktycznie, akcja Air Berlin zakończyła 17 lipca - dzień negatywnej analizy analityka - z kursem niższym o 28 centów, czyli o 7,6 procent. Jednak akcja tanich linii lotniczych od początku roku jest już znacznie pod presją: od tego czasu straciła około 75 procent swojej wartości.

Napisany przez Forexyman
Cześć

Siemens

Akcje Siemens znajdowały się w trendzie spadkowym od początku roku
i spadły do poziomu 65 euro
Od tego czasu próbuje się ustabilizować, sytuacja jest teraz pierwsza
jeśli byki zaangażowałyby się nieco mocniej wkrótce, akcje mogłyby zaatakować obszar 80 euro, co prawdopodobnie przyniosłoby ze sobą więcej kupujących

Stop-Buy 75,10

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman

Cześć

Powrót stron w sporze USA i Iranu do stołu negocjacyjnego przyniósł pewne uspokojenie na rynkach akcji, co z kolei może pozwolić na dalsze odbicie na rynkach finansowych w najbliższych tygodniach.

Pozdrowienia

Cześć

DAX

Indeks nadal boryka się o przetrwanie.
W średnim okresie zakłada się, że cel wyniesie 6845.

Pozdrowienia

Napisany przez ole111
Cześć, jestem z powrotem w kraju. Długi od 6320, krótki od 1,5745 euro. Tak, możemy kontynuować.

Napisany przez ole111

Cześć,
jestem z powrotem w kraju.
długie 6320
krótka euro 1,5745
tak może iść dalej.

euro krótka vK 1,5606
Dax VK 6404-408

Napisany przez Forexyman

Cześć

również))))))
Gratuje, znowu dobrze sobie poradziłeś

Powodzenia dalej

Napisany przez Forexyman

Cześć

Siemens

Stop-Buy 75,10

Pozdrawiam

i zadzwoniło dzwonek

Pozdrawiam

Napisany przez Forexyman
Cześć TECDAX (średnioterminowe widoki) W tej chwili bardzo silnie prezentuje się niemiecki indeks technologiczny TecDax Przełamanie trendu spadkowego z luką wzrostową prawdopodobnie sygnalizuje początek rajdu Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Cześć,

Pozdrowienia

Niedźwiedzie na szlaku

autorstwa Angeli Göpfert

W minionym tygodniu ulgi i nadmiaru chęci zakupowych na rynkach było już niewiele do odczucia. Jak mogło być inaczej, patrząc na marudzących nastręczycieli amerykańskiej koniunktury, cen ropy naftowej i ostrzeżenia przed stratami. W tym tygodniu może kilku sympatyków niedźwiedzi dodatkowo popsuć nastroje inwestorom.

W minionym tygodniu indeks DAX dostarczył doskonałego przykładu gwałtownego oscylowania między 6250 a 6536 punktami, aby na koniec handlu w piątek zakończyć na poziomie 6396 punktów, lekko poniżej poziomu, od którego rozpoczął poprzedni tydzień handlu.

Byki wciąż zdążają do góry
Dwa kroki do przodu, jeden wstecz - tak strategię rynkową opisuje Markus Reinwand, strateg rynkowy Helaby. Inwestorzy znaleźli się w marazmie, niepewność jest wielka, a zakresy wahania reakcji kursów odpowiednio duże. Według analityków LandesbankBerlin (LBB) nie ma jeszcze sygnałów na odwrót trendu.

Sezon raportów i obawy o koniunkturę będą musiały zmierzyć się ze sobą - mówi analityk rynków kapitałowych Hans-Jörg Naumer z Allianz Global Investors. W związku z tym przewiduję, że rynek będzie słabł i pozostanie niestabilny. Nie doszliśmy jeszcze do momentu, kiedy byki wyjdą z zagrody.

Technika analizy wykresów nie daje nadziei
Ponadto, zerwanie kluczowych poziomów wsparcia przy 6440 i 6400 punktów ponownie spowodowało wyraźne zaćmienie obrazu technicznego dla niemieckiego indeksu głównego. Szczególnie istotna jest teraz granica 6260 punktów. Jest to punkt 2 formacji pivot 1-2-3, jak zauważają eksperci Helaby. Jeśli ten poziom zostanie wkrótce przełamany, będzie to jasny sygnał przyspieszenia ruchu zniżkowego.

Również wskaźniki w Nowym Jorku w minionym tygodniu ledwo zyskały na wartości. Indeks Dow-Jonesa dla spółek esencjonalnych zamknął się w piątek na poziomie 11 326 punktów. Szerszy indeks S&P-500 stracił na wartości do 1260 punktów. Technologiczny indeks Nasdaq spadł do 2310 punktów. W rezultacie indeksy amerykańskie nie są już zbyt daleko od najniższych poziomów od lat, na które spadły w połowie lipca.

Szokujące komunikaty od BMW i GM
I to nie bez powodu: Borykające się z obfitością były zarówno giełdy po obu stronach Atlantyku, musiały w minionym tygodniu znieść wiele złych wieści. Szczególnie branża motoryzacyjna była tym razem głównym źródłem szokujących informacji: Po Daimlerze kolejne ostrzeżenie o spadku zysków wydał teraz również BMW, a amerykański producent General Motors ogłosił kwartalną stratę, która sprawiła, że giełdy zbladły: 15 miliardów dolarów!

Do tego doszły lekko wzrastające znowu ceny ropy naftowej i złe dane koniunkturalne z USA: Stopa bezrobocia w lipcu wzrosła do 5,7 procent, co oznacza najwyższy poziom od marca 2004 roku. Ponadto wzrost gospodarczy w drugim kwartale w USA okazał się znacznie słabszy niż się spodziewano.

Kryzys finansowy nadal trzyma rynek w napięciu
Dlatego w nadchodzącym tygodniu także informacje z frontu gospodarczego USA powinny wzbudzić życzenie nadmierne uwagi na rynkach finansowych. W poniedziałek instytut badawczy The Conference Board ogłosi wskaźnik zatrudnienia za lipiec. Spodziewane jest dalsze pogorszenie sytuacji. We wtorek indeks ISM usług może dać sygnały dla rynku akcji.

Także kryzys kredytowy trwający już od roku będzie dalej przeszkadzać na rynkach. Fala bankructw banków w USA przyspiesza: Amerykańskie władze zamknęły w piątek już ósmy zbankrutowany instytut, First Priority Bank, który zaliczał się do niewielkich banków z sześcioma oddziałami. Zaledwie trzy tygodnie temu największy niezależny finansista hipoteczny IndyMac został przejęty przez państwo po tym, jak instytut znalazł się w poważnych kłopotach finansowych. IndyMac ogłosił upadłość w piątek, jak się oczekiwało.

Bankierzy centralni na celowniku
Inwestorzy nie mogą już liczyć na Rezerwę Federalną USA jako zbawicielkę: Czas masowych obniżek stóp procentowych już minął, tak jednomyślnie twierdzą obserwatorzy rynku. Rezerwa Federalna USA prawdopodobnie utrzyma stopy procentowe na poziomie dwa procent podczas zbliżającego się posiedzenia we wtorek. Główny bankier Fed Ben Bernanke skupia się teraz nie tylko na rozprzestrzeniających się trudnościach gospodarczych, ale również na wzrastającym ryzyku inflacji.

W centrum zainteresowania prawdopodobnie znajdzie się ocena stanu największej na świecie gospodarki, którą Komitet Operacji Rynkowych Rezerwy Federalnej (FOMC) ma przedstawić po swoich konsultacjach we wtorek. Wiele ekspertów prognozuje średnioterminowy powrót do bardziej zaostrzonej polityki monetarnej. Kontrakty terminowe na stopy procentowe USA sygnalizują, że większość giełdowców uważa podwyżkę o 25 punktów bazowych do stycznia za prawdopodobną.

Z kolei eksperci na razie nie przewidują zmiany poziomu stóp procentowych Europejskiego Banku Centralnego, który już teraz jest na najwyższym poziomie od końca sierpnia 2001 roku. Rada ECB spotyka się w czwartek na swoim regularnym posiedzeniu dotyczącym polityki monetarnej.

Sezon raportów nadal trwa pełną parą
Oprócz danych koniunkturalnych z USA, dalszego rozwoju cen ropy naftowej i kryzysu finansowego oraz komentarza dotyczącego stóp procentowych ze strony ECB i Fed, w tym tygodniu także liczne przedsiębiorstwa ze swoimi kwartalnymi raportami będą kształtować wydarzenia na rynkach. Inwestorzy z niecierpliwością będą obserwować, czy ostatni tydzień ostrzeżeń zmniejszenia zysków będzie kontynuowany. Ostatnio na celowniku znalazły się między innymi BMW, Pfleiderer, Stada, Bilfinger Berger i Wacker Construction.

W tym tygodniu dane przedstawią przedstawiciele DAX: producent sprzętu sportowego Adidas, drugi na świecie reinsurer Münchener Rück, Commerzbank, producent dóbr konsumpcyjnych Henkel oraz Deutsche Telekom. W MDax swoje księgi otworzą Hannover Rück, Kuka, Beiersdorf, Fuchs Petrolub, Premiere, Demag Cranes, Gagfah i Fraport, a w TecDax swoje wyniki przedstawią Singulus, Aixtron, Freenet, Rofin Sinar, Conergy i Qiagen.

Także w USA inwestorzy będą skupieni na raportach firm. Tam swoje bilanse przedstawią m.in. producent dóbr konsumpcyjnych Procter & Gamble, koncern technologiczny Cisco Systems oraz ubezpieczyciel American International Group. Ogólnie inwestorzy byli zadowoleni, że zyski okazały się dotąd lepsze niż przewidywano - mówił analityk USA. Jednak poprzeczka była postawiona naprawdę nisko.

Napisany przez ole111
Short na małym plusie tuż przed zamknięciem.
[/b]DAX
KK 6561

Napisany przez ole111

Jestem krótko przed zamknięciem z małą pozycją short.
[/b]DAX
Średnia cena zakupu 6561

Cena sprzedaży 6507

Napisany przez ole111
krótko DAX 5685
SL 5620

Napisany przez ole111

krótko DAX 5685
SL 5620

połowa zamknięta na 5637

Napisany przez ole111
[cytat=ole111">
Cytat ole111

krótka DAX 5685
SL 5620

połowa sprzedana 5637
[/cytat]
Dodatkowo zostałem zatrzymany na pozycji długiej na 5660.
Nie miałem czasu. Muszę tapetować.

Napisany przez Forexyman

Cześć

Air Berlin

W sumie rozmowy życie zawsze staje się dłuższe))))))
dlatego ustalam sobie cel do końca roku
a u mnie wynosi 5,80 euro

Pozdrowienia

Cześć

krótkie podsumowanie

Pozdrowienia

Cytat od Forexyman

Cześć

Siemens
Stopp-Buy 75,10

Pozdrowienia

Cytat od Forexyman

Cześć

TECDAX (średnioterminowe spojrzenie)

bardzo silnie prezentuje się obecnie niemiecki indeks technologiczny TecDax
Przebicie się z tendencji spadkowej z lukiem w górę może sugerować początek rajdu

Pozdrowienia

Napisany przez Forexyman
Dzień dobry dla Daytraderów krótka pozycja po przełamaniu poziomu 6540 pierwszy cel 6475 Stop-Sell 6535 SL 6590 Pozdrowienia
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata