Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Temat: Dividium Capital Ltd.

Napisany przez CFO
@gast
dziękuję
@forsum
czy masz jeszcze jakieś pytania?

Napisany przez Gast2
@cfo

dziękuję za podziękowania. Ostatnim razem zgłosiłeś mnie do administratora z powodu komentarza, który napisałem. Chciałbym oficjalnie przeprosić za ten komentarz; nie miałem złych intencji.

Pozdrowienia, Gość2

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

kto poinformował Cię, że te informacje są poprawne? Czy byłeś na Majorce i tam przeprowadziłeś badania?
Ja to zrobiłem i powiedziano mi, że te twierdzenia po prostu nie są prawdziwe. Kierownictwo nadal jest na wolności!!! Aresztowanie trzech osób nastąpiło zresztą w sposób udokumentowany na podstawie fałszywych oskarżeń. Pracownicy odpowiedzialni za obszar sprzedaży w firmie, którzy zostali zwolnieni już na początku kwietnia i zostali zmyleni pretekstem do przyjazdu na Majorkę, zostali uwolnieni. Nie potrwa długo, a ich niewinność zostanie bezsprzecznie udowodniona. To, czego po prostu nie wiesz, to fakt, że osoby te samodzielnie zainwestowały duże sumy w DC i są same dotknięte sytuacją. Ci dwaj nie mieli nic wspólnego z kapitałową stroną przedsiębiorstwa, w przeciwieństwie do pana Shu. Gdybyś znał ich tak dobrze jak ja, nie zastanawiałbyś się nawet przez ułamek sekundy, czy ci dwaj mają coś wspólnego z działaniami kierownictwa.
Kto twoim zdaniem złożył doniesienie…

Ponieważ nie byliśmy tylko inwestorami, ale również złożyliśmy kilka projektów do finansowania w DC, mieliśmy okazję poznać osoby z drugiego planu. W związku z tą sytuacją wycofaliśmy się z powrotem. Na szczęście zdążyliśmy na czas zdać sobie sprawę, że zagrożenie nie pochodzi od właścicieli firmy, ale rzeczywiście od kierownictwa. Gdybyśmy wtedy wiedzieli, że ci sami ludzie zyskają później także kontrolę nad działem handlu, nigdy nie wpadlibyśmy na pomysł pozostawienia naszego kapitału tam do zarządzania. Ustalono ściśle podział obowiązków, który retrospektywnie był oczywiście poważnym błędem. Kto by się spodziewał, że da się wilka owca pilnować. Decyzję tę zresztą nie podjęli właściciele firm.
Ponieważ mogłem śledzić podróże zarządu z najbliższej odległości i dobrze znałem cele firmy, naszą jedyną opcją pozostaje skierowany atak przeciwko właścicielom firm, których nadal uważamy za honorowych, pilnych i uczciwych partnerów.

Dlatego mogę już stawiać zarzut, że próbujesz nas przekonać, że wszystko, co jest w prasie, jest prawdą…prawda?
Na podstawie naszego badania doszliśmy częściowo do zupełnie innych wyników. Dla nas uprzedzenia są wstrętne i dopóki nie zostanie jednoznacznie udowodnione, że fundusze zostały sprzeniewierzone przez któregoś z właścicieli firmy, zakładamy niewinność tej osoby.
Jednakże chciałbym wrzucić do tego jeszcze jedną myśl.... Czy naprawdę poważnie sądzisz, że jeden z współwłaścicieli firmy, który notorycznie zarobił niemałą fortunę na giełdzie, musi uciekać z ukradzionymi funduszami inwestorów, narażając się codziennie na ryzyko złapania? Gdybyśmy nie mogli sami przyjrzeć się handlowi giełdowemu prowadzonemu przez DC, moje zrozumienie dla niektórych twierdzeń byłoby być może nieco większe. System piramidy finansowej, o którym ciągle się mówi, na pewno nie był stosowany przynajmniej do października 2008 roku. Relacje w tym dziale były oczywiście nasilone z uwagi na wiele przypadków oszustw, ale moim zdaniem korzystne byłoby, gdyby organy ścigania rzetelnie zbadały sprawę. Jednak z niezawodnego źródła otrzymałem informacje, że materiał przekazany organom był manipulowany w kilku istotnych punktach tak sprytnie, że można byłoby go uznać za autentyczny. Jeśli tak faktycznie było, nie można oczywiście mieć żadnych zarzutów wobec organów, które interweniowały. Twierdzenia świadków rzekomo zostały obalone.
Podsumowując chciałbym podkreślić, że wiele spraw wygląda zupełnie inaczej, gdy zagłębimy się w nie bardziej niż tylko na powierzchni…
Nadal zakładam, że prawda w końcu wyjdzie na jaw i mam nadzieję, że dla wielu inwestorów nie potrwa to zbyt długo.

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
@Gast2
został już zapomniany. Trzeba przyznać, że uwagi były wtedy dość ostre, wzbudziło to wiele emocji. Dlatego chciałbym jeszcze raz podkreślić moje pierwotne motywacje do krytycznego rozebrania systemu oszustwa Dividium: Moja ciotka zapytała mnie w lutym 2009 roku, czy to dobry pomysł zainwestować pieniądze w Dividium, ponieważ ta inwestycja przynosi wysoką stopę zwrotu, a ponadto jest zabezpieczona. Po przejrzeniu otrzymanych przezeń dokumentów, poradziłem jej, by trzymała się z daleka od pośredników. W odpowiedzi na to, pośrednicy Dividium - mogę to powiedzieć tutaj, ponieważ byli obecni również ci wielokrotnie wspomniani przedstawiciele tego systemu piramidalnego - najpierw mnie ośmieszyli, potem wyzywali, grozili itp.

Dziś z pewnym zadowoleniem patrzę wstecz, ponieważ udało mi się ocalić swoją ciotkę, a także kilku naiwnych z jej otoczenia przed zainwestowaniem choćby jednej złotówki w ten system oszustwa.

Ludzie, którzy stracili swoje pieniądze, sprawiają mi przykrość. Dlatego zupełnie nie jest odpowiednie, że nadal próbuje się wmawiać inwestorom, że odzyskają swoje pieniądze w pełnej wysokości. W najlepszym razie otrzymają one 5% dywidendy upadłościowej. Innymi słowy, jeśli ktoś zainwestował 10000 euro w Dividium Capital w 2008 lub 2009 roku, otrzyma - zakładając, że ma umowę, która umożliwia roszczenie wobec upadłej spółki - 500 euro. Naprawdę straszne oprocentowanie, niestety w złym kierunku.

Napisany przez forsum
Cześć CFO.

Czy możliwe, że zapomniałeś, jak czytać, czy też świadomie rozpowszechniasz kłamstwa tutaj!!! Czy rzeczywiście zostałeś zlecony, jak twierdzi Czarny Rycerz, aby siać zamęt!

Czy chcesz podważyć moje własne osobiste doświadczenia, które notabene współdzielę niepodważalnie z dobra dziesiątką świadków?

Po raz kolejny nasuwa się podejrzenie, że faktycznie masz więcej wspólnego z tą sprawą, niż chcesz nam wmówić.

Jednak jestem bardzo pewien, że jeśli tak faktycznie jest, nadejdzie czas skruchy...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
@forsum
Odnosząc się do Państwa pytań (również tych bez znaku zapytania)

1. sekcja
nie
nie

2. sekcja
tak, bardzo nawet

3. sekcja
myśl, co chcesz

4. sekcja
u mnie nie

Jakieś inne pytania? Śmiało!

Napisany przez ProperSoul

po skontaktowaniu się z panem J.B.

Jakbyś polecił panu Blashchakowi uczestnictwo w działaniach informacyjnych organów władzy?
Ponieważ jeśli wszystko, co piszesz, jest prawdziwe, drogi forsum, pan Blashchak nie ma przecież niczego do obaw, prawda?

Taka tylko myśl...

Napisany przez forsum
Cześć ProperSoul,

zastanawiam się, co Pan myśli, co Pan Bl. obecnie robi, a dokładnie prawnicy przez niego zatrudnieni? Mając zrozumienie dla tego, byłoby raczej dziwne, gdyby do tej pory się to nie stało... Jednak wspomniałem o tym we wczesniejszym wpisie... jest oczywiście już kilka więcej wpisów, więc łatwo to przeoczyć...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
Do wszystkich, którzy chcieliby przeczytać i zrozumieć ponownie:

Zarządzenia zgodnie z artykułem 34 FINMAG

Zgodnie z art. 34 Ustawy o nadzorze nad rynkami finansowymi (art. 34 FINMAG; SR 956.1), FINMA może opublikować swoje ostateczne decyzje po wejściu w życie prawa, podając dane osobowe w formie elektronicznej lub drukowanej, jeśli wystąpi poważne naruszenie przepisów nadzoru.

Poniżej FINMA publikuje fragmenty takich ostatecznych decyzji prawomocnych.

Blashchak Josef, ur. Hader

Volk Achim

Nie mówimy tutaj o podejrzeniach, ale występuje poważne naruszenie przepisów nadzoru i jest to decyzja ostateczna, a nie tymczasowa. Czy uważasz, że FINMA publikuje taką listę, jeśli wymienieni panowie są niewinni? Raczej wątpliwe!

Tak, sugeruję także, aby JB ponownie aktywował swoje strony internetowe dividium.com i dividiumgroup.com i umieścił na nich kilka wideobezpłatnych przesłań, które ujawnią całe nieporozumienie.

Będzie to prawdopodobnie trudne, ponieważ mężczyzna nie może nawet pomyśleć o przyjmowaniu pieniędzy od inwestorów, zgodnie z powyższym zarządzeniem.

Teraz chciałbym jednak usłyszeć jeszcze jakąś straszną opowieść o obcym. Do klawiatury, Czarny Rycerzu

Napisany przez forsum
Cześć CFO,

jednak... właśnie to twierdzę!!! Dokumenty przekazane Finma, na które powołują się oskarżenia, są po prostu wymyślone! Jednakże Finma obecnie zajmuje się weryfikacją tych okoliczności, ponieważ Revistrust doszedł po przeze mnie uzyskanych informacjach do wniosku, że nawet najgłupszy oszust nie wpadłby na pomysł popełnienia tak rażących błędów. Wieje tu czymś okropnym... Dlatego uważam, że jest po prostu za wcześnie, by wydać pochopny osąd...

Pozdrowienia

Forsum

Napisany przez ProperSoul
Drogi forsum,
to po prostu śmieszne... I właściwie nie zasługuje na dalsze komentarze...

Myślę, że powinniśmy poinformować program Frontal 21 lub Wiso o tej sprawie... Jeśli jeszcze nikt tego nie zrobił

Warto poświęcić czas i jestem pewien w 99%, że przynajmniej jeden z tych programów by się tym zainteresował

Pozdrowienia

Napisany przez forsum

Szanowna osobo,
to po prostu śmieszne... I tak naprawdę nie zasługuje już na żaden komentarz...

Myślę, że warto powiadomić programy Frontal 21 lub Wiso o tej sprawie... Jeśli jeszcze tego nikt nie zrobił

Warto poświęcić czas i jestem w 99% pewien, że przynajmniej jeden z tych programów zająłby się tą sprawą

Najlepsze życzenia

Gdyby to było tylko kwestią śmieszności... Poczekajmy. Być może telewizja faktycznie zajmie się tą sprawą...bardzo by mnie ciekawiło, co by odkryli...

Napisany przez CFO
Pozytywny raport na temat DC transmitowałaby najwyżej telewizja państwowa Korei Północnej - i to za łapówki w twardych walutach lub w złocie (! Tego przecież DC ma co niemiara)

Chętnie powtórzę jeszcze raz: Dla wartościowego zarządzania przedsiębiorstwem potrzeba:

1. Zaufania
2. Odpowiedzialności
3. Wiarygodności

Pod każdym z tych trzech punktów Josef Blashchak zawiodł w 100%.

Po pierwsze, nigdy nie miał on kontroli nad biznesem, jeśli faktycznie jego podwładni w dużym stopniu wyprowadzali pieniądze. Bo przecież wiadomo: Zaufanie jest dobre, kontrola jest lepsza.

Po drugie, to bardzo zły styl zarządzania, winić teraz drugi poziom kierownictwa za kryzys. Pamiętaj: Głowa zaczyna śmierdzieć od ryby.

Wniosek: Przedsięwzięcie Dividium - jeśli w ogóle można to nazwać oszukańczą konstrukcją - nie było nigdy prowadzone suwerennie, a odpowiedzialność została w całości zrzucona na niższe szczeble kierownicze.

W takiej organizacji nie inwestuje się pieniędzy ani nie podejmuje żadnych zobowiązań umownych. Chyba, że się nazywa się - Forsum.

Oznacza to, że opinie krytyków pierwszej godziny były całkowicie prawidłowe.

Zwolennicy DC, przyjmijcie to ze spokojem.

Ja tymczasem będe oglądał program telewizji państwowej Korei Północnej

Napisany przez onki

Cześć CFO,

... Dokumenty dostarczone Finma, na które odnoszą się zarzuty, są po prostu całkowicie zmyślone! ...

Cześć Forsum:

W zasadzie popieram art. 11 ust. 1 Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka.
Jednak domniemanie niewinności kończy się po wydaniu wyroku skazującego.
I proszę, nie próbuj teraz tłumaczyć nam, że decyzja Finma nie jest ostateczna. Nie jestem specjalistą od prawa szwajcarskiego, ale mimo braku studiów, jestem pewien, że FINMA (ze względu na potencjalne roszczenia o odszkodowanie) publikuje tylko ostateczne decyzje, czyli decyzje, przeciw którym nie ma możliwości odwołania się lub sprzeciwu.

W międzyczasie jestem naprawdę smutny z powodu tego, jak szybko Madoff się poddał i przyznał do wszystkiego. Jak widać, tego rodzaju dyskusję można prowadzić w zabawny sposób do nieskończoności.

Napisany przez CFO
Obraz mówi więcej niż tysiąc słów.
To ktoś z kierownictwa Dividium (z partnerką):

@admin
Ochrona tożsamości została zapewniona, twarze są zasłonięte. Łatwo jest ustalić, o kogo chodzi. Kilka miesięcy temu oboje błyszczeli w smokingu i galowym sukience na wydarzeniu we Frauenfeld. Zdjęcie pochodzi z aresztowania jednego z wirtualnych rzeczywistości Dividium na Majorce.

Tak szybko zmienia się sytuacja

Napisany przez forsum

Pozytywny raport na temat DC byłby emitowany co najwyżej przez państwową północnokoreańską telewizję - oczywiście po przekupieniu w twardych walutach lub złocie (! O czym DC ma pod dostatkiem)

Chętnie powtórzę to jeszcze raz: Dla wartościowego zarządzania przedsiębiorstwem potrzebne są:

1. Zaufanie
2. Odpowiedzialność
3. Wiarygodność

W każdym z tych punktów Josef Blashchak zawinił w 100%.

Po pierwsze, nigdy nie miał on kontroli nad firmą, jeśli faktycznie jego podwładni odprowadzali pieniądze na dużą skalę. Bo pamiętaj - zaufanie to dobra rzecz, ale kontrola jest jeszcze lepsza.

Po drugie, zarzucanie drugiemu szczeblowi kierowniczej kadry odpowiedzialności za to fiasko świadczy o bardzo, bardzo słabym stylu zarządzania. Pamiętaj: ryba zawsze psuje się od głowy.

Podsumowanie: Przedsiębiorstwo Dividium - jeśli w ogóle można to nazwać konstruktem oszustwa - nigdy nie było prowadzone suwerennie, a odpowiedzialność w pełni delegowano na niższe szczeble kierownicze.

Dokładnie w takiej organizacji nie inwestuje się pieniędzy ani nie podejmuje żadnych zobowiązań umownych. Chyba, że ktoś nazywa się Forsum.

W związku z tym wypowiedzi krytyków pierwszej godziny były całkowicie trafne.

Uczniu DC, znosicie to z godnością!

Ja tymczasem będę śledzić program telewizyjny północnokoreańskich nadawców publicznych

Czy chcę, czy nie, przede wszystkim muszę się zgodzić z Pańską „listą wad”. To, co działo się za plecami Pana Bl. i ludu, miało niewiele wspólnego z zdrową strukturą przedsiębiorstwa. Niemniej jednak większość środków inwestycyjnych była zazwyczaj tradowana na indywidualnych kontach klientów pod pełną odpowiedzialnością banku, więc ten kapitał nie znajdował się w obszarze wpływu kierownictwa. Niemniej jednak powinien Pan/Pani ponownie przemyśleć to zamieszczone zdjęcie... Oboje byli zatrudnieni na etacie i znacząco przyczynili się do ujawnienia pewnych spraw. Tylko taka mała sugestia... dlaczego nie opowiada Pan/Pani o życiu przed DC tych samych osób, jak to zrobił Pan/Pani z Panem Bl... Czy to możliwe, że w ogóle to Pana/Pani nie interesuje? Jestem w 100% pewien/pewna, że to, co Pan/Pani tak lekceważąco rozgłosił/a o tych dwóch osobach, teraz straciłoby sens albo czy ma Pan/Pani także jakieś wytłumaczenie na to, dlaczego człowiek na dobrej pozycji z TOP-emisją decyduje się na pracę dla DC, aby potem wspierać działania przestępcze?
Pomimo pełnego zrozumienia, w tej kwestii powinno się argumentować w sposób bardziej sprawiedliwy, nawet jeśli wpływy charakteryzujące się pewnymi słabościami były zauważalne. Być może ja trochę inaczej to widzę. Wolę pomóc, kiedy dostrzegam słabości, niż je krytykować lub na nich deptać... ale niesprawiedliwość jest naprawdę najgorszym, co może spotkać człowieka.
To, co hiszpańska prasa opublikowała zbyt pochopnie, na pewno będzie miało konsekwencje sądowe... Nie wiem, na ile Pan/Pani naprawdę zna kulisy, ale czy zastanawiał się Pan/Pani kiedyś, dlaczego ci dwaj zostali aresztowani właśnie w Hiszpanii? Dwa dni przed aresztowaniem rozmawiałam/łem jeszcze telefonicznie z tymi osobami. Wynikało z tego, że teraz współpracuje się z policją bardzo blisko. Dlaczego ci trzej nie zostali aresztowani na komisariacie, gdzie wcześniej złożyli doniesienie z pomocą swego adwokata, a następnie pod pretekstem, że pracownicy DC na Majorce nie mogą już bez pomocy tych osób przeprowadzać certyfikacji, zostali zwabieni na Majorkę?
Osoby znajdujące się na zdjęciu były wtedy już dawno zwolnione i nie pracowały już dla DC. Ponieważ obie osoby miały dobry kontakt z większością klientów, zdecydowali się pomóc przez dwa dni w analizie... i powtórzę, obie nie miały nigdy dostępu do finansów, to była domena Pana Shu!
Proszę mi teraz wytłumaczyć, dlaczego akurat tych dwóch aresztowano na Majorce? Nawet jeśli nie mogę od Pana/Pani oczekiwać, że wyśledzi Pan/Pani informacje o nich w ich otoczeniu, byłoby zasadne zapoznanie się z pewnymi informacjami pod największym zastrzeżeniem...

Pan Bl. był naprawdę bardzo zajęty. Gdyby Pan wiedział/a, jakie cele sobie wyznaczyło DC, zrozumiałbyś/a także dlaczego. Jednak taki cel można osiągnąć tylko wówczas, gdy wszyscy pracują wspólnie. Jak dotąd, zewnętrzne wrażenie dla osób niebędących wewnątrz ma tyle wspólnego z rzeczywistymi faktami, co ziemniak z gwiazdozbiorem... tak na marginesie...

Pozostaje mieć nadzieję, że organy sprawiedliwości rzeczywiście przeprowadzą dokładne dochodzenie i ustalą rzeczywisty stan rzeczy... Byłoby to najlepsze dla (prawie) wszystkich stron zaangażowanych!

Serdeczne pozdrowienia

Forsum

Napisany przez CFO
@Schwarzer Ritter
Historia była naprawdę dobra, ale nie spełniasz moich życzeń. Brakuje obcego. Mam nadzieję, że pojawi się on w następnej bajce.
Ponadto muszę wydrukować twój raport i pozwać mojego zaufanego lekarza. Orzekł, że mam doskonałe zdrowie w związku z warunkami umowy ubezpieczeniowej.
Ogólnie rzecz biorąc, wiesz więcej o mnie niż ja sam, muszę ci dać komplement - masz talent do pisania powieści trzeciej klasy. Również jeśli chodzi o pisownię, zrobiłeś postępy, więc twoje wpisy nie są całkowicie bezużyteczne (lub może to po prostu zasługa sprawdzarki pisowni, którą chcę pochwalić?).

Opuszczając bajkowe godziny, zająmy się treścią pytań i uwag:
@forsum
Faktycznie, nie ma znaczenia, co ktoś robił przed Dividium. Faktem jest, że górna kadra zarządzająca i osoby prawne będą pociągnięte do odpowiedzialności. Dotyczy to strony handlowej. Jeśli teraz okazałoby się, że operacyjne kierownictwo działało nieprawidłowo, panowie Blashchak, Volk, Kopenhagen mieliby jeszcze drogę cywilną (zauważ możliwy tryb!). Każda sprawa oszustwa najpierw pozostaje w gestii osób odpowiedzialnych zgodnie z rejestrem handlowym.
Jeśli piszesz, że zarząd nie miał wglądu ani dostępu do finansów, to potwierdza to, że nie działała tutaj poważna organizacja. Wiem, o czym mówię. Jako członek rad nadzorczych kilku MŚP, jedną z moich pierwszych działań jest uzyskanie dostępu do kont bankowych, abym mógł je w dowolnym momencie sprawdzić. Dodatkowo sprawdzam wszystkie płatności ubezpieczeniowe, ponieważ w przypadku oszustwa członek rady nadzorczej ponosi nieograniczoną i solidarną odpowiedzialność.
Dalej nie mam dobrego zdania na temat założycieli tego konstruktu oszustwa.

Z deszczowym pozdrowieniem CFO

PS:@admin: Ile nonsensu może znosić ten temat? Nadal jestem zwolennikiem swobodnego wyrażania opinii, ale wpisy Schwarzer Ritter przynoszą tylko zabawę - bez treści.

Napisany przez peterm

Jak powiedział już Siegfried Freud:
„Gdy dewiacja seksualna zostanie w pełni zrealizowana, całość przenosi się na inne obszary”, w twoim przypadku: na intrygi.

Cześć Blacky

Zawsze wygląda to trochę żałośnie, gdy cytujesz dzieła, których nie znasz i które zostały napisane przez ludzi, których również nie znasz.
Cytuj z czasopisma Bild. Tam wszystko jest bardzo proste i wyjaśnione krótkimi zdaniami. Jeśli czasami poczujesz się zdezorientowany czytając artykuł, to również nie ma problemu, ponieważ zazwyczaj całość jest pięknie zilustrowana dużymi zdjęciami.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez CFO
@peterm
S czarne Figurki z blachy i jego zespół prawdopodobnie mieli na myśli Siegfried und Roy, a nie Siegfried Freud, odpowiednio Sigmunda.

.... a on powiedział: Kto nie żyje swoją ....... nie ......

Ale dla załogi Dividium - do której zaliczam Blackyego i jego Dziewczyny i Chłopaków - to tylko szczegół, podobnie jak podanie przynajmniej poprawnej nazwy dla błędnych cytatów.

CFO ze swoim dużym zespołem (= zespołem) krytyków

Napisany przez Ricci
Psy, które szczekają, nie gryzą. Czy to tak jest, Panie CFO?

Napisany przez peterm

Czy chcę, czy nie, muszę w dużej mierze zgodzić się z Państwa „listą usterek“.

Bardzo dobrze, że również u Państwa, choć wolno, zaczyna się przecierać świadomość, że nie wszystko złoto, co się świeci w przypadku Dividium.

Cytat od forsum

Jednakże większe środki inwestorów były zwykle obrotowane na prywatnym koncie klienta pod pełną odpowiedzialnością banku, co sprawiało, że te środki nie były w obszarze wpływu kierownictwa.

Jak to ma działać? Albo DC obraca moimi pieniędzmi czy portfelem, co oznacza, że cała sytuacja znajduje się w ich obszarze wpływu (niezależnie od tego, na którym koncie pieniądze leżą), albo samodzielnie obracam swoimi pieniędzmi, a wtedy całokształt należy do mojej prywatnej sprawy. Bank nie ponosi odpowiedzialności w żadnym z tych przypadków. Ponownie zostali Państwo oszukani przez DC dziwnym sformułowaniem.

Cytat od forsum

Nie wiem, jak dobrze znają Państwo faktyczne tło [...]

Zakładam na Państwa korzyść, że nie należą Państwo do oskarżonych i dlatego nie mają Państwo dostępu do akt. W takim przypadku znają Państwo tło równie mało jak inni uczestnicy forum. Tak więc, dopóki sami go nie znają, nie ma możliwości dostarczenia udokumentowanych fałszywych informacji.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez imaisi
W piątek, 9.10. otrzymałem to:

Dzień dobry,

wczoraj popełniliśmy duży błąd! Wysłaliśmy zupełnie niewłaściwego maila do określonego grona osób. Bardzo proszę, aby się nigdzie nie rejestrować i skontaktować się z pośrednikiem z firmy Dividium.

Prawidłowa informacja, którą powinni Państwo otrzymać, to możliwość znalezienia na mojej stronie internetowej www.emmrich.me (przycisk Spotkania) dodatkowych terminów spotkań dotyczących Dividium.

Regularnie jestem kontaktowany przez Pana Blashchaka i bezstronnie przekazuję Państwu te informacje.

Obecnie najważniejsze wiadomości to:

1. Wypłaty (ostatni stan konta) powinny rozpocząć się pod koniec tego miesiąca lub na początku listopada…
2. Od przyszłego tygodnia rozpocznie się praca nad danymi klientów, zwłaszcza danymi bankowymi.
3. W poniedziałek o godzinie 16:00 odbędzie się spotkanie prywatne.

Jeszcze raz prosimy o wybaczenie naszego błędu i liczymy na Państwa zrozumienie.

Chciałbym jeszcze raz podkreślić, że przekazywanie informacji ma charakter jedynie prywatny, aby chociaż w pewien sposób otrzymali Państwo informacje dotyczące Dividium.

Do tego czasu Pozdrawiam serdecznie

M A R I O E M M R I C H

Napisany przez forsum

Bardzo dobrze, że w końcu dostrzegacie, chociaż powoli, że nie wszystko złoto, co się świeci w przypadku Dividium.

Gdybyście zrozumieli moje wpisy, wiedzielibyście, o co mi chodzi. Winny w sensie oskarżenia jest dopiero ten, komu to jednoznacznie udowodniono! Dlatego należy być ostrożnym z podejrzeniami w ogóle... można się bardzo pomylić...

A jak to ma niby działać? Albo DC handluje moimi pieniędzmi lub portfelem, wówczas całość znajduje się w ich zakresie wpływu (niezależnie od tego, na jakim koncie znajdują się pieniądze), albo to ja sam handluję moimi pieniędzmi, a wówczas to jest moja prywatna sprawa. Bank nie ponosi odpowiedzialności w żadnym z tych przypadków. Znowu zostaliście przez DC ogłupieni sprzecznym sformułowaniem.

Gdybyście zrozumieli to biznes, zrozumielibyście też, o co mi chodziło... Chętnie to wytłumaczę, jeśli macie 1. M. do dyspozycji...

Zakładam na korzyść, że nie należysz do oskarżonych i dlatego nie masz dostępu do akt. W takim przypadku nie znasz szczegółów tak samo jak inni uczestnicy forum. Cóż, udowodnione fałszywe informacje nie mają więc miejsca, dopóki ich nie znasz.
W najwyższym razie mogę występować jako powód... Niemniej jednak dalej zachowam dla siebie moje źródła informacji...

Pozdrowienia
Peter

Tekst został wstawiony

Napisany przez CFO
@Schwarzer Ritter
Nie spełniony, brakuje obcego

Napisany przez SchwarzerRitter
Cześć Peterze,

Niestety inteligentnych ludzi nie jest zbyt wielu, ale tacy jak Ty są powszechni.
Prawdopodobnie bezrobotni i nie mający nic do roboty, spędzają czas w internecie i obdarzają ludzkość swoimi mądrościami.
Czy jesteś również takim zwolennikiem pana Shu?

Proszę przeczytać nasz nowy artykuł, ponieważ może być dla Ciebie niebezpieczny.

Więc już wielu wpadło w tarapaty, nie zdając sobie nawet z tego sprawy.

Jeśli chcesz konstruktywnie włączyć się w tę dyskusję, to proszę bardzo, ale jeśli zamierzasz wygłaszać swoje pouczenia, lepiej będzie, jeśli się przygotujesz, bo możesz dostać po uszach. Innymi słowy, po prostu trzymaj język za zębami, jeśli nie masz nic lepszego do powiedzenia niż to, co chcesz tu zaserwować ludzkości.

W przeciwnym razie możesz zostać niechcący wciągnięty do tej dyskusji z CFO, wiesz, o kogo chodzi: Shu i spółka, Twoja tożsamość może zostać ujawniona publicznie i ostatecznie wystawiona na widok publiczny.

W Twoim następnym artykule zobaczymy, czy w tych zakurzonych komórkach pozostało coś.

Czarny Rycerz i Jego Zespół

Napisany przez CFO
.... i na pewno chciałem przeczytać post #888, który przynosi szczęście!

Napisany przez CFO
@peterm
Dziś osiągnąłem cel - wpis #888. Widzisz, potrafię cieszyć się drobnymi rzeczami tego świata, nie potrzebuję 300% zwrotu
Gratuluję, że Twoje raporty teraz są czytane ze szczególną uwagą. Dlaczego nie dać rycerzowi w spalonej zbroi podobnego zadania, co mnie? Ciekawe, czy jeszcze gdzieś może wprowadzić obcego. Jako alternatywę mogę zaakceptować statek kosmiczny. Bo jego raporty nie wniosą nic do rzeczy.
Z pozaziemskim pozdrowieniem
CFO
PS: Forum znów potrzebuje wpisu z treścią - postaram się. Na razie dziękuję imaisi: Już warto, że Blashchak Emmrich używa go jako megafon, a ten rozpowszechnia ten bełkot bez oceny, ale też bez treści.

Napisany przez Ricci
Dyrektor finansowy! ...właściwie powinieneś mieć numer 666.

Napisany przez CFO
@ricci
Za dużo zaszczytu, numer już jest na forsum (sic!). Kto nie wierzy, może sprawdzić, strona 20.

Z diabelskim pozdrowieniem

CFO

PS: Mam nadzieję, że nie pachnie zbyt spaloną i nie przypomina siarki

Napisany przez onki

1. że wypłaty (ostatni stan konta) powinny rozpocząć się pod koniec tego miesiąca lub na początku listopada...

.... i Mario - proszę wszystko jak zawsze formułować tak ogólnikowo, żebyśmy jakoś się z tego wykręcili - wiesz o co chodzi.... pierwsza transza (1,50€) już została wypłacona, mieliśmy na myśli listopad 2010 itd... ....

To już śmieszne, że pan Emmrich nadal w to gra....

Napisany przez CFO
@Czarny Rycerz i jego poplecznicy Fakty znajdują się w #867 i #873. Ale jeśli ktoś się czerwieni i blednie tylko dlatego, że myli się tak bardzo co do tożsamości CFO, to rozumiem, że czytanie staje się trudne, a zrozumienie tekstów praktycznie niemożliwe. Z pozdrowieniami z krainy szamanów i egzorcystów PS: Jeśli chcą Państwo poznać mnie, środę 14.10. na Górze Mythen, kanton Schwyz, o ile pogoda na to pozwoli.

Napisany przez peterm

Jeśli zrozumielibyście moje posty, wiedzielibyście, o co mi chodzi. Winny jest dopiero ten, kto jest winny w sensie oskarżenia, gdy jest to jednoznacznie udowodnione! Dlatego należy być ogólnie ostrożnym w domysłach... można się bardzo mylić...

Dzień dobry Forsum,

Chętnie powtórzę. Jestem jednym z niewielu tutaj, który nie zakłada, że sam należysz do Dividium. Przez długi czas także nie zakładałem a priori, że Dividium to oszukańcza konstrukcja. Jednak w pewnym momencie historia inwestycyjna (patrz na przykład obliczeń zwrotu z kopalni złota) stała się tak absurdalna, że cała ta sytuacja prawie nie da się wyjaśnić czystą nieudolnością.
Dlatego przypuszczam, że Dividium prawdopodobnie jest oszukańczą firmą. Poza tym, jedyną rzeczą, która dla mnie jest jednoznacznie udowodniona, jest fakt, że inwestorzy, którzy dokonali rzekomo bezpiecznej inwestycji, pomimo wielokrotnych zapewnień ze strony DC, nigdy nie otrzymali wypłaty, czyli ponieśli całkowitą stratę.

Cytat od forsum

Jeśli zrozumielibyście interes, zrozumielibyście również, co miałem na myśli... Chętnie to wyjaśnię, jeśli masz 1. M. do dyspozycji...

Ach, i te 99% inwestorów Dividium, którzy nie mają miliona do zainwestowania, są za głupi, aby to zrozumieć i nie zasługują na wyjaśnienie. Też sposób traktowania klientów...
Jak los chciał, mogę w razie potrzeby podać kwotę, o której wspomniałeś. Czekam więc z niecierpliwością na Twoje wyjaśnienie...

Cytat od forsum

Jeśli w ogóle, to mogę wystąpić ewentualnie jako powód... Jednak nadal będę trzymać swoje źródła informacji dla siebie...

Nie oczekuje się od ciebie, abyś ujawnił swoje źródła informacji. Jednak prawdopodobnie jako źródła informacji mogą służyć tylko akta urzędowe, prasa, sami inwestorzy oraz oskarżeni. Dostęp do akt uzyskasz w tym przypadku prawdopodobnie tylko jako oskarżony. Większość uczestników forum zna prasę i inwestorów, a oskarżeni prawdopodobnie nie powiedzą nic innego osobie z zewnątrz, jak sam to ująłeś, niż że są niewinni. Dlatego prawdopodobnie nie będziesz wiedział więcej niż reszta. Nawet gdyby nagle pojawiło się wiele dowodów, fakt faktem jest, że inwestorzy Dividium nie otrzymali obiecanych przez DC wypłat, pomimo wielokrotnych zapewnień, że tak się stanie.

Zainteresowała mnie też twoja wzmianka, że także mogę wystąpić jako powód. Jeśli więc zainwestowałeś w Dividium, chętnie podam ci ponownie następujące rady:

1. Spójrz prawdzie w oczy i zrezygnuj z pieniędzy. Nic nie da szukanie u DC wyjaśnień jak siana.
2. Na przyszłość: Nie inwestuj w to, czego nie rozumiesz.
3. Zaangażuj kogoś, kto zna się na finansach i pieniądzach (np. swój doradcę bankowego, jeśli go masz), a który może cię poinformować o ewentualnych ryzykach.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez peterm

@peterm
Gratuluję Ci, że Twoje sprawozdania teraz są czytane tak dokładnie. Dlaczego zatem nie zleczysz Rycerzowi w spalonym pancerzu podobnego zadania jak ja.

Cześć CFO,

Chętnie zgłaszam się do Twojej sugestii.

@Schwarzer Ritter: Więc oto moje życzenie dotyczące historii:
Skoro wyraźnie potrafisz diagnozować fizyczny (czyli cielesny) i psychiczny (czyli umysłowy) stan CFO z jego e-maili - oczywiście za pomocą swoich jasnowidzących zdolności - znasz się na parapsychologii (lecz na naukę o nadprzyrodzonych zjawiskach). Chciałbym więc, abyś włączył Uriego Gellera do jednej ze swoich opowieści.

Serdecznie dziękuję z góry i pozdrawiam z
frontu świadczeń socjalnych
Peter

@CFO: Życzę Ci oczywiście szybkiego powrotu do zdrowia

Napisany przez peterm

Niestety nie ma wielu sprytnych ludzi, ale tacy jak ty są powszechni.

Cześć Blacky,

Co za szczęście, że nie ma was w nadmiarze.

Cytat od SchwarzerRitter

Jeśli chcesz konstruktywnie uczestniczyć w tej dyskusji, masz do tego wolną rękę, ale jeśli chcesz wygłaszać swoje frazesy, lepiej się zastanów, możesz coś oberwać, innymi słowy, po prostu zacznij trzymać język za zębami, jeśli nie masz nic lepszego do zaoferowania niż to, co chcesz zaserwować ludzkości w swoich postach.

Wiesz, jestem bezrobotny i najwyraźniej nie należę do najmądrzejszych, dlatego nie do końca rozumiem twoje subtelne aluzje. Czy byłbyś uprzejmy wyjaśnić jeszcze bardziej punkt z „możesz coś oberwać”?

Cytat od SchwarzerRitter

Jeśli nie, może się zdarzyć, że nieumyślnie zostaniesz wciągnięty do tej dyskusji z CFO, wiesz już: Shu i spółka, oraz twoja tożsamość zostanie ujawniona i ostatecznie publicznie wystawiona.

O tak, ujawnianie tożsamości brzmi wspaniale! Ale nie zapomnij dodać Uri Gellera.

Pozdrowienia, Peter

Napisany przez CFO
@wszystkim Chcę tutaj nie być psujem zabawy, ale wszyscy, którzy inwestują w 2. fundusz Forex od Emmricha, niszczą swoje pieniądze w bardzo wątpliwym konstrukcie MLM o nazwie Vandior Inc. z siedzibą w Panamie. Czy nie mieliśmy już tego z Ilse of Man? W celu uniknięcia bezmyślnych komentarzy, oto link do FINMA: FINMA - Szczegóły a także do powiązań Mario Emmricha z Vanfundem VanFunds - Ostrzegam przed inwestowaniem w tę stronę. Jeśli chcesz wiedzieć, jak to się skończy, zacznij od wpisu 1. Z taką arogancją można tylko kręcić głową i ostrzegać, żeby nikt nie inwestował ani grosza w produkty na stronie emmrich.me. Z czujnym okiem CFO PS: Zapytaj pana Emmricha, dlaczego zachwala tutaj fundusz firmy z siedzibą w Panamie (również tutaj nie wypłaca się pieniędzy) i która już znalazła się na czarnej liście FINMA. Na pewno zaserwuje im jakąś teorię spiskową à la Czarny Rycerz. Na koniec: Oryginalne zdanie na stronie Emmricha: Nazywam się Mario Emmrich i od 15 lat czuję się powołany do pracy jako doradca inwestycyjny.Mój komentarz: Niestety! PS2: Więcej szczegółów będzie następować, ale na razie czeka mnie porządna wędrówka po górach. W końcu muszę dbać o swoje zdrowie.

Napisany przez forsum

Napisany przez forsum
Cześć Peter,

Twoje wpisy są zawsze orzeźwiające. Jednakże wydaje się, że gdy zadałeś pytanie mojemu bankierowi w sprawie inwestycji, Twój entuzjazm poszedł nieco za daleko. Chcę Cię uspokoić, że moje inwestycje są wszystkie zabezpieczone przez bank, co oznacza, że są one zabezpieczone przez wyjątkowe instrumenty bankowe, dzięki czemu ryzyko praktycznie jest wykluczone nawet przy maksymalnych zyskach. Jak wspomniałem, jestem gotowy udzielić informacji na ten temat, jeśli udowodnisz mi, że dysponujesz kwotą powyżej 1 mln. W przypadku DC, inwestorzy powinni otrzymać zwrot najpóźniej do połowy listopada. Jestem również ciekawy, czy będzie to zrealizowane zgodnie z obietnicą.

Pozdrowienia,
Forsum

Napisany przez CFO
Sieć Dividium wydaje się dobrze działać! Fundusz Vanfunds nie jest już oferowany na emmrich.de po dzisiejszej aktualizacji.
Jednak na powyższym linku widać, że Mario Emmrich prawdopodobnie nadal zachęca potencjalnych inwestorów do inwestowania w Vanfunds po połączeniu telefonicznym.

Dlatego: Trzymaj się z dala od jakiejkolwiek inwestycji u Mario Emmrich. Zamiast tego, przekaż swoje pieniądze organizacji charytatywnej. W ten sposób też znikną, ale przynajmniej będziesz miał poczucie, że zrobiłeś coś dobrego.

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez peterm

Jak już wspomniałem, jestem gotowy udzielić informacji na ten temat, jeśli udowodnisz mi, że dysponujesz 1. M.

Cześć Forsum,

Jak już wcześniej wspomniałem, założę zawsze na Twoją korzyść, że to, co dotyczy Twojej osoby, napisałeś prawdę. Oczekuję oczywiście, że będziesz postępował wobec mnie w ten sam sposób. Jeśli jednak moje słowo Ci nie wystarcza (w końcu zostałem jednoznacznie ujawniony przez naszego ciemnego przyjaciela jako beneficjent zasiłku Hartz IV), to należy wspomnieć, że wielokrotnie deklarowałeś informacje jako udowodnione, nie przedstawiając nigdy żadnego z tych dowodów. Moim dowodem jest teraz to, że twierdzę, że mógłbym go dostarczyć, gdybym tylko chciał. Ponadto mogę nawet ujawnić moje źródło informacji w tej sprawie. Jest to bowiem mój dowód majątkowy, który z ludzkiego punktu widzenia jest absolutnie niezawodny.

Ale dosyć wymówek: być może jeszcze kilku innych czytelników i ja czekamy z niecierpliwością na wyjaśnienie Twojego następującego stwierdzenia:

Cytat od forsum

Jednakże większe środki inwestorów były zazwyczaj handlowane na koncie klienta, pod pełną odpowiedzialnością banku, więc te środki nie były w obszarze wpływu kierownictwa.

Cytat od forsum

W sprawie DC inwestorzy powinni otrzymać zwrot najpóźniej do połowy listopada. Także ja jestem ciekawy, czy zostanie to zrealizowane, jak obiecano.

Interpretuję to stwierdzenie tak, że Ty równie mało w to wierzysz, co reszta uczestników forum.

Pozdrowienia
Peter

Napisany przez schneemann
@Rycerz Rost, Puszka Blacha, Czarny Rycerz, czy ktoś inny:

Twoje ostatnie posty są absolutnie genialne i sprawiły ogromną przyjemność w naszej kancelarii. To jest naprawdę wyjątkowy prawniczy kwiatek, gdy próbujesz przypisać CFOowi, którego uważasz za odkrytego, zabójstwo z następstwem śmierci. Mam do Ciebie pytanie jako eksperta: Czy istnieje zabójstwo bez następstw śmierci? A co by było, gdyby to był morderstwo? Czy wtedy byłoby to morderstwo z następstwem mordu?

Nie, zostanę przy tym, od kiedy dołączyłeś do dyskusji i broniłeś DC i jego tak zwanych szlachetnych wspólników, sugerując, że winę za nieprawidłowości chcesz zwalić na innych z drugiego planu, sprawy stały się niespodziewanie komiczne i dość wesołe - o ile ktoś nie należy do oszukanych inwestorów, którzy z pewnością nie mogą śmiać się z bzdur, jakie tu rozpowszechniasz. Przypominam tylko, jak usiłowałeś wmówić uczestnikom tego forum, że namierzyłeś mnie poprzez adres IP i następnie obserwowałeś, jak popełniam nielegalne czyny w internecie i jeszcze dodatkowo komunikuję się z innymi uczestnikami forum w sposób krzyżowy.

Można podważyć, czy wiesz, co to jest adres IP. Ponieważ gdybyś wiedział, to byś wiedział, że można go ustalić tylko poprzez forum, a następnie musiałbyś znaleźć właściwego dostawcę usług telefonicznych, który poinformuje Cię, z jakiego numeru został użyty ten adres IP. I jak chcesz, aby to osiągnąć, co ostatecznie może zlecić tylko prokurator, pozostaje równie niejasne, jak twierdzenie, że przeglądałeś jakiekolwiek akta medyczne.

Ani forum, ani dostawca usług telefonicznych nie udzielą Ci tych informacji, chyba że jesteś prokuratorem i przypadkowo zajmujesz się dochodzeniem przeciwko mnie, co stawia pod znakiem zapytania, na jakiej podstawie mogłyby zostać wszczęte dochodzenia. I proszę Cię, możemy jednoznacznie stwierdzić, że nie jesteś ani prokuratorem, ani jasnowidzem. Dlatego wszystkie Twoje wypowiedzi zostały zdemaskowane jako czyste bzdury - ewentualnie poza wiedzą na temat pewnych osób z kręgu DC. Może faktycznie doszło tam do nieprawidłowości w wykorzystaniu środków (braku), to tylko wspólnicy DC sami mogą na to odpowiedzieć. Być może po prostu nie byli zgodni w podziale łupów, kto to wie.

@CFO: Tak trzymaj, wtedy dyskusja dojdzie do pewnego rodzaju niegodnego, ale za to bardzo zabawnego zakończenia. Pozdrowienia znad gór, gdzie wreszcie zaczyna być zimno i pada mróz, Bałwan

Napisany przez CFO
@schneemann
Jak wspomniałem, dzisiaj byłem na Wielkim Mitycznym Mycie przy pięknej pogodzie. Nawet wpisałem się do księgi gości i szkoda, że nie spotkałem tam żadnych rycerzy w zbroi. Jakoś cieszę się bardzo dobrym zdrowiem i nie mogę pojąć, że moje przeznaczenie przypada na tak wiele chorób. Dlatego cieszę się obecnie wspaniałym zimowym krajobrazem tutaj w okolicy.
Tak, zabójstwo z wynikiem śmiertelnym jest naprawdę poważną sprawą. To jest prawie tak samo poważne jak oszustwo z rezultatem oszustwa - jak w przypadku Dividium. Albo kulka śnieżna z kulka śnieżna, itd. itd.

Zdjęcie Gunnara i Baby zostało tymczasow usunięte - zdjęcie było naprawdę mało korzystne.
Wkrótce przeczytamy w tych wpisach, jak zostanie rozwikłana cała intryga przeciwko Dividium, jak Finma zostanie rozwiązana, Szwajcaria zostanie podzielona między państwa sąsiednie, hiszpańska Guardia Civil zostanie zlikwidowana, a BKA Baden Württemberg zostanie wysłane na wcześniejszą emeryturę.
Dzięki Dividium, Czarny Rycerz, forsum i wszystkim zwolennikom HYIP, którzy nigdy nie zostali uhonorowani na honorowej tablicy, dziękujemy, że wypędzili złych obcych - Schneemanna, petera, CFO i innych - statkiem kosmicznym na galaktyki (czy nie powinien tego napisać Blacky?).

Więc teraz odpocznę po wyczerpującej ale fantastycznej wędrówce i będę bawić się wpisami от чёрнобородый рыцарь

Napisany przez imaisi
Chat, prywatne spotkanie dzisiaj o 16:00

Mario Emmrich: Przepraszam, na wyspie znowu nadchodzi złe pogoda
Właściciel: Egon
Helmut: Cześć Egon
Właściciel: Cześć Helmut
Claudia: Dzień dobry,
Urlu: Lutz
(2): Manfred: ew. 2
Gerd Borchers: Cześć Mario, kiedy zaczynamy?
Peter: Cześć Mario, słychać cię i widać dobrze
Claudia: dobrze
(3): Dobrze
Helmut: tak
Andreas: tak
Manfred Hoffmann: Dźwięk i obraz są dostępne
Alex: wspaniale
(2): tak
Baer: Tak
(2): Kiedy dostanę moje pieniądze 2645, Lorenz Zatecky
Ullrich Günther: Proszę zachować odstęp od mikrofonu
Manfred Hoffmann: spójrz na balkon
Manfred Hoffmann: Żarty
(2): w kuchni?
Helmut: tak
Baer: Tak
Peter: Tak
Claudia: z echem
Claudia: Sprzężenie zwrotne
Gerd Borchers: Co dalej z Dividium i naszymi pieniędzmi, Panie Blashak
Claudia: tak, słuchamy
Vitaliy Kamynin: tak słychać
(2): tak doskonale
(2): cieszymy się
Vitaliy Kamynin: Czy wszyscy zostaną wypłacone?
(2): cieszymy się z tego, Lorenz
Vitaliy Kamynin: Tak jak zrozumiałem, wszyscy zostaną wypłacone???
Claudia: tak, dźwięk był dobry
Helmut: Panie Blaschak, czy jest kontynuowane z Dividium
Walter: dobrze zrozumiane
Baer: Dziękuję tak
Helmut: Tak
(3): Bardzo dobrze
Administrator: tak
(2): tak w porządku
Andreas: Jakimi pieniędzmi dokonałeś inwestycji
Gerd Borchers: Dzięki Mario, jesteś sprawny. Pozdrowienia Gerd Borchers
Andreas: Czy pieniądze inwestorów zostały wykorzystane?
Vitaliy Kamynin: wszystko jasne
(2): do Mario,
Gerd Borchers: Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, H. Blashak, wrócimy do Was, aby zainwestować.
Helmut: Tak, czy możemy kontynuować z nimi w przyszłości
Vitaliy Kamynin: więc skontaktujesz się z nową ofertą
Vitaliy Kamynin: dobrze
Simone Engel: Panie Emmrich, czy mógłby Pan przyciszyć mikrofon, bo zawsze jest sprzężenie zwrotne. Dziękuję
(2): czy musimy wypełnić ponownie dokumenty, aby odzyskać pieniądze, Lorenz, pytanie do Mario
Gerd Borchers: H. Blashak, mamy duże problemy z naszymi klientami. To była...

Napisany przez imaisi
nie czarnobrody, ale czarny

Napisany przez CFO
@imaisi dobrze zbadane. Chodzi mi między innymi o to ze czarna owłosiona *. Nagranie Livechat jest interesujące na tyle, że pozwala zauważyć, iż inwestorzy dawno stracili cierpliwość. @admin Proszę potwierdzić oszołomowi, że Schneemann i CFO to nie ten sam użytkownik. Treść tego samego = 0. Pozostawiam to Tobie, czy chcesz to usunąć, i tak to nie ma znaczenia. Jeśli to zostanie, nic się nie stanie, jesli zostanie usunięte, także nikt tego nie zauważy Ach nie, może powinniście zostawić pytajniki i wykrzykniki, to tworzy tak piękne wzory i tłumaczy strategię inwestycyjną Dividium: Masa wykrzykników, a gdy pieniądze znikną, mnóstwo znaków zapytania. Jesteśmy na tapecie, ponieważ Dividium to już przeszłość Z zimowym pozdrowieniem, CFO PS: Szwajcaria zmierza na mistrzostwa świata!

Napisany przez admin
Cześć SchwarzerRitter,

tutaj ponownie pisze do Ciebie administrator forum finansowego.

Niestety nadal nie przestrzegasz zasad forum. Między innymi zależy nam na szacunku wobec innych członków. Twoja agresywność, oskarżenia oraz formułowanie wypowiedzi nie mogą być dłużej tolerowane. To jest dla Ciebie ostatnia szansa, aby zachować obiektywizm, zachować odpowiednią formę i przede wszystkim pisać posty, które naprawdę służą sprawie !!

Bardzo ważne: Oczekujemy od Ciebie niezbitego dowodu lub podania źródła każdego oskarżenia i wymienienia nazwy. Składasz tyle twierdzeń i nigdy nie przedstawiasz prawdziwego dowodu!

W przeciwnym razie będziemy zmuszeni odesłać Cię z forum finansowego!

Pozdrowienia
Administrator

Napisany przez CFO
Następnie wracamy do faktów i źródeł.

Źródło: Zgłoszenia rejestrowe Dividium Capital Asset Management AG, Frauenfeld

W zapisie z dnia 15.10.09 (fragment):
Dividium Capital Asset Management AG, w Frauenfeld, CH-440.3.021.988-3, spółka akcyjna (SHAB Nr. 66 z dnia 06.04.2009, strona 21, Publ. 4960336).
Nowa nazwa firmy: Dividium Capital Asset Management AG w likwidacji. Zgodnie z decyzją Federalnej Komisji Nadzoru Finansowego z dnia 13.07.2009, Dividium Capital Asset Management AG, Frauenfeld, została postawiona w stan likwidacji. Spółka będzie kontynuowana jedynie w celu jej likwidacji pod nazwą Dividium Capital Asset Management AG w likwidacji. Revitrust Revision + Treuhand AG, w Buchs SG, zostanie wpisana jako likwidator.

Zgodne wpisy dotyczą:
DIVIDIUM CAPITAL LIMITED, Isle of Man, oddział w Frauenfeld w likwidacji.
INTERNATIONAL INVEST LTD, Londyn (UK), oddział w Frauenfeld w likwidacji.
Tingsus Holding AG w likwidacji.

Co to oznacza? Wspomniane powyżej firmy będą likwidowane przez Revitrust jako likwidatora w trybie normalnym. Wszystkie zbywalne aktywa zostaną sprzedane i rozdzielone między wierzycieli.

Moje oszacowanie: Wierzyciele otrzymają maksymalnie 3-5% swoich wierzytelności od wyżej wymienionych firm.

Więcej informacji wkrótce....

Napisany przez schneemann
@Blechdose: W razie czego ponownie jasno pokazujesz, że absolutnie nic, dosłownie nic nie wiesz o mnie. I oczywiście bałwan nadal jest tym samym bałwanem, co dotychczas, a nie tożsamy z CFO, chociaż CFO i ja - co powinno być dla ciebie łatwe do zauważenia - jesteśmy po tej samej stronie. Jak nietrudno się było spodziewać, w ogóle nie wyjaśniasz, skąd miałoby wynikać, że bałwan nagle miałby przemienić się w kogoś innego. To, że mam być na liście gości lokalu, w którym wyraźnie znasz się aż po listę gości, odkrywa coś więcej niż ci się wydaje. Mimo to, obserwując te absurdalne historie, które tu rozgłaszasz, mam wrażenie, że być może to ty powinieneś pilnie udać się do suchego doku. Bo założmy, że zdołałbyś faktycznie zbadać adresy IP bez korzystania z opisanego przeze mnie sposobu, wtedy byś odkrył, że CFO i ja nie jesteśmy tożsami. Tyle na temat prawdziwości twoich twierdzeń. Schneemann

Cześć Admin,
bardzo cenimy, że zwracasz uwagę na pewną higienę w Twoim forum, ale dziwi nas, dlaczego dzieje się to właśnie teraz.
Zalecamy przeczytanie pierwszych postów dotyczących Dividium i zwrócenie uwagi na sposób wyrażania się osób tam wymienionych.
Chcielibyśmy jednak zauważyć, że w wyniku kampanii intryg prowadzonej głównie za pośrednictwem Twojego forum, za pośrednictwem tych samych pseudonimów, takich jak CFO, Snowman i inni, powstała znaczna szkoda, wynosząca dziesiątki milionów, zniszczone zostały miejsca pracy, zniszczone zostały egzystencje, itd.
Chcielibyśmy z kolei zauważyć, że niektóre z naszych dochodzeń prowadzone są we współpracy z organami ścigania, i publikujemy tylko informacje w forum, które są rzetelne.
Tego nie można powiedzieć o Snowmanie, CFO i innych.
Dodatkowo, oczywiście wiemy, że Snowman i CFO są zarejestrowane osobno, ale prowadzone są przez jedną osobę.
Prosimy o uwzględnienie tego i pozostajemy z wyrazami szacunku,
Zespół Czarny Rycerz

Cześć Bałwanie,
Zaczynasz wiercić się jak ryba na haku, zanim zostaniesz wyciągnięty na ląd,
oczywiście nie oczekujemy, że tutaj się wystawisz, czy nawet przyznasz, że jesteś tożsamy z CFO, pozostawmy to czytelnikom, co o tym myśli i jak to ocenia.
A kiedy piszemy, że znajdujesz się na liście gości tego obiektu, nie wynika to stąd, że potrzebujemy oczywiście stoczni, ale dlatego, że ktoś został opłacony, żeby to ustalić lub obserwować.
Lepiej zachowaj swoje zniekształcające wypowiedzi dla siebie i trzymaj się faktów.
Ponieważ wszyscy czytelnicy wiedzą już, kim są podpalacze: Bałwan, CFO i koledzy, bez względu na to, jak zawsze chcesz się przedstawiać, ostatecznie będziesz odpowiedzialny za wszystko, co opublikowałeś na tym forum, a przede wszystkim skutki twoich roznieconych intryg wraz z twoimi wspomnianymi kolegami na pewno zostaną poddane w wątpliwość, wyjaśnione i ostatecznie opublikowane.
Chcielibyśmy zwrócić uwagę, że także ty jesteś zaangażowany w powstałe szkody i będziesz pociągnięty do odpowiedzialności.
Czy chcesz to zrozumieć czy nie, ostatecznie będziesz musiał się z tego wszystkiego rozliczyć.
Na razie,
Zespół Czarny Rycerz

Napisany przez A-Team
Cześć wszystkim,
Jesteśmy z obszaru anglojęzycznego i zwróciliśmy uwagę na tę stronę dzięki linkowi.
Nie wiedzieliśmy, że w tak cywilizowanym gronie ludzie potrafią tak źle traktować się nawzajem.
Polecamy, bo nigdy nie widzieliśmy czegoś takiego na żadnym forum.
Wyraźnie przekroczono granice dobrego smaku i zeszło się z tematu.
Dziwi nas, że nikt nie zastanawiał się nad konsekwencjami takiego zachowania.
Mam nadzieję, że wszyscy zaangażowani zastanowią się nad sensem istnienia forum i wrócą do tego, co ono powinno być, czyli do merytorycznej i pozbawionej emocji dyskusji, opartej na informacjach.
Będziemy śledzić te strony i przekazywać odpowiednim instytucjom, które zajmą się analizą, co tak naprawdę stoi za tym wszystkim.
Bardzo przypomina to amerykańskie kampanie wyborcze i podobne rzeczy.
Teraz również zneutralizujemy się w tej dyskusji i postaramy się ustalić przyczynę tych sporów oraz przejrzeć tła i intencje.
Jest to zabawne i ma również wartość rozrywkową.
To wszystko na pierwszy rzut oka.
Zespół A
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 41

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]