Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy chcesz zrezygnować z Rabospar 30?

Napisany przez Geldjohnny
Cześć.

Po otrzymaniu wszystkich dokumentów dotyczących mojego konta oszczędnościowego Rabodirect i chcąc zlecić wpłatę na nie w poniedziałek, zastanawiam się nad częściowym przeniesieniem środków do Rabospar30.

Czy ktoś już inwestował pieniądze w ten produkt? Czy można go zerwać przez menu czy wiadomość? Czy mogę zrezygnować zaraz po zainwestowaniu? Zgodnie z regulaminem powinno to być możliwe. Czy opcja jest dostępna i aktywowana w przypadku korzystania z menu?

Napisany przez eichi
Nie zamykasz RaboSpar30, tylko wpłacasz pieniądze i gdy wypłacisz całość lub część, otrzymasz je z powrotem na Twoje konto oszczędnościowe dopiero po 30 dniach. Oczywiście zawsze możesz wpłacać pieniądze i natychmiast wypłacać. Jeśli będziesz to robić regularnie, jest 50% szans, że będziesz miał dostęp do pieniędzy w 15 dni lub krócej, gdy zechcesz je wtedy wyjąć. Jednak z drugiej strony może to być irytujące, i po 30 razie może Ci przyjść mail od banku, pytający czy masz problemy z obsługą

Napisany przez Geldjohnny
Cześć.

Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy dokonuję wypłaty, czy od tej kwoty również wypłacone zostaną odsetki?

Odsetki są obliczane dzień po dniu i są zaksięgowane na koncie RaboSpar30 po upływie roku, z datą rozrachunku na dzień pierwszy roku kolejnego. W przypadku wcześniejszej wypłaty, odsetki związane z kwotą wypłaty do momentu wypłaty są również zaksięgowane zgodnie z powyższym.

Napisany przez eichi
Z tekstu, który zacytowałeś, nie wynika jasno, co dzieje się z odsetkami w przypadku częściowej wypłaty. Może warto zapytać obsługę techniczną?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata