Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zlecenie zwolnienia od podatku przy zmianie konta

Napisany przez Stefanie
Cześć,

wybrałam nowe konto oszczędnościowe i chciałabym teraz ulokować tam moje pieniądze. Do tej pory zarobiłam prawie 400 € odsetek w moim starej banku. Jak postępować teraz przy zmianie konta?

Rozwiązuję stare konto oszczędnościowe wraz z zleceniem zwolnienia z podatku, to jasne. Ale czy powinnam teraz od razu złożyć nowemu bankowi zlecenie na kwotę 801 € czy tylko pozostałą kwotę w tym roku w wysokości 401 €, a od 01.01. ponownie pełną kwotę?

Pozdrowienia

Stefanie

A może w ogóle nie powinnam składać zlecenia zwolnienia w przypadku zmiany banku i odzyskać pieniądze podczas składania zeznania podatkowego na koniec roku?

Re: Zlecenie zwolnienia od podatku przy zmianie konta

Napisany przez petra

Cześć,

wybrałam sobie nowe konto oszczędnościowe i chciałabym teraz ulokować na nim moje pieniądze. Dotychczas zarobiłam prawie 400€ odsetek w moim dawnym banku. Jak powinnam postępować przy zmianie konta?

Oczywiste jest, że wypowiadam stare konto oszczędnościowe wraz z umową o zwolnienie od podatku, ale czy powinnam od razu wydać nowemu bankowi zlecenie na kwotę powyżej 801€ czy tylko resztkę w tym roku w wysokości 401€, a od 01.01. znowu całą kwotę?

Pozdrowienia
Stefanie

A może powinnam w ogóle nie robić zlecenia na kwotę powyżej 801€ podczas zmiany banku i odzyskać pieniądze podczas rozliczenia podatkowego na koniec roku?

Dla reszty kwoty, ponieważ 801 euro można mieć przez cały rok. Można ją podzielić na różne banki lub ubezpieczenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata