Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam małego kredytu - szybka realizacja

Napisany przez Grashuepfer
Cześć wszystkim,
niestety znalazłem się w poważnym kryzysie finansowym.
Szukam banku/osoby prywatnej, która jak najszybciej - czyli w przyszłym tygodniu - udzieli mi pożyczki w wysokości 8000 euro.
Wydaje mi się, że mój obecny bank nie będzie zbyt zrelaksowany, ponieważ mam już trzy kredyty w łącznej kwocie 650 euro miesięcznie (łącznie 25 000 euro). Mam jednak również własny Dom (choć nadal jest on spłacany). Moje miesięczne dochody netto wynoszą 4000 euro.

Czy ktoś ma pomysł, kto mógłby szybko rozwiązać mój problem?
Do kogo mogę się zwrócić?

Z góry dziękuję za wasze pomysły.

Napisany przez Kredithelfer
Cześć Skaczący Koniku,

sprawdzenie i wypłacenie takiej kwoty w ciągu tygodnia nie jest łatwym zadaniem. Jeśli próbujesz to zrealizować za pośrednictwem instytucji kredytowej - przy zachowaniu wszystkich wymaganych przepisów - będzie to możliwe tylko w połączeniu z wysokimi dodatkowymi opłatami.

Oczywiście istnieją też podejrzani dostawcy szybkich pożyczek...zazwyczaj otrzymujesz zwięzłą umowę i jesteś postawiony pod ścianą...wykorzystują oni Twoją sytuację kryzysową! Można jednak spróbować umówić się na spotkanie z notariuszem, który dokładnie przejrzy dokumenty.

Lepiej byłoby, gdybyś spróbował pożyczyć pieniądze od rodziny i przyjaciół. Jednak tutaj również trzeba być ostrożnym: po pierwsze, dlatego że często zaniedbuje się formalności - przecież jesteście spokrewnieni/zaprzyjaźnieni i wszystko powinno się udać. Ale nie bez powodu mówi się: Przy pieniądzach kończy się przyjaźń. Jeśli którykolwiek z uczestników popełni błąd, będziecie mieli nie tylko problem finansowy, ale także międzyludzki.

Zazwyczaj teraz poleciłbym Ci prywatny rynek kredytowy i odsyłał do mojej strony internetowej. Jednak nawet tam w ciągu tygodnia jest bardzo trudno otrzymać pożyczkę!

Biorąc pod uwagę Twoje obecne zobowiązania i dochody, nie widzę tu żadnych trudności. Jeśli masz już trzy osobne kredyty, możesz spróbować skonsolidować je w ramach refinansowania: bierzesz nową pożyczkę na aktualnych warunkach w wysokości sumy bieżących zobowiązań + 8.000 EUR. Za pomocą tej pożyczki spłacasz trzy kredyty i masz tylko jeden. Twoje bank może Cię w tej kwestii doradzić! Zobacz również temat Czy można wziąć kredyt, aby spłacić kilka mniejszych na tym forum.

Pozdrawiam

Napisany przez Arbitrage
Jeśli mam być zupełnie szczery, wiele rzeczy tutaj nie pasuje do siebie lub wydaje mi się nie do końca przekonujące. Piszą Państwo, że mają miesięczne dochody netto w wysokości 4000 EUR (!), co odpowiada rocznemu dochodowi brutto w wysokości około 90 000 EUR i sprawia, że należą Państwo do najwyżej opłacanych pracowników.

Przy tak wysokich dochodach miesięcznych otrzymaliby Państwo w praktycznie każdym sensownym banku debet na pięciocyfrową kwotę, zgodnie z regułą maksymalnie 3 pensje netto. Z takim limitem kredytowym mogliby Państwo łatwo pokonać ten krótkoterminowy problem finansowy, co przecież jest celem debetu.

Ponadto piszą Państwo o miesięcznym obciążeniu w wysokości 650 EUR z tytułu długoterminowych kredytów w wysokości 25 000 EUR. Jeśli te liczby się zgadzają, to wciąż pozostaje Państwu dość wysoka miesięczna pensja netto, więc dla mnie niejasne jest, dlaczego Pałstwa bank miałby stawiać przeszkody przy stosunkowo niewielkiej kwocie dodatkowych 8000 EUR. Oprócz refinansowania wspomnianego przez poprzednika istnieje również możliwość zwiększenia limitu debetu (jak powyżej), co bank mógłby stosunkowo szybko zrealizować.

Albo w sposób nieco przesadny: znam ludzi, którzy zarabiają mniej niż Państwo, a jednak samemu podnieśliby taką sumę poprzez limit swojej karty kredytowej. Dlatego historia ta wydaje mi się nie do końca spójna i mam wrażenie, że nie opowiadają Pałstwo całej prawdy. Nie chcę Pałstwa urazić, to tylko mój pierwszy wrażenie.

Napisany przez Grashuepfer
Cześć wszystkim,

Dziękuję Kredytołowowi za informacje.
Co do arbitrażu, masz rację, to jest naprawdę wysoki dochód netto. Linia kredytowa w wysokości 5000 euro została wyczerpana, a teraz karta kredytowa również zostanie obciążona kwotą 5000 euro. W ten sposób opłaciłem szkolenie, które odbyłem dodatkowo w maju tego roku. Nie przeczytałem dokładnie małego druku i koszty wzrosły z 5800 do 7900 euro. W jakiś sposób staram się zawsze zatkać dziury, teraz zauważyłem, że nie mogę już tak dalej. Niestety nie spotykam zbyt dużo zrozumienia w Santanderbank. Muszę jednak spróbować jeszcze raz jutro. Ponieważ teraz jest naprawdę ciężko. Mam nadzieję, że nie będzie teraz negatywnego wpisu do Schufy, ponieważ dwie pożyczki nie zostały obciążone. Jednak tak jak napisał Kredytołowiec, spróbuję jutro zgromadzić wszystko w jednym banku lub tymczasowo zwiększyć swoją linię kredytową i porozmawiać z bankiem, w którym zostały zwrócone obie pożyczki. Mam nadzieję, że wszystko się uda. To sprawia, że ten weekend przynosi mi sporo bólu głowy.

Napisany przez Arbitrage
Cześć Grashuepfer,

Przykro mi, że sprawy potoczyły się w ten sposób.

Szczerze mówiąc, uważam zachowanie Państwa banku za dość dziwne. Przy tak wysokich dochodach netto powinni Państwo otrzymać znacznie większy limit debetowy. Przy miesięcznych dochodach netto w wysokości 4000 EUR, zazwyczaj wynosiłby on 12000 EUR (3 wynagrodzenia netto miesięcznie), przynajmniej jeśli pracują Państwo od pewnego czasu i regularnie wpływają pieniądze na Pałe konto.

Alternatywą dla kredytu ratalnego lub przede wszystkim debetu może być kredyt ramowy w innym instytucie finansowym, szczególnie jeśli Państwa bank, jak w Państwa przypadku, stawia krzyżyk na swoim udziale. Zazwyczaj oferują one lepsze warunki, czyli niższe oprocentowanie kredytu, w porównaniu do debetów, i zazwyczaj mogą być załatwione dość krótkoterminowo. Jednak dwa dni to naprawdę bardzo krótki okres.

Z tego powodu nie pozostaje Państwu chyba nic innego jak porozumieć się z bankiem. W średnim terminie zalecam jednak szukać nowego partnera biznesowego, ponieważ w takich sytuacjach kryzysowych jakość usługodawcy finansowego się ujawnia. W przypadku Banku Santander jest bardzo wiele negatywnych opinii klientów, więc nic mnie już nie zdziwi w przypadku tej banku.

Napisany przez baresgeldsparen
Polecam Ci również spróbować z ramowym kredytem.
Jeśli jednak nic nie pomoże, będziesz musiał/a spróbować szczęścia z Auxmoney (pożyczki od osób prywatnych).
Będzie to jednak trwać trochę dłużej niż tydzień

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata