Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestować w lokatę terminową.

Napisany przez Marion159
Cześć!

Mam na imię Marion. Czy ktoś może mi pomóc podjąć decyzję, gdzie powinnam ulokować swoje środki na lokacie terminowej? Czy ktoś ma pozytywne lub negatywne doświadczenia z inwestowaniem w lokaty terminowe w określonych bankach? tagesgeld-lotse.de

Napisany przez Ravemaster84
modern-banking.de - Porównanie banków internetowych i brokerów online

Tutaj można dobrze porównać, a także znaleźć opinie na temat doświadczeń. Osobiście jestem związany z MoneYou. Alternatywą byłaby RaboDirect, jednak obecnie borykają się z zbyt wieloma klientami (przeładowanie, otwarcie konta trwa). Możliwą niemiecką alternatywą jest Wüstenrot, jednak oprocentowanie jest tutaj dostępne tylko dla nowych klientów.

Napisany przez TommyZet
Cześć,

po prostu wpisz Porównanie oprocentowania w swojej wyszukiwarce.

Pozdrowienia

Tommy

Napisany przez domrepp
Sprawdź bank AKF! Dobre oprocentowanie, miesięczne wypłaty, niemiecki instytut!

Napisany przez Christian70
Cześć, miałem dobre doświadczenia z Diba i Credit Europe. Tutaj mam konta oszczędnościowe.

Napisany przez petethefarmer
Dla początkującego obecnie najlepszym wyborem jest z pewnością MoneYou z oprocentowaniem 2,35%. Otwarcie konta przebiega szybko, korzystanie z bankowości internetowej jest proste i prawdopodobnie można oczekiwać relatywnie wysokich oprocentowań w przyszłości, ponieważ MoneYou przez cały zeszły rok zazwyczaj była na górnym końcu rynku. Ponadto ta oferta nie jest czystą prowokacją, tak jak w przypadku Wüstenrot. Więcej informacji o MoneYou znajdziesz w Google, wpisując moneyou erfahrungen lub moneyou test.

Grundsätzlich auch ganz gut für den Laien und als Bettlektüre: MoneYou Test & Bewertung | Erfahrungen von Kritische-Anleger.de

Napisany przez Prometheus
Bank of Scotland od kilku lat zajmuje jedno z trzech czołowych miejsc pod względem oprocentowania lokat terminowych. Wybrałbym ją, ponieważ nie spodziewam się tam dużych wahnięć oprocentowania.

Napisany przez petethefarmer
Niestety Bank of Scotland w ostatnich latach znacząco straciła na wartości. Pamiętam czasy, kiedy BoS zawsze zajmował pierwsze miejsce w porównaniach. Od kilku miesięcy sytuacja się zmieniła. Wygląda na to, że bank ma wystarczającą ilość płynności i po prostu nie musi pozyskiwać nowych środków.

Wczoraj na imprezie spotkałem pracownika austriackiego banku Zuno (marka Raiffeisen Bank International) (Strona domowa - ZUNO Bank). To było naprawdę interesujące spotkanie, rozmawialiśmy o niemieckim rynku oszczędnościowym, a on wspomniał, że Zuno Bank też rozważał wejście na ten rynek, ze względu na jego ogrom i to, że Niemcy bardzo dużo oszczędzają. Jednakże obecnie bankowi nie brakuje płynności, podobnie jak większości innych banków, co sugeruje, że stopy procentowe będą nadal spadać. Niestety. Dopasowanie do inflacji stanie się coraz bardziej luksusem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata