Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie ochrony prawnej

Napisany przez syvell
Czy dieta jest sensowna i jeśli tak, która jest polecana? Co powinna zawierać?

Napisany przez Mike Spezi
Nie można udzielić jednoznacznej odpowiedzi.

Najpierw zastanów się, które sprawy życiowe są dla Ciebie ważne lub mogą odpowiadać Twojej sytuacji.

Podstawową rzeczą jest poznanie, czy pracujesz na własny rachunek czy na etacie. Czy jesteś wynajmującym czy właścicielem nieruchomości?

Czy posiadasz własne działki? itp.
Czy jeździsz samochodem, czy też innymi pojazdami?

Jak widzisz, potrzeba więcej informacji, aby udzielić właściwych porad.

Generalnie uważam, że ubezpieczenie ochrony prawnej jest dobrym rozwiązaniem, jeśli indywidualne okoliczności uzasadniają jego sensowność.
Jednakże moim zdaniem ubezpieczenie ochrony prawnej jest luksusowym ubezpieczeniem ze wszystkich, które powinno być dodatkowe po innych formach zabezpieczeń mojej
osoby, takich jak ubezpieczenie zdrowotne / od nieszczęśliwych wypadków / niezdolności do pracy / dodatkowe ubezpieczenie opieki / ubezpieczenie emerytalne.

z poważaniem
mike

Napisany przez Ravemaster84
To, co chce się zabezpieczyć i co się da.... pakiet bezpieczeństwa kompleksowego albo nic... albo coś pomiędzy... Zależy od sytuacji życiowych i postawy, czy decyduje się na ryzyko bycia nieubezpieczonym i w takim przypadku płacenia za pojedyncze przypadki, czy też chce się mieć zabezpieczenie na wszystko.

Napisany przez syvell
Jestem zatrudniony i mieszkam na wynajmowanym mieszkaniu. Nie mam samochodu ani żadnych innych motorowerów. Warto zastanowić się, czy polisa ochrony prawnej miałaby sens, aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi sporami sądowymi.

Oczywiście, to ma sens! Czy będzie to konieczne w przyszłości, to już zupełnie inna sprawa. Podobnie jak w przypadku każdego rodzaju ubezpieczenia od ryzyka. Bez wątpienia zapewnienie poczucia bezpieczeństwa oraz zabezpieczenie finansowe w przypadku nadmiernego obciążenia, lub konieczności poddania się, ponieważ nie ma się żadnego zabezpieczenia tej natury i własne środki mogłyby się okazać niewystarczające.

Dla pracownika, wynajmującego mieszkanie i nieposiadającego samochodu, następujące ubezpieczenia mogą być sensowne:

Ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej prywatnej i zawodowej oraz ubezpieczenie prawne w przypadku najmu.

Proszę zebrać oferty i porównać różnice w cenach, sumach ubezpieczenia oraz wysokościach własnych udziałów.

Pozdrawiam
mike

Napisany przez tequila
Następnie, jeśli w ogóle, pozostają do rozważenia tylko obszary ubezpieczenia ochrony prawnej zawodowej i prywatnej oraz prawa najmu. Ponieważ celem ubezpieczenia ochrony prawnej jest udzielenie pomocy w długotrwałych i kosztownych postępowaniach, ma sens wybranie udziału własnego, aby obniżyć składkę. Jeśli chodzi o dostawców, niewiele można powiedzieć, jeśli jednak uwzględnić te 3 obszary (lub nawet tylko prywatny obszar), może być warto zajrzeć do warunków umowy D.A.S., Degenia lub Rechtsschutz Union. Proszę zwrócić uwagę również na wyłączenia, które obejmują ogólnie na przykład handel papierami wartościowymi lub zakup nieruchomości. W pewnych okolicznościach może być także logiczne podzielenie różnych obszarów pomiędzy kilku dostawców. Ta analiza jednak doprowadziłaby teraz za daleko.

Napisany przez Christian70
Cześć syvell,

w takim razie pytanie brzmi czy jest to konieczne. Najwyżej dla prawa zawodowego i najmu, jak już zauważył mój poprzednik. Sam jestem w LVM i jestem całkiem zadowolony, mam również te punkty uwzględnione oraz ubezpieczenie od kosztów prawnych związanych z ruchem drogowym.

Napisany przez Dahut
Osobiście zrezygnowałem z ubezpieczenia ochrony prawnej i wolę oszczędzać pieniądze. Ogólnie rzecz biorąc, ubezpieczenie ochrony prawnej działa tylko wtedy, gdy uważa, że sprawa ma szansę na sukces. W takim przypadku otrzymałbyś jednak zwrot kosztów od przeciwnika, więc w razie szkody mogę również z góry pokryć koszty adwokata i następnie odzyskać je od przeciwnika. Kiedyś miałem sam potrzebę porady dotyczącej mojej pracy, kosztowało mnie to wtedy około 250 €. Większość ubezpieczeń ma jednak już wkład własny w wysokości 300 €. Więc nie otrzymałbym nic. Innym razem miałem wypadek samochodowy, gdzie sprawca odmówił zapłacenia. Moje ubezpieczenie samochodowe po prostu ustaliło się z ubezpieczycielem przeciwnika. ubezpieczenie ochrony prawnej tutaj nie weszłoby w grę. Na szczęście miałem adwokata, który zdecydował się złożyć pozew na własny koszt, ponieważ był pewien, że może udowodnić moją niewinność, co się sprawdziło. Następnie odzyskał swoje koszty od ubezpieczyciela przeciwnika.

[cytat=Dahut">
Osobiście zrezygnowałem z ubezpieczenia od ochrony prawnej i wolę oszczędzać pieniądze. Ogólnie rzecz biorąc, ubezpieczenie od ochrony prawnej działa tylko wtedy, gdy uważa, że sprawa ma szansę na sukces.
[/cytat]
Tutaj także moje pytanie, jak już gdzie indziej! Skąd masz te bzdury??? Twoje osobiste zdanie, że nie potrzebujesz ubezpieczenia od ochrony prawnej, jest uszanowane! Ale skąd wiesz, że RSV wypłaca tylko wtedy, gdy istnieje szansa na sukces?? Czy mógłbyś to udokumentować tutaj za pomocą treściwego warunku.
Nawiasem mówiąc, istnieją również RSV z niższym lub nawet całkowitym brakiem udziału własnego.
To jest kwestia osobistej oceny w kontekście składki, skłonności do pozwów, itp. Zakładając, że będę mniej potrzebował RSV i chcę mieć jedynie zabezpieczenie na wypadek poważnego zdarzenia, włączenie udziału własnego ma sens, jeśli tym samym oszczędzane są składki.

pozdrawiam
mike

Napisany przez Slogs
Czy ktoś może podać tutaj ubezpieczenia ochrony prawnej z korzystnym stosunkiem ceny do jakości?

Napisany przez Tom47

W zasadzie uważam, że ubezpieczenie ochrony prawnej bez okresu karencji jest dobrym rozwiązaniem, jeśli indywidualne okoliczności to uzasadniają.
Jednak moim zdaniem ubezpieczenie ochrony prawnej jest luksusowym ubezpieczeniem we wszystkich ubezpieczeniach i powinno być traktowane w następnej kolejności po innych formach zabezpieczeń osobistych, takich jak ubezpieczenia zdrowotne / od nieszczęśliwych wypadków / od niezdolności do pracy / dodatkowe ubezpieczenia opiekuńcze / emerytalne.

Pozdrawiam
Mike

Mogę tylko zgodzić się w pełni. Jeśli masz już wszystkie inne ważne ubezpieczenia i nadal pozostało Ci coś dodatkowego, również polecam Ci ubezpieczenie ochrony prawnej.

Zasadniczo uważam, że ubezpieczenie ochrony prawnej bez okresu wyczekiwania jest dobrą rzeczą, jeśli indywidualne okoliczności uzasadniają takie działanie.
Jednak moim zdaniem ubezpieczenie ochrony prawnej to ubezpieczenie luksusowe wśród wszystkich ubezpieczeń i zajmuje drugorzędną pozycję po innych formach zabezpieczenia mojej osoby, takich jak ubezpieczenia zdrowotne / od wypadków / od niezdolności do pracy / dodatkowe ubezpieczenie pielęgnacyjne / emerytalne.

Cześć Tom47,

cytujesz mnie tutaj, nie używając mojego prawdziwego stwierdzenia! To nie w porządku! NIE NAPISAŁEM O OKRESACH WYCZEKIWANIA i to fałszuje moje prawdziwe zdanie!!!!

Oto moje oryginalne zdanie!

Cytat od Mikea Speziego

Zasadniczo uważam, że ubezpieczenie ochrony prawnej jest dobrą rzeczą, jeśli indywidualne okoliczności uzasadniają takie działanie.
Jednak moim zdaniem ubezpieczenie ochrony prawnej to ubezpieczenie luksusowe wśród wszystkich ubezpieczeń i zajmuje drugorzędną pozycję po innych formach zabezpieczenia mojej osoby, takich jak ubezpieczenia zdrowotne / od wypadków / od niezdolności do pracy / dodatkowe ubezpieczenie pielęgnacyjne / emerytalne.

Z poważaniem
mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata