Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Formularz reklamacyjny karty Advanzia Mastercard / Karta Gebuhrenfrei MasterCard GOLD.

Napisany przez KvR
Chciałbym złożyć zastrzeżenie dotyczące transakcji na wspomnianej karcie MasterCard, które zostały rozliczone przez bank sprzedawcy korzystający z konwersji dynamicznej waluty po niekorzystnym kursie. Advanzia odmówiła przesłania mi formularza reklamacyjnego i poprosiła o złożenie zastrzeżenia na piśmie. Czy ktoś mógłby udostępnić mi elektroniczną wersję tego formularza?

Re: Formularz reklamacyjny karty Advanzia Mastercard / Karta Gebuhrenfrei MasterCard GOLD.

Napisany przez 2Escorpio
To brzmi tak, jakbyś dokonał płatności w obcej walucie i chciał ją rozliczyć bezpośrednio w euro?

Jeśli tak, to skarga nie pomoże... wyraziłeś zgodę na płatność, akceptując ją.

Napisany przez Lumo
Przyjmuję, że w przypadku kursu walutowego nie masz szans na reklamację, ponieważ zaakceptowano regulamin. (By coś takiego przeforsować sądownie, różnice w kursie musiałyby być znaczące i prawdopodobnie nie opłaca się trudu).

Nie potrzebujesz dodatkowego formularza. Wystarczy krótka informacja i skopiowana faktura.
Napisz coś w stylu Kurs wymiany walutu w dniu xy wynosił yc (najlepiej z dowodem od brokera lub portalu finansowego), a sprzedawca rozliczył na kwotę cy. Uważam, że różnica procentowa wynosząca tyle i tyle jest zbyt duża i proszę o wyjaśnienie.

Mam nadzieję, że Advanzia się zaangażuje. Powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata