Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy złożenie wniosku o pożyczkę z podpisem jest już decyzją o przyznaniu pożyczki?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Obecnie zapytujemy kilka banków o warunki finansowania nieruchomości. Chociaż chcemy dobrze się przygotować, zdarza się, że przeoczymy jakieś szczegóły i możemy znaleźć lepszą ofertę po podpisaniu wniosku. Ponieważ chodzi o dużą sumę pieniędzy, nie wolno nam popełnić błędu. Dlatego chcielibyśmy wiedzieć, czy zobowiązujemy się już po podpisaniu wniosku o pożyczkę. Czy można również wycofać się z tego na krótko przed wypłatą środków, jeśli jeszcze nie zostały one wypłacone?

Re: Czy złożenie wniosku o pożyczkę z podpisem jest już decyzją o przyznaniu pożyczki?

Napisany przez BerndR
Odpowiedź brzmiałaby: co dokładnie znajduje się w wniosku?\r\n\r\nIstnieją dwa różne wnioski:\r\n\r\nPo pierwsze wniosek klienta do pośrednika/banku (zwykle bardziej lub mniej wiążący), żeby została mu złożona wiążąca oferta.\r\n\r\nAlbo ofertę banku, która jest prawnie wiążąca, można również nazwać wnioskiem do klienta.

Napisany przez Vera72
Cześć, kiedy się podpisujesz, powinieneś być pewny...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć finanzen15, jesteś tutaj z fałszywym ogłoszeniem!

Napisany przez NaTwoim13
W jakim banku złożyli Państwo wniosek? Istnieje procedura wnioskowania oraz procedura decyzji kredytowej. Często banki wybierają procedurę decyzji kredytowej. Konsument składa wówczas wniosek o kredyt, a bank po jego sprawdzeniu przygotowuje umowę kredytową, którą następnie klient musi podpisać. Po podpisaniu umowy kredytowej, klient ma 14 dni na odstąpienie od umowy. W procedurze ofertowej (procedura decyzji kredytowej) klient składa ofertę bankowi już w momencie przygotowywania umowy kredytowej, którą bank po sprawdzeniu może zaakceptować lub odrzucić. Jeśli bank akceptuje ofertę, potwierdza to na piśmie, a wniosek o kredyt staje się umową kredytową. Konsument ma wtedy 14 dni na odstąpienie od umowy po otrzymaniu zgody kredytowej. Na przykład taką procedurę stosuje Bank DSL. W każdym przypadku, zawsze mają Państwo 14 dni na odstąpienie od umowy. Wcześniej bank jedynie przeprowadza neutralne względem historii kredytowej zapytanie dotyczące warunków. Dopiero po upływie 14 dni na odstąpienie (w obu procedurach) bank zgłasza kredyt, co z kolei wpływa na historię kredytową.

Napisany przez 2tneub
Odpowiadasz na wszystko, nawet jeśli post ma już 7 lat i Otti nie jest już nawet użytkownikiem.

Napisany przez NaTwoim13
Tak, po takim czasie znowu stało się dla mnie ważne, żeby to jeszcze raz przypomnieć Tneub, na zupełnie inną nutę, kiedy usłyszę coś od ciebie? Wiesz gdzie. Czekam na ciebie Teraz zaczyna się coś innego, już dużo się wydarzyło, co nie? Co sądzisz o zmianach? Chętnie prywatnie

Napisany przez 2tneub
Myślisz o HBF? Widziałem, że coś napisałeś w odpowiedzi na jakieś stare posty. Nie wiem, czy od tego czasu działo się tam coś więcej. Od kiedy zrezygnowałem z funkcji moderatora kilka lat temu, odwiedzam to miejsce tylko okazjonalnie.

Napisany przez 2tneub
margla pisze: Skontaktuj się już teraz z pośrednikiem (np. z Tobą)
...

Napisany przez NaTwoim13
Tneub, dlaczego margla ma teraz szukać swojego pytania tutaj, w tym wątku? Czy malując swoje kolorowanki, całkowicie się pogubiłeś?

Napisany przez 2tneub
Nie chciałem zasmiecać wątku Margli tematami niezwiązanymi z tematem, ale myślałem, że to zdjęcie pasuje.

Napisany przez NaTwoim13
Okej. Tylko odnośnie ryb na wędce. Dziś trzy osoby z forum, użytkownicy i czytelnicy, zwróciły się do mnie z prośbą o finansowanie. Dla mnie to całkowicie normalne, że tak się dzieje, i oczywiste, że zajmuję się tą sprawą.

Napisany przez 2tneub
To, co mnie trochę dziwi, to fakt, że ty i Hilfe im HBF jesteście już prawie przyjaciółmi. Twoje akceptowanie jego postów jest jakoś dziwne.

Napisany przez NaTwoim13
Zobaczymy, jak długo to potrwa Faktem jest, że te burze, które on przynosi tutaj, nie pojawiają się tam, przynajmniej teraz już nie Jeden taki szczegół, tylko jeden, hop, już go nie ma

Napisany przez finanzierung
noelmaxim pisze: Ok. Tylko na temat złowienia ryby. Dzisiaj samotnie trzech użytkowników z forum zwróciło się do mnie z problemami finansowymi. Dla mnie jest to zupełnie normalne i oczywiste, że się tym zajmuję.
no i wieczorem będziesz mógł znów sam siebie pełen zadowolenia chwalić, co nie ? Kto czyta twoje posty i korzysta z twoich porad, musi być zwariowany......

Napisany przez NaTwoim13
finanzierung pisze: no cóż, nie możesz się dzisiaj wieczorem powstrzymać od pełnego samouwielbienia, co nie? Ten, kto czyta Twoje posty tutaj i korzysta z Twoich porad, musi być szalony....
Nie Finanzierung, raczej radośnie, spełnione i przede wszystkim potwierdzone Ach, jak wspaniale, Finanzierung, tak wspaniale.

Napisany przez finanzierung
Czasami mam wrażenie, że zapominasz, iż tutaj nie jesteś anonimowy.....

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, twoje uczucie cię nie tylko myli Finansowanie, bardzo wcześnie - lata temu - wspomniałem w jednej z moich powieści, żebyście o mnie się nie martwili. Troszczcie się o konsumentów, o tych szukających pomocy. Ja robię to, co czyni mój byt tutaj możliwie wyjątkowym, i jednej rzeczy nie powinieneś zapominać, klienci czytają nie tylko moje powieści, moją rozrywkę, mój sarkazm, czytają także źródło (was) niektórych moich postów. Poza tym, być może potrafią oni to lepiej ocenić niż ty na przykład, tak jak potrafią lepiej ocenić swoją własną sytuację, niż ty czasami to robisz, albo niż myślisz o konsumentach. Wszystko jest tak naprawdę proste, jak w prawdziwym życiu, być autentycznym i uczciwym, nie pozwalać się zdominować i uciszyć, być wesołym i radosnym, zawsze wierzyć w dobro i pozytywnie podchodzić do zadań, które życie stawia przed nami.

Napisany przez 2tneub
Myślę, że użytkownicy czytają tutaj tylko bardzo krótko. Kiedy pierwszy raz tu zajrzałem, byłem również zaskoczony darmową pomocą Noela na tym forum. Moje myślenie się nieco zmieniło, ale zauważyłem to dopiero po dłuższym przebywaniu tutaj. Ale mało kto robi to na tyle długo. Tutaj nie chodzi nawet o to, żeby zdobyć prowizję. Za jego wysiłek tutaj na forum z pewnością powinien dostać coś. To, co mnie razi, to niemal olewczy sposób (przepraszam, że muszę to tak wyrazić) i nieakceptowanie innych opinii.

Napisany przez NaTwoim13
W zamian za moje wysiłki tutaj nie otrzymuję niczego, a oczywiście działam tutaj bezpłatnie i bezinteresownie. Ach, no cóż, już się poprawiłem Mam jedną prośbę. Jeśli macie czas, proszę przeczytajcie ostatnie 30 wątków tutaj i zwróćcie uwagę na to, w którym momencie zacząłem zwracać większą uwagę na opinie innych i co się dzieje wcześniej. Ponadto, zobaczcie, jakie były moje oceny sytuacji wyjściowej. Poświęćcie trochę czasu na to, będziesz się zdziwić Ponadto, każdy ma swoje podejście do danych sytuacji początkowych i nie widzę powodu, by nie wyrazić swojego osobistego zdania tylko dlatego, że piszę tutaj z sygnaturą. Moje zdanie oparte jest zarówno na dużej wiedzy o ludziach za wątkami, jak i na doświadczeniach zdobytych przez 27 lat pracy z klientami, które nadal prowadzę. Niestety nie mogę potwierdzić takich rzeczy jak: - Dom nie zostanie ukończony - ta wysoka praca własna nie będzie wykonana - przychodzi dziecko, przychodzi ubóstwo - licytacje komornicze - 1,200 euro nie wystarczy do życia dla 4 osób - bezrobocie i choroba prowadzą do ruiny - 100% finansowania się nie uda - po niepowodzeniu nie znaleziono rozwiązania - w wieku emerytalnym z nieruchomością (nawet jeśli nie została jeszcze całkowicie spłacona!) przychodzi ubóstwo Jak często zwracano uwagę, naprawdę nie potwierdzam tego. Naprawdę nie. Być może zdarzył się jakiś pojedynczy przypadek, ale wszystkie te rzeczy, które wymieniłem, zazwyczaj zostały rozwiązane, innymi słowy, nieruchomość była raczej rzadkością, jeśli coś faktycznie zbiegło się w czasie i nie było do rozwiązania. Nie mówię, że tego nie trzeba poruszać, omawiać i analizować, ale to się zdarza! I nie mówię, że te sytuacje nie mogą się czasem zdarzyć, ale w końcu każdy konsument decyduje indywidualnie, a nie ma nic bardziej indywidualnego niż sposoby życia i poglądy ludzi, niż powszechne rozwiązania - jeśli chodzi o kapitał własny, dochód, obiekt zakupu, zatrudnienie, rozmiar rodziny, wiek itp. - kto może i powinien nabyć własność! Miałem także okazję doświadczyć, że tylko nieliczni rozpoczynają realizację projektu bez zastanowienia, jakie będą tego konsekwencje i jak to się finansuje. Wierzę, że konsumenci, ludzie i rodziny mają prawo do życia zgodnego z własnymi decyzjami, szczególnie pełnoletni człowiek. Poza tym, to wszystko tutaj to tylko drobiazgi, może 10% całego wysiłku, a te pozostałe 90% jest omawiane indywidualnie, badane i sprawdzane, a nawet dokumentowane (jeżeli uważa się, że nie trzeba tego poruszać, nie wyjaśniać) i ostatecznie bank decyduje na podstawie wszystkich dokumentów, czy projekt jest wykonalny, reprezentatywny i czy można go zatwierdzić!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata