Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy debet w rachunku bieżącym jest traktowany przez Schufa jako kredyt?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim.

Mam debet w moim domowym banku w wysokości 3000 euro. Ponieważ niedawno złożyłem wniosek o zwykły kredyt ratalny w innym banku, ten bank również poprosił o informacje z biura informacji kredytowej.

Interesuje mnie teraz, czy wpis dotyczący debetu ma takie same konsekwencje jak inny kredyt.
Liczba i wysokość kredytów mają wpływ na wynik klienta w biurze informacji kredytowej.
Czy debet ma negatywny wpływ i czy ma to znowu wpływ na wniosek kredytowy w banku?

Napisany przez andy1
Do Schufy zgłaszane są tylko informacje o tym, że masz debet oraz jaki jest jego limit. To, czy go wykorzystujesz czy nie, zależy od Ciebie, a wysokość wykorzystania również nie jest raportowana.

Napisany przez 2Escorpio

Informacja dla Schufa dotyczy tylko tego, że masz debet i jaki jest limit kredytowy. Ale to, czy go wykorzystujesz, zależy od ciebie, a wysokość wykorzystania nie jest raportowana.

No cóż... ogólnie masz rację, ale większość banków (szczególnie sparkasse) w ogóle nie raportuje debetu.

I tak, jeśli debet jest zarejestrowany w Schufa, to oczywiście obniża to zdolność kredytową... nawet jeśli nie jest używany... opcja jego wykorzystania istnieje.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata