Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Kasy chorych - swobodny wybór

Napisany przez gesundheit
Cześć wszystkim.
Z uwagi na obfitość możliwych do wyboru kas chorych, zaczynam powoli czuć się zagubiony.
Chcę zmienić swoją kasę chorych na taką, która nie pobiera dodatkowego składki.
Czy macie jakieś dobre zalecenie?
Przejrzałem już kilka ofert, ta wydaje się dość interesująca,
https://www.krankenkasseninfo.de/kran...bf733468d2df1a,
przynajmniej na podstawie podanego roku obrotowego. Ponieważ dla mnie ważne są również świadczenia.

Re: Kasy chorych - swobodny wybór

Napisany przez jus
To zależy od tego, czego potrzebujesz i oczekujesz. Niektóre NFZ refundują koszty związane z lekarzem homeopatycznym, inne nie, niektóre refundują profesjonalne oczyszczanie zębów raz w roku, inne nie. Poza tym, warto również sprawdzić, w jakiej sytuacji finansowej znajduje się dana ubezpieczalnia. Chociaż NFZ obecnie osiągają ogromne zyski, nie wszystkie stoją na tak samo wysokim poziomie. Niekorzy teraz chcą zwrócić opłaty za wizyty lekarskie lub wypłacić swoim ubezpieczonym pewne środki. Oczywiście to sprawia lepsze wrażenie niż NFZ, które jeszcze rok czy dwa lata temu musiały pobierać dodatkowe składki. Ponadto, „Stiftung Warentest” zawsze udziela dobrych wskazówek, dla kogo dana kasa jest szczególnie odpowiednia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata