Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Przegląd kryzysu finansowego

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mam następujący problem. Tematem mojej pracy dyplomowej jest Kryzys euro. Ponieważ jest tak wiele do napisania na ten temat, mam trudności z opracowaniem sensownego planu. Jakie są dla Was najważniejsze punkty?

Z góry dzięki.

PS: W żadnym wypadku nie chcę przekazać Wam mojej pracy i w pewien sposób oszukiwać. Chciałbym po prostu poznać Wasze zdanie, ponieważ czuję się niepewnie.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

ile tomów powinna zawierać encyklopedia, którą masz napisać.... ?
Możemy zacząć od przyczyn, czyli wszystkiego, co doprowadziło do problemów po 2008 roku (na przykład kredyty hipoteczne w USA, dla przypomnienia).
Następnie należałoby omówić, co tak naprawdę oznacza kryzys euro? Być może osoba zlecająca zadanie już wyraziła swoje zdanie na temat znaczenia tego terminu?
Na koniec, moim zdaniem, powinna być konkluzja, że unia walutowa bez unii gospodarczej i podatkowej nie działa z uwagi na duże różnice w wydajności poszczególnych gospodarek narodowych oraz że istnieje tu potrzeba nadrobienia zaległości.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez BlamB
Grube zarysowanie powinno, jak już wcześniej zauważył mój poprzednik, skupić się na czynnikach wywołujących kryzys. Następnie należy omówić próby powstrzymania kryzysu (hasła: EFSM, ESM, premia za złomowanie itp.). Następnie musisz zdecydować, czy chcesz odnieść się do całej Europy, czy tylko do poszczególnych krajów. Temat jest bardzo ogólny, dlatego można pisać o wszystkim i o niczym. Następnie możesz omówić dalszy przebieg: czy w niektórych krajach sytuacja jest zła, a gdzie lepiej, a następnie zaproponować kilka zaleceń. I tu znów mój poprzednik bardzo trafnie to opisał. Podsumowując: tak dla Europy, ale tylko w pełni zjednoczonej, bez krajowych kompetencji. Chyba że Twój wykładowca ma zupełnie inne zdanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata