Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Fundacja BWF

Napisany przez Wow
Hej,

jestem tutaj nowy. Czy możecie ocenić poniższą ofertę?
Jestem zainteresowany zainwestowaniem pieniędzy na 8 lat dla mojego syna (6 lat).
Jestem świadom, że Fundacja BWF może handlować moim nabytym złotem i dokonywać transakcji pośrednich.
Fundacja BWF oferuje gwarantowaną cenę skupu.
Na przykład:

Inwestycja 2012 10000 €
Gwarantowany odkup 2020 18000 €

jeśli cena złota wzrośnie powyżej gwarantowanej ceny skupu, cena zwiększy się o 25% nadwyżki.

na przykład
Inwestycja 2012 10000 €
Kurs złota 2020 (z inwestycji 2012) 22000 €
Gwarantowany odkup 2020 18000 €
Nadwyżka 4000 €
25 % nadwyżki 1000 €
Całkowita cena odkupu Fundacji BWF 19000 €

jako alternatywę możesz również otrzymać fizyczne dostarczenie zainwestowanego złota.

Podsumowanie:

Czy to jest bez haczyków?
Brzmi świetnie, zarobić na przykład 8000 € po 8 latach. Nawet jeśli euro straciłoby na wartości, pieniądze pozostają zainwestowane w złocie. Ponadto Fundacja BWF informuje, że zainwestowany kapitał jest chroniony przed upadłością.

Czy możecie mi pomóc?

Złoto - Standard

Mądry start na rynku złota - już od 2.000,00 €

Nasza oferta, Złoto-Standard jest szczególnie dedykowana osobom, które chcą zainwestować od 2.000 euro w wartościową i dochodową inwestycję. Fundacja BWF zobowiązuje się na życzenie klienta do odkupu złota na stałym kursie na koniec okresu umowy (opcje odkupu). Możesz wybrać spośród różnych okresów przechowywania i opcji odkupu:

po 2 latach gwarantowany odkup w wysokości 110% inwestycji lub

po 4 latach gwarantowany odkup w wysokości 130% inwestycji lub
po 8 latach gwarantowany odkup w wysokości 180% inwestycji

Te ceny odkupu są gwarantowane i niezależne od faktycznego kursu złota (London-Fixing) lub wartości twojego złotego kapitału.
Jeśli chcesz skorzystać z opcji odkupu, cena odkupu wzrasta nawet wtedy, gdy kurs giełdowy (London Fixing) w dniu sprzedaży jest wyższy niż zadeklarowany przez Fundację BWF gwarantowany kurs. W takim przypadku cena odkupu wzrasta o 25% nadwartości powyżej gwarantowanej wartości giełdowej (London-Fixing).

Możesz również otrzymać dostarczenie swojego złotego kapitału podczas trwania umowy lub na jej zakończenie.
Główne zalety

Nie płacisz agia ani opłat za realizację.
Kupujesz po aktualnej cenie złota BWF.
Złoto przechowywane jest w Niemczech.
Złoto przechowywane jest w certyfikowanych małych sztabkach (od 1 grama do maksymalnie 100 gramów).
Nie ponosisz ryzyka kursowego.
Możesz również w każdej chwili otrzymać dostarczenie swojego złota.

Napisany przez Wow
Czy nikt tutaj naprawdę nie wie, coś odnośnie do specjalistów??

Napisany przez haroldsc
Złoto jest nabywane fizycznie i jest własnością klienta (specjalnej fundacji). Zysk jest generowany z handlu złotem. W tym celu klient udostępnia swoje złoto jako pożyczkę przedmiotową. Gwarantowane wypłaty to:
Dla jednorazowych inwestycji
110% przy okresie trwania 2 lata,
130% przy okresie trwania 4 lata,
180% przy okresie trwania 8 lat
a dla planów oszczędnościowych
150% przy okresie trwania 10 lat.
Dodatkowe zyski z kursów są dzielone z klientem w wysokości 25% różnicy względem gwarantowanej wypłaty. Straty kursowe nie wpływają na gwarantowaną wartość wykupu.
Na końcu okresu trwania klient może wybrać między wypłatą a dostawą (odbiór po uzgodnieniu) złota (ważne, jeśli cena złota gwałtownie wzrośnie).
Uważam to za istotne w przypadku hiperinflacji lub zmiany waluty (czego nikt dokładnie nie wie).
Mam nadzieję, że pomogłem, w razie potrzeby służę dodatkowymi informacjami.

Napisany przez Andyfinanz

Cześć,

jestem tu nowy. Czy moglibyście ocenić poniższą ofertę?
Chciałbym zainteresować się zainwestowaniem pieniędzy na 8 lat dla mojego syna (6 lat).
Jestem świadomy/a, że Fundacja BWF może handlować moim zakupionym złotem i dokonywać pośrednich transakcji.
Fundacja BWF oferuje gwarantowaną cenę odkupu.
Na przykład:

Inwestycja 2012 10000 €
Gwarantowany odkup w 2020 18000 €

Jeśli cena złota przekroczy gwarantowaną cenę odkupu, ta cena wzrasta o 25% wartości dodatkowej.

Na przykład:
Inwestycja z 2012 10000 €
Kurs złota w 2020 (z inwestycji z 2012 roku) 22000 €
Gwarantowany odkup w 2020 18000 €
Wartość dodatkowa 4000 €
25% wartości dodatkowej 1000 €
Całkowita cena odkupu Fundacji BWF 19000 €

Alternatywnie można również dostarczyć zainwestowane złoto.

Konkluzja:

Czy to jest inwestycja bez haczyków? Brzmi świetnie, zarabiać na przykład 8000 € po 8 latach. Nawet jeśli euro straciłoby na wartości, pieniądze są nadal zainwestowane w złoto. Ponadto Fundacja BWF informuje, że zainwestowany kapitał jest chroniony przed bankructwem.

Czy moglibyście mi pomóc ??

Złoto - Standard

Inteligentny sposób wejścia na rynek złota - już od 2.000,00 €

Nasza oferta, Złoto-Standard, jest szczególnie atrakcyjna dla zainteresowanych inwestorów, którzy chcą zainwestować od 2.000 euro w wartościową i dochodową inwestycję. Fundacja BWF zobowiązuje się na życzenie klienta do odkupienia złota po z góry ustalonej cenie na koniec okresu umowy (opcje odkupu). Możesz wybrać spośród następujących okresów przechowywania i opcji odkupu:

po 2 latach inwestycji gwarantowany odkup w wysokości 110% inwestycji lub
po 4 latach inwestycji gwarantowany odkup w wysokości 130% inwestycji lub
po 8 latach inwestycji gwarantowany odkup w wysokości 180% inwestycji

Te ceny odkupu są gwarantowane i niezależne od aktualnego kursu złota (Fixing Londyński) lub wartości Twojego posiadania złota.
Jeśli chcesz skorzystać z opcji odkupu, cena odkupu zwiększa się nawet, jeśli w dniu sprzedaży kurs giełdowy (Fixing Londyński) jest wyższy niż gwarantowany kurs Fundacji BWF. W takim przypadku cena odkupu zwiększa się o 25% wartości giełdowej przekraczającej gwarantowany kurs (Fixing Londyński).

Możesz również mieć dostęp do swojego posiadania złota już w trakcie trwania umowy lub na jej koniec.
Najważniejsze punkty w skrócie

Nie płacisz agio ani opłat za zarządzanie
Kupujesz w aktualnej cenie złota BWF
Złoto przechowywane jest w Niemczech
Złoto przechowywane jest w certyfikowanych maleńkich sztabach (od 1 grama do maks. 100 gram)
Nie ponosisz ryzyka kursowego
Możesz również w każdej chwili otrzymać dostawę swojego złota

Cześć, tak jak to jest przedstawione, nie jest to! Przeczytaj umowę, w której jest napisane....kupujesz po cenie Fundacji BWF. I to jest haczyk. Cena Fundacji jest o około 25% wyższa niż cena rynkowa, a na tym obliczany jest zysk 180% :-) Jestem niezależnym doradcą finansowym i miałem sprzedawać ten produkt, ale zysk zostaje znacząco zredukowany i każdy, kto potrafi liczyć, szybko zauważy, że obiecane zyski w takiej wysokości nie są możliwe do osiągnięcia....

Napisany przez Markus Graf
Oto odpowiedzi na to:

1.) Jeśli to nie jest całość funduszu inwestycyjnego (aktywa odrębne): Klient oddaje swoje pieniądze osobie trzeciej, BWF. Jeśli jutro zbankrutują, gwarancja będzie mu niewiele pomagać, wtedy musi zadowolić się tym, co otrzyma od syndyka. Może to być więcej lub mniej.

2.) Jeśli to jest całość funduszu inwestycyjnego (aktywa odrębne): Nawet wtedy gwarancja jest tylko tak dobra jak inicjator. Tutaj pytanie brzmi, w jaki sposób jest skonstruowany fundusz i jakie ma uprawnienia. Nawet jeśli jest to aktywo odrębne, inwestycja może być ryzykowna, jeśli fundusz ma zezwolenie na wysoko ryzykowne inwestycje. Jeśli inicjator zbankrutuje, gwarancja nie pomoże klientowi.

Moja rekomendacja

Jeśli złoto, to kup fizyczne złoto i przechowuj je w sejfie. Gwarancje są zawsze tak dobre jak osoba, która je daje....

Napisany przez Phoenix2013
Jeśli dobrze przeczytałem i zrozumiałem, otrzymam potwierdzenie własności zakupionej ilości złota. Przekazuję je fundacji. Jednak moje złoto będzie sprzedawane dalej tylko wtedy, gdy fundacja ma już zobowiązujące zobowiązanie od odlewni, że moje złoto zostało ponownie zamówione i zgodnie zobowiązane.

Oczywiście cena złota jest wyższa od tzw. London Fixing. Jeśli obserwuje się rynek, cena ta jest na górnym polu, ale zdecydowanie nie jest jeszcze przesadzona. Wszystko działa tylko wtedy, gdy wytrzymam okres inwestycji! Wówczas wszystko przebiega normalnie. Straty występują tylko, jeśli zechcę wcześniej do swoich pieniędzy/złota. Wtedy przewidziana jest dodatkowa kara w wysokości 15%.

Innym ryzykiem jest sama fundacja. W tej sprawie poszukuję jeszcze oficjalnych informacji. Zasadniczo model biznesowy jest dobry i może działać.

Ponieważ zastanawiam się nad zaoferowaniem tego swoim klientom, chcę to dokładnie zbadać. Przede wszystkim szukam więcej informacji na temat samej fundacji.

Jest to obecnie jedyny znany mi sposób posiadania złota i jednocześnie osiągnięcia zwrotu z inwestycji.

Witaj, to nie jest tak, jak się to przedstawia! Przeczytaj umowę, tam napisane jest...kupujesz po cenie fundacyjnej BWF. I tu jest haczyk. Cena fundacyjna jest o dobre 25% wyższa niż cena rynkowa, na której liczone jest 180% zysku :-) Jestem niezależnym doradcą finansowym i powinienem sprzedawać ten produkt, ale zysk staje się po prostu mocno względny, a ten, kto potrafi liczyć, szybko zauważy, że obiecane zyski w takiej wysokości nie mogą zostać zrealizowane....

Tutaj nie o to chodzi! W zasadzie kupuję złoto (po kursie BWF), pożyczam je fundacji i sprzedaję je na koniec umówionego okresu trwania (po obiecanym wartości), albo odbieram je, albo jeśli kurs złota jest wyższy, dostaję nawet dodatkowy bonus (przy sprzedaży). Wyższa cena jest istotna tylko wtedy, gdy chcę wcześniej odzyskać swoje pieniądze/złoto.

Moja rekomendacja

Jeśli złoto, to kupuj fizyczne złoto i przechowuj je w sejfie. Gwarancje są zawsze tak dobre jak osoba, która je wydaje....

Zgadzam się, ale samo posiadanie złota nic nie przynosi, przechowywanie w sejfie wiąże się z opłatami (za sejf) i tak naprawdę trzeba jeszcze samodzielnie ubezpieczyć swój sejf (hasło: Tunel - Bank - Berlin).

Więc tak prosto to nie jest...
Poza fizycznym złotem może być dodatkową alternatywą.

Napisany przez Dasdi1970
Jeśli masz pytania dotyczące fundacji, polecam skontaktowanie się z dr. Thomasem Schulte (tak, tym), który uczestniczył w inicjowaniu kwestii kontraktowych dla fundacji BWF. Strona główna

Napisany przez JCVD1981
Cześć,
Ponieważ złoto należy do kupującego i można to udowodnić zaświadczeniem własności, widzę ryzyko w gwarancji. Jak ktoś już wspomniał, gwarancja jest tak dobra jak gwarant, a jeśli go nie będzie, to po prostu złoto zostanie zwrócone, choć było trochę droższe. Dlatego obecnie jedynym ryzykiem jest ryzyko kursowe, jeśli z gwarancją coś pójdzie nie tak, ale w porównaniu do innych inwestycji jest to całkowicie znośne. Aktualnie nie można znaleźć nic negatywnego, a model wydaje się logiczny. Z pewnością zawsze należy być ostrożnym, ale można również ominąć nowy produkt z unikalnymi cechami. Dlatego na razie preferuję okres trwania 2 lat, zobaczymy, jak przebiega realizacja itp., a za 2 lata może pojawią się więcej informacji. Ogólnie wszystko brzmi bardzo dobrze...

Napisany przez intestacy
Więc te informacje od Harryego 10777 mogą pochodzić tylko od konkurenta!
1. Złoto obecnie sprzedawane w BWF za 41,12€ (aktualne ceny innych sprzedawców złota wynoszą między 37 a 45 €). To zatem dobra średnia cena, nie 50% droższa niż u innych!
2. Systemy piramidowe są zakazane w Niemczech! Prawnik jak Pan Dr. Schulte na pewno nie pozwoliłby użyć swojego nazwiska do systemu piramidowego, gdyż codziennie walczyłby przeciwko takim systemom!
3. Związek Niemieckich Fundacji Powierniczych reprezentuje inne fundacje i przedsiębiorstwa. Prawdopodobnie nie został założony specjalnie dla BWF.
4. W całym depozycie leży około 40 mln złota do przechowywania, jednak nie całe złoto należy do klientów BWF, ale także złoto, które jest przechowywane przez sprzedawców złota i osoby prywatne.
5. W umowie sprzedaży jest zapisane, że prowizje, koszty magazynowania itp. są pokrywane przez fundację BWF! Kto umie czytać, jest w przewadze!!! Klient otrzymuje zgodnie z umową zakupu fizyczne złoto już przy pierwszej wpłacie!
6. Nie ma tu działalności nielegalnego zbieractwa. Istnieją jasne oświadczenia i dokumentacje!
7. Codziennie na całym świecie handluje się złotem i zarabia się miliony na zakupie i sprzedaży. W przeciwnym razie nikt by nie handlował złotem...! BWF po prostu przekazuje część zysków klientom. Wreszcie firma, która stara się być uczciwa wobec klientów!
8. Wszystkie dane są jasno przedstawione i dostępne do wglądu!

Podsumowanie: Ktoś chyba próbuje potępić produkt innego dystrybutora finansowego, którego sam nie może oferować klientom, ponieważ brakuje mu odpowiedniej wiedzy i kontaktów.
Fundacja BWF jest absolutnie godna polecenia i uczciwa! Sami się przekonajcie, przyjeżdżając do Berlina.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata